بسم الله الرحمن الرحیم
ابتدا ببینیم نظر خدا در قرآن در مورد انسان چیست؟
آیا به صرف اینکه لباس و تن آدمیزاد بر تن داشت موجودی او را میتوان اشرف مخلوقات نامید؟
او بسيار ستمگر و بسيار نادان است « احزاب/ 72.».
او نسبت به پروردگارش بسيار ناسپاس است « حج/ 66».
او آنگاه كه خود را مستغنى مىبيند طغيان مىكند « علق/ 6 و 7.».
او عجول و شتابگر است « اسراء/ 11.».
او هرگاه به سختى بيفتد و خود را گرفتار ببيند ما را در هر حال (به يك پهلو افتاده و يا نشسته و يا ايستاده) مىخواند؛ همينكه گرفتارى را از او برطرف كنيم گويى چنين حادثهاى پيش نيامده است « يونس/ 12.».
او تنگچشم و ممسك است « اسراء/ 100.».
او مجادلهگرترين مخلوق است « كهف/ 54.».
او حريص آفريده شده است « كهف/ 54».
اگر بدى به او رسد جزع كننده است و اگر نعمت به او رسد بخل كننده است «معارج/ 20- 21.».
" مجموعهآثاراستادشهيدمطهرى، ج2، ص: 274 – انسان در قرآن ص 13 و 14"
موجودی دارای این صفات آیا اشرف مخلوقات است؟
حالا همه ی این آیات به کنار
این آیه را چه میگویید:
وَ لَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ كَثيراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ (179-اعراف)
به يقين، گروه بسيارى از جن و انس را براى دوزخ آفريديم آنها دلها [عقلها] يى دارند كه با آن (انديشه نمىكنند، و) نمىفهمند و چشمانى كه با آن نمىبينند و گوشهايى كه با آن نمىشنوند آنها همچون چهارپايانند بلكه گمراهتر! اينان همان غافلانند (چرا كه با داشتن همهگونه امكانات هدايت، باز هم گمراهند)! (179)
تازه اینها به کنار
ببینیم کسانی که حقیقتاً اشرف مخلوقاتند در مورد خودشان چه میگویند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ببینیم مولا علی و امام سجاد و کسانی که گلهای سر سبد باغ آفرینش هستند چه میگویند درباره ی خودشان
أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ الْحَقِيرُ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِين
لابد اینجا هم باید بیاییم به مولا علی بگیم آقا جان چرا شما به خود میگویید ذلیل و حقیر
وقتی مولا علی امیرالمومنین به نفس خود خطاب میکند ذلیل و حقیر خوب تکلیف من و امثال من....
یا وقتی آقا امیر المومنین خود را گناهکار خطاب میکنند:
أنت لم توّلنى الا الجميل في حيوتى الهى تولّ من امرى ما أنت اهله وعد علىّ بفضلك على مذنب قد غمره جهله
اصلاً
استغفار 70 بندی مولا علی را خوانده اید ببینید مولای شما امیرالمومنین چگونه نفس خود را خطاب قرار داده
اصلاً امام سجاد علیه السلام انسان را چه تعریف کرده است در صحیفه ی سجادیه
تعریف انسان چیه؟
فلاسفه میگن : انسان موجود ناطق
عرفا میگن : انسان موجود عاشق
فلان ها میگن: انسان موجود بیسار
اما قربانش بروم آقا امام سجاد میفرمایند : انسان موجودی شدیداً فقیر به خدایی که غنی بالذات است
ما باید بفهمیم که هیچی نیستیم و خدا همه چیز است
این منیت باید کشته شود
صادق باید باشیم
وقتی شأن ما در مقابل مسئله ی بندگی در مقابل خدا قرار میگیرد به طبعیت از معصومین اعتراف به نقایص باید کرد
این حرفها که آقا جان تو اشرف مخلوقاتی و ....
آخه هر کس و ناکسی مثل من که جزو اشرف مخلوقات نیست
این انسان رو خدا جوری خلق کرده که هم میتواند اشرف مخلوقات شود و هم به اعتبار صریح کلامش در قرآن تا بل هم أضل شدن میتواند پیش برود
تازه اونها که اشرف مخلوقات هستند خود را آنچنان خطاب میکردند!!!!!!!!!
وای به من و امثال من
من خود را در عرصه ی بندگی گاگول میدانم، چون مطابق با واقع است
متر و محک مرتبه ی ایمان ما مشخص است ، تطابق رفتار و کردار ما با قرآن و قرآن ناطق یعنی 14 معصوم
خوب من با این متر که نگاه میکنم میبینم
ببببببببببببببببببببببببببله چه خبره!!!!!!!!!!
اما این وضعیت مرا به یأس و نا امیدی نمیشکاند
بلکه تنبهی است برای این که باید تلاش کرد و با توسل و توکل و تضرع سعی کرد خود را از این گاگولیت خارج کرد
اما مسئله اینجا است که در عرصه ی بندگی هم که انسان هر چه بیشتر رشد میکند
بنا به آنچه که کلام گلهای سر سبد آفرینش نشان میدهند گویا حقیقتاً خود را حقیر تر و ذلیلتر می بینند در پیشگاه الهی
و از نشانه های ایمان هم این است که فرد خود را حقیقتاً بدترین مردم بداند و اعمال خود را ناقص ترین اعمال
ما که نمیتوانیم کاسه ی تر از آش شویم با حرفهای روشنفکر مأبانه
یک بحثی دیگری است که در برخی فرقه های انحرافی که می آمدند صدای حیوانات را در می آوردند و یا کارهایی میکردند که خفت آور است مثلاً ریسمان دور گردن خود میبستند و میدادند دست غلامشان و غلام آنها را با همان ریسمان دور شهر می چرخاندند که مثلاً منیت و نفس و خود را بکشند ولی این کارها مردود است شدیداً در شرع مقدس
اما این بحث ربطی به انتقاد انجام شده در تاپیک ندارد
تعریف انسان در صحیفه ی سجادیه از سوی امام زین العابدین علیه السلام
آدم باید بفهمه هیچی نیست!!!!!!!!!!
بار دیگر خطاب مولا علی به نفس خود را تکرار میکنم
أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ الْحَقِيرُ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِين
بهتر است برویم و با دقت
فرازهای استغفار 70 بندی مولا علی را بخوانیم و بفهمیم ما چی هستیم و چی باید به خود نسبت دهیم