|
سلسله مباحث « اهل بیت (علیهم السّلام) در قرآن »
|
|
۱۷:۴۵, ۲۴/مرداد/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مرداد/۹۰ ۱۷:۵۵ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام همسنگران. خدا قوت. همه مامیدانیم که برای رسیدن به بهشت و نوشیدن آب از حوض کوثر، باید به دو اصل تمسّک بجوییم. 1- قرآن 2- اهل بیت.در حدیث ثقلین آمده که این دو هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد. یعنی این دو به هم وابسته و مکّل یکدیگرند. اگر اینگونه فکر کنیم که تنها اهل بیت (علیهم السّلام) از قرآن حرف زدند و آن را تفسیر کرده اند، و قرآن هیچ حرفی از آنها نزد و هیچ نامی از آنها نبرد، راطه یکطرفه می شود و در نتیجه این دو به هم وابسته نیستند. بنابراین در آیات متعددی از قرآن از اهل بیت بطور غیر مستقیم یاد شده است. حقیر، مقاله ای کوتاه و مختصر در رابطه با این موضوع نوشته ام که بصورت تدریجی در این تاپیک قرار میدهم. البته این مقاله نه بصورت حرفه ای بلکه بصورت ساده و مختصر نوشته شده تا بدرد عموم بخورد. سعی کردم برای هر آیه یک روایت از اهل بیت یا بیشتر همراه با سند بیاورم. ان شاءالله که مورد رضایت خداوند متعال و اهل بیت (علیهم السّلام)، قرار بگیرد.
1. اهل بیت نعمت های الهی: « ثُمَّ لَتُسألُنَّ یَومَئِذٍ عَنِ النَّعیم » . (تکاثر/ 8) ترجمه: سپس در آن روز از نعمتی که در اختیار داشتید، بازخواست خواهید شد. قال الصادق ( ع ): "نحن من النعیم" . ترجمه: ما از نعمت های خداوندیم. ( نورالثقلین، ج 1، ص 665 و تفسیرالمیزان ) |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۵۳, ۲۷/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ثوابا من عند الله والله عنده حسن الثواب(195 آل عمران)...وما عند الله خیر للابرار(198آل عمران) پاداشیست از جانب خداوند وبهترین پاداش نز د خداست وآنچه نزدخداست برای نیکوکاران بهتر است اصبغ بن نباته گفت :شنیدم علی ابن ابی طالب میگفت:پیامبر خدا)ص) دست مرا گرفت سپس گفت:ای برادر من،در سخن خداوند :ثوابا من عند الله والله عنده حسن الثواب(195 آل عمران)...وما عند الله خیر للابرار(198آل عمران)ثواب تو هستی و نیکوکاران شیعیان تو هستند |
|||
|
|
۱۴:۱۰, ۲/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
بسم الله
وممن خلقنا امة یهدون بالحق و به یعدلون واز کسانی که آفریدیم امتی هستند که با حق هدایت می یابند وبا آن عدل میورزند (اعراف 281) مجاهد از ابن عباس روایت میکند که (وممن خلقنا امة)یعنی از امت محمد امتی است ، یعنی علی ان ابی طاللب(علیه السلام) (یهدون بالحق) یعنی پس از تو ای محمدبه سوی حق دعوت میکنند (وبه یعدلون)یعنی در خلافت پس از تو (امت به معنای نمونه در خیر است مانند (ان ابراهیم کان امة لله )یعنی ابراهیم نمونه ای از خیر ونشانه ای برای خیر بود از امام جعفر صادق(علیه السلام) 8نقل شده که فرمود: این آیه مربوط به آل محمد است |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |