|
دو ركعت قصه (درباره نماز)
|
|
۱۵:۳۲, ۲۵/مرداد/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۰ ۱۶:۲۲ توسط Abasaleh.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام.
دوستان در اين تاپيك هر چي مي خواين درباره نماز بذارين.موفق باشين. هيچ عبادتى به اندازه نماز تبليغات ندارد در هر شبانه روز پنج نماز واجب داريم ودر هرنمازى سفارش به اذان واقامه شده است . در اين دو نداى آسمانى جمعا: بيست مرتبه ((حىّ على الصلوة )) بيست مرتبه ((حىّ على الفلاح )) بيست مرتبه ((حىّ على خيرالعمل )) و ده مرتبه ((قد قامت الصّلوة )) مى گوئيم . با توجّه به اينكه مراد از ((فلاح )) و ((خيرالعمل )) در اذان همان نماز است ، هر مسلمانى در هر شبانه روز هفتاد مرتبه با كلمه ((حىّ)) به خود و ديگران ، تلقين شتاب به سوى نماز مى كند و براى انجام هيچ عبادتى اين همه هياهو و تشويق وارد نشده است . به خصوص كه سفارش شده اذان را بلند بگوئيد و با صداى زيبا بگوئيد. اذان ، شكستن سكوت است ، اذان ، يك دوره ايدئولوژى و تفكّرات ناب اسلامى است ، اذان ، سرود مذهبى است با عباراتى كوتاه و پرمحتوا، اذان ، هشدار به غافلان است ، اذان ، نشانه باز بودن جوّ مذهبى است و اذان ، نشانه حيات معنوى است . |
|||
|
| آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۰۱, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #91
|
|||
|
|||
|
بعد از حدود 15 سال كه مسلمانان به سوى بيت المقدّس نماز مى خواندند، وقتى به دلائلى قبله به سوى كعبه تغيير كرد، سؤ الى براى مسلمانان پيش آمد كه نمازهاى قبلى ما چه حكمى دارد؟ اين مسئله را از پيامبر پرسيدند.
آيه نازل شد كه نمازهاى قبلى شما صحيح است و خداوند پاداش نمازهاى شما را ضايع نمى كند. لكن آيه اى كه نازل شد اين بود: ((وماكان اللّه ليضيع ايمانكم )) خداوند ايمان شما را ضايع نمى كند. يعنى به جاى اينكه بگويد: نمازهايتان از بين نرفته و صحيح است ، مى فرمايد: ايمانتان ضايع نشده ، كه اين تعبير نشان دهنده آن است كه نماز يعنى ايمان و ترك نماز يعنى ترك ايمان . |
|||
|
|
۲:۰۰, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #92
|
|||
|
|||
|
بسم لله الرحمن الرحیم
حقیقت نماز پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : مثل الصلاة مثل عمود الفسطاط، اذا ثبت العمود ثبتت الاطناب و الاوتاد و الغشاء، و اذا انکسر العمود لم ینفع وتد و لا طنب و لاغشاء مثل نماز مانند مثل ستون خیمه است، هرگاه ستون ثابت باشد طنابها و میخها و پرده ها ثابت و سودمند خواهند بود و هرگاه ستون بکشند و در هم فرو ریزد، نه میخ نافع است و نه ریسمان سودی دارد و نه پرده ای اثری خواهد داشت . ( من لایحضره الفقیه ، ج 1، شماره 639 ) فریاد ابلیس از نمازگزار امام علی (ع ) : ان العبد اذا سجد نادی ابلیس : یا ویله اطاع و عصیت و سجد و ابیت وقتی که بنده ای سجده کرد، ابلیس فریادمی زند وای بر من ! او اطاعت کرد، ولی من معصیت کردم، او سجده کرد و من از این عمل سرباز زدم . ( بحار الانور، ج ,82 ص 233 ) رکوع و سجود طولانی امام صادق (ع ) : و علیکم بطول الرکوع و السجود فان احدکم اذا طال الرکوع و السجود یهتف ابلیس من خلفه، فقال یا ویلتاه ! اطاعوا و عصیت و سجدوا و ابیت بر شما باد به طول رکوع و سجده، که هرگاه یکی از شمار کوع و سجودش طول بکشد شیطان به دنبال او فریاد می زند: وای بر من ! او اطاعت کردو من معصیت کردم او سجده کرد و من سر باز زدم . ( بحار الانوار، ج ,78 ص .199 مواعظ العددیه ، ص 242 ) ارزش نماز امام صادق (ع ) : اذا قام المصلی الی الصلاة، نزلت علیه الرحمة من اعنان السماء الی اعنان الارض و حفت به الملائکة و ناداه ملک لو یعلم هذاالمصلی ما فی الصلاة ما انفتل هنگامی که انسان به نماز ایستاد، رحمت خدا ازآسمان بر او نازل می شود و ملائکه اطرافش را احاطه می کنند و فرشته ای می گوید: اگراین نمازگزار ارزش نماز را می دانست هیچ گاه از نماز منصرف نمی شد. ( اصول کافی ، ج 3، ص 265 ) امتحان شیعه از طریق نماز امام صادق (ع ) : امتحنوا شیعتنا عند ثلاث : عندمواقیت الصلاة کیف محافظتهم علیها، و عنداسرارهم کیف حفظهم لها عند عدونا والی اموالهم کیف مواساتهم لاخوانهم فیها شیعیان ما و پیروان ما را به سه مساله امتحان کنید: 1- اهمیت به اوقات نماز، که آیا اول وقت نماز را برپا می دارند یا خیر؟ 2 - حفظ اسرار، یعنی درحفظ اسرار و مسائل محرمانه کوشا هستند یا خیر؟ 3 - و از حیث توانمندیهای مالی، یعنی آیا در مال خودبرای برادران دینی سهمی قائلند و دست آنها را می گیرند یا خیر؟ ( خصال صدوق ، ج 1، ص 103 ) کمک ملائکه به نمازگزار هنگام مرگ امام صادق (ع ) : ان ملک الموت یدفع الشیطان عن المحافظ علی الصلاة و یلقنه شهادة ان لا اله الله و ان محمدا رسول الله فی تلک الحالة العظمیة همانا "ملک الموت " شیطان را در دم مرگ از کسی که حافظ نماز است، دورمی کند و شهادت بر وحدانیت خدا و رسالت رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رادر هنگام هولناک مرگ به او تلقین می کند (توفیق شهادتین پیدا می کند). ( وسائل الشیعه ، ج 3، ص 19 ) نماز، عامل دوری شیطان پیامبر (ص ) : لا یزال الشیطان یرعب من بنی ادم حافظ علی الصلوات الخمس فاذا ضیعهن تجرء علیه و اوقعه فی العظائم شیطان پیوسته از فرزندان آدم در وحشت و هراس است تا آنگاه که نمازهایش را به دقت و با شرایطو آداب می خواند. پس اگر نماز را ضایع نموده (و در وقت مقرر آن به جا نیاورد)، شیطان بر او چیره می شود و او را در گناهان کبیره می اندازد و وی راگرفتارمی کند. ( بحار الانوار، ج ,82 ص 202 ) تعلیم سوره حمد پیامبر (ص ) : منها ما روی عن النبی (صلی الله علیه و آله) انه قال لجابر بن عبدالله الانصاری : یا جابر! الا اعلمک افضل سورة انزلها الله فی کتابه ؟ فقال له جابر : بلی بابی انت و امی یا رسول الله ! علمنیها. قال : فعلمه "الحمد" ام الکتاب . ثم قال : یا جابر! الا اخبرک عنها؟ قال : بلی ، بابی انت و امی یا رسول الله ! اخبرنی . قال : هی شفاء من کل داء الا السام از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) روایت شده که به جابر بن عبدالله انصاری فرمود: ای جابر، آیابرترین سوره ای را که خدا در کتابش نازل فرموده به تو نیاموزم ؟ جابر عرض کرد: آری پدر و مادرم فدای تو باد ای رسول خدا، آن را به من بیاموز. پس رسول الله سوره "حمد" (ام الکتاب ) را به او تعلیم داد و فرمود: ای جابر آیاآگاهت نسازم از این سوره؟ عرض کرد: چرا، پدر و مادرم فدای تو باد یارسول الله ! از آن مرا باخبر ساز. فرمود: آن شفای هر دردی است جز مرگ . ( تفسیر عیاشی ، ج 1، ص ,20 حدیث 9 ) |
|||
|
|
۱۲:۲۲, ۵/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۰ ۱۴:۴۶ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #93
|
|||
|
|||
|
سوره بقره آیه 45
وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَكَبيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخاشِعينَ از صبر و نماز يارى بخواهيد، و يقيناً اين كار جز بر فروتنان، گران و دشوار است. (45) سوره بقره آیه 153 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرينَ اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از صبر و نماز [در همه امور زندگى] يارى جوييد زيرا خدا با صابران است. (153) |
|||
|
|
۱۶:۰۶, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #94
|
|||
|
|||
|
اوّلين كلمه واجب در نماز ((الله اكبر)) است و كسى كه خداوند نزدش بزرگ شد، همه چيز را كوچك خواهد ديد.
كسانى كه سوار هواپيما مى شوند، همين طور كه بالا مى روند خانه هاى بزرگ ومحلّه ها و شهرها نزد آنان كوچك مى شود و هر چه پرواز بالاتر باشد، زمين كوچك تر جلوه خواهد كرد. كسى هم كه خداوند نزد او بزرگ شود، ديگر طاغوت ها و قدرت ها و مال و مقام ها نزد او ارزش نخواهد داشت . حضرت امير عليه السّلام در بيان صفات متّقين مى فرمايد: ((عظم الخالق فى اعينهم فصغر مادون ذلك فى انفسهم )) چون خداوند در چشم مؤ منين بزرگ شد، غير او هر چه و هركس باشد كوچك جلوه خواهد كرد. اگر دنيا نزد ما كم ارزش شد وابستگى ما به آن كم مى شود و قهرا براى مال و مقام آن اين همه جنايت و خلاف مرتكب نمى شويم . از سخنان امام خمينى قدّس سرّه اين بود كه ((آمريكا هيچ غلطى نمى تواند بكند.)) اين يك تهديد تو خالى و شعار نيست ، كسى كه يك عمر باور داشته كه خدا بزرگ است ، آمريكا نزدش كوچك جلوه مى كند و هر حادثه اى پيش او ساده است . حضرت زينب كبرى عليها السّلام عصر عاشورا گفت : ((ربّنا تقبّل منّا هذا القليل )) خداوندا! اين اندك را از ما بپذير. حادثه كربلا و شهادت امام حسين عليه السّلام بسيار بزرگ بود، ولى كسى كه خدا را بزرگ ببيند آن حادثه را هم كوچك مى بيند. و در پاسخ حاكم ستمگر بنى اميّه كه پرسيد در كربلا چه ديديد؟ فرمود: ((ما راءيت الاّ جميلا)) من جز زيبائى چيزى نديدم . آرى در ديد عارفان ، تمام كارهاى خداوند حكيمانه وزيباست . |
|||
|
|
۱۸:۳۸, ۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #95
|
|||
|
|||
|
[highlight=#e8edd7]بنام ستار معاصی عاصیان[/highlight]
[highlight=#e8edd7]آیت الله مصباح فرمودند: « مرحوم علامه [طباطبائی] و [ آیت الله العظمی] آقای بهجت از مرحوم آقای قاضی ـ رحمة الله علیه ـ نقل می کردند که ایشان می فرمودند: اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد، مرا لعن کند! ( و یا فرمودند: به صورت من تف بیاندازد! ) اول وقت، سرّ عظیمی است، ( حافظوا علی الصلواة ) خود یک نکته ای است غیر از ( أقیموا الصلاة )! اینکه انسان اهتمام داشته باشد و مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، فی حد نفسه آثار زیادی دارد ولو حضور قلب هم نباشد.[/highlight] [highlight=#e8edd7] [/highlight] [highlight=#e8edd7]یا علی (علیه السلام)مدد است.[/highlight] |
|||
|
|
۱۹:۲۰, ۶/مهر/۹۰
شماره ارسال: #96
|
|||
|
|||
|
سلام.
آیت الله طباطبایی زمانی رئیس جمهور بودند و حتی مانند رهبر ایرانیان بودند،صحبتی کرده اند که خیلی عجیب و تأثیر گذاره. همونطور که گفتم،بزرگترین شخصیت آن زمانه ایشان بودند. ایشان می فرمایند که هر یک از شما،40روز پشت سر هم نمازتان رو اول وقت بخونید،حتا یک نمازتان کمی دیر نشده باشه،بعد از 40روز اگر تغییر اساسی در خود احساس نکردی،مقام بالای نماز رو درک نکردی،و کلا یه انسان دیگه نشدی، (عذر می خوام،جسارت عرض می کنم،) بیا آب دهنت رو بنداز تو صورت من.و همه جا بلند بگو که(بازم عذر می خوام)طباطبایی کذاب عالم است. شخصیت به اون بزرگی چگونه خودش رو به آب و آتش میزنه و به خودش بی احترامی می کنه،اما...میگه امتحان کن. |
|||
|
|
۲۲:۳۳, ۶/مهر/۹۰
شماره ارسال: #97
|
|||
|
|||
|
قرآن مى فرمايد: ((و انّها لكبيرة الاّ على الخاشعين )) نماز بار سنگينى است مگر براى افراد خاشع .
بنابراين هرگاه احساس كرديم نماز براى ما سنگين است بايد بفهميم روح خشوع نسبت به پروردگارمان نداريم و رفتن خشوع زمينه بى تفاوتى و كبر است . امام سجّاد عليه السّلام در دعاى سحر ماه رمضان كه نامش دعاى ابوحمزه ثمالى است ، در ضمن مناجات هاى خود فلسفه سنگينى نماز را تحليل مى كند و مى گويد: خدايا! چرا هنگام نماز نشاط ندارم ؟ شايد مرا از درگاه خود رانده اى ! شايد بخاطر ياوه گوئى ها توفيقم كم شده ! شايد مرا صادق نمى دانى ! شايد رفيق بد در من اثر گذاشته و ... به هر حال سنگينى نماز علامت خطر است . |
|||
|
|
۲۳:۱۷, ۶/مهر/۹۰
شماره ارسال: #98
|
|||
|
|||
|
معنای نماز در لغت و اصطلاح نماز در لغت: به معنای راز و نیاز, نیایش, پرستش, سجود, اظهار بندگی, دعا و اطاعت است. نماز در اصطلاح: نام یکی از فراعض دینی است که خداوند بر بندگان خویش واجب نموده و با شیوه و مقرراتی خاص تحقق می یابد. و نیز بندگان خدا از طریق نماز در هر شبانه روز با پروردگار خود ارتباط برقرار میکنند و با اظهار خواری در مقابل عظمت و جلال آفریدکار جهان, بندگی خود را ابراز میدارند.
|
|||
|
|
۲۳:۲۱, ۶/مهر/۹۰
شماره ارسال: #99
|
|||
|
|||
|
بر خلاف تصوّر بعضى كه نماز را تكرار مى دانند، نماز نردبان ترقى است كه هر چه بيشتر با حضور قلب خوانده شود بالاتر مى روى ، گرچه در ظاهر ركوع و سجودها تكرار مى شود ولى در حقيقت همانند پلّه هاى نردبانى است كه موجب بالا رفتن معرفت و ايمان انسان مى شود.
به تعبير ديگر اين اعمال به ظاهر تكرارى ، همانند كلنگى است كه براى حفر چاه مى زنند، كلنگ زدن در ظاهر تكرارى است ، امّا در واقع هر كلنگى كه مى زنيد به عمق بيشترى مى رويد ويك قدم به آب نزديك تر مى شويد. به هر حال ، ظاهر نماز تكرارى است ، امّا در واقع عمق بخشيدن و پرواز است . ****** دوستان لطفا مطالب ارسالی شان رو خلاصه کنند،و از نوشتن مطالب طویل پرهیز کنند،لطفا!! التماس دعا. |
|||
|
|
۲۳:۳۹, ۶/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/مهر/۹۰ ۰:۲۴ توسط MAJID.D.H.)
شماره ارسال: #100
|
|||
|
|||
|
شیطان فکر انسان را در حال نماز به کجا می برد؟
و این واقعیتی است که نبی مکرم اسلام به پیروان خود خبر داده تا به خود آیند و متوجه حیله های شیطانی باشند که از صراط مستقیم خارج نشوند. از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده که فرموده اند: در واقع هنگامی که بنده ی خدا مشغول نماز میشود, شیطان به سراغش آمده فکر و خیالش را متوجه اموری غیر از خدا می نماید و به وی تلقین میکند فلان قضیه را به یاد آور و فلان قضیه را تجزیه و تحلیل نما. و این عمل شیطان از آن رو است که توجه نمازگزار را از مسیر اصلی که خداست منحرف سازد و به غیر خدا معطوف دارد تا نفهمد چه کرده و چه میکند, چند رکعت یا چند نماز خوانده. رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودن اند: کسی که نماز را سبک بشمارد از من نیست و بر سر حوض کوثر بر من وارد نمی شود, نه, به خدا قسم از من نیست و بر من وارد نمیشود! وقتی حال کسانی که نماز را سبک شمارند این گونه باشد وای بر حا آنان که این فریضه الهی را ترک نمایند! (وسائل الشیعه, کتاب الصلاة, ابواب اعداد الفرایض, باب 6, حدیث 8.) وامش مده آن که بی نماز است گر چه دهنش ز فاقه باز است کو فرض خدا نمی گزارد از قرض تو نیز غم ندارد (سعدی)
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |