تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: بهاییت دین یا انحراف ؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
در زبان رایج، به خیلی از مکاتب دین گفته میشه. و این ربطی که ما قبولشون داشته باشیم یا نه نداره.
احتمالا منظور اون قانون هم این نبوده که ما فقط به پیروان ادیانی که قبولشون داریم احترام بگذاریم.
به نقل از لعتنامه دهخدا:
نقل قول:دین . (اِ)کیش . (منتهی الارب ). ملة. (اقرب الموارد) (تاج العروس ). صبغة. (ترجمان القرآن ). طریقت . شریعت . مقابل کفر. (یادداشت مرحوم دهخدا). در سانسکریت و گاتها و دیگر بخشهای اوستا مکرر کلمه ٔ «دئنا» آمده دین در گاتهابمعانی مختلف کیش ، خصایص روحی ، تشخص معنوی و وجدان بکار رفته است و بمعنی اخیر دین یکی از قوای پنجگانه ٔ باطن انسان است . اما در عربی از ریشه ٔ دیگر و مأخوذ از زبانهای سامی است و تازیان این کلمه را معالواسطه از زبان اکدی گرفته اند و در زبان اخیر کلمات دنو ۞ و دینو ۞ بمعنی قانون و حق و داوری است و دانو ۞ بمعنی حکم کردن و دیه نو ۞ بمعنی قاضی است . دین و دیان از آرامی وارد زبان عربی شده . (حاشیه ٔ برهان چ معین بنقل از یشتها ج 2 صص 159-166، روز شماری صص 55-57 و دائرة المعارف اسلام ). علماء فقه اللغه ٔ اسلامی برای دین معانی مختلفی ذکر کرده اند که اساس کلیه آنها در سه معنی خلاصه میشود. الف : از اصل آرامی عبری بمعنای حساب که به استعاره از آن اخذ شده ب : عربی خالص و معنای آن عادت یا «استعمال » است که هر دو از یک اصلند. ج : کلمه ای است فارسی بمعنای دیانت و کلمه ٔ دین بمعنای دیانت در زبان عرب دوره ٔ جاهلی مستعمل بوده و «عادت » یا استعمال از این ریشه است . (از دایرة المعارف اسلامی ). مجموعه ٔ عقاید موروث مقبول درباب روابط انسان بامبداء وجود وی و التزام بر سلوک و رفتار بر مقتضای آن عقاید. دین قطع نظر از چگونگی منشاء آن امری است که جنبه ٔ اجتماعی آن مسلم است و اگرچه فرضیه ٔ کسانی که دین را منشاء جمیع تحولات تاریخ و مبداء تمام حوادث عالم میشمرده اند، امروز لااقل کاملاً، مقبول و مسلم نیست لیکن تأثیر و نفوذ عوامل دین در حوادث تاریخ محقق است . تحقیق درباره ٔ دین و ماهیت و احوال آن موضوع علم ادیان و ملل و نحل است که امروز شعب و فنون مهم دارد از آنجمله است علم الادیان تطبیقی اما این موضوع از جهت روانشناسی ، جامعه شناسی ، مردم شناسی ، باستانشناسی و اخلاق نیز مورد بحث اهل نظر هست و از جهت تاریخ ، ادیان را به ادیان موجود و ادیان گذشته و همچنین ادیان الهی و ادیان غیرالهی میتوان تقسیم کرد. مقصود از ادیان الهی ، دینهایی هستند که بنای آنها بر اعتقاد به یگانگی خداست و آن را ادیان آسمانی نیز گویند. احکام این ادیان بوسیله ٔ پیمبران از جانب خدا به خلق ابلاغ میشود اساس این ادیان تسلیم است و دین اسلام از جمله ادیان الهی یا آسمانی و به امر حق است . مسلمانان دین را عبارت از مجموعه ٔ قواعد و اصولی میدانندکه انسان را به پروردگار نزدیک میکند. در تداول و استعمال عامه در بعضی موارد ملت و مذهب در ردیف دین بکار میرود. اما در حقیقت در میان آنها تفاوتی است . در قرآن از ملت ابراهیم به حنیف تعبیر رفته است که دین حنیف و دین فطرت خوانده شده است و گاهی دین در مجموعه ٔ دین و مذهب بکار رفته است . برای اطلاع بیشتر از اقوال لغت نویسان و مفسران رجوع به تفسیر کشاف زمخشری و بیضاوی و تبیان طوسی و نیز رجوع به ذیل اسلام ، مسیحیت ، یهود و رجوع به دائرة المعارف ادیان و اخلاق و تاریخ مختصر ادیان بزرگ فلیسین شاله شود :
همه دیانت و دین جوی ۞ و نیک رایی کن
که سوی خلدبرین باشدت گذرنامه .
(۲/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۹)emadm نوشته است: [ -> ]سلام
دوستان اعتقادات من رو می دونند.

هیچ دوستی اعتقادات این فرد را نمیداند
بیاید بگوید چه مسلکی دارد و چرا این مسلک را حق میداند

راستی دوستان یادتان باشد که این فرد معتقد است که:

(۱/اسفند/۹۰ ۱۸:۴۰) نوشته است: [ -> ]1- شاید ما چند خدا داشته باشیم
2- وجود دین الهی را به نظرش نمیشه ثابت کرد اما برای انکارش میشه دلایلی آورد که کافی باشه
3- فالون دافوی بت پرستی را مسلکی میداند که اشکالی چندان درش وجود ندارد
4- بهاییت را دین ابراهیمی میداند (در عین اینکه میگوید چیزی از این دین نمیدانم و طرفدارش هم نیستم اما از نقد مستدل و مستند آن دلخور میشود)
5- هر چند وقت بار یکبار هر چیزی که برایش با استدلال اثبات شده را مجدداً انکار میکنه
6- .....

قدر مسلم کم و بیش دوستان دیگر در تالار ویژگیها و مقصود و منش و اهداف این فرد را میدانند
فکر نمیکنم بر کسی پوشیده باشد که هدف این فرد به چه انگیزه ای در تالار مشغول فعالیت است و به دنبال چیست Smile
(۲/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۹)emadm نوشته است: [ -> ]سلام
دوستان اعتقادات من رو می دونند.
اینجا بحث در مورد بهاییته. من زیاد ازش اطلاع ندارم، اما الهی بودن یا نبودن بهاییت یه چیزه، و اینکه آیا آزار و اذیت بهاییان کار درستیه یا نه بحث دیگری است.

دوستان !!!!! شما واقعا دوستان هم دارید !!!!! بعید میدونم Big GrinBig Grin تنهاییت و احساس...... باعث میشه به اسلام حمله کنی و کاسه بهاییت بلیسی Wink

آزار و اذیت بهاییان ؟؟؟؟؟ اگر آزاری باشه کجاش به شما مربوطه ؟
نقل قول:آزار و اذیت بهاییان ؟؟؟؟؟ اگر آزاری باشه کجاش به شما مربوطه ؟
از اونجا که ما انسانیم، به ما هم مربوط میشه.
(۲/اسفند/۹۰ ۱۷:۴۶)emadm نوشته است: [ -> ]
نقل قول:آزار و اذیت بهاییان ؟؟؟؟؟ اگر آزاری باشه کجاش به شما مربوطه ؟

از اونجا که ما انسانیم، به ما هم مربوط میشه.

ببینید دوستان
هر مسلکی جز اسلام
به ویژه مسالکی مانند بهاییت که مورد حمایت همه جانبه ی شبه انسانهایی خونخوار که اعمال غیر انسانی آنها زبانزد در کل کره ی زمین است یعنی صهیونیستها و مسلکهایی که سرشار از مفاهیم الحادی و شرک آمیز است مانند فالون دافو مورد حمایت همه جانبه ی این فرد انسان دوست و بشر دوست (و مخالف دین الهی ضد بشری و خشن و... اسلام) هستSmile

(۲/اسفند/۹۰ ۱۶:۲۴)علی 110 نوشته است: [ -> ]راستی دوستان یادتان باشد که این فرد معتقد است که:

(۱/اسفند/۹۰ ۱۸:۴۰) نوشته است: [ -> ]1- شاید ما چند خدا داشته باشیم
2- وجود دین الهی را به نظرش نمیشه ثابت کرد اما برای انکارش میشه دلایلی آورد که کافی باشه
3- فالون دافوی بت پرستی را مسلکی میداند که اشکالی چندان درش وجود ندارد
4- بهاییت را دین ابراهیمی میداند (در عین اینکه میگوید چیزی از این دین نمیدانم و طرفدارش هم نیستم اما از نقد مستدل و مستند آن دلخور میشود)
5- هر چند وقت بار یکبار هر چیزی که برایش با استدلال اثبات شده را مجدداً انکار میکنه
6- .....

قدر مسلم کم و بیش دوستان دیگر در تالار ویژگیها و مقصود و منش و اهداف این فرد را میدانند
فکر نمیکنم بر کسی پوشیده باشد که هدف این فرد به چه انگیزه ای در تالار مشغول فعالیت است و به دنبال چیست Smile

(۱/اسفند/۹۰ ۱۸:۴۰)علی 110 نوشته است: [ -> ]و من یک سوال دارم از این فرد!!!!!!!!!!!

به نظرش چه مسلکی خوب است و حق است؟؟؟؟
دلایل خوب بودن و حق بودنش را بگوید
من شخصاً اگر منطقی و مستدل و حقانی بود خودم میرم اون مسلک رو برمیگزینمSmile

به نظرم کسی که توان ندارد بگوید صراحتاً چه مسلک و مرامی دارد و بر اساس چه ادله و استناداتی پایبند به این مسلک است ارزش هدر دادن وقت گرانمایه را چندان ندارد

Smileواقعاً فکر میکنم به اندازه ی کافی با این فرد آشنا شده باشیمSmile
دین فقط نامیست بر زبان انسانها
باید اندیشه را بنگریم نه نام دینهارا
یه فرد بودایی میتونه از هزاران فرد مسلمان مدعی پاک تر باشه
(۲/اسفند/۹۰ ۱۳:۰۵)emadm نوشته است: [ -> ]یه مسئله هست که جا داره گفته بشه:
ایران یه سری قوانین بین المللی رو پذیرفته که طبق اونها لازمه به حقوق پیروان ادیان احترام گذاشته بشه. از طرفی ایران موظفه این قانون رو اجرا کنه و از طرف دیگه نمی خواد به پیروان بهاییت احترام بگذاره، پس اسمش رو عوض می کنه و مدعی میشه که بهاییت دین نیست و شامل اون قوانین نمیشه.

سلام!
ابتدا لازم می دونم معنای دقیق چه واژه رو بیان کنم:

دین: مجموعه باورها، احکام و اخلاقیات است که می بایست ارتباط حقیقی با خدا داشته باشد.

مذهب: شیوه خاص سلوکی است که زیر مجموعه دین بزرگ و اصلی باشد. این گروه، از افراد پایبند به دین تشکیل شده است که به نحو خاصی به دین سلوک می کنند.

فرقه: به گروهی گفته می شود که حول یک اندیشه انحرافی خاص با یک رهبری و سازماندهی منسجم با اهداف خاص فعالیت می کنند.

طبق تعاریف بالا، بهائیت یک فرقه است نه یک دین! چرا که اگر دین بود باید منبع الاهی می داشت! مذهب هم نیست زیرا مذهب شیوه سلوک تحت یک آیین اصلی
است.

همونطور که فرمودید ایران طبق یک سری قوانین پذیرفته است که به حقوق پیروان ادیان احترام بگذارد اما همانطور که خود نیز اشاره فرمودید به حقوق پیروان ادیان ، نه پیروان فرقه هایی انحرافی همچون بهائیت و بابیت و امثالهم...
فکر نمی کنم پیروان ادیانی همچون مسیحیت مشکلی از جهت زندگی کردن در ایران داشته باشند! اگر غیر از این است بفرمایید Smile

تمام تلاش بهائیت بر آن است که خود را دین بنامد، چرا که با اثبات این ادعا می تواند بسیاری از نداشته هایش را به نام دین بپوشاند

و شما دوست عزیز جزو هر آئین و مسلک و فرقه ای که هستید، بهتر است اعلام نمایید! کسی قرار نیست به ناحق برچسبی به شما بزند. حرفتان را صراحتا بگویید تا جواب های صحیح و منطقی بگیرید وگرنه ادامه ی این روند جز اتلاف وقت هیچ نتیجه ی دیگری نخواهد داشت...

یا حق
به نظرم تا اینجای کار آقا عماد به نظر منطقی تر صحبت می کنه و آقا وحید و امثالهم درست تر !
شاید فهمش سخت باشه
اما هر چیزی که منطقی باشه نمیتونه درست هم باشه ؛ و هر چیزی که درست باشه هم نمیتونه خیلی منطقی باشه
استثنا هم هست دیگه !
خودم حرف های عماد رو منطقی میدونم اما به نظرم جبهه ی مقابل درست تر صحبت می کنند
درضمن من متوجه یک نکته ای شدم . اینکه اکثریت کسانی که در این تالار در جهت مخالف با عقاید جمعیت غالب کابران تاپیک می زنند ، معمولا در پنل شون نوشته شده که مستند ظهور رو ندیدن !
آقای عماد بهتون حتما پیشنهاد می کنم مستند 52 قسمتی ظهور رو ببینید . احتمالا روند کلی و نوع عقایدتون متحول خواهد شد
با تشکر از توجه تون
سلام دوستان
یک سوال دارم:
چه کسی صلاحیت این رو داره که تعیین کنه چه راهی درسته و چه راهی غلط؟
مثلا من تشخیص می دم که یک راه خاص درسته و یک راه خاص غلطه. آیا من مجازم دیگران رو مجبور کنم که طبق تشخیص من رفتار کنند؟
ما نمی تونیم ادعا کنم که عقلمون کاملتر از تمام افراد یک جامعه است. پس همیشه این احتمال وجود داره که من اشتباه بگم و دیگران درست. این صرفا تشخیص شخصی ماست و همیشه امکان نادرستیش وجود داره.
مهدویان عزیز، یک تقسیم بندی ارائه کردند که مکاتب مختلف به سه دسته تقسیم میشن: ادیان، مذاهب و فرقه ها. وجه تمایز اینها هم درستی و نادرستیشون گفته شد.
یک نکته که اینجا وجود داره اینه که قوانینی که در زمینه آزادی ادیان وجود داره و در ایران هم پذیرفته شده اند، طبق این تعریف نوشته نشده اند.
نکته دیگه این که اگر ما با این تعریف هم پیش بریم، لازمه فردی رو داشته باشیم که تعیین کنه کدام مکتب الهی است و کدام مکتب غیر الهی. اما اون فرد یک انسان جایز الخطاست.
از تمام دوستانی که بحث رو پیگیری می کنند ممنونم
موفق باشید
(۱/اسفند/۹۰ ۱۱:۵۸)emadm نوشته است: [ -> ]منظورم ادیانی است که خودشون رو دنباله رو دین ابراهیم (علیه السلام) می دونند. مثل یهودیت، مسیحیت، اسلام و بهاییت

سلام

نسخه هاي توبه نامه ي سيد علي محمد باب

مؤلف: احسان الله شكراللهي طالقاني
برگرفته از:
فصلنامه مطالعات تاريخي / ويژه نامه بهائيت / سال 4 / شماره 17 / 1386

در رابطه با بهاییت

لینک بالا اطلاعات خوبی بهت میده و نیز لینک زیر

و اينگونه علي محمد باب را كوك كردم!

بهائیت یکی از مسلک‌های بی‌بنیاد بشری است که فاقد اصول، معیارها و ملاک‌های دینی قوی و مستند می‌باشد؛ عقاید و اصول فکری آن نه تنها فاقد شالوده مستحکم ادیان آسمانی است، بلکه از لحاظ اصول و معیارهای اولیه شکل‌گیری و منابع مستند، کاملاً ضعیف و غیرعلمی است به همین دلیل نقد این فرقه در قالب انتقادهای رایج در علوم مربوط به ادیان و مذاهب امکان ندارد و به تعبیر دیگر از آنجا که فرقه بهائیت در مورد مسائل اعتقادی گنگ و نامفهوم بوده و آسمان و ریسمان را به هم بافته، ساختار فکری و عقیدتی منسجم و مستقلی ندارد و قابل دفاع و استناد نیست. از این رو به هیچ وجه توان پاسخگویی به افراد آگاه و تیزبین را ندارد و صاحبان و متولیان این فرقه تنها، با استفاده از ابزارها و شگردهای سیاسی، تبلیغاتی، اجتماعی و اقتصادی و...، در گوشه و کنار جامعه سعی می‌کند افراد ساده و کم‌اطلاع را فریب داده و جذب نمایند. برخی از این اشکالات و انتقادات عمده عبارتند از:

به نقل از نقدوبرسی اصول اعتقادی بهائییت

اگر بخواهی قبول کنی

(۲/اسفند/۹۰ ۲۱:۱۵)emadm نوشته است: [ -> ]سلام دوستان
یک سوال دارم:
چه کسی صلاحیت این رو داره که تعیین کنه چه راهی درسته و چه راهی غلط؟

از مطلب خودتون تو تاپیک ارتداد و احکام آن جواب میدم
(۲/اسفند/۹۰ ۲۱:۲۳)emadm نوشته است: [ -> ]هر کدوم از ما قدرت تشخیص داریم

خوب گفتی، ولی نصفه و نیمه
قدرت تشخیص تنها کافیه؟؟؟
چجوری به این قدرت تشخیص رسیدی؟؟؟

نقل قول:مثلا من تشخیص می دم که یک راه خاص درسته و یک راه خاص غلطه. آیا من مجازم دیگران رو مجبور کنم که طبق تشخیص من رفتار کنند؟

درست میگی ولی
2 نفر به خیال این که طلا پیدا کردند، میرن طلا فروشی تا اون رو بفروشند
طلا فروش هم اون 2 تا طلای پیدا شده رو با سنگ محک تست می کنه
یکی از اونها طلا هست و دیگری ماده پیریت (طلای ابلهان)

نقل قول:ما نمی تونیم ادعا کنم که عقلمون کاملتر از تمام افراد یک جامعه است
ما همچین اعایی نداریم

نقل قول:پس همیشه این احتمال وجود داره که من اشتباه بگم و دیگران درست
اگه به درستی حرف خودت اعتماد و یقین نداری، اشتباه می کنی که میگی
اول برو درستش کن، بعد بیا
چون اگه اشتباه باشه، به باقی مطالب به ظاهر درستت هم شک می کنیم

نقل قول:این صرفا تشخیص شخصی ماست و همیشه امکان نادرستیش وجود داره.
این نیز مانند جواب فوق
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
آدرس های مرجع