کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شجریان خودش را هم تکذیب کرد + مصاحبه ای از آقای لطفی در انتقاد به شجریان
۱۸:۵۰, ۸/آبان/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/آذر/۹۰ ۱۵:۰۲ توسط mohammad790.)
شماره ارسال: #1
آواتار
حتماً شما این خبر و یا اخبار مشابه و مربوط به آقای شجریان رو تا امروز شنیدید :
.
"به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران ، پس از انتشار تصاوير محمد رضا شجريان به همراه دخترش مژگان در لندن و حضور در پارتي شبانه كارمندان بي بي سي و گوگوش ، اخباري مبني بر ملاقات شجريان با عوامل و مجري بهائي شبكه من وتو منتشر شد".
.
[تصویر: n00002107-b.jpg]
.
ضمن این که حتماً عکسهایی بهمراه این اخبار هم دیدید . . .
خبری که بازتابهای متنوعی در بین وبلاگنویسها و سایتهای خبری داشت ، مثل اینها :
.
"گناه شجریان عکس گرفتن کنار یک پیرزن 59 ساله یا یک دخترک تازه به دوران رسیده نیست؛ گناه شجریان حضور در تحریریه شبکه معاند و بهایی پرور و صهیونیستی بی بی سی فارسی و اتفاقاً عکس یادگاری گرفتن با عناصر فرقه ضاله بهاییت و صهیونیستی است ؛ گناه شجریان توهین به امام خمینی این احیاگر سترگ اسلام ناب محمدی در قرن بیستم و دمنده روح تکلیف و بیداری به مسلمانان و مستضعفان جهان است که در مصاحبه با رادیو آمریکا ابراز کرده است. آری . شجریانی که روزی در حرم مطهر ثامن الائمه "ع" قرآن می خواند و روزی « ربنا»یش زینت بخش لحظه های افطار ما بود ". بوشهر نیوز
.
". . . شجريان ضمن گفتگو با شبكه VOA مطالبي نه تنها عليه جمهوري اسلامي بلكه اينبار مطالبي عليه دين مبين اسلام عنوان كرده است" . برگرفته ازیک وبلاگشخصی
.
هرکس در این باره تحلیلها و نظرات خاص خودش رو ارائه داده . من خیلی قبل تر از اینها بمناسبت حضور استاد (!) در شبکه صدای آمریکا مطلبی نوشته بودم . این بار هم قصد نداشتم در مورد این اظهارات و عکسها مطلبی بنویسم . اما برخورد با نوشته ای از آقای شجریان از سال ۱۳۶۹ و اونهم در همان آمریکا ، بهانه ای شد تا این مطلب رو بنویسم و یک مقایسه انجام بدم .
.
[تصویر: 1%2520%286%29.jpg]
.
این نوشته آقای شجریان در جریان کنسرتهای ایشون در آمریکا و کانادا و در سال ۱۹۹۰ (تابستان و پاییز ۱۳۶۹) بصورت بروشور هشت صفحه ای و با امضای "خاک پای مردم ایران - محمدرضا شجریان" منتشر و در بین شرکت کنندگان در کنسرتهای ایشان توزیع شد . همزمانی این رویداد با سفر سالانه هیات ایرانی به سازمان ملل باعث شد آقای جلال رفیع (بعدها مشاور فرهنگی و رسانه ای رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوری خاتمی) در کتاب " . . .در بهشت شداد" که درواقع رهاورد این سفر بوده ، بخشی رو با عنوان "دخالت موسیقی درسیاست" به این موضوع اختصاص بده .
.
[تصویر: d21c9bdbe2bef773ce6a6f73165b57c4.jpg]
.
البته متن کامل این بروشور در این کتاب ذکر نشده ، اما هرچه هست شامل نکات جالبیست . شجریان در بخشی از این متن گفته :
.
" درفرهنگ ایرانزمین ، هرآهنگ موسیقی و نوا خواه کوس و خواه کرنای حماسه ، خواه سورنای عروسی ها و خواه آهنگهای سوگواری و تعزیه خوانی ، هدفی جز انسان سازی نداشته و ندارد و نخواهد داشت . در این راه ، نخستین گام در راه ، نخستین گام در راه مردمسازی ِ نوا در بازدارندگی از گناه است". بهشت شدّاد صفحه ۱۷۹
.
[تصویر: nse07-126.jpg]
.
و در پایان این متن هم یک یادآوی انجام داده :
.

"در پایان یادآوری میگردد ، آمد و رفت های هنرمندان ایرانی به هر دیاری از سرزمینهای جهان برای دیدار هم میهنان ارجمند و دوستداران هنر ایرانزمین است و هدفی جز آنچه یادشده ندارد و صد در صد راهشان از راه سیاست جداست . امضاء : خاک پای مردم ایران - محمدرضا شجریان". همان منبع صفحه ۱۸۰
.
[تصویر: 527670_1.jpg]
.
در ادامه هم نویسنده ی کتاب چند صفحه ای در مورد این متن نوشته :
"جامعه ی ما از هنر شجریان انتظار سیاسی بودن ندارد . . . مستقل بودن یک حرکت هنری و فرهنگی خصوصاً در خارج از کشور ، امری مفید و مقبول و مستحسن است. در جمع مخاطبان موثرتر هم هست . . . آبشاری که از موسیقی صد و و ساز او جاری است ، گلهای باغ عرفان و حکمت و فرهنگ مارا آبیاری میکند" . همان منبع صفحه ۱۸۱
.
قضاوت به عهده ی شما . این نوشته ها و گفته ها و نظرات تقریباً هم سن خود من هستن ، به همین دلیل دوست ندارم در مورد اونها نظر خاصی بدم . اما سنم به یک چیزهایی قد میده که یادآوریش بنظرم لازمه ، سال ۸۸ رو همه به یاد داریم . نقاب از چهراه ی خیلی ها افتاد ، خیلی ها هم لباس "سبز ریا" رو به تن کردن . . .
.
[تصویر: 1%2520%2811%29.jpg]
.
اما حداقل با توجه به این امضا و نوشته از آقای شجریان انتظار نمیرفت گفته های خودش رو زیر پا بگذاره و چهره ی یک دروغگو و ریاکار رو از خودش به نمایش بگذاره . . .
.
نوشته شده توسط سجاد (وبلاگ ماسون یاب)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hamed313 ، s_habibee ، mohammad790 ، SAViOR ، ANTI satan ، oO DaViD Oo ، irandoost ، MohammadSadra ، shafagh_mah ، أین المنتظر ، aghah ، Maysam-1st ، MOH3N-P ، جوینده حق ، رهجو ، mohamad316910 ، sam fisher ، حسن عزتي ، vahrakan

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۲۳, ۷/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/آذر/۹۰ ۱۳:۲۶ توسط Mason_yab.)
شماره ارسال: #51
آواتار
(۷/آذر/۹۰ ۱۳:۰۶)saloomeh نوشته است:  و قابل توجه شما جناب Mason_yab !

که انگار خیلی خیلی دلتون از این مرد پره !!!!

بنده به شخصه میگم با تمام تلاشهای بی وقفه شما در بولد کردن اشتباهات استاد شجریان هنوز عاشقانه عاشقانه هنر این مرد رو تاکید میکنم هنر این مرد رو قابل تقدیر میدونم و فقط امیدوارم شخصیت ایشون هنرشون رو تحت تاثیر قرار نده . که بعید میدونم ولی خوب حداقل گذشته خوبی داره .

و خیلی دلم میخواست بدونم اگر شما استاد شجریان بودید چه می کردید ؟

این جمله بنده توجیهی دربرابر خیانتی که استاد به دوستدارانشون کردند نیست ابداً

ولی باید بگم هنر ایشون رو هرگز نمیشه با اشتباهاتشون پوشوند.

یک مادر همیشه فرزندانش رو عاشقانه دوست داره حتی خطا کارترین اونها رو . برای همین مادر جلوه ای از ذات احدیته.

امیدوارم روزی ایران شجریان رو ببخشه
آمین

و در آخر بگم بجای تو بوق وکرنا کردن خطاهای دیگران به خودمون یه سری بزنیم !!!

این مطلب فقط در حد آگاهی دادن به منظور پیشگیری از تاثیر احتمالی عقاید ایشون البته بعدها خوب بود . ولی متاسفانه این مسئله داره تبدیل به میدان جنگ موافقان و مخالفان میشه . بهتر انرژی تون رو روی موارد دیگه به کار بگیرید.

تلاش بی وقفه؟
.
نه ، همچین هم بی وقفه نبود . من خیلی اتفاقی چند هفته پیش یک کتابی خوندم (بهشت شداد جلال رفیع) که اتفاقاً توش خیلی به شجران بها داده شده بود ، بعد وسطهای کتاب دیدم یک نوشته از خود شجریان هم هست که تو امریکا منتشر شده ، بعد اومدم این مطلب رو نوشتم!
همین!
.
اینها رو اول بسم الله هم گفتم . ضمن این که الآن بصورت خیلی اتفاقی و خودجوش آقای لطفی هم اظهار نظرهایی در این زمینه کردن!
.
حالا اینکه یار قدیمی شجریان میگه : شجریان هیچ وقت به‌دنبال ایجاد یک جریان فرهنگی هنری مستقل با شرکت همکاران خودش نرفته است . . .
.
و میگه کار شجریان هنر نیست و کار اقتصادیه ، دیگه حرف من نیست!
.
نمیدونم چرا این قبیل تاپیکها رو بحساب دشمنی شخصی و دل پر میگذارید ، اگر من در اشتباهم من رو به راه راست هدایت کنید . اگر هم حرفم حقه ، تشکر نخواستم . . .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خیبر110
۱۴:۰۱, ۷/آذر/۹۰
شماره ارسال: #52
آواتار
جناب Mason_yab فرمودید :

حالا اینکه یار قدیمی شجریان میگه : شجریان هیچ وقت به‌دنبال ایجاد یک جریان فرهنگی هنری مستقل با شرکت همکاران خودش نرفته است . . .
.
.

آقای لطفی :
در اصفهان آخر، شجریان صدا را آن چنان رها کرد که سالن به لرزه درآمد. اگر بگویم شجریان برابر با قدرت سوز صدای طاهرزاده کار کرد اغراق نکرده‌ام. من هم به حالی رسیدم که به شیوه درویش خان ساز زدم
«چشمه‌ی نوش» را در عرض یک هفته با آقای شجریان ساختیم و اجرا کردیم. در فرانسه به هتل رفتیم و با هم زندگی کردیم. من می‌توانستم به منزل آشنایانم بروم اما‌ترجیح دادم به هتل بروم. آقای شجریان را محمدرضا صدا می‌زنم. می‌گفتم «محمدرضا این‌جا را این‌طوری بخوانی عالی‌تر می‌شود. او هم به من می‌گفت این‌جا را این طوری بزن. تبادل نظر می‌کردیم. زبان همدیگر را هم در ردیف و موسیقی ایران می‌شناسیم. بدون طراحی آن‌چنانی و در عرض یک هفته، چشمه‌ی نوش را آماده و اجرا کردیم. می‌گفتم محمدرضا، فرود این‌جا را تغییر بدهیم. قبلاً در راست‌پنجگاه، این‌طوری فرود آمده‌ای. بهتر است این طوری فرود بیایی در ردیف میرزا عبدالله هم هست و کار بسیار جدیدی است. گوشه‌ی راست قدیم را پیشنهاد و اجرا کردیم. در چشمه نوش، سه چهار حادثه نو اتفاق افتاده است.
در حاشیه‌ی کنفرانس خبری استاد محمدرضا لطفی پیش از اجرای کنسرت آذرماه در تهران
منبع: خبرآنلاین به نقل از موسیقی ما

پس قبلاً آقای لطفی هم کار اقتصادی می کردند؟!!! اگر متوجه این جریان شده بودند دلیل همکاری ایشون با استاد چی بود ؟!!!! بنابر اظهاراتشان " زبان همدیگر را در موسیقی ایران میشناسند "
حالا چه شده که این اختلاف زمین تا آسمان شده ؟!!! این تناقض در کلمات است یا در افکار ؟!!!!

در اینکه کار استاد شجریان باعث شد فرصتی برای یک عده باشه که موقعیت خودشون رو محکم کنن و از خودشون یک چهره موجه ارائه بدن جای هیچ شکی نیست .
۱۶:۰۸, ۷/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/آذر/۹۰ ۱۶:۰۹ توسط vavp.)
شماره ارسال: #53
آواتار
نقل قول:ولی باید بگم هنر ایشون رو هرگز نمیشه با اشتباهاتشون پوشوند.

سلام
ببینید مسئله اصلا این نیست. مسلمه که این فرد چه این وری بشه چه اون وری هنوز هنرمنده اما هنر به چه قیمتی ؟

این از خاصیت های دوره آخرالزمانه که افراد به راحتی ریزش میکنن. امروز آقای شجریان علنا جلوی اسلام ایستاده چرا که با دشمنان اسلام رابطه داره . بنابراین هنر این هنرمند در جهت تایید مکتب دجاله .
چه ارزشی داره این هنر وقتی در خدمت شیطانه ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، saloomeh ، Mason_yab ، MAHDI59
۱۱:۴۳, ۹/آذر/۹۰
شماره ارسال: #54
آواتار
(۷/آذر/۹۰ ۱۴:۰۱)saloomeh نوشته است:   جناب Mason_yab فرمودید :

.
.

آقای لطفی :
در اصفهان آخر، شجریان صدا را آن چنان رها کرد که سالن به لرزه درآمد. اگر بگویم شجریان برابر با قدرت سوز صدای طاهرزاده کار کرد اغراق نکرده‌ام. من هم به حالی رسیدم که به شیوه درویش خان ساز زدم
«چشمه‌ی نوش» را در عرض یک هفته با آقای شجریان ساختیم و اجرا کردیم. در فرانسه به هتل رفتیم و با هم زندگی کردیم. من می‌توانستم به منزل آشنایانم بروم اما‌ترجیح دادم به هتل بروم. آقای شجریان را محمدرضا صدا می‌زنم. می‌گفتم «محمدرضا این‌جا را این‌طوری بخوانی عالی‌تر می‌شود. او هم به من می‌گفت این‌جا را این طوری بزن. تبادل نظر می‌کردیم. زبان همدیگر را هم در ردیف و موسیقی ایران می‌شناسیم. بدون طراحی آن‌چنانی و در عرض یک هفته، چشمه‌ی نوش را آماده و اجرا کردیم. می‌گفتم محمدرضا، فرود این‌جا را تغییر بدهیم. قبلاً در راست‌پنجگاه، این‌طوری فرود آمده‌ای. بهتر است این طوری فرود بیایی در ردیف میرزا عبدالله هم هست و کار بسیار جدیدی است. گوشه‌ی راست قدیم را پیشنهاد و اجرا کردیم. در چشمه نوش، سه چهار حادثه نو اتفاق افتاده است.
در حاشیه‌ی کنفرانس خبری استاد محمدرضا لطفی پیش از اجرای کنسرت آذرماه در تهران
منبع: خبرآنلاین به نقل از موسیقی ما

پس قبلاً آقای لطفی هم کار اقتصادی می کردند؟!!! اگر متوجه این جریان شده بودند دلیل همکاری ایشون با استاد چی بود ؟!!!! بنابر اظهاراتشان " زبان همدیگر را در موسیقی ایران میشناسند "
حالا چه شده که این اختلاف زمین تا آسمان شده ؟!!! این تناقض در کلمات است یا در افکار ؟!!!!

در اینکه کار استاد شجریان باعث شد فرصتی برای یک عده باشه که موقعیت خودشون رو محکم کنن و از خودشون یک چهره موجه ارائه بدن جای هیچ شکی نیست .

.
این رو دیگه باید از لطفی پرسید!
.
چون شرکت دل آواز هم چیز تازه ای نیست . . . .
.
البته شکی در این نیست که در پس هر فعالیت هنری ای انگیزه های اقتصادی هم وجود داره ، اما شاید چربیدن این انگیزه به وجه هنری فعالیت مد نظر لطفی بوده .
.
ضمن اینکه اون قسمت از حرفهای لطفی که میگه شجریان دلیلی برای تقابل با نظام اسلامی نداره ، قابل تکذیب نیست ، حتی توسط خود شجریان!
اصل حرفش هم همونه . . .
۱۴:۰۷, ۹/آذر/۹۰
شماره ارسال: #55
آواتار
مطمئنم که همه تون، یا حداقل خیلی هاتون مصاحبه بی بی سی با شجریان رو دیدین. تو یوتوب هست.
بعد از بلوای سال 88 رفت انگلیس و این مصاحبه رو انجام داد.
مجری ای که این مصاحبه رو انجام داد، صادق صبا مدیر شبکه بی بی سی فارسی بود.

[تصویر: 1(11).jpg]

همین آقای صبا که توی اون مصاحبه کلی به هم هندونه قرض می دادن، چند وقت پیش گندش دراومد که به پونه قدوسی، یکی از مجریان معروف بی بی سی (فارسی و انگلیسی) تجاوز کرده.
همین آقای طرفدار حقوق بشر و آزادی خواهی که نظر شجریان رو در مورد کمبود آزادی در ایران می پرسید.
اونم از بابای مذهبیش و قاری بودن خودش و هزار خاطره نوستالژیک و جدید برای اون می گفت.
خیلی می خوام بدونم اونا ته دلشون به امثال شجریان و ساده لوح هایی مثل اون می خندند یا براشون نقشه می کشن.
والله ما اگه بدونیم دوست یکی از دوستامون یه دسته گلی به آب داده، با او بابا قطع رابطه می کنیم که دامن ما رو هم نگیره.
چه برسه به یه همچین فضاحتی و آدم هایی مثل شجریان و صادق صبا...
یعنی نمی فهمه که باید خودشو بکشه کنار؟
شاید هم نفرات بعدی نوامیس خودش باشن که بی آبرو میشن و اتفاق بعدی خودش باشه که بره سراغ نوامیس مردم...
خدا عقلش بده ...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mason_yab
۱۴:۳۴, ۲۰/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۰ ۱۴:۳۶ توسط Resistance.)
شماره ارسال: #56
آواتار
اجرای مشترک شجریان با خواننده مبتذل خوان
عهدیه بَدیعی در فیلم فارسی های زمان طاغوت نقشهای مستهجنی را اجرا می کرده و زبانزد افراد فاسد و لا ابالی آن دوره بوده و در یک خانواده بهایی در تهران متولد شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمد رضا شجریان که به دلیل سخنان ضد اسلامی اخیرش در شبکه های ضدانقلابی بی بی سی و صدای امریکا، با انتقاد و انزجار شدید برخی از اساتید و هنرمندان موسیقی و همچنین مردم مسلمان کشورمان مواجه شده، به انداختن عکس یادگاری و پخش آثار مشترکش با خوانندگان مبتذل و مرتبط با شبکه بهائیان از جمله فائقه آتشین(گوگوش) و مبتذل خوانی چون عهدیه بدیعی که بهایی زاده نیز هست، در سایتهای ضد انقلاب روی آورده است.
[تصویر: 116282_253.jpg]
عهدیه بَدیعی در فیلم فارسی های زمان طاغوت نقشهای مستهجنی را اجرا می کرده و زبانزد افراد فاسد و لا ابالی آن دوره بوده و در یک خانواده بهایی در تهران متولد شده است.
وی بدلیل همسو بودن گرایشات فکری اش با مدیریت مجموعه بی بی سی در حال حاضر با این شبکه انگلیسی همکاری دارد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، hesam110 ، MohammadSadra ، Mason_yab ، mohammad790
۱۴:۵۰, ۲۰/آذر/۹۰
شماره ارسال: #57
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

آخر قرآن مي‌گويد قل اعوذ برب الناس، اعوذ برب الفلق،
ب بسم الله يعني پناه به خدا مي‌برم از خدا استمداد مي‌خواهم.

اول قرآن مي‌گويد خدايا کمکم کن آخر قرآن هم مي‌گويد خداي به تو پناه مي‌برم
از اين جا معلوم مي‌شود اول و آخر بايد دستمان را تو دست خدا بگذاريم.

واقعا باید از عجایب روزگار به خداوند پناه آورد.باور بعضی اتفاقات بسیار عجیب است.

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Resistance ، hesam110 ، MohammadSadra ، Mason_yab
۱:۴۲, ۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/دی/۹۰ ۱:۴۶ توسط محمد667.)
شماره ارسال: #58
آواتار
خواهش میکنم استاد شجریان رو بشناسید بعد حرف بزنید
همین الان دارم اثار بسیار جاودانه ی ایشون که مخصوص ماه مبارک رمضان هستو گوش میدم
شما که هیچ شناختی از این شخصیت بزرگی ندارین و فقط داد زدن افرادی که ایشون رو در بی بی سی دیده اند را میشنوید ، خواهش میکنم اظهار نظر نفرمایید
ایشون فقط در راستای هنر پیش میروند نه در سیاست و کثافتکاریی که شما دنبالشید و ارزو دارین که استاد هم وارد ان شود
وقتی به هنر ایشان توهین شود خب معمولیست که در گیر سیاست بشوند
ان هم با دخالتهای سیاسیتمندانه ی شما و بی بی سی(بله دقیقا منظورم همین است)
همکاریه شما با بی بی سی و نابود کردن هنرمند ایرانی و دلهای ایرانی و تمدن ایرانی (یه تاپیک در این خصوص باید زده شود)
استاد امروز شاهد ان بودم که صدای زیبای شما با ان دل زیبای هنر مندانه تان را زیر پا لگد مال کرده اند
دیروز کوروش کبیر و امروز شجریان
خاک بر سر بیدار شدنمان

که هر چه دستو پا میزنیم بیشتر به گل فرو میرویم

ناظمی می اید و میگوید : لطفا درست صحبت کنید

به همین شخص خواهم گفت :

وقتی به پهلوان و اوای ربنا توهین میکنید از من چه انتظاری دارید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یاحق

۱۹:۳۶, ۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/دی/۹۰ ۱۹:۴۰ توسط Mason_yab.)
شماره ارسال: #59
آواتار
نميخوام كشش بدم . . .
فقط ميخوام بگم لقب استاد براي اين شخص زياديه .
در زمان پدران ما VOA به استاد دهخدا پيشنهاد مصاحبه ميده ، كه جواب جالبي ميگيره كه شرحش در زير اومده:
.
پاسخ علامه علی

اکبر دهخدا به دعوت نامه ای که رادیو صدای آمریکا از طریق سفارت این کشور در تاریخ

19
دی 1332 یعنی 5 ماه بعد از کودتای 28 مرداد برای وی ارسال داشت
.
متن

[b]نامه رئیس اداره اطلاعات سفارت آمریکا

:
[/b]19 دی 1332
خیابان ایرانشهر،

فیشرآباد، تهران

آقای محترم- صدای آمریکا در نظر دارد برنامه ای از زندگانی

دانشمندان و سخنوران ایرانی، در بخش فارسی صدای آمریکا از نیویورک پخش نماید. این

اداره جنابعالی را نیز برای معرفی به شنوندگان ایرانی برگزیده است. در صورتی که

موافقت فرمایید، ممکن است کتباً یا شفاهاً نظر خودتان را اطلاع فرمایید تا برای

مصاحبه با شما ترتیب لازم اتخاذ گردد
.
ضمناً در نظر است که علاوه بر ذکر

زندگانی و سوابق ادبی سرکار، قطعه ای نیز از جدیدترین آثار منظوم یا منثور شما پخش

گردد
.

بدیهی است صدای آمریکا ترجیح می دهد که قطعه انتخابی سرکار، جدید و

قبلاً در مطبوعات ایران درج نگردیده باشد. چنانچه خودتان نیز برای تهیه این برنامه
جالب، نظری داشته باشید، از پیشنهاد سرکار حسن استقبال به عمل خواهد آمد
.
با تقدیم احترامات فائقه
سی. ادوارد. ولز
رئیس اداره اطلاعات سفارت

[b]کبرای آمریکا

پاسخ علی

اکبر دهخدا

:

جناب آقای سی. ادوارد. ولز، رئیس ادارۀ اطلاعات سفارت کبرای

آمریکا
نامه مورخه 19 دیماه 1332 جنابعالی رسید، و از اینکه این ناچیز را لایق
شمرده اید که در بخش فارسی صدای آمریکا از نیویورک، شرح حال مرا انتشار بدهید
متشکرم

شرح حال من و امثال مرا در جراید ایران و رادیوهای ایران و بعضی از
دول خارجه، مکرر گفته اند. اگر به انگلیسی این کار می شد، تا حدی مفید بود؛ برای
اینکه ممالک متحده آمریکا، عدٌه ای از مردم ایران را بشناسند. ولی به فارسی، تکرار
مکرٌرات خواهد بود، و به عقیده من نتیجه ندارد
..
و چون اجازه داده اید که
نظریات خود را در این باره بگویم و اگر خوب بود حُسن استقبال خواهید کرد، این است
که زحمت می دهم، بهتر این است که اداره اطلاعات سفارت کبرای آمریکا به زبان
انگلیسی، اشخاصی را که لایق می داند معرفی کند. و بهتر از آن این است که در صدای
آمریکا به زبان انگلیسی برای مردم ممالک متحده شرح داده شود که در آسیا مملکتی به
اسم ایران هست که خانه های قراء و قصبات آنجا، در، و صندوق های آنها قفل ندارد، و
در آن خانه ها و صندوق ها طلا و جواهرات هم هست، و هر صبح مردم قریه، از زن و مرد
به صحرا می روند و مشغول زراعت می شوند، و هیچ وقت نشده است وقتی که به خانه
برگردند، چیزی از اموال آنان به سرقت رفته باشد
.
یا یک شتردار ایرانی که دو
شتر دارد و جای او معلوم نیست که در کدام قسمت مملکت است، به بازار ایران می آید و
در ازای «پنج دلار» دو بار زعفران یا ابریشم برای صد فرسخ راه حمل می کند و نصف
کرایه را در مبداء و نصف دیگر آن را در مقصد دریافت می دارد، و همیشه این نوع مال
التجاره ها سالم به مقصد می رسد .
و نیز دو تاجر ایرانی، صبح شفاهاً با
یکدیگر معامله می کنند و در حدود چند میلیون، و عصر خریدار که هنوز نه پول داده است
و نه مبیع آن را گرفته است، چند صد هزار تومان ضرر می کند. معهذا هیچ وقت آن معامله
را فسخ نمی کند و آن ضرر را متحمل می شود
.
اینهاست که از این گوشه آسیا شما
می توانید به ملت خودتان اطلاعات بدهید، تا آنها بدانند در اینجا به طوری که
انگلیسی ها ایران را معرفی کرده اند، یک مشت آدمخوار زندگی نمی کنند، و از طرف دیگر
به فارسی، به عقیده من خوب است که در صدای آمریکا، طرز آزادی ممالک متحده آمریکا را
در جنگ های استقلال، به ایرانیان بیاموزید و بگویید که چگونه توانسته اید از دست
استعمار خلاص شوید؟ و تشویق کنید که واشنگتن ها و فرانکلن ها در ایران، برای حفظ
استقلال از همان طرق بروند
.
در خاتمه با تشکر از لطف شما احترامات خود را
تقدیم می دارد
.
علی اکبر دهخدا

[b].
اين بود دهخدا
[تصویر: dehkhoda1.jpg]
.
اين است شجريان
.
[تصویر: image2.gif][/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، mohammad790 ، حسن عزتي
۰:۴۸, ۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #60
آواتار
اول اینکه خجالت بکشید با گذاشتن این کاریکاتور
شما از زندگی استاد بزرگ دهخدا گفتید و شرح و حال زندگی استاد شجریان را فقط با یک کاریکاتور بیان میکنید ؟؟؟؟؟؟؟؟
من کار شما را واقعا کوچک میبینم
اینکه استاد بزرگ دهخدا در کار سیاست بوده اند را قبول دارم
اما اینکه شجریان در سیاست باشند را قبول ندارم
ایشون به خاطر کم لطفی به هنر موسیقی مجبور شدن اینگونه اعتراض کنند
و ان گرگهای گرسنه ی بی بی سی هم زود دست به کار شدند
اگر همین اعتراض را رود تر میشنیدیم و عمل صحیح را انجام میدادیم ان وقت ایشون برای بیان سخنان خود مجبور به مهاجرت نمیشدند
مسئله ی ازادیست
انتقاد ایشون چه چیز بدی داشت که حتی یک شبکه ی داخلی هم ایشان را ساپورت نکرده است ؟؟؟؟؟
به نظر من شما دارید هدف بی بی سی را دنبال میکنید که خداوند شما را ببخشد
شما اینهمه از زندگانیه استاد دهخدا میدانید انوقت از زندگانیه استاد شجریان فقط همین بی بی سی و این کاریکاتور را می دانید
به امید روزی که به بصیرت واقعی برسیم
یا حق
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]