کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ژاندارک تحت فرمان خدا یا شیطان؟
۱۶:۱۳, ۲۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مهر/۹۰ ۲۲:۰۱ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #1

امروز فیلم بسیار تاثیر گذار ژاندارک رو دیدم.این فیلم بر اساس یک داستان واقعیست و شخصیت اصلی آن بسیار مشهور است.......
البته تقریبا میشه گفت داستان این شخص در تاریخ بی نظیر است و لااقل من چیزی شبیه این نخواندم و نشنیدم!!!
[تصویر: 1.jpg]

خلاصه کوتاه داستان زندگی وی:
دختری 17 ساله که پس از شنیدن نداها و نشانه هایی، خود را ماموری از طرف خدا برای نجات مردم کشورش می یابد و از ولیعهد فرانسه ارتشی می خواهد، تا سرزمینهای اشغالی توسط انگلیسی ها را آزاد کند.
ابتدا به خواسته های او توجهی نمی شود ولی بعد از اینکه او رهبری سپاه را به عهده می گیرد، باعث پیروزیهای بزرگی می شود و مناطق مهمی را از اشغال در می آورد.
ولیعهد بعد از قرار گرفتن کشورش در وضعیت قدرت، تاجگذاری می کند و پس از آن دیگر به ژاندارک برای تسخیر سایر نقاط از جمله پاریس کمکی نمی کند.
توسط شاه و اطرافیانش به ژاندارک خیانت می شود و او پس از انتقال به انگلیس و محاکمه توسط دادگاههای کلیسایی، در سن 19 سالگی به جرم ارتداد در آتش سوزانده می شود
500 سال بعد او توسط پاپ مقدس به عنوان قدیس (Saint) معرفی می شود!!!

روایت داستان از زبان ویکی پدیا:
http://fa.wikipedia.org/wiki/ژان_دارک

روایت داستان در فیلم:
خوشبختانه یک وبلاگ نویس داستان فیلم را به خوبی تعریف کرده و دقیقا ایشون هم به ابهاماتی که من داشتم رسیده:
http://aftabesahargah.blogfa.com/post-49.aspx

ابهامات داستان ژاندارک
دادگاههای کلیسایی
اگر از آخر ماجرا بخواهیم داستان را بررسی کنیم، بحث دادگاههای کلیسایی خود قصه ی درازی دارد.
25 سال بعد از سوزاندن ژاندارک دادگاهی تشکیل می شود و بر بی گناه او رای می دهد.
470 سال بعد به او عنوان نیکوکار می دهند و 500 سال بعد او را قدیس می نامند

به هر حال سابقه ی سیاه دادگاههای قرون وسطی به همین یک مورد ختم نمی شود و واقعا حضور فعال کشیشان در قتلش، بیگناهی او را قوت می بخشد

فرماندهی جنگ ندیده
به اعتراف خود او از همان ابتدای کار، او نه آموزش نظامی دیده.نه تا به حال در نبردی حضور داشته.نه حتی سواد خواندن و نوشتن دارد.چه رسد به اینکه بخواهد فرماندهی جنگهای پیچیده ی کلاسیک را بر عهده بگیرد و از آن عجیبتر، به پیروزیهای مهمی دست یابد!

البته ممکن است در ظاهر کمی پیروزیهای او شانسی و آبکی باشد و با جنگهای خیالی که عموما هالیوود به ما نشان می دهد همخوانی نداشته باشد، اما در واقع استفاده از عناصر غافلگیری ، جنگ روانی و حرکات حماسی، باعث پیروزیهای او شد
[تصویر: 2.jpg]

جنگ به نام خدا
در اکثر جاهای فیلم او خود را ماموری از طرف خدا می خواند و قبل از هر حمله ای از انگلیسی ها می خواست که عقب نشینی کنند تا خونی ریخته نشود.
البته در برخی جاها نیز خود را محور قرار می داد که البته نمی شود به فیلم اعتماد کاملی داشت.جالب اینکه او در پایان جنگها نیز از خونریزی ها و کشتارها ناراحت بود
[تصویر: 3.JPG]
در یکی از آخرین نبردهایش، او رو در روی سپاهیان انگلیسی قرار گرفته و آنها را به ترک جنگ فرا می خواند.انگلیسی ها به هر دلیلی صحنه نبرد را ترک می کنند

درگیری با پادشاه
وقتی پادشاه به قدرتی نسبی رسید و دیگر سپاهی به ژاندارک برای جنگیدن نداد،او با گستاخی تمام به اتاق خصوصی شاه وارد شد و به شدت از او انتقاد کرد.
سپس نامه های مردمی که از شهرهای اشغال شده برای او فرستاده شده بود، به سمت شاه پرتاب کرد....

ژاندارک بسیار برای مردم فرانسه غمیگن بود. مخصوصا مردم شهرهای اشغالی و از سوی دیگر از محبوبیت شدیدی بین مردم برخوردار بود و همان زمان مردم او را مقدس می پنداشتند
[تصویر: 4.JPG]

ملاقات با شیطان(فیلم)
از دوستانی که فیلم را ندیدن تقاضا می کنم در مورد این قسمت به هیچ وجه نظر ندن
در انتهای فیلم و زمانیکه به این قهرمان خیانت می شود، او در زندان با موجودی شبیه انسان با ردای سیاه ملاقات می کند که می تواند صورتهای مختلفی از خود نشان دهد و این صورتها شبیه همانهاییست که ژاندارک در سالهای قبل میدیده!!!

خوب مسلما به هر بیننده با کمترین آگاهی این القا می شود که نه تنها ژاندارک ماموریتی از طرف خدا نداشته، بلکه رسما به دستور شیطان برای دفاع از وطن خود قیام کرده :s
سخنان این موجود که فقط ژاندارک او را می بیند بسیار طولانیست ولی ماحصل آنها ایسنت که ژاندارک در آخر کار برای موجود اعتراف می کند و او هم مثل یک کشیش مراسم اعتراف را برگزار می کند

[تصویر: 6.JPG]

به نظرم داستان ژاندارک به دلیل اینکه شخصیت بسیار خاص و کم نظیری در تاریخ است، حتما باید در موردش بررسی های دقیقی صورت گیرد.مخصوصا با وجود ابهاماتی که وجود دارد و این فیلمی که ساخته شد، خیلی ماجرا پیچیده تر شد!!!
چرا فیلمی از یک قهرمان ساخته می شود و در پایان ملاقات با آن موجود به آن اضافه می شود؟

و در واقع سوال مهم . کلیدی اینست: آیا ژاندارک از شیطان دستور می گرفت؟

در پایان چند نقل قول از ژاندارک
«من در همه امور به آفریدگارم به خداوند توکل می‌کنم و او را از ته قلبم دوست دارم.»

هنگامی که کشیشهای دانشگاه پوآتیه از او پرسیدند مگر خدا برای نجات فرانسه به کمک سربازها نیاز دارد پاسخ داد: «سربازها می‌جنگند و پروردگار به آنها پیروزی می‌دهد.»

«اگر محکوم شده و به دادگاه آورده شوم، و ببینم که مشعل را روشن و هیزمها را آماده می‌کنند و جلاد آماده‌است که آتش را برافروزد، حتی اگر در میان شعله‌های آتش باشم باز هم چیزی به غیر از این نخواهم گفت و تا لحظه مرگ حرفم همین چیزی است که در این دادگاه گفته‌ام»

«مرا پیش خداوند بفرستید، همان‌کسی که از پیش او آمده‌ام» "محاکمه در روآن"

«از همه شما که در اینجا ایستاده‌اید خواهش می‌کنم که اگر ظلمی به شما کرده‌ام مرا ببخشید و برایم دعا کنید» "ژان در اعدامگاه، میدان ویومارشه، روآن،۳۰ می ۱۴۳۱"
[تصویر: 7.JPG]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ANTI satan ، محمود ، سدرة المنتهی ، Anti gods ، bagheri4 ، idea ، ELENOR ، Maysam-1st ، G.F.B ، فرهاد ، MAHDI59 ، MohammadSadra ، rastin ، یاران مهدی ، zahra68

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۱۶, ۹/آبان/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
با سلام خدمت دوستان
من سالها پیش این فیلمو دیدم و لحظه ای که داستین هافمن در نقش شیطان ظاهر شد، به روح پلید غالب بر صنعت سرگرمی دنیا لعنت فرستادم (و البته چندتا ابراز ارادت به والده و جد و آباد کارگردان هم از ذهنم گذشت).
چندتا از اهداف کلی سینمای غرب که به نظرم میرسه عرض میکنم :
- قداست زدایی از کلیه امور جاری مردم (شخصیتهای برجسته عموماً به خدا بی اعتقادند و نجات خداپرستان به دست آنهاست).
- سست و بی اعتبار کردن اعتقادات دینی مردم و شخصیتهای معنوی(مثل دروغ بستن به پیامبران و لکه دار کردن دینداران).
- دو قطبی نشان دادن عالم و تقابل میان خدا و شیطان قدرتمندتر از خدا!(بسیارند فیلمهایی که شیطان در حال تسخیر دنیاست (و یدالله مغلوله است!) و انسانی به مقابله برمیخیزد(انسان جای خدا را پر میکند)).
- فرق گذاشتن خوب و بد میان امور ذاتا پلید مانند جادو و تمسک به روشهای بد برای نیل به اهداف خوب(هری پاتر یه نمونه اش).
- عادی سازی نمادهای شیطان و ....

اینکه به یه باکره الهاماتی میشه و ایمان و احساس وظیفه اونو تا مرگ پیش میبره چیز خیلی غریبی نباید باشه و همین که سازمان (در باطن ماسونی) کلیسای قرون وسطی تکفیرش میکنه، به نظر من مهر تایید صحتشه.

اگر به قوانین و چارچوبهای سینما توجه کنین میبینین که این تصویر زیبایی که تا آخرای فیلم ساخته میشه (زیادی خدایی و الهام بخشه) باید یه جایی خراب بشه و البته لوک بسون ،کارگردان فرانسوی فیلم، به بهترین شکل اینکارو انجام داده.

و البته تو سایت imdb اون کاراکترو "وجدان" معرفی کرده نه شیطان! (واقعا که!) که باز هم در بی اعتبار کردن ژاندارک همون تاثیرو داره.

سرتونو درد آوردم میبخشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods
۱۰:۱۳, ۹/آبان/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
جناب علائم ظهور نکته جالبی از این فیلم برداشت کرده بودید.(این نکات از کجا به ذهن شما میرسهBlush؟)
اما راستش نمی شه به هالیوود حتی به اندازه سر سوزنی اعتماد کرد.
سیستمی که هالیوود رو تحت کنترل داره بسیار هوشمندانه عمل می کنه.
مثلا اگه فیلم رو مثل یک متن ده خطی در نظر بگیریم گاهی 9 خط حقیقته و یک خط دروغ!!
گاهی یک خط حقحقیقته و 9 خط دروغ!!
بنابر این به نظر بنده نباید این فیلم رو به عنوان یه سند تاریخی قبول کنیم و فقط وفقط به عنوان یک فیلم میشه نقدش کرد.

نمی دونم شاید من زیادی بدبینم!!!
ولی اگه روزی کسی پیدا بشه و بگه اصلا ژاندارکی وجود نداشته من چندان تعجب نمی کنم!!!!!!!!

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، Anti gods
۲۰:۳۵, ۹/آبان/۹۰
شماره ارسال: #13

یکی از زیبا ترین فیلمهایی ود که تاحالا دیدم.
یکی از صحنه های زیبای فیلم اون صحنه است که نحوه بدست آوردن شمشیر در شرایط مختلف را نشون می داد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، G.F.B
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]