|
کارگاه "معنویت"
|
|
۱۳:۱۹, ۵/آبان/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام) . ضمن سلام و اهداء ادب و احترام محضر شریف دوستان و همسنگران نیک تالار بیداری اندیشه . با توجه به لزوم "اقدامات عملی" در هر حوزه نظری طرح شده در تالار؛ طرحی با عنوان "کارگاه معنویت" خدمت شما تقدیم میشه که امیدواریم مورد نظر و استقبال عزیزان قرار بگیره.. . و اما؛ انشاءالله اینگونه عمل می کنیم: هر هفته(از جمعه تا جمعه بعد) در همین تاپیک "پیمانی الهی" می بندیم که به یک "صفت پسندیده" خودمون رو آراسته و از یک "صفت رذیله" دوری کنیم.. بدون شک،آثار روحانی چنین حرکت های جمعی، در "دنیای واقعی"باعث ارتقاء معنوی ما شده و بهانه ای میشه برای تمرین بیشتر و عمیق تر در انجام دیگر واجبات الهی و ترک معاصی..(انشاءالله) دوستان محترم؛می تونند پس از توفیق انجام،با بیان آثار مثبت،ضمن افزایش روحیه معنوی خود،مشوقی باشند برای سایرین اعضاء.. واگر هم در انجام، دچار مشکل و مانعی شدیم،با بیان علل زمینه ای و... همدیگه رو راهنمایی کنیم.. توجه داشته باشیم که شیطان معلون و ایادی اش و نفس سرکش اماره،از همین ابتدا با سخت توصیف کردن عمل و احیاناً لغزش حین انجام دستور الهی، مرتباًً،مکرراً و به هر نحو ممکنه، ما رو از طی مسیر الهی "ناامید" و "مایوس" می کنند..! با استعانت از خدای قادر متعال و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام) و ذکر مقدس یا علی(علیه السلام) از مجاهدت خویش؛عقب ننشسته و به امید خدای مهربان،بیشتر از قبل بر انجام این "جهاد اکبر" پای می فشریم... . مدل روزانه کار، همان شیوه مرسوم"مراتب محاسبه" هست: محاسبه چهار مرحله دارد: اول) مشارطه یعنى، صبح انسان با خودش شرط كند كه آن روز، وظایفش را به خوبى انجام دهد و از گناهان نیز بپرهیزد. دوم) مراقبه یعنى، در طول روز مراقب خود و اعمالش باشد تا از آنچه با خود عهد كرده تخطى نكند. سوم) محاسبه كه در آخر شب، به حساب كارهاى خود برسد؛ بررسى كند كه چه مقدار به وظایف خویش عمل كرده و چه مقدار كوتاهى داشته است. چهارم) معاتبه برخى از علماى اخلاق این مرحله را براى محاسبه ذكر كردهاند. یعنى، اگر انسان در محاسبه متوجه اشتباهاتى در رفتارش شد، خود را تنبیه كند تا لغزشهایش جبران شود؛ مثلا، خود را ملزم كند كه روز بعد را روزه بگیرد یا مبلغى انفاق كند یا قدرى قرآن تلاوت نماید یا كار خیر دیگرى انجام دهد تا مافات جبران شود. اما در مساله محاسبه، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، نقش حساب كشیدن از خویش است؛ اگر كار خوبى انجام دادهبودیم، خدا را شكر كنیم و توفیق ادامه آن را بخواهیم و اگر قصور ورزیده بودیم، به فكر تدارك آن بیفتیم.. . . . شروع از جمعه این هفته با اهتمام جدی بر: دائم الوضو بودن (در همه ی احوالات) ترک نگاه به نامحرم . . افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد در پناه خدای مهربان
|
|||
| آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۰۸, ۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #61
|
|||
|
|||
|
بسم الرب الحسین
السلام علی اسیر الکربات و قتیل العبرات سلام علیکم " خوش قولی " امام حسن علیه السلام: المَسؤولُ حُرّ حَتی یَعِد ، وَ مُستَرِقُ المَسئولِ حَتی یَنجَز انسان تا وعده نداده ، آزاد است . اما وقتی وعده میدهد زیر بار مسؤولیت میرود، و تا به وعدهاش عمل نکند رها نخواهد شد. بحار الانوار، ج78، ص113 " ترک آمال و آرزوهای خیالی " امام على عليهالسلام : اِعلَموا أنَّ الأمَلَ يُسهي العَقلَ ، ويُنسي الذِّكرَ بدانيد ، كه آرزو خِرد را دچار غفلت مىسازد و ياد خدا را به فراموشى مىسپارد . نهج البلاغة الخطبة 86 ،منتخب ميزان الحكمة 394 الّلهم انّی اَشهُدکَ اَنّی ولیٌ لِمن والاهُ و عدوٌ لِمن عاداهُ موفق باشید و خدایی. |
|||
|
|
۹:۲۳, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #62
|
|||
|
|||
|
رسول خدا صلی الله علیه و آله: ثَلاثٌ مَن كُنَّ فيهِ فَهِىَ راجِعَةٌ عَلى صاحِبِها: اَلبَغىُ وَ المَكرُ وَ النَّـكتُ؛ سه چيز است كه در هر كس باشد [آثارش] به خود او بر مىگردد: ستم كردن، فريب دادن و پيمان شكنى. تحف العقول، ص 256
|
|||
|
|
۱۰:۰۶, ۱۰/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/دی/۹۰ ۱۰:۱۳ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #63
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام سلام سلام چقدر دلم واسه اینجا و بهترین آدمای روی کره زمین تنگ شده بود... خدا همه شما رو حفظ کنه انشاالله... بعد از یه مدت که توفیق نداشتم به اینجا سربزنم انگار که اومدم زیارت اینقدر دلم آروم شد... عجیبه...کاش میتونستم بیان کنم که این فضای معنوی چه تاثیری روی من نوعی داره... بگذریم... از شما عقب بودم الان دیگه خیلی بیشتر عقب افتادم... من فقط تو طرح اولی حضور داشتم دیگه نبودم تا امروز که اومدم دیدم من کجا و شما دوستان عزیز کجا...آقای دکتر یه عالمه طرح معنوی دادن و بچه ها یعالمه خودسازی کردن ولی من... التماس دعا...من جا مانده بسی محتاجم... و من الله توفیق. |
|||
|
|
۱۵:۱۱, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #64
|
|||
|
|||
|
سلام به همه همسنگران عزیز
به نظر من عمل کردن به قولی که به دیگران دادیم نسبت به عمل کردن به قولی که به خودمون میدیم خیلی راحت تره . درمورد آمال و رویاهای خیالی هم میتونم بگم که باید عکس برنامه راز عمل کنیم!!!!!! امير مؤمنان در نهج البلاغه ميفرمايد: [i]«قيمة كل امرء ما يحسنه»[/b] يعني ارزش هركس همان چيزي است كه برايش مهمتر است. انسان نياز هاي فراوان دارد. اما آيا ذهن ما به اندازه هر نياز به آن مشغول است؟ كدام نياز است كه بايد فكر و ذهن انسان را بيشتر به خود مشغول كند؟ |
|||
|
|
۱۶:۵۹, ۱۰/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/دی/۹۰ ۱۷:۰۰ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #65
|
|||
|
|||
|
بنام ستار معاصی عاصیان با سلام خدمت دوستان و جناب دکتر. وقتی کارگاه به موضوع وفای به عهد و خوش قولی سوق داده شد ،باید برگردم از اول تمام موضوعات رو در خودم بررسی کنم ،چراکه از اولین روزهای این کارگاه هر هفته با خود و نفس خود عهدی می بستم که باید به آن وفا کنم تا به معنویت برسم.
یاد حدیثی بسیار زیبا از رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)افتادم که در ج2 کافی نقل شده است:
"هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، هرگاه وعده مى دهد بايد وفا كند."
سرافراز باشید و پیروز.انشالله امان یا حسین(علیه السلام)
|
|||
|
|
۱۷:۵۴, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #66
|
|||
|
|||
|
روایتی به این مضمون از معصوم علیه السلام داریم که شیعیان ما را در دو وقت میتوانید بشناسید
یکی موقع اذان و دیگر موقع رسیدن موعد وفای به عهد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۲:۴۳, ۱۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #67
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان کارگاه معنویت 9 عرض سلام و ارادت و اهداء ادب و احترام . . با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام) ادامه این حرکت روحانی از جمعه این هفته(16/10/90) با اهتمام جدی بر: " مداومت بر ذکر الهی " ذكر و یاد خدا آثار سازنده روحی و اخلاقی فراوانی دارد كه یاد متقابل خدا از بنده، روشنی دل، آرامش قلب، ترس از(نافرمانی) خدا، بصیرت و شناخت شیطان، بخشش گناهان، و علم و حكمت از جمله آنهاست. یكی از زیباترین جلوه های ارتباط عاشقانه با خدا و اساسی ترین راه های سیر و سلوك، ذكر است؛ یعنی مترنم بودن زبان و قلب انسان به اسمإ حسنای الهی و شاداب نگه داشتن گل روح در زیر باران یا دحق. ذكر خدا، از یادبردن هستی محدود خویش در رهگذر یاد اسمای الهی است و تداوم و استمرار آن زنگار گناهان را از روی دل می زداید؛ زیرا غفلت و فراموشی حق تعالی، ساحت دل را مكدر می كند. از اینجاست كه یكی از رسالت های اولیای الهی و كتابهای آسمانی، برطرف نمودن این كدورت و تاریكی است و به همین علت «ذكر» را از اوصاف پیامبر و از نام های قرآن شمرده اند. . . . " ترک غرور و خودبينى" اين صفت رذيله موجب از خود بيگانگى و جهل نسبتبه خويشتن و ديگران و فراموش كردن موقعيت فردى و اجتماعى خود و غوطهور شدن در جهل و بىخبرى است. غرور انسان را از خدا دور مىكند و به شيطان نزديك مىسازد، واقعيتها را در نظر او دگرگون مىكند و همين امر سبب خسارتهاى شديد مادى و معنوى مىگردد. غرور سرچشمه صفات رذيله ديگرى مانند خودبرتربينى و تكبر و عجب و خودپسندى و ترك تواضع و كينه و حسد نسبتبه ديگران و تحقير آنها مىشود. يكى از عوامل اصلى رانده شدن شيطان از درگاه خدا «غرور» او بود و يكى از علل عدم تسليم بسيارى از اقوام پيشين در برابر دعوت انبياء وجود همين صفت نكوهيده در وجود آنان بود. . . . افوض امری الی الله ان الله بصير بالعباد در پناه خدای مهربان
|
|||
|
|
۱۳:۰۰, ۱۶/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۰ ۱۳:۰۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #68
|
|||
|
|||
|
آقای دکتر سلام و خسته نباشید، از اینکه این تاپیک رو با جدیت پی می گیرید ممنونم. سرور بزرگوار من تا به حال فقط خواننده بودم کمی هم عمل می کردم، یعنی در حد توان. ببخشید فقط یه سوال کوچیک، توی دو عنوان مطرح شده ذکر خدا کاری که فرمول داره ولی ترک غرور و خودبینی.... من فرمولش رو بلد نیستم. میشه بیشتر توضیح بدید؟ چطور میشه یه همچین صفتی رو ترک کرد؟ در واقع مکانیزم ترک غرور رو می خوام بدونم. آقای دکتر این مشکل با بقیه صفتهای بد هم وجود داره. |
|||
|
|
۱۳:۱۲, ۱۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #69
|
|||
|
|||
|
یکی از رفقا تعریف می کرد در محل کارشان یک بنده خوب خدا هست که با تمام موقعیت شغلی اش، صبح ها موقع کار آستین پیراهنش را بالا می زند و می گوید باید برای خدا کار کرد! تو گویی دستان خدا را در دستان او می بینی...
مواظب باشیم خدای ناکرده نسبت به زیردستانمان، نسبت به نظافتچی، نسبت به آبدارچی، نسبت به نامه رسان اداره، نسبت به نگهبان و... برخورد توام با غرور نداشته باشیم و در عین حال هم نسبت به مدیرعامل و صاحبان قدرت در محل کارمان، ذلیل و خاضع رفتار نکنیم. که مومن نه نسبت به زیردستش متکبر است و نه نسبت به غیر خدا و اولیاء اش خاضع. ان شاء الله... |
|||
|
|
۱۳:۱۷, ۱۶/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۰ ۱۴:۰۱ توسط تازه مسلمان.)
شماره ارسال: #70
|
|||
|
|||
(۱۶/دی/۹۰ ۱۳:۰۰)MohammadSadra نوشته است: با سلام همسنگر گرامی توصیه می کنم یه نگاهی به این لینک بندازید عجب و خودبزرگ بینی و تکبر و فخرفروشی و خودستایی از کتاب معراج السعاده نقل شده و لینک زیر درباره غرور غرور امیدوارم مفید باشه. فقط اگه خوندید و براتون مفید بود، علاوه بر دعا برای نویسنده کتاب خواهش می کنم برای حقیر هم دعا کنید که از این گناهان خلاص شم التماس دعا... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| کارگاه های بیداری||کارگاه ویژه ماه رمضان | میلاد.م | 93 | 33,203 |
۹/مرداد/۹۳ ۲۰:۳۳ آخرین ارسال: حسن عزتي |
|
| ·٠•●کارگاه بیداری || اعلام آمادگی کارگاه ویژه ماه رمضان●•٠·˙ | میلاد.م | 38 | 13,963 |
۹/تیر/۹۳ ۱:۲۱ آخرین ارسال: 135 |
|
| کارگاه " معنویت " (بررسی مباحث مطرح شده ) | Agha sayyed | 6 | 3,686 |
۲۸/فروردین/۹۱ ۲۱:۳۸ آخرین ارسال: Agha sayyed |
|