سلام به همه دوستان
مطلبی به نظرم اومد که گفتم اینجا مطرح کنم:
مگر اعتقاد بر این نیست که امام زمان در دوران غیبت کبرا نایب ندارند، پس چرا گاهی اوقات به آقای خامنه ای، نایب بر حق امام زمان گفته می شود؟
گذشته از آن، اگر امام نایبی نیز داشته باشند، قاعدتا باید توسط خود ایشان انتخاب شود.
نچ نچ نچ
روی چه حسابی میگی در زمان غیبت کبری نائب ندارند ؟؟
اگه منظورت این است که بعد نواب چهارگانه نائب این چنینی که بین امام و مردم رابطه برقرار کند نداریم ، که حرفت درست است اما مفهوم ولایت فقیه این نیست .
اینجا رو داشته باش :
نائب های چهارگانه امام در غیبت صغری وظیفه داشتند بین مردم و امام رابطه برقرار کنند . یعنی خودشون با امام رابطه داشتند .
اما ولایت فقیه این نیست . در ولایت فقیه ، ولی فقیه به نیابت و نمایندگی از امام زمان امور جامعه اسلامی را اداره میکند و ربطی هم به نواب چهارگانه و ارتباط مستقیم با خود حضرت نداره .
آقای قرائتی در یکی از کتاب هایش مطلب جالبی در مورد ولایت فقیه مطرح میکند . نقل به مضمون میکنم :
شما فرض کنید که امام معصوم مانند خورشیدی است که جهان (جامعه اسلامی) را در زمان حضورش روشن و گرم میکند . حال فرض کنید که این خورشید غروب کرد ( زمان غیبت ) ما باید چه کنیم ؟؟؟ آیا دست روی دست بگذاریم و در تاریکی مطلق (شب) بمانیم ؟؟؟؟؟ خیر این طور نیست ، همه میدانیم که در هنگام شب باید چراغی روشن کرد . آن چراغ همان کار خورشید را به نیابت از او انجام میدهد ولی در ابعاد کوچکتر . ولایت فقیه هم دقیقا حکم همان چراغ را دارد . تا زمانی که خورشید طلوع کند و نیازی به روشن بودن چراغ نباشد .
[font=B Mitra][/font]
به نام خدا
سلام
دوست گرامی ممکنه چیزی که میگم کمی انتقادی باشه اما مثبت بهش نگاه کن چون خود منم به ولایت معتقدم .
مثالی که از آقای قرائتی زدید اینقدر محکمه

که مو لای درزش نمیره !!! بله ولایت لازمه اما چه ولایتی ؟ کدوم ولایت ؟
حالا که میدونیم در تاریکی چراغ لازمه پس آیا ایت الله خامنه ای اون چراقه ؟ چرا مثلا اون یکی نه ؟ چرا اون فرد دیگه نیست ؟
ببینید تو یه کشور دیگه ممکنه مثلا یه نفر بگه چراق من سلطان بن عبدالعزیزه

یا یه نفر دیگه چراقش میشه سای بابا در هند!
مهم اینه همه خیال میکنن که چراق خودشونه که نجاتشون میده
متوجه سوال من حتما شدین ؟ شما که مطلع و دیدتون کامله , دلائلی رو بیارین که من بتونم تحقیق کنم و تشخیص بدم که ولایت با کیست
در مورد آیت الله خامنه ای باید بگم که من سوالتی در مورد ایشون تو ذهنمه . میدونم اگه اینجا مطرح کنم شاید تعصب کسی رو ببینم . یه چیزو میدونین اینقدر شناخت آدمها سخت شده که من با وجود اینکه میدونم ولایت در دوران غیبت لازمه اما نمیدونم انتخابم درسته یا نه !!! شاید انتخاب من ایشون باشن اما تحلیل برخی اتفاقات برام مشکله و کسی جوابگو نیس.
الان چند تا جریان مطرحه ... جریان انحرافی .....جریان فتنه .....جریان DC .....جریان
خلاصه تو این بلبشو بازار یکی نیست بیاد واضح بگه که آخه کی به کیه ! همه تهدید میکنن که مدارک نشون میدیم یا اتمام حجت میکنن یا میگن ما صبر میکنیم اما به همین راحتی نمیشه فهمید حق با کیه . تنها وجه مشترک اینه که همه نام مسلمان به خودشون دادن و میگن که پیرو خط امام هستن . و در ماشینهای چند میلیونی و منازل چند میلیادیشون دارن اسلامو حفظ میکنن
اون امام در زمانی که ایران هیچی نداشت جز مردم , اومد گفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ......
ببینید ولایت لازمه اما منم میخوام با دلائل کافی بدونم که کدوم ولایت ؟ کدوم شخص ؟ چطور میشه شناخت ؟
( بازم از دوستان خواهش میکنم تعصبی نگاه نکنن بلکه بعنوان یه نظر و نشون دادن راهی برای تشخیص درست نگاه کنن.)
موفق باشید.
ممنونم از پاسخ خوبتون
و یک سوال دیگه:
ولایت فقیه توسط چه کسی باید انتخاب بشه. آیا هر کسی بنا به تشخیص خودش می تونه ولی فقیهی برای خودش انتخاب کنه؟ یا باید حکومت اون رو انتخاب کنه یا ...
دیگر اینکه که اگر وظیفه ولی فقیه، مثلا بیان مسائل دینی باشه (همون مثال چراغ) ، خب این کار که توسط تمام عالمان دینی انجام میشه، پس فرق عالم دینی با ولی فقیه در چیست؟
ما دو نوع نایب داریم . نایب خاص که همون 4 نفر بودند و دیگر نیست و هر کس بگوید من نایب اقا هستم کذاب است
نایب عام مه باید امور جامعه اسلامی را در زمان غیبت سر و سامان دهد و مشخصاتش را ایشان (معصومین ع ) بیان فرموده اند .
نایب را کسی انتخاب نمیکند . ایشان را مشخص میکنند .
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-5362.html
یا حق
ممنونم آقا وحید
به نظر من تعریف شما از ولایت فقیه، بیشتر به عنوان یک پست مشخص در حکومت است. یعنی فردی که توسط حکومت انتخاب می شود و وظایف مشخصی هم دارد که در قانون اساسی به اونها اشاره شده.
اما برای فردی که در کشور دیگری زندگی می کند، ولی فقیه چه کسی است؟ آیا همون حاکم کشورش ولی فقیه در نظر گرفته میشه؟ یا باید خودش کسی رو انتخاب کنه؟ یا ...
سلام از يه كسي شنيدم كه ميگفت ( تو يكي از دستورات امام خميني افراد زيادي عليه اين دستور ايستادن و گفتند كه از كجا ميداني اين دستور تو به شكست منجرب نميشود ! امام خميني گفت من ميدانم كه پيروز ميشويم . ) پس از عمليات و انجام دستورات آنها در كمال نا باوري پيروز شدن و بعضي ها ميگفتن كه اين يك امداد الهي بود چون افراد ما در مقابل آنها بسيار اندك بود . از طرفي هم امام از كجا ميدانست كه اين تعداد اندك بتوانند در مقابل دشمن ايستادگي كنند پس معلوم هست كه او از امام زمان دستور ميگرفتن ) همچنين حرفهاي بسياري مانند اين . يعني اينجور حرفا صحت ندارن ؟

با تشکر از دوستان
اول باید بگم که محدوده ولایت فقیه رو خیلی کوچک نبینید که با پست های حکومتی قیاس بشه . این نکته رو بدونید که در هیچ جای قانون اساسی حرفی از ولایت فقیه مطرح نشده . بلکه آمده رهبری یا شورای رهبری . دلیلش هم اینه که ولی فقیه مربوط به کل امت تشیع است و دلیلی نداره که مجلس خبرگان ایران بیاد و برای شیعیان عراق و لبنان و بحرین و یمن و ... ولی تعیین کنه .
دوما در مورد انتخاب ولی فقیه دوشرط وجود داره . هر کسی در زمان غیبت کبری این دو شرط رو داشته باشه بر شیعیان ولایت داره :
1) مشروعیت : یعنی اینکه فرد از لحاظ دینی صلاحیت داشته باشه . یعنی فرد با تقوا و عادل و عالم به امور دینی و دارای بینش عمیق سیاسی باشه .
2) مقبولیت : این شرط خود زیر مجموعه شرط اول است و در واقع ملاکی برای تعیین مشروعیت است . ببینید فردی که ویژگی های مشروعیت را داره باید تشخیص داده بشه از طرف عموم شیعیان . یعنی عموم شیعیان باید اون فرد رو قبول کنند یعنی قبول داشته باشند که فلانی آدم عادل و متقی و عالم به امور دینی و دارای بینش عمیق سیاسی است .
مقبولیت آیت الله خامنه ای در ایران به وسیله مجلس خبرگان تعیین میشه . و اگر کمی تحقیق کنید خواهید فهمید که آقا در لبنان ، عراق ، بحرین ، یمن و کلا در بین عموم شیعیان و حتی خیلی از سنی های جهان مقبولیت خاصی دارند .
به جرئت میگ که اکثر مراجع شیعه در کشور های خارجی آقا را به عنوان ولی فقیه قبول دارند .
برای مثال آیت الله سیستانی که بزرگترین مرجع عراقی در نجف هستند به دستور آقا در نجف مانده اند وگرنه چند سال پیش ایشان قصد مراجعت به قم داشتند اما به دستور آقا در نجف ماندن تا سکان دار شیعیان آنجا باشند .
یا شیخ عیسی قاسم ، رییس مجمع علمای شیعه بحرین که جز رهبران انقلاب بحرین هستند . ایشان نماینده آیت الله خامنه ای در مجمع جهانی اهل بیت اند . و از دکترین ولایت فقیه به حساب می آیند .
فکر نکنم با وجود سید حسن نصر الله و حزب الله در لبنان نیازی به توصیف مقبولیت آقا در بین شیعیان لبنان باشه .
اگر تظاهرات روز قدس در کشور های خارجی را نگاه کنید میبینید که در خیلی از کشورها شیعیان با همراه داشتن عکس امام و آقا به تظاهرات می آیند .
نقل قول:اول باید بگم که محدوده ولایت فقیه رو خیلی کوچک نبینید که با پست های حکومتی قیاس بشه . این نکته رو بدونید که در هیچ جای قانون اساسی حرفی از ولایت فقیه مطرح نشده . بلکه آمده رهبری یا شورای رهبری
ولایت فقیه در مقدمه قانون اساسی چنین طرح شده است:
«طرح حكومت اسلامی بر پایه
ولایت فقیه كه در اوج خفقان و اختناق رژیم استبدادی از سوی امام خمینی ارائه شد انگیزه مشخص و منسجم نوینی را در مردم مسلمان ایجاد نموده و راه اصیل مبارزه مكتبی اسلام را گشود،...»
هم چنین در مقدمه قانون اساسی آمده است: «
ولایت فقیه عادل، بر اساس
ولایت امر و امامت مستمر، قانون اساسی زمینه تحقق رهبری فقیه جامعه الشرایطی را كه از طرف مردم به عنوان رهبر شناخته می شود (مجاری الامور بید العلماء بالله الامناء علی حلاله و حرامه) آماده می كند تا ضامن عدم انحراف سازمان های مختلف از وظایف اصیل اسلامی خود باشد».
اصل 5 قانون اساسی ولایت فقیه را به عنوان یك خصیصه ممتاز نظام اسلامی شناخته است كه مقرر می دارد: «در زمان غیبت حضرت ولی عصر ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در جمهوری اسلامی ایران
ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است كه اصل یكصد و هفتم عهده دار آن می گردد».
اصل 57 به عنوان ولایت مطلقه امر آمده است: «قوای حاكم در جمهوری اسلامی ایران عبارت اند از: قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه كه زیر نظر
ولایت مطلقه امر و امامت امت بر طبق اصول آینده این قانون اعمال می گردند. این قوا مستقل از یكدیگرند».
اصل 107 قانون اساسی:«پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر كبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ـ قدس سره الشریف ـ كه از طرف اكثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقهای واجد شرایط مذكور در اصول پنجم و یكصد و نهم بررسی و مشورت می كنند. هر گاه یكی از آنان را اعلم به احكام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص در یكی از صفات مذكور در اصل یكصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب می كنند و در غیر این صورت یكی از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفی می نمایند. رهبر منتخب خبرگان،
ولایت امر و همه مسئولیت های ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت....».
نقل قول:) مقبولیت
این از شرایط ولی امر نیست!
میتوانید چند مدرک ارائه دهید؟
با تشکر
(۱۲/دی/۹۰ ۱۲:۵۹)emadm نوشته است: [ -> ]ممنونم آقا وحید
به نظر من تعریف شما از ولایت فقیه، بیشتر به عنوان یک پست مشخص در حکومت است. یعنی فردی که توسط حکومت انتخاب می شود و وظایف مشخصی هم دارد که در قانون اساسی به اونها اشاره شده.
اما برای فردی که در کشور دیگری زندگی می کند، ولی فقیه چه کسی است؟ آیا همون حاکم کشورش ولی فقیه در نظر گرفته میشه؟ یا باید خودش کسی رو انتخاب کنه؟ یا ...
با تشکر از دقت نظر شما
بعد از امتحانات به امید خدا به همه سوالاتتان پاسخ خواهم گفت
یا علی (علیه السلام)
[quote='وحید110' pid='79258' dateline='1325495262']
ولایت فقیه در مقدمه قانون اساسی چنین طرح شده است:
«طرح حكومت اسلامی بر پایه
ولایت فقیه كه در اوج خفقان و اختناق رژیم استبدادی از سوی امام خمینی ارائه شد انگیزه مشخص و منسجم نوینی را در مردم مسلمان ایجاد نموده و راه اصیل مبارزه مكتبی اسلام را گشود،...»
هم چنین در مقدمه قانون اساسی آمده است: «
ولایت فقیه عادل، بر اساس
ولایت امر و امامت مستمر، قانون اساسی زمینه تحقق رهبری فقیه جامعه الشرایطی را كه از طرف مردم به عنوان رهبر شناخته می شود (مجاری الامور بید العلماء بالله الامناء علی حلاله و حرامه) آماده می كند تا ضامن عدم انحراف سازمان های مختلف از وظایف اصیل اسلامی خود باشد».
اصل 5 قانون اساسی ولایت فقیه را به عنوان یك خصیصه ممتاز نظام اسلامی شناخته است كه مقرر می دارد: «در زمان غیبت حضرت ولی عصر ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در جمهوری اسلامی ایران
ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است كه اصل یكصد و هفتم عهده دار آن می گردد».
اصل 57 به عنوان ولایت مطلقه امر آمده است: «قوای حاكم در جمهوری اسلامی ایران عبارت اند از: قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه كه زیر نظر
ولایت مطلقه امر و امامت امت بر طبق اصول آینده این قانون اعمال می گردند. این قوا مستقل از یكدیگرند».
اصل 107 قانون اساسی:«پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر كبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ـ قدس سره الشریف ـ كه از طرف اكثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقهای واجد شرایط مذكور در اصول پنجم و یكصد و نهم بررسی و مشورت می كنند. هر گاه یكی از آنان را اعلم به احكام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص در یكی از صفات مذكور در اصل یكصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب می كنند و در غیر این صورت یكی از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفی می نمایند. رهبر منتخب خبرگان،
ولایت امر و همه مسئولیت های ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت....».
من اشتباه گفتم . در قانون اساسی کلمه ولایت فقیه آمده است ولی منظور از این ولایت امر رهبری حکومت جمهوری اسلامی است نه محدوده بزرگتر از آن ... دلایلش را هم ذکر کردم .
[quote]
) مقبولیت[/quote]
این از شرایط ولی امر نیست!
میتوانید چند مدرک ارائه دهید؟
با تشکر
در فرهنگ سياسى غرب بين مشروعیت و مقبولیت يك نظام سياسى تفاوتى وجود ندارد، چون بر آن اساس، مشروعیت هر حكومتى از مقبولیت آن سرچشمه مىگيرد. اما در ادبیات انقلاب اسلامى این واژهها تفاوت دارند. مقبولیت امرى كمّى است، ولى مشروعیت بيشتر امرى كيفى است، به عبارتى، مقبولیت حكومت به آن است كه بتواند مسائل و مشكلات روزمره مردم را حل و فصل كرده و خواستهها و نيازهاى آنان را بر آورده سازد، اما مشروعیت حكومت با پذيرش ساختار پيشنهادى به دست مىآيد.
رابطه مقبولیت با مشروعیت را در فرهنگ سياسى اسلام مىتوان در عبارات زير بيان كرد:
1. مشروعیت به مثابه مقبولیت: اين نوع از مشروعیت در زمان پيامبر اكرم صلىاللهعليهوآله محقق شد، چون او برگزيده خدا و مشروع بود و مقبولیت نيز يافت.
2. مقبولیت بخشى از مشروعیت: مكتب خلافت معتقد است بُعد قانونیت (مرتبه جعل و اعتبار) پس از پیامبر اكرم صلىاللهعلیهوآله به امت واگذار شده است؛ بنابراین مقبولیت حكومت در بين مردم مسلمان، بخشى از مشروعیت آن است؛ یعنى شارع به مردم مسلمان اجازه داده است تا براساس ضوابط شرعى، حاكم اسلامى را انتخاب و قبول نمایند.
3. مقبولیت شرط تحقق مشروعیت: در این دیدگاه، حاكم اسلامى منصوب الهى است و منشأ مشروعیتِ حكومت، شارع است، ولى مردم در عینیت بخشیدن حكومت نقش اصلى را دارند، يعنى مقبولیت عمومى، در اصلِ مشروعیت امام معصوم عليهالسلام بىتأثير است، اما شرط تحقق خارجى آن مىباشد.
برگرفته از کتاب ولایت فقیه امام خمینی (رحمة الله علیه)
منبع :
http://varesoon.ir/fables-and-facetiae/1...28-17.html