(۱۹/مهر/۹۵ ۱۲:۵۰)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]آدم متاسف میشه برخی موضع گیری ها رو میبینه که به دین نگاه جامد دارند و تهمت میزنند برای از راه به در کردن حریف.
اگه دلیل دارید بیارید یک مسئله رو ثابت کنید یا رد کنید .
ببینید جناب فاطمه خانم ، دوستان این تاپیک (عبدالرحمن و مهدی سینا) نه تنها جامد و خشن نیستند بلکه بسیار هم ادم های ساده ای هستند ، اما توجه بفرمایید ساده بودن کاملا متمایز از ساده لوح بودن است .
به همان اندازه که ساده بودن خوب است ، ساده لوح بودن خطرناک و البته زشت است .
برای اینکه متوجه بشوید که چه فرآیندی رخ داد به ماجرای زیر توجه کنید ، تبدیل یک ماجرای پیچیده و نامبهم به زیر مساله های ساده همواره راهگشاست :
1.یک نفر در شان امیرالمومنین روایتی ذکر کرد و منبع آن را کتاب بحار الانوار ذکر نمودند.
2.با نگاه اول ظاهرا بخش های زیادی از روایت به طور متواتر مورد قبول مسلمانان است .
3.احتمالا منبع روایت درست ذکر نشده بود و روایت در کتاب دیگری ذکر شده .
4.فردی وارد میشود و در شروع پست 3 مینویسد:
نقل قول:جعلی بودنش که واضحه. حتی مفسران شیعه هم برای آیات ذکر شده تفاسیر متعدد آورده اند و مطمئناً معاویه می تونسته به تفاسیر دیگری تکیه کنه.
اما سوالی که پیش مییاد اینه که کاربر ما از کجا با نگاه فهمیده روایت جعلیه !!!
این خط ادامه پیدا میکنه تا ....
نقل قول:اگر یک روایت سند محکم داشته باشه، حتماً در کتابی معتبر تر از بحار الانوار هم میشه پیداش کرد. بحارالانوار کتاب معتبری نیست و مجموعه ای از تمام احادیث موجوده.
آ. پس اگر سند روایتی فقط بحارالانوار بود روایت معتبر نیست !
ب. خود کتاب بحارالانوار هم معتبر نیست !
ببینید این اولین باری نیست که من اتهام یا افترای (غیر معتبر) بودن کتب مکتب تشیع رو میشنوم .
اما این جا یک نکته ی ظریف منطقی پیش میاد ، بحث بررسی احادیث یک بحث کاملا درون سازمانی هست و البته مهم .
درون سازمانی هست به این دلیل که در فقه ما بررسی حدیث مهم است ، چون در جایی ممکن است فقیه با توجه به یک روایت رایی صادر کند که سود زیان مالی و جانی کسی در ان باشد در درجات پایین تر هم به همین صورت .روشن است که مثلا یک کشیش مسیحی (یا هر دین و مرام دیگری) حق اظهار نظر در مورد اعتبار روایات شیعی را ندارد . برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید : فرض کنید دانشجوی محترمی مشغول جمع اوری پایان نامه اش باشد و هیت داوری هم شروط سختی برای پذیرش آن گذاشته باشند . در اینجا تنها مرجعی که حق ارزش گذاری بر روی پایان نامه را دارد همان هییت داوری است . در درجه ی پایین تر دوستان هم رشته ی دانشجو صرفا جهت راهنمایی (و نه ارزش گذاری) هم حق اظهار نظر دارند ، در این ماجرا یک دانشجوی دانشگاه ناکجا اباد که پایان نامه اش را از پایگاه دورهمی چرت و پرت گویان ویکی پدیا دانلود کرده !! اصلا حق اظهار نظر (ان هم اظهار نظر ! نه صدور رای ) ندارد !!!
به همین خاطر هم مجتهد باید حدیث شناس باشه و اصلا مجتهد تعیین کنه کدام حدیث چه اعتباری دارد .
ببینید جناب فاطمه خانم ، نظرات بعضی از کاربران این تالار از نظر من کاملا بیات شده است و من مایل نیستم وقتم را با آنها تلف کنم (واضح است که این نظرات بیات در گذشته ، برای من بیات نبود ) و برایم مهم نیستند ، و اما در دنیای واقعی نظرات به روز تری هم تولید میشود و این انتظار از شما و دیگر دوستان تالار هست (چون بالقوه این توانایی را دارید) طور دیگری به مسائل نگاه کنید .
در هر حال در هر کجای سخنانم انحراف یا نادرستی دیدید حتما ذکر کنید .