کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.43 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چادر اذیتت نمی کنه؟
۱۷:۰۰, ۳۰/تیر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/تیر/۹۰ ۱۷:۰۱ توسط سپهسالار.)
شماره ارسال: #1
آواتار
دقت که کرده باشی، چادر خودش همه را غربال می‌کند. شده است وسیله‌ی محک بسیاری از دختران و زنان سرزمین من.
بچه‌تر که بودیم، وقت بازی که می‌شد، پارک که می‌رفتیم، مسابقه که می‌گذاشتیم، کوه که می‌رفتیم، ... مدام باید در کلنجار بودی ، هم با خودت و هم با دیگران.
[تصویر: zy6bw9ca22cxx6v1t84.jpg]
که وقتی دخترکان همسن و سالت چادر از سر بر می‌دارند - به راحتی - و مشغول بازی می‌شوند، تو هم می‌خواهی بازی کنی، اما با چادر.
چادری که اصلاً دوست نداری از سر درش بیاوری و این در حالیست که مورد شماتت یا سرزنش بزرگتر و کوچک‌تر قرار می‌گیری که : "وقت بازی چادرت رو دربیار، چه طوری می تونی با چادر بازی کنی؟" ..
دبیرستانی که شدیم، مهمانی‌هایی که باید کمک می‌کردیم به بزرگ‌ترها، سینما که می‌خواستیم برویم، کوه که می‌رفتیم، ... مدام باید در کلنجار می‌بودی، با خودت و با دیگران.
که "مگه با چادر می تونی سفره پهن کنی و کمک کنی؟ " یا "مگه با چادر می تونی ظرف بشوری؟" و "سینما می خوای با چادر بیای؟ ضایع است بابا. اونجا کسی این جوری نمیره"
"با چادر می خوای بری کوه؟؟؟ می‌افتی نمی تونی خودتو کنترل کنیا" و...
چادری که حتی به بهانه‌ی یک ساعت کار و فیلم و کوه نوردی هم حاضر نبودی درش بیاوری. چرا که در صورت نبودش، حس نبود چیزی و سنگینی نگاه‌های ناسالم دیگران شدیداً احاطه ات می‌کرد... انگار باید در برابر این نگاه‌ها چیزی می‌داشتی که الآن نداری و قرار است سنگینی نگاه‌هایشان کم کم شانه‌ات را خم کند...
باید می‌دیدی ، به اجبار دخترانی را که به دلیل کمبودهایی که حس می‌کنند در برابر دختران بد حجاب دیگر، از چادری بودنشان شرم دارند. و برای جبرانش اکثر دوستانشان چادری نیستند.
به دانشگاه که رفتیم، وسایلی که باید مدام دستمان می‌گرفتیم، کلاس‌ها و... و البته بهتر بگویم، جو دانشگاه ... مدام تو را به کلنجاری دوباره سوق می‌داد. کلنجاری با خودت و با دیگران. ..
[تصویر: b5xci5beoz5y3iole1u.jpg]
باید می‌دیدی دختران جوانی را که روز اول با چادر می‌آیند و یک ماه بعد کم کم چادر از سرشان می‌افتد.
باید می‌دیدی، به اجبار، دخترانی را که تا در دانشگاه از ترس ... (هر چیزی یا کسی) چادر سر می‌کنند و دم در، سریع چادر را از سر درآورده ، تا می‌کنند و وارد محوطه می‌شوند.
باید می‌دیدی دختران چادری ناراضی از چادر سر کردنشان را...
باید می‌دیدی ، به اجبار دخترانی را که به دلیل کمبودهایی که حس می‌کنند در برابر دختران بد حجاب دیگر، از چادری بودنشان شرم دارند. و برای جبرانش اکثر دوستانشان چادری نیستند.
و تو همچنان دوست داشتی چادر از سرت نیفتد، نه به خاطر چادر که عزیزترینش می‌داری، به خاطر خودت که دانشگاه را با سالن مد اشتباه نگرفته‌ای و آمده‌ای تا صرفاً درس بخوانی و فعالیت کنی، ... و به خاطر خودت که پسران دانشگاهتان ، تو را با عروسک‌های مد روز دانشگاه اشتباه نگیرند که بخواهند با هر بهانه‌ای نزدیکت شوند...
و تو همچنان دوست داری درس بخوانی، کلاس بروی، طراحی کنی، کارگاه شرکت کنی، اردو بروی ، ... و زندگی کنی، با چادر!
ازدواج که کردیم، مهمانی‌هایی که باید به اجبار، خودمان را به عنوان تازه عروس زیبای رویایی فرض می‌کردیم تا در خانواده همسرمان، ناچاراً بدرخشیم، رقابت‌هایی که با دختران و زنان دیگر ایجاد می‌شد و ما نا خواسته وسط ماجرا بودیم، سفرهایی که با فامیل می‌رفتیم، تولدها و میهمانی‌هایی که شرکتمان در آن‌ها اجباری بود، همه جا و همیشه باید مدام در کلنجار می‌بودی، هم با خودت و هم با دیگران.
که تو هنوز دوست داری چادر حریم تو باشد با نامحرم حتی اگر این نامحرم، فامیل باشد، که تو هنوز دوست داری چادر چتر حفاظ تو باشد از نگاه‌های گاه و بیگاه نامحرمانی که در اطرافت حضور دارند، که تو هنوز چادر سر کردنت را دوست داری چه مشکی‌اش باشد و چه رنگی که هر دفعه قرار است با رنگ لباس‌ها و روسری‌ات ست شود...
و تو همچنان دوست داشتی چادر از سرت نیفتد، نه به خاطر چادر که عزیزترینش می‌داری، به خاطر خودت که دانشگاه را با سالن مد اشتباه نگرفته‌ای و آمده‌ای تا صرفاً درس بخوانی و فعالیت کنی.
اما باید تحمل کنی وقتی می‌شنوی "چادر اذیتت نمی کنه؟"
در حالی که تو دوست داری هنوز هم مهربان باشی و باعث اذیت دیگران نشوی، گرچه چادر تو را هم اذیت نمی‌کند. بلکه مهربان‌ترت می‌کند تا زنان دیگر در حضور تو آرامش داشته باشند همسرشان توجهش جلب نمی‌شود... اما با این همه؛
باید تحمل کنی وقتی می‌بینی دختران و زنان فامیل، گاه و بیگاه، با بهانه و بی بهانه، با کمال بی تفاوتی به دیگران و در اوج نامهربانی، چادر از سر در می‌آورند ، تا مثلاً زیبایی‌هایشان مخفی نماند (حالا برای چه کسی معلوم نیست)
باید تحمل کنی حرف‌های زنان و دخترانی را که مدام شکایت دارند "اگر شوهرم چیزی نگه، میخوام چادرم رو بردارم. چادر به نظر من چیز اضافی ایه"
باید تحمل کنی ، وقتی تو چادر را دوست داری و با بودنش آرام می‌شوی،و البته مهربان‌تر... ... حتی اگر تنها مؤنث چادری کل مهمانی فامیلی‌تان یا جمع حاضر باشی...
بخش اجتماعی تبیان
منبع:جهان نیوز
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری12 ، mia'd ، Tolou ، حلما ، EMPERATOR ، در جستجوی سختی ، parisan ، boghz ، rastin ، nafas ، نجف آبادی ، shafagh_mah ، janali ، sarbaz 313 ، paradise ، oO DaViD Oo ، montazer_rm ، ريحانه الرسول ، user313 ، SARV ، حسین آکردی ، طلبه تیزهوش ، M03TAFA ، allah1ast ، mahdyshr ، آوینار ، nahal_m ، محمداحسان ، ema1392 ، only_y2d ، help me ، حسن عزتي ، soldier ، zealous ، Patriot ، راحیل ، یا صاحب الزمان ، آرین (الهه.ع) ، peimane ، immigrant7sm ، حقیر ، جبریل ، hed_gol ، حسنیه ، درست پسند ، نگار ، یوسف خان ، فدک زهرا ، امیریان ، taleb ، ساقی ، fiftynine ، mahdi_amiri ، مهسا110

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۲۷, ۱۱/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۰ ۱۹:۴۱ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #41
آواتار
ممنون از منتظر کوچولو از سخناش
درسته من سنم کمه و به حد شما تحصیلات ندارم ولی شما آدمو مجبور می کنید یه نتیجه گیری هایی بکنه که نباید بکنه
من بازم از همه ی شما عذر می خوام اگه حرف بی ربطی زدم نابجا زدم خانوم اصلا کوچیکی کردم
شما ببخش من تسلیمم
من حرفامو عوض می کنم
اگه چادر و مانتو رو با رعایت شئونات بپوشین که ما خوشحال می شیم ولی اگر اینگونه نبود از درگاه خدا می خوام که توفیق رسیدن به این مرحله رو بدهند .
به امید ظهور Smile
۱۹:۴۸, ۱۱/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مرداد/۹۰ ۱۹:۵۳ توسط libera.)
شماره ارسال: #42
آواتار
جواب خطاب به منتظر کوچولو: بخاطر حرف مردم از واجبات نمیشه گذشت..بی شک!
اما من چادر رو از واجبات نمیدونم!
منبع رسمی برای واجب بودن چادر به من ارائه کنید..چشم من ساکت میشم....HuhDodgy
دوستان در بحث ها و نظرات مختلف از احادیث و آیه های متفاوت از حجاب زنان ارایه داده اند..نمونه ش جلبات(یه همچین کلمه ی عربی بوده)که تعبیر به چارقد..مقنعه بلند بوده اما نه لزوما چادر.. و نه لزوما سیاه.
مانتو از کجا اومده مهم نیست....مانتو چیزیه که ما مجبوریم به عرف بپوشیم..وگرنه من بلوز دامن هم حجاب میدونم من پیراهن بلند هم حجاب میدونم با چارقدش با روسری های بلند..اینا همه در حالیه که زیر لباس ها همیشه شلوار هم بوده(منظورم به لباس های محلی کشورمونه)نه با این وضعی که الانه در نمایشگاه های محلی از لباس ها به معرض دید میزارن..نه..لباس های محلی رو فقط در ییلاق ها و قشلاق ها جستجو باید کرد...حالا بگذریم
به من منبع اصلی واجب بودن چادر رو اعلام کنید...منظورم فقط چادره..اونم مشکی..همینDodgy
چند شب پیش برنامه پارک ملت میزبان دختر آیت الله موسی صدر بود..دختر ایشون مانتو پوشیده بودند با روسری خواهر ایشون هم در عکس ها ی به نمایش گذاشته مانتو پوشیده بودند....وای چه انسان های سست ایمانی که هنوز راهشون رو پیدا نکردند و......Dodgyشیعه فقط و فقط تو ایرانه اونم چادریشDodgyDodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nafas
۱۹:۵۹, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #43
آواتار
به خاطر امنیت خودتونه من که دختر نیستم خود دانی چادر یه حفاظه مانتو هم هست ولی نه به اون محکمی
شما چرا با چادر مخالفید؟ نظرتونو بگید ما هم جواب بدیم؟؟؟
۲۰:۰۲, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #44

نقل قول:نمی دونم چرا از یه جای بحث، دیگه بحث پیش نمی ره...
شاید بخاطر اینه که اصل قضیه رو فراموش کردیم.
اصل بحث همونیست که در عنوان تاپیک مطرح شده.من هم به همین خاطر یکی ازمواردی که باعث اذیت میشه روگفتم.نمی دونم دوستان توجه کردن یانه.
نقل قول:فرمود: «والله یعلم بما تسرون و ما تعلنون؛ خداوند دانای آشکار و نهان ماست.». اگر چیزی درونی شود و در قلب و شغاف کسی وارد شود، قطعاً وجود او را تسخیر می کند و طریقی غیر از مرام آن چیز نمی تواند که بپیماید. چرا که دل در گرو او دارد و بس. هرچند که اغیار مجنونش خوانند.
خب پس موضوع ریا چی می شه؟ خیلی ها هستند که در اجتماع چادر می پوشن ولی در مهمانیها و عروسیها طور دیگری عمل میکنن.
نقل قول:کلام حضرت امیر علیه السلام که بهش اشاره فرمودید : «از مواضع تهمت دوری کنید.» به نظر حقیر اینطوری که شما ازش برداشت کردید اصلا درست نیست.
به نظر من کاملا صحیح برداشت کردن ایشون

نقل قول:اتفاقاً اگر کسی بخاطر دینداری اش مورد شماتت قرار بگیره و باز در راه اعتقادش راسخ باشه، اونموقع است که کارش ارزش پیدا می کنه و اصلاً دینداری یعنی همین...!!!
حالااگه همچین کسی که میگی چیزایی رو دینداری بدونه که به نظر بعضی دینداری نباشه تکلیف چیه؟

نقل قول:این خیلی بده که بگیم:
بخاطر حرف مردم، چادر سرم نمی کنم،
بخاطر حرف مردم، نماز نمی خونم،
بخاطر حرف مردم، روزه نمی گیرم،
بخاطر حرف مردم، قرآن نمی خونم،
و...
چه کسی همچین حرفی زد؟
نقل قول:ببینید: «خیلی چیزها رو عُرف یک جامعه مشخص می کنه» و «شرع در خیلی جاها، عرف رو میزان معرفی میکنه»
حالا بیاین فرض کنیم (فرض محال محال نیس)که زمانی برسه که عرف جامعه ی ما این باشه که خانوما پوششون مثل پوشش زنان طالبانی یا عربستانی این باشه که گردی صورت و ... هم پوشیده باشه(روبنده و...).اونوقت ببین چه بلایی قراره سر خواهرانی مثل Libera و دیگران بیایدDodgy
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: libera ، nafas
۲۰:۰۷, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #45
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام!
Blush

دوست عزیز...
حرف اصلی اینه که نیاز به سِتر«پوشش»؛ باید درونی بشه و از «حیا» سرچشمه بگیره.
وقتی سرچشمه گرفت و درست هم سرچشمه گرفت.
اونوقت بنده اصلا نمی گم چادر اصلیه و یا مانتو !
بلکه می گم حجاب!

«لا اکراه فی الدین» البته بعد از « قد تبین الرشد من الغی»! یعنی بعد از تببین راه صعود از نزول، انسان مختار است که هر چه می خواهد انجام دهد.

حالا؛
اگر قبول داریم که می شود با «بلوز و شلوار» هم «حیا» داشت و «محجوب» ماند از نگاه اغیار و «در برابر کسی که باید بهش پاسخگو باشیم هم می توان پاسخی داشت».

آنگاه؛
حجت بر ما تمام است. پس از «بلوز و شلوار» استفاده کنیم!
ولی اگر به این نتیجه برسیم که «لازمه مصونیت از گناه» در متغیر «زمان و مکان»؛ بهره گیری از نوع خاصی از پوشش است و ازش روی گردان بشیم اونوقت ...

ضمناً؛
فراموش نکنیم که نگاه دین مبین اسلام و حضرت باری تعالی، به مسائل این چنینی خیلی واضح و روشنه ...
البته اگه ما بخوایم بشنویم. که الحمدلله جمع حاضر (منهای حقیر) همه از اصحاب معرفتند ان شاءالله

و در آخر؛

«چادر» ایرانی،
«چادر» عربی،
«چادر» محلی،
«چادر» ملی،
«چادر» میلی،
«چادر» دانشجویی،
«چادر» ...،
«مانتو» ی ...!!!

کدوم؟!

پس بهتر نیست ما ماهی گرفتن رو یاد بگیریم(شاخص و مایز و حدود و ثغور حجاب و مفاهیمی از این دست) بجای اینکه منتظر ماهی سرخ کرده باشیم!!!

بازم پر حرفی کردم
ببخشید
یاعلی

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، Mitsonary ، oO DaViD Oo ، nafas ، ترنم بهاری ، peimane
۲۰:۲۱, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #46
آواتار
نميدونم چرا شما اين طور فكر مي كنيد كه
كساني كه از چادر بد استفاده مي كنند باعث مي شوند چادر زير سوال برود؟
اين دو دو چيز منفك هستند.
و يعني نمي خواهيد قبول كنيد كه چادر حجاب برتره؟
و مانتو برتره؟
نميشه كه ؟
پوشانندگي چادر خيلي بيشتر از روپوشه( چادر به معناي واقعي كلمه )
اين طور نيست؟
مثل اين هستش كه شما بخواي بگي 90 خيلي بهتره از 100
نه 90 بهتره و نه 100 . بلكه 100 كاملتره.
يعني اگر كسي فكر كنه من به خاطر سهميه فلان اداره چادر سر كردم
بايد چادرم رو بردارم؟؟
يعني اگر يك نفر از چادر سوء استفاده كرد
من بايد چادرم رو بردارم؟
اين مشكل به چادر برنمي گرده آخه.
ممكنه كسي با آرايش و چادر بيرون بياد.
اما آيا اين گناه به گردن چادره؟؟

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، oO DaViD Oo ، Seyed Mohsen ، خادمة الزهرا ، nafas
۲۰:۲۲, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #47
آواتار
ممنون که اینارو گفتین واقعا حجاب یه حربه هست حربه ای که بتونه جلوی چشم های ناپاک و هوس ران رو بگیره حالا مهم نیست مانتو باشه چادر یا همون بلوز و شلوار ولی این گزینه ی آخری اگه مفسده ای هم توش نباشه با عرف جامعه جور در نمی یاد.
البته این به خود فرد هم بستگی داره چقدر حیا داره البته من بی ادبی نمی کنم . بگین که مگه من بی حیام نه ما همچین حرفی نمی زنیم و نخواهیم زد ولی زمونه عوض شده تو قدیما مثلا رانندگی کردن زنان ممنوع بود و همین الانم تو عربستان ممنوعه ولی حالا چی اینو به هرکسی بگی میگه بروبابا
من و امثال من از پشت کوه نیومدیم منم میدونم مانتو یه مزیت هایی داره ولی بازم نمی تونه جای چادر رو بگیره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خادمة الزهرا
۲۰:۲۶, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #48

(۱۱/مرداد/۹۰ ۲۰:۲۱)فاطمه خانم نوشته است:  نميدونم چرا شما اين طور فكر مي كنيد كه
كساني كه از چادر بد استفاده مي كنند باعث مي شوند چادر زير سوال برود؟
اين دو دو چيز منفك هستند.
و يعني نمي خواهيد قبول كنيد كه چادر حجاب برتره؟
و مانتو برتره؟
نميشه كه ؟
پوشانندگي چادر خيلي بيشتر از روپوشه( چادر به معناي واقعي كلمه )
اين طور نيست؟
مثل اين هستش كه شما بخواي بگي 90 خيلي بهتره از 100
نه 90 بهتره و نه 100 . بلكه 100 كاملتره.
يعني اگر كسي فكر كنه من به خاطر سهميه فلان اداره چادر سر كردم
بايد چادرم رو بردارم؟؟
يعني اگر يك نفر از چادر سوء استفاده كرد
من بايد چادرم رو بردارم؟
اين مشكل به چادر برنمي گرده آخه.
ممكنه كسي با آرايش و چادر بيرون بياد.
اما آيا اين گناه به گردن چادره؟؟
پس من بهشما توصیه میکنم که که از روبنده هم برا صورتتون استفاده کنید دیگه.اینطوری بهتره دیگه.آخه طبق گفته ی شما 110 از100 بهتره.Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: libera ، Lord_Contemno
۲۰:۴۰, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #49
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام!
ماشاءالله انقدر ترافیک ارسال بالاست که در طول نگارش آخرین نظر دو نظر دیگه هم ارسال شد!!!

fereydun عزیز :

1. عرض شد که اگر عشقی در «قلب و شغاف» وارد شود، تمام وجود شخص رو تسخیر می کنه!
حالا در مورد خدا اگر کسی «عاشق او شود و عشق الهی در قلب و شغاف وی وارد گردد»
آیا می تونه «ریا» کنه ؟! در برابر خدایی که آگه از سر درون است (آیه 19 سوره نحل)
پس این فرمایش شما، اینجا محلی از اعراب نداره. «ریا» برای کسی است که «معرفت حقیقی» پیدا نکرده!

ضمناً برای مورد مثالی که شما فرمودید(پوشش برخی خانمها در میهمانی و غیر آن) لفظی که کاربرد داره «نفاقه» نه «ریا» (جسارتاً)

2. ایشون «دوری از مواضع تهمت» رو «عدم استفاده از چادر بدلیل حرف مردم» تعبیر کردند...
حرف مردمی که هرگز تمومی نداره و تحت هیچ شرایطی نمی شه جلوشو گرفت...
ضمناً اگه کسی «مانتو»یی باشه، آیا «حرف مردم» دیگه وجود نداره !!!
اگر کسی با «یک فرد دزد» رفاقت کند و با او حشر و نشر داشته باشه:
اونوقت بهش بگن «دزد» تقصیر کیه ؟!
اینجاست که ... می فرماید از «مواضع تهمت دوری کنید» چون این کار هیچ توجیهی نداره (دقت بفرمایید)
حالا اینو مقایسه کنید با اینکه کسی «چادر» سر کنه و بهش بگن می خوای مثلاً «پارتی بازی کنی و...»
(خواهش می کنم قدری تأمل بفرمایید)

3. دوست عزیز، ما مکلفیم به چه چیزهایی و برای چه کسی، دینداری کنیم؟! به فرمایش خدا یا برای دلخوشی مردم!
غیر از این است که ما باید اعتقاداتمون رو از منبع اصلیش که کلام خدا و ائمه معصومین علیهم السلام و عنصری متکی به این دو(عقل) بهره بگیریم برای دینداری؟!
اگر اینطور است حرف مردم و نظر مردم چه اهمیتی داره ؟! (دقت کنید)

4. لطفا بار دیگر ارسال شماره 35 رو بخونید تا متوجه بشید چه کسی این حرفو زد!

5. دوست عزیز، متأسفانه شما منظور حقیر رو دقیق متوجه نشدید.

«تعریف عُرف» مشخصه، «تکلیف شرع» هم معلومه!

ضمناً اگه قرار باشه یهو جامعه ایران از این نوع پوشش برسه به روبنده!
پس حتماً در نقطه مقابلش هم تغییر به همون شکل وجود داره
لذا شما زیاد نگران نباش!

یاعلی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، oO DaViD Oo ، خادمة الزهرا
۲۰:۴۴, ۱۱/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #50
آواتار
روبنده .....با تشکر از جناب فریدون....تا اینجا کسی متوجه نشد که اگه مانتو یا حجاب دیگه هم الان چهره زشتی داره شاید به همون دلیله که چادر هم یه عده به بیراهه ها کشوندند؟!!! آیا گناه سر مانتویه؟
افطاره التماس دعا از همه Smile
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]