|
انرژی یا تلقین؟
|
|
۲۳:۰۱, ۱/دی/۸۹
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
یه سوال عمده که بعد دیدن این سریال برام ایجاد شد مبحث انرژی بود.تو یه قسمت این سریال میگه جنگ الان بر سره انرژیه.مفاهیمی مثله انرژی +یا - یعنی چی؟با همون انرژی فیزیکی یکیه؟ماورائیه؟یا اصلا یه تلقینیه که ساخته ذهن ماست
![]() با فرض درست بودن انرژی خیلی از سوالا از جمله قانون جذب یا نوع وضو گرفتن یا غسل رو میشه توجیه کرد.اینکه یک سری مناسک باعث ایجاد انرژی میشه یعنی چی؟مگه انرژی پایسته نیست؟ تبدیل انرژی از + به - یا برعکس از نظر علمی توجیه پذیره؟یا ما فقط اینطور به خودمون القا میکنیم که مسجد یا طبیعت و... انرژی مثبت داره و گناه و یهود و... انرزی منفی؟انرژی اشکال به چه معنیه؟از کجا معلوم فقط همین اشکال انرژیو انتقال میدن.این علمیه یا با استقرا از طریق دیدن کلی گنبدو هرمو 8ضلعی بوجود امده؟و کلی سوال دیگه.لطفا علمی جواب بدین!یا علی! خداوندا!آرامش عطا فرما تا بپذیرم آنچه را نمیتوانم تغییر دهم شهامتی که تغییر دهم آنچه را که میتوانم دانشی که تفاوت این دو را دریابم |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۲۳, ۳/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۸۹ ۰:۲۶ توسط مصاحبان.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
مسافر می گن :هر فهم و عقل ادارک این معانی نکند، و گاه باشد که نور جلال، ظلمات صرف باشد و عقل چگونه فهم کند نور ظلمانی را که عقل جمع بین ضدیت را محال می شناسد؟![/color]
همونطور که در ابتدا در مورد رابطه ی بین عقل و عشق گفتم بنظرم باید دقت بشه که عشقی که از سر عقل نیست ، اصولاً عشق نیست بلکه هوس هست . اگر مسافر این رو میدونن که جا داشت بیان کنن و اگه نمی دونن باید عرض کنم " عقل " در بینش شیعی اولین چیزی است که خدای متعال خلق کرده- مثل روایتی که در مورد " نور نبی سلام " آمده که بعضی از این دو روایت پیامبر اسلام رو عقل نخست خوندن که جای تفصیلش نیست - و همینطور در تعریف عقل اومده : العقل ما عُبِدَ به الرحمان و اکتُسِبَ به الجنان" : عقل آنست که بوسیله ی اون خدای رحمان پرستیده می شه و بهشت کسب می شه . و در قرآن کریم داریم که ( ترجمه تحت اللفظی نیست ): و از میان آنان کسی است که خدا را از روی یک حرف ( و بدون تحقیق )عبادت می کند. پس اگر خیری ( از عبادتش ) به او رسید بواسطه ی آن مطمئن می شود و اگر فتنه ( و امتحان یا بلایی ) دامنگیرش شد ، از عبادتش باز می گردد در حالیکه در دنیا و آخرت زیانکار است . این است زیان آشکار/ حج-11 در اصول کافی - که به اعتراف علمای بزرگ شیعه اگر مهمترین کتاب روایی شیعه نباشد از چند کتاب روایی مهم شیعه هست -از شیخ کلینی -رحمة الله علیه - بشکل مبسوط این قضیه بیان شده و باب اول این کتاب شریف به عقل و جهل اختصاص داده شده . ورود به دین اسلام هم تحقیقیه و در تحقیق عقل جایگاه ویژه ای داره . باز در روایات ، انسان دارای دو وجه دیده شده . وجه عقلانی و وجه نفسانی . اگه با اختیارش بین نفس و عقل ، جانب عقل رو بگیره از فرشتگان برتر خواهد شد- چون فر شتگان عقل محضند و نفسانیت در اونها راه نداره - و اگه با اختیارش جانب نفس رو بگیره از حیوانات پست تر می شه - چون حیوانات قوه ی عقلیه - به شکل انسانها- ندارن. من فکر می کنم اگه یک طرف سکه ای عشق باشه ؛ در صورتی که طرف دیگه ی اون عقل نباشه ، قطعاً شرک خواهد بود . اگه عشق مبتنی بر عقل نباشه نمی تونه دوام و پایداری داشته باشه . بحثش خیلی طولانی میشه و تا همین حالاشم شاید خیلی از بحث اصلی دور شدم و از همه عذر خواهی می کنم . اما چیزی که میتونه به بحث خیلی ربط پیدا بکنه اینه که در آیات و روایات اسلامی واژه ی نور با واژه ی علم و همینطور عقل تناسب داره . و شاید بشه گفت قلب جایگاه چنین نوریه . که فرمود : "العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء ان یهدیه " و فرمود " و قلوب یعقلون بها" در مورد فرمایشتون در بحث یین و یانگ موافقم و از معرفی سایت متشکر |
|||
|
|
۱۶:۱۳, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
از همه بچه هاممنونم!ولی من هنوز جواب نگرفتم.یکی از دوستان نوشته بود ایمان به غیب.دلیل نمیشه هر کی هرچی میخاد بگه بعد بگه اگه تو نمیفهمی به غیب ایمان نداری(به هیچ وجه قصد توهین به دوستمون رو ندارم.مثال بود و در مثالم مناقشه نیست)این طوری پای خرافات و باور های ناغلط باز میشه.همچنین دلیل نمیشه که اگه علم چیزیو ثابت نکرده اون چیز غلطه چون علم ما ناقصه.به نظرم بحث منحرف شده.من قصدم از ایجاد این تاپیک این بود ببینم که کسی از نظر علمی ازش اطلاعاتی داره یا نه.به نظرم اول از نظر علمی بررسی کنیم و بعد اگه نتیجه حاصل نشد بریم سراغ روایات و قران.من فرقه بینه + و - رو حس میکنم ولی نمیدونم وجود داره یا تلقینه و چیزهایی که تا الان راجع به خوبی و بدی یاد گرفتیم
|
|||
|
۱۷:۴۵, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۳/دی/۸۹ ۱۶:۱۳)shahriar ss نوشته است: از همه بچه هاممنونم!ولی من هنوز جواب نگرفتم.یکی از دوستان نوشته بود ایمان به غیب.دلیل نمیشه هر کی هرچی میخاد بگه بعد بگه اگه تو نمیفهمی به غیب ایمان نداری(به هیچ وجه قصد توهین به دوستمون رو ندارم.مثال بود و در مثالم مناقشه نیست)این طوری پای خرافات و باور های ناغلط باز میشه.همچنین دلیل نمیشه که اگه علم چیزیو ثابت نکرده اون چیز غلطه چون علم ما ناقصه.به نظرم بحث منحرف شده.من قصدم از ایجاد این تاپیک این بود ببینم که کسی از نظر علمی ازش اطلاعاتی داره یا نه.به نظرم اول از نظر علمی بررسی کنیم و بعد اگه نتیجه حاصل نشد بریم سراغ روایات و قران.من فرقه بینه + و - رو حس میکنم ولی نمیدونم وجود داره یا تلقینه و چیزهایی که تا الان راجع به خوبی و بدی یاد گرفتیمبله درسته بحث بسیار منحرف شده چون شما در مورد مستند ظهور سوال کردید و بعضی دوستان از مسائلی که هیچ ربطی نداره صحبت کردن مثلا ربط دادن (نور) که در قرآن آمده به انرژی .این یک بحث انحرافی است و خیلی راحت میشه ردش کرد «الله نور السموات و الارض مثل نوره کمشکوه فیها مصباح المصباح فی زجاجه الزاجاحه کانها کوکب دری . . . .» ربط دادن نور و انرژی به هم یعنی خداوند انرژی آسمانها و زمین است؟؟؟ ![]() اما در مورد اینکه گفتید اگه چیزیو علم ثابت نکرده اون چیز غلط نیست!!! با کمال احترام دوست عزیز چرا غلطه ![]() این اشتباه از آنجا ناشی می شود که تا اسم علم به میان می آید همه یاد پزشکی یا فیزیک میفتن.قسمتی از علم ما علوم دینی هم هست. وقتی در هیچکدام از علوم شناخته شده اون انرژی که مستند ظهور ازش حرف میزنه اثبات نشده ، پس یقینا غلط است در ضمن خود مستند هم سعی داشت این موضوع رو اثبات شده و مبرهن نشان دهد نه چیزیکه قرار است در آینده اثبات شود اما نکته عجیب دیگه که هیچکس بهش توجه نمیکنه اینه که خود مستند ظهور سعی کرده با همین فیزیک عادی حرفاش رو توجیه کنه.این تصویر در قسمت 6 نشون داده میشه.ندیدید؟ ایشون انیشتین هستن مهمترین دانشمند فیزیک تاریخ و پدر فیزیک مدرن و آن فرمول هم یکی از دستاوردهای مهم انیشتین در رابطه با رابطه جرم و انرژی است اما کلیت بحثی که در مستند ظهور مطرح می شود اصلا با فیزیک امروز کاملا رد می شود |
|||
|
۱۸:۲۳, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
نقل قول:اما در مورد اینکه گفتید اگه چیزیو علم ثابت نکرده اون چیز غلط نیست!!! با کمال احترام دوست عزیز چرا غلطه می بخشید که من وارد بحث میشم اما این نکته ای که گفتین لازم دیدم تذکری بدم. خیلی می بخشید اما بنده حقیر مطمئنم چیزهای بسیاری در نظام آفرینش خداوند وجود داره که علم چلاق و فلج امروزی به ذهنش هم خطور نمیکنه. جوری حرف می زنین انگار یادتون رفته علم بشر همیشه ناقص بوده و هست و این امری بدیهی هست. امروز چیزی میگن فردا عذرخواهی. امروز میگن نمی دونیم فردا یکی دو تا تئوری و پس فردا یک fact علمی که باز هم ممکنه درست نباشه. خصوصا اینکه احادیثی داریم که میگه علم بدست آمده تا شروع ظهور حضرت حجت علیه السلام مثلا 2 از 25 یا همین حدودها هست... (دقیقا خاطم نیست). این یعنی خیلی مسائل ماورایی و خارج از حوزه علمی ما اتفاق می افته که علم امروز و آینده بشر فعلا بهش نرسیده و نخواهد رسید مگر تا زمان معین. من نمیخوام بگم انرژی همون نور و تبرک و ... هست ممکنه هم باشه. قطعیتی در موردش نیست و نیاز به تحقیق بیشتر و گذر بیشتر زمان هست. بنابراین چیزی خارج از همه جنبه های علمی باشه، به معنای غلط بودن نیست به هیچ وجه. چه علوم دینی چه غیر دینی. خیلی از احادیث هم هست که فعلا ما نمی فهمیم. نمی تونیم بگیم اونها هم غلط هست. |
|||
|
|
۱۹:۲۸, ۳/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۸۹ ۱۹:۳۳ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۳/دی/۸۹ ۱۸:۲۳)بیداری اندیشه نوشته است:نه دیگه نشد.نقل قول:اما در مورد اینکه گفتید اگه چیزیو علم ثابت نکرده اون چیز غلط نیست!!! با کمال احترام دوست عزیز چرا غلطه شما الان داری از مستند ظهور دفاع میکنی؟ اگر مستند ادعایی کرده پس حتما اثبات شده.شما نمی تونی بگی این مطلب به صورت علمی قابل اثبات نیست ولی وجود داره کلا حرف خنده داری هست.پس تمام حرفهای مستند ظهور از علم آیندگان نشات گرفته؟ اگر مستند ظهور چند قسمت در مورد انرژی ادعاهایی مطرح کرد و کسی اثبات کرد خیلی هم قابل قبوله.ولی اینکه ادعاهای خرافی و خیالی رو مبنای زندگی واقعیمون قرار بدیم دور از عقله باز هم تاکید می کنم این ادعاها هم در علوم دینی و هم در علوم تجربی کاملا رد می شود......... اسمش روشه. مستند ظهور نه ادعای ظهور همه دوستان رو دعوت می کنم به منطقی و علمی صحبت کردن |
|||
|
۱۹:۴۱, ۳/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۸۹ ۲۰:۲۵ توسط مسافر.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۳/دی/۸۹ ۱۷:۴۵)علائم ظهور نوشته است: بله درسته بحث بسیار منحرف شده چون شما در مورد مستند ظهور سوال کردید و بعضی دوستان از مسائلی که هیچ ربطی نداره صحبت کردن قطعا منظور از انرژی که در مستند ظهور بدان پرداخته می شود، انرژی های قرار گرفته در حوزه فیزیک نیست. اینکه در کل منکر وجود چنین انرژی ای شویم دچار اشتباه شده ایم. مثال خیلی ساده و ملموس: کارهای خارق العاده ای مرتاضان انجام می دهند با علوم فیزیک قابل توجیه نیست... جالب اینکه در عرفان های غیر خدایی برای مثال هندوئیسم راه آسان و عملی برای درک آنچه آنها می گویند برای خود شخص وجود دارد. و دیگر اما و اگری باقی نمی گذارد. شاید برای همین است که مستند ظهور از چاکراها صحبت می کند. چون این دیگر اسمش تلقین یا خرافات نیست. و عده ای زیادی نه اینکه در این زمینه مطالعه کرده باشند بلکه خود آن را تجربه کرده اند. که البته به نظر من این یکی از اشتباهات مستند ظهور بود.(به عنوان محصول چند بچه مسلمان) مطالب دیگری هم هست که بماند برای بعد. اما برای ذهن کنجکاو که دنبال این مسئله می گردد چه راه کاری وجود دارد؟ - اگر شما به دنبال مفاهیم دینی و خاص آن مفاهیم اسلامی در مورد این قضیه هستید بنده که تا به حال مفهومی با این اسم در آن ندیده ام. (شاید کم همتی ما باشد اگر پیدا کردید ما را هم در جریان بگذارید). اگر دقت کرده باشید بحثی که بنده در مورد نور مطرح کردم طبق یک سیر مطرح شد. نه ناگهانی و به عنوان اولین جواب. علت آن هم پرداختن به طرح سوالی بود که یکی از دوستان در مورد ربط مستقیمی بین انرژی و احکام و مسائل اسلامی مطرح کرده بود. چون در حوزه متافیزیکی ربط احکام و مسائل دینی و حلال و حرام با ایمان و نورانیت انسان مطرح است و این نسبت به بحث کیفر اعمال و بهشت و جهنم تا حدی ملموس تر است به ارائه آن پرداختم. در ادامه هم توضیحی در مورد خود نور در عرفان اسلامی دادم تا دوستان منظور از نور را بهتر درک کنند. یعنی بنده اصلا قصد اثبات اینکه انرژی در سایر مکاتب اعتقادی مساوی با نور در عقاید اسلامی است را هرگز نداشته و ندارم. - اما اگر می خواهید در مورد انرژی بیشتر بدانید باید به سراغ فرهنگ ها و مکاتب دیگر بروید. مطالعه یکی از آنها هم به تنهایی کمکی نمی کند. بلکه آنها را باید موازی با هم مطالعه کنید. تا مفهوم انرژی را بهتر متوجه شوید. که البته این بستگی به میزان مهم بودن مسئله انرژی برای شما، دارد. اما در کل هم مواظب باشید که روی شما اثر منفی نگذارد. اما اگر در کل به نظر من، ما در حال حاضر باید به وظیفه خودمان عمل کنیم و بس. راه روشن است و وظیفه ما (که عبادت و بندگی است) روشن. "به آنچه می دانید عمل کنید تا خداوند دانش آنچه را که نمی دانید به شما عطا کند" والسلام |
|||
|
|
۱۹:۴۳, ۳/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۸۹ ۱۹:۴۷ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز بنده قصدم دفاع از این بحث مستند ظهور نیست. نه تایید و نه رد.
خواستم به شما بگم اگر نتونستین اثبات کنین، منطقی نیست با قطعیت و یقین ردش کنین. در قرآن هم خیلی چیزها هست که امروز نمی فهمیم. حتی مفسران هم خیلی جاها از احتمال سخن گفتن. این یقین شما از مردود بودن هر چیزی که تا امروز مشخص نشده، درست نیست. برای چی گفتن تفسیر قرآن هر 10 سال باید مجدد انجام بشه؟ چون خیلی آیات امروز به چیزی تفسیر میشن ولی شاید بیست سال بعد چیز دیگری باشه. بنده عرضم اینه، در مستند ظهور خیلی چیزها ادعا شد که قابل قبول نبود. بنده بسیاری از موارد مطرح شده (نه همه) رو شخصا دو سال تحقیق کردم و به درستی اونها پی بردم. حقیقتش این موضوع انرژی زیاد برام مهم نبود که دنبال تحقیقش برم و الان هم نیست که بخوام براش وقت بگذارم. اما میخوام بگم اگر نمیشه ادعاهای این مستند رو اثبات کرد چه درستیش چه اشتباه بودنش، پس بهتره با احتمال صحبت کرد نه با یقین ردش کرد. |
|||
|
|
۲۰:۰۰, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
با تشکر که بحث برگشت به روندی منطقی
اما باز به نظر من در یک مستند یا باید مطالب نقلی باشد یا علمی اگر این مطالب نشات گرفته از احکام و دین بود به دلیل اینکه مبدا آن وحی و خالق هستیست اصل آن را پذیرفته و به دنبال دلیلش می رفتیم اگر هم چنین چیزی رو می شود به طور عینی و مشاهداتی دید یا با دستگاههای خاصی آن را اندازه گرفت باز جای بحث دارد اما در یک جمله مطالب ذکر شده در مورد انرژی در مستند ظهور هیچ سندیتی ندارد حالا کسی دوست داره برای خودش افکاری داشته باشه به خودش مربوطه اما اگر کسی دنبال تحقیق بیشتر در این زمینه هست من بسیار استقبال می کنم.از هر موردی بگید شروع کنیم تا ببینیم به نتیجه ای غیر از رد کل مطالب می رسیم یا نه |
|||
|
۲۰:۳۷, ۳/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۸۹ ۲۰:۳۸ توسط مسافر.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
من در دوران نوجوانی خیلی دوست داشتم بدانم چرا مساجد گنبد و گلدسته دارند. (این علاقه علتی داشت که مجال بحث نیست). دوست داشتم می توانستم از اولین معماری که مسجد را با گنبد ساخته بود پرسش کنم که چرا مسجد را اینگونه ساخته است؟ آیا تنها به خاطر نماد و هنر اسلامی و یا اصلا اصول معماری، برای مسجد گنبد گذاشته، یا اینکه دلایل متافیزیکی هم برای آن داشته است. اما هیچگاه به جواب نرسیدم. زیرا اولین معمار در دسترس نبود و باقی هم یا کپی برداری کرده بودند و به اصطلاح این گونه مسجد ساختن باب شده بود و یا اطلاع نداشتند. اما مستند ظهور بعد از سالها یک گزینه به من داد. من آن را وحی منزل نمی انگارم ولی آن را غنیمت می شمارم. چون ارزش این گزینه را می فهم.
از آن گذشته باید در مورد مستند ظهور کمی منصف باشیم. مهمترین کاریکه مستند ظهور انجام داد مطرح کردن صورت سوال بود نه جواب آن! دست گذاشتن روی مواردی که اتفاق می افتد اما شما دلیلی برایش ندارید، خود رسالتی عظیم است. حال اگر انسان طالب حقیقت باشد خود صورت سوال را می گیرد و به جواب حقیقی می رسد! دل گفت مرا علم لدنی هوس است تعلیمم کن گر تو را دسترس است گفتم الف گفت دگر گفتم هیچ در خانه اگر کس است یک حرف بس است |
|||
|
۲۰:۵۵, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
پس اگر یک گزینه نامستند و غیر علمی انقدر برایتان ارزشمند است بنده یک گزینه قطعی و علمی به شما می دهم
علم اونقدرها هم که فکر می کنید بد نیست دلیل ساخته شدن گنبد و گنبدی ساخته شدن بسیاری از سقفها نقل قول:از جمله خصوصیات اقلیمی طاق های قوسی و گنبدی در مناطق گرم و خشک این است که ارتفاع اطاق از کف تا زیر طاق، زیاد می باشد و لذا می توان یک تهویه طبیعی عمودی در اطاق به وجود آورد. از آنجاییکه هوای گرم، سبکتر است و به بالا صعود می کند و هوای خنکتر، جایگزین آن می شود، با تعبیه چند دریچه در اطراف و یا نوک اطاق، هوای گرم از دریچه ها خارج می شود و یک جریان طبیعی هوا از پایین به بالا برقرار می شود که جهت تامین آسایش در فصول گرم، مناسب است منبع: کد قالب بندی شده: http://www.yasan.blogsky.com/1387/12/26/post-8 |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| انرژی و فرکانس | khadem | 8 | 6,659 |