بچه ها!
من نگفتم نخورین.
گفتم اون طوری که در عام پخته میشه، غذای سالمی نیست.
شما سبزیشو سرخ نکنین، یا آخرش بریزین یا گوشتش رو بریزین توی زودپز.
فقط تو رو خدا از حرفای من برداشت های شخصی نکنین .
اصلاً هفته ای دو بار بخورین.
به من ربطی نداره.
والا...
یه نکته دیگه که شاید یکم طولانی بشه رو باید بگم.
غذاهای کبابی نسبت به غذاهای سرخ شده و پخته شده معمولاً سالم ترن.
اما چرا؟
بهترین ظرف برای طبخ غذا ظروف شیشه ای هستن.
چون هیچ تاثیری روی غذا ندارن.
اما این ظروف یه سری بدی ها دارن.
اولیش این که ظروف پیرکس که روی شعله مستقیم بشه گذاشت، اونم رو شعله زیاد، توی بازار نیست.
دوم این که اگه بشه گذاشت هم باید خیلی مواظب تغییر دمای ظرف بود که اگه یه قطره آب یخ روش بریزه، ممکنه خرد و خاکشیر بشه.
یه بدی دیگه این ظروف هم اینه که غذا بهشون میچسبه.
اما پر مصرف ترین قابلمه های موجود در بازار قابلمه های تفلونه.
دیگه کسی هست که ندونه تفلون چقدر برای سلامتی مضره؟
علی الخصوص اگه خراشیده هم بشن، که مگه میشه این لایه نچسب تا ابدالدهر سالم بمونه؟
همه دنیا به این نتیجه رسیدن این ظروف بده، اونوقت صدا و سیمای ما تااازه داره تبلیغ میکنه.

این روکش تفلون که روی قابلمه ها میکشن، خودش سرطانزاست.
اما خود قابلمه هاش از چیه؟
معمولی جنس قابلمه هایی که برای تفلون استفاده میکنن، از جنس رویه.
باور ندارین؟
یه قابلمه تفلون که توی خونه دیگه ازش استفاده نمی کنین رو با سیم ظرفشویی بسابین تا ببینین به چی میرسین.
عین ظروف قابلمه جهاز مادرامون میشه.
اما این ظروف روی که قدیمیا بهش میگن روحی، در واقع بزرگترین عنصر تشکیل دهنده اش آلومینیومه.
این ظروف معمولاً سبکه، اما آلزایمر و پوکی استخوان میاره.
بعد یه سری ظرف ها اومد به نام قابلمه های چدنی.
قابلمه های چدنی یه زیره از جنس فولاد داره که باعث میشه حرارت بهتر توی ظرف پخش بشه و در واقع غذا زودتر بپزه.
اما این قابلمه ها جنسشون از چیه؟
متاسفانه توی ایران اطلاعات اجناسی که به دست مشتری میرسه، هیچ وقت روی جعبه اش درج نمیشه.
قابلمه های چدن من مال ترکیه بود و روش نوشته بود که جنس قابلمه از آلومینیومه و روکش تفلون داره.
اما بلاخره فلزات دیگه هم باهاش ترکیب کردن که حرارت رو بهتر منتقل میکنه و باعث میشه که غذاهای گوشتی توش توی 3 ساعت بپزه.
همونی که زهرا خانم هم گفتن.
من فکر نمیکنم قابلمه های چدنی جاهای مختلف دنیا با هم فرق داشته باشه.
چه مارک دسینی باشه و چه مارک ایکس باشه، بازم از جنس آلومینیومه.
قبلاً هم گفتم که آلومینیوم چه مضراتی داره.
تازگی ها قابلمه های استیل و سرامیک وارد بازار شده.
قابلمه های سرامیک تقریباً بی ضرره، اما یه بدی ای داره و اون اینه که به محض ضربه خوردن، لب پر میشه و روکش سرامیکش میشکنه که دیگه ظرف از حالت بهداشتیش درمیاد.
اما قابلمه های استیل از چه جنسیه؟
قابلمه های استیل در واقع از جنس آهنه، با روکش نیکل و کروم.
فعلاً که علم ثابت کرده اینا ضرری ندارن.
اما این ظروف یه بدی ای هم دارن و اون اینه که آب غذا زود توش کشیده میشه و خیلی راحت در واقع غذا توش میسوزه.
باید برای پختن غذا توی این ظروف آب زیادی توی غذا ریخت.
یه بدی دیگه ای هم که داره اینه که کوشت توش حداقل 4-5 ساعت باید بپزه تا خوب نرم بشه.
باز یه بدی دیگه ای هم که داره اینه که غذابهش میچسبه.
اما باور کنین می ارزه که آدم با این قابلمه ها غذا درست کنه و یه نعل اسب آهنی یا حسوم کوچولو بذاره تو قابلمه که یون آهن وارد بدن بشه تا از مفصل درد جلوگیری بشه.
لابد پیش خودتون میگین پس جای ظروف مسی کجاست؟
بعله!
ظروف مسی جزو سالمترین ظروف هستن.
قدیمیا میگن اگه غذایی توی ظروف مسی پخته بشه، اعصاب طرف رو آروم میکنه.
امروزم ثابت شده که وجود یون مس در غذا هم باعث کم تر شدن مفصل درد میشه و حتی دستبندهاش هم اومده که وجودش روی دست هم مانع از بروز مفصل درد میشه.
اما این ظروف یه بدی ای دارن و اون اینه که همیشه روی مس یه لایه قلع میکشن برای این که سیاه نشه.
این قلعی که روی مس میکشن، با 4 بار شست و شو کمرنگ میشه و از قرار معلوم این مدل ظرف هم سالم نمیشه.
پس اگه دم خونه تون مسگری هست که هر ماه بدین یه دور قابلمه هاتون رو قلع اندود کنن، اینجوری قابلمه ها هم خوبه.
وگرنه میتونین، از این ظروف کوچولوی مسی بخرین و توی غذاهایی که توی ظروف استیل میپزین بندازین.
حالا نیاین بگین، چرا میگی توی ظرف فلان غذا درست نکنا!!!
من دارم مضرات و فوایدشون رو میگم.
شما در انتخاب راه پخت و پز غذا مختارین.
من خودم اکثر غذاهام رو کباب میکنم که نه چربی داشته باشه و نه اینجور دنگ و فنگ ها.
اما خوب همیشه هم که نمیشه کباب خورد.
ازتون خواهش میکنم، تمنا میکنم، التماس میکنم. اگه راهی بلدین برای سالم تر زندگی کردن، ارائه بدین، حتی اگه دستور پخت قورمه سبزی سالمه.
اما از حرفای همدیگه تفسیر به رای نکنیم.
تمام این چیزایی هم که گفتم لینکاش تو اینترنت هست.
یه سرچ ساده قیمتشه.