| نظرسنجی: کدوم حالت رو می پسندید؟ این نظرسنجی بسته شده است. |
|||
| باستان گرایی افراطی | ![]() ![]() |
2 | 9.09% |
| باستان ستیزی | ![]() ![]() |
2 | 9.09% |
| داشتن روحیه اسلامی ایرانی | ![]() ![]() |
18 | 81.82% |
| تمام | 22 رأی | 100% | |
|
نه باستان گرایی افراطی ، نه باستان ستیزی
|
|
۲۲:۱۷, ۲۳/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/شهریور/۹۰ ۲۲:۳۲ توسط dani.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان،می دانیم هرکشوری(مخصوصا)کشورهای صاحب تمدن اسطوره های ملی،مذهبی متعددی دارند ومردم آن ها به این اسطوره ها افتخارمی کنندوبرای آن ها مراسم های زیادی برپامی کنندوبا افتخاربر این اسطوره ها اعتمادبه نفس وروحیه ی خودرابالا می برند.
درکشورایران باتوجه به اینکه صاحب تمدنی کهن است،اسطوره های مذهبی،ملی متعددی داردکه ملت ایران براین اسطوره ها افتخارمی کنندوآن هاراسرلوحه ی زندگی خودقرار می دهندوبرای آن ها مراسم های زیادی برپامی کنندودرعزاداری ها وجشن های خود علاقه ی خودرابه این شخصیت ها نشان می دهند.نکته قابل توجهی که درمورد علاقه به این اسطوره هاوجود دارداین است که هنوزبعضی ها نتوانسته اند بین اصول ومبانی دینی وملی تفکیک وتمایز قائل شوند.مثلاگروهی ازمردم به باستان ستیزی روی می آورندتا به قول خودشان به دین وعقایدشان لطمه زده نشودودرحالیکه بااین کاربه هویت وفرهنگ خودلطمه می زنندو گروهی دیگرباتوجه زیادبه نژادوملیت خود به باستان گرایی افراطی روی می آورند. این مسئله مبارزه بین ملی گرایی وباستان ستیزی فقط منحصربه کشور ایران است وعلت این مشکل به واسطه ی کینه توزی بین اعراب وایرانیان است واین مسئله همواره درطول تاریخ اسلامی کشورمان ایران،همواره وجود داشته است.مخصوصادر زمان امویان که رهبران وحاکمان اموی با اعلام برتری عرب برعجم خشم ایرانیانی که ازهرلحاظ چه ازنظر دانش وتمدن، خودرابالاتراز اعراب می دیدند برانگیخت وبه واسطه ی این مسئله دوجریان فکری به وجود آمد.نخست افرادی که باتکیه به نژادوملیت خود به ملی گرایی ونژاد پرستی روی آوردندوگروه دوم ضمن مبارزه با حکومت امویان وتلاش برای استقلال سرزمین خود با ارادت عمیق به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)وخاندان ایشان میان شیوه ی حکومت امویان وشیوه ی حکومت اسلامی تفکیک وتمایز قائل شدندوراه درست را درپیش گرفتند. ![]() امروزه ملت ایران دریافتندکه اسلام وایران دوروی سکه هویت مردمان این سرزمین اند.مردم ایران باتعزیه هم سوک سیاوش راپاس می دارندوهم برای حسین عزیزتر ازجانشان تعزیه می گیرند.چندسال پیش نوروز با ایام عاشورای حسینی مصادف شد.ایرانیها گندمهایی باتصویر یاحسین سبزکردند وبرسمنوهایشان نقش یاحسین جان آفریدند. در چندسال اخیر ازتاریخ کشورمان بیش تر سیاست باستان ستیزی رواج داردواین سیاست موجب لطمه زدن به هویت اصیل ایرانی وسردرگمی فرهنگی دربین مردم شده است وموجب رواج فرهنگ های غربی درکشورمان شده است وجالب اینجاست همین سیاست باستان ستیزی موجب گسترش روحیه ی باستان گرایی افراطی دربین مردم شده است!!!!!.(تاجیکها می گویند اگربه گذشته طپانچه بزنی آینده به شماتوپ خواهد زد.فرانسویها به ناپلئونشان که نماد قساوت است ودنیای رابه کام جنگ وخونریزی کشاند همچنان می بالندواما ما درلابه لای تاریخ به دنبال اثبات بی عدالتی انوشیروان هایمان می گردیم!!!) ![]() اما مجسمه همین میدان در ساری در حال حاظر ![]() اگر کشوری به اسم ایران وجود داره و شما خودتون رو ایرانی میدونید پس چرا باستان ستیزی؟ اگر هم مسلمان هستید و به کامل و برحق بودن دین مبین اسلام شکی ندارید پس چرا باستان گرایی افراطی؟ آیا این کار نوعی جنگ نرم از طرف دشمن و تخریب هویت ملی ما نیست؟ در مقابل آیا اهانت به سید الشهدا در روز عاشورا تحقیر باورهای ما نیست؟ .................اسلام و ایران دو روی سکه هستند و جدا ناپذیر.................... دوستان شما بگید چه کاری درسته؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۲۸, ۲۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
سلام به آقای anti mason عزیز.قطعا حق با شماست.والا همون حرف شمارو اون روز هم تایید کردم.من گاهی گرم نوشتن میشم و متوجه تند روی خودم نیستم.اتفاقا این موضوع رو تو یک فروم دیگه هم به من یاداوری کردن.به هر حال من در کل حتی یک بار هم دعوا نکردم یا به کسی در جنع دوستان پرخاش نکردم ولی اینجا آدم موقع نوشتن گاهی اوقات مثل دوستان قهوه تلخی اوج میگیره و اوج میگیره و اوج میگیره و این درست نیست.ممنون از شما که به من یاداوری کردید.
اما درباره مقاله خودم باید بگم من به همزیستی اسلام و ایران معتقدم و اینکه اگر ما الان از اعراب فعلی مسلمان تریم به خاطر ترکیب فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی ماست.نژاد پرست هم نیستیم اما برخی افراطی های باستان گرا کم لطفی میکنن و اعراب رو باعناوین جاهلی خطاب میکنن.اعراب بخش قابل ملاحظه ای از آداب جاهلی رو بوسله محمد ص کنار گذاشتن.بنابراین درست نیست خودمون رو برتر بدونیم.در کل همه بنده های خداییم و خدا بین بنده هاش فرقی نمیذاره. در مورد ایران هم قضیه همینه.قبل از اسلام ما آداب جاهلی زیادی مثل ازدواج با محارم یا طبقه طبقه کردن مردم از نظر دسترسی به امکانات یا جنگ ها و کشورگشایی های بی هدف یا انحراف دین زرتشتی و... داشتیم که الحمدالله اسلام اونهارو اصلاح کرد.اما در کنار اون غیرت در دفاع از کشور یا علم و هوش ایرانی و نظام زیرساختی منظم و... هم میتونه از خوبیهای قبل از اسلام باشه. در کل ترکیب قبل از اسلام و تعالیم اسلام فرهنگ ناب ایران اسلامی رو ساخت که از مفاخر اون شاعران بزرگ و دانشمندانی مثل ابن سینا بودند. |
|||
|
|
۲۳:۵۷, ۲۵/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۰ ۱۳:۵۳)dani نوشته است: در بزرگ بودن کوروش شکی نیست همونطور که در بزرگترین بودن محمد شکی نیست. سلام دوست خوبم چند نکته. بزرگی کوروش ، حتی اگر ذوالقرنین هم باشه ، در برابر بزرگی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مثل بزرگی پشه در برابر تمام هستی هم نیست. دوم این که سعی کنید هیچ وقت اسم مبارک رسول الله صلی الله علیه و آله رو به تنهایی نیارید.سعی کنید از القاب و کنیه ایشون استفاده کنید و حداقل بعد از اون از جمله"صلی الله علیه و آله"اون هم نه به صورت اختصار استفاده کنید. کوروش هر چه باشه، آرزوشه که خاک پای رسول الله صلی الله علیه و آله رو سرمه چشماش کنه. |
|||
|
|
۰:۲۳, ۲۶/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۰ ۲۳:۵۷)ali_tavanaie نوشته است:(۲۵/شهریور/۹۰ ۱۳:۵۳)dani نوشته است: در بزرگ بودن کوروش شکی نیست همونطور که در بزرگترین بودن محمد شکی نیست. در مورد استفاده از کنیه ایشون به روی چشم اما درباره مقایسه کوروش و پیامبر منم که همین حرف شما رو گفته بودم.مثل اینکه دقت نکردید کوروش رو با عنوان بزرگ نام بردم محمد ص رو با عنوان بزرگترین. لطفا دقت کنید. |
|||
|
|
۲۱:۳۶, ۲۷/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/شهریور/۹۰ ۲۱:۳۸ توسط dani.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
کوروش، ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر
همچنین معروف به کوروش دوم، نخستین پادشاه و بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی بود. کوروش به مدت سی سال، از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران سلطنت کرد. دربارهٔ کوروش تمام مورخین توافق دارند که شاهی بود با عزم، عاقل و مهربان که در موارد مشکل به عقل بیش از قوه متوسل میشد و برخلاف پادشاهان آشور و بابل، با مردم مغلوب رئوف و مهربان بود.جنگ و بوی خون او را برخلاف فاتحان دیگر مغرور نکرد و رفتار او با پادشاهان مغلوب لیدیه و بابل سیاست تسامح او را بخوبی نشان میدهد. با پادشاهان مغلوب به اندازهای مهربانی میکرد که آنها دوست کوروش شده و در مواقع مشکل به او یاری مینمودند. با مذهب و معتقدات مردم کاری نداشت بلکه برای جذب قلوب ملل آداب مذهبی آنها را محترم میداشت. شهرها و ممالکی که در تحت تسلط او در میآمدند، هیچگاه معرض قتل و غارت واقع نمیشدند. آنچه درباب وی برای مورخ جای تردید ندارد، قطعاً این است که لیاقت نظامی و سیاسی فوقالعاده در وجود او، با چنان انسانیت و مروتی در آمیخته بود که در تاریخ پادشاهان شرقی پدیدهای بهکلی تازه به شمار میآمد. کوروش از ذکر عناوین و القاب احتراز داشت، در کتیبههایی که از او مانده، این عبارت ساده خوانده میشود، من کوروش شاه هخامنشی هستم. حال آنکه شاهان دیگر خود را خدا میخواندند. ایرانیان کوروش را پدر و یونانیان او را سرور و قانونگذار مینامیدند و به وی به چشم یک فرمانروای آرمانی مینگریستند. یهودیان این پادشاه را، به منزله مسیح پروردگار به شمار میآوردند، ضمن آنکه بابلیان او را مورد تأیید مردوک میدانستند. [sup]این رو گذاشتم تا کمی با کوروش بهتر آشنا بشید...[/sup] [sup]البته حذف دولت شهرها و به زیر یک پرچم رفتن مثل لیدی یا سومر امری طبیعی است همونطور که قبایل عرب تحت فرماندهی محمد ص یکی شدند....[/sup] البته قصد بحث با شما ندارم اما مقایسه محمود غزنوی با کوروش و اهداف اون اصلا کار درستی نیست...برای مثال عمر یا ابوبکر که حملات شدیدی به ایران کردن به نقل از تاریخ به نام اسلام(اما بر خلاف اسلام)ایرانیان رو کشتن و بعد از اون اونها رو موالی خوندن آیا کار درستی بود؟ به طور کلی بحث درباره ایران و عرب سر دراز داره و چون قبلا در تالار درباره این موضوع بحث شده ترجیح میدم موضوع رو منحرف نکنم....برای همین شهاب خان عزیز تنها دو سوال ازت میپرسم..... جواب بدی حله...آیا نمیشه هم مسلمان بود و هم ایرانی؟....نمیشه هم از ایران دفاع کرد و هم اسلام رو حفظ کرد؟چرا سعی در ادغام این دو مورد دارید....شما هم وامدار تمدن ایران و هم وامدار اسلام هستید چه بخواهید و چه نخواهید... اما آخرین سوال....تخریب مجسمه های باستانی ما در میدان های اصلی شهر کار درستیه؟! |
|||
|
|
۲۳:۴۵, ۲۸/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۷ توسط dani.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۲۸/شهریور/۹۰ ۲۲:۳۸)ali_tavanaie نوشته است: [quote سلام....دوست من.....پژوهشگران شهر باستانی گوهر تپه رو در بهشر و جیرفت رو از زیر خروارها بیرون آوردن و پا تابش اشعه ایکس به خشت های دیوارها و آثار سفالی و شمشیرها و ظروف قدمت ساخت این آثار رو 40000 سال تخمین زدن.....شما چطور به استناد یکی از علما از آیات و روایات اکتفا میکنی؟ من که فکر نمیکنم پژوهش مستند تاریخی که خودم ازش توی استانمون یعنی مازندران بازدید کردم(شهر گوهرتپه) با تفسیر از احادیث اونم توسط یک عالم قابل رد کردن باشه.... دوست من این مطلب بیشتر کمکت میکنه...... تاریخ ایران پیش از آریاییها |
|||
|
۲۲:۱۶, ۲۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۲۸/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۵)dani نوشته است:سلام(۲۸/شهریور/۹۰ ۲۲:۳۸)ali_tavanaie نوشته است: [quote خوب مطمئنا آیات و روایات معتبر تر از یافته های علمی هستند. اکثر این تخمین ها بر اساس طول نیمه عمر مواد رادیو اکتیو موجود در این مکان ها انجام می شن ، این آزمایشات ممکنه خطا هم داشته باشند. بعد هم گفتم شاید مربوط به نسل های قبل از انسان مثل نسناس ها بشه. |
|||
|
|
۲۳:۲۱, ۲۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول:یکی از علمای مشهد با استفاده از آیات و روایات اثبات کردند که حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السلام مربوط به حدود 8000 سال پیش می شوند.احتمالا این تاریخ 40000 ساله یا اشتباه بوده تقریبش ، یا مربوط به نسناس ها و انسان های قبل از آدم علی نبینا و آله و علیه السلام می شن که اونها هم تمدن انسانی نداشتند. باید دید بر چه اساسی این تخمین انجام شده است . چون 124000 پیامبر رو هر کدوم 6 ماه هم در نظر بگیریم و با احتساب حضرت نوح که خودش 2500 سال عمر داشته1500 سال هم بعد از پیامبر اسلام میشود 4000 سال .... پس 8000 سال خیلی کمه ببینید کدوم عالم و بر چه اساسی این رو گفته!!! مستندی هم در این رابطه دارید؟ یا در حد شنیدن است؟ یا حق |
|||
|
|
۲۳:۲۴, ۲۹/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۰ ۲۳:۳۰ توسط dani.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۲۹/شهریور/۹۰ ۲۲:۱۶)ali_tavanaie نوشته است: [quote البته در همه زمینه ها نمیشه به آیات و روایات استناد کرد...چون آیات و روایات قرار نیست علمی مثل شیمی یا فیزیک رو موشکافانه بررسی کنه...در قران فقط نشانه ها ذکر شده و نه علوم کامل مادی..البته من فکر نمیکنم جایی در آیات یا روایات معتبر نامی از 8000 سال برده شده باشه....حالا اگه شما مستند دارید آدرس بدید....اما در مورد نوع انسان و اینکه ممکن است از نسناس ها باشه من شک دارم چون تا جایی که من در زمین شناسی و علوم جانوری خوندم نسل انسانی که باهوش بوده و توان شهرسازی داره از حدود 60000 سال پیش بوجود اومده و البته نخستین شهر کامل و انسان باهوش متمدن در جیرفت یافت شده....چطور ممکنه انسان کم هوش توان شهرسازی یا اختراع خط داشته باشه......برای همین احتمال بدید روحانی که شما ازش اطلاعات گرفتید به خطا متوجه منظور روایات شده یا حتی ممکنه بدون اطلاع از روایات جعلی استفاده کرده باشه.....به هر حال تا جایی که من میدونم در هیچ منبع معتبر اسلامی تاریخ پیدایش انسان هوشمند ذکر نشده.... در مورد خطای آزمایش گفتید باید بگم آزمایشی مثل تشخیص عمر ماده از روی نیمه عمر رادیواکتیو در حال حاضر دقیق ترین نوع تشخیص عمر هست و حتی میتونه تا ساعت تشکیل اون جرم پیش بره.....اما اگر جایی به صراحت از موضوعی علمی آیات و یا روایات معتبر پرده برداشته یقینا باید به اونها استناد کرد.... |
|||
|
۲۳:۳۲, ۲۹/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۲۹/شهریور/۹۰ ۲۳:۲۱)وحید110 نوشته است:ایشون از چند روایت و جمع اعداد اونها استفاده کردند ، باید تحقیق بیشتری کنم تا سند بیارمنقل قول:یکی از علمای مشهد با استفاده از آیات و روایات اثبات کردند که حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السلام مربوط به حدود 8000 سال پیش می شوند.احتمالا این تاریخ 40000 ساله یا اشتباه بوده تقریبش ، یا مربوط به نسناس ها و انسان های قبل از آدم علی نبینا و آله و علیه السلام می شن که اونها هم تمدن انسانی نداشتند. ببینید ، در زمان گذشته که اقوام و قبایل دور از هم زیاد بودند ، برای هر کدوم یک پیامبر وجود داشته ، یعنی در آن واحد تعداد زیادی پیامبر برای اقوام مختلف بودند. پیامبران چند نوع هستند ، بعضی از اونها فقط نسبت به قبیله خودشون هدایت داشتند ، بعضی ها محدوده بزرگ تر. یک مثال سادش هم همزمانی موسی ، هارون و شعیب علی نبینا و آله و علیهم السلام هست. اسم اون عالم هم آقای زرین هست که شاگرد آیات عظام وحید خراسانی و جواد تبریزی هستش ، مدرس حوزه علمیه معتبر خویی مشهد و قریب به اجتهاد هستند ایشون. |
|||
|
۲:۲۹, ۳۰/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۲۷/شهریور/۹۰ ۱۹:۵۷)شهـاب نوشته است:به به سلام! آقای شهاب کوروش ستیز!همیشه شما با کوروش مشکل داری!چرا مثل استاد عزیزت یک کتاب نمینویسی؟(۲۵/شهریور/۹۰ ۱۳:۵۳)dani نوشته است: در بزرگ بودن کوروش شکی نیست همونطور که در بزرگترین بودن محمد شکی نیست.با سلام و احترام به شما دوست عزيز گرچه اين جستار را جستار تخصصي در اين زمينه نمي دانم و قصد انحراف بحث به اين سمت را ندارم ولي بزرگي انسان به اعماليست كه انجام مي دهد نه تبليغاتي كه برايش صورت مي گيرد ... كوروش چه عمل قابل توجهي انجام داد كه بزرگش مي خوانيد ؟! يكبار ترجمه آن استوانه اش را جلوي رويتان بگذاريد و بخوانيد آيا هيچ انساني به شاهي جهانگشا و بت پرست كه به بوسيدن دو پايش توسط بزرگان و مردم اقوام مختلف افتخار مي كند افتخار مي كند ؟! كسي كه الگوي سياسيش را در انتهاي استوانه (منشورش) آشور بانيپال (با آن رفتارها...) معرفي مي كند ! كسي كه حداقل سه تا چهار تمدن كهن را بكلي از روي زمين پاك كرد و پس از او در كتيبه ها و سالنامه ها يادي از آن اقوام كهن نشد ... چه جاي افتخار دارد ؟! شاهي كه ارتش او را در تاريخ جزو ده ارتش بزرگ مي دانند ، براستي جاي افتخار دارد يا جاي شرم ؟! محمود غزنوي هم نذر مي كرد به هند حمله كند و آن كافران را مسلمان كند و هر سال قتل عام راه مي انداخت به نام اسلام ... مگر بايد به او افتخار كنيم ؟! او مايه شرم ايراني و مسلمانان است ... همانطور كه كوروش با نابودي اقوام خاورميانه مايه شرم بوده و از همين رو در طول 2400 سال هيچ ايراني حتي نامي از او بر زبان نمي آورد در حالي كه همين ايرانيان بخت النصر را كه سالها پيش از كوروش بود كاملا مي شناختند يا اسكندر يا داريوش و ... ولي كوروش گويي اصلا وجود نداشت و همين يك قرن اخير بوجود آمد !! اگر بزرگ بودن يك انسان را به مشهور بودن او بدانيم ، هيتلر و چنگيز و ... هم مشهور هستند ضمن اينكه اينها ارتش هاي بزرگ داشتند ، پيشرفت علمي داشتند ، نظم داشتند براي حاميانشان قوانين منصفانه داشتند ، اسراي خودشان را آزاد مي كردند بت هم نمي پرستيدند !!! --------------------------------------------------------------------------------- پ.ن: اگر بخواهيد بحث را در جستاري جداگانه ادامه دهيم بنده حاضرم ... چون بنظر شما به عنوان آغازگر جستار حق انتخاب داريد كه بحثتان به انحراف كشيده نشود ... در حال حاضر بحث ما کورش و غیر کوروش نبود،فعلن بحث تاریخ و تمدن ایران هست که شما کلن همش رو میبری زیر سوال و میگی کلن ما همه بد و اخی بودیم تا قبل از حمله عربهای مسلمان نما!بعد اونا اومدن مارو آدم کردن؟ اگه شما دوست داری خودت رو اینجوری بدونی که یه بحث جداس...اگر هم نه که بازم یه چیز جداس! تمام دنیا میگن کوروش خوب بوده شما میگی نه بد بوده!حرف علامه طبابایی رو هم که قبول نداری!فقط حرف خودت رو قبول میکنی نقل قول:تاریخی که "مورخین" می نویسند " تاریخ نقلی" است و تاریخیخوب پس حالا که اینطوره کل تاریخ دنیا غلطه؟؟مگه نه؟اصلن چنگیز و اسکندر خوب بودن ما ایرانیها بدشون کردیم!(اصلن هم اسکندر همجنس باز نبوده ها ما ازش بد میگیم!) شما مدام تکرار میکنید که کوروش فلان قوم رو از بین برد!فلان چیز رو از بین برد فلان پادشاه رو کشت! عزیزم توی جنگ حلوا تقسیم نمیکنن!جنگ،جنگه بکش بکشه!نکشی میکشنت!نزنی میزننت!خود پیامبر چندتا جنگ داشته؟حضرت علی مگه توی جنگ خیبر نبود؟مگر اموال یهودی ها رو اونجا غارت نکردن؟(کاری به یهودی بودن نداریم فقط بحث دشمن هست) کوروش هیچ وقت شروع کننده جنگ نبوده همیشه طرف مقابل جنگ رو شروع کرده! در مرز ایران هخامنشی با یونان،یونانیها مدام به شهر سارد حمله میکردن که یکی از شهرهای ایران بود! در دوران اشکانی جنگ حرا(یا کاراها!) سورنا این همه آدم کشت،ولی اونها دشمن بودن قصد تجاوز به خاک ایران رو داشتن! دشمن،دشمنه چه عراق باشه چه آمریکا چه یونان باشه چه بابل و دورانش هم فرقی نداره دین مردم هم فرقی نداره! اون موقع زرتشتی بودن حالا مسلمون هستن،اون موقع کراسوس به ایران حمله کرد حالا صدام حمله کرد! اون موقع سورنا مقاومت کرد حالا جهان آرا |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: iprqs2rstu7mc142fg95.jpg]](http://www.farsiget.com/images/iprqs2rstu7mc142fg95.jpg)
![[تصویر: n00037293-r-b-000.jpg]](http://afkarnews.ir/images/docs/000037/n00037293-r-b-000.jpg)
![[تصویر: 179490_826.jpg]](http://etedaal.ir/UserUpload/Image/179490_826.jpg)