|
معرفی کتاب در وصف عاشورا...
|
|
۲۲:۱۲, ۲۴/آذر/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۱ ۰:۰۵ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
پدر ، عشق و پسر
نويسنده : سيد مهدي شجاعي چاپ:25 اين كتاب در 10 مجلس پرداخته شده است كه پهلو مي زند به 10 شب اول محرم. اول فكر نميكردم وقتي اين كتاب رو از چهارراه خسروي در مشهد خريداري كردم چه دنيايي در اين كتاب 90 صفحه اي وجود دارد. با يك نگاه نو از دريچه اي جديد به وقايع عاشورا و مخصوصا آنچه كه بين امام حسين عليه السلام و حضرت علي اكبر اتفاق افتاد و چه جرياني از عشق دراين وادي ثمر داد ، مي پردازد بخوانيد و اشك بريزيد و حض كنيد. در زير چند نمونه از گوشه هاي اين كتاب را براي شما مي آورم. - مقام سقايت در كربلا از آن عباس است. ماه بني هاشم.در اين ترديد نيست ، اما آنچه شايد تو نداني اين است كه شب عاشورا ، آب را ما آورديم. من و سوارم علي اكبر با سي سوار و بيست پياده ديگر. باني ماجرا هم علي كوچك شد. علي اصغر. علي دردانه. ... او بند مشكها را رها كرد تا من بند دلم پاره شود و آمرانه به من چشم دوخت. اين نگاه، نگاهي نبود كه اطاعت نياورد. من سر در آب فرو بردم و چشم به او دوختم بي حتي تكان لب و زبان و دهن. اما او كسي نبود كه آب نخوردن مرا نفهمد. دست مرطوبش را به سر و چشمم كشيدو نگاهش رنگ خواهش گرفت. آنقدر كه من خواستم تمام فرات را از سر نگاه او يكجا ببلعم. مشكها پرشد بي آنكه او لبي به خواهش آب تر كند...... آب به سلامت رسيد..... .... در زير نگاه سرشار از تحسين امام، چيزي گفت كه جگر مرا كباب كرد آنچنان كه تمام آبهاي وجودم بخار شد. - پدر جان ! اين آب براي هر كه تشنه است. بخصوص اين برادر كوچك و .... و اگر چيزي باقي ماند من نيز تشنه ام. آرام بگير ليلا! من خود از تجديد اين خاطره آتش گرفته ام. /// ..... عجيب بود رابطه اين پدر وپسر . من گمان نمي كنم در تمام عالم ، ميان يك پدر وپسر اينهمه عاطفه ، اين همه تعلق ، اينهمه انس اين همه ارادت حاكم باشد. من هميشه مبهوت اين رابطه ام. ... نه چگونه ميتوانم با اين زبان الكن به شرح رابطه ميان اين دو اسم اعظم بپردازم؟ بارها در كوچه پس كوچه هاي اين رابطه ، گيج و منگ و گم مي شدم. مي ماندم كه كداميك از اين دو مرادند و كداميك مريد؟ مراد حسين است يا علي اكبر. اگر مراد حسين است - كه هست - پس اين نگاه مريدانه او به قامت علي اكبر، به راه رفتن او، به كردار او و حتي به لغزش مژگان او از كجا آمده است؟ و اگر محبوب، علي اكبر است پس اين بال گستردن و سر ساييدن در آستان حسين چگونه است؟! باهمه دوري ام از اين وادي رسيدم به اينجا كه بحث عاشق و معشوق درميان نيست. هر دو ..... ..... اهل خيام كه فهميدند علي اكبر، پروانه رفتن گرفته است، ناگهان در هم شكستند و فرو ريختند. كاش بودي ليلا! چه خوب شد كه نبودي ليلا! تو كجا زهره به ميدان فرستادن پسر داشتي؟ پسر چه ميگويم علي اكبر! انگار كن تمام جوانهاي عالم را در يك جوان متجلي كرده باشند. انگار كن تمامي سروهاي عالم را به تمامي لاله هاي جهان پيوند زده باشند. انگار كن خدا در يك قامت، قيامت كرده باشد. ..... زينب و ديگر دختران و زنان حرم ، مانع بودند براي به ميدان رفتن علي. ...... ////// ناگهان شنيدم كه با پدر از تشنگي حرف مي زندو ... آب حيرت سرتاپاي وجودم را فرا گرفت. اصلا قصدم اين نيست كه بگويم تشنگي نبود و يا علي اكبر تشنه نبود. تشنگي با تمام وسعتش حضور داشت .... گمان كردم شايد با اشاره به غيب، آب مي طلبد....... نزديكتر رفتم. آنچنان كه سرم و دوگوشم در ميانه دو محبوب قرار گرفت. با خود گفتم كه اگر من اين راز را بفهمم كربلا را فهميده ام و گرنه هيچ از اسبهاي ديگر ، بيش ندارم. ..... ))) دوستان زيباترين بخشهاي اين كتاب از اين به بعد هست اميدوارم از خواندنش لذت ببريد. |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۱:۱۷, ۱۶/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/مهر/۹۳ ۲۱:۱۸ توسط Islam.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سلام مدتی بود دنبال کتابی میگشتم تا افراد حاضر در عاشورا را بهتر بشناسم و به رمز حضورشون در رکاب امام حسین (علیه السلام) پی ببرم. ما هم امامی داریم که نیازمند یاران با وفا است،پس باید با الگو گیری از این افراد به این جایگاه والا برسیم،إن شاء الله. کتاب یاران شیدای امام حسین علیه السلام به قلم حاج اقا مرتضی اقا تهرانی یکی از کتاب های مفید در مورد عاشورا و یاران امام است. کتاب حدود 360 صفحه است و همونطور که از نامش پیداست به وقایع عاشورا مخصوصا یاران امام حسین علیه السلام میپردازد. نویسنده در 10 صفحه ی ابتدایی کلیاتی درمورد جهان عرب قبل از اسلام و دوره ی ظهور اسلام از زمان پیامبر صلی الله علیه و اله تا شروع امامت امام حسین ،بیان می کند. در ادامه حرکت امام حسین(علیه السلام) از مدینه به کربلا و منازل مسیر مطرح میشود. سپس در بخش اول کتاب به زمینه سازان قیام و سفیران امام ، مثل قیس و مسلم(رحمة الله علیهم) ودر بخش های بعدی به سایر یاران حضرت اشاره میشود. نویسنده از منابع معتبر و حتی الامکان منابع دست اول در نگارش این کتاب استفاده کرده است و بحث بیشتر تاریخی است و کمتر به تحلیل پرداخته شده است. از نکات مهم اشاره به منابع در پایین صفحات است. متن کتاب تا اونجایی که خوندم روان بود و ایجاد کسالت نمی کرد.البته مباحث کربلا و مستندات تاریخی ان به اندازه ی کافی حضور قلب ایجاد می کنند. این کتاب رو در این روزها که داریم به محرم نزدیک میشیم به خودم و دوستان توصیه میکنم تا شناخت بیشتری از کربلا و افراد حاضر در کنار امام پیدا کنیم. بخش هایی ازکتاب: امام او را به سبب کوچکی اش، اجازه نمیفرمود. او پیوسته اصرار می کرد تا اینکه اذن جهاد گرفت(1).حمید بن مسلم گوید: ((نوجوانی چون پاره ی ماه به ناگاه در وسط میدان کربلا برای مبارزه طلوع کرد. او لباس رزم به تن و شمشیری به دست داشت)). او پیش می رفت و شمشیر می زد که ناگاه بند کفش چپ او پاره شد(2). پس قاسم ایستاد تا بند کفشش را محکم کند.(3) یعنی جمعبت فراوان سپاه دشمن جرعت پیش امدن برای مبارزه را نداشت و قاسم ان هزار جنگنده را به حقیقت بی اعتنا می نگریست.(4) به نابع هم اشاره شده بود که بنده در این نوشته کوتاهش کردم. اکثر بخش های کتاب عالی است که نمی دانم کدام بخش را بگذارم. این کتاب با بیان جزئیات به یاران امام حسین( علیه السلام) و وقایع کربلا پرداخته است که میتواند خیلی راهگشا بوده و الگوی خوبی باشد. این کتاب یک مقتل بسیار عالی نیز هست. در پناه حق اگر سوالی بود در خدمتم.
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| معرفی کتاب اسرار الصلاه تألیف آیت الحق جناب میرزا جواد آقا ملکی تبریزی | علی 110 | 27 | 72,020 |
۲۶/دی/۹۶ ۱۴:۲۷ آخرین ارسال: راوی110 |
|
| پیشنهادات و انتقادات در مورد بخش معرفی کتاب | MAHDI59 | 12 | 9,111 |
۲۸/بهمن/۹۵ ۱۳:۳۹ آخرین ارسال: vahrakan |
|
| معرفی کتاب های سایت جامع فرق و ادیان و مذاهب | مسجد عشاق | 27 | 14,333 |
۲۹/شهریور/۹۵ ۹:۴۷ آخرین ارسال: tajhizyar |
|
| معرفی کتاب جنگ نرم | mahdy30na | 20 | 8,674 |
۲۲/شهریور/۹۴ ۱۷:۳۶ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| معرفی و دانلود کتاب «انقلاب غذایی» | -Ali- | 1 | 1,905 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۱:۱۳ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| @ معرفی سایت های حاوی کتاب ها و مقالات ارزشمند و مفید @ | neyestan23 | 14 | 8,792 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۰ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| معرفی کتاب برای خاطر آیه ها | من انقلابی ام | 5 | 4,409 |
۱۷/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۲ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|