|
زندگی نامه ی شهدای کربلا " ویژه ی ماه محرم " و معرفی اصحاب امام حسین (علیه السلام)
|
|
۱۷:۰۲, ۲۶/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آذر/۹۱ ۱۵:۰۰ توسط hesam110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام به همگی
راستی در آستانه ی ورود به ماه محرم و شهادت امام حسین (علیه السلام) و یاران گران قدرشون هستیم راستش می خواستم یه تاپیک درست کنم که زندگی هر چند کوتاه یاران امام حسین که در صحرای کربلا شهید شدند رو به تصویر بکشونیم در همین راستا بنده یه لیستی رو آماده کردم از شهدای کربلا که به شرح زیر است که به شرح زیر است : فرزندان امام علی (علیه السلام) [*]امام حسین (علیه السلام) [*]حضرت ابوالفضل (علیه السلام) [*]جعفربن علی [*]ابوبکربن علی [*]عبدالله بن علی [*]عبدالله بن علی العباس بن علی [*]عبدالله بن الاصغر [*]عثمان بن علی [*]عمر بن علی [*]محمد الاصغر بن علی [*]محمدبن العباس بن علی فرزندان امام حسن (علیه السلام) [*] [*]ابوبکر بن الحسن [*]بشر بن الحسن [*]عبدالله بن الحسن [*]قاسم بن الحسن فرزندان امام حسین (علیه السلام) [*] [*]علی بن الحسین الاکبر [*]علی بن الحسین الاصغ [*] فرزندان عبدالله بن جعفر و زینب بنت علی [*] [*]عبدالله بن عبدالله بن جعفر [*]عون بن عبدالله بن جعفر [*]محمدبن عبدالله بن جعفر فرزندان عقیل ابن ابیطالب [*] [*]مسلم بن عقیل (محل شهادت درکوفه) [*]عبدالرحمان بن عقیل [*]عبدالله الاکبر بن عقیل [*]عبدالله بن مسلم بن عقیل [*]عون بن مسلم بن عقیل [*]محمد بن مسلم بن عقیل [*]lجعفر بن عقیل [*]جعفربن محمد بن عقیل [*]احمد بن محمد بن الهاشمی یاران امام حسین (علیه السلام) [*] [*]ابراهیم بن الحضین الاسدی [*]ابوالحتوف بن الحارث الانصاری [*]ابو عامر النهشی [*]اسلم الترکی مولی امام (خدمتگذار امام) [*]ادهم بن امیه العبدی [*]امیه سعد الطاعی [*]انس بن الحارث الکاهلی [*]انیس بن معقل الاصبحی [*]بریربن خضیرالهمدانی [*]بشر بن عبدالله الحضرمی [*]بکربن حی التیمی [*]جابر بن الحجاج التیمی [*]حبله بن الشیبانی [*]جناده بن الحارث الهمدانی [*]جناده بن کعب الانصاری [*]جندب بن حجیر الخولانی [*]جون مولی ابی ذر(خدمتگذار ابوذر غفاری) [*]جوین بن مالک التیمی [*]حارث بن امری القیس کندی الکندی [*]الحارث بن بنهان [*]الحباب بن الحارث [*]الحباب بن عامر الشعبی [*]حبشی بن قیس النهمی [*]حبیب بن مظاهر(یا مظهر) [*]الحجاج بن بدر السعدی [*]حجاج بن مسروق جعفی [*]حر بن یزید ریاحی [*]حلاس بن عمرو راسبی [*]حنظله بن اسعدشامی [*]حنظله بن عمرو شیبانی [*]رافع مولی مسلم الازدی [*]زاهر بن عمرو الکندی [*]زهیر بن بشر الخثعمی [*]زهیر بن سلیم الازدی [*]زهیر بن القین البجلی [*]زیاد بن عریب الصادی [*]سالم مولی بنی المدینه الکلبی [*]سالم مولی عامر العبدی [*]سعد بن الحارث الانصاری [*]سعد، مولی علی بن ابی طالب [*]-سعد مولی عمرو بن خالد [*]سعید بن عبدالله حنفی [*]سلمان بن مظارب الجبلی [*]سلیمان مولی الحسین [*]سوار بن منعم النعمی [*]سوید بن عمرو بن ابی المطاع [*]سیف بن الحارث الجابری [*]شوذب مولی بنی شاکر [*]الضرغامه بن مالک [*]عائذ بن مجمع العائذی [*]عابس بن ابی شبیب الشاکری [*]عابر بن حساس بن شریح [*]عامر بن مسلم العبدی [*]عباد بن المهاجر الجهنی [*]عبدالاعلی بن یزید الکلبی [*]عبدالرحمن الارحبی [*]عبدالرحمن بن عبد ربه الانصاری [*]عبدالرحمن بن عروه الغفاری [*]عبدالرحمن بن مسعود التیمی [*]عبدالله بن ابی بکر [*]عبدالله بن بشر الخثمی [*]عبدالله بن عروه الغفاری [*]عبدالله بن عمیر بن حباب الکلبی [*]عبدالله بن یزید الکلبی [*]عبدالله بن یزید الکلبی [*]عقبه بن سمعان [*]عقبه بن الصلت الجهنی [*]عماره بن صلخب الازدی [*]عمران بن کعب بن حارثه الاشجی [*]عمار بن حسان الطائی [*]عمار بن السلامه الدالانی [*]عمرو بن خالد عبدالله الجندعی [*]-عمرو بن خالد الازدی [*]عمرو بن خالد الصیداوی [*]عمرو بن قرظه الانصاری [*]عمرو بن مطاع الجفی [*]عمرو بن جناده الانصاری [*]عمرو بن ضبیعه الضعبی [*]عمرو بن کعب، ابو ثمامه الصائدی [*]قارب مولی حسین [*]قاسط بن زهیر التغلبی [*]القاسم بن حبیب الازدی [*]کردوس لتغلبی [*]کنانه بن عتیق التغلبی [*]مالک بن دودان [*]مالک بن عبدالله بن سریع الجابری [*]مجمع الجهنی [*]مجمع بن عبدالله العائذی [*]محمد بن البشیر الحضرمی [*]مسعود بن الحجاج التیمی [*]مسلم بن عوسجه الاسدی [*]محمد بن کثیر الازدی [*]مقسط بن زهیر التغلبی (احتمالآ مقسط بن عبدالله بن زهیر) [*]منجح، مولی الحسین [*]الموقع بن ثمامه الاسدی [*]نافع بن هلال الجملی [*]نصر [*]النعمان بن عمرو الراسبی [*]نعیم بن عجلان الانصاری [*]واضح الرومی مولی الحارث السلمانی [*]وهب بن حباب الکلبی [*]یزید بن ثبیط العبدی [*]یزید بن زیاد بن مهاصر الکندی [*]یزید بن مغفل الجعف البته می دونم افراد لیست زیاد هستند اما با یه ذره همت بچه ها می تونیم یه زندگی نامه هر چند کوچک از این شهدای گرانقدر درست کنیم هر کسی به قولی پایه است بسم ا... نکته : برای شروع می تونیم از حبیب ابن مظاهر - زهیر بن قین و حضرت عباس که این سه از فرماندهان نبرد بودند شروع کنیم توجه : هر کدوم از دوستان مطلبی رو که ذکر می کنه با منبع باشه و در ضمن اول نوشته هاش بنویسه که زندگی نامه ی کدوم شهید و ناظر بش هم بادیدن اون اسم , اسم رو از لیستی که تعیین کردم خط بزنه
|
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۱۲, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
راوی نقل میکند سپس امام فریاد زد و فرمودند: آیا فریاد رسی نیست که برای خشنودی خدا به فریاد ما برسد؟ آیا مدافعی نیست که از حرم رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دفاع نماید؟ هنگامی که امام حسین(علیه السلام) چنین درخواستی نمود حر بن یزید ریاحی نزد عمر بن سعد آمد و عرضه داشت:آیا با این مرد جنگ خواهید کرد؟
عمر گفت:بله به خدا سوگند جنگی خواهم کرد که کمترین و آسان ترین مرحله آن بریدن سرها و افتادن دست ها باشدبعد از آن حر در مکانی به نزدیک سربازانش رفت و در آنجا ایستاد و لرزه بر اندامش افتاد. مهاجر بن اوس به حر گفت:به خدا قسم که کار تو ما را به شک انداخته است اگر از من سؤال می شد که دلیرترین مردم کوفه چه کسی است در جواب از تو نمی گذشتم (و تو را معرفی می کردم) پس این چه حالی است که در تو می بینم؟ حر گفت:به خدا سوگند که من خودم را میان بهشت و جهنم مشاهده می کنم و اگر چه بدنم را پاره پاره کنند و مرا بسوزانند ولی چیزی را بر بهشت ترجیح نمی دهم سپس حر به اسب خود رکاب زد و به سوی امام حسین(علیه السلام) حرکت نمود در حالی که دو دست خود را بر سر گذاشته بود نزد امام شرفیاب شد و عرض کرد:پروردگارا! من به سوی تو توبه می کنم و تو نیز توبه ی مرا بپذیر حقیقتا من دل دوستانت و فرزندان دختر پیامبرت را ترساندم. به امام حسین(علیه السلام) عرضه داشت:فدایت گردم من همان کسی هستم که همراه تو بودم و مانع از بازگشت شما شدم و بر تو سخت گرفتم به خدا سوگند که من فکر نمی کردم این قوم پیشنهاد تو را قبول نمی کنند و کار را به اینجا می کشند و الان از انچه که انجام داده ام به سوی خدا توبه می کنم آیا توبه من پذیرفته است؟ امام حسین(علیه السلام) فرمود: آری خداوند توبه ات را می پذیرد اکنون پیاده شو حر عرض کرد: من سواره باشم بهتر از این است که پیاده باشم و پایان کارم به پیاده شدن ختم نشود. بعد اضافه کرد: از آن جا که من اولین کسی هستم که بر حضرت خروج کردم پس اجازه بدهید اولین کسی باشم که در برابر شما جان خود را تقدیم کنم بلکه در زمره ی کسانی قرار یگیرم که فردای قیامت با جد بزرگوارت حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مصافحه نمایم. (منظور حر از اولین شهید اولین شهید از ان لحظه به بعد بود) امام به حر اجازه جهاد داد حر جنگ نمایانی کرد تا اینکه تعدادی از دلاوران و قهرمانان دشمن را کشت. سپس خود نیز به شهادت رسید پیکر او را نزد حسین(علیه السلام) آوردند و حضرت در حالی که خاک از چهره او بر می داشت فرمود: براستی تو همانند آنچه مادرت نامیده ( حر ) او آزادمرد هستی آزاد در دنیا و آخرت. |
|||
|
|
۱۶:۳۵, ۱۱/آذر/۹۱
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
جعفر بن عقيل بن ابى طالب
جعفر يكى از پسران عقيل برادر حضرت على (علیه السلام) و پسر عموى امام حسين (علیه السلام) بود. نام مادرش را ام الثغر ، دختر عامر (بنا به روايت ديگر ، خوصا دختر عمرو بن عامر) نوشته اند. از امام محمد باقر (علیه السلام) و حميد بن مسلم روايت شده است كه جعفر در روز عاشورا به دست عروه بن عبدالله خثعمى به شهادت رسيد. منابع متعددى از شهادت او سخن گفته و نوشته اند كه همراه امام حسين (علیه السلام) از مدينه به مكه و از مكه به سوى كوفه حرت كرد و در كربلا به شهادت رسيد (مقاتل الطالبيين ، ص 91؛ بلاذرى ، انساب الاشراف ، (ترجمه ريحانتى رسول الله... )ت ص 206 الفتوح ، ج 3 ، ص 126؛ خوارزمى ، مقتل الحسين ، الجزء الثانى ، ص 30 و 53؛ تاريخ الطبرى ، ج 5 ، ص 469؛ الكامل فى التاريخ ، ج 4 ، ص 75؛ نهايه الارب ، ج 20 ، ص 462؛ لباب الانساب ، ج 1 ، ص 401؛ البدايه و النهايه ، ج 8 ، ص 185 و 189؛ منتهى الامال ، ص 456 و 482؛ بحارالانوار ، ج 45 ، ص 32 ، 68؛ الارشاد ، ص 249؛ تنقيح المقال ، ج 1 ، ص 219؛ نفس المهموم ، ص 146 ، امام حسن و امام حسين (علیه السلام) ، ص 246؛ ابصار العين ، ص 119). |
|||
|
|
۲۱:۴۶, ۲۱/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آذر/۹۱ ۲۲:۱۹ توسط mohammad reza.)
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام لیلی و مجنون کجا!وهب و همسرش کجا!؟ محمدرسول نویسنده وبلاگ پلاک هشت در آخرین پست وبلاگ خود نوشت: وهب نصرانی بود، اُم وهب هم که مادر وهب است، نصرانی بود؛ اینها به دست امام حسین(علیهالسلام) اسلام آوردند. روز عاشورا وهب حدود هفده روز بود که با همسرش ازدواج کرده بود.در تاریخ مینویسند مادر رو کرد به پسرش و گفت مگر وضع امام حسین را نمیبینی؟! برو پسر پیغمبر را یاری کن!دقت کنید که اینها جزء اردوگاه امام حسین(علیهالسلام) نبودند، بلکه خودشان آمده بودند. مادر اصرار میکرد که برو، امّا همسرش ممانعت میکرد و میگفت نرو! حتی تعبیراتی از مادرش هست که برو، روز قیامت رسول خدا تو را شفاعت میکند! همسر وهب به او گفت که من به یک شرط حاضرم که تو بروی؛ وهب گفت چه شرطی؟! گفت من و تو با هم پیش امام حسین برویم، من حرف دارم؛ در آنجا حرفهایم را میزنم، بعد اگر خواستی بروی، برو. خلاصه این دو جوان خدمت امام حسین(علیهالسلام) آمدند و وارد خیمه حضرت شدند. وهب گفت آقا، من میخواهم به میدان بروم، امّا همسرم مانع میشود! همسرش هم گفت بله، من مانع میشوم! ![]() بعد به امام حسین گفت من خدمت شما آمدم برای اینکه با دو شرط اجازه دهم که وهب به میدان برود و شما باید این دو شرط را ضمانت کنید.اوّل اینکه میدانم اگر وهب برود، شهید میشود. امّا من یک زن جوان و تنها در این بیابان هستم؛میخواهم در این بیابان تنها نباشم و پیش بیبیها و خاندان شما بیایم ؛ شما این را ضمانت کنید! دوم اینکه من میدانم همسرم شهید میشود و روز قیامت به بهشت میرود؛ باید اینجا پیش شما قول بدهد که من را فراموش نکند و با هم به بهشت برویم مینویسند: *فَبَکَی الحُسَینُ(علیهالسلام). امام حسین(علیه السلام) گریه کردند. بعد هم حضرت هر دو شرط راضمانت کرد وفرمود وهب که شهید شد، تو بیا پیش این بیبیها باش؛ روز قیامت هم من آنجا هستم و شفاعت میکنم. وهب به میدان رفت؛ طولی نکشید که یک دست وهب قطع شد. اینجا بود که همسر وهب خودش بین آن جمعیّت وارد میدان شد و شروع به حمله کرد. وهب به او گفت چه شد؟! تو که نمیگذاشتی من به میدان بیایم! حالا خودت آمدی؟! همسرش گفت مگر نمیشنوی امام حسین چه دارد میگوید؟ میگوید: «هَلْ مِنْ ذَابٍّ یَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ اللَّهِ هَلْ مِنْ مُوَحِّدٍ یَخَافُ اللَّهَ فِینَا هَلْ مِنْ مُغِیثٍ یَرْجُو اللَّهَ فِی إِغَاثَتِنَا». ![]() مگر نمیبینی حسین داد غربت سر میدهد؟ میگویند اینجا وهب صدایش بلند شد: یا حسین! به داد من برس! اینها را چه کار کنم؟! دستِ دیگر وهب هم قطع شد. مادروهب عمود خیمه را گرفت و وارد میدان شد*؛ اینجا بود که امام حسین رو کرد به او و گفت: *إرجِعِی ألَی النِّساءِ رَحِمَکِ اللهُ... به سوی زنان بازگرد ، خدا تو را رحمت کند... صلوات یا الله بسم الله الرحمن الرحیم سلام راستی دعا کنید یک همسر مثل همسر وهب خدا نسیبم کنه ![]() آخه واقعا احتیاج دارم تا اونوقتی که یوسف زهرا (سلام الله علیها) دست یاری کشید دستم رو کوتاه نکنه صلوات یا الله |
|||
|
|
۱:۵۲, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهور الحجه
رحمت خدا بر جناب وهب و همسر و مادرش |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| (A+)چرا و چگونه سيّدالشّهدا (علیه السلام) تنها شد (مقاله ویژه!!!)# | علی 110 | 14 | 13,554 |
۲۶/فروردین/۹۷ ۱۴:۳۷ آخرین ارسال: imaneavare_59 |
|
| طی الارض و عبور از موانع با توسل به امام جواد (علیه السلام ) | آفتاب | 22 | 11,351 |
۸/فروردین/۹۷ ۰:۴۰ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| آیا همه شهدای کربلا شیعه بودند؟ | mahdy30na | 6 | 3,286 |
۱۲/اسفند/۹۶ ۱۷:۰۴ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| چرا مدت سوگواری امام حسین ع طولانی است؟ | aliabad | 72 | 16,776 |
۲۳/مهر/۹۵ ۲۱:۲۹ آخرین ارسال: aliabad |
|
| زندگی از دیدگاه امام حسین ع | aliabad | 0 | 1,201 |
۱۲/مهر/۹۵ ۱:۱۶ آخرین ارسال: aliabad |
|
| چرا پرچم گنبد حرم امام حسین علیه السلام سرخ است؟ | در جستجوی سختی | 2 | 2,243 |
۱۰/آبان/۹۴ ۱۵:۱۱ آخرین ارسال: Mohammad Trust |
|
| روزشمار وقایع کربلا از اول محرم تا روز عاشورا | Eve | 1 | 1,089 |
۲۷/مهر/۹۴ ۲۱:۱۰ آخرین ارسال: mahdy30na |
|

![[تصویر: 246444_703.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/9/21/246444_703.jpg)
![[تصویر: 246442_136.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/9/21/246442_136.jpg)