کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟
۱۲:۱۲, ۲۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.
دوستان این تاپیک رو ایجاد کردم،لا اقل خودم بفهمم چرا تو این دورو زمون که بیشتر به کتاب خوندن محتاجیم،کمتر کتاب میخونیم؟
خواهشا اگر راهکاری میدانید کوتاهی نفرمائید.
موفق باشید،
یا علی.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zarati313 ، azade ، MiNuTeS ، ترنم

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۶, ۱۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #31
آواتار
مطالعه چند جلد كتابِ قطور در اتوبوس!

در دیدار صبح مسئولان كتاب‌خانه‌ها و كتاب‌داران با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، كتابخوانی، یكی از موضوعاتی بود كه رهبر انقلاب به تبیین ابعاد مختلف آن پرداختند و لازمه اهتمام به كتاب را ترویج كتابخوانیِ همراه با تدبر دانستند. به این بهانه، پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطره‌ای از ایشان را در در مورد اهتمام به كتابخوانی منتشر می‌كند:

من توقعم اين است كه مردم ما كتابخوانى را جدى بگيرند. البته جمعى از مردم جدى مى‌گيرند؛ اما همه اين طور نيستند. من مى‌خواهم خواهشى از مردم بكنم و آن اين است: كسانى كه وقتهاى ضايع‌شونده‌اى دارند؛ مثلا به اتوبوس يا تاكسى سوار مى‌شوند، يا سوار وسيله‌ى نقليه‌ى خودشان هستند و ديگرى ماشين را مى‌راند، يا در جاهايى مثل مطب پزشك در حال انتظار به سر مى‌برند و به‌هرحال اوقاتى را در حال انتظار به بى‌كارى مى‌گذرانند، در تمام اين ساعات، كتاب بخوانند. كتاب در كيف يا جيب خود داشته باشند و در اتوبوس كه نشستند، كتاب را باز كنند و بخوانند. وقتى هم به مقصد رسيدند، نشانه‌اى لاى كتاب بگذارند و باز در فرصت يا فرصتهاى بعدى آن را باز كنند و از همان جا بخوانند.

بنده خودم چند جلد قطور از يك عنوان كتاب را در اتوبوس خواندم! البته قضيه مربوط به قبل از انقلاب است كه چند روزى براى انجام كارى از مشهد به تهران آمده بودم. بنا به دلايلى نمى‌خواهم اسم كتاب را بگويم. وضعيت و فضاى اتوبوسهاى آن روزگار براى ما خيلى آزار دهنده بود و نمى‌توانستيم تحمل كنيم. دلم مى‌خواست سرم پايين باشد و خواندن كتاب در چنين وضعيتى بهترين كار بود. ساعتى را كه به اين حالت مى‌گذراندم احساس نمى‌كردم ضايع مى‌شود. آن وقتها تقريبا يك ساعت طول مى‌كشيد تا آدم با اتوبوس از جايى به جاى ديگر مى‌رفت. بعضى وقتها اين جابجايى كمتر يا بيشتر هم طول مى‌كشيد. به‌هرحال چنين يك ساعتهايى را احساس نمى‌كردم كه ضايع مى‌شود؛ چون كتاب مى‌خواندم.

مصاحبه در پايان بازديد از نهمين نمايشگاه بين‌المللى كتاب تهران - 22/02/1375
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Abasaleh
۱۳:۰۸, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #32

سلام مسلما آدم کتابی دوست داره رو میخونه پس باید نوع و مطلب کتاب رو دقت کرد
مثلا یکی رایانه دوست داره خوب کتابشم جالب میشه
و موضوع دیگه اینکه آدم توکتاب نباید مطالب تکراری بخونه وگرنه خسته کننده میشه و میزارتش کنار
Big Grin
۱۴:۲۲, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
بنام ستار معاصی عاصیان

با نظر 4815 موافقم.
هرچند بنده با مطالعه و خیره شدن به نوشته در اتوبوس یا ماشین سر گیجه شدید میگیرم ولی یه کاری رو در این راستا امور فرهنگی تهران انجام داد که واقعا جای سپاس دارد.

در نوشته قبلی به چاپ کتابهای جیبی و پالتویی به رهنمود رهبر معظم اشاره داشتم،در اتوبوس های خطوط اصلی شهری شهر تهران کتابهایی در کنار صندلی قرار داده شده با عناوین متفاوت و جذاب.
یکی ازین کتابها سی نکته،سی تلنگر است که 30 آیه از قرآن را بیان نموده و داستانی کوتاه یا جمله ای پند آموز متمم آن قرار داده است.
ویرایش صحیح و خلاصه و مفید این کتاب مسبب آن است که اکثر مسافران کمتر از 10 دقیقه آنرا مطالعه کرده و به اندازه وسعشان بهره کافی را میبرند.

یا علی (علیه السلام) مدد است.

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، navid-313 ، ترنم
۱۵:۴۰, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #34

بزرگترین مشکل برای تهیه کتاب قیمت های سر سام اور اونهاست ...امروز قصد خرید چند تا کتاب رو داشتم اول توی اینترنت رفتم قیمت کتاب ها رو گرفتم :

موج سوم دموکراسی(66 هزار تومان چاپ 88)
خارج از کنترل(35 هزار تومن چاپ 86)

من از کجا 100 هزار تومن پول بیارم اینا رو بخرم ؟ تازه این قیمت چاپ های قدیمه اگه چاپ جدید زده باشن فکر کنم 150 تومنی باید پیاده شم .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Abasaleh
۱۵:۵۶, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #35
آواتار
البته به نظر من یکی از دلایلی که ما خوب کتاب نمیخونیم به خاطر زبانی هست که ما استفاده میکنیم ، فارسی(هرچند شیرین هست اما .. ) !!!!
چون لغات سختی داره به طوری که با یه نقطه بالا پائین شدن کل معنی تغییر میکنه !
کلمات به هم چسبیده هستن و ..
و اینکه افعالش به نظر من به خیلی به جمله مربوط هست و درنتیجه باید تا آخر جمله رو خوند و اون فعل رو هم به ذهن سپرد تا راحت تر متوجه معنی بشیم !
(البته اگر کسی کتاب خون باشه ... )Wink
۱۷:۰۸, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #36
آواتار
(۱۵/شهریور/۹۰ ۱۵:۴۰)Reza_Jackman نوشته است:  بزرگترین مشکل برای تهیه کتاب قیمت های سر سام اور اونهاست ...امروز قصد خرید چند تا کتاب رو داشتم اول توی اینترنت رفتم قیمت کتاب ها رو گرفتم :

موج سوم دموکراسی(66 هزار تومان چاپ 88)
خارج از کنترل(35 هزار تومن چاپ 86)

من از کجا 100 هزار تومن پول بیارم اینا رو بخرم ؟ تازه این قیمت چاپ های قدیمه اگه چاپ جدید زده باشن فکر کنم 150 تومنی باید پیاده شم .

مگه کتاب خطی هستند اینا که قیمتشون اینقدر زیاده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینا اولین کتابایی هستند که من می بینم قیمتشون بالای 20 هزار تومنه.
۱۷:۲۸, ۱۵/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/شهریور/۹۰ ۱۷:۳۲ توسط Gryffen.)
شماره ارسال: #37
آواتار
به SMS , اخوی جک من راست می گه قیمت کتاب خیلی سرسام آوره من کتاب تاریخ تمدن رو می خواستم قیمتش حدود 156 هزار تومن بود :دی
جدی اولین کتاب هایی که می بینی بالای 20 هزار تومن هستن :دی
می خوای یه لیست کتاب بگم که بالای چند صد تومن پولشونه
من یه دائره المعارف 5 جلدی واسه خودم در زمینه ی اسطوره شناسی می خواستم یه چیزی حدود 100 و خردی هزار تومن پولش بود کمترینشون در این رابطه 33 هزار تومن پولش بود
آدم هم که می ره کتاب فروشی نمی تونه از کتاب ها دست بکشه همین پارسال نمایشگاه بنده حدود 180 هزار تومن کتاب خریدم باز هم چند تا کتاب مونده بود :دی

به جک من : این کتاب موج سوم دموکراسی چه جوری من چند روز پیش تو کتاب خونه به چشمم خورد اما طرفش نرفتم :دی

در مورد کتاب نخوندن این جامعه به نظر من همش از مدرسه نشهات می گیره
تو مدرسه های ایران 60% الی 70% دانش آموزان که وارد دبیرستان می شن به قول خودشون بزرگ شدن و خوندن کتاب براشون افت داره بعضی ها هم رو معلم ها این قدر می گن بزار بعد از کنکور این قدر وت داری واسه کتاب خوندن که خودت هم ندونی اما دریغ همین که کنکور تموم شد می بینی دیگه رغبتی واسه خوندن کتاب نداری
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary
۲۳:۰۴, ۱۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #38

نقل قول:مگه کتاب خطی هستند اینا که قیمتشون اینقدر زیاده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اینا اولین کتابایی هستند که من می بینم قیمتشون بالای 20 هزار تومنه.
خیر کتاب های جامعه شناسی و علوم سیاسی هستند منتها قیمتشون طوریه که خون ادم رو توی شیشه میکنن ...حالا دوست عزیزمون میگه کتاب 5 جلدی 100 هزار تومان باز اون ارزش داره اما کتاب 500 صفحه ای 65 هزار تومن ؟؟؟!!!کتاب 200 صفحه ای 35 هزار تومن ؟ چه خبره مگه ؟

نقل قول:به جک من : این کتاب موج سوم دموکراسی چه جوری من چند روز پیش تو کتاب خونه به چشمم خورد اما طرفش نرفتم :دی

موج سوم دموکراسی در پایان سده بیستم یکی از مطرح ترین کتاب ها در زمینه ی جامعه شناسی سیاسی در دهه های اخیر می باشد. هانتینگتون در این کتاب روند ایجاد و حذف لیبرال دموکراسی در کشورهای جهان را در 3 مقطع تاریخی به عنوان موج های دموکراسی شدن و روند بازگشت به اقتدار گرایی بررسی می کند.

به اعتقاد هانتینگتون کشورهای دموکراتیک عموما در سه برهه از تاریخ در روندی موج گونه یکی پس از دیگری به دموکراسی دست یافته اند.

موج اول:1828-1929م، موج دوم: 1922-1942م، موج سوم: از 1974 تا زمان حاضر. هانتینگتون می گوید بعد از موج های اول و دوم موج های برگشتی هم بوده است که طی آنها تعدادی از کشورهای دموکراتیک شده دوباره به استبداد و اقتدارگرایی بازگشته اند.

هانتینگتون در این کتاب به بررسی علل و عوامل تاریخی موج سوم دموکراسی تا زمان نوشته شدن کتاب پرداخته است که حدود سی کشور را در کام خود فرو بردئه است.

برخی از عوامل مهمی که از نظر او زمینه ورود این کشورها به موج سوم دموکراسی را فراهم کرده است عبارتند از:

1. 1. زوال مشروعیت نظام های اقتدارگرا و بحران ناکارآمدی آنها در تحقق وعده های بزرگی که به مردم داده بودند.

2. 2. رشد اقتصادی کشورهای اقتدارگرا که از یک سو معیارهای زندگی، سطح آموزش، میزان شهرنشینی، گسترش طبقه متوسط و میزان ارتباط با کشورهای پیشرفته و دموکراتیک را افزایش داده، روح دموکراسی خواهی را در میان مردم آن کشورها دمید و از سوی دیگر باعث ناکامی رژیم های اقتدارگرا در مدیریت و نظارت بر اقتصاد پیچیده صنعتی این کشورها شد و ساختار اقتصادی آنها را مستلزم وجود رژیمی دموکراتیک ساخت.

3. 3. تغییراتی که در سیاست های عوامل بیگانه از جمله اتحادیه اروپایی و امریکا در توجه و حساسیت به ارتقای حقوق بشر و دموکراسی در دیگر کشورها به وجود آمد.

هانتینگتون فرآیندهای گذار به دموکراسی را به چهار نوع تغییر شکل، فروپاشی، جابجایی و خیزش های مستعمراتی تقسیم می کند و در مورد هر فرآیند نیز رهنمودهایی جهت تسریع آن به هواخواهان دموکراسی ارائه می دهد.

فرآیند تغییر شکل: هانتینگتون فرآیند تغییر شکل را در حکومت هایی موثر می داند که اصلاح طلبان در خود رژیم اقتدارگرا به شدت نفوذ دارند و افرادی از درون خود رژیم نقش قاطعی در ایجاد دموکراسی دارند.

فرآیند فروپاشی: در فروپاشی برخلاف تغییر شکل اصلاح طلبان در حکومت یا وجود ندارند یا در اقلیت هستند و مخالفان باید از طریق تظاهرات و شورش و اعتراضات باعث فروپاشی رژیم اقتدارگرا شوند. در این فرآین یک خلا قدرت به وجود می آید.

فرآیند جابجایی: این فرایند در رژیم های اقتدارگرا برایندی از دو فرآیند قبلی است، به طوری که در این فرآیند تعادل میان اصلاح طلبان و اقتدارگراها در حکومت وجود دارد و اصلاح طلبان باید از طریق امتیازگیری و مذاکرات مرحله گذار به دموکراسی را تسهیل کنند.
هانتیگتون معتقد است در موج سوم انتخابات در بسیاری از کشورها عامل فروپاشی رژیم های اقتدارگرا بوده است. به طوری که در این کشورها حاکم اقتدارگرا با اطمینان از پیروزی و جهت کسب مشروعیت اقدام به برگزاری انتخابات می کرده و به طور غیر منتظره ای که وی آنرا الگوی انتخابات شگفت آور می خواند، شکست خورده اس
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، Abasaleh ، rajaby
۱۲:۱۴, ۱۶/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #39
آواتار
در رابطه با توضيح کتابي که دادي متشکرم رضا جون
راستش اين کتاب تو کتاب خونه بود خواستم بگيرم اما اين قدر خونه کتاب بود که ..... ( البته منظورم تو کتاب خونه بودش )
والا در مورد اون کتاب 5 جلدي مرده گفت حدود واسط کم کمش 100 تومن در مياد اگه مي خواي بخريش واسط بيارم طرف نذاشت کتاب رو ببينم :دي
اون کتاب 200 صفحه اي کتاب خوبي بود اما من پول همراهم نداشتم تو بندرعباس هم که به غير از کتاب هاي درسي کتاب پيدا نمي شه
حالا از اين بدتر اگه به خواي سي ديش رو بخري که پيدا نمي شه اگه هم پيدا بشه واويلاست
سي دي اورجينال دائره المعارف آمريکانا 70 هزار تومن بود ( البته اصل کتاب يک ميليون و ششصد هزار تومنه ) يا همين طور بريتانيکيا و لاروس
( راستي تو کرج داره نمايشگاه کتاب وايه آذر بر گزار مي شه حتما بريد جاي من خالي )
حالا خدا پدرم رو خير بده يه سري کتاب داشت تو شمال تو انباري نگه مي داشت عجب کتاب هايي بود

حالا به خاطر اين که اسپم نباشه يه مورد هم در مورد کتاب ها بگم :
بعضي کتاب ها به نظرم چيزه بيهوده اي ( البته کتاب بيهوده نيست ها ) اما خوب بعضي از کتاب ها خيلي بي محتوا هستند و اين باعث مي شه شخص با خوندنش يه ذره بدش بياد ازش
راستي در مورد انتخاب کتاب اين رو بگم که به نظر بعد از نويسنده ناشر و انتشاراتي هم در جذب مخاطب موثر هستند بنده نمي خوام تبليغ کنم اما انتشارات امير کبير بهترين انتشاراتي بنده سعي مي کنم بيشتر از اين انتشاراتي کتاب بگيرم
در ضمن براي شروع به کتاب خوني خوندن مجله رو توصيه مي کنم براي اون هايي که مي خوان تازه وارد کتاب خوندن بشن خوندن مجله بهترين عمله
در ضمينه ي علمي ( کسي اين جا مي خونه ) : مجلات داخلي دانشمند و دانستني هاي همشهري و نجوم و البته آسمان شب و خارجي ها نيو ساينتيست و فکر کنم نيو امريکن هم خوبه
در ضمينه ي فرهنگي و سياسي : پنجره - مثلث و موعود
۱۶:۱۹, ۱۶/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #40
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام

به نظر بنده يكي از دلايلي كه حوصله نداريم كتابي بخوانيم كه هم محتواش خوبه هم مورد نيازمونه اينه كه تاثيري روي ما نمي گذاره يعني نمي خواهيم به كتاب عمل كنيم و فقط مي خواهيم بخونيمش! مسلما دفعه بعد كه بخواهيم كتاب خوندن را آغاز كنيم به خودمون مي گيم حالا كه چي؟ بخونيم چي بشه؟
متاسفانه اكثر ماها داريم تبديل مي شيم به عالمان بي عمل!!! عادت كرديم فقط يك عالمه اطلاعات جديد را حفظ كنيم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Abasaleh ، Tolou ، ترنم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]