شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام دوستان ازتون یه کمکی میخوام خواهشا جوابمو بدین...
چند وقت پیش من توی مدرسه ( من الان دبیرستانیم ) با یکی از دوستانم که معمولا با هم بحث آزاد عقیدتی میزاریم ( هر کسی نظر خودشو میگه بدون تعصب و با هم راجع به اون تحقیق میکنیم تا به جواب برسیم...) سر مسیله ی حجاب با هم شروع به بحث کردیم...
منتها بر خلاف همیشه من و اون بحثمون بالا گرفت و آخرش هم به نتیجه نرسید.... ( من میگفتم که حجاب باید حتی اگه به صورت چادر نباشه ولی باید کامل باشه مقنعه بلند و مانتویی که زننده نباشه و مو ها هم کاملا پوشیده باشه ولی اون میگفت که حجاب فقط باید روی گریبان باشه و شلوار زیر زانو و لباس آستین کوتاه هم میشه )
من خیلی تعجب کردم!!!! آخه حجاب جز مسایلی هست که هم از لحاظ منطقی میشه اثباتش کرد و مم از طریق دینی گرچه اون فقط از لحاظ دینی اونم فقط از لحاظ قرآن نه از لحاظ حدیث...
منم همون آیه ای از سوره ی نور رو خوندم ( فکر کنم 31 ) ....
اونم گفت که کلمه ی خمر معنی روسری نمیده!!!!! من از روی فرهنگ لغت که نگاه کردم نوشته بود خمر : روبنده ها پوشش های سر و صورت زنان عرب..
اونم گفت که پس مو ها نمیشه و ....
منم که دست تنها بودم (!!!) چند تا سوره ی دیگه رو خوندم ولی آیه ای که به صراحت بگه که حجاب باید به این صورت باشه پیدا نکردم...
گفتم که هرچی باشه اگه حجاب به این صورت نبود حضرت زهرا (علیه السلام) چادر نمیپوشیدن اونم گفت مگه تو توی اون زمان بودی که دیدی چادر میپوشن؟!!!! تازه اگر هم چادر میپوشیدن زمان عرب جاهلیت بوده الان دیگه اون شرایط نیست...
از جایی که منم اطلاعاتم خیلی کم بود گفتم بهش من میرم بیشتر تحقیق میکنم و بهش میگم ...
اونم گفت اگه خدا توی قرآن هم بگه که زنها باید به این شکل حجاب داشته باشن من قبول نمیکنم (!!) چون تساوی بین حقوق زن و مرد چی میشه چرا زنها باید برای اینکه مردها بهشون نگاه نکنن حجاب داشته باشن ولی مردها این شکلین؟!!! منم گفتم اگه توی قرآن باشه چون کلام خدای متعال هست ما باید قبول کنیم چونکه خداوند از همه ی ما دانا تر هست ...
تازه اگر ما حجاب داشته باشیم برای خودمونه نه اینکه اونها گمراه نشن و ... تازه در این مورد زن با مرد خیلی تفاوت داره ...
حالا من واقعا نمیدونم چه جوری باید قانعش کنم ...مخصوصا اینکه حجاب مسیله ی خیلی مهمیه و ما وظیفه ی امر به معروف و نهی از منکر داریم از نظر من فعلا مسیله ی حجاب جز مهمترین مسایل هست و حتی اگه من نخوام اونو قانع کنم بالاخره همه ی ما باید فلسفه ی اصلی حجاب رو از همه لحاظ بدونیم بنابراین خواهش میکنم از شما دوستان که مسیله ی حجاب رو کاملا برسی کنیم تا دیگه شبهه ای در این زمینه نمونه.
ممنونم
منم ازین آدما دور و برم زیاد دیدم وقتی گفته اگه تو قرآن هم باشه قبول نمیکنم بی خیالش شو چون وقت تلف کردنه منطق نداره
سلام
اول در مورد بحث تساوی حقوق زن و مرد
چرا مدام ما می گم زنان به این وجه حجاب دارند مردان و مردان ندارند آیا تا به حال فکر کرده ایم که قدرت تحریک شدن مردان و شهوت ان ها از زنان بیش تر است و باید خیلی با خودشان بجنگند و جلو شیطان درونیشان را حتی در حد نگاه بگیرند ؟ این کار خیلی سخت است
زنان با داشتن حجاب خودشان کار خودشان را کرده اند اما مردان باید مواظب دیگران باشند که نکند ناگهان با زن بد حجابی روبرو شوند و.... در خیابان باید مواظب باشند و.....
و اما مردان هم مانند زنان حجاب باید داشته اما نه به اندازه ی ان ها و زنان هم مانند مردان باید مواظب نگاه خود باشند ولی نه اندازه ی مردان
در ضمن خدا به اندازه ی داده ها تکلیف می دهد چه ظور است که زن زیباتر باشد شما چیزی نمگید اما وقتی حجاب را مطرح می کنیم از حقوق تساوی حرف می زنید
خدا بعضی چیز ها را به زن و بعضی ها را به مرد داده
(۱۱/آذر/۹۰ ۲۰:۲۸)mohades نوشته است: [ -> ]منم ازین آدما دور و برم زیاد دیدم وقتی گفته اگه تو قرآن هم باشه قبول نمیکنم بی خیالش شو چون وقت تلف کردنه منطق نداره
مشکل دقیقا از همین جا شروع میشه.
ما باید ببینیم طرف مقابل به چی اعتقاد داره به چی اعتقاد نداره.
یک وقتهایی هست,طرف اسلام و قرآن رو قبول داره,اما افکارش مسمومه و باید افکار جدید به ذهنش تزریق کرد.
یک جاهایی هم هست که مثل ایشون,طرف اصلا قرآن رو قبول نداره که در اون صورت,باید بگردی ببنیی به چی اعتقاد داره.الگوش کیه.با کیا در ارتباطه.و...
ضرر های اون تفکر,اون افراد و.. بهش گفته بشه.
(۱۱/آذر/۹۰ ۱۹:۴۶)fandogh نوشته است: [ -> ]سلام دوستان ازتون یه کمکی میخوام خواهشا جوابمو بدین...
چند وقت پیش من توی مدرسه ( من الان دبیرستانیم ) با یکی از دوستانم که معمولا با هم بحث آزاد عقیدتی میزاریم ( هر کسی نظر خودشو میگه بدون تعصب و با هم راجع به اون تحقیق میکنیم تا به جواب برسیم...) سر مسیله ی حجاب با هم شروع به بحث کردیم...
منتها بر خلاف همیشه من و اون بحثمون بالا گرفت و آخرش هم به نتیجه نرسید.... ( من میگفتم که حجاب باید حتی اگه به صورت چادر نباشه ولی باید کامل باشه مقنعه بلند و مانتویی که زننده نباشه و مو ها هم کاملا پوشیده باشه ولی اون میگفت که حجاب فقط باید روی گریبان باشه و شلوار زیر زانو و لباس آستین کوتاه هم میشه )
من خیلی تعجب کردم!!!! آخه حجاب جز مسایلی هست که هم از لحاظ منطقی میشه اثباتش کرد و مم از طریق دینی گرچه اون فقط از لحاظ دینی اونم فقط از لحاظ قرآن نه از لحاظ حدیث...
منم همون آیه ای از سوره ی نور رو خوندم ( فکر کنم 31 ) ....
اونم گفت که کلمه ی خمر معنی روسری نمیده!!!!! من از روی فرهنگ لغت که نگاه کردم نوشته بود خمر : روبنده ها پوشش های سر و صورت زنان عرب..
اونم گفت که پس مو ها نمیشه و ....
منم که دست تنها بودم (!!!) چند تا سوره ی دیگه رو خوندم ولی آیه ای که به صراحت بگه که حجاب باید به این صورت باشه پیدا نکردم...
گفتم که هرچی باشه اگه حجاب به این صورت نبود حضرت زهرا (علیه السلام) چادر نمیپوشیدن اونم گفت مگه تو توی اون زمان بودی که دیدی چادر میپوشن؟!!!! تازه اگر هم چادر میپوشیدن زمان عرب جاهلیت بوده الان دیگه اون شرایط نیست...
از جایی که منم اطلاعاتم خیلی کم بود گفتم بهش من میرم بیشتر تحقیق میکنم و بهش میگم ...
اونم گفت اگه خدا توی قرآن هم بگه که زنها باید به این شکل حجاب داشته باشن من قبول نمیکنم (!!) چون تساوی بین حقوق زن و مرد چی میشه چرا زنها باید برای اینکه مردها بهشون نگاه نکنن حجاب داشته باشن ولی مردها این شکلین؟!!! منم گفتم اگه توی قرآن باشه چون کلام خدای متعال هست ما باید قبول کنیم چونکه خداوند از همه ی ما دانا تر هست ...
تازه اگر ما حجاب داشته باشیم برای خودمونه نه اینکه اونها گمراه نشن و ... تازه در این مورد زن با مرد خیلی تفاوت داره ...
حالا من واقعا نمیدونم چه جوری باید قانعش کنم ...مخصوصا اینکه حجاب مسیله ی خیلی مهمیه و ما وظیفه ی امر به معروف و نهی از منکر داریم از نظر من فعلا مسیله ی حجاب جز مهمترین مسایل هست و حتی اگه من نخوام اونو قانع کنم بالاخره همه ی ما باید فلسفه ی اصلی حجاب رو از همه لحاظ بدونیم بنابراین خواهش میکنم از شما دوستان که مسیله ی حجاب رو کاملا برسی کنیم تا دیگه شبهه ای در این زمینه نمونه.
ممنونم
سلام خدمت دوست گرامی و با غیرت عزیز:
خدمتتان عرض کنم بنده همه با این شکل از اشخاص بسیار بحث کردم.ببینید ایشان در اوایل بر سر قرآن جدل می کند و بعد با بهانه ای معنی خمر را برای شما منحرف می سازد.بعد وقایع ثبت شده ی تاریخ درباره ی حجاب حضرت زهرا(سلام الله علیها) را با این استدلال که مگر شما آنجا بوده اید کنار می زند.آنگاه که احتمالا فضا را نامناسبتر دیده حتی قرآن را هم نمی پذیرد.به شما بگویم کسی که نخواهد سر عقل و منطق بیاید هر چقدر هم سخن بگویید کمتر نتیجه می گیرید. نظرم همانی است که فرمودید.باز هم تلاش کنید اما نه اینکه بی خود خود را به زحمت بیندازید.برخی اطلاعات درباره ی بحث بالای شما در ادامه می آورم و فلسفه ی کوتاهی هم از حجاب که در کلام بزرگان قرار می دهم.باید بدانیم و همه می دانیم که فقط کسی وارد نور حقیقت می شود که بخواهد و از خدا درخواست کند.در غیر اینصورت اگر بخواهد تفکر و پیش زمینه های خو را به کرسی بنشاند با هزاران دلیل هم اوضاع همین است.
اگر هنوز هم اصرار بر بحث با ایشان دارید که احتمالا بی نتیجه است: بار دیگر با متد مشخص و مرحله به مرحله و با سند و مراجع کامل برای او این مطالب را بیان کنید.سعی کنید با آرامش و با دوستی بیشتر اطلاعات را به خورد او دهید و دوباره نتیجه گیری خود را ارائه کنید.فلسفه ی عقلی را هم بیان کنید.از مشکلات بی حجابان بگویید از بی عفتی و نتایج آن در غرب که به تزلزل همه چیز انجامیده است.از رو آوردن زنان غربی به اسلام به طور فزاینده و فقط به خاطر حجاب. از آرامش و پاکی خانواده های ایرانی بگویید که حاصل همین حجابو است.حتی کمی بحث را شخصی کنید که آیا شما دوست دارید یک نفر با همسر و ....شما با چشم ناپاک نگاه کند و اگر نه چه را حلی پیشنهاد می دهید.اگر راه حل غرب است که تمام زنان غربی به آمار خودشان بعد ازدواج به غیر از شوهر خود با مرد دیگری ارتباط داشته اند!!! و اگر دوست دارید همسر شما فقط با شما باشد چه پیشنهادی دارید؟؟؟ اگر دیدید به جاده ی خاکی زذ و گفت نه من هم عاشق بی ناموسی در غربم و شما خیلی متعصبید دیگر باید بگویم ولش کنید و از خداوند و معصومین بخواهید کمکش کنند.وظیفه ی شما احتمالا کامل شد.
درباره ی خمر باید عرض کنم چون نه شما و نه دوستتان دقیق معنای آن را می دانید عقل حکم می کند که به کتب لغت مراجعه کنید و البته اکثر لغوی های عرب مطلب زیر را بیان کرده اند.این نکات را نگاه کنید:
«خمر» ، جمع خمار است و در کتب لغت آمده است : «الخمار ثوب تغطي به المرأه أسما»3 ؛ (راغب اصفهاني ، 1992 م : 298) «خمار لباسي است که زن سر خود را با آن مي پوشاند .» آقاي مصطفوي در التحقيق في کلمات القرآن مي نويسد : «خمر و خمار به معني ستر و پوشش است . شراب را خمر گويند ؛ زيرا حواس ظاهري و باطني را مي پوشاند . به روسري زن نيز خمار گويند ؛ زيرا به وسيله آن سرش را مي پوشاند .»4 (مصطفوي ، 1360 ،چ 3 : 129) ابن عباس در تفسير اين بخش از آيه ي شريفه مي گويد : «تغط شعرها و صدرها و ترائبها و سوالصفا» 5 ؛ (طبرسي ، 1380 ، چ 7 : 185) «زن موي سر، سينه و دور گردن و زيرگلوي خود را بپوشاند .»
«آنچه مي تواند به اين فرمان الهي جامه ي عمل بپوشاند ، مقنعه يا روسري بلندي است که علاوه بر پوشش کامل سر ، بر روي گردن و سينه افتد .»1 (بيرقي اکبري ، 1377 : 38) و شهيد مطهري معتقد است : «ترکيب لغوي «ضَرَب علي» در لغت عرب اين معنا را مي سازد که چيزي را بر روي چيز ديگر قرار دهند ، به طوري که مانع و حاجبي براي او شمرده شود .»2 (مطهري ، 1353 : 138) براساس آيه ي شريفه و تفسير ابن عباس ، اين پوشش سرهر چه که هست ، اعم از شال ، روسري ، مقنعه بايد مو ، سينه ، دورگردن و زيرگلوي زن را بپوشاند .
«در زمان جاهليت و صدر اسلام زنان عرب غيرمسلمان لباس هاي بلند و گشاد مي پوشيدند ، برسر يا شانه خود عبا مي انداختند و پوششي کوتاه و کوتاه تر از جلباب روي سرشان مي بستند . شهيد مطهري به نقل از تفاسير معتبر از جمله تفسير کشاف بيان مي کنند که زنان عرب معمولاً پيراهن هايي مي پوشيدند که گريبان هاي شان باز بود ، دور گردن و سينه را نمي پوشاند و روسري هايي هم که روي سر خود مي انداختند از پشت سر مي آويختند ، قهراً گوش ها و بناگوش ها و گوشواره ها و جلوي سينه و گردن نمايان مي شد . اين آيه دستور مي دهد که بايد قسمت آويخته ي همان روسري ها از دو طرف روي سينه و گريبان خود بيافکنند تا قسمت هاي ياد شده پوشيده گردد .»3 (همان : 136 و 137)
آیه ای دیگر درباره ی حجاب:
نوع دوم پوشش جلباب است که در سوره احزاب بدان تصريح شده است : «يا أَيهَا النَبي قُل لِأَزواجِکَ و بَناتِکَ وَ نِساءِ المُؤمِنينَ يدُنينَ عَلَيهِنَّ مِن جَلا بيبهنَّ ذلِِکَ أَدني أَن يعرِفنَ و لايوذَينَ و کان الله غفوراَ رحيماَ .»1 (سوره احزاب ، آيه 59 «اي پيامبر ، به زنان و دخترانت و زنان مؤمن بگو : جلباب هاي خود را به هم نزديک سازند تا با اين پوشش بهتر شناخته شوند و از تعرض هوس رانان آزار نبينند و خداوند بخشنده و مهربان است .»
علامه طباطبايي در تفسير الميزان در ذيل آيه شريفه آورده است : «الجلابيب جمع جلباب و هوثوب تشتمل به المرأه فيغطّي جميع بدنها او الخمار الذي تغطّي به رأسها و وجهها .»2 (طباطبايي ، 1396 هـ . ق ، ج 16 : 361) «جلابيب جمع جلباب است و آن لباسي است که زن آن را در بر مي کند و همه بدن خود را مي پوشاند يا مقنعه اي است که سر و صورت خود را به آن مي پوشاند .» زمخشري نيز در کشاف به نقل از ابن عباس همين معني را به کار برده است و مي گويد : «الرداء الذي سيته من فوق الي اسفل»3 (زمخشري ، 1352 ، ج 3 : 559) «در جلباب ردايي است که سراسر بدن را از بالا تا پايين را مي پوشاند .
ابن منظور نيز در لسان العرب جلبا را لباس بلند معنا کرده و مي نويسد : «الجلباب ثوب اوسع من الخمارد دون الرداء تغطي به االمرأه راسها و صدرها و قيل هوثوب واسع دون الملحفه تلسبه المرأه و قيل هو الملحفه»4 ؛ (بيرقي اکبري ، 1377 : 44) «جلباب لباسي بزرگ تر از سرپوش و کوچک تر از رداست که زن سر و سينه خود را با آن مي پوشاند و گفته شده است لباسي بزرگ است که از محلفه کوتاه تر است و زن آن را مي پوشد و گفته شده است همان ملحفه است .»
واژه ي ادناء در تفاسير «هم به معناي دنو (نزديک کردن) آمده .»5 (فيض کاشاني ، بي تا ، ج 4 : 203) و «هم به معناي ارحاء و اسدال و آويختن .» 6 (زمخشري ، 1352 : 565) آيه شريفه مي فرمايد : «يدنينَ عَلَيهِنَّ مِن جلا بيهَّن ذلِکَ أَدني أَن يعرِفنَ فَلا يؤذَينَ ...» معناي آيه اين است که زنان مسلمان بايد جلباب هاي شان را به خود نزديک کنند يا بر سر بياويزند تا شناخته شوند به اينکه زن مسلمان آزاد هستند . »7 (فيض کاشاني ، بي تا ، همانجا) يا« شناخته شوند به اين که پوشيده و با عفت هستند .»8 (طباطبايي ،1396 هـ .ق، همانجا)
علاوه بر مباحث لغت شناسي ، چند نکته ويژه نيز در آيه ي جلباب وجود دارد :
1- تأخير نزول آيات مورد نظر در سوره ي احزاب پس از آيات خمار در سوره ي نور .»1 (عابديني ، بي تا : 7) با توجه به مسئله تدريجي بودن احکام ، اين نظر محتمل است که آيه ي خمار دستور نخستين و آيه ي جلباب دستور نهايي آن است ؛ حجاب برگزيده و برتر مورد نظر اسلام حجاب جلباب است .
2- عموميت آيه ي جلباب بر همه ي زنان مؤمن و زنان و دختران پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به عنوان يک حکم نهايي و استثنا ناپذير .» 2 (هدايت خواه ، 1374 : 184)
3- دستور بر نحوه ي پوشش جلباب با عنوان «يدنين عليهن من جلابيبهن» با چيزي مانند عبا و چادر سازگارتر است تا با لباس و روسري ؛ زيرا شکل لباس سراسري به گونه اي است که بايد اطراف آن را به يکديگر نزديک کرد و بر روي هم قرار داد تا بدن را بپوشاند .
4- اثر اجتماعي پوشش جلباب در اين آيه ي شريفه ذکر شده است در حالي که اين اثر براي پوشش خمار بيان نشده : «ذلک أدني ان يعرفن فلا يؤذين» ن آن آن
هم چنان که در شأن نزول آيه آمده است : «فانه کان سبب نزولها ان النساء کن يخوص الي المسجد و نعيلين حلف رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و اذا کان باليل حرجن الي صلاه المغرب و العشاء الاخر و الغداه يقعد الشباب لهن في طريقهن فيوذونهن و يتعرضون لهن فانزل الله «يا اَيها النَبِي قُل لِأزواجِکَ و نباتک و نساء المؤمنين ...» الي قوله »3 ؛ (قمي ، 1378 هـ . ق ، ج 2 : 199) سبب نزول آيه اين بود که زنان براي گزاردن نماز مغرب پشت سر رسول خدا صلي الله عليه و آله از منزل خارج مي شدند و شب هنگام که براي گزاردن نماز مغرب و عشاء و نماز صبح به سوي مسجد مي رفتند ، جوانان بر سر راه آنان مي نشستند و به آزار و اذيت زنان نمازگزار مي پرداختند ، در اين هنگام اين آيه شريفه نازل شد و به آنها دستور داده شد حجاب خود را به طور کامل رعايت کنند تا به خوبي شناخته شوند و کسي بهانه ي مزاحمت پيدا نکند .
در سوره ي مبارکه نور آيه ي شريفه 31 دو نهي وجود دارد . نهي مورد نظر در اين مبحث «و لايبدين زِينُتهنَّ» است ؛ «زنان نبايد زينت خود را آشکار سازند .» ؛ و بلافاصله بعد از آن عبارت «اِلّا ما ظَهر مِنها» آمده است ؛ «زينت هايي که آشکار هستند مشمول اين نهي نمي باشند .»
در تعيين اين که از زينت ها چه زينت هايي نبايد آشکار شوند ، ميان فقها اختلاف رأي وجود دارد . کلمه ي «زينت» در زبان عربي عام تر از واژه ي «زيور» در زبان فارسي است ؛ زيرا زيور به زينت هايي گفته مي شود که از بدن جدا مي شود ؛ مانند طلاجات و جواهرات ، ولي کلمه زينت هم به اين دسته گفته مي شود و هم به آرايش هايي که به بدن متصل است ؛ مانند سرمه و خضاب .» 1 (مطهري ، 1353 : 128)
«مفاد اين دستور آن است که زنان نبايد آرايش و زيور خود را آشکار سازند ؛ اما استثناي اول مي گويد : پوشش زينت هايي که آشکار است، لازم نيست . پس زينت هاي زن بر دو نوع است : يک دسته آشکارند و نوع ديگر مخفي ، مگر آن که زن به قصد و عمد بخواهد آن را آشکار کند ؛ اما سؤالي که در اينجا پيش مي آيد اين است که زينت آشکار کدام است و زينت پنهان کدام ؟ درباره ي اين انشاء از قديم ترين زمان ها از صحابه و تابعين و ائمه ي طاهرين :سؤال مي شده و به آن جواب داده شده است .»1 (همان : 129)
دیگر آیات و روایات هم در مرجع زیر:
آیات و احادیث حجاب
درباره ی پوشش حضرت زهرا(سلام الله علیها) بلاخره ما در آن زمان نبوده ایم؛ لاجرم باید به کتاب های روایی مراجعه کنیم.این کتاب ها را می توان از نظر سند مانند دیگر اسناد تاریخی بررسی کرد و مشاهده کرد که حجاب حضرت(سلام الله علیها) چادر بوده است.در لینک زیر چند کلامی در این باره اشاره شده است:
پوشش چادر حضرت زهرا(سلام الله علیها) در روایات
درباره ی فلسفه ی حجاب توصیه می کنم ایشان را با خانم های غربی که حجاب را پذیرفتند آشنا کنید.کتب ها و مصاحبه های آن را نشانش دهید.مخصوصا مصاحبه ی خانم آرین در کوله پشتی را.تاثیر کلام این افراد به دلیل آنکه خود چشیده اند دو مقوله را صد چندان است.لینک زیر هم که مال خود بچه های تالار است کمکتان.
فلسفه حجاب
التماس دعا.الهی باشید تا ابد.
به نام خدا
سلام
نقل قول:اگر هم چادر میپوشیدن زمان عرب جاهلیت بوده الان دیگه اون شرایط نیست...
اين جمله ايشون يعني گسترده بودن اسلام و بدون محدود بودنش از نظر تاريخي و جغرافيايي رو قبول ندارن.
وقتي اسلام فلان دستور رو داده ما نميتونيم بگيم اين مال قديم بوده.
به نظر من اين دوست شما ديكه خيلي غير منطقي تشريف دارن.
با اينجور آدما بايد مثل خودشون برخورد كرد.
مثلا درمورد اين جمله ايشون كه بالا نوشتم بايد ميگفتيد : " پس تعداد ركعت نماز هم بايد كم كنيم ديگه چون امروزه ديگه مردم خيلي مشغله پيدا كردن و نميتونن روزي17 ركعت نماز بخونن يا چون شبا خيلي خسته ميشن نماز صبح رو نخونن اشكالي نداره آخه زمان جاهليت(به ساعت امروزه بخوايم حساب كنيم) مردم شب ساعت 9 ميخوابيدن و صب ساعت3.5-4 بيدار ميشدن و به نماز صبح ميرسيدن."
شتر برانیم؟!
چون می دونم جوابتون منطقی خواهد بود منم دیگه قصد ندارم جواب بدم.
چند نکته به صورت خلاصه
اول اینکه قران را پیامبر اسلام بیان فرموده است . پس اگر به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و اعمال و سنت و سخنانش بی توجه بشویم و غلط بپنداریم خود قران هم زیر سوال میرود
دوم
خود قران میفرماید که پیامبر و راسخون فی العلم می بایست قران را تبیین و تاویل فرمانند و نه هر کسی ... مثلا در قران نماز را واجب دانسته . اما ان کس که روش خواندن و وقت و ... را بیان فرموده رسول الله میباشد ...
سوم
اگر فردی همه جایش پوشیده باشد بجز سر و گردنش و شما بخواهید به او دستور حجاب دهید چه میگویید؟
میگیید سرت را بپوشان!
چهارم
ایه قران را عالم به قران میبایست تفسیر کند ...اصلا شما بیا خود لغت حجاب را تعبیر کن ببین چه معنی میدهد ...
این بحث حجاب رو خیلی جاها مطرح کردیم مراجعه بفرمایید حتما جواب میگیرید
در پناه خدا
شبهه 2 نوع است : شبهه علمی و شبهه ایذاء . شبهه علمی رو باید جواب داد اما شبهه ای که به قصد اذیت و انحراف است رو نباید جواب داد *
=
*این کلام از حضرت استاد فاطمی نیا است.
معلومه که این دوست شما قصدش فهم مطلب نیست ؛ بحث رو به انحراف کشونده و اصلا جواب این حرف رو شما نده.