|
چطوری حق رو از باطل تشخیص بدیم؟
|
|
۱۸:۳۳, ۱۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه...
شاید به نظرتون سوالم تابلو باشه ولی واسه من خیلی مهمه بدونم تو این همه آدمای مختلف با عقاید مختلف،که هیچکدومشون،به جرات میگم هیچکدومشون عقاید شبیه به هم ندارند(حتی اگر در کلیات شبیه هم باشن بدون شک در بسیاری از جزئیات تفاوت زیادی با هم دارن)چطوری حق رو از باطل تشخیص بدیم؟ نه اون مسائلی که حق و باطل بودنشون واضحه... چیزایی که به ظاهر حق و در واقع باطل هستن، راستش یه مدته اینقدر حرفای عجیب شنیدم که واقعا تشخیص واقعیت برام خیلی سخت شده...(البته خودم معتقدم در عصر حاضر برای تشخیص حق باید به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گوش کنیم، در یک کلام حقیقت اون چیزی هست که ولی فقیه می فرمایند،چون ولایت ایشون ولایت الهی هستش...)ولی خوب ایشون که نمیتونن مرتب به ما بگن چی خوبه،چی بده! کما اینکه خیلی از اتفاق ها تا نیوفته ما به حق یا باطل بودنشون اعتقاد پیدا نمی کنیم،یعنی اینکه حتی اگه گفته بشه خیلی ها باور نمی کنن...پس اینجا یه بحث پیش میاد : لازمه تشخیص حق از باطل چیه؟ متاسفانه نمیتونم مثال بزنم ولی: اینقدر آدمایی در طول تاریخ بودن و هنوز هم هستن که اولش از بهترین ها بودن ولی در آخر جزء بدترین ها... آخه چطور میشه یه نفر این همه سقوط میکنه!؟ ما چیکار کنیم که جزء این دسته نباشیم؟ ![]() |
|||
|
|
۲۱:۵۹, ۱۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
سلام علیکم خواهر عزیز، همانطور که اشاره کردید ، برای تشخیص حق باید به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گوش کنیم، اما نیک میدانیم آنچه معظم الله میفرمایند عین آیات قرآن و روایات معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) است و لا غیر. آنچه برای ما تشخیص حق از باطل را دشوار مینماید دوری ما از نص صریح آیات و روایات است. پس برای شروع میباست تلاوت قرآن و تدبر در آیات با استفاده از ترجمه و سپس استفاده از تفاسیر را آغاز نماییم ، ودر کنار آن خواندن دُرَرَ الکُتبی بمانند نهج البلاغه را فراموش ننماییم. صد البت هنگامیکه دل را خدایی کردیم ، او خود راهنمایمان خواهد بود و مسیر درست را از نادرست نشان خواهد داد. در مورد «اینقدر آدمایی در طول تاریخ بودن و هنوز هم هستن که اولش از بهترین ها بودن ولی در آخر جزء بدترین ها...» نیز باید بگویم که هر چه مراتب ایمانیمان بالاتر رود ، دشمن سر سختمان «شیطان» بر وسوسه های خود می افزاید ، تا به هر شکل ممکن ما را از مسیر حق جدا نماید و این میسر نمیشود مگر آنکه حرف و عملمان دویی شود و دل ، آنچه زبان میگوید نخواهد . موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۰:۱۹, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به نظر من تنها باید به سخنان خداوند در قرآن واحادیث امامان وپیامبران توجه کنیم.درسته که گوش دادن به صحبت های رهبر معظم انقلاب مارو از خیلی گمراهیها نجات میده ولی فراموش نکنید که ایشونم تا یه جایی مینونن حق رو از باطل تشخیص بدن.وایشون قطعن معصوم نیستند.
|
|||
|
|
۰:۳۹, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بصیرت دارای سطوح مختلفی است. یکی از بیانات قرآنی آن فرقان است که با رعایت تقوای الهی حاصل می شود و این از برترین حالات بصیرت است.
يِا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إَن تَتَّقُواْ اللّهَ يَجْعَل لَّكُمْ فُرْقَانًا- اى كسانى كه ايمان آوردهايد اگر از خدا پروا داريد براى شما [نيروى] تشخيص [حق از باطل] قرار مىدهد 29 انفال اما در حالت های خفیف تر، در صورتی که انسان هوشیار باشد و از عقل و قلب سلیم برخوردار باشد و در تصمیم گیری ها دچار منفعت طلبی های شخصی و حزبی و ... نبوده باشد، با رصد نمودن کامل جریانات و اتفاقات می تواند بفهمد که بر حق است؟! وقتی یک جریان را در نظر بگیریم و اگر به سمتی گرایش نداشته باشیم و شهامت پذیرش حق را داشته باشیم، با مشاهده جبهه گیری ها، حرف های ضد و نقیض، عدم تطابق حرف و عمل و ... می توان تشخیص داد کدام جبهه باطل است. اینکه چه کسانی زیر یک پرچم جمع می شوند و سخنگوی یکدیگر و از یک تریپون می شوند، خیلی مهم است. اما کلام آخر اینکه، رسیدن به بصیرت بدون درخواست از حضرت دوست بدست نمی آید و اوست یگانه چشمه فیضان رحمت واسعه که به خواست او قلب ها نورانی و خردها بارور می گردد. و هرگاه به آن عجز و نیاز رسیدیم و خاضعانه از او خواستیم، می یابیم آنچه را که باید. ان شاء الله |
|||
|
|
۱:۱۹, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۸/مهر/۹۰ ۰:۳۹)مسافر نوشته است: بصیرت دارای سطوح مختلفی است. یکی از بیانات قرآنی آن فرقان است که با رعایت تقوای الهی حاصل می شود و این از برترین حالات بصیرت است.منم منظورم همینه.رهبر معظم انقلاب درسته که از خیلی از ماها توانایی تشخیصشون بیشتره ولی این توانایی متناهی است . |
|||
|
۸:۵۰, ۱۸/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/مهر/۹۰ ۱۰:۳۵ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۸/مهر/۹۰ ۰:۱۹)Anti gods نوشته است: به نظر من تنها باید به سخنان خداوند در قرآن واحادیث امامان وپیامبران توجه کنیم.درسته که گوش دادن به صحبت های رهبر معظم انقلاب مارو از خیلی گمراهیها نجات میده ولی فراموش نکنید که ایشونم تا یه جایی مینونن حق رو از باطل تشخیص بدن.وایشون قطعن معصوم نیستند. سلام دوست عزيز ممنون از پاسختون ولی من حرف شما رو در مورد رهبر انقلاب قبول ندارم! دليلشم اينه که تمام کسايي که از نظر معنوي سقوط کردن بلااستثنا کسايي بودن که از ولي فقيه زمان خودشون سرپيچي کردن... از طلحه و زبير بگير تا همين حالا... يکي از راه هايي که قطعا انسان رو به باطل سوق مي ده بي توجهي به ولي فقيه زمان خودش هست،البته درسته به قول شما ولی زمان ما معصوم نيست ولي فکر نکنم اين دليلي بر ناتواني تشخيص حق از باطل باشه... انسان های بزرگ و بسیار بسیار با ارزشی وجود دارند که همه ما بهشون توسل داریم و ازشون کمک میخوایم، حضرت ابوالفضل(علیه السلام)،حضرت زینب(سلام الله علیها)،حضرت معصومه(علیه السلام)،حضرت علی اکبر(علیه السلام)،حضرت علی اصغر(علیه السلام)،حضرت رقیه(علیه السلام) و...این همه امام زاده ای بهشون توسل می کنیم...معصوم به معنایی که شما فکر میکنی نیستن ولی به معنای واقعی با ائمه معصوم برابرند و تمام کراماتی رو که ائمه اطهار دارند در اهل بیت ایشان هم میتوان دید... به نظر من اصلا کسی که نتونه حق رو از باطل تشخیص بده نمیتونه ولی فقیه زمان خودش باشه،لازمه نائب امام عصر بودن، همین تشخیص حق از باطل هستش... امیدوارم متوجه بشید چی می گم، اینکه نتونی حق رو از باطل تشخیص بدی یعنی نهایت زیان و سقوط معنوی، حالا چطور همچین کسی میتونه ولی فقیه باشه و در عین حال از تشخیص حق ناتوان؟ این موضوع با هیچ عقل سلیمی سازگار نیست... البته موضوع دیگه ای هم هست که من قبلا بهش اشاره کردم، اینکه خیلی ها تا وقتی اتفاق خاصی نیوفته به حق یا باطل بودن چیزی پی نمیبرن حتی اگه توسط ولی فقیه گوشزد بشه و تذکر داده بشه،منظورم اینه خیلی جاها در واقع این ولی فقیه هستش که مظلوم واقع میشه و در حالی که حقیقت مثل روز واسشون روشنه به زبان نمیارن، کوتاه میان و...خلاصه از این دست مصالح که فقط خودشون میدونن و خدا... در آخر هم این نکته رو دوباره بگم: حتی ذره ای شک کردن به ولی فقیه در هر موردی و توجه نکردن به بیانات ایشون، قطعا عامل سقوط معنوی و دوری از حق میشه. به زبان ریاضی! شرط لازم(و نه کافی) برای برای تشخیص حق، اعتقاد و توجه به ولی فقیه و فرمایشات ایشون هست،تشخیص حق شروط دیگه ای هم داره که دوستان عزیز در بالا بهش اشاره کردن. یا علی |
|||
|
|
۱۴:۳۸, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۷/مهر/۹۰ ۲۱:۵۹)Agha sayyed نوشته است: بسم الله النور سلام خیلی ممنون، بله درست می فرمائید، ولی یه وقتایی بدون اینکه خود آدم متوجه بشه راهو اشتباه میره، ایمانشم خوبه ها ولی نخواسته یه کاری میکنه کارستون!! نمیدونم مثال بزنم یا نه؟ |
|||
|
|
۱۴:۵۱, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام
این دو فایل مجموع سخنرانی های استاد شهید مرتضی مطهری در مورد حق و باطل است که با فرمت ram می باشد حق و باطل قسمت اول حق و باطل قسمت دوم اگر این فرمت رو کامپیوتر نخواند این .zip]نرم افزار را دانلود کنید. یاحق |
|||
|
|
۱۵:۰۷, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۱۸/مهر/۹۰ ۰:۳۹)مسافر نوشته است: بصیرت دارای سطوح مختلفی است. یکی از بیانات قرآنی آن فرقان است که با رعایت تقوای الهی حاصل می شود و این از برترین حالات بصیرت است.سلام،حرفاتون جالب بود...بیشتر مشکل من هم بعد سیاسی قضیه است! خیلی وقتا دقیقا به دلیل سیاسی بودن موضوع، قدرت تشخیص از آدم گرفته میشه و فقط منتظری ببینی که علما و بزرگان در اون مورد چی میگن... ببینید مثلا همین الان یه عده هستن از آدمای خیلی مذهبی که معتقدند قبل از تشکیل حکومت حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، نباید هیچ حکومت اسلامی شکل بگیره(یعنی انقلاب اسلامی ایران)، خوب این موضوع به نظر خنده دار میاد و بارها دلایل بسیار قانع کننده ای گفته شده که این نظریه رو رد میکنه ولی موضوع وقتی جالب میشه که میبینی یکی از مراجع تقلید اون زمان همچین نظری داشتن و کسایی که شاگرد ایشون بودن هنوز هم خیلی محکم سر حرفشون هستن...حتی بحث و مناظره باهاشون تقریبا بی فایده ست! این چیزهایی رو که میگم صرفا شنیده هام نیست...اینجور آدما رو با چشم دیدم!! و از ایمان و علم زیادی که داشتن تعجب کردم که چطور با اون همه معرفتی که کسب کردن بازم اشتباه به این بزرگی رو مرتکب میشن... |
|||
|
۱۵:۲۷, ۱۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
من هم با شما موافقم که در جامعه گوش دادن به صحبت های یک نفر باعث جلوگیری از پیشامدهای ناگوار سیاسی واجتماعی میشه.ولی من میگم اگر یک نفر انتقادیرو از روی دلسوزی مطرح کرد.نباید باهاش بد برخورد بشه.در ضمن توجه داشته باشید که همونطور که در نظر قبلیم گفتم,توانایی تشخیص درست حق از باطل برای هرکس به مقدار معین ومتناهیست.وفقط معصومین هستند که میتوانند به طور کامل حق رو از باطل تشخیص بدند.
حالا اینها به کنار.توانایی تشخیص حق از باطل در زندگی شخصیمون رو چه جوری حل کنیم.ما که هممون نمیخوایم در سیاستهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی تصمیم گیری کنیم.ما که نمیتونیم در تمام تصمیم گیریهای ریز زندگیمون از فرمایشات رهبر استفاده کنیم. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |