کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كدام دعا اجابتش قطعی است؟ p#$
۱۷:۰۹, ۸/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۲:۱۷ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1

مرحوم آیةالله بهجت رضوان‌الله تعالی علیه، نوعی از دعا را معرفی فرمودند كه در مستجاب شدن آن تردیدی نیست.

این عارف جلیل‌القدر، رحمةالله علیه، در پاسخ به سوالی فرمودند: برخی گمان می‌كنند كه دعا، كار پیرزن‌ها و پیرمردها و عجزه [ناتوانان] است، آنها كه نمی‌توانند در میدان جنگ و جهاد شمشیر بزنند؛ ولی معلوم می‌شود مساله از این بالاتر است! در روایت درباره شرایط استجابت دعا آمده است: "من دعا و هو لایحس سوی الاجابة استجیب له"، یعنی هر كس دعا كند و جز اجابت احساس نكند، دعایش مستجایب می‌شود.

ایشان در ادامه می‌فرمایند: گویا حالتی در ما پیدا شده شبیه به یاس از اجابت، كه دعای ما فقط به زبان و لقلقه‌ی لسانی است؛ نه دعای برخاسته از دل مطمئن و امیدوار به اجابت. قلب متیقن و دل شكسته‌ای می‌خواهد كه دعایش مثل تیر به هدف برسد، به گونه‌ای كه دعا كنیم و اجابت آن را بفهمیم و یا حداقل به ما وعده‌ی استجابت آن را بدهد، ولو بعد از چهل سال، همچنان كه درباره حضرت یعقوب علیه‌السلام ظاهرا دارد [محقق شد].

بنابراین فرموده حضرت‌ آیةالله بهجت، آن دعایی مستجاب است كه دعاكننده در آن مطمئن به اجابت باشد و این امر به قول ایشان قلب متیقن و دل شكسته می‌خواهد.

(كتاب پرسش‌های شما و پاسخ‌های آیةالله بهجت، جلد دوم)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، Agha sayyed ، میلاد.م ، MESSENGER ، علی 110 ، Abasaleh ، ياسر ، Anti gods ، رهیافته ، sarbaz 313 ، MohammadMeraj ، zarati313 ، Hadith ، saloomeh ، در جستجوی سختی ، immigrant7sm ، yamin ، ZaHrA110M ، Farzaneh ، viana ، ali-0110 ، بیداری12 ، شهیدطیبه واعظی
۲۳:۴۱, ۱۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
عنوان تاپيك كمي با موضوع كمي زاويه دارد .Blush

در جواب سوالي كه در عنوان تاپيك ذكر كرده ايد فقط صلوات را مي توان بيان كرد .
۲۳:۵۵, ۱۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #3

(۱۴/مهر/۹۰ ۲۳:۴۱)ياسر نوشته است:  عنوان تاپيك كمي با موضوع كمي زاويه دارد .Blush

خیر دوست عزیز!اگر ما واقعا به اجابت دعایمان ایمان داشته باشیم مطمئنن اجابت می شود.البته نکته اصلی این است که اکثر افراد ایمان قلبی ندارند که دعایشان مستجاب نمی شود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، saloomeh ، در جستجوی سختی
۰:۱۳, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
بعضی وقتا که ما آدما دعا میکنیم و میبینیم که اجابت نمیشه سریع به درگاه خدا ناشکری میکنیم.درحالی که خیز ما تواجابت نشدنه.بعضی وقتا هم وقتی که یه حاجت مهم داریم خدا جلو پامون یه امتحان میزاره که اگه سربلند باشیم دعامون برآوردس.ولی مشکل اینه که معمولن امتحانارو نمره نمیاریم.(من این موضوع امتحانو خودم حس کردم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، سدرة المنتهی ، علیرضا110 ، علیرضا110 ، sarbaz 313 ، saloomeh ، در جستجوی سختی ، Farzaneh ، viana
۱:۲۶, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
(۱۴/مهر/۹۰ ۲۳:۵۵)montazer98 نوشته است:  
(۱۴/مهر/۹۰ ۲۳:۴۱)ياسر نوشته است:  عنوان تاپيك كمي با موضوع كمي زاويه دارد .Blush

خیر دوست عزیز!اگر ما واقعا به اجابت دعایمان ایمان داشته باشیم مطمئنن اجابت می شود.البته نکته اصلی این است که اکثر افراد ایمان قلبی ندارند که دعایشان مستجاب نمی شود.

خيلي از دعاها ممكن است براورده نشود زيرا ممكن است خواسته ما چيزي باشد كه به نفع ما نباشد و خداوند براي حفظ ما آن را برآورده نكند اما مطمئنا بعدا آن را به نحوي ديگر برآورده خواهد كرد . دعاهاي باطل ما مي تواند مادي يا حتي معنوي هم باشد . بهتر است به جاي اينكه احساسي با موضوع برخورد كنيم و صحبتهاي آقاي بهجت را گلچين شده بيان كنيم با مراجعه به احاديث اطلاعات دقيقي از آن بدست آورد .Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، علیرضا110
۳:۲۲, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
هیچی نگم بهتره، نمیگم موضوع بدیه ، ولی ججونا اینقدر از این سری سخنرانی ها ضربه دیدن که دیگه کارشون از دعا گذشته داداش
۵:۵۷, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
من هر دعایی کردم برآورده شده. باید از ته دل دعا کنید.
هر چه خوبی رسد از خداست.
خدا که اینقدر دوسمون داره اینطوری نیست که بشنوه و سکوت کنه.

متن امضا من بخاطر همین موضوعه.
اون همیشه کفایت کننده من بوده و جوابم رو داده.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، Anti gods ، علیرضا110
۱۳:۰۸, ۱۵/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/مهر/۹۰ ۱۳:۲۳ توسط Anti gods.)
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۵/مهر/۹۰ ۵:۵۷)Grace Dies نوشته است:  من هر دعایی کردم برآورده شده. باید از ته دل دعا کنید.
هر چه خوبی رسد از خداست.
خدا که اینقدر دوسمون داره اینطوری نیست که بشنوه و سکوت کنه.

متن امضا من بخاطر همین موضوعه.
اون همیشه کفایت کننده من بوده و جوابم رو داده.
خداوند:ای فرشتگان من چرا بندگان من فکر میکنن من بخیل هستم ودعایشان را اجابت نمیکنم.درحالی که هرروز از نعمتهای من استفاده میکنند ومن به آنها روزی میدهم.
وقتی بنده ای از ته دل روبه درگاه خداوند دعا میکنه,دعایش مستجاب است.زیرا خداوند میفرماید:دعای بنده من مستجاب است ولی کمی دیرتر.فرشتگان پرسیدند:چرا دیرتر ای پروردگار عالمیان.خدا فرمود:زیرا میخواهم صدای بنده ام را بیشتر بشنوم.
در ضمن فکر کنم یکی از ائمه حدیثی دارند در مورد اجابت دعا که میفرمایند:از اینکه دعایتان اجابت نمیشود اندوهگین نشوید زیرا خداوند ثواب دعای شما به درگاهش را میدهد,به طوری که درعالم باقی خوشحالید که دعایتان مستجاب نشده است.(البته ممکنه این عین حدیث نباشه ولی همین مفهومو داره.)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، سدرة المنتهی ، ياسر ، viana
۱۵:۵۹, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
چرا وختي يه چيزيُ از خدا مي خوايم و بهش احتياج ِ ضروري داريم خدا بهمون نمي ده ؟ ممكنه از ته ِ دل نباشه ؟ مگه مي شه وختي بهش نياز داريم ؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، سدرة المنتهی
۱۶:۱۹, ۱۵/مهر/۹۰
شماره ارسال: #10

در جواب به سوال شما:
جهان: از اعمال ماه مبارك رمضان دعا است و ادعيه‌اي نيز براي اين ماه مبارك سفارش شده است. چه بهتر كه دعاهاي مومنين در اين ماه مبارك با شرط مذكور به جا آورده شود، تا انشاالله مستجاب شود.
حضرت آيةالله بهجت، رضوان‌الله تعالي عليه، از شاگردان حضرت آية‌الله قاضي، رضوان تعالي الله عليه در عرفان بودند و دستورات و تاكيدات عرفاني ايشان، از قابل اعتمادترين دستوراتي است كه در دست ماست. مخاطبين محترم آن‌قدر از كرامات ايشان شنيده‌اند كه نيازي به تكرار اين مكرر نباشد.

از اين فخر عالم تشيع سوال شد كه چرا اين همه دعا مي‌كنيم و مستجاب نمي‌شود؟ بهجت عارفان و سالكان در پاسخ فرمودند: "زيرا استجابت دعا شرطش توبه است، لذا ملائكه مي‌گويند: اين مشروط (دعا) را با شرطش (توبه) چرا به جا نمي‌آوريد تا مستحاب شود؟ و چرا دعاي تائب و دعاي با توبه نمي‌‌‌‌كنيد؟!" (به نقل از كتاب پرسش‌هاي شما و پاسخ‌هاي آيةالله بهجت، جلد اول)

از اعمال ماه مبارك رمضان دعا است و ادعيه‌اي نيز براي اين ماه مبارك سفارش شده است. چه بهتر كه دعاهاي مومنين در اين ماه مبارك با شرط مذكور به جا آورده شود، تا انشاالله مستجاب شود. البته توبه نيز خود شرايطي دارد كه در روايات ديگر تشريح شده است.

و پیشنهاد می کنم این موضوع را بخوانید شاید مشکلتان حل شد:

مطمئن‌ترين راه براي اجابت دعا

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، saloomeh ، viana
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا