|
حکایتها و سخنان پندآموز
|
|
۲۰:۴۶, ۹/آذر/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اردیبهشت/۹۰ ۲۳:۴۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
شکایت از روزگار :
روزى حضرت عیسى علیه السلام را در بیابان، باران شدید گرفت، به هر طرف میدوید پناهى نمىدید. تا رسید به مكانى كه شخصى در نماز ایستاده بود. در حوالى او باران نمىآمد. در آنجا قرار گرفت تا آن شخص از نماز فارغشد.عیسى علیه السلام به او گفت: بیا تا دعا كنیم كه باران بایستد. گفت: اى مرد! منچگونه دعا كنم، و حال آنكه گناهى كردهام كه مدت چهل سال است كه در این موضع به عبادت مشغولم كه شاید خدا توبه مرا قبول كند! و هنوز قبول توبۀ من معلوم نیست، زیرا از خدا خواستهام كه اگر از گناه من بگذرد یكى از پیغمبران را به اینجا فرستد.عیسى علیه السلام فرمود: توبۀ تو قبول شد، زیرا كه، من عیسى پیغمبرم. و بعد از آنفرمود: چه گناه كردهاى؟ گفت: روزى از تابستان بیرون آمدم هوا بسیار گرم بود، گفتم: عجب روز گرمى است. پندها: *خداوند تعالی فرمود: پسر آدم مرا می آزارد كه به روزگار ناسزا می گوید و روزگار منم، امر به دست من است كه شب و روز را می گردانم منبع:معراج السعادة، ملا احمدنراقی |
|||
| آغاز صفحه 18 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۴۹, ۳۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #171
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
مردی در کنار ساحل دورافتاده ای قدم میزد. مردی را در فاصله دور می بیند که مدام خم میشود و چیزی را از روی زمین بر میدارد و توی اقیانوس پرت میکند. نزدیک تر می شود، میبیند مردی بومی صدفهایی را که به ساحل میافتد در آب میاندازد. - صبح بخیر رفیق، خیلی دلم میخواهد بدانم چه میکنی؟ این صدفها را در داخل اقیانوس می اندازم. الآن موقع مد دریاست و این صدف ها را به ساحل دریا آورده و اگر آنها را توی آب نیندازم از کمبود اکسیژن خواهند مرد.
- دوست من! حرف تو را می فهمم ولی در این ساحل هزاران صدف این شکلی وجود دارد. تو که نمیتوانی آنها را به آب برگردانی خیلی زیاد هستند و تازه همین یک ساحل نیست. نمی بینی کار تو هیچ فرقی در اوضاع ایجاد نمیکند؟ مرد بومی لبخندی زد و خم شد و دوباره صدفی برداشت و به داخل دریا انداخت و گفت: "برای این یکی اوضاع فرق کرد… !" |
|||
|
|
۱۴:۳۹, ۳۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #172
|
|||
|
|||
|
رسول خدا صلى الله عليه و آله در حالى كه نشسته بودند، ناگهان لبخندى بر لبانشان نقش بست ، به طورى كه دندان هايشان نمايان شد! از ايشان علت خنده را پرسيدند، فرمود:
- دو نفر از امت من مى آيند و در پيشگاه پروردگار قرار مى گيرند؛ يكى از آنان مى گويد: خدايا! حق مرا از ايشان بگير! خداوند متعال مى فرمايد: حق برادرت را بده ! عرض مى كند: خدايا! از اعمال نيك من چيزى نمانده متاعى دنيوى هم كه ندارم . آنگاه صاحب حق مى گويد: پروردگارا! حالا كه چنين است از گناهان من بر او بار كن ! پس از آن اشك از چشمان پيامبر صلى الله عليه و آله سرازير شد و فرمود: آن روز، روزى است كه مردم احتياج دارند گناهانشان را كسى حمل كند. خداوند به آن كس كه حقش را مى خواهد مى فرمايد: چشمت را برگردان ، به سوى بهشت نگاه كن ، چه مى بينى ؟ آن وقت سرش را بلند مى كند، آنچه را كه موجب شگفتى اوست - از نعمت هاى خوب مى بيند، عرض مى كند: پروردگارا! اينها براى كيست ؟ مى فرمايد: براى كسى است كه بهايش را به من بدهد. عرض مى كند: چه كسى مى تواند بهايش را بپردازد؟ مى فرمايد: تو. مى پرسد: چگونه من مى توانم ؟ مى فرمايد: به گذشت تو از برادرت . عرض مى كند: خدايا! از او گذشتم . بعد از آن ، خداوند مى فرمايد: دست برادر دينى ات را بگير و وارد بهشت شويد! آن گاه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: پرهيزكار باشيد و مابين خودتان را اصلاح كنيد! بحارالانوار جلد 77 صفحه 182 |
|||
|
|
۱۱:۴۲, ۲/مهر/۹۰
شماره ارسال: #173
|
|||
|
|||
|
مردی به محضر امام صادق علیه السلام شرفیاب شدو گفت:مرابه شناختن پروردگارر یاری کن که اهل جدل بامن زیاد مجادله می کنند!
امام صادق علیه اسلام فرمودند:آیا تابه حال سوار کشتی شده ای؟گفت :آری، فرمود:آیا اتفاق افتاده یک قسمتی از کشتی بشکند ودر آنجا فریاد رسی نداشته باشید؟گفت :چنین اتفاقی افتاده.فرمود:درآن حال دل توبه کجا متوجه بود آیا باز هم نقطه امیدی داشتی که کسی ترا نجات دهد، گفت : آری فرمود:همان خداست. منبع: سیره عملی اهل بیت=سید کاظم ارفع |
|||
|
|
۱۱:۵۵, ۲/مهر/۹۰
شماره ارسال: #174
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
روزی از شدت نا امیدی تصمیم گرفتم که دیگر همه چیز را رها کنم . شغلم را........دوستانم را.........زندگی ام را ! به جنگلی رفتم تا برای آخرین بار با خدا صحبت کنم . به خدا گفتم : خدایا دیگر توان زندگی ندارم آیا می توانی دلیلی برای ادامه زندگیبرایم بیاوری ؟ و جواب او مرا شگفت زده کرد. او گفت : آیا درخت سرخس و بامبو را می بینی؟ پاسخ دادم : بلی . فرمود : هنگامی که درخت بامبو و سرخس راآفریدم، به خوبی ازآنها مراقبت نمودم . [/font]به آنها نور و غذای کافی دادم . دیر زمانی نپایید که سرخس سر از خاک برآورد و تمام زمین را فرا گرفت اما از بامبو خبری نبود . من از او قطع امید نکردم . در دومین سال سرخسها بیشتر رشد کردند و زیبایی خیره کننده ای به زمین بخشیدند اما همچنان از بامبوها خبری نبود .من بامبوها را رها نکردم. در سالهای سوم و چهارم نیز بامبوها رشد نکردند . اما من باز از آنها قطع امید نکردم. در سال پنجم جوانه کوچکی از بامبو نمایان شد. در مقایسه با سرخس کوچک و کوتاه بود اما با گذشت 6 ماه ارتفاع آن به بیش از 100 فوت رسید. 5 سال طول کشیده بود تا ریشه های بامبو به اندازه کافی قوی شوند. ریشه هایی که بامبو را قوی می ساختند و آنچه را برای زندگی به آن نیاز داشت را فراهم می کرد. [font=Arial]خداوند در ادامه فرمود : آیا می دانی در تمامی این سالها که تو درگیر مبارزه با سختیها و مشکلات بودی در حقیقت ریشه هایت را مستحکم می ساختی . من در تمامی این مدت تو را رها نکردم همانگونه که بامبو ها را رها نکردم . هرگز خودت را با دیگران مقایسه نکن و بامبو و سرخس دو گیاه متفاوتند اما هر دو به زیبایی جنگل کمک می کنند. زمان تو نیز فرا خواهد رسید تو نیز رشد می کنی و قد می کشی ! از او پرسیدم : من چقدر قد می کشم .
در پاسخ از من پرسید : بامبو چقدر رشد می کند؟ جواب دادم : هر چقدر که بتواند . گفت : تو نیز باید رشد کنی و قد بکشی ، هر اندازه که بتوانی. |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۳/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/مهر/۹۰ ۱۳:۰۶ توسط saloomeh.)
شماره ارسال: #175
|
|||
|
|||
|
گفته اند حسین بن علی علیه الاسلام چون درویشی را دیدی گفتی ترا که خوانند و پسر که ای ؟ درویش گفت من فلانم پسر فلان ، حسین گفت نیک آمدی که از دیر باز در طلب تو ام که در دفتر پدر خویش دیدم که پدر تو را چندین درهم بر وی است ، اکنون میخواهم تا ذمت پدر خویش را از حق تو فارغ گردانم ، و بدین بهانه عطا به درویش دادی و منت بر خود نهادی . کشف الاسرار میبدی ذوالنون مصری گفت : در بادیه بودم ابلیس را دیدم که چهل روز سر از سجده برنداشت . گفتم ای مسکین بعد از بیزاری و لعنت این همه عبادت برای چیست ؟ گفت ای ذوالنون اگر من از بندگی معزولم او از خداوندی معزول نیست . در تفسیر عرفانی کشف الاسرار میبدی از سوره مبارکه بقره آمده : و اما چند فرق است میان موسی و عیسی و محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) . خداوند موسی را فرمود : چه خواهی ؟ گفت آب روان از سنگ صفوان . عیسی را گفت تو چه خواهی ؟ گفت خوان بریان از آسمان . سید کونین را گفت توچه خواهی گفت : رحمت و غفران . چون موسی آب خواست ، گفت یا موسی از چون منی آب خواهند ؟ آنک عصا بر سنگ زن ومراد خود برگیر . چون عیسی مائده آسمانی خواست ، گفت یا عیسی از چون منی نان خواهند ؟ فرمان داد به جبرائیل گرده ای چند و لختی بریان بر خوان نهاد و به ایشان فرستاد و گفت یا عیسی مراد خود برگیر . چون به مهتر عالم رسید شب قرب و کرامت که ایشان را حاضر کردند ، گفت : ای دوست ما به مهمان آمده ای دندان مزد چه خواهی ؟ گفت : غفرانک ربنا . الله تعالی گفت حال امت تو از سه بیرون نیست : یا مطیعان اند یا عاصیان اند یا مشتاقان . اگر عاصیان اند رحمت من ایشان را . اگر مطیعان اند ، بهشت من ایشان را و اگر مشتاقانند دیدار و رضای من ایشان را . مصطفی گفت : خداوندا ! مراد ایشان نقد بدادی و از آن من در توقف نهادی ! گفت ای دوست ما ایشان حاجت که خواستند از بهر امت خود خواستند و امت ایشان همان بود که حاضر بودند . مراد خود بیافتند . تو آنچه میخواهی از بهر امت میخواهی و امت تو متفرقند تا قیام الساعه و دعوت پیغامبری تو همیشه خواهد بود . روز رستاخیز همه را جمع کنم و همه را از آتش دوزخ آزاد سازم همه را به دیدار خود شاد گردانم ، همه را لباس کرامت بپوشانم ، همه را به زیور انس بیارایم ، که ایشان بهینه امتند . یکدل و یک قصد و یک همت اند .
|
|||
|
|
۲۱:۱۸, ۳/مهر/۹۰
شماره ارسال: #176
|
|||
|
|||
|
سلام علیکم
گوشه ای از نصایح لقمان • اگر در کودکی خود را ادب کنی، در بزرگی از آن بهره مند می شوی. • از کسالت و تنبلی بپرهیز، بخشی از عمرت را برای آموزش قرار بده و با افراد لجوج، گفتگو و جدل نکن. • • با دانشمندان مجادله مکن، با فاسقان رفیق مشو، فاسق را به برادری مگیر و با افراد متهم، همنشین مشو. • • تنها از خدا بترس و به او امیدوار باش. بیم و امید نسبت به خدا در قلب تو یکسان باشد. • • اگر با تو مشورت کردند، دلسوزی خود را خالصانه به آن ها اعلام کن. اگر از تو کمک و قرضی درخواست کردند،مساعدت کن و به سخن کسی که سن او بیشتر از توست، گوش فرا ده. • • نمازت را در اول وقت بخوان، نماز را حتی در سخت ترین شرایط به جماعت بخوان. • • دو چیز را هرگز فراموش مکن : خدا را و مرگ را. • • دو چیز را همیشه فراموش کن : به کسی نیکی کردی ، کسی به تو بدی کرد. • • به مجلسی وارد شدی، زبان نگهدار. • • به سفره ای وارد شدی، شکم نگه دار. • • به خانه ای وارد شدی، چشم نگه دار. • • به نماز ایستادی، دل نگه دار. موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۳:۳۳, ۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #177
|
|||
|
|||
|
اميرالمؤ منين عليه السلام به يكى از اصحاب فرمود: - مى خواهى از وضع خود و فاطمه عليهاالسلام براى تو صحبت كنم ؟ فاطمه در خانه من آن قدر آب آورد كه آثار مشك بر سينه اش پيدا بود و آن قدر آسياب كرد كه دست هايش پينه بست و چنان در نظافت و پاك كردن خانه و پختن غذا زحمت كشيد كه لباسهايش كثيف و مندرس شد و او بسيار صدمه ديد! به همين خاطر به فاطمه توصيه كردم خوب است محضر رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم برسى و جريان را بيان نمايى ، شايد جهت كمك به تو خادمى بفرستد تا از اين همه زحمت خلاص شوى ! فاطمه عليهاالسلام اين توصيه مرا قبول كرد و نزد پيامبر صلى الله عليه و آله وسلم رفت ، اما چون ايشان را مشغول صحبت با اصحاب مى بيند، بدون آنكه خواسته اش را بگويد، باز مى گردد. رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم كه متوجه شده بودند فاطمه براى حاجتى آمده و بدون هيچ گونه صحبتى به خانه خود برگشته ، فرداى آن روز به منزل ما تشريف آوردند، و پس از سلام در كنار ما نشستند و آن گاه فرمودند: - فاطمه جان ! ديروز به چه منظور پيش من آمدى ؟ فاطمه عليهاالسلام از خجالت نتوانست حاجتش را بگويد: من عرض كردم : - يا رسول الله ! آن قدر آب آورده كه بند مشك در سينه اش اثر گذاشته و آن قدر آسياب گردانيده كه دست هايش تاول كرده و... لذا گفتم محضر شما برسد شايد خادمى به ايشان مرحمت نماييد تا زحمت هايش كمتر شود. رسول خدا فرمود: مى خواهى مطلبى به شما بياموزم كه از خادم بهتر است . وقتى كه خواستى بخوابيد 33 مرتبه بگوييد سبحان الله و 33 مرتبه بگوييد الحمد لله و 34 مرتبه بگوييد الله اكبر. (( در برخى روايت 34 مرتبه الله اكبر و 33 مرتبه الحمدلله و 33 مرتبه سبحان الله نقل شده است )) اين ذكر صد مرتبه است ولى در نامه اعمال هزار حسنه ( ثواب ) دارد. فاطمه جان ! اگر اين ذكرها را هر روز صبح بگويى خداوند خواسته هاى دنيا و آخرتت را برآورده خواهد كرد. فاطمه زهرا در جواب سه مرتبه گفت : از خدا و پيغمبر راضى هستم . بحارالانوار جلد 43 صفحه 82 و 134، با كمى تفاوت . در جاى ديگر آمده است : وقتى كه فاطمه (ع ) شرح حالش را بيان كرد و كنيزى خواست ، ناگهان اشك در چشمان پيامبر صلى الله عليه وآله حلقه زد و فرمود: - فاطمه جان ! به خدا سوگند! هم اكنون چهار صد نفر فقير در مسجد هستند كه نه غذا دارند و نه لباس ! مى ترسم اگر كنيز داشته باشى اجر و ثواب خدمت در خانه از تو گرفته شود! مى ترسم على بن ابى طالب عليه السلام در قيامت از تو مطالبه حق كند! سپس تسبيحات حضرت زهرا عليهاالسلام را به آن بانو ياد داد، آن گاه به فاطمه عليهاالسلام گفتم : - براى نيازهاى دنيوى نزد رسول خدا عليهاالسلام رفتى ، ولى خداوند ثواب آخرت به ما مرحمت فرمود. بحارالانوار جلد 43 صفحه 85
|
|||
|
|
۱۶:۲۰, ۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #178
|
|||
|
|||
|
شاخه ای از درخت نبوت يكى از فرزندان امام حسن عليه السلام به نام عمرو با كاروان امام حسين به كربلا آمد و چون كودك بود سال داشت كشته نشد و با كاروان اسرا به مدينه بازگشت . وقتى اسيران كربلا را در شام به كاخ يزيد وارد كردند، چشم يزيد به عمرو پسر امام حسن افتاد و به او گفت : آيا با فرزندم خالد كشتى مى گيرى ؟ عمرو گفت : نه . ولكن يك چاقو به پسرت بده و يك چاقو به من بده كه با هم بجنگيم ، تا بدانى كه كدام يك از ما شجاعتر است . يزيد از شنيدن سخن قهرمانانه ، آن هم از يك كودك اسير، تعجب كرد و گفت : خاندان نبوت چه كوچك و چه بزرگشان همواره با ما دشمنى مى كنند. سپس اين شعر را خواند: اين خويى است كه من از اخزم سراغ دارم آيا از مار جز مار متولد مى شود. منظور يزيد اين بود كه آقازاده ، شاخه اى از درخت نبوت است كه چنين شجاعانه سخن مى گويد. بحار الانوار |
|||
|
|
۱۵:۵۹, ۵/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۰ ۱۶:۲۴ توسط saloomeh.)
شماره ارسال: #179
|
|||
|
|||
|
مردى خدمت امام حسين عليه السلام رسيد، و عرض كرد كه شخص گنه كارى هستم و نمى توانم خود را از معصيت نگهدارم ، لذا نيازمند نصايح آن حضرت مى باشم . امام عليه السلام فرمودند: پنج كار را انجام بده ، بعد هر گناهى مى خواهى بكن ! اول : روزى خدا را نخور، هر گناهى مايلى بكن ! دوم : از ولايت خدا خارج شو، هر گناهى مى خواهى بكن ! سوم : جايى را پيدا كن كه خدا تو را نبيند، سپس هر گناهى مى خواهى بكن ! چهارم : وقتى ملك الموت براى قبض روح تو آمد اگر توانستى او را از خودت دور كن و بعد هر گناهى مى خواهى بكن ! پنجم : وقتى مالك دوزخ تو را داخل جهنم كرد، اگر امكان داشت داخل نشو و آن گاه هر گناهى مايلى انجام بده ! بحارالانوار جلد 87 صفحه 126 ابوبصير رحمة الله مى گويد: در كوفه بودم ، به يكى از بانوان درس قرائت قرآن مى آموختم . روزى در يك موردى با او شوخى كردم ! مدت ها گذشت تا اينكه در مدينه به حضور امام باقر عليه السلام رسيدم . آن حضرت مرا مورد سرزنش قرار داد و فرمود: - كسى كه در حال خلوت گناه كند، خداوند نظر لطفش را از او برمى گرداند، اين چه سخنى بود كه به آن زن گفتى ؟ از شدت شرم ، سرم را پايين انداخته و توبه نمودم . امام باقر عليه السلام فرمود: - مراقب باش كه تكرار نكنى . بحارالانوار جلد 46 صفحه 247 سیراب شدن علامه امینی از قول فرزند علامه امینی قدس سره نقل می کند: وقتی پدرم را دفن کردیم ، یکی از بزرگان آمد و به من تسلیت گفت و فرمود: من در این فکر بودم ببینم مولا امیرالمؤمنین علیه السلام چه مرحمتی در مقابل زحمات و خدمات مرحوم امینی می نمایند. در عالم خواب دیدم: حوضی است و آقا امیرالمؤمنین علیه السلام بر لب آن ایستاده اند. افراد می آیند و مولا از آن حوض ، به آنها آب می دهند. گفتند: این حوض کوثر است.در این حال آقای امینی به نزدیک حوض رسید حضرت ظرف را گذاشتند، آستینها را بالا زده و دستان مبارکشان را پر از آب کردند و به علامه آب خورانیدند و خطاب به او فرمودند: [b][highlight=#NaNNaNNaN][highlight=#NaNNaNNaN]بیض الله وجهک کما بیضت وجهی پروردگار رو سفید کند تو را کما اینکه مرا رو سفید کردی[/highlight][/highlight] [/b]علامه نسبت به حضرات معصومین علیه السلام بسیار ادب داشت. وقتی وارد حرم مطهر حضرت امیر علیه السلام می شد از پایین به بالای سر نمی رفت. روبروی حضرت می ایستاد و گریه شدیدی می نمود. خود ایشان به من فرمودند: از آن وقتی که در نجف هستم از سمت بالای سر حرم نرفته ام. از پایین وارده شده و از همان سمت خارج می شدند. انما یخشی الله من عباده العلماء همانا تنها مردمان عالم خداترسند. سوره فاطر: آیه ۲۸ |
|||
|
|
۱۷:۴۶, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #180
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان
سارا دختر کوچولوی زیبا و باهوش ۵ساله ای بود که یک روز که همراه مادرش برای خرید به مغازه رفته بود چشمش به یک گردنبند مروارید بدلی افتاد . چقدر دلش اونو می خواست.پس پیش مادرش رفت و از او خواهش کرد که اون گردنبند رو براش بخره. مادرش گفت: این گردنبند قشنگیه اما چون قیمتش زیاده من برای خریدش واسه تو یه شرط میذارم، شرطم اینه که وقتی رسیدیم خونه من لیست کارهایی رو که میتونی انجام بدی بهت میدم و تو با انجام اون کارا می تونی پول گردنبندتو بپردازی ، سارا قبول کرد و با زحمت بسیار تونست پول گردنبندشو بپردازه. سارا یه پدر خیلی مهربون داشت که هرشب براش قصه دلخواهشو می گفت. یه شب بعد از اتمام داستان پدرش گفت: دخترم! تو منو دوست داری؟ اوه! البته پدر من عاشق توام پس اون گردنبند مرواریدتو به من بده. _ نه پدر اونو نه! اما می تونم عروسک مورد علاقه ام رو که سال پیش برای تولدم بهم هدیه دادی بهت بدم، قبوله؟.... پدر : نه عزیزم ولی اشکالی نداره! هفته ی بعد دوباره پدرش بعد از خوندن داستان به دخترش گفت: دختر عزیزم تو منو دوست داری؟ دختر : البته پدر تو می دونی که من خیلی دوستت دارم و عاشق توام پدر: پس اگه راست میگی اون گردنبند مرواریدت رو به من بده دختر کوچولو : نه پدر اون نه! اما می تونم اون اسب کوچولو وصورتی ام رو بهت بدم ، اون موهاش خیلی نرمه تو میتونی اونو ببری توی باغ و باهاش بازی کنی پدر : نه عزیزم اشکالی نداره، شبت بخیر خوابهای خوب ببینی.. و او نو بوسید. چند روز بعد وقتی پدر اومد تا برای دختر کوچولویش داستان بخونه دید که دخترش روی تخت نشسته و گریه می کنه .. دخترک پدرش رو صدا کرد وگفت: پدر منو ببخش ... بیا! و دستش رو به سمت پدر برد وقتی مشتش رو باز کرد دونه های گردنبندش توی مشتش بود اونارو توی دست پدرش گذاشت. پدر با یه دست دونه های مروارید رو گرفت و با دست دیگه از جیبش یه جعبه ی بسیار زیبا در آورد که توش گردنبند مروارید اصل بود، پدرش در تمام این مدت اونو نگه داشته بود تا هر وقت دخترک از اون گردنبند بدلی دل کند، اونو بهش هدیه بده! این مسئله درست همان کاری است که خداوند در مورد ما انجام میدهد. او منتظر می ماند تا ما از چیز های بی ارزشی که در زندگی به آن وابسته شده ایم دست برداریم تا او گنج واقعی اش را به ما بدهد...! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| حکایات و سخنان پندآموز 2 | Ramin_Ghn | 56 | 26,478 |