کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ژاندارک تحت فرمان خدا یا شیطان؟
۱۶:۱۳, ۲۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مهر/۹۰ ۲۲:۰۱ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #1

امروز فیلم بسیار تاثیر گذار ژاندارک رو دیدم.این فیلم بر اساس یک داستان واقعیست و شخصیت اصلی آن بسیار مشهور است.......
البته تقریبا میشه گفت داستان این شخص در تاریخ بی نظیر است و لااقل من چیزی شبیه این نخواندم و نشنیدم!!!
[تصویر: 1.jpg]

خلاصه کوتاه داستان زندگی وی:
دختری 17 ساله که پس از شنیدن نداها و نشانه هایی، خود را ماموری از طرف خدا برای نجات مردم کشورش می یابد و از ولیعهد فرانسه ارتشی می خواهد، تا سرزمینهای اشغالی توسط انگلیسی ها را آزاد کند.
ابتدا به خواسته های او توجهی نمی شود ولی بعد از اینکه او رهبری سپاه را به عهده می گیرد، باعث پیروزیهای بزرگی می شود و مناطق مهمی را از اشغال در می آورد.
ولیعهد بعد از قرار گرفتن کشورش در وضعیت قدرت، تاجگذاری می کند و پس از آن دیگر به ژاندارک برای تسخیر سایر نقاط از جمله پاریس کمکی نمی کند.
توسط شاه و اطرافیانش به ژاندارک خیانت می شود و او پس از انتقال به انگلیس و محاکمه توسط دادگاههای کلیسایی، در سن 19 سالگی به جرم ارتداد در آتش سوزانده می شود
500 سال بعد او توسط پاپ مقدس به عنوان قدیس (Saint) معرفی می شود!!!

روایت داستان از زبان ویکی پدیا:
http://fa.wikipedia.org/wiki/ژان_دارک

روایت داستان در فیلم:
خوشبختانه یک وبلاگ نویس داستان فیلم را به خوبی تعریف کرده و دقیقا ایشون هم به ابهاماتی که من داشتم رسیده:
http://aftabesahargah.blogfa.com/post-49.aspx

ابهامات داستان ژاندارک
دادگاههای کلیسایی
اگر از آخر ماجرا بخواهیم داستان را بررسی کنیم، بحث دادگاههای کلیسایی خود قصه ی درازی دارد.
25 سال بعد از سوزاندن ژاندارک دادگاهی تشکیل می شود و بر بی گناه او رای می دهد.
470 سال بعد به او عنوان نیکوکار می دهند و 500 سال بعد او را قدیس می نامند

به هر حال سابقه ی سیاه دادگاههای قرون وسطی به همین یک مورد ختم نمی شود و واقعا حضور فعال کشیشان در قتلش، بیگناهی او را قوت می بخشد

فرماندهی جنگ ندیده
به اعتراف خود او از همان ابتدای کار، او نه آموزش نظامی دیده.نه تا به حال در نبردی حضور داشته.نه حتی سواد خواندن و نوشتن دارد.چه رسد به اینکه بخواهد فرماندهی جنگهای پیچیده ی کلاسیک را بر عهده بگیرد و از آن عجیبتر، به پیروزیهای مهمی دست یابد!

البته ممکن است در ظاهر کمی پیروزیهای او شانسی و آبکی باشد و با جنگهای خیالی که عموما هالیوود به ما نشان می دهد همخوانی نداشته باشد، اما در واقع استفاده از عناصر غافلگیری ، جنگ روانی و حرکات حماسی، باعث پیروزیهای او شد
[تصویر: 2.jpg]

جنگ به نام خدا
در اکثر جاهای فیلم او خود را ماموری از طرف خدا می خواند و قبل از هر حمله ای از انگلیسی ها می خواست که عقب نشینی کنند تا خونی ریخته نشود.
البته در برخی جاها نیز خود را محور قرار می داد که البته نمی شود به فیلم اعتماد کاملی داشت.جالب اینکه او در پایان جنگها نیز از خونریزی ها و کشتارها ناراحت بود
[تصویر: 3.JPG]
در یکی از آخرین نبردهایش، او رو در روی سپاهیان انگلیسی قرار گرفته و آنها را به ترک جنگ فرا می خواند.انگلیسی ها به هر دلیلی صحنه نبرد را ترک می کنند

درگیری با پادشاه
وقتی پادشاه به قدرتی نسبی رسید و دیگر سپاهی به ژاندارک برای جنگیدن نداد،او با گستاخی تمام به اتاق خصوصی شاه وارد شد و به شدت از او انتقاد کرد.
سپس نامه های مردمی که از شهرهای اشغال شده برای او فرستاده شده بود، به سمت شاه پرتاب کرد....

ژاندارک بسیار برای مردم فرانسه غمیگن بود. مخصوصا مردم شهرهای اشغالی و از سوی دیگر از محبوبیت شدیدی بین مردم برخوردار بود و همان زمان مردم او را مقدس می پنداشتند
[تصویر: 4.JPG]

ملاقات با شیطان(فیلم)
از دوستانی که فیلم را ندیدن تقاضا می کنم در مورد این قسمت به هیچ وجه نظر ندن
در انتهای فیلم و زمانیکه به این قهرمان خیانت می شود، او در زندان با موجودی شبیه انسان با ردای سیاه ملاقات می کند که می تواند صورتهای مختلفی از خود نشان دهد و این صورتها شبیه همانهاییست که ژاندارک در سالهای قبل میدیده!!!

خوب مسلما به هر بیننده با کمترین آگاهی این القا می شود که نه تنها ژاندارک ماموریتی از طرف خدا نداشته، بلکه رسما به دستور شیطان برای دفاع از وطن خود قیام کرده :s
سخنان این موجود که فقط ژاندارک او را می بیند بسیار طولانیست ولی ماحصل آنها ایسنت که ژاندارک در آخر کار برای موجود اعتراف می کند و او هم مثل یک کشیش مراسم اعتراف را برگزار می کند

[تصویر: 6.JPG]

به نظرم داستان ژاندارک به دلیل اینکه شخصیت بسیار خاص و کم نظیری در تاریخ است، حتما باید در موردش بررسی های دقیقی صورت گیرد.مخصوصا با وجود ابهاماتی که وجود دارد و این فیلمی که ساخته شد، خیلی ماجرا پیچیده تر شد!!!
چرا فیلمی از یک قهرمان ساخته می شود و در پایان ملاقات با آن موجود به آن اضافه می شود؟

و در واقع سوال مهم . کلیدی اینست: آیا ژاندارک از شیطان دستور می گرفت؟

در پایان چند نقل قول از ژاندارک
«من در همه امور به آفریدگارم به خداوند توکل می‌کنم و او را از ته قلبم دوست دارم.»

هنگامی که کشیشهای دانشگاه پوآتیه از او پرسیدند مگر خدا برای نجات فرانسه به کمک سربازها نیاز دارد پاسخ داد: «سربازها می‌جنگند و پروردگار به آنها پیروزی می‌دهد.»

«اگر محکوم شده و به دادگاه آورده شوم، و ببینم که مشعل را روشن و هیزمها را آماده می‌کنند و جلاد آماده‌است که آتش را برافروزد، حتی اگر در میان شعله‌های آتش باشم باز هم چیزی به غیر از این نخواهم گفت و تا لحظه مرگ حرفم همین چیزی است که در این دادگاه گفته‌ام»

«مرا پیش خداوند بفرستید، همان‌کسی که از پیش او آمده‌ام» "محاکمه در روآن"

«از همه شما که در اینجا ایستاده‌اید خواهش می‌کنم که اگر ظلمی به شما کرده‌ام مرا ببخشید و برایم دعا کنید» "ژان در اعدامگاه، میدان ویومارشه، روآن،۳۰ می ۱۴۳۱"
[تصویر: 7.JPG]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ANTI satan ، محمود ، سدرة المنتهی ، Anti gods ، bagheri4 ، idea ، ELENOR ، Maysam-1st ، G.F.B ، فرهاد ، MAHDI59 ، MohammadSadra ، rastin ، یاران مهدی ، zahra68
۱۶:۳۷, ۲۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
نقل قول: هنگامی که کشیشهای دانشگاه پوآتیه از او پرسیدند مگر خدا برای نجات فرانسه به کمک سربازها نیاز دارد پاسخ داد: «سربازها می‌جنگند و پروردگار به آنها پیروزی می‌دهد.»

معنی همان حرفی است که بدون تلاش چیزی اثبات نمی شود.

در مورد دستور گرفتن این شخص هم باید بگویم.
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ما نیز شباهتی به این شخص داشت . نمیتوان شکی وارد کرد بلکه بخاطر شباهت این دو شخص باید ایمانمان بیشتر شود.

این یک فیلم بود.
کسی هرگز ندیده که آیا او واقعا با کسی صحبت میکرده که ردای سیاه داشته؟؟؟!!!!!
مسخره است. فیلم .... فیلم است.
با وجود تمام صحنه های زیبایی که برای ژاندارک ساخته شده اما باید گفت که فقط سعی در خراب کردن چهره ی قدیسی او داشته اند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، Anti gods ، G.F.B
۱۶:۵۸, ۲۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #3

(۲۱/مهر/۹۰ ۱۶:۳۷)Grace Dies نوشته است:  معنی همان حرفی است که بدون تلاش چیزی اثبات نمی شود.

پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ما نیز شباهتی به این شخص داشت . نمیتوان شکی وارد کرد بلکه بخاطر شباهت این دو شخص باید ایمانمان بیشتر شود.

این یک فیلم بود.
با وجود تمام صحنه های زیبایی که برای ژاندارک ساخته شده اما باید گفت که فقط سعی در خراب کردن چهره ی قدیسی او داشته اند.
ممنون از نظر شما
هدف اصلی من هم از شروع این بحث این بود که ببینم افرادی که فیلم رو دیدن چه نظری دارن
ظاهرا که نظر من و شما خیلی به هم نزدیکه

در مورد اینکه فیلم با چه هدفی ساخته شده به نظرم کمی پیچیده است.چون ظاهرا تمام داستان با واقعیت تفاوت چندانی نداشته و فقط این آخر کار معلوم نیست این موجود چرا ظاهر شد؟؟؟

گذشته از خود فیلم، به نظر شما عجیب نیست یک دختر 17 ساله چنین کارهایی کرده باشد؟؟؟
کمی با عقل تاریخی و انسانی من جور در نمیاد....
نه فرمانده زنی در تاریخ داشتیم که تا این حد معروف و موفق بوده باشه
نه روحیه و زندگی یک دختر در آن سن می تواند او را به یک قیام کننده تبدیل کند Angel

هر چقدر به عمق داستان میرویم ابهامات بیشتر می شود!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، سدرة المنتهی ، ELENOR
۱۸:۳۸, ۲۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۱/مهر/۹۰ ۱۶:۵۸)علائم ظهور نوشته است:  
(۲۱/مهر/۹۰ ۱۶:۳۷)Grace Dies نوشته است:  معنی همان حرفی است که بدون تلاش چیزی اثبات نمی شود.

این یک فیلم بود.
ممنون از نظر شما
هدف اصلی من هم از شروع این بحث این بود که ببینم افرادی که فیلم رو دیدن چه نظری دارن
ظاهرا که نظر من و شما خیلی به هم نزدیکه

در مورد اینکه فیلم با چه هدفی ساخته شده به نظرم کمی پیچیده است.چون ظاهرا تمام داستان با واقعیت تفاوت چندانی نداشته و فقط این آخر کار معلوم نیست این موجود چرا ظاهر شد؟؟؟

گذشته از خود فیلم، به نظر شما عجیب نیست یک دختر 17 ساله چنین کارهایی کرده باشد؟؟؟
کمی با عقل تاریخی و انسانی من جور در نمیاد....
نه فرمانده زنی در تاریخ داشتیم که تا این حد معروف و موفق بوده باشه
نه روحیه و زندگی یک دختر در آن سن می تواند او را به یک قیام کننده تبدیل کند Angel

هر چقدر به عمق داستان میرویم ابهامات بیشتر می شود!!!
به نظر من هم نمیتوان فیلم رو مبنای این پرسش قرارداد که ژاندارک از شیطان دستور میگرفته.اگر همچین شخصی واقعا وجود داشته خوب معلومه یک انسان نظر کرده بوده.وقطعن این نیروها وتوانایی هارو خدا بهش عطا کرده.
در پایان هم میخواستم از نقد خوب ومفیدتون هم تشکر کنم.به خاطر اینکه تمام جنبه های خوب و بد داستان رو بهش پرداختید وسریعن در موزد ژاندارک قضاوت نکردید.بهتون تبریک میگم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، سدرة المنتهی ، G.F.B
۱۹:۲۳, ۲۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
ای بابا
در مورد شخصیت ملی یه کشور اینطوری حرف نزنید.
واسه کشورش جنگیده.
مثل زمان جنگ ما. حالا از هر کسی فرمان میگرفته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، علائم ظهور ، سدرة المنتهی
۱۹:۵۱, ۲۱/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/مهر/۹۰ ۱۹:۵۲ توسط Anti gods.)
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۱/مهر/۹۰ ۱۹:۲۳)Mohammad Trust نوشته است:  ای بابا
واسه کشورش جنگیده.
بله ماهم غیر ازاین نگفتیم علائم ظهور یه سوالیرو مطرح کردن ماهم گفتیم شاید تو فیلم خواستن ژاندارکو اینجوری نشون بدن.قطعا نباید به همچین انسانی که واسه کشورش زحمت کشیده توهین کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، سدرة المنتهی
۲۱:۱۷, ۲۱/مهر/۹۰
شماره ارسال: #7

(۲۱/مهر/۹۰ ۱۹:۲۳)Mohammad Trust نوشته است:  ای بابا
واسه کشورش جنگیده.
برادر عزیز من چه حرف بدی زدم؟
مردم این کشور کجا بودن وقتی چنین فیلمی در مورد شخصیت ملیشون ساخته شد؟
من که فیلم رو نساختم.فقط میگم چه خود داستان و چه فیلم خیلی پر ابهامه

بدون در نظر گرفتن فیلم، این فرد اگر این کارهایی که میگن کرده باشه، من نمی تونم قبول کنم پشتوانه ی غیبی نداشته!!

بحث خود فیلم هم عجیبه.اگر وقت بزارید و فیلم رو ببینید مطمئنا مثل من فقط تعجب می کنید!

(۲۱/مهر/۹۰ ۱۸:۳۸)Anti gods نوشته است:  به نظر من هم نمیتوان فیلم رو مبنای این پرسش قرارداد که ژاندارک از شیطان دستور میگرفته.اگر همچین شخصی واقعا وجود داشته خوب معلومه یک انسان نظر کرده بوده.وقطعن این نیروها وتوانایی هارو خدا بهش عطا کرده.
در پایان هم میخواستم از نقد خوب ومفیدتون هم تشکر کنم.به خاطر اینکه تمام جنبه های خوب و بد داستان رو بهش پرداختید وسریعن در موزد ژاندارک قضاوت نکردید.بهتون تبریک میگم.
ممنون از نظر شما
پس باید پرسید چرا در مورد یک شخصیت واقعی با داستان معلوم چنین فیلمی ساخته شده؟

مخلص شما هم هستم... Heart
مسلما با اینهمه ابهام قضاوت سخت میشه ولی نظر نهایی خودم اینه که اگر اصل داستان واقعی باشه این شخصیت تنهایی یا با کمک شیطان نمی تونسته به چنین دستاوردهای بزرگی برسه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، سدرة المنتهی
۴:۱۲, ۲۴/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مهر/۹۰ ۴:۲۰ توسط سدرة المنتهی.)
شماره ارسال: #8
آواتار
مادر ژاندارك كه راهبه ای است، سرگذشت دخترش را تعریف می كند :
[/font]
در سال 1429 ژاندارك نزد امیر منطقه خود "رابرت بودریكورت" می رود، با این امید كه او كمكش می كند تا دوفین را در شیونین ببیند. او مدعی است كه الهامات الهی به او گفته اند كه باید انگلیسی ها و بور گوندی ها را شكست دهد و دوفین را دوباره به تخت سلطنت فرانسه بنشاند . بودریكورت او را سرزنش می كند، اما با وجود این یكی از سپاهیانش را همراه او می فرستد، تا او را به شیونین ببرد. ژان در این مرحله موهایش را كوتاه می كند. و زره می پوشد ژاندارك دوفین را می بیند و از طرف او مامور می شود محاصره اورلئان را در هم بشكند، اما پیش از این كار ، ژان باید درستی ایمنش را در كلیسایی به نام پواتیه به اثبات برساند. در هفتم ماه مه یكی از حملات ژان به شهر دفع می شود. در این جا یك لحظه دچار تردید می شود، اما نیروهایش را جمع می كند و باردیگر دست به حمله می زند و این بار پیروز می شود.
قسمت دوم فیلم زندانها نام دارد. در ابتدای این بخش شاهد تاجگذاری دوفین به نام شارل هفتم هستیم. ژان حالا می خواهد به پاریس حمله كند، اما متوجه می شود كه شارل با فیلیپ پادشاه بورگاندی در حال مذاكرات صلح است و تمایلی به این كار ندارد. او به پاریس حمله می كند، اما می شنود كه پیمان صلحی امضا شده است. لشكریان او ژراكنده می شوند و تعدادی از آنها برای جنگیدن با انگلیسی ها عازم نور ماندی می شوند. در سال 1430 ژان در لوكزامبورگ شكست می خورد و به استرت در می آید. با او به خوبی رفتار می شود و لباس زنانه ای به او می دهند، اما او رد می كند. اسقف، ژان را ملاقات می كند و پیشنهاد می كند او را به دادگاه هانكیزیسیون تحویل دهند. زمانیكه ژان می شنود می خواهند او را تحویل انگلیسی ها بدهند تلاش می كند كه از زندان بگریزد، اما موفق نمی شود. او را به روئن منتقل می كنند و پس از محاكمه ای كه ماهها طول می كشد به عنوان ملحد محكوم می كنند. او می پذیرد كه الهام الهی ای در كار نبوده است و در نتیجه حكم سوزاندن او در آتش به حبس ابد تبدیل می شود. او لباس زنانه می پوشد ، اما وقتی سربازان انگلیسی می كوشند به او تجاوز كنند دوباره لباس مردانه به تن می كند، به خاطر همین كار او را زنده در آتش می سوزانند.
[font=Tahoma]هر چند علاقه فرانسوی ها به دوران قرون وسطی یعنی زمانی كه هویت فرانسوی شكل گرفت قابل درك است، یعنی موضوعی كه كارگدانهایی همچون درایر، برسون و پره مینجر فیلمهایی بر اساس آن ساخته اند، عجیب به نظر می رسد. اما فیلم ریوت با همه آثار قبلی تفاوت اساسی دارد. این ژاندارك در واقع تلاشی است برای زدودن هاله تقدس جلالی كه طی قرون حول شخصیت این زن شكل گرفته است. در این فیلم ژان بیشتر یك سپاهی است تا یك قدیس.

راستی یک چیز دیگه که من احساس میکنم اینه که شاید در آخر با شیطان ملاقات داشته ولی در اولین بار یک نور رو مشاهده میکرده نه یک شخص .(در زندگی نامه اش نوشته اند:ژاندارك مدعي بود كه در كودكي هنگامي كه در باغ پدرش قدم مي‌زده است يعني دقيقا در سال 1424 در 12 سالگي در كنار درختي قديمي[b] نوري خيره كننده ديده و آن صدا كه به ادعاي ژاندارك صداي قديس ميشل بوده است او را به رفتن به پيش وليعهد فرانسه فرمان داده تا با كمك او فرانسه را نجات دهد. )[/i]

میشه اینطوری تعبیر کرد که اون توانایی دیدن بعد روحانی جهان رو هم داشته.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، علائم ظهور
۱۲:۱۲, ۲۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
نظر من در مورد این فیلم اینه که این فیلم سعی داشته که ژاندارک رو فردی مذهبی و خداپرست جلوه بده همچون هنگام محاکمه او که ژاندارک چندین بار خور رو خداپرست و فرستاده ی خدا معرفی کرد
ولی شما دیدید که او سوزاندند!
درست است شما در اکثر فیلم های هالیوود این را میبینید که افراد دیندار پایان خوبی در زندگی ندارند و عبارت دیگر بدبخت میشوند!
پس میخواهند شما را از دینداری بترسانند
در مورد ان موجود سیاه نظری ندارم
به امید ظهور
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، Anti gods ، علائم ظهور
۱۷:۱۱, ۲۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #10
آواتار
برنادت قدیسه فرانسوی[تصویر: 250px-Bernadette_Soubirous-sarcophagus.jpg][تصویر: 220px-Bernadette_soubirous_2_publicdomain.gif]

ده ساله بودم که فیلم برنادت را دیدم و چند سال بعد فیلم ژاندارک را دیدم باور میکنید ذهنیتم از زن مسیحی همیشه برنادت
پاک ومعصوم وژندارک شجاع بود .

برنادت 127 سال پس از مرگش جسدش پوسیده نشده وبرنادت زیبا فقط گویی به خواب رفته است .

مسیحیت هم دین الهی است که زنان ومردان پاکی در خدمت خدا بودند .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، علائم ظهور
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]