|
شيوه عزاداري در ماتم شهادت سيدالشهداء (ع)_قسمت اول تا چهارم
|
|
۱۴:۱۰, ۱۰/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۸۹ ۰:۱۲ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان میدونم که مطلب کمی طولانی هست ولی خواهش میکنم تا آخرش بخونید(قسمت دوم:عزاداري پيامبر و اهل بيت براي حسين (علیه السلام) و قسمت سوم:مرثيه خداوند و انبياء بر حسين بن علي (ع)_درهمین تایپیک و ادامه ی پاسخها می باشد): قسمت اول:شیوه های عزاداری در ادعیه و روایات و نظر مراجع بخش اول: مواردي را از روايات و تاريخ بيان مي کنيم که گوياي سيره اهل بيت در عزاداري امام حسين (علیه السلام) است. 1- هنگامي که چشم زنان به کشتگان افتاد شيون کردند و بر صورتشان زدند. « فَلَمّا نَظَرَتِ النِّسوَةُ إلى القَتلى صِحنَ وَ ضَرَبنَ وُجَوهَهُنَّ » [بحار الانوار،ج45،ص 58] 2- هنگامي که علي بن الحسين زين العابدين (علیه السلام) خانواده اش بر يزيد که خداوند او را لعنت کند وارد شدند و سر حسين (علیه السلام) آورده شد و در برابر يزيد در داخل تشطي گذاشته شد ، او با چو دستي به دندانهاي پيشين امام زد... وقتي زينب (سلام الله علیها) آن را ديد ، دست به گريبان برد و آن را پاره کرد و با صداي محزون که دلها را مي سوزاند فرمود: واي حسين! أنّه لَمّا عليُّ بنُ الحسين (علیه السلام) و حَرَمُه علي يزيدَ لَعَنَه وَجيءَ بِرَأسِ الحسين(علیه السلام) وَ وُضِعَ بَينَ يَدَيه في طَشتٍ، فَجَعل يَضرِبُ ثَناياه بِمِخصَرَةٍ كانَت في يَدِه ... فَلَمَّا رَأت زَيْنَبُ ذلک فَأَهْوَتْ إِلَى جَيْبِهَا فَشَقَّتْهُ ثُمَّ نَادَتْ بِصَوْتٍ حَزِينٍ تُقرِعُ الْقُلُوبَ: يَا حُسَيْنَاهْ... [بحارالانوار،ج 45، ص132] 3-امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زيارت ناحيه مقدسه فرمودند: « وَ أَسْرَعَ فَرَسُكَ شَارِداً وَ إِلَى خِيَامِكَ قَاصِداً مُحَمْحِماً بَاكِياً فَلَمَّا رَأَيْنَ النِّسَاءُ جَوَادَكَ ... بَرَزْنَ مِنَ الْخُدُورِ لِلشُّعُورِ نَاشِرَاتٍ وَ لِلْخُدُودِ لَاطِمَاتٍ وَ لِلْوُجُوهِ سَافِرَاتٍ وَ بِالْعَوِيلِ دَاعِيَاتٍ » در اين هنگام اسب تو شيون کنان و شيهه کنان باسرعت به سوي حرمت بازگشت ، زنان که اين صحنه را ديدند از خيمه هاي بيرون آمدند در حالي که موهايشان پريشان بود بر سر و صورت خود مي زدند و با صداي بلند گريه و شيون مي کردند. «شق الجيب»: گريبان چاک کردن، «ناشرات الشعور»: مو پريشان کردن، «لاطمات الوجوه»: به سر و صورت زدن، «صحن»: صيحه زدن، همه از بانويي سر زده است که در ر.ايات او را نائبة الزهراء (سلام الله علیها) ناميده اند و تحت اشراف امام عصر خويش، حضرت علي بن الحسين زين العابدين (علیه السلام) بوده است. ايشان عمه خود و ساير زنان را نهي نکردند. پس عزاداري به اين شکل مورد تأييد معصوم است. عقيله بني هاشم با اين شدت عزاداري نه تنها به درگاه خدا گلايه نکرد بلکه فرمود: « ما رأيتُ الا جميلاً » 4-حضرت امام رضا (علیه السلام) فرمودند: قال الرضا (علیه السلام): « يَوْمَ الْحُسَيْنِ أَقْرَحَ جُفُونَنَا وَ أَسْبَلَ دُمُوعَنَا وَ أَذَلَّ عَزِيزَنَا بِأَرْضِ كَرْبٍ وَ بَلَاءٍ أَوْرَثَتْنَا الْكَرْبَ وَ الْبَلَاءَ إِلَى يَوْمِ الِانْقِضَاءِ فَعَلَى مِثْلِ الْحُسَيْنِ فَلْيَبْكِ الْبَاكُونَ» [امالي صدوق،ص 111] براستي که روز حسين [يعني عاشورا] پلک ديدگان ما را به خون نشاند [يعني بايد خون گريست] و اشک ما را سرازير کرد و عزيز ما را در زمين کرب [اندوه] و بلا [سختي] گرفتار ساخت. آن زميني که براي ما اندوه و سختي تا روز قيامت به ارث گذاشت. پس بر مثل حسين (علیه السلام) گريه کنندگان، بگريند. 5- حضرت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زيارت ناحيه مقدسه فرمودند: « فَلَأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً وَ لَأَبْكِيَنَّ لَكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً حَسْرَةً عَلَيْكَ وَ تَأَسُّفاً عَلَى مَا دَهَاكَ وَ تَلَهُّفاً حَتَّى أَمُوتَ بِلَوْعَةِ الْمُصَابِ وَ غُصَّةِ الِاكْتِيَاب » [بحارالانوار، ج98، ص101] پس همانا صبح و شب برايت ناله و ندبه کنم و از سر حسرت بر تو و تأسف بر آنچه تو را گرفتار ساخت و از روي دريغ و اندوه بجاي اشک برايت خون مي گريم تا آنکه بسبب سوز اين مصيبت و غصه سخت بميرم. 6- امام صادق (علیه السلام) در حديثي فرمودند: « وَ لِمِثْلِ ذلک فَلْتَدُرَفِ الدُّمُوعُ وَ لْيَبْكِ الْبَاكُونَ وَ ليَنْدُبِ النَّادِبُونَ وَ لْيَصْرُخِ الصَّارِخُونَ وَ يَضِجّ الضاجّونَ وَ يَعِجَّ الْعَاجُّونَ » [زادالمعاد، ص491/ بحارالانوار ،ج99،ص106] و براى امثال آن بزرگواران بايد اشکها روان شود و بايد بگريند گريه کننندگان و ندبه و افغان کنند و شيون از دل برکشند و ضجه و زاري کنند و ناله جان سوز سر دهند و صداها را به گريه بلند کننند و خاک بر سر بريزند. 7- حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند:« وَ لَقد شَقَقنَ الجُيوب وَ لَطَمنَ الخُدود الفاطِميات عَلَي الحسينُ بنُ علي (علیه السلام) و َعَلي مِثلِهِ تَلطِمُ الخُدود وَ تَشقُ الجُيوب » [تهذيب الاحکام شيخ طوسي، ج8، ص325] هر آينه چاک زدند گريبانها را و لطمه زدند صورت ها را زنان فاطمي بر حسين بن علي (علیه السلام) و بر مانند آن بزرگوار مي شود لطمه بر صورتها زد و گريبانها چاک زده مي شود. بخش دوم: فتاوي مراجع تقليد در جواز سينه زدن، زنجير زدن و برهنه شدن. * مرحوم آيت الله العظمي تبريزي 1994- آيا لخت شدن و سينه زدن به گونه اي که سينه عزادار قرمز شود يا گاهي خون ريزي کند جايز است؟ بسمه تعالي. مانعي ندارد. و الله العالم 1995- آيا سينه و زنجير زدن در مراسم عزاداري ائمه (علیه السلام) در صورتيکه بدن سرخ شده و يا زخم شود جايز است؟ بسمه تعالي. مانعي ندارد. و الله العالم 1996- آيا براي عزاداري حضرت اباعبدالله الحسين (علیه السلام) جايز است با بدن عريان و به صورت شديد سينه زني شود و بدن قرمز شود؟ بسمه تعالي. مانعي ندارد. و الله العالم 2012- سينه و زنجير زدن در عزاداريها بصورتي که به کبود شدن و حتي جاري شدن خون از بدن بيانجامد چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. مجرد کبود شدن در صورتيکه ضرر کلي در بين نباشد مانعي ندارد. و الله العالم [استفتائات مرحوم آيت الله العظمي تبريزي، ص453و 456] - ما هو رأيکم المبارک في لبس السواد و اللطم علي الصدور اثناء احياء مراسم العزاء لسيد الشهداء في شهر محرم الحرام و باقي الائمة الاطهار؟ بسمه تعالي. لا اشکال و لاريب و لا خلاف بين الشيعة الاماميّة في ان اللطم و لبس السواد من شعائر اهل البيت و من المصاديق الجليّة الآية « ذَ?لِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» کما انها من مظاهر الجزع الذي دلت النصوص الکثيرة علي رجحانه في مصائب اهل البيت (علیه السلام)و مآتهم . و من يحاول تضعبف هذه الشعائر او التقليل من اهميتها بين الشباب الشيعه فهو من الآثمين في حق اهل البيت (علیه السلام) و من المسئولين يوم القيامة عمّا اقترفه في تضليل الناس من جهة مظالم الائمة ثبّت الله المؤمنين علي الايمان و الولاية . والله الهادي الي سواء السبيل. - انه ليس من الضروري اللطم علي المعصومين مادام الحزن موجوداً في القلب ما رأي سماحتکم في هذا؟ بسمه تعالي. لا يکفي الحزن في القلب في اقامة الشعائر علي المعصومين بل ينبغي في تحقيق شعار الحزن اظهار البکاء و التباکي و اللطم لتنبيه الناس علي ما جري عليهم من المظلومية. و الله العالم [نقل از الشعائر الحسينيه، فتاوي سماحة المرجع الديني آية الله العظمي التبريزي] * آيت الله العظمي صافي گلپايگاني س: آيا گريه کردن زنها با صداي بلند در مجالس عزاي ائمه اطهار بخصوص حضرت سيد الشهداء (علیه السلام) با توجه به حضور مردان نامحرم در مجلس مذکور جايز است؟ بسمه تعالي. اشکال ندارد. س: چاک زدن گريبان و بر سر و صورت زدن در مصيبت امام حسين (علیه السلام) حکمش چيست؟ بسمه تعالي. بر سر و صورت زدن و گريبان چاک زدن در مصيبت آن بزرگوار مانعي ندارد. س: خراشيدن صورت در مراسم عزاداريبراي امام حسين (علیه السلام) در صورتيکه منجر به کنده شدن پوست و گوشت و جاري شدن خون شود چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. در صورتيکه ضرر معتد به نداشته باشد اشکال ندارد. س: آيا ملاک صحيح در کيفيت عزاداري و سينه زني به همان شيوه اي که در قديم مرسوم بوده مي باشد و سينه زني به صورتي که دور مي چرخند و به هوا مي پرند چه حکمي دارد؟ ج: اشکالي ندارد ولي بايد مواظب باشد وقار عزاداري مخدوش نشود. س: آيا سينه زني بصورتيکه از کمر به بالا برهنه شوند در عزاداري سيد الشهداء (علیه السلام) جايز است؟ بسمه تعالي. اگر مستلزم به نگاه نامحرم نباشد اشکال ندارد. س: سينهزني، زنجيرزني و يا به سر و صورت كوبيدن در خلال عزاداري بطوريكه موجب صدمه مثلاً مجروح شدن و يا سرخ شدن ميشود، چه حكمي دارد؟ بسمه تعالي. اگر صدمه معتد به نباشد اشكال ندارد. [نقل از مصباح هدايت حضرت سيد الشهداء، اثر آية الله العظمي صافي گلپايگاني، محرم الحرام 1431، ص 51و 52 و 53] * آيت الله العظمي سيستاني س: لخت شدن در مراسم سينه زني چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. اشکال ندارد. س: آيا در عزاداري و سينه زني امام حسين در آوردن پيراهن و لخت شدن در مساجد جايز است؟ بسمه تعالي. جايز است. س: مي خواستم نظر حضرتعالي و شرعي و نحوه حلال يا حرام را درباره لخت شدن افراد در هيئت هاي مذهبي که جهت سينه زني انجام مي گيرد را بدانم؟ بسمه تعالي. اشکال ندارد. س: آيا هروله کردن (بالا و پايين پريدن) در عزاداري يا جشن يا حتي عزاداري امام حسين (علیه السلام) جايز است يا خير؟ بسمه تعالي. اشکال ندارد. [برگرفته از پايگاه اينترنتي آيت الله العظمي سيستاني: http://www.sistani.org ] * مرحوم آية الله العظمي فاضل لنکراني س 2160- دليل سينه زدن براي ائمه چيست؟ بسمه تعالي. سينه زني يکي از مظاهر مهم عزاداري و ابراز تنفر از ظلم بني اميه است و نه تنها اشتباه نيست بلکه در تداوم هدف عاشورا نقش مهمي دارد. س 2161- آيا سينه زني و زنجير زني در عزاداري که منجر به کبود و حتي جاري شدن خون مي شود جايز است؟ بسمه تعالي. جايز بلکه راجح است مشروط بر آنکه وجب ضررهم و اضرار بر نفس نباشد. س 2162- برهنه شدن مردان در حال سينه زدن و زنجير زدن در منظر زنان چگونه است؟ بسمه تعالي. بر زنان لازم است از نگاه کردن خودداري کنند. س 2164- در عزاداري ها مشاهده مي شود عده اي به صورت نيمه عريان در مقابل افراد نامحرم اقدام به خودزني هاي افراطي مي کنند، آيا اين عمل جايز است؟ بسمه تعالي. سنت سينه زني که به طرز فوق انجام گرفته شايسته هيچگونه مخالفت با آن نيست، ولي در مورد مذکور بر زنان لازم است از نظر کردن خودداري کنند. [جامع المسائل استفتائات آيت الله العظمي فاضل لنکراني، ج1، ص619 و 620] * مرحوم آيت الله العظمي بهجت سوال 6386- برخي از شيعيان در مجالس عزاداري اهل بيت عليهم السلام و خصوصا مجلس سرور شهيدان اباعبدالله الحسين ع اقدام به سينه زني و کندن صورت مي نمايند- که باعث کبود شدن و خونريزي مي شود- حکم شرعي آن چيست؟ بسمه تعالي. در صورتيکه مناسب عزاداري باشد و مرض آور نباشد اشکال ندارد. سوال 6387- لخت شدن در عزاداري چگونه است؟ و اگر بر اثر سينه زني بدن سرخ شود چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. اشکالي ندارد و لخت شدني که در معرض نظر حرام نامحرم باشد، جايز نيست. سوال 6388- سينه زدن زنان با حفظ حجاب چه صورتي دارد؟ بسمه تعالي. اشکال ندارد. سوال 6389- زنجير زني چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. اشکالي ندارد. سوال 6390- شرکت در جمعي که گمان مي رود با ريا عزاداري مي کنند چگونه است؟ بسمه تعالي. شما خودتان سعي کنيد که عملتان با اخلاص باشد. * آيت الله العظمي وحيد خراساني س: برهنه سينه زني کردن در عزاداري ائمه (علیه السلام) خارج از نظر نامحرم چه حکمي دارد؟ بسمه تعالي. جايز است. منبع: سایت اطلاع رسانی حجت الاسلام علوی تهرانی fares.ir
|
|||
|
|
۲:۵۴, ۱۱/دی/۸۹
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:شق الجيب»: گريبان چاک کردن، «ناشرات الشعور»: مو پريشان کردن، «لاطمات الوجوه»: به سر و صورت زدن، «صحن»: صيحه زدن، همه از بانويي سر زده است که در ر.ايات او را نائبة الزهراء (سلام الله علیها) ناميده اند و تحت اشراف امام عصر خويش، حضرت علي بن الحسين زين العابدين (علیه السلام) بوده است. ايشان عمه خود و ساير زنان را نهي نکردند. پس عزاداري به اين شکل مورد تأييد معصوم است اگه می شه در این مورد بیشتر توضیح بدید منظور از گریبان چاک کردن دقیقا چیه؟ |
|||
|
|
۳:۰۹, ۱۱/دی/۸۹
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۱۰/دی/۸۹ ۱۴:۱۰)Seyed Mohsen نوشته است: سوال 6390- شرکت در جمعي که گمان مي رود با ريا عزاداري مي کنند چگونه است؟شما خودتان سعي کنيد که عملتان با اخلاص باشد. اگه براتون ممكنه مطلبتون رو با نبايد هاي عزاداري (در واقع آبرو بردن عزاداري) كامل كنيد/ |
|||
|
|
۱۵:۲۶, ۱۱/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۸۹ ۱۵:۲۷ توسط amir-mahdi.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام.خوهش میکنم از صحبت های من ناراحت نشوید اما لازم است بدانیم که: 1_کتب بحار الانوار،کتب معتبری نیستند.(با توجه به انکه اکثر احادیث شما از این کتب بود. 2_شیوه ی عزاداری کنونی سرچشمه از رسوم نابجای صفویان دارد.(باید بدانیم که سینه زنی،برداشتن علم،زنجیر زنی و ... در زمان صفویان مرسوم شد.) 3_آیا شده کمی فکر کنیم که امام حسین(علیه السلام) چرا حاضر شدند این همه درد ورنج و تنهایی را بپذیرند. 4_به این قسمت توجه کنید.(سوال 6390- شرکت در جمعي که گمان مي رود با ريا عزاداري مي کنند چگونه است؟ بسمه تعالي. شما خودتان سعي کنيد که عملتان با اخلاص باشد.) کمی فکر کنید اگر در جمعی که عزاداری میکنند ریا باشد آیا حضور شما باعث نمیشود که دیگران فکر کنند این گروه گسترده تر میشوند. 5-خواهش میکنم ناراحت نشوید اما از نظر من شرکت در این گونه عزاداری ها نه تنها ثوابی ندارد بلکه باعث پایمال شدن اهداف امام حسین(علیه السلام) میشود. 6-آیا کمی به گفته های مداحان گوش کرده ایم(البته توهین به جامعه ی مداحان نباشد چراکه مداحان خوب و بی ادعا هستند.) باز هم از شما دوستان عذر خواهی میکنم.اما این ها فقط نظرات من بودند. گفته زیاد بود اما چه بسا ... |
|||
|
|
۱۶:۰۶, ۱۱/دی/۸۹
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۱/دی/۸۹ ۳:۰۹)haddii نوشته است:دوست من این بحث هنوز تموم نشده است و من در سه پست دیگه هم به این موضوع خواهم پرداخت ان شا الله(۱۰/دی/۸۹ ۱۴:۱۰)Seyed Mohsen نوشته است: سوال 6390- شرکت در جمعي که گمان مي رود با ريا عزاداري مي کنند چگونه است؟شما خودتان سعي کنيد که عملتان با اخلاص باشد. قسمت دوم:جواز شرعي سياه پوشيدن در عزاي امام حسين (علیه السلام) این موضوعی که فرمودید حرف دل من هم هست الیته در پست ((انحرافات موجود در عزاداری ها نوشته دوست پرکارlمون mohammad)) به این موضوع تا حودودی پرداخته شد و من در یک پاسخ کوتاه به این موضوع اشاره کردم (۸/دی/۸۹ ۲۰:۳۹)Seyed Mohsen نوشته است:(۸/دی/۸۹ ۱۱:۵۲)علی 110 نوشته است: به قول یکی از پست های saeed_kosar آمریکا 45 ملیون دلار خرج اشعار و تمهای مداحی ها کرده ولی اگه خدا بخواد به کمک شما دوستان مفصل تر صحبت خواهیم کرد،شما هم اگه نکته ای از نبایدهای عزاداری ها مدنظر دارید مطرح کنید. |
|||
|
|
۱۶:۱۹, ۱۱/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۸۹ ۱۶:۳۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
اولاً ما احادیثی در مورد چاک زدن پیراهن بر سر صورت زدن توسط خود ائمه معصومین در سایر منابع موثق تر شیعه مانند اصول کافی هم داریم که به زودی تقدیم دوستان میکنم
ثانیاً بزرگان تشیع مانند حضرت امام و سید طاووس و حسینقلی همدانی (کسی که 110 شاگرد تربیت میکنه مانند آیات حق، میرزا جواد آقاملکی تبریزی ، آیت الله بهاری و استاد عرفان آقای قاضی و... ) و بسیاری از بزرگان دیگه تشیع این اعمالی رو که در بالا گفتم و سینه زنی رو در مراسم عزاداریشون انجام میدادند!!!! در مورد علم و زنجیر و طبل بله این ها از زمان صفویه باب شده در ضمن یه نکته بسیار بسیار مهم در باره ریا خدمت همه دوستان عرض میکنم جناب امیر_مهدی نوشته اند: {کمی فکر کنید اگر در جمعی که عزاداری میکنند ریا باشد آیا حضور شما باعث نمیشود که دیگران فکر کنند این گروه گسترده تر میشوند.} دوستان فکر کردن ما در باره نظر دیگران یکی از مراتب ریا استیعنی چه ؟ یعنی موحد اصلاً در فعل خود طرز فکر مردم را وقعی نمی نهد و اهمیتی برایش ندارد آنچه برای موحد مهم است عمل مطابق رضای خداست حال مردم هر چه میخواهند بگویند و فکر کنند!به این دو جمله خوب دقت بفرماید: اگه من امشب که اینجا مهمانم بیدار شوم برای نماز شب، میترسم که بگویند ریا میکند اگه من امشب که اینجا مهمانم بیدار شوم برای نماز شب، میترسم که نتونم خالصانه عبادت کنم جمله اول عین ریا و شرک است جمله دوم هم تا حدی تحت وسوسه شیطان است چرا؟ هیچ گاه عمل خیری را به بهانه ی ریایی شدن ترک نکنید که این وسوسه شیطان است ! چرا که میخواهد به هر نحو شما را از کار خیر باز بدارد ولو با این توجیه ظاهر فریب! پس چه کنیم اگه از ریا شدن خوف داشتیم؟ عمل خالص فقط به عنایت خداست مهمترین نشانه اش این است که شخصی که عمل خالص از او سر میزند به یاد عملش نمی افتد و آن را فراموش میکند و در نظرش نمیاد اما برای خالص شدن عمل باید به خدا بگیم: خدا یا من میخواهم برای رضای تو به این عمل خیر دست بزنم اما ضعیفم و خلوص فقط به عنایت توست پی تو خودت عمل مرا خالص گردان و بعد به عمل خیر خود اقدام کنید لعنت به دل سیاه شیطان التماس دعای فراوان!!!!!!! |
|||
|
|
۱۹:۳۶, ۱۱/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۸۹ ۲۰:۱۹ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۱/دی/۸۹ ۱۵:۲۶)amir-mahdi نوشته است: به نام خدا1_دوست من گفتید که کتاب بحار النوار کتاب معتبری نیست، درست(لازمه که بگم خود آقای مجلسی(رحمه الله) گفتن که من همه ی احادیث رو فقط جمع کردم،و بررسی صحتش رو به آیندگان سپردند؛که صد البته علمای شیعه بررسی های فراوانی کردند و ناخالصی ها رو جدا کردند) ولی در این مقاله احادیث که از بحار نقل شد همگی از سند قابل اتکایی برخوردارند(برای این کار لطفا به منابع ذکر شده مراجعه کنید)،البته برای صحت بیشتر، احادیث دیگری هم نقل شده و دو مورد هم از زیارت پر بار ناحیه مقدسه مطرح شده که به موضوع اعتبار فراوانی داده و جای هیچ شبه ای رو نگذاشته است. 2_فرمودید که با شرایط موجود شرکت در این عزاداری ها رو به صلاح نمی دونید و... و مداحان رو عامل این قضیه میدونید: که بنده کاملا با نظر شما مخالفم و باید بگم با شرایط موجود که و با این همه فتنه که علیه شیعه میشه من میگم هیئت های مذهبی مکانی امن در شرایط آخرالزمان(یعنی زمانی که ما در اون قرار داریم) هست. دوست من کاش نگاهی که به اجر و ثواب زیادی که از بابت شرکت در عزاداری سید الشهدا(علیه السلام) نقل شده می انداختید(لطفا این مقاله رو که کار دوستان تالاره راجع به همن موضوع گریه بر حسین(علیه السلام) و این همه ثواب رو حتما بخونید) و سپس اظهارنظر میکردید؛این مجالس کاملا مورد تایید مراجع بزرگوار شیعه هست؛ ودر ضمن: مقاله شيوه عزاداري در ماتم شهادت سيدالشهداء (علیه السلام) به این دلیل در تالار (دشمن شناسی در اسلام ) گذاشتم که که دوستانی که تایپیک انحرافات موجود در عزاداری ها رو مطالعه می کنند؛این مقاله رو هم مطالعه کنند. |
|||
|
|
۲۰:۴۸, ۱۱/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۸۹ ۲۰:۵۰ توسط amir-mahdi.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
به خداوند پاک و مهربان
دوست عزیز که فرمودید:جناب امیر_مهدی نوشته اند: {کمی فکر کنید اگر در جمعی که عزاداری میکنند ریا باشد آیا حضور شما باعث نمیشود که دیگران فکر کنند این گروه گسترده تر میشوند.} دوستان فکر کردن ما در باره نظر دیگران یکی از مراتب ریا استیعنی چه ؟ یعنی موحد اصلاً در فعل خود طرز فکر مردم را وقعی نمی نهد و اهمیتی برایش ندارد آنچه برای موحد مهم است عمل مطابق رضای خداست حال مردم هر چه میخواهند بگویند و فکر کنند!به این دو جمله خوب دقت بفرماید: اگه من امشب که اینجا مهمانم بیدار شوم برای نماز شب، میترسم که بگویند ریا میکند اگه من امشب که اینجا مهمانم بیدار شوم برای نماز شب، میترسم که نتونم خالصانه عبادت کنم جمله اول عین ریا و شرک است جمله دوم هم تا حدی تحت وسوسه شیطان است چرا؟ هیچ گاه عمل خیری را به بهانه ی ریایی شدن ترک نکنید که این وسوسه شیطان است ! چرا که میخواهد به هر نحو شما را از کار خیر باز بدارد ولو با این توجیه ظاهر فریب! پس چه کنیم اگه از ریا شدن خوف داشتیم؟ عمل خالص فقط به عنایت خداست مهمترین نشانه اش این است که شخصی که عمل خالص از او سر میزند به یاد عملش نمی افتد و آن را فراموش میکند و در نظرش نمیاد اما برای خالص شدن عمل باید به خدا بگیم: خدا یا من میخواهم برای رضای تو به این عمل خیر دست بزنم اما ضعیفم و خلوص فقط به عنایت توست پی تو خودت عمل مرا خالص گردان و بعد به عمل خیر خود اقدام کنید لعنت به دل سیاه شیطان التماس دعای فراوان!!!!!!! دوستان می خواهم داستانی عینی برایتان بگویم خواهش دارم توجه کنید: در شب قدر سال 88 بود که برای شرکت در عزاداری به مجلسی رفتم اما به دلیل ریای فراوان وهمچنین گذاشتن بلند گویی با صدای بلند در جلوی درب خانه مجلس را ترک کردم. حال میدانید هنگامی که از مجلس بیرون شدم چه صحنه ای را دیدم؟حال برایتان می گویم فردی سنی از جلوی درب مجلس گذشت و هنگامی که این مجلس را دید گفت:اگر امام علی(علیه السلام) شما را به چنین کارهایی امر کرده همان بهتر است که سنی بمانم! به نظر شما چه کسی مقصر این ما جرا بود؟آیا حضور ما به پر شور کردن این مکان ها کمک نمیکند. اما در جواب این عزیز که گفتند:دوست من کاش نگاهی که به اجر و ثواب زیادی که از بابت شرکت در عزاداری سید الشهدا(علیه السلام) نقل شده می انداختید(لطفا این مقاله رو که کار دوستان تالاره راجع به همن موضوع گریه بر حسین(علیه السلام) و این همه ثواب رو حتما بحونید) و سپس اظهارنظر میکردید. دوست عزیز من بهترین عملی که فردی می تواند برای امامش انجام دهد را ریختن قطره اشکی برای مظلومیتشان میدانم.مشکل من با این شیوه های صفوی عزاداری است که جز آسیب رساندن به بدن فایده دیگری ندارد.مگر پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نفرمودند که:اسلام با ضرر دیدن و ضرر رساندن مخالف است. مگر اعضای بدن نعمات و هدایایی نیستند که از طرف خداوند به ما اهدا شده،چرا ما باید به اندام خود که هدایای خداوند هستند آسیب برسانیم؟ دوست عزیز که فرمودید:_فرمودید که با شرایط موجود شرکت در این عزاداری ها رو به صلاح نمی دونید و... و مداحان رو عامل این قضیه میدونید: که بنده کاملا با نظر شما مخالفم و باید بگم با شرایط موجود که و با این همه فتنه که علیه شیعه میشه من میگم هیئت های مذهبی مکانی امن در شرایط آخرالزمان(یعنی زمانی که ما در اون قرار داریم) هست. من با همه ی مداحان مشکلی ندارم و حتی با چند مداح دوست هستم. اما مشکل مین با آن مداحان است که حتی خود نمی دانند که چه کلماتی می سرایند. دوست عزیز که فرمودید:_دوست من گفتید که کتاب بحار النوار کتاب معتبری نیست، درست(لازمه که بگم خود آقای مجلسی(رحمه الله) گفتن که من همه ی احادیث رو فقط جمع کردم،و بررسی صحتش رو به آیندگان سپردند؛که صد البته علمای شیعه بررسی های فراوانی کردند و ناخالصی ها رو جدا کردند) ولی در این مقاله احادیث که از بحار نقل شد همگی از سند قابل اتکایی برخوردارند(برای این کار لطفا به منابع ذکر شده مراجعه کنید)،البته برای صحت بیشتر، احادیث دیگری هم نقل شده و دو مورد هم از زیارت پر بار ناحیه مقدسه مطرح شده که به موضوع اعتبار فراوانی داده و جای هیچ شبه ای رو نگذاشته است. گفته شما درست است اما در این کتب هنوز هم مشکلاتی وجود دارد و چرا ما کمی به سراغ قرآن و نهج البلاغه نمیرویم که من از این دو کتاب زیبا تر تا کنون ندیدم. و آخرین کلام اینکه هر روز برای من عاشورا است و افتخار من این است که انسان شجاعی مانند حسین (علیه السلام) امام من باشد.) *در پناه خداوند باشید* |
|||
|
|
۲۲:۱۶, ۱۱/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/دی/۸۹ ۲۳:۴۴ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
دوستان عزیز این طور که از فتاوی پیداست اکثر مراجع در باره برهنه شدن در سینه زنی فرمودند: مانعی ندارد و یا جایز است. ولی نگفتند که این کار مستحب است یا تاکید بر انجام این کار نکردن
مطلب دیگه اینکه به نظر بنده منظور از چاک زدن پیراهن اینه که آدم از ناراحتی زیاد ممکنه به سر و صورت خودش بزنه یا یقه خودش رو پاره کنه. احتمالا شما تا به حال پدر یا مادری که فرزندشون رو از دست دادن و یا خواهری که برادرش رو از دست داده رو دیدید. که موقع تدفین چه حال و اوضاعی دارن. و بازم به نظر من این فرق می کنه با این که یه عده 200 ، 300 نفری از اول مجلس خیلی منظم و مرتب ! لباساشونو در بیارن. من خیلی معذرت می خوام ولی توی بعضی از این حسینیه ها از بوی عرق و دم نمی شه پا گذاشت. بازم عذر می خوام ، عذر می خوام آدم یاد حموم می افته. دوستان من اینجا قسمتی از کتاب پرسشها و پاسخ های برگزیده ویژه محرم رو قرار میدم که بیشتر نظرات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) رو منعکس کرده و جاش توی این صفحه خالی بود: پرسش 41 : عزاداری برای امام حسین تا چه اندازه مجاز است؟ با توجه به حکمت عزاداری برای اهل بیت حد عزاداری را شرع و عقلا تعیین می کنند. اگر عزاداری در شیوه هایی اجرا شود که شور را بر شعور غالب سازد و به نوعی موجب انحراف از فلسفه عزاداری گردد؛ خارج از حدود عزاداری مشروع، مقبول،موجه و معقول است.اگر قالبهای عزاداری به گونه ای باشد که عقلای جامعه آن را تقبیح کرده ، آن را موجب وهن مذهب و آموزه های اصلی عاشورا می دانند ، قطعا حد غیر مجاز عزاداری خواهد بود.مثل قمه زنی که موجب وهن قضیه کربلا می گردد و لذا غیر مجاز است. برادرای عزیزم شاید فکر کنید من از این تیپ های به اصطلاح روشن فکرم! که تا به حال پامو توی هیچ مراسم عزاداری نذاشتم. ولی باور کنید اینطور نیست. پدر من حدود 25 ساله که مداحه. البته تا به حال برای مداحیش نه پولی گرفته، نه نوچه داره که مجلسشو گرم کنن! نه از خودش ادا و اصول در میاره ، نه با میکروفون توی سر خودش می زنه! نه به جای مداحی کفر میگه. من یکی از نوحه هایی که بابام خونده اینجا میذارم که زبان حال حضرت ابوالفضل (علیه السلام) از زبان خودشه کنارنهرعلقمه. که یه نوحه میشه گفت حماسی هست.البته نوحه های بهتر و پر محتوا تر از این هم هست، این فقط یه نمونه است. لینک دانلود من با این نوع مداحی بزرگ شدم.حالا برام خیلی سخته که بعضی از این مداحی های مدل جدید رو قبول کنم و هیچی نگم. یعنی واقعا نمی شه درست عزاداری کرد! ؟ حتما باید توی عزاداری نعره کشید؟! حتما باید ادا دروورد؟! البته گاهی آدم از شدت ناراحتی واقعا ناله می کنه و صداش بلند می شه که اون حسابش جداست. اللهم طهر قلبی من النفاق ، و عملی من الریا ، و لسانی من الکذب و عینی من الخیانه خدایا قلبم را از نفاق ، عملم را از ریا ، زبانم را از کذب و دروغ ، و چشمم رو از خیانت پاک کن متن چند تا از این نوحه ها رو برا تون میذارم تا خودتون با نوحه هایی که جدیدا مد شده مقایسه کنید: محرم آمد و ماه غم آمد **** به دلها سیل اشک و ماتم آمد به سر خاک عزا افلاک کردند **** ملائک پیروهن را چاک کردند ز دل صد چشمه آه و ناله جوشید **** به تن عالم لباس تیره پوشید محرم آمدو... عزادار حسین ذرات عالم **** نوا خوان حسین جبریل و آدم خلیل با موسی و نوح پیامبر **** پریشان می زند بر سینه و سر محرم آمدو... به جنت فاطمه گریان نشسته **** دل پیغمبر خاتم شکسته فضای سینه ها پر شور و شین است **** عزا و ماتم قتل حسین است محرم آمد و ... محرم ماه اکبر ماه اصغر **** مه پژمردن گلهای احمر مه انجام پیمانی خدایی **** مه لب تشنگان کربلایی محرم آمدو و ... کنار اکبر نشسته تنها **** عزیز زهرا عزیز زهرا برابر او به خون شناور *** جوان لیلا جوان لیلا حسین را اینسان کسی ندیده **** شکسته دل با قدی خمیده دل از جهان دیگر او بریده **** به شادمانی ، سپاه اعدا عزیز زهرا عزیز زهرا کنار اکبر... چنان قمی بر دلش نشسته **** که تار و پودش زه هم گسسته غمین و حیران و دل شکسته **** نشسته در رو بروی اکبر زند گهی بوسه روی اکبر **** نظر کند گه به موی اکبر به خون فتاده جوان رعنا **** عزیز زهرا عزیز زهرا کنار اکبر... سر علی را به بر گرفته **** نهال غصه ثمر گرفته پدر عزای پسر گرفته **** چنان به نعش علی فتاده رخش چنان بر رخش نهاده **** که گویی از غصه جان بداده به لرزه افتاده عرش اعلا ****عزیز زهرا عزیز زهرا کناراکبر... جوان چو اکبر دگر ندارد **** نهال عمرش ثمر ندارد کسی زحالش خبر ندارد **** علی فتاده به خاک صحرا عزیز زهرا عزیز زهرا کنار اکبر ... خدا توانی به سرورم ده ****سکون به قلب برادرم ده امید و تسکین دل حرم را **** عزیز زهرا عزیز زهرا |
|||
|
|
۲۲:۰۰, ۱۲/دی/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۸۹ ۰:۱۷ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۱۱/دی/۸۹ ۲۰:۴۸)amir-mahdi نوشته است: به خداوند پاک و مهربان دوست من آقاي امير-مهدي شما كه نقل كرديد( كه بعد بيرو ن اومدن از يه مجلسي آقايي او ن نقل رو كرد...)) 1_ من معتقدم اگه خدا بر قلب كسي مهر بزنه ديگه هيچ كس نمي تو نه اون رو به راه راست هدايت كنه،و بیشتر دنبال بهانه جويي هست تا راه غلطش رو بر حق نشون بده(خدا ميدونه كه تا به حال چند نفر با ديدن عزاداريها و مظلوميت سرور و سالار شهيدان شيعه شدند فقط كافيه چمشهاشون رو باز كنند، توصيه ميكنم اين كليپ رو كه گذاشتم حتما دانلود كنيد سخنرانی مفتی اهل سنت برحقانیت شیعه و مظلومیت امام حسین_ع تا قضيه واضح تر بشه_مطمئن باشید این مفتی سنی مذهب قمه زنی رو در شبکه های اینترنتی و ماهواره ای مشاهده کرده ولی هرگز به اصل قیام امام حسین شک نکرده؛بلکه چون انسان آزاده ای هست حتی دفاع هم کرده؛واگه مشکلی هست اون رو به افراد ربط داده که این کار رو انجام می دهند نه ...) اين درست كه بعضي مجالس داراي انحرافاتي هستند ولي اين دليل نميشه كه كل قضیه رو نهي كنيم و صورت مسئله رو پاک کنیم. شما نگفتي كه آيا بالاخره اون نقلي كه از زيارت ناحيه درباره نحوه عزاداري اهل حرم شده روقبول داريد يا نه؛چون تمام اين نوع عزاداري ها رو میراث دوره ي صفويه دونستيد؛در حالیکه اصل اون روايات بر حق كه نقل شده همه به دوراني به بسيار قبل تر بر ميگرده زیارت ناحیه هم که کاملا مشخص هست... این یکی از استفتائاتی هست که از آیت الله سیستانی درباره ی سینه زنی پرسیده شده است: سؤال :آيا سينه زن در مراسم عزادارى ائمه اطهار عليهم السلام در شرع مقدس توصيه شده است؟ و آنرا به عنوان يك امر مستحبى ميشناسد؟ جواب :سينه زدن از مصاديق جزع است كه بر ائمه عليهم السلام، مستحب است 2_لطفا به اين تشرف خدمت امام زمان با سندي محكم توجه كنيد: شخصی خدمت امام عصر عجل الله فرجه در رابطه با اینکه مردم زمان غیبت به چه کسی رجوع کنند، سؤال می کند ،امام هم در جواب می فرمایند((أمّا الحوادثالواقعة فارجعوا فيها إلى رواة حديثنا فإنّهم حجّتي عليكم وأنا حجّة الله عليهم.))(مستدرک سفینه البحار ج1ص 217 و کمال الدین شیخ صدوق ج2 باب 45 حدیث4 ص483).(در رویدادهایی که برایتان پیش می آید به روايان حدیث ما-فقیه مجتهد- رجوع کنید که همانا آنها حجت من بر شما هستند و من حجت خدا بر آنها). در مورد سينه زني و نحوه ي عزاداري از مراجع كه طبق اين نقل تاكيد بر جانشيني فقها در زمان غيبت داره پرسيده شده و جوابها هم كاملا واضحه... دوستان یک اصل برای من کاملا مشخص شده اون این هست که دشمن از یک ترفند دو گروه رو به انحراف کشیده:دشمن های عزاداری ها و روضه خانی ها از طریق داخل کردن وهمیات و دروغ ها در عزاداری ها و وارد کردن سبک های غلط(مثل قمه زنی) و در هم آمیختن اونها با روش صحیح عزاداری؛ 1_گروهی که این کار رو می کنند از اصل ماجرا که دفاع از قیام امام حسین(علیه السلام) و اصل عزاداری ها و روضه خانی ها دور کرده است 2_افرادی از شیعه که با دیدن این وهمیات و دروغ ها که با اصل قضیه در هم آمیخته شده،به جای تمسک به ائمه و معصومین و یافتن راه درست و روجوع به احادیث صحیح که کاملا راه رو مشخص کرده،با انکار کل قضیه در این فتنه بزرگ با دشمنان ناخواسته همراه می شوند. کشتی شکست خورده ی طوفان کربلا
در خاک و خون طپیده میدان کربلا گر چشم روزگار به رو زار می گریست خون می گذشت از سر ایوان کربلا نگرفت دست دهر گلابی به غیر اشک زآن گل که شد شکفته به بستان کربلا از آب هم مضایقه کردند کوفیان خوش داشتند حرمت مهمان کربلا بودند دیو و دد همه سیراب و می مکند خاتم ز قحط آب سلیمان کربلا زان تشنگان هنوز به عیوق می رسد فریاد العطش ز بیابان کربلا آه از دمی که لشگر اعدا نکرد شرم کردند رو به خیمه ی سلطان کربلا آن دم فلک بر آتش غیرت سپند شد کز خوف خصم در حرم افغان بلندشد |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ایا من مسلمانم؟(دوره چهارم رشد،بلوغ عاطفی) | یاســین | 6 | 3,086 |