|
سوالی در مورد اخلاص
|
|
۱۹:۲۱, ۲۳/تیر/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
دوستان عزیز اگر در مورد اخلاص توضیحاتی بفرمایند ممنون میشوم اگر کسی 40 روز خود را برای خدا خالص کرد ... این جمله به چه معناست . در این 40 روز چه کار هایی باید انجام دهد و چگونه . در کل این 40 روز چگونه باید بگزرد. ممنون و التماس دعا |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۱۶, ۱۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
به قول شهید دستغیب: فكر در امور معنوى، عبادت قلبى است . یا به قول آقای قرائتی: فکرکردن بهترین عبادت هاست، چرا؟ ؛ چون پنهان است و بی ریا چون دیده نمی شود که ریابردار باشد! ولی ... باید شرایط خاص خودش رو داشته باشه ؟! یك ساعت فكر، بهتر از يك سال عبادت است. يعنى آدمى هوشيار گردد چيز بفهمد از روح و روحانيت، امور باقيه، خودشناسى و خداشناسى، معادشناسى، سعادتشناسى و ... سر در بياور در رشتههاى تفكر در امورى كه تضمين كننده دنيا و آخرت بشر است. -شهید دستغیب- به قول ایشان بشر تفکرش فقط درمادیات است ... مثلا با چه هزینه ها و چه تلاشهایی میریم به فضا و کره ی ماه برای چی و با چه هدفی ؟؟؟ شاید اونجا معادنی باشه که ازشون استفاده کنیم، یا بریم اونجا پایگاهی بسازیم تا مواقع جنگ ازش استفاده کنیم ... تفکری كه سعادت بشر است اين نيست، دانشهاى مادى منتهاى دانشهاى روحى و روحانى غير از زبان و نكبت براى بشر چيز ديگرى نيست.-شهید دستغیب- در مجله مكتب اسلام نوشته بود: بزرگترين رقم مصرف قرصها در اروپا و آمريكا قرص مسكن است. در نتيجه فشار زندگى بشر امروز حيات را حيات مادى خيال كرده است، شرافت را در ثروتمندى خيال كرده، هدف زندگى را گم كرده است. خيال كرده از صبح كه بلند مىشود برود پول جمع كند و خوراك خوبى، همسر زيبائى، پارك خوبى، اتومبيل آخرين سيستم را پيدا كند يا مثلاً شرافت را در رياست مىداند. -ازکتاب معارفی از قرآن- به نظر من یکی از نشانه های اخلاص اینه که افکارت به این شکل باشند. خدایا این توانایی رو به همه امون عطا کن ...
|
|||
|
|
۱۹:۰۵, ۱۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
در روایت داریم که :
نشانه ی عمل خالص این است که تو از هیچ کسی (حتی خداوند) توقعی نداشته باشی در ازای عمل خیرت! قسمت حتی خداوندش توضیح دارد الان باید برم برگشتم اگه عمری بود و توفیقی توضیح بسیار جالبی در موردش میدم که خودم از استادم پرسیدم! یا علی
|
|||
|
|
۲۲:۲۹, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بــــــه نــــــام خــــــالـــــق یـــــکــــتــــا
1- يقين به مبدا و معاد بدون ترديد اعتقاد به مبدأ و معاد اگر توام با يقين و باور قلبي باشد هرگونه شائبه شرك را از انسان دور مي كند و ملكه اخلاص را در نيت و عمل انسان متجلي مي سازد. علي(علیه السلام) در اين زمينه مي فرمايد: سبب الاخلاص اليقين. علت و سبب اخلاص، يقين (به مبدأ و معاد) است. 2 - يأس از مردم مقصود از يأس از مردم اين است كه به اين معنا توجه داشته باشيم. كه اگر براي انسان مشكل جدي پيش بيايد، اميد او به مردم نباشد و بداند كه كسي به جز خدا نمي تواند كاري انجام دهد. «اول الاخلاص اليأس مما في ايدي الناس» اول اخلاص اين است كه از آنچه در دست مردم است مأيوس باشيم. 3 - دوري از هواهاي نفساني كسي كه به دنبال دستيابي به خلوص نيت باشد، لازم است از حاكميت هواهاي نفساني بر پندار، گفتار و كردار خود دوري كند و با آن مقابله نمايد. پيامبر اعظم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در روايتي مي فرمايد: من غلب شهوته عقله فهوادني من البهائم. هر كسي كه شهوت را بر عقل غلبه داد، پس او از حيوانات پست تر است. 4 - به كارگيري عقل نقش و كاركرد عقل در سلوك و رفتار انسان بسيار كليدي و حياتي است. چرا كه اگر عقل انسان تحت تأثير هواهاي نفساني نباشد، به طور طبيعي در جهت و مسير عبوديت الهي گام برمي دارد. امام صادق(علیه السلام) در پاسخ به سؤالي در مورد ماهيت عقل فرمود: العقل ما عبد به الرحمن و اكتسب به الجنان. عقل آن چيزي است كه به وسيله آن خداي رحمان پرستش مي شود و بهشت برين به دست مي آيد. |
|||
|
|
۱۴:۳۲, ۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۱ ۱۲:۱۲ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۳/تیر/۹۰ ۱۹:۲۱)وحید110 نوشته است: سلام ضمن تشکر از جناب مهدویان : اخلاص مراتب دارد، مطلبی که قرار داده می شود شاید برای بعضی دوستان سنگین و سقیل جلوه کند (مثل خود من) اما بد نیست در تالار بیداری اندیشه گاهی نیز معارف عمیق و سنگین عرفانی بیان شود تا عمق و گستره تعالیم اسلام بیشتر مشخص گردد هر چند با اقبال عمومی مواجه نگردد، برای خواص: بايد دانست كه وصول بدين مقامات و درجات بدون اخلاص در راه حقّ صورت نبندد و تا سالك به منزل مخلّصين نرسد كشف حقيقت چنان كه بايد برای او نخواهد شد. بدان كه اخلاص و خلوص بر دو قسم است: اوّل : خلوص دين و طاعت از برای خدای تعالی. دوم : خلوص خود را از برای او. و كريمه شريفه : وَ مَا اُمِرُوا الا لِيَعْبُدُوا اللهَ مُخْلِصينَ لَهُ الدِّينَ دلالت بر اوّل دارد و كريمه شريفه: إلَّا عِبادَ اللهِ الْمُخْلَصينَ بر دوم دلالت دارد و حديث نبوی مشهور: مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعينَ صَباحًا ظَهَرَت يَنابيعُ الحِكمَهِ مِن قَلبه إلى لِسانِه دلالت بر قسم دوم دارد.
يعنی كسی بدين مرحله می رسد كه خود را برای خدای تعالی خالص كند. و توضيح اين اجمال آن كه : خداوند تعالی همان طور كه صلاح را در قرآن كريم در بعضی از مواضع استناد به عمل داده است، كقوله تعالى: مَنْ عَمِلَ صالِح يا عَمِلَ عَمَلاً صالِح يا الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ و در بعضی از مواضع آن را استناد به ذات انسان داده است كقوله تعالی : إنَّهُ مِنَ الصّالِحينَ يا وَ صالِحُ الْمُؤْمِنين ، همچنين اخلاص و خلوص را گاهی مستند به عمل دانسته و نسبت به آن داده است و گاهی مستند به ذات. بديهی است كه تحقّق اخلاص در مرتبه ی ذات موقوف است بر اخلاص در مرتبه ی عمل يعنی تا كسی در يكايك از اعمال و افعال و گفتار و سكون و حركت خود اخلاص به عمل نياورد به مرحله ی اخلاص ذاتی نائل نخواهد شد. قال عزّ من قائل: الَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ يَرْفَعُهُ به ارجاع ضمير مستتر فاعل «يرفع» به سوی «العمل الصالح» و معنی چنين می شود : «العمل الصّالح يرفع الكلم الطّيّب».
والسلام |
|||
|
|
۱۴:۳۶, ۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۱۹/شهریور/۹۰ ۱۹:۰۵)علی 110 نوشته است: در روایت داریم که : توفیقی شد و عمری بود و برگشتم مقادیری توضیح: (۳/اسفند/۹۰ ۱۳:۲۱)علی 110 نوشته است: کسی که عملی را از روی اخلاص انجام میدهد از هیچ کس توقع ندارد |
|||
|
|
۱۴:۵۸, ۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
من زیاد اهل شعر و شاعری نیستم
اما تک و توک بعضی شعرا خیلی خیلی به دلم میشینه و حفظ میشم مثل این بیت که ارتباط خاصی با مسئله ی اخلاص و متضاد اخلاص یعنی ریا داره گر زچشم همه ی خلق بیافتم سهل است
تو میانداز که مخذول تو را ناصر نیست |
|||
|
|
۱۱:۲۳, ۳/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/شهریور/۹۲ ۱۱:۲۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم تاپیک خیلی خوبیه و استفاده کردیم از تک تک ارسال ها بنده هم یه مطلبی رو عرض کنم که احتمالا جدید و مفید باشه پیش نیاز خطوط پائین ریاضی دوم دبیرستانه ![]() ![]() اخلاص مثل شیب یک تابع تو ریاضیه(زاویش نه >> تانژانتش) اگر کسی اخلاص نداشته باشه مثل شیب صفر میمونه هر چه قدر هم عمل انجام بده بالا نمیره و فقط در محور زمان عمرش میگذره همینطوری اگر شیب افزایش پیدا کنه باعث رشد شخص در مسیر الی الله است و البته از عمرش هم سپری میشه وقتی میرسیم به شیب بی نهایت(90درجه) ... من فکر میکنم این یعنی همان شهادت کافیه فقط لحظه ای خلوصت 90 درجه بشه همون موقع رسیدی و شهید شدی برای همین بود که امام میفرمودند راهی که این رزمندگان جوان طی کردند خیلی ها در 100 سال طی کردند از آن طرف هم اگر نیت شر داشته باشی نزول میکنی و از وجه الله(نه خود خدا) فاصله میگیری چه بسا دشمنان اهل بیت مخصوصا جبت و طاغوت همون شیب 90-درجه باشن(خدا لعنتشون کنه) و هر لحظه از زندگی هم کافیه بخوای همون لحظه اگر نیت خوبی داشته باشی میتونی نجات پیدا کنی خیلی از مطالب عرفانی و اخلاقی رو و حتی ولایت رو میشه با ریاضی نشون داد و در آخر اخلاص یعنی این لطفا این ارسال رو چند بار بخونید و روش فکر کنید خیلی چیزا دست گیرتون میشه و در ضمن پیرو همین متن میزان حال فعلی افراد است یعنی همان شیب لحظه ای انسان هر لحظه باید حواسش باشه و مغرور نشه که سقوط میکنه |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| راه رسیدن به اخلاص | راوی110 | 1 | 1,264 |
۲۷/اسفند/۹۲ ۱۳:۰۸ آخرین ارسال: طالب نور |
|
| چگونه محبت باعث اخلاص مىشود؟ | sajad0511 | 0 | 1,167 |
۲۰/دی/۹۱ ۱۹:۱۹ آخرین ارسال: sajad0511 |
|

![[تصویر: Tangent_function_animation.gif]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Tangent_function_animation.gif)