تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: یه سوال ، ربا يعني چي ؟(مهم)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
(۱۰/دی/۹۰ ۲۳:۰۵)وحید110 نوشته است: [ -> ]به این میگن مشارکت مدنی و یا خرید اقساطی

بلکه عملیات بانکی از باب معامله تحت عنوان یکی از عقود معاملی حلال مثل مضاربه یا شرکت یا جعاله یا اجاره و مانند آن است.
استفتا از رهبر

اسم این عملیاتی که شما گفتید میشه کلاه شرعی. یعنی داری ربا می گیری ولی با اسم عقود حلال اسلامی. با تغییر اسم هم ذات ربا از بین نمی رود.
مثل انکه بنده برم نصف شب خونه مردم رو خالی بکنم بعد بگم دارم اسباب کشی می کنم.
شما استفتا از مراجع دیگه دراین خصوص دارید یا خیر ؟
سلام دوستای گلم
آقا ما هم یه چیزی بگیم؟

چرا شما روی سود چونه می زنید؟ اینها کلاه های شرعی گشادی بلدند که تا خرخره پایین میاد. بی خیالش. سود حلالشون ببرند توی قبر صفا کنند باهاش.

نکته چیز دیگه ایه. برادرهای گل من آیا مرجعی سراغ دارید یا قانونی که تاخیر گرفتن رو حلال بدونه؟ تمام مراجع بلا استثنا تاخیر رو حرام می دونند.

بانکها ساعتی تاخیر می گیرند. خیلی خوب ساعتی نه، روزانه تاخیر می گیرند.

نکته!
ما که همه زندگیمون دولتیه، چون خصوصی ها هم طرفشون دولته.
در اجرای پروژه با دولت دولت در پرداخت هاش تاخیر داره و این تاخیر رو لحاظ نمی کنه. شش ماه با تاخیر پول میده اون شش ماه رو هم حساب نمی کنه(حرامه دیگه). شما از بانک وام گرفتید برای پروژه خودتون، بانک هم که مال دولته. می تونید برید بانک بگید آقای بانک، آقای سرور، آقای دولت، شما در پرداختتون تاخیر داشتید، تاخیر ما رو هم بی خیال.
بانک می گه، مشکله شما به ... جریمه تاخیر رو بدید بیاد.

خود دولت دیر پول میده خودش هم بابت دیرکرد پرداخت جریمه میگیره.

من دوستام شرکت دارند که دارند تعطیل می کنند.

مدیرهای سایت بیان توی جلسه خصوصی یه چیزهایی بگم تا بیخ گوششون سرخ بشه.

خیلی ببخشید.
سودی که از تاخیر وام ها میگرند رو که اکثر مراجع مصداق بارز ربا دونستند.

نقل قول:مراجع عظام اخذ جريمه دير كرد پرداخت اقساط وام از وام گيرنده توسط بانكها و مؤسسات مالي را حرام دانسته و معتقدند اين عمل از نظر شرع مبنايي نداشته و پذيرفته نيست. به گزارش مشرق، در استفتاء انجام شده از دفتر پاسخگويي به سؤالات آيت ا... وحيد خراساني درباره اخذ ديركرد بابت اقساط وام از سوي بانكها و مؤسسات مالي اعلام شد: اخذ ديركرد جايز نيست و بيشتر علما اعتقاد دارند اخذ ديركرد حرام است. دفتر پاسخگويي به پرسشهاي شرعي آيت ا... وحيد خراساني در تبيين اين امر كه عده‌اي اعتقاد دارند از آنجا كه هنگام دريافت وام به صورت پيش شرط اخذ ديركرد قيد شده است عنوان شد: خداوند هرقراردادي را نمي پذيرد، در هر مسئله‌اي كه رضايت طرفين وجود داشته باشد الزاماً رضايت خداوند وجود ندارد. در استفتاء صورت گرفته از دفتر آيت ا... مكارم شيرازي نيز درباره اخذ جريمه ديركرد آمده است: جريمه ديركرد شرعا اشكال دارد، ولي بر بدهكاران لازم است بدهي خود را به موقع بپردازند، وگرنه گناهكارند. دفتر پاسخگويي به سؤالات شرعي آيت ا... سبحاني نيز در پاسخ به اين پرسش عنوان كرد: اخذ ديركرد وام جايز نيست، جريمه ديركرد از نظر شرعي هيچ مبنايي ندارد و حرام محسوب مي‌شود. در استفتاء منتشر شده در پايگاه اطلاع رساني آيت ا... مظاهري نيز اين موضوع چنين مورد تأكيد قرار گرفته است: سؤال شده است: در قراردادهاي بانكي جهت پرداخت وام، شرطي با اين مفهوم گذاشته مي‌شود كه در صورت ديركرد در بازپرداخت مبلغ اقساطي بانك حق دارد وجوه واريزي را در ابتدا از بابت ديركرد (خسارت تأخير تاديه) برداشته و پس از تسويه اين خسارات از اصل وام كم كند. آيا دريافت چنين ديركردي جايز است و در صورت حرمت آيا معامله باطل مي‌شود. پاسخ چنين است: ديركرد حرام است اما موجب فساد معامله نيست.
بنده میخام حرف آخر خودم رو اعلام کنم.

اگر به فکر حلال و حرام بودن پولتون هستید توی بانک هیچ گونه سپرده گذاری نکنید.

اگر حسابتون قرض الحسنه باشه که مطمئنا قصد جایزه بردن دارید که کلا مشکل دار هست. شما به اسم قرض الحسنه سرمایه گذاری می کنید ولی به جاش وام با بهره های آنچنانی به مردم میدهند.

اگر حسابتون سپرده سرمایه گذاری با سود هست که تکلیفش مشخصه. یعنی اتفاقی که داریم دربارش بحث می کنیم.

اگر خیلی تمایل به سرمایه گذاری و مشارکت در عمران و آبادی مملکت دارید در بورس سرمایه گذاری بکنید (چون به معنای واقعی کلمه مشارکت در سود و زیان هست) یا اوراق مشارکت طرح های عمرانی را خریداری کنید (گرچه خود اوراق مشارکت هم ممکنه مشکل دار باشه ولی حداقل مقصد نهایی پول مشخصه). بنده شخصا هیچ گونه سرمایه گذاری از طریق بانک انجام نمیدم و به محض اینکه حقوقم به حسابم واریز میشه اون رو از بانک خارج می کنم. چون واقعا معلوم نیست چه بلایی سر پول ادم میارن.

همینطوری توی حلال بودن حقوقم شک دارم چه برسه به اینکه توی بانک بمونه و با پول مردم قاطی بشه.
با تشکر
نقل قول:اسم این عملیاتی که شما گفتید میشه کلاه شرعی. یعنی داری ربا می گیری ولی با اسم عقود حلال اسلامی. با تغییر اسم هم ذات ربا از بین نمی رود.
مثل انکه بنده برم نصف شب خونه مردم رو خالی بکنم بعد بگم دارم اسباب کشی می کنم.
شما استفتا از مراجع دیگه دراین خصوص دارید یا خیر ؟

سلام برادر
نظر همه همین است

شما هم به جای مثال مع الفارق زدن . یه مطالعه ای در عقود اسلامی داشته باش . نیت میتونه کلا ماجرا رو عوض کنه
در همون سرقت شما از واقعا نیت اسباب کشی باشه و از خونه خودت این کار رو بکنی یا حتی از خونه دیگری به اشتباه ....

اگر هم مایل به ادامه بحث هستید لطفا تخصصی . بنده قصد مجادله ندارم . شما به نیت خودت نگاه کن اگر برای گرفتن سود هست مسلما ربا گرفتی ...

مضاربه
مضاربه، یکی از عقود معین قانون مدنی است که به موجب آن تسهیلات لازم در اختیار اشخاصی که در امر تجارت و بازرگانی اشتغال دارند قرار می گیرد.
مضاربه قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه (نقدی) می شود. با قید اینکه طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصله، هر دوطرف شریک باشند.

جعاله
جعاله قراردادی است که به موجب آن جاعل یا کارفرما در مقابل انجام عمل معین (طبق قرارداد) ملزم به ادای مبلغ یا اجرت معلوم می شود. طرفی که عمل یا کار را انجام می دهد "عامل" یا "پیمانکار" نامیده می شود. این عقد در بخش های صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن و ساختمان، بازرگانی و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه اجرای عقد جعاله در مواردی که بانک عامل باشد به این صورت است که بانک ضمن انعقاد قرارداد با متقاضی، انجام کار مشخصی را قبول می کند. سپس با توجه به شرایط خاص کار موضوع قرارداد، بانک حسب مورد تمام یا قسمتی از عملیات اجرایی کار پذیرفته شده را طبق قرارداد دوم به غیر واگذار و به این ترتیب ایفای تعهد می کند.
مساقات
مساقات قراردادی است میان صاحب باغ و دیگری که به ازای دریافت مقداری از محصول، کار نگهداری از باغ و برداشت را انجام می دهد.

مشارکت حقوقی
مشارکت حقوقی قراردادی است که طی آن بانک قسمتی از سرمایه شرکت‌های سهامی جدید را تأمین و یا قسمتی از سهام شرکت‌های سهامی موجود را خریداری می کند و از این طریق در سود آن ها شریک می شود.

مشارکت مدنی
مشارکت مدنی یکی از عقود موثر به منظور ایجاد تسهیلات برای توسعه فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی است.مشارکت مدنی عبارت است از درآمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی و یا حقوقی متعدد به نحو مشاع، به منظور انتفاع و طبق قرارداد. متقاضیان می توانند با توجه به کارآیی این عقد از تسهیلات بانکی استفاده کنند.
برای انجام این معامله موضوع معامله سرمایه لازم برای مشارکت، وثیقه‌ها و بهای کالا و هزینه های تقریبی و قیمت تمام شده، قیمت فروش و نحوه آن، نسبت سهم سود بانک و متقاضی می بایست مشخص شود.

فروش اقساطی
فروش اقساطی عبارت است از واگذاری عین به بهای معلوم به غیر، به ترتیبی که تمام یا قسمتی از بهای مزبور به اقساط مساوی و یا غیرمساوی در سررسیدهای معین دریافت شود.

قرض الحسنه
قرض الحسنه قرار دادی است که به موجب آن بانک (به‌عنوان قرض دهنده) مبلغ معینی را طبق ضوابط مقرر به اشخاص حقیقی و یا حقوقی (به عنوان قرض گیرنده) به قرض واگذار می کند. تعهد بازپرداخت قرض گیرنده صرفا" معادل مبلغ دریافتی به‌علاوه کارمزد آن خواهد بود. سهم قرض الحسنه اعطایی هر بانک، سقف تسهیلات اعطایی به متقاضیان و کارمزد آن سالانه توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص می شود. حداکثر مجموع کل قرض الحسنه های اعطایی هر بانک معادل کل سپرده های پس انداز قرض الحسنه است.

مزارعه
مزارعه قراردادی است که در آن بانک زمین مشخصی را برای مدت معین در اختیار طرف دیگر قرار می دهد تا در آن کشاورزی کند. در نهایت سود حاصل بین طرفین تقسیم می‌شود.

اجاره به شرط تملیک
یکی دیگر از تسهیلات اعطایی بانک‌ها اجاره به شرط تملیک است.در این قرار داد شرط می شود مستاجر در پایان مدت اجاره در صورت عمل به شرایط قرارداد، عین مستاجره را مالک شود.

سلف
پیش خرید نقدی محصولات تولیدی به قیمت معین را سلف می گویند. طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانک می تواند به منظور ایجاد تسهیلات لازم جهت تامین قسمتی از سرمایه در گردش واحدهای تولیدی (اعم از اینکه مالکیت این واحد ها متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی باشد)، منحصرا" بنا به درخواست اینگونه واحدها مبادرت به پیش خرید محصولات تولیدی آنها کند. پیش خرید محصولات واحدهای تولیدی توسط بانک درصورتی مجاز است که توسط واحد درخواست کننده تولید شده، سریع الفساد نبوده و سهل البیع باشد.
خرید دین
طبق قرارداد خرید دین، بانک‌ها می‌توانند اسناد و اوراق تجاری متعلق به واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی را تنزیل کنند.
متن کامل قانون عملیات بانکی بدون‌ربا (بهره)
متن کامل قانون پولی و بانکی کشور
نقل قول:بورس سرمایه گذاری بکنید

بنده کارم چند سال بورس بوده . شما با چه اطمینانی همچین پیشنهادی دارید میدید؟
میدونید بورس چه تخصصی میخواد؟!
اونم بورس ایران که زد و بند اولین قانونشه!
(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۲۷)وحید110 نوشته است: [ -> ]جناب لئوپارد یکی از سنگین ترین دروس حقوق و دروس حوزه معاملات یا مکاسب است .

حتی خوندن از روی اون هم تخصص میخواد .

شما وقتی وام میگیری باید بری متن قرار دادت رو بخونی و بعد میتونی قضاوت کنی . البته اگر با این قوانین اشنا باشی .
البته کسی هم مجبورمون نکرده برای گرفتن وام

یا حق
هر چقدر هم که سنگین باشه باید ساده برای طرف مقابلی که اومده سوال پرسیده توضبح داد چون روزی شما وکیل می شوید و باید سنگین ترین مباحث رو براش ساده تعریف کنید و اینجور محافل یک نوع تمرین است.
هتر یک فرد اینه که فرد مقابل خود را با ساده ترین مطالب قانع کند چون اگر کسی از من سوالی حول رشته خودم بپرسد مب تونم جوری جوابش رو بدم که اگه دکترای نرم افزار هم داشته باشه نتونه بفهمه ولی این که نشد کار
بازم ممنون
محمد جان شما شرط رو ببین بعد حکم رو با توجه به اون بسنج
قرار دادی که بانک با شما میبنده تحت ایت عنواوین نیست

که اقای سیستانی ازشون سوال شده .

اصلا شما روی هر کدوم از این عملیات که میگه رباست بیار تا در موردش صحبت کنیم

فقط شعار ندیم . قرار هم نیست چون فلانی و بهمانی گفته ما هم بگیم درسته .

البته اقای حائری شیرازی هم نظرش این بود که رباست ولی ایشون هم مرجع نیست!

در کل شما قرار دادهای بانک رو به هر کی نشون بدی تایید میکنه ...

یا حق
نقل قول:هر چقدر هم که سنگین باشه باید ساده برای طرف مقابلی که اومده سوال پرسیده توضبح داد چون روزی شما وکیل می شوید و باید سنگین ترین مباحث رو براش ساده تعریف کنید و اینجور محافل یک نوع تمرین است.
هتر یک فرد اینه که فرد مقابل خود را با ساده ترین مطالب قانع کند چون اگر کسی از من سوالی حول رشته خودم بپرسد مب تونم جوری جوابش رو بدم که اگه دکترای نرم افزار هم داشته باشه نتونه بفهمه ولی این که نشد کار
بازم ممنون
شما میتونی خیلی ساده و غیر تخصصی برای من توضیح بدی c++ از چه حلقه هایی استفاده میکنه؟!
حالا من وارد نیستم ولی مثال زیاده

الان شما باز سوال میپرسی درست

اما این که بیای یهویی کلا همه چی رو بدون دانستن علوم مربوطه زیر سوال ببری چی؟
دوستمون یه جا همه رو محکوم کرد گفتم به این راحتی هم نیست . به هر حال در مورد اظهار نظر در مورد هر علمی باید تخصص داشت .
من میتونم الان بیام بگم طبق نظر من دیگه نباید از فلان برنامه در ساخت وین استفاده کرد؟!!

دکتر عباسی استراتژیسته درست . محترم .
اما من برای سنجش حرام و حلال از مجتهدم تبعیت میکنم ...

یا علی (علیه السلام)
حالا هر جا رو هم سوال داشتید در این مورد من در خدمتم
انواع حلقه ها است مثل
WHILE
IF
ELSE
VOID
RETURN
FOR
و...
منظور بنده اینه که ساده طرف رو قانع کنیم نه این که چهره انسانی مثل استاد عباسی که از تمام استاد ها و دکترین هم با سواد تر هستند.
(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۱۷)وحید110 نوشته است: [ -> ]سلام برادر
نظر همه همین است

شما هم به جای مثال مع الفارق زدن . یه مطالعه ای در عقود اسلامی داشته باش . نیت میتونه کلا ماجرا رو عوض کنه
در همون سرقت شما از واقعا نیت اسباب کشی باشه و از خونه خودت این کار رو بکنی یا حتی از خونه دیگری به اشتباه ....

اگر هم مایل به ادامه بحث هستید لطفا تخصصی . بنده قصد مجادله ندارم . شما به نیت خودت نگاه کن اگر برای گرفتن سود هست مسلما ربا گرفتی ...

بنده کارم چند سال بورس بوده . شما با چه اطمینانی همچین پیشنهادی دارید میدید؟
میدونید بورس چه تخصصی میخواد؟!
اونم بورس ایران که زد و بند اولین قانونشه!

کجای حرفهایی که زدم شکل مجادله به خودش داشت که شما اینطور برداشت کردید؟
نیت اصل ماجرارو توجیه نمی کنه و مثالی رو هم که زدم مع الفارق نبود. بنده دارم یه کار اشتباه انجام میدم ولی برای اینکه سر خدا کلاه بزاریم (البته که ممکن نیست و در نهایت سر خودمون کلاه میره) اسمش رو عوض می کنیم.
شما از بانک برای ساخت مسکن وام می گیری یا برای خرید ماشین (برای استفاده شخصی و نه برای تجارت و کسب و کار) و بانک علاوه بر اصل پول سود کلانی هم از مشتری دریافت می کنه ( بحث سود کارمزد به کنار) و حتی با تاخیر های که ممکنه بوجود بیاد جریمه تاخیر هم به این مبالغ اضافه میشه (در بالا دوستان استفتائات علما رو در این خصوص ذکر کردند) . حالا شما چه اسمی روی این می گذارید ؟
جعاله ؟ مضاربه ؟ یا هر اسم دیگهای که داره...
ولی شکل موضوع فرقی نکرده و همون وام با ربا محسوب میشه.
اگر دوست دارید جواب این یک قسمت رو به شما بدهم مجبور می شم که قضیه رو سیاسی کنم و چون بحث سیاسی ممنوعه و باعث مجادله در تالار میشه این قسمت رو در صورت تمایل به ادامه صحبت در پیام خصوصی بهتون جواب میدم.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
آدرس های مرجع