کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.14 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مباحثی پیرامون دکتر علی شریعتی
۱۷:۲۱, ۶/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۸۹ ۲۳:۰۷ توسط K-1.)
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام خدمت تمامی دوستان

ببخشیدا نمیخواهم توهین کرده باشم ولی من از چند وقت پیش این سوال برایم پیش امد که ایا دکتر علی شریعتی فراماسونر است یا خیر ؟

هر چیزی از ایشان پیدا کردید خوشهالیم بدون هیچ چشم داشتی در این پست قرار دهید .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خاک ، EMPERATOR ، nader008 ، ساقی ، help me ، t.kam67

آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۰۴, ۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #61
آواتار
خوب دوست من.
من نمی خوام از خودم چیزی رو اثبات کنم.
گفتم باید بحث مبتنی بر آیات و روایات باشه.
مطمئنا آقای شریعتی هم اگر درباره تاریخ بخواد صحبت کنه باید مستدل صحبت کنه.غیر از اینه؟
من به عنوان شخصی که اهل ادبیات هستم ، گهگداری شعر می گم ، آثار آقای شریعتی رو از نظر ادبی بسیار قبول دارم.اما بحث من سر این قضیه هست که این آثار از لحاظ اعتقادی چقدر با واقعیت سازگار هستند.
بحث عقاید شخصی هم در کار نیست.باید بحث کاملاً مستند باشه و گرنه نقد بدون استناد به هیچ نمی ارزه.
با حرف های من موافقید که شروع کنیم بحث رو؟ من هم مثل شما ، یک انسان نا آگاه هستم ، تشنه حقیقت ، اگر ثابت شد اشتباه می گم به روی چشم ، اگر ثابت شد آقای شریعتی اشتباهات فاحشی داشته خوب نباید از روش بگذریم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۷:۳۳, ۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #62
آواتار
به عقیده شخصی بهترین و شیوا ترین سخن را باید از زبان ولی امر مسلمین مقام معظم رهبری در مورد شریعتی شنید:
" به نظر من شریعتی برخلاف آن چه که همگان تصور میکنند ، یک چهره ی همچنان مظلوم است و این به دلیل طرفدارن و مخالفان اوست ."
البته من در حدی نیستم که در مورد این شخصیت والا نظر بدم فقط یه چیز میدونم از تمامی کتاب های که من از ایشون خوندم بر میاد که ایشون دارای یه روحیه ی لطیف و دوستدار اهل بیت هستند این که ایشون رو فراماسون بدونیم فقط حاصل برداشت سطحی از گفتار ایشون هست و یک مطلب دیگه. شما رو به خدا قسم بس کنید هر روز دارید یکی از شخصیتهای برجسته کشور رو زیر سئوال میبرید دیروز که بحث فراماسون بودن سید جمال الدین اسد ابادی بود امروز هم دکتر علی شریعتی فردا رو خدا بخیر کنه معلوم نیست میخواید کی رو زیر سوال ببرید از مدیر سایت هم میخوام اگه میخواد نظر من رو حذف کنه زودتر این کار رو بکنه تا تعداد بیشتری این نظر رو نخوندن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا
۱۸:۲۵, ۴/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #63
آواتار
(۴/شهریور/۹۰ ۱۷:۳۳)javad222 نوشته است:  به عقیده شخصی بهترین و شیوا ترین سخن را باید از زبان ولی امر مسلمین مقام معظم رهبری در مورد شریعتی شنید:
" به نظر من شریعتی برخلاف آن چه که همگان تصور میکنند ، یک چهره ی همچنان مظلوم است و این به دلیل طرفدارن و مخالفان اوست ."
البته من در حدی نیستم که در مورد این شخصیت والا نظر بدم فقط یه چیز میدونم از تمامی کتاب های که من از ایشون خوندم بر میاد که ایشون دارای یه روحیه ی لطیف و دوستدار اهل بیت هستند این که ایشون رو فراماسون بدونیم فقط حاصل برداشت سطحی از گفتار ایشون هست و یک مطلب دیگه. شما رو به خدا قسم بس کنید هر روز دارید یکی از شخصیتهای برجسته کشور رو زیر سئوال میبرید دیروز که بحث فراماسون بودن سید جمال الدین اسد ابادی بود امروز هم دکتر علی شریعتی فردا رو خدا بخیر کنه معلوم نیست میخواید کی رو زیر سوال ببرید از مدیر سایت هم میخوام اگه میخواد نظر من رو حذف کنه زودتر این کار رو بکنه تا تعداد بیشتری این نظر رو نخوندن
سلام
ممنون از اظهار نظرتون.
این ها که فرمودید درست ، بحث در مورد خود دکتر نیست ، بحث در مورد آثار ایشون هست
رهبر انقلاب همینطور می فرمایند :
"مخالفان او به اشتباهات دكتر شریعتی تمسّك می‌كنند و این موجب می‌شود كه نقاط مثبتی كه در او بود را نبینند. بی‌گمان شریعتی اشتباهاتی داشت و من هرگز ادعا نمی‌كنم كه این اشتباهات كوچك بود؛ اما ادعا می‌كنم كه در كنار آنچه ما اشتباهات شریعتی می‌توانیم نام گذاریم، چهره شریعتی از برجستگی‌ها و زیبایی‌هایی هم برخوردار بود. پس ظلم است اگر به خاطر اشتباهات او برجستگی‌هایش را نبینیم."
۱۹:۴۸, ۴/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/شهریور/۹۰ ۱۹:۵۱ توسط Irani.)
شماره ارسال: #64
آواتار
خوب عزیز من منم از اول گفتم که ایشون اشتباهاتی هم کردند.نگفتم معصوم بودند.با آقای جواد222 هم کاملا موافقم
ایشون راست میگه،نمیدونم شما اوایل تایپک رو مشاهده کردید یا نه اما دقت کنید میبینید یکی از کاربران شک بیجای درمورد ایشون کردن....
ببینید:بنده با صحبت های آقای شریعتی در مورد روحانی موافقم........یا سخنرانی فاطمه فاطمه است رو هم گوش دادم و کامل با اون موافقم.خوب،حالا شما اون قسمت از گفته های ایشون که باهاش مخالفی رو بیان کن....و اگر اشتباه باشه من هم قبول میکنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته
۴:۴۱, ۶/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #65
آواتار
برای این که این بحث به بار بشینه ، ابتدا یک سری اطلاعات در مورد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیه السلام به صورت مستند قرار می دم ، بعد آثار دکتر رو نقد می کنم.
ان شاء الله که به نتیجه برسم:

جابر جُعفی می گوید:
از امام صادق علیه السلام تفسیر آیه 83 سوره صافات را پرسیدم:« وَ اِنّ مِنْ شیعته لابراهیم»(و ابراهیم از شیعیان اوست)
فرمود:« وقتی خداوند ابراهیم را آفرید، پرده از دیدگان او برداشت و او نوری را در عرش مشاهده کرد.
پرسید:«خدایا، این نور چیست؟»
خداوند فرمود:«این نور محمد، برگزیده مخلوقات من است.»
ابراهیم نوری را در کنار آن نور دید. پرسید:«این نور کیست؟»
خداوند فرمود:« نور علی بن ابی طالب، یاور دین من است.»
ابراهیم در کنار آن دو نور، سه نور دیگر دید و پرسید:« خدای من، این نورها چیست؟»
پاسخ شنید:« این نور فاطمه است که دوستانش را از آتش دوزخ دور می کند، و نور دو فرزندش، حسن و حسین است.»
ابراهیم گفت:«خدایا، من 9 نور دیگر را اطراف این نورها می بینم. آنها کیستند؟»
پاسخ شنید:«آن نورهای نه‌گانه فرزندان علی و فاطمه اند.»
ابراهیم گفت:«خدایا، به حق این پنج نور، آن نُه نفر را به من معرفی کن.»
پاسخ شنید:«ای ابراهیم، نخستین آنها علی بن حسین است و پس از او فرزندش محمد و فرزند او جعفر، و فرزندش موسی، و فرزندش علی، و فرزندش محمد، و فرزندش علی و فرزند او حسن و فرزندش، حجّت قائم است.»
ابراهیم پرسید:« من اطراف تمام این نورها نورهایی را می بینم که فقط خودت تعدادشان را می‌دانی.»
پاسخ شنید:« ای ابراهیم، آن نورها دوستداران آنها و شیعه امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب هستند.»
ابراهیم پرسید:«شیعه علی چه خصوصیاتی دارد؟»
خداوند فرمود:« شیعه علی در شبانه روز پنجاه و یک رکعت نماز می خواند. بسم الله الرحمن الرحیم را در نمازها با صدای بلند می گوید. قنوت می‌گوید و انگشتر به دست راست می‌کند.»
در این هنگام ابراهیم گفت:« اَللّهّم اجْعَلْنی مِنْ شِیعَه امیرالمؤمنین»
(بار خدایا مرا از شیعیان امیرالمؤمنین قرار بده.)
خداوند هم در قرآن این خبر را بیان فرمود:«اِنَّ مِنْ شیعته لابراهیم» (و ابراهیم از شیعیان اوست.)

منبع:
بحارالانوار، ج 36، ص151، حدیث 131 --------- کنزجامع الفوائد

مولي اميرالمؤمنين(علیه السلام) مي‌فرمايند: کنتُ وليا و آدم بين الماء و التين و مشابه اين حديث را از قول حضرت رسول‌الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل مي‌کنند که ايشان مي‌فرمايند: کنت نبيا و آدم بين الماء و التين 1 معناي آن حديثي که از قول مولي اميرالمؤمنين‌(علیه السلام) نقل مي‌شود اين است که زماني که آدم(علیه السلام) بين مرحله آب و گل بود، من ولايت داشتم و ولايت من در عمق عالم جاري بود.

مولي امير المومنين(علیه السلام) در قبل از ولادت با سعادتشان با "وجهِ حجتشان" هم، حاضر بودند و اثر گذار بودند. همچنين ايشان با وجه "مربي" و "هادي" هم، حاضر و اثر گذار بودند درحاليکه جسم شريف ايشان ديده نمي‌شد.

ولي از بعضي از احاديث، مطلبي فراتر از اينها بر مي‌آيد، مثلاً آنجا که ايشان مي‌فرمايد: "منم عصاي موسي"، "منم انگشتر سليمان"، معناي آن اين است که موسي(علیه السلام) و سليمان(علیه السلام) در طبقات عوالم بالا آورده شدند و با توجه به اينکه به "بالا آورده شدن در طبقات عوالم" اصطلاحا" فضل" گفته مي‌شود2 و" فضل" کلمة منسوب به مولي امير المومنين(علیه السلام) است، مي توان نتيجه گرفت که کلام مولي حاکي از اين است که اين بزرگواران در وجود من بالا آورده شدند.

همین طور حتماً می دونید که اسماء متبرکی که آدم به اونها توسل چیست و از روایات بر می آید که این اسماء پنج تن علیهم السلام بوده اند.

همین طور حتماً می دانید که امیرالمومنین علیه السلام اولین قاری قرآن بوده اند ، و به هنگام ولادت سخن می گفتند و اذعان داشتند به آشنایی به تمام کتب الهی ، سپس سوال می کنند که چه بخوانم ، و در نهایت قرآن تلاوت می کنند:

در حالي که نوزاد کعبه در آغوش پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود، رو به آن حضرت کرد و پرسيد: يا رسول الله بخوانم؟! حضرت فرمود: بخوان آنگاه اميرالمؤمنين (عليه السلام) سينه خود را صاف کرد و شروع به خواندن کتب انبياي گذشته نمود ابتدا از صحف حضرت آدم (عليه السلام) که به دست پسرش شيث نگهداري شده بود آغاز کرد و آنها را چنان خواند که اگر حضرت شيث (عليه السلام) حاضر بود اقرار مي کرد که علي (عليه السلام) آنها را از او بهتر مي داند، سپس صحف حضرت نوح (عليه السلام) و بعد صحف حضرت ابراهيم (عليه السلام) را بخواند و بعد از آن تورات حضرت موسي (عليه السلام) را خواند سپس زبور حضرت داود (عليه السلام) را طوري خواند که اگر آن حضرت حاضر بود اقرار مي کرد که علي (عليه السلام) زبور را بهتر از او مي داند. و سپس انجيل را خواند.
عباس بن عبدالمطلب روايت کرده زماني که علي بن ابيطالب (عليه السلام) بدنيا آمد قندانه او را به دست حضرت رسول صلي الله عليه و آله و سلم دادند. حضرت علي (عليه السلام) به تلاوت آيات اوليه سوره مؤمنون و آيات بعدي آن پرداخت و وقتي به آيه اولئک هم الوارثون رسيد رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: به خدا قسم! که اي علي (عليه السلام) تو امير ايشان مي باشي.

هزار سال پیش از ان که خداوند آدم را بیافریند من و علی نوری نزد خدای عزوجل بودیم و آن نور خدا را تسبیح و تقدیس می کرد. هنگامی که خدا آدم را آفرید آن نور را در صلب وی قرار داد. ما همواره در یک جا بودیم تا آن که در صلب عبدالمطلب جدا شدیم. در من "پیامبری" و در علی "خلافت" قرار گرفت.
مناقب علی ابن ابی طالب ص ۸۸

همین طور باذعان برخی از آیات و عقل و به گفته تمام علمای شیعه ،پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیه السلام در طور عمر شریفشان ، معصوم از گناه ، اشتباه ، خطا ، فکر گناه و هر گونه خبیثی بوده اند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Irani ، MAHDI59 ، Ramin_Ghn ، mhvvhm
۱۲:۱۱, ۱۷/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/شهریور/۹۰ ۱۲:۱۴ توسط mostasghi.)
شماره ارسال: #66

سلام به همه
راستش با خوندن نظرياتي كه راجع به دكتر شريعتي خوندم در رابطه با يك موضوع تاسف بسيار خوردم. اينكه با مطرح شدن بحث ماسون در ايران در سالهاي اخير متاسفانه دچار يك افراط بسيار زياد شده ايم كه اين بسيار خطرناك است و به يك تفريط و بي خيالي منجر مي شود و شواهد زيادي در رابطه با اين هست كه مسائل ديگه هم كم كم از ياد مي رن و با جديد جايگزين ميشن
الان همه توي اين تالار يه خط كش كه ميزان اون براي هر كس فرق داره دستشون گرفتن و با اون ماسون بودن هركسي رو از جديد و قديم اندازه مي گيرن اصلن منكر بحث راجع به نظريات يه نفر نيستم اما شروع اين مباحث نبايد راجع به ماسون بودن شريعتي باشه.
يه بحثه ديگه توي ايم موارد مطرح شده اين بود كه بسياري از افراد ديگر نقل قول مي كردند و در واقع به نظر مي رسد كه اكثر افراد كتاب ها و در واقع سخنراني هاي دكتر رو نخوندند و بيشتر به نظريات افراد راجع به ايشان اكتفا مي كردند. كه اين نيز در اينگونه مباحث اشتباه است. كافيه كه با دقت مباحث مطرح شده رو بخونيد تا ببينيد كه اكثرا اينگونه اند
برخي نيز به نظر برخي مراجع راجع به دكتر اشاره كرده اند كه اين نيز به طور مطلق نمي توان مورد استفاده قرار داد. مثلا افراد بسياري در زمان هاي مختلف خواندن ديوان شمس و مثنوی معنوي را هم حرام و جزو كتاب هاي ضاله قرار داده اند.
ببينيد خود استاد مطهري هم نوشته هاي خالي از اشكال نداشته اند و اين گونه نيست كه به طور مطلق همه نوشته هاي ايشان درست و دقيق باشد كه اين نيز طبيعي بوده چون انسان خالي از اشتباه نيست. ايشان نقل قولي راجع به دكتر دارند كه بسار جالب و به درد اين مبحث مي خورد
ايشان در باره انتقاداتي كه يكي از افراد در منبر راجع به دكتر زده اند گقته اند:
گفت: طلبه‌ها درست گرفتند. دكتر شریعتی اشتباه دارد اما در آن سطحی نیست كه امثال او بفهمند یا بیان كنند.
مي توان گفت در بسياري از موارد اين شكلي است.
راستش چند وقتي است كه فكر مي كنم فراماسونرها برنامه ي مشخصي راجع به ايران دارند و با مطرح كردن اين مباحث در ايران به دنبال هدف هاي خاص خود هستند و با مشغول كردن مردم به چيزهاي پيش پا افتادهي بحث ماسونها مردم را كم كم نسبت به اين موضوع بي تفاوت كنند و اونوقت نوبت به اونهاست. مسائلي كه بسياري از شما اونها رو مي دونيد
دوستان متر و ميزان خودتون رو عوض كنيد و بسياري از داشته هاي خود را با ميزان اشتباه از بين نبريم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عباس جعفریان ، islamnab
۱۳:۴۳, ۲۷/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #67

[font=Arial,sans-serif]مدتی قبل در وبلاگی با عنوان نکات ناگفته در مورد شریعتی انتقادها تندی را نسبت به ایشون خوندم با جست و جو در تالار به این تایپیک رسیدم..[/font] [font=Arial,sans-serif] من هیچ تعصبی به دکتر ندارم و برخی انتقادها به ایشون را میپذیرم اما برام قابل پذیرش نیست برخی از علما بزرگ هم اندیشه های دکتر را غربی و ضد اسلامی میدونن.. ادعا نمیکنم همه کتابهای دکتر را خوندم اما زمانی که در جهل بودم و در دنیای کوچک خودم گرفتار, اندیشه ها و مفاهیم والای انسانی_ انسانیت, اسلام, دین, جهاد, تفکر, وظیفه انسان بودن, وظیفه شیعه بودن, در صحنه بودن, ازادی اندیشه, دردهای متعالی, مبارزه با غرب گرایی, مبارزه با تحجر و..._ در لابه لای نوشته های دکتر شریعتی نقش زیادی در بیداری اندیشم ایفا کرد.. نمیتونم اینها را نادیده بگیرم و بپذیرم فردی ضد اسلامی در من اندیشه های اسلامی به وجود اورد..[/font] [font=Arial,sans-serif] بهتره نگاهی گذرا به زندگینامه اساتید به اصطلاح ماتریالیسم!! دکترهم بندازیم مثلا لویی ماسینیون به قولی اخرین شرق شناس بزرگ که دکتر در کتاب کویر هم یه فصل را به ایشون اختصاص دادن.. [/font]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zizi
۱۶:۳۹, ۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #68

باسلام و احترام خدمت همه دوستان عزیز
مَثَل دکتر شریعتی در عصر حاضر مثل کورش کبیر است در 2500 سال پیش است ؛ اینکه کورش آیا شخصیت حقیقت طلب ، اخلاق گرا و عدالت خواهی را داشته بر کسی پوشیده نیست ولی مسئله ای که خیلی اهمیت دارد بهره برداری های سوءای است که از وی انجام می پذیرد و به نوعی وی را درمقابل اسلام و تشیع قرار داده و سعی بر این دارند تا سلسله مباحث اخلاقی و دینی و انسان دوستانه اسلام را تحت الشعاع قراردهند .
در مورد دکتر شریعتی نیز همین اتفاق دارد می افتد و خواه ناخواه دوستداران وی بدون اینکه شرایط زمان شریعتی را مورد لحاظ قرار دهند تفکرات وی را بدون پیشینه دین اسلام مورد بحث قرارداده و بدون اختیار به انحراف می افتند و همینطور دشمنان سعی می کنند تا از وی به عنوان یک متفکر روشنفکری که در مقابل روحانیت و تعالیم اسلام قرارداشته یاد نمایند .
درحالیکه شخصیت دکتر شریعتی در زمان خودش به رشد و توسعه اسلام (اسلام کارآمد امروزی) کمک شایانی نموده است . امروزه دانشجویان و قشر جوان جامعه امروز با مطالعه های بدون پیشینه کتاب های وی دچار تزلزل در اعتقادات خود می گردند .
(تعالیم ایشان در زمان حکومت بی دین و لامذهب دوران طاغوت نقش روبه رشدی داشته است ولی آیا برای نسل جوان امروز که تحت حکومت اسلامی قرار دارند نیز جوابگو است؟)
( آیا نسخه دکتر شریعتی که در زمان طاغوت پیچیده شده است برای جوان امروزی نیز کاربرد دارد؟)
۲۲:۵۹, ۲۶/آبان/۹۰
شماره ارسال: #69
آواتار
به طور حتم ، دکتر شریعتی روشنفکر ترین محقق و پژوهشگر چند دهه ی اخیره.

حالا اسلام شناسی رو دقیق نمیدونم ، ولی توی جامعه شناسی هیچ شکی ندارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zizi
۰:۲۶, ۲۷/آبان/۹۰
شماره ارسال: #70

منم معتقدم دکتر شریعتی انسانی بودن که تنها نیت خیر داشتن و این من و شما هستیم که باید بعد از خوندن کتاب هاشون بییام بر اساس عقل و بینش خودمون از اون برداشت کنیم این که چند نفر بدون اطلاع از صحت مطلبی اون رو کاملا قبول میکنن اشتباه خودشن وما باید اونها اگاه کنیم نه اینکه به طور کل اون کتاب رو از بین ببریم (اگه با این دید بخوایم نگاه کنیم الان من چند جا از کتاب زیستم نشون بدم که اطلاعات غلط داده ؟)دکتر شریعتی همون کسی که گفت: احساس پرستش را نمیتوان از انسان گرفت ولو معبد ها را از انسان بگیریم.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا