۴/آذر/۹۱, ۲۰:۰۵
۵/آذر/۹۱, ۱۰:۲۹
أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الرَّقِیمِ کانُوا مِنْ آیاتِنا عَجَباً
آیا چنان گمان میکنی که آنچه بر اصحاب کهف و رقیم از آیات ما گذشت شگفت انگیز بود؟
آیا چنان گمان میکنی که آنچه بر اصحاب کهف و رقیم از آیات ما گذشت شگفت انگیز بود؟
نقل قول:مورخان گفته اند که: چون یزید بن معاویه لعن الله علیه، نواده پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، حسین بن علی (علیه السلام) را کشت، سر او را بر بالای نیزه گذاشت و فرمان داد تا برای عبرت مردم آن را در شهرها بگردانند، و آن سر در این مسیر پیوسته همین آیه مبارکه را قراءت میکرد. آیا میدانی که چرا مخصوصا به تلاوت این آیه مبارکه ادامه میداد؟
شاید برای این معادله جهانی بود، و برای آن که مردمان از این دچار شگفتی نشوند که آن سر شریف قرآن میخواند.
بدین گونه آن سر مبارک به این امر اشاره می کند که جهان در ضمن معادلهای حکیمانه جریان میکند که یکی از جملههای آن حمایت کردن خداوند متعال از مظلومان و ستمدیدگان است، بدان جهت که یاری دادن به ستمدیدگان جزئی از آن معادله به شمار میرود که پروردگار ما سبحانه و تعالی در همه ابعاد جهان به جریان انداخته بوده است.معنی این آیه آن است که: ای انسان! آیا چنان گمان میکنی که آنچه بر آنان گذشت چیزی عجیب و غریب است؟ هرگز چنین نیست.
۱۹/خرداد/۹۳, ۹:۱۴
بسم الله
سلام به همه
یکی از دوستان سوالی را در مورد سرصفحه تالار عنوان کرده اند، و از آنجایی که ممکن است این سوال خیلی دیگر از دوستان باشه، لازم دیدم توضیحاتی را درباره سرصفحه زیر بدهم:
![[تصویر: aliakbar.veladat.jpg]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/new.bidari/csm/aliakbar.veladat.jpg)
برای اولین بار در طراحی یکی از سرصفحه های تالار بیداری اندیشه از تصاویر مربوط به تاریخ شکوهمند ایران استفاده شده است. انتخاب یک تصویر مناسب از بین تاریخ بلند ایران کاری سخت بود ولی در نهایت تصویر مربوط به نقش رستم انتخاب شد.
و اما دلیل:
باید تصویری را انتخاب می کردم که ربطی به عبارت "جوان ایرانی" داشته باشه. یعنی یه جورایی باورهای ملی و مذهبی در آن وجود داشته باشه. از نظر مذهبی که نام حضرت علی اکبر (علیه السلام) در تصویر هست و از لحاظ ملی نیز گفتم چه چیزی بهتر از تصویری مربوط به تاریخ هزاران ساله ایران. یک جوان ایرانی حتما و قطعا نیاز داره که تاریخ خودش رو بداند. و بداند که قبلا چه نقشی در دنیا داشته و الان چه نقشی را باید داشته باشد.
امیدوارم پاسخ خوبی داده باشم.
با سپاس
یا علی مدد
سلام به همه
یکی از دوستان سوالی را در مورد سرصفحه تالار عنوان کرده اند، و از آنجایی که ممکن است این سوال خیلی دیگر از دوستان باشه، لازم دیدم توضیحاتی را درباره سرصفحه زیر بدهم:
عبدالرحمن نوشته است:سلام و تبریک
قضیه بنر سایت چیه؟
نقش رستم و ربطش به روز جوان؟
![[تصویر: aliakbar.veladat.jpg]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/new.bidari/csm/aliakbar.veladat.jpg)
برای اولین بار در طراحی یکی از سرصفحه های تالار بیداری اندیشه از تصاویر مربوط به تاریخ شکوهمند ایران استفاده شده است. انتخاب یک تصویر مناسب از بین تاریخ بلند ایران کاری سخت بود ولی در نهایت تصویر مربوط به نقش رستم انتخاب شد.
و اما دلیل:
باید تصویری را انتخاب می کردم که ربطی به عبارت "جوان ایرانی" داشته باشه. یعنی یه جورایی باورهای ملی و مذهبی در آن وجود داشته باشه. از نظر مذهبی که نام حضرت علی اکبر (علیه السلام) در تصویر هست و از لحاظ ملی نیز گفتم چه چیزی بهتر از تصویری مربوط به تاریخ هزاران ساله ایران. یک جوان ایرانی حتما و قطعا نیاز داره که تاریخ خودش رو بداند. و بداند که قبلا چه نقشی در دنیا داشته و الان چه نقشی را باید داشته باشد.
با سپاس
یا علی مدد
۱۹/خرداد/۹۳, ۹:۱۷
(۱۹/خرداد/۹۳ ۹:۱۴)mohamad نوشته است: [ -> ]بسم اللهنوآوری زیبایی بود،برای یک تالار مذهبی قابل تحسینه...
سلام به همه
![]()
و اما دلیل:
با سپاس
یا علی مدد
ممنون
۱۹/خرداد/۹۳, ۱۰:۳۹
به نظر من هم خیلی زیباست...
خداقوت
ایده جالب و طرح زیباییه
خداقوت

ایده جالب و طرح زیباییه

۱۹/خرداد/۹۳, ۱۲:۰۰
ایده خیلی خوبیه، منم دیدم خوشم اومد .... این نشون میده که این سایت خشکه مذهب نیست، هم ریشه تو باورهای گذشته ی ایران داره هم مذهب

۲۱/خرداد/۹۳, ۲۱:۴۰
بسم الله
سلام به همه دوستان عزیز تالار گفتگوی بیداری اندیشه عزیز؛
ضمن تبریک به مناسبت میلاد حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) لازم دیدم توضیحاتی را درباره این سرصفحه ارائه کنم.
هر حکومتی دارای پرچمی است که به وسیله آن شناخته می شود. انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز پرچم خاصی دارد و بر آن شعاری نقش بسته است. از روايات اسلامي ـ اعم از شيعه و سني ـ استفاده ميشود که پرچم پرافتخار حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هنگام ظهور، همان پرچم حضرت رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است که عبارت "اَلبَیعةُ لله" به معنای "بیت از آن خداست" روی آن نقش بسته است.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «مَعَهُ رَايَةُ رَسُول اللّه صلى الله عليه وآله». آنگاه حضرت در پاسخ شخصى كه پرسيد: آيا نزد او است يا اينكه براى او آورده مىشود؟ فرمود: «بلكه جبرئيل آن را خواهد آورد». بعد از آن ايشان فرمود: «با آن پرچم بر هيچ [قوم ستمگرى] نمى گذرد، مگر آنكه خداوند آنها را هلاک مى سازد».
توضیحات و اسناد بیشتر راجع به پرچم امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف):
منبع: http://albeyatolellah.blogfa.com/post/2
دانلود فایل متنی همه روایات فوق: کلیک کنید
و اما آیه "قَدْ نَرَىٰ تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ"
متن و ترجمه کل آیه 144 سوره مبارکه بقره به شرح زیر می باشد:
تفسیر آیه فوق از "تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی"
همانگونه كه می دانید بيت المقدس قبله نخستين و موقت مسلمانان بود، لذا پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) انتظار مى كشيد كه فرمان تغيير قبله صادر شود، به خصوص اينكه يهود پس از ورود پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) به مدينه اين موضوع را دستاويز خود قرار داده بودند، و مرتبا مسلمانان را سرزنش مى كردند: اينها استقلالى از خود ندارند اينها پيش از آنكه ما به آنها ياد دهيم اصلا از امر قبله سر در نمى آوردند!، قبول قبله ما دليل بر قبول مذهب ما است ! و مانند اينها.
تفسير نمونه ، جلد 1، صفحه : 491
خلاصه و برداشت از تفسیر آیه با توجه به شان نزول:
پیامبر گرامی اسلام علاقه زیادی به خانه کعبه داشت. علت علاقه حضرت به کعبه را باید در علاقه بسیار ایشان به حضرت ابراهیم علیه السلام و آثار او جست وجو کرد. افزون بر این، کعبه قدیم ترین خانه توحید بود. از سوی دیگر، حضرت می دانست که بیت المقدس، قبله موقت مسلمانان است و آرزو داشت فرمان قبله بودن کعبه صادر و قبله نهایی تعیین شود. سرزنش ها و تحقیرهای بیش از اندازه یهودیان مدینه نیز باعث شده بود تا این انتظار به اوج خود برسد. اما از آنجا که حضرت تسلیم دستور خداوند بود، این تقاضا را بر زبان جاری نمی کرد. ایشان نیمه های شب از خانه بیرون می آمد و به آسمان نگاه می کرد و با نگاه های انتظار آمیزش، نشان می داد عشق و شوق فراوانی در دل دارد. قطعا این ابلاغ پایان انتظاری سخت بود و رسیدن به آن مژده ای برای مسمانان و خشنودی قلبی حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم).
حال اینجا سوالی مطرح می شود که این آیه و شان نزول آن چه ارتباطی با نیمه شعبان و حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دارد و دلیل استفاده از این آیه در این مناسبت چیست؟
اگر با دقت بیشتر به شرح داستان بنگریم، انتظار ابلاغ وحی برای تغییر قبله برای پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شبیه به انتظار ابلاغ قیام برای مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد. قطعا همانگونه که پیامبر نگاه های جستجوگرانه ای به سمت آسمان داشتند، حضرت مهدی نیز منتظر امر حق تعالی برای آغاز قیام هستند تا مسلمانان را از سرزنش سرزنش کنندگان رهایی بخشند. متون آیه سرشار است از عبارت هایی نظیر "انتظار" ، خشنودی بعد از انتظار" ، "باز گرداندن" و "نشانه هایی در کتب پیشین"
چقدر این کلمات و عبارت ما را به یاد منجی موعود حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می اندازد.
نکته بسیار مهم:
شاید فکر کنید بنده با این برداشت "تفسیر به رای" کرده ام. ولی باید بدانید که تاریخ نزول آیه فوق و همچنین تغییر قبله مسلمان از مسجدالقصی به مسجدالحرام در نیمه شعبان سال دوم هجرت بوده است.
مطلب مربوط به تغییر قبله در سایت ویکی فقه
و اما شعر مولوی:
با سپاس
یا مهدی ادرکنی
![[تصویر: 15_0320_mahdi.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8126052500/15_0320_mahdi.jpg)
سلام به همه دوستان عزیز تالار گفتگوی بیداری اندیشه عزیز؛
ضمن تبریک به مناسبت میلاد حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) لازم دیدم توضیحاتی را درباره این سرصفحه ارائه کنم.
![[تصویر: Parcham.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8125997734/Parcham.jpg)
هر حکومتی دارای پرچمی است که به وسیله آن شناخته می شود. انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز پرچم خاصی دارد و بر آن شعاری نقش بسته است. از روايات اسلامي ـ اعم از شيعه و سني ـ استفاده ميشود که پرچم پرافتخار حضرت مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هنگام ظهور، همان پرچم حضرت رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است که عبارت "اَلبَیعةُ لله" به معنای "بیت از آن خداست" روی آن نقش بسته است.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «مَعَهُ رَايَةُ رَسُول اللّه صلى الله عليه وآله». آنگاه حضرت در پاسخ شخصى كه پرسيد: آيا نزد او است يا اينكه براى او آورده مىشود؟ فرمود: «بلكه جبرئيل آن را خواهد آورد». بعد از آن ايشان فرمود: «با آن پرچم بر هيچ [قوم ستمگرى] نمى گذرد، مگر آنكه خداوند آنها را هلاک مى سازد».
![[تصویر: raya2.jpg]](http://s3.picofile.com/file/7685382682/raya2.jpg)
نقل قول:شبيه همين روايت از امام سجاد (علیه السلام) نيز نقل شده است.
اهميت اين امر به قدرى زياد است كه در غيبت نعمانى بابى تدوين شده با اين عنوان كه پرچم پيامبر بعد از جنگ جمل، هرگز باز نخواهد شد؛ مگر به دست قائم (علیه السلام).
امام صادق (علیه السلام) درباره آن پرچم به ابوبصير فرمود:
«يا اَبا مُحَمَّدٍ ما هِىَ وَاللَّهِ قُطْنٌ وَلاكَتانٌ وَلاقَزٌّ وَلاحَريرٌ. قُلْتُ: فَمِنْ اَىِّ شَىْءٍ هِىَ قالَ مِن وَرَقِ الجَنّةِ نَشَرَها رَسُولُ اللّهِصلى الله عليه وآله يَومَ بَدرٍ ثُمَّ لَفَّها وَدَفَعَها اِلَى عَلىٍعليه السلام فَلَمْ تَزَلْ عِنْدَ عَلىٍّ حَتَّى اِذا كانَ يَوْمَ البَصْرَةِ نَشَرَها اَميرُالمُؤمِنينَ فَفَتَحَ اللَّهُ عَلَيهِ ثُمَّ لَفَّها وَهِىَ عِندَنا هُناكَ لا يَنْشُرُها اَحَدٌ حَتَّى يَقُومَ القائِمُ فَاِذا هُوَ قامَ نَشَرَها...»
«اى ابامحمد! به خدا قسم آن پرچم نه از پنبه است و نه از كتان و نه از ابريشم و نه از حرير، عرض كردم: پس از چه چيزى است؟ فرمود: از ورق (برگ) بهشتى است. رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در روز بدر آن را برافراشت، و بعد آن را در هم پيچيد و به على (علیه السلام) داد. پس همچنان نزد على (علیه السلام) بود تا هنگامى كه روز بصره فرا رسيد، آن را برافراشت. پس خداوند پيروزى را نصيب او ساخت. سپس آن حضرت آن را در هم پيچيد و آن اينجا نزد ما است. هيچ كس آن را نخواهد گشود تا آن گاه كه قائم (علیه السلام) قيام كند و چون او قيام نمود، آن را برخواهد افراشت.».
و از امیرالمؤمنین على (علیه السلام) روايت شده، آنگاه كه حضرت مهدى (علیه السلام) پرچم خويش را به اهتزاز درآورد, بين مشرق و مغرب براى او روشن خواهد شد. «اِذا هَزَّ رايَتَهُ اَضاءَ لَها ما بَيْنَ المَشْرِقِ وَالمَغْرِبِ»
توضیحات و اسناد بیشتر راجع به پرچم امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف):
منبع: http://albeyatolellah.blogfa.com/post/2
دانلود فایل متنی همه روایات فوق: کلیک کنید
![[تصویر: mohr4.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8126000434/mohr4.jpg)
و اما آیه "قَدْ نَرَىٰ تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ"
متن و ترجمه کل آیه 144 سوره مبارکه بقره به شرح زیر می باشد:
نقل قول:قَدْ نَرَىٰ تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ ۖ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا ۚ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَيْثُ مَا كُنتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ ۗ وَإِنَّ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّهِمْ ۗ وَمَا اللَّـهُ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ
نگاههای انتظارآمیز تو را به سوی آسمان (برای تعیین قبله نهایی) میبینیم! اکنون تو را به سوی قبلهای که از آن خشنود باشی، باز میگردانیم. پس روی خود را به سوی مسجد الحرام کن! و هر جا باشید، روی خود را به سوی آن بگردانید! و کسانی که کتاب آسمانی به آنها داده شده، بخوبی میدانند این فرمانِ حقی است که از ناحیه پروردگارشان صادر شده؛ (و در کتابهای خود خواندهاند که پیغمبر اسلام، به سوی دو قبله، نماز میخواند). و خداوند از اعمال آنها (در مخفی داشتن این آیات) غافل نیست!
تفسیر آیه فوق از "تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی"
همانگونه كه می دانید بيت المقدس قبله نخستين و موقت مسلمانان بود، لذا پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) انتظار مى كشيد كه فرمان تغيير قبله صادر شود، به خصوص اينكه يهود پس از ورود پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) به مدينه اين موضوع را دستاويز خود قرار داده بودند، و مرتبا مسلمانان را سرزنش مى كردند: اينها استقلالى از خود ندارند اينها پيش از آنكه ما به آنها ياد دهيم اصلا از امر قبله سر در نمى آوردند!، قبول قبله ما دليل بر قبول مذهب ما است ! و مانند اينها.
تفسير نمونه ، جلد 1، صفحه : 491
نقل قول:در آيه مورد بحث به اين امر اشاره شده و فرمان تغيير قبله در آن صادر گرديده است مى فرمايد: ((ما نگاه هاى انتظار آميز تو را به آسمان (مركز نزول وحى ) مى بينيم (قد نرى تقلب وجهك فى السماء).
((اكنون تو را به سوى قبله اى كه از آن راضى خواهى بود باز مى گردانيم (فلنولينك قبلة ترضيها).
((هم اكنون صورت خود را به سوى مسجد الحرام و خانه كعبه بازگردان )) (فول وجهك شطر المسجد الحرام ).
نه تنها در مدينه ، هر جا باشيد، روى خود را به سوى مسجد الحرام كنيد (و حيث ما كنتم فولوا وجوهكم شطره ).
مى دانيم اين تغيير قبله طبق روايات در حال نماز ظهر بود، و در يك لحظه حساس و چشمگير انجام گرفت ، پيك وحى خداوند بازوان پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) را گرفته و از بيت المقدس به سوى كعبه بر گردانيد، و فورا مسلمانان صفوف خود را تغيير دادند، حتى در روايتى مى خوانيم كه زنها جاى خود را به مردان و مردان جاى خود را به زنان دادند (بايد توجه داشت كه بيت المقدس تقريبا در سمت شمال بود، در حالى كه كعبه درست در سمت جنوب قرار داشت ).
جالب اينكه تغيير قبله يكى از نشانه هاى پيامبر اسلام (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) در كتب پيشين ذكر شده بود، چه اينكه آنها خوانده بودند كه او به سوى دو قبله نماز مى خواند يصلى الى القبلتين .
لذا در آيه فوق بعد از اين فرمان اضافه مى كند: ((كسانى كه كتاب آسمانى به آنها داده شده است ، ميدانند اين فرمان حقى است از ناحيه پروردگارشان )) (و ان الذين اوتوا الكتاب ليعلمون انه الحق من ربهم ).
بعلاوه همين امر كه پيامبر اسلام تحت تاثير عادات محيط خود قرار نگرفت و كعبه را كه مركز بتها و مورد علاقه عموم عرب بود در آغاز كنار گذاشت ، و قبله يك اقليت محدود را به رسميت شناخت خود دليلى بر صدق دعوت او و الهى بودن برنامه هايش به شمار مى رفت .
و در پايان اضافه مى كند خداوند از اعمال آنها غافل نيست (و ما الله بغافل عما يعملون ).
يعنى آنها به جاى اينكه اين تغيير قبله را به عنوان يك نشانه صدق او كه در كتب پيشين آمده معرفى كنند، كتمان كرده و به عكس روى آن جنجال به راه انداختند، خدا، هم از اعمالشان آگاه است ، و هم از نياتشان .
خلاصه و برداشت از تفسیر آیه با توجه به شان نزول:
پیامبر گرامی اسلام علاقه زیادی به خانه کعبه داشت. علت علاقه حضرت به کعبه را باید در علاقه بسیار ایشان به حضرت ابراهیم علیه السلام و آثار او جست وجو کرد. افزون بر این، کعبه قدیم ترین خانه توحید بود. از سوی دیگر، حضرت می دانست که بیت المقدس، قبله موقت مسلمانان است و آرزو داشت فرمان قبله بودن کعبه صادر و قبله نهایی تعیین شود. سرزنش ها و تحقیرهای بیش از اندازه یهودیان مدینه نیز باعث شده بود تا این انتظار به اوج خود برسد. اما از آنجا که حضرت تسلیم دستور خداوند بود، این تقاضا را بر زبان جاری نمی کرد. ایشان نیمه های شب از خانه بیرون می آمد و به آسمان نگاه می کرد و با نگاه های انتظار آمیزش، نشان می داد عشق و شوق فراوانی در دل دارد. قطعا این ابلاغ پایان انتظاری سخت بود و رسیدن به آن مژده ای برای مسمانان و خشنودی قلبی حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم).
حال اینجا سوالی مطرح می شود که این آیه و شان نزول آن چه ارتباطی با نیمه شعبان و حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دارد و دلیل استفاده از این آیه در این مناسبت چیست؟
اگر با دقت بیشتر به شرح داستان بنگریم، انتظار ابلاغ وحی برای تغییر قبله برای پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شبیه به انتظار ابلاغ قیام برای مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد. قطعا همانگونه که پیامبر نگاه های جستجوگرانه ای به سمت آسمان داشتند، حضرت مهدی نیز منتظر امر حق تعالی برای آغاز قیام هستند تا مسلمانان را از سرزنش سرزنش کنندگان رهایی بخشند. متون آیه سرشار است از عبارت هایی نظیر "انتظار" ، خشنودی بعد از انتظار" ، "باز گرداندن" و "نشانه هایی در کتب پیشین"
چقدر این کلمات و عبارت ما را به یاد منجی موعود حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می اندازد.
نکته بسیار مهم:
شاید فکر کنید بنده با این برداشت "تفسیر به رای" کرده ام. ولی باید بدانید که تاریخ نزول آیه فوق و همچنین تغییر قبله مسلمان از مسجدالقصی به مسجدالحرام در نیمه شعبان سال دوم هجرت بوده است.
مطلب مربوط به تغییر قبله در سایت ویکی فقه
و اما شعر مولوی:
ای دوست قبولم کن و جانم بستان********** مستم کن و وز هر دو جهانم بستان
با هر چه دلم قرار گیرد بی تو**********آتش به من اندر زن و آنم بستان
با هر چه دلم قرار گیرد بی تو**********آتش به من اندر زن و آنم بستان
نقل قول:ای دوست قبولم کن و جانم بستان
مستم کن و وز هر دو جهانم بستان
با هر چه دلم قرار گیرد بی تو
آتش به من اندر زن و آنم بستان
ای زندگی تن و توانم همه تو
جانی و دلی ای دل و جانم همه تو
تو هستی من شدی از آنی همه من
من نیست شدم در تو از آنم همه تو
خود ممکن آن نیست که بردارم دل
آن به که به سودای تو بسپارم دل
گر من به غم عشق تو نسپارم دل
دل را چه کنم بهر چه میدارم دل
در عشق تو هر حیله که کردم هیچ است
هر خون جگر که بی تو خوردم هیچ است
از درد تو هیچ روی درمانم نیست
درمان که کند مرا که دردم هیچ است
من بودم و دوش آن بت بنده نواز
از من همه لابه بود از وی همه ناز
شب رفت و حدیث ما به پایان نرسید
شب را چه کنم حدیث ما بود دراز
دل تنگم و دیدار تو درمان من است
بی رنگ رخت زمانه زندان من است
بر هیچ دلی مباد بر هیچ تنی
آن کز قلم چراغ تو بر جان من است
ای نور دل و دیده و جانم چونی
وی آرزوی هر دو جهانم چونی
من بی لب لعل تو چنانم که مپرس
تو بی رخ زرد من ندانم چونی
افغان کردم بر آن فغانم می سوخت
خامش کردم چو خامشانم می سوخت
از جمله کرانها برون کرد مرا
رفتم به میان و در میانم می سوخت
من درد تو را ز دست آسان ندهم
دل بر نکنم ز دوست تا جان ندهم
از دوست به یادگار دردی دارم
کان درد به صد هزار درمان ندهم
اندر دل بی وفا غم و ماتم باد
آنرا که وفا نیست از عالم کم باد
دیدی که مرا هیچ کسی یاد نکرد
جز غم که هزار آفرین بر غم باد
در عشق توام نصیحت و پند چه سود
زه رآب چشیدهام مرا قند چه سود
گویند مرا که بند بر پاش نهید
دیوانه دل است پام بر بند چه سود
من ذره و خورشید لقایی تو مرا
بیمار غمم عین دوایی تو مرا
بی بال و پر اندر پی تو میپرم
من کَه شدهام چو کهربایی تو مرا
غم را بر او گزیده می باید کرد
وز چاه طمع بریده می باید کرد
خون دل من ریخته میخواهد یار
این کار مرا به دیده میباید کرد
آبی که از این دیده چو خون میریزد
خون است بیا ببین که چون میریزد
پیداست که خون من چه برداشت کند
دل میخورد و دیده برون میریزد
عاشق همه سال مست و رسوا بادا
دیوانه و شوریده و شیدا بادا
با هوشیاری غصه هر چیز خوریم
چون مست شدیم هر چه بادا بادا
از بس که برآورد غمت آه از من
ترسم که شود به کام بدخواه از من
دردا که ز هجران تو ای جان جهان
خون شد دلم و دلت نه آگاه از من
ما کار و دکان و پیشه را سوختهایم
شعر و غزل و دو بیتی آموختهایم
در عشق که او جان و دل و دیدهی ماست
جان و دل و دیده هر سه را سوختهایم
پیشنهاد می کنم این شعر مولوی را تا انتها و البته با احساس بخوانید
با سپاس
یا مهدی ادرکنی
۲۱/خرداد/۹۳, ۲۳:۵۵
راستش من با انجام کار گرافیکی اشنایی مختصری دارم.
شاید یکی از ارزوهای من اینه که روزی بتون این چنین کار گرافیکی انجام بدم .
حقیقتا کسانی که این چنین ماهرانه کار میکنن دست مزدهای خیلی بالایی دارن.
هم کاراتون خیلی عالیه ان از جهت ظاهر ...هم پر باره ...
نمیدونم چقدر از صاحب تالار (آن پدر غایب زمان ) برای انجام کاراتون مزد دریافت میکنید ... اما خوش به سعادتون ..
واقعا احسنت داره کارهاتون ...
بدون اغراق فوق العاده اند.
لذت میبرم هر از چند گاهی که هیدر تالار عوض میشه ... دستتون درد نکنه و خدا قوت ...
شاید یکی از ارزوهای من اینه که روزی بتون این چنین کار گرافیکی انجام بدم .

حقیقتا کسانی که این چنین ماهرانه کار میکنن دست مزدهای خیلی بالایی دارن.
هم کاراتون خیلی عالیه ان از جهت ظاهر ...هم پر باره ...
نمیدونم چقدر از صاحب تالار (آن پدر غایب زمان ) برای انجام کاراتون مزد دریافت میکنید ... اما خوش به سعادتون ..
واقعا احسنت داره کارهاتون ...
بدون اغراق فوق العاده اند.
لذت میبرم هر از چند گاهی که هیدر تالار عوض میشه ... دستتون درد نکنه و خدا قوت ...
۲۲/خرداد/۹۳, ۰:۰۸
خیلی آموزنده بود ...
واقعا اطلاعتم کمه در این خصوص ...
واقعا اطلاعتم کمه در این خصوص ...
۹/تیر/۹۳, ۱۷:۳۷
سلام آقای محمد ...
رمضان امد و سرصفحه جدید تالار که بسیار بسیار مثل همیشه زیباست و البته این یکی زیباتر از همست.
ادم رو یاد شبهای قدر میندازه . امیدوارم تا اخر رمضان تغییر نکنه.
یه سوال داشتم در مورد حلال ماه .
اینکه وقتی ماه حلاله، ماه که خب کامله ولی ما فقط یک قسمتیش رو میبینیم و بقیش سیاهه. اون قسمتهایی که سیاهه و ما نمیبینیم میشه سد دیدن ستاره های اسمان . چون خب فاصله ماه کمتره و ستاره ها همش پشت ماه قرار میگیرن.
الان تو تصویر شما این قضیه رعایت نشده یا کلا این حرف من غلطه؟ و ایا رعایت نکردن این چیزا به ارزش طرح اسیب نمیرسونه؟
بعد یه سوال دیگه اینکه
این خونه هایی که این پایین هستن رو خودتون از بیس درست کردید یا لایه اماده بودن؟
با تشکر
رمضان امد و سرصفحه جدید تالار که بسیار بسیار مثل همیشه زیباست و البته این یکی زیباتر از همست.
ادم رو یاد شبهای قدر میندازه . امیدوارم تا اخر رمضان تغییر نکنه.
یه سوال داشتم در مورد حلال ماه .
اینکه وقتی ماه حلاله، ماه که خب کامله ولی ما فقط یک قسمتیش رو میبینیم و بقیش سیاهه. اون قسمتهایی که سیاهه و ما نمیبینیم میشه سد دیدن ستاره های اسمان . چون خب فاصله ماه کمتره و ستاره ها همش پشت ماه قرار میگیرن.
الان تو تصویر شما این قضیه رعایت نشده یا کلا این حرف من غلطه؟ و ایا رعایت نکردن این چیزا به ارزش طرح اسیب نمیرسونه؟
بعد یه سوال دیگه اینکه
این خونه هایی که این پایین هستن رو خودتون از بیس درست کردید یا لایه اماده بودن؟
با تشکر
![[تصویر: hosein.shahadat.jpg]](http://picture.bidari-andishe.ir/header/hosein.shahadat.jpg)