تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: اثبات عدم وجود خدا(مباحثه) مبدا هستی و ...
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
(۲۲/دی/۹۲ ۹:۵۹)#1Zero نوشته است: [ -> ]بر منکرش لعنت که نباید ادعا کنه.

از نظر من در حال حاظر هیچ جور نمیشه اثبات کرد که خدا نیست.
بعضی از مردم کنار دریا باور دارن که پری دریایی وجود داره، مردم دیگه میگند وجود نداره. کی میتونه حرفش رو اثبات کنه؟!
اونی که میگه وجود نداره مگه همه دریاها رو وجب به وجب گشته که میگه نیست؟ شاید باشه ما هنوز پیداش نکردیم.
اونی هم که میگه هست، دلیلی برای وجودش ارائه نداده. بعضی ها میگند به چشم خودشون دیدند، بعضی ها میگند حسش کردن، بعضی ها میگند رابطه ی نزدیک داشتند با پری دریایی. اما کسی تا حالا مدرکی نشون نداده.

درضمن علاقه ای به بحث فلسفی و برهان های رایج در مورد آفرینش ندارم، چون همش رو شنیدم قبلا. فلسفه همیشه ابزار مورد علاقه ی مذهبیون بوده چون اگه حرفه ای باشی میتونی با فلسفه اثبات کنی فیل تو یک لیوان جا میشه یا اینکه زمین رو شاخ گاو میچرخه! کلا هرچیزی رو سخت یا آسون میشد باهاش اثبات کرد.
اما الان دیگه کاربرد نداره، چون الان دیگه برای سوالاتی که بشر باهاشون روبرو بوده دارن با آزمایش و دستاوردهای مستدل جواب میارن. دیگه دلیل برای وجود فلسفه نمیمونه.

سید ابراهیم عزیز سر و پا گوشم.
(واقعا فیزیک جزء لذت بخش ترین علم هاس)
سلام ببخشید که من در بحث شرکت میکنم

اما باید چندتا چیز رو خدمتتون عرض کنم
اول خیلی خوشحالم که فلسفه نمیخونم چون با این جمله تون افسردگی شدید میگرفتم: فلسفه دیگه به درد نمیخوره
شمام حالا بی انصافی نکن ایا میدونید فلسفه(البته غربیش رو میدونم و نه اسلامیش رو !) چرا بوجود اومد،فلسفه برای اشکار حقیقت در برابر مغلطه و سفسطه اومد،اونایی که شما میگی فیل رو تو فنجون جا میده اسمش فلسفه نیست،بازی با کلماته،مغلطه است وگرنه فلسفه چیزی جز حقیقت نیست،اینم حرف من نیستا این اتفاقای زمان افلاطون ه

برای همین اغاز جهان ما فرضیه زیاد داریم ،حالا یکی از دوستام نجوم میخونه،امتحاناش تمومشد ازش میخوام در مورد زمان و ... توضیح بده اینجا بنویسم.

در مورد بیگ بنگ هم هر چقدر به عقب برگردیم ،بر فرض اینکه بیگ بنگ درست باشه، فعلا علم اعتقاد داره قبلش زمان و ماده نبوده،البته شاید بعدا یه چیز دیگه بگن
اما این سوال همیشگی من بوده،بیگ بنگ از کجا فهمید که کی بترکه!Huh اگه قبلش زمان نباشه خیلی وحشتناک میشه

ترم یکی که بودیم یبار رفتیم سمینار نجوم،حالا بماند که من وسطاش خوابیدم(کلا چیزی نمیفهمیدیم و ..) اما در بیداری ام یه چیز جالب گفتن که این فرمول f=ma حالت حدیه یه فرمول بزرگتر بود،اصلا این دنیای ما به خاطر سرعت پایین همش حالت حدی ایه ، یعنی در فضای محدود شما باید نامحدود رو کشف کنی و به تعداد کله گنده های فیزیکدان فرضیه داری،هر کسی هم .... تر باشه،فرضیه اش تو کتاب بچه مدرسه ای ها میاد،پس خیلی هم به این فرضیه ها اعتمادی نیست،یادمه یبار هم گفتن سرعت بالای نور هم داریم!!

در مورد مبلغان دین هم بی انصافی کردین،والا اون مبلغانی که ما میشناسیم ادعا میکنند علم 70(72) حرف داره،که تا قبل ظهور فقط 2 حرفش کشف میشه،اون وقت اینا چطور ادعا می کنند که همه چی رو میدونن؟
من واقعا نمیدونم شماها کی رو میبینید؟چون یکی از دوستان هم همین مشکل رو داشت!!!Huh
سحر و جادو هم حرامه،اونجا گفتین مبلغین به این هم ربط میدن!!

و اما در مورد اثبات خدا
یه کتاب نجوم داشتم اخرش نوشته بود علم هیچ وقت نمیگه خدا وجود داره یا نداره،اصلا در مقام بحث این موضوع نیست اما اگه بگه هست دیگه دنبال جواب سوالا نمیره و همه چیز رو به خدا ربط میده(مثلا (مثال خودمه)باران چرا میبارد؟ چون خدا میخواد و...)

این حرف دقیقا پاشنه اشیل قضیه است ، مشکل ما مسلمانان و مشکل دنیای غرب ،مسلمانان کمتر از علم بهره بردن چون همه چی رو به خدا ارتباط میدن و غربی ها بعد از مشکلاتی که با کلیسا داشتند و از کلیسا و خدا جدا شدن(که خدا ربطی به کلیسا نداره و کسی نفهمید) از نظر علمی پیشرفت کردن و به قول خودتون هی دیدن اینجا هم اگه خدا نبود اشکالی ایجاد نمیکرد.

خوب حالا اینجاش رو خیلی دقت کنید ،همه اینا رو نوشتم که مقدمه برای این باشه:
اینکه باران با توجیه علمی بباره و اینکه خدا اونو ببارون در علت عرضی و طولی (که یادم نیس کدوم بود) میگنجه، چه اینکه من گل بکارم بگم خدا کاشت،درسته،بگم من کاشتم اونم درسته ،
بالاخره اون قوانین فیزیک که در نهایت زیباییه کسی افریده یا خیر،واسه برنامه نویسی توی کامپوتر ،مثلا تو برنامه فلش باید واسه باریدن باران کد بنویسی اون وقت واسه دنیا نه،اتفاقا اینجاش خیلی زیباس،یه عالم امری وجود داره که این فرمول ها اونجا غوطه ورنBig Grin تصور کنید

چرا فرمول ها هیچ وقت عوض نمیشن؟

نتیجه: اگه رئیسی به کارمند اختیار بده که فلان کار رو انجام بده،چه بگیم رئیس انجام داد چه کارمند درسته

اینو داشته باشید،تا اینو بگم
ببینید مسلمونا از تنبلی دنبال علم نمیرن وگرنه سابق مسلمون دانشمند مثل خوارزمی و بوعلی،رازی و جمشید کاشانی و ... داشتیم که واقعا تاثیر گذار بودن ،در دین هم خیلی به کسب علم توجه شده و دو تا از ائمه دانشگاه علمی و کلی شاگرد داشتند.اگه علم در چین هم بود یادبگیرید و ... در قران هم خیلی به تفکر در افرینش اسمان و زمین و ایات الهی تاکید شده

نتیجه :علم اموزی و کشف روابط علی و معلولی همواره مورد توججه اسلام بوده،شما حساب این مسلمونایی متجدد خارق العاده رو از بقیه جدا کن.

عقل و دین در اسلام در تضاد نیست، اون خدای کلیسا بود که میگفت هر کس بگه زمین گرده ..... خدای اسلام تاکید به علم اموزی داره و اون رو گمشده مومن میدونه،یه لحظه تفکر رو از هفتاد هزار سال عبادت برتر میدونه و ... خیلی ایه و حدیث داریم
لطفا اسلام رو نه از مبلغان و ... یاد بگیرید و قضاوت کنید ، برید سراغ اصل چشمه،وگرنه همیشه پایین ده،اب گل الوده

غربیها هم این مشکل رو داشتن که دقت نکردن اگه قبول هم بکنیم خدا هست،خدا با امر و قوانینش عالم رو میگردونه و کاراش بی علت نیست.البته غربیهام مشکل نداشتن چون خدای خفته در کلیسا کس دیگه ای بود.

ببخشید طولانی شد.
امیدوارم منظورم رو رسونده باشم
: خدا با علم در تضاد نیست ،لذا هیچ وقت نمیشه نبودش رو اثبات کرد
(۲۲/دی/۹۲ ۱۱:۱۴)#1Zero نوشته است: [ -> ]به اونها بگو یک پیرمرد 500 ساله وسط بیابون کشتی ساخت و تمامی حیوانات دنیا رو جمع کرد برد تو کشتی بعد انقدر بارون اومد که دنیا رفت زیر آب اینها هم 3 ماه شناور بودند و بعد کشتی نوک کوه نشست. تمام اینها رو بدون درنگ باور میکنند و دلیل نمیخواهند.

دوست عزیز
دقیقاً نکته ی خوبی رو اشاره فرمودی
خیلی خوبه که بحث میشه
من با طرف بحث کاری ندارم
روی سخنم با خوانندگان این مناظرات هست
ببینید دوستان اول باید عقلاً هر کسی برای خودش اثبات کند که خدایی هست
و این خدا صفاتی دارد و از جمله ی این صفات حکیم بودن و هادی بودن است
و حکیم بی دلیل کاری نمی کنه
و اگر خلقتی کردی دلیلی داشته
بعد با عقلش به معاد برسه
و با عقلش برسه به اینکه انسان جاهل به بسیاری از حقایق را رها نکرده و برای هدایتش ارائه ی برنامه کرده است
و بعد از نبوت با عقل خود باید برسد به حقانیت دین
اگر با عقل خود رسید به حقانیت خدا و معاد و نبوت و لوازم آن که می شود کتاب آسمانی (کاتالوگ سازنده) آن وقت همان عقلانیت می گوید که اگر می خواهیم سعادتمند شویم از کاتالوگ سازنده استفاده کنیم
ضمن اینکه گزاره های متعدد علمی هم موجود است در باره ی این مطلب:

(۲۲/دی/۹۲ ۱۱:۱۴)#1Zero نوشته است: [ -> ]که دنیا رفت زیر آب

و اما بعد در مورد این مطلب:
(۲۲/دی/۹۲ ۱۱:۱۴)#1Zero نوشته است: [ -> ]نظریه تکامل رو که یک بچه دبیرستانی میاد سه سوت رد میکنه (به خیال خودش)

.... من نمیدونم چرا اینها داره تو دنیا تدریس میشه پس؟

...شما اگه خیلی زرنگی و اعتماد داری به دانسته هات برو اینها رو تو مجامع بین المللی رد کن.

دوستان
خوب توجه کنید به نکته ی بسیار ارزشمندی اشاره کرند
به چه علت این مباحث اثبات نشده که بسیاری از آنها توسط خود دانشمندان غیر شیعه ی حتی غیر مسلمان رد شده است تدریس می شود در دانشگاه ها؟
خوب است به عنوان یک نمونه در مورد نظریه تکامل
مستند اخراج شدگان (Expelled) رو حتماً مشاهده کنید

دقیقاً مانند افسانه ی هولوکاست که هر کسی در دنیا که در مقابل این افسانه بخواهد در را آن حتی به تحقیق علمی و بررسی مستندات تاریخی بپردازد محاکمه و پیگیری قانونی میشود و تحت هجوم لابی قدرتمند مدیریت رسانه ی جهان میشود

فرضیه اثبات نشده ی تکامل هم همین طور هست و هر کس در دانشگاه های آمریکا در راستای اثبات بطلان آن به تحقیق علمی و ارائه ی مطلب بپردازد محکوم به اخراج از دانشگاه است
جداً اگر ما دنبال حقیقتیم چرا به این مطالب توجه نمی کنیم؟

خیلی خوب است که این مباحث مطرح می شود
واقعاً خوب است
خدای را شاکر هستیم

یا به طور مثال چرا و به چه علت در تمام دانشگاه های دنیا در اقتصاد مبانی اقتصاد ربوی تدریس میشود و به عنوان به اصطلاح علم اقتصاد این را در دانشگاه ها تدریس می کنند حتی در دانشگاه های اقتصاد ایران!!!!!!!!!!!!! و سایر کشورهای مسلمان!!!!
مگر در دنیا نظریه اقتصادی بر مبنای اقتصاد بدون ربا نیست
یک نمونه ی آن جناب آقای ولفگانگ برگر آلمانی (wolfgang burger) که چه مطالب دقیقی در اثبات بطلان نظریه اقتصادی ربوی و نتایج آن ارائه کرده است
اینها همگی جای تفکر دارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!
البته اگر کسی بخواهد حقیقتاً در پی حقیقت باشد نه اینکه...
نقل قول:فلسفه همیشه ابزار مورد علاقه ی مذهبیون بوده چون اگه حرفه ای باشی میتونی با فلسفه اثبات کنی فیل تو یک لیوان جا میشه یا اینکه زمین رو شاخ گاو میچرخه! کلا هرچیزی رو سخت یا آسون میشد باهاش اثبات کرد.
اما الان دیگه کاربرد نداره، چون الان دیگه برای سوالاتی که بشر باهاشون روبرو بوده دارن با آزمایش و دستاوردهای مستدل جواب میارن. دیگه دلیل برای وجود فلسفه نمیمونه.

فلسفه و مذهب؟!!
اگر تونستی شما یا هر کسی اثبات کنه یک فیل توی لیوان جا میشه یا ... بنده کل داراییم رو میدم برای خوش ... برادر من تعریف فلسفه چیه؟
تو اگر تونستی ثابت کنی با فلسفه که توی اطاقت یه صندلی داری جایزه نوبل بهت میدن .

بعد ازمایش و دستاورد چه دخلی به فلسفه داره ...Huh

دوست گرامی هر چیزی برای اثباتش دلیل میخواد و اون دلیل باید مناسب با موضوعی باشه که میخواد اثبات بشه ...

نظریه بیگ بنگ و تکامل رو فقط دارن برای رد خدا استفاده میکنن که بیگ بنگ با همون سوال بنده از رده خارج میشه .
تکامل هم با کمال میل حاظرم براتون اثبات کنم که در صورت صحت فقط خدا را اثبات میکند

قول معروف نه وجود و نه رد خدا قابل اثبات نیست مال غرب و مسیحیته ... منتها جریانات روشن فکر فکر میکنن با خوندن ۲ سطر از کتاب یک فیلسوف غربی شدن دانای کل

موفق باشی
خب، چه قدر خوبه که این همه پست می بینم و چه حیف که شروع کننده تاپیک پستی نذاشته.

ابتدا می خوام به اثبات محمدصدرا پاسخ بدم چون فکر می کنم پایه ای ترین بحث پست ایشون هست و خیلی ها دچار اشتباه شدن. بعدا احتمالا کامنت های در مورد دیگر پست های می ذارم یا بهشون پاسخ می دم.

(۶/دی/۹۲ ۲۳:۵۴)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]بدون شک غلطه. اگر وجودش اثبات نشه دلیل بر نفی و عدمش نیست.

نقیض گزاره وجود دارد یک ایکس به قسمی که ایکس عضو مجموعه خاصی است (وجود دارد موجودی که در مجموعه موجودات دارای خاصیت خدایی عضو است)

میشه

هر ایکس در مجموعه خاص عضو نیست. (هر موجودی در مجموعه موجودات دارای خاصیت خدایی عضو نیست.)

این گزاره نقیض زمانی اثبات میشه که شما تمام موجودات رو بررسی کرده باشید یا به نحوی اثبات کرده باشید که نمی تونن خدا باشن که شما هم این کار رو نکردید.

مهمتر از شما این کار رو نکردید اینکه نا توانی در اثبات سور وجودی دلیل بر اثبات سور عمومی نقیض نمیشه.
بله، نا توانی در اثبات سور وجودی دلیل بر اثبات سور عمومی نقیض نمیشه. که استثناءاتی داره از جمله خدای اسلام.

پس اثبات رسمی که نبود اثباتی برای خدا مساویست با نبود خدا رو میارم:

فرض 0: اثباتی برای تهی نبودن مجموعه خدایی نیست.
فرض 1: مجموعه خدایی تهی نیست.
فرض 2: هر عضو مجموعه خدایی خیرخواه مطلقه (طبق تعریف)
فرض 3: هر عضو مجموعه خدایی قادر مطلقه (طبق تعریف)
فرض 4: هر عضو مجموعه خدایی دانای مطلقه (طبق تعریف)

5: نتیجه فرض 2: هر عضو مجموعه خدایی خود رو بر بندگان عیان می کنه که در پی بردن بهش به رنج نیفتن.
6: نتیجه فرض 4: هر عضو مجموعه خدایی می دونه که چه طور خود رو برای بندگانش عیان کنه.
7: نتیجه فرض 3: هر عضو مجموعه خدایی قادر به عیان کردن خود برای بندگانش هست.

8: نتیجه 5 و 6 و 7: تهی نبودن مجموعه خدایی حداقل یک اثبات متقن داره. (تناقض با فرض 0)

9: نتیجه تناقض: یکی از 4 فرض اول نادرستند.
10: بدیهی: نادرستی 3 فرض 2، 3 و 4 موجب تناقض می شه.

11: نتیجه نهایی: تنها فرض اول می مونه: مجموعه خدایی تهی است

اگر احتیاج به توضیح بیشتر داره در خدمتم. در غیر این صورت، فرض زیر رو قطعی بگیریم و بپردازیم به ادامه بحث.

"خدا وجود دارد" ⇔ "اثباتی برای وجود خدا حاضر است"
(۷/بهمن/۹۲ ۱۹:۳۹)namekarbary نوشته است: [ -> ]بله، نا توانی در اثبات سور وجودی دلیل بر اثبات سور عمومی نقیض نمیشه. که استثناءاتی داره از جمله خدای اسلام.

سلام رفيق گلم
اين استثنا رو از كجا نتيجه گرفتيد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اون هم درست براي خدا و خداي اسلام........!!!

(۷/بهمن/۹۲ ۱۹:۳۹)namekarbary نوشته است: [ -> ]"خدا وجود دارد" ⇔ "اثباتی برای وجود خدا حاضر است"

من متوجه نشدم بالاخره خدا هست يا نيست؟ چون اين تاپيك براي اثبات عدم وجود خداست.
نقل قول:سلام رفيق گلم
اين استثنا رو از كجا نتيجه گرفتيد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اون هم درست براي خدا و خداي اسلام........!!!
خب بعضی از اقسام خدایان خارج از این استثنا هستن. مثل خدای مسیحیت، که قدم اول برای رسیدن بهش قربانی کردن هر داشته ای از جمله عقله. به همین دلیل نمی شه از مدخل منطق ارسطویی وارد شد. یا بعضی خدایان قدیمی تر اسلامی... اما در مورد خدای اسلام همین ادعا که خدایی با این صفات از مدخل عقل اثبات پذیره کفایت می کنه.

از طرفی اثباتمون بدیهی هم هست فکر می کنم. انتظار به جایی هست که اگه خدا وجود داشته باشه و مجموعه فرامینی رو بر بشر صادر کنه، اولین اقدام واضح اثبات خود برای بشر هست.

نقل قول:من متوجه نشدم بالاخره خدا هست يا نيست؟ چون اين تاپيك براي اثبات عدم وجود خداست.
فلش دو طرفه یعنی اگر و فقط اگر که چهار نتیجه زیر ازش منتج می شه.
اگر خدا وجود دارد، اثبات خدا حاضر است. اگر اثبات خدا حاضر است، خدا وجود دارد. اگر خدا وجود ندارد، اثبات خدا حاضر نیست و اگر اثبات خدا حاضر نیست، خدا وجود ندارد، که هر چهار رو صحیح گرفتیم. ما آخری رو در نظر می گیریم و به اشکال در اثبات های خدا می پردازیم.

خب برگردیم به ادامه بحث.

نقل قول:زمان رو به حرکت ماده تعریف میکنند . یعنی اگر ماده نباشد حرکتی هم نیست زمانی هم نیست .
...یعنی اگر ماده نباشد حرکتی هم نیست زمانی هم نیست پس قبلی هم نیست

اگر فرض رو بر ازلیت زمانی ماده نگذاریم، سه فرض مطرح می شه. دو فرض ارسطو:
1. ماده ای ساکن وجود داشته و شروع کرده به حرکت.
2. ماده ای وجود نداشته و به وجود اومده و شروع به حرکت کرده.
ارسطو تصور زمانی ِ مطلق داشته که باعث شد این دو فرض نادرست رو مطرح کنه. اثبات نادرستی دو فرض رو در پست بعدی احتمالا دقیق تر توضیح می دم.

وحید110 و دوستشون هم به همین خاطر خیلی زود به دام تناقض افتادن و می پرسن:
نقل قول:قبل از وجود ماده چه چیزی بوده؟
نقل قول:وقتی این نبوده چه چیزی بوده؟
نقل قول:به نظر شما از ازل در عالم چه چیزی وجود داشته و وضع عالم چگونه بوده است؟
یا
نقل قول:شما با این حرف اول پذیرفتید یه زمانی زمان نبوده . یعنی ماده ای وجود نداشته .

فرض سوم اینه که ماده وجود داره که این ماده زمان رو تعریف می کنه از یک t0

(فرض چهارم هم البته ازلیت زمانی هست که چون نه بچه های این جا خیلی طرفدارش هستن نه نظریه های رایج فیزیکی می ذاریمش برای آخر بحث)

نقل قول:ایا با این حرف قبول میکنید غیر از ماده هم وجود دارد؟
البته. جهان فیزیکی بی نهایت کیفیت داره که تنها بخشیش در جهان مادی ظاهر می شه.

نقل قول:سکون و بی زمانی رو میتونید تعریف کنید؟
تعریف عمومی سکون: برای ناظر a و یک سیستم b اگر مجموعه دلخواه از حالت هایی که ساعت ناظر a اتخاذ می کنه رو A بنامیم، سیستم b به ازای مجموعه A ساکنه اگر و فقط اگر به ازای هر دو عضو دلخواه از مجموعه A حالت یکتایی اتخاذ کنه

نقل قول:و این وضعیت چگونه ناگهان تبدیل به این عظمت میشود؟
عرض کنم که صفاتی مثل عظیم بودن یا حقیر بودن جهان فیزیکی بدون حضور جهان دیگر بی معنی هستن. مثل عدد 1000 که بزرگ و کوچیک بودنش در سایه اعداد دیگه معنی پیدا می کنه. ما جهان فیزیکی دیگه ای نداریم که نسبت به اون عظمت و حقارتی برای جهان تبیین کنیم. باقی سوالها رو مختصرا جواب دادم که توضیح بیشترش می مونه برای آینده.

نقل قول:نمی دانم چرا بدیهیات عقلی که در زندگی خودمان قبول داریم و بر اساس اون زندگی می کنیم رو این قدر راحت سر قضیه ی خدا انکار می کنیم!
به قول پدر فلسفه ی فلسفه:
نقل قول:فلسفه همین است؛ از بداهت انداختن آن‌چه به نظر بدیهی می‌آید. پروبلماتیزه کردن؛ یعنی پرسیدن از چیزی که پیش‌تر «طبیعی» و «ناپرسیدنی» به نظر می‌رسیده است.
ارزش و اهمیت فلسفه به کاشتن دانه‌ی پرسش در زمین تصوراتِ به ظاهر بدیهی است.
اما شیوه‌ی فلسفی راهی نیست که مردم عادی را یارای رفتن آن باشد. مردم عادی در جاده‌های کوبیده و شناخته و هموار راه می‌سپارند؛ به یقین و جزمیت نیازمندند. پیرو پاسخ‌اند و تاب پرسش‌گری ندارند. اگر دین این اندازه عمر کرده به دلیل آن است که پاسخ محض است بی‌هیچ پرسشی. ایمان فیلسوفانه مانند کیرکه‌گور بسیار شخصی است. ایمان دینی مردم عادی فارغ از دلهره و تردید است. فلسفه محکوم به نخبه‌گرایی و توده‌ستیزی است. فلسفه اندیشیدن خلاف باور عام و «مشهورات» است. جدال میان فلسفه و دین العجائز، از این رو، همیشگی است.

پاسخ به این سوال که چرا آتئیست ها با دید موشکافانه به پرسش های بنیادین نگاه می کنن، حداقل از نظر من چند جواب ساده داره:
چون اولا، پاسخ به پرسش های بنیادین هستی بسیار بسیار مهم تر از پاسخ های زندگی روزمره ست.
و ثانیا، تنها در صورتی می شه نتیجه گرفت خدا وجود داره که اثبات کامل و بی نقص برای خدا وجود داشته باشه و بالعکس.

نقل قول:مثلاً یه نقاشی خیلی زیبا و ظریف که ببینیم میگیم عجب هنر مندی بوده نقاشش اما سیستم به این عظمت و پیچیدگی و نظم که اساساً وجود آمدن علم به خاطر وجود این نظم در سیستم هست رو میگیم خود به خود هست دیگه
عجیبه! حداقل چهار تا مغلطه تو همین یه ذره استدلال می بینم.
اول این که این استدلال اصلا تمثیله. تمثیل هم که اصلا اثبات نیست.
ثانیا این مغلطه تمثیل ضعیفه. طرحواره های ساخت بشر به سازنده ی خلاق احتیاج دارن، این به این معنی نیست که طرحواره های طبیعی که از جهت پیچیدگی مانند طرحواره های انسانساز هستن، نیاز به خالق خلاق داشته باشن. البته برعکس این گفته قبلا با فرگشت اثبات شده.
ثالثا، از مغلطه ذوحدین جعلی استفاده کردی: خالق خلاق نداشتن به معنی پیدایش تصادفی نیست. این دو نقیض یکدیگر نیستن که با نفی یکی دیگری اثبات بشه.
رابعا، تمام جهان به تجربه در نیومده، و بنابراین کسی نمی تونه ادعا کنه تمام جهان در فرض استدلال صادقه که در حکمش هم صادق باشه، همچون تابلویی که تنها بخشی ازون نقاشی شده.
البته فیلسوفانی مثل هیوم پا رو ازین فراتر گذاشتن.
و خامسا مدعی که می گه جهان به این پیچیدگی و نظم، طبیعتا باید نقص های اون رو هم آشکار ببینه. نمی شه به عنوان مثال طرحواره ای مثل چشم رو به عنوان یک سازمان پیچیده در نظر گرفت و نزدیک بینی و دوربینی رو به عنوان نقص اون سیستم در نظر نگیره. (من هر وقت برهان نظم رو می شنوم، یاد برهان طراحی ضعیف می افتم، دست خودم نیست!)

نقل قول:مثل این که از هیج نمی شوده همه چیز به وجود آید خود به خود!
برخی فلاسفه این گزاره رو حاصل «خطای تجربی» و برخی «خطای زبانی» می دونن. فرضیه هایی هم براساس فرگشت برای این مساله مطرح هست که قائل شدن به این مسئله رو حاصل مغز تکامل یافته می دونه. این سوال رو جواب بدن : چرا انسان قائل به این هست که "هیج نمی شوده همه چیز به وجود آید خود به خود!"

نقل قول:مثل اینکه اگر یک روز صبح بیدار شویم و در جیبمان یک چک یک ملیارد تومنی پیدا کنیم بلافاصله به این فکر می کنیم که کی اینو اینجا گذاشته! نمیگیم خوب، خود به خود به وجود آمده دیگه... و اساساً تمام مراحل زندگی رو با توجه به این قاعده ی بدیهی عمل می کنیم
ایشون مدعیه که هر چیزی علتی داره. اما خود ایشون به قائده ی علی باور نداره. می گید نه؟ پس به این سوال جواب بدن: علت خدا چیست؟

نقل قول:ببینید خیلی ساده است
طرف قبول نمی کرد الف رو تکرار کنه و یاد بگیره
گفتن چرا تکرار نمی کنی و یاد نمی گیری؟
گفت اگه الف و بگم باید تا ی برم و بعدشم باید کلی تکلیف بنویسم و بخونم و...
پس اساساً قبول نمیکنم تکرار الف و اقرار به یادگرفتنش نمی کنم
حالا قبول خدا هم همین است
اگه قبول کردی مجبوری زیر بار بکن و نکنش هم بری
اینجا است که این بکن و نکن برای نفس زور داره و جلوی خیلی از حال کردن های آدم رو میگیره به قول قرآن

انسان شك در معاد ندارد بلكه او مى‏خواهد آزاد باشد و بدون ترس از دادگاه قيامت در تمام عمر گناه كند (۵-قیامت)
برای همین که خودشم توجیه کنه و پیش خودش هم عذاب وجدانی نداشته باشه میگه آقاجون خدا نیست!
یه نکته ی دیگه هم در مورد عباراتی چون
خیر این طور نیست.
اتفاقا معتقدم که برعکسه؛ مومن برای لذت عبادت هست که مومن می شه. عقلش می گه: نمی خوام اندیشه کنم؛ می خوام حال کنم!

نقل قول:خیلی جالب است دوستان
بر اساس اصل علیت به کشف تا بیگ بنگ می رسند
یعنی در پی علت وقوع پدیده ها مرتب کار کردند تا رسیدن به بیگ بنگ
بعد از اونجا به بعد یه عده ای و نه همه ی فیزیکدانها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! میگن از اونجا به بعد دیگه با علیت کاری نداریم
خیر، بر اساس اصل علیت به بیگ بنگ نرسیدن. بر اساس اصل تقارن (فرمول ریاضی) به بیگ بنگ رسیدن. تو قرن 19 و 20 فلاسفه اومدن بررسی کردن دیدن اصل علیت پاسخگوی نیاز فیزیک مدرن نیست و اصل دیگه رو جایگزینش کردن. به قول راسل:
نقل قول:No doubt the reason why the old "law of causalty" has so log continued to pervade the books of philosophers is simply that the idea of a function is unfamiliar to most of them, and therefore they seek an unduly simplified statement
من نمی دونم چرا بعضی وقتا دوست داریم در مورد چیزی که نمی دونم اظهار نظر کنیم! اتفاقا برعکس، بعید می دونم کسی «بتونه» با اصل علیت به بیگ بنگ برسه.

نقل قول:هم فرضیه ها و هم نظریه ها هیچ یک اثبات نشده اند و جامع و مانع نیستند و هم به اصل عدم قطعیت هایزنبرگ و هم به برداشتهایی که از آن شده است اشکالات متعدد وارد شده است که باید سرچ اجمالی حتی در منابع فارسی می تونید مشاهده کنید
جالبه ایشون اصل عدم قطعیت رو نفی می کنن، اجازه بدید منم فرصت رو غنیمت بشمرم یه سوالی که برام مظرح شد رو بپرسم.
وقتی یک ذره در یک طرف سد پتانسیل قرار داره به طور قطع می دونیم که در همون طرف وجود خواهد داشت مگر انرژی لازم برای عبور از سد رو داشته باشه. اگر سد پتانسیل رو به اندازه کافی کوچیک کنیم ذره به صورت یک توزیع احتمال در دو طرف سد وجود خواهد داشت تا تصادفا بدون داشتن انرژی در یک سمت مشاهده بشه. به این پدیده که یکی از پیشبینی های مهم اصل عدم قطعیت هست می گن تونل زنی کوانتمی. یکی از تاثیراتش هم این هست که نمی تونن قطعات الکترونیکی رو از یه حدی کوچیک تر بسازن.
حالا سوال من از ایشون اینه: تونل زنی کوانتمی رو با چه نظریه جایگزینی تبیین می کنید

نقل قول:به چه علت این مباحث اثبات نشده که بسیاری از آنها توسط خود دانشمندان غیر شیعه ی حتی غیر مسلمان رد شده است تدریس می شود در دانشگاه ها؟
خوب است به عنوان یک نمونه در مورد نظریه تکامل
مستند اخراج شدگان (Expelled) رو حتماً مشاهده کنید
علی110، عجیبه که شما برای نفی نظریه تکامل به مستند استناد می کنی. عزیز من اثبات و نفی هر چیزی روش خاص خودش رو داره. در مستند Expelled تنها بحث مهمی که مطرح شده بود اخراج قائلان به "طراحی هوشمند" از دانشگاه هاست. استناد به اخراج دانشمندا از دانشگاهها برای رد تکامل همون قدر بی مایه ست که مثلا من استناد کنم چون اکبر گنجی تکفیر شده فلسفه اسلامی غلطه!!!!!

نقل قول:تکامل هم با کمال میل حاظرم براتون اثبات کنم که در صورت صحت فقط خدا را اثبات میکند
گزاره های ماتاخر نمی تونن وجود خدا رو ثابت کنن.

پست سرکار nina اولی پستیه که با کلیاتش موافقم.
فقط من متوجه نشدم آیا منظور واضحی از
نقل قول:چرا فرمول ها هیچ وقت عوض نمیشن؟
دارن یا خیر؟
فرمول حرکت:
x = 0.5 a t² + v0 t + x0
رو می شه به دو فرمول شکست:
x = 0.5 a t² برای t < 10
و
x = 0.5at² + 60a برای t >= 10
که دو فرمول متفاوت در دو بازه زمانی هستن.

از طرفی هر n فرمولی رو هم که در بازه های مختلف زمانی هستن می شه با تابع پله به یک فرمول نامتغیر تبدیل کرد.

سوال: فرمول ها هیچ وقت عوض نمی شن به چه معناست و چه نتیجه ای ازش استخراج می شه؟
(۱۲/بهمن/۹۲ ۱۷:۳۳)namekarbary نوشته است: [ -> ]خب بعضی از اقسام خدایان خارج از این استثنا هستن. مثل خدای مسیحیت، که قدم اول برای رسیدن بهش قربانی کردن هر داشته ای از جمله عقله. به همین دلیل نمی شه از مدخل منطق ارسطویی وارد شد. یا بعضی خدایان قدیمی تر اسلامی... اما در مورد خدای اسلام همین ادعا که خدایی با این صفات از مدخل عقل اثبات پذیره کفایت می کنه.

ببخشيد برادر برخي از اقلام خدايان چيه ديگه؟ اصل موضوع مورد مناقشه است، انواعش پيش كش.

(۱۲/بهمن/۹۲ ۱۷:۳۳)namekarbary نوشته است: [ -> ]خب بعضی از اقسام خدایان خارج از این استثنا هستن. مثل خدای مسیحیت، که قدم اول برای رسیدن بهش قربانی کردن هر اگر خدا وجود دارد، اثبات خدا وجود دارد. اگر اثبات خدا وجود دارد، خدا وجود دارد. اگر خدا وجود ندارد، اثبات خدا وجود ندارد و اگر اثبات خدا وجود ندارد، خدا وجود ندارد، که هر چهار رو صحیح گرفتیم. ما آخری رو در نظر می گیریم و به اشکال در اثبات های خدا می پردازیم.
هستن.

برادر گلم بحث در مورد عدم وجود اثبات خدا نيست.

صحبت سر اينه كه ما نمي تونيم اثبات كنيم. اينكه ما نمي تونيم اثبات كنيم دليل بر اين نيست كه اثباتي وجود نداره. مثل امواج الكترومغناطيس كه 100 سال پيش بودند ولي كسي توان اثبات وجودشون رو نداشت.

خود ادعاي اينكه اثبات وجود خدا وجود نداره هم اثبات مي خواهد.

(۱۲/بهمن/۹۲ ۱۷:۳۳)namekarbary نوشته است: [ -> ]پست سرکار nina اولی پستیه که با کلیاتش موافقم.
فقط من متوجه نشدم آیا منظور واضحی از دارن یا خیر؟
فرمول حرکت:
x = 0.5 a t² + v0 t + x0
رو می شه به دو فرمول شکست:
x = 0.5 a t² برای t < 10
و
x = 0.5at² + 60a برای t >= 10
که دو فرمول متفاوت در دو بازه زمانی هستن.

ببخشيد برادر ميشه در مورد اين شكستن فرمول توضيح بفرماييد ما هم متوجه بشيم. اين دو فرمول اخير با فرمول كلي چه طور برابري كرد؟

(۱۲/بهمن/۹۲ ۱۷:۳۳)namekarbary نوشته است: [ -> ]از طرفی هر n فرمولی رو هم که در بازه های مختلف زمانی هستن می شه با تابع پله به یک فرمول نامتغیر تبدیل کرد.

سوال: فرمول ها هیچ وقت عوض نمی شن به چه معناست و چه نتیجه ای ازش استخراج می شه؟

برادر گلم تابع پله فقط يه بيان ساده غير خطي از هست و نيسته. ماهيت چيزي رو عوض نمي كنه كه. با به كار گيري تابع پله فقط نمايش فرمول ها خوشگلتر ميشه و براي مثال راحتتر ميشه از تبديل هاي لاپلاس استفاده كرد. همين....
(۱۴/بهمن/۹۲ ۱۰:۲۹)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]ببخشيد برادر برخي از اقلام خدايان چيه ديگه؟ اصل موضوع مورد مناقشه است، انواعش پيش كش.
برخی از انسان های قطعات سنگ تراش خورده رو خدا می نامند. اگر منظورت از خدا لفظ عمومی خدا هست که خب واضحه، خدا وجود داره!
(۱۴/بهمن/۹۲ ۱۰:۲۹)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]برادر گلم بحث در مورد عدم وجود اثبات خدا نيست.

صحبت سر اينه كه ما نمي تونيم اثبات كنيم. اينكه ما نمي تونيم اثبات كنيم دليل بر اين نيست كه اثباتي وجود نداره. مثل امواج الكترومغناطيس كه 100 سال پيش بودند ولي كسي توان اثبات وجودشون رو نداشت.

خود ادعاي اينكه اثبات وجود خدا وجود نداره هم اثبات مي خواهد.
اگر اثباتی که در چهار پست قبل آوردم رو با دقت مطالعه بفرمایی می بینی که اصلا حرفی از وجود داشتن یا نداشتن اثبات خدا مطرح نشده. دو پست قبل هم اشتباه نگارشی بود که اصلاح شد. حالا اگر بر اون اثبات اشکالی وارد می بینی من می شنوم (می خونم! Big Grin).
(۱۴/بهمن/۹۲ ۱۰:۲۹)MohammadSadra نوشته است: [ -> ]ببخشيد برادر ميشه در مورد اين شكستن فرمول توضيح بفرماييد ما هم متوجه بشيم. اين دو فرمول اخير با فرمول كلي چه طور برابري كرد؟

برادر گلم تابع پله فقط يه بيان ساده غير خطي از هست و نيسته. ماهيت چيزي رو عوض نمي كنه كه. با به كار گيري تابع پله فقط نمايش فرمول ها خوشگلتر ميشه و براي مثال راحتتر ميشه از تبديل هاي لاپلاس استفاده كرد. همين....
ببین من می دونم nina می خواد به چه چیزی اشاره کنه، این رو هم می دونم که اون چیزی که می خواد بهش اشاره کنه منتج به وجود خدا نمی شه. خود راسل یه مبحثی داره ب اسم Uniformity of Nature که این مساله رو دقیق تر توضیح داده و خب طبیعتا نتیجه هم نگرفته خدا وجود داره.

فقط برات سواله خودتون می دونید معنای جمله ای که استفاده شد رو؟
با عرض سلام خدمت دوستان

منظور کلی حرف من این بود که نمیشه اثبات کرد خدا وجود نداره
در مورد اون فرمول ها:
همواره سیب به سمت زمین سقوط میکنه مگر اینکه قانون کلی تر یا برهان قویتری روش بیاد
اما اصل عمل همواره با شرایط کنترل شده ازمایشگاهی ثابته

در مورد فرمول ها هم اکثر فیزیکدانان اعتقاد دارن یه فرمول واحدی وجود داره که همه فرمول ها با تعیین پیش فرض مسئله از اون بیرون میان
مثل همون مثالی که زدین
در مورد اینکه به چی میخوام اشاره کنمBig Grin خودتون میدونید دیگه تو قسمت تکامل یکم راجع بش بحث شد،چون میدونستم میگید ربطی نداره لذا مطرحش نمیکنم.
اما علامه طباطبایی در رساله توحیدیه یه مبحثی رو اورده که شاید در اینده اونو مطرح کردم در مورد اثبات خدا،اتفاقا خیلی دوست دارم نظر شما رو بدونم و ببینم چه اشکالاتی میشه ازش گرفت.
در واقع نمیشه ثابت کرد خدا نیست پس بهتره اونایی که ثابت کردن هست رو بررسی کنیم.(منظورم خودم بودم شما به بحثتون ادامه بدید).
(۷/بهمن/۹۲ ۱۹:۳۹)namekarbary نوشته است: [ -> ]اگر احتیاج به توضیح بیشتر داره در خدمتم. در غیر این صورت، فرض زیر رو قطعی بگیریم و بپردازیم به ادامه بحث.

"خدا وجود دارد" ⇔ "اثباتی برای وجود خدا حاضر است"

برادر گلم من این ارسال شما رو چند بار مطالعه کردم. جزئیاتش رو کاری ندارم ولی کلیتش

"خدایی وجود دارد................ اگر و فقط اگر................ اثباتی برای وجود خدا وجود دارد."

بدون تردید درسته. ما هم مشکلی با این بحث نداریم. قبلاً تاپیک اثبات وجود خدا رو داشتیم.

حالا یه نفری تاپیک زده اثبات عدم وجود خدا، ما هم مشتاقانه منتظریم ببینیم چطوری اثبات می کنه خدا نیست. یعنی اگر بتونه یه همچین اثباتی ارائه بده من اولین کسی هستم که بهش سجده می کنم.

(۱۴/بهمن/۹۲ ۱۶:۲۲)nina نوشته است: [ -> ]در مورد فرمول ها هم اکثر فیزیکدانان اعتقاد دارن یه فرمول واحدی وجود داره که همه فرمول ها با تعیین پیش فرض مسئله از اون بیرون میان

همسنگر گلم یه همچین فرمولی وجود نداره. تا جاییکه من سوادم قد میده یا بهتره بگم بین تمام فرمولهایی که خوندم (فیزیکی) فرمول مطلقی یادم نمیاد، که همه فرمول ها با تعیین پیش فرض مسئله از اون استخراج بشن.
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع