|
آموزش سکولاریسم در برنامه کودک
|
|
۴:۰۱, ۸/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۰ ۴:۰۲ توسط janali.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
زمانی، با یک دانشجوی فرانسوی سکولار گفتگو می کردم که سعی می کرد مواضع کشورش را در باب سکولاریسم و دمکراسی برایم توضیح دهد. این دانشجوی دکتری، با دفاع از «حذف» نمادهای مذهبی از جامعه به خاطر «بی طرفی» حکومت در مقوله دین و سنت ها، معتقد بود: «ما در فرانسه از تنوع نژادی و حتی از مهاجرت خارجی ها به کشورمان استقبال می کنیم، مشروط بر اینکه اعتقادات و سنت هایشان را پشت مرزها رها کنند و با خودشان وارد جامعه فرانسه نکنند»!
فرض کنید کسی بخواهد این نحوه نگرش را به زبان ساده برای کودکان توضیح دهد. به نظر شما با چه بیانی باید این موضوع را منتقل کند؟ یکشنبه گذشته مورخ بیست و سوم مرداد 1390، شبکه تهران قسمتی از سری جدید انیمیشن «پلنگ صورتی» را پخش کرد که به عقیده نگارنده مصداق روشن آموزش سکولاریسم بود. داستان این انیمیشن به طور خلاصه از این قرار است: دو همسایه پلنگ صورتی با یکدیگر درگیر شده اند. علت درگیری هم این است که یکی از همسایه ها (که سیبیل دارد ولی ریش ندارد) به ریش داشتن و سیبیل نداشتن همسایه دیگر معترض است؛ و بالعکس! ![]() ![]() در پایان، راه حلی که «پلنگ صورتی» برای حل این معضل ارائه می دهد، «حذف» و تراشیدن همزمان «سیبیل» و «ریش» این دو همسایه است. ![]() و بدین ترتیب، همسایه ها دلایل خود را برای دعوا از دست می دهند و همه چیز به خوبی و خوشی به پایان می رسد! ![]() هر چند نمادهای موجود در این انیمیشن نیز قابل بررسی هستند، اما ارتباط داستان فوق الذکر با ایده سکولاریسم به قدری واضح است که نیازی به توضیح اضافه احساس نمی شود. ناگفته پیداست که نگارنده این سطور، پخش یک قسمت از کارتون «پلنگ صورتی» را موضوع اصلی کشور نمی داند. با این حال، باید توجه داشت که آموزش صحیح فرهنگ ایرانی- اسلامی برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، متن بالا صرفاً تذکری است تا ان شاء الله در آینده نظارت بیشتری روی برنامه های ویژه کودکان صورت گیرد، تا در این برنامه ها شاهد ترویج فرهنگ غربی نباشیم (که البته در مواردی مانند برنامه پت و مت مسبوق به سابقه هم هست) . مشرق نیوز |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۹:۴۰, ۲۸/آذر/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
فکر کنم چند سال پیش بود صدا و سیما یکی از قسمت های پت و مت رو گذاشته بود که این دو تا میخواستند مشروب بسازند. وسط کارتون یه دفعه پخشش قطع شد یه برنامه دیگه گذاشتند.
|
|||
|
|
۲۳:۳۵, ۲۸/آذر/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۷/آذر/۹۰ ۰:۴۳)InsomniAc نوشته است: بله....تام و جری که سابقا از نطر دوستان حرام اعلام شد دوست عزیز! دوست خوبمون با مطلب جالبش ما را متوجه ظریف بودن کار رسانه در امر فرهنگ سازی می کنه شما از کجای مطلب ایشون برداشت کردین که دیدن این کارتون ها حرام است..!!! دیدن یا ندیدن مسئله این است؟! خیر.. چگونه دیدن مسئله این است..!! مهم این است که ما با چه زاویه و نگرش به این کارتون ها نگاه کنیم.. |
|||
|
|
۱:۲۹, ۲۹/آذر/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بنام خدا
اقا میگم حالا کاریه که شده. یه سوالی هست همش میگیم: اینارو نبینیم پس چیرو بشینیم تماشا کنیم و بخندیم؟! خداوند لک لک ها را دوست دارد! واقعا در حد تیم ملیه این! بعضیا که دیگه واقعا به قول معروف قدم در وادی عرفان گذاشتن،واسشون راحته که این چیزارو نبینن و اصلا براشون مهم نیست.اما بقیه چیکار کنن؟ مثلا همین خود من. باور میکنین من هنوزه هنوزه بیشتر توی شبکه ها دنبال تام جری و باگس بانی و پلنگ صورتی و... ، میگردم! آخه نه ایران خودمون کارتون و برنامه ی درست حسابی پخش میکنه و نه کانالای اونور.حالا بازم صد رحمت به بعضیاشون که صبح و شب کارتون پخش میکنن! الان مثلا پت و مت چشه؟ آخر تعطیلی رو نشون میده دیگه! راستش من با اون تحلیلی که از پلنگ صورتی توی پست اول شد؛هیچ قانع نشدم. اما بعضی انیمیشن ها رو اصلا نباید بچه ها ببینن! مثلا همین شرک.یه صحنه هایی داره! بیا و ببین!!!!من تازه فهمیدم! یا مثلا باربی و بعدش عرضم به خدمت کارتونای مشهور مثل little mermaid(فارسیش یادم نیست). اما خدایی این پت و مت چشه آخه!؟ |
|||
|
۱۱:۴۹, ۲۹/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۰ ۱۱:۵۰ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۰ ۲۳:۳۵)mahdiyar نوشته است: دوست عزیز! بنده این طرز تفکر شما رو قبول دارم ولی یه جای کار ایراد داره. زاویه نگرش به کارتون برای بچه های کم سن و سال که هدفشون فقط سرگرمی هست اهمیتی نداره. اونها فقط می خواهند که سرگرم بشوند و کاری به زاویه نگرش ندارند. سازندگان کارتون ها هم از این موضوع سو استفاده می کنند و پیام خودشون رو از این طریق به مخاطب اصلی (کودکان) القا می کنند. من برای خودم سیاستی دارم که البته کمی خنده دار و عقب مانده به نظر می رسه ولی خوب برای خودم که خوب جواب داده. حذف کامل تلویزیون از زندگی شخصی اینقدر برای خودم کار تراشیدم که اصلا وقت نمی کنم پای تلویزیون بشینم. کسانی هم که بچه دار هستند با یه برنامه ریزی درست و صد البته کم هزینه (به شرط اینکه تنبلی و تن پروری رو کنار بزارن) می توانند تقریبا تلویزیون رو از زندگی خودشون حذف کنند. با تشکر |
|||
|
|
۱۳:۴۷, ۲۹/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۰ ۱۳:۴۸ توسط Yaser_h2011.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۲۹/آذر/۹۰ ۱:۲۹)G.F.B نوشته است: بنام خدا Little Mermaid یعنی پری دریایی کوچک واژه پری دریایی از دید اونا یه برهنه هستش و در اکثر فیلم ها هم این جوری (جدیدا فیلم دزدان دریایی کاراییب 4 که جالبه یه کشیش مومن جوان عاشق اون میشه) جالب اینکه تو یه فیلم که از شبکه سه نشون داد که اسم فیلم رو یادم نیست ولی تو فیلم پیکره سنگی پری دریایی هم وجود داشت و متاسفانه هیچ گونه سانسوری اعمال نشد !!)[/b] |
|||
|
۱۴:۳۴, ۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۰ ۴:۵۷)محمد667 نوشته است: به نظر من هیچ تاثیری نمیذاره رو بچه هاسلام. هر چی باشه،ضمیر ناخود آگاه کار خودشو میکنه. مخصوصا در کودکان. یا علی. |
|||
|
|
۱۵:۲۱, ۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
پلنگ صورتي كه چيزي نيست!يه بار بشينيد آنشرلي نگاه كنيد ببينيد چي ميگه!از اول تيتراژ تا آخرش حرفاي قلمبه سلمبه ميزنه كه هيچ بچه اي نميفهمه، اما من كه گوش دادم و ديدم، يه سري مفهوماي عميقي توشه.مثلا يه بار آنشرلي سيب يه نفر ديگه رو از روي اينكه نميدونه مال كسيه (حالا تابلو بود مال كسيه ها!) ورميداره و ميخوره.بعد طرف مياد ميگه، چرا خوردي سيبو؟اين مسموم بود!بعد آنشرلي خودشو ميزنه به در و ديوار و آخر هم رو تخت ولو ميشه كه بميره.بعد يارو مياد ميگه سمي نبود ها ها ها!!!
ميشه ازش برداشت كرد كه ميگن سيبي كه حضرت آدم و حوا، ب خاطرش زمين اومدن، خدا الكي گفته نخوريد و سر كارمون گذاشته!
|
|||
|
۱۸:۴۵, ۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
بابا من میگم صد رحمت به اینا.این کارتون بن تن رو کجای دلم جا بدم.هرچی بچه ها رو منع می کنیم بیشتر علاقه مند میشن
![]()
|
|||
|
|
۱۹:۲۲, ۸/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/دی/۹۰ ۱۹:۲۳ توسط Mason_yab.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
بنظر من ديدن اين كارتونها هيچ مشكلي نداره!!!!!
بستگي داره كي نگاه ميكنه و چطور ، ضمن اينكه همه كارتونها مورد دار نيستن ، كه اگر باشن هم اگر بچه ها كارتون نبينن نميميرن . . . باور كنيد! از اون مهمتر اينكه يك كارتون بصرف خارجي بودن مشكل دار نيست كه! يك كارتون ايراني هم ميتونه مضر باشه و مفاهيم ضد ايراني داشته باشه . . . . ضمن اينكه بنظر من عدم مديريت صحيح شبكه تهران ، بحث مفصل تر و مهمتريه . من قبلاً يك مطلب در همين زمينه با تيتر "حماقتهاي دنباله دار" نوشتم ، كه اتفاقاً به شبكه تهران و اتفاقاً به پخش يك كارتون مورد دار ، مربوط ميشد . ![]() . با اين تفاوت كه اين كارتون ساخت داخل بود . اين هم متن مطلب : ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- چند سال پیش انیمیشنی ساخته شد با نام "دستهای کوچک ، قلبهای بزرگ" من اون انیمیشن رو وقتی بار اول از تلوزیون پخش میشد دیدم . موضوعش درباره ی همون هواپیمای مسافربری ایرانی ای بود که توسط ناو آمریکایی هدف قرار گرفته بود . ![]() وقتی فیلم رو تا انتها دیدم ، نمیدونستم به حماقت سازندگانش بخندم یا بگریم . . . از داستان فیلم همین بس که تهش معلوم شد مقصر اصلی در حادثه ی مذکور ، نه فرمانده ی ناو وینسنت ، بلکه یک موجود تخیلی (شیطان؟) بوده! تازه فرمانده ناو وینسنت بعداً عذاب وجدان هم گرفت . . . چند روزی طول نکشید که یکی از آقایون یک نقد اعتراضی در باب ابن انیمیشن نوشت . . . گفتم خدا رو شکر ، حداقل این اتفاق درس عبرتی شد برای دیگران . . . چند روز بعد خبر جوابیه ی سازندگان این انیمیشن رو خوندم که توش خود آقای منقد رو از طراحان اولیه ی داستان معرفی کرده بود ، ضمناً نوشته بود : موضوع مقابله با آمریكا دراین قصه هم با صلاح دید همهی مسئولین و هنرمندان وقت، قرار شد كه به شكل سمبلیك بیان شود و سمبلهای قصه از جمله شیطان بزرگ و شیطانكها بیانگر نقش آمریكاست و چون جنابعالی با هنر تصویری!! خوب آشنا هستید فكر نمیكنیم لازم باشد در این باره زیاد بحث كنیم. . .[/b] ![]() عجب! بگذریم از اعتراض های بعدی که یکی شون شامل این جملات بود : [i]. . . به تحريف يكي از وقايع تاريخي انقلاب اسلامي در يك اثر نمايشي آن هم براي كودكان دست بزنيد و با پشتوانهي كدام مدير و ناظري اول به خودتان اجازهي اين جسارت را بدهيد كه دشمن را از جنايتي كه كرده مبرا گردانيد و بچههاي اين مملكت را احمق فرض كنيد و بعد هم با همان جسارت در مقابل يك مسئول دلسوز بايستيد و وقيحانه اهانت كنيد ؟ . . . اینها رو گفتم که بگم همین چند روز پیش دوباره این انیمیشن از شبکه تهران پخش شد! آره دوباره پخش شد ، این دفعه بی سرو صدا ، بی اعتراض . . . لينك مطلب در وبلاگ ماسون ياب : http://masonyab.blogfa.com/post-38.aspx |
|||
|
|
۲۲:۰۳, ۱۳/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/دی/۹۰ ۱۶:۴۲ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
درباره مبحث کارتون که خدا رو شکر ایران ترکونده
خدایی شما بگید اگه ایران کارتونهای هالیوودی پخش نکنه چی داره که پخش کنه؟ الا اینه که چهار تا زن چادر پوش میان و میرن یا چهار تا مرد که از کل قیافشون فقط ریش پیداست ![]() خدایی می خوام با انصاف باشی...غیر از اینه؟؟؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 87716_772.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/30/87716_772.jpg)
![[تصویر: 87717_254.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/30/87717_254.jpg)
![[تصویر: 87718_546.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/30/87718_546.jpg)
![[تصویر: 87720_547.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/30/87720_547.jpg)

صد در صد شما هم مثل من بودید)
![[تصویر: image63427.jpg]](http://imgsrc.com/imgbank/image63427.jpg)
![[تصویر: iranair655.jpg]](http://imgsrc.com/imgbank/iranair655.jpg)
![[تصویر: 375049orig.jpg]](http://imgsrc.com/imgbank/375049orig.jpg)