تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: روشنفکربازی یعنی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
(۲۵/آبان/۹۵ ۲۲:۱۷)سعدی نوشته است: [ -> ]از لحاظ دینی که تحقیق در اصول واجبه. اگر استدلال بی عیبی رو برای اصول سراغ داری به من هم بگو تا استفاده کنم.

متاسفانه برای شما راهکار مناسبی سراغ ندارم ، برخلاف دوستان تالار که احتمالا همه را قابل راهنمایی میدانند از نظر من میتواند افرادی وجود داشته باشد که خود را شامل ویژگی هایی مانند کر بودن ، کور بودن و عدم امید به بازگشت نموده اند .
(۲۵/آبان/۹۵ ۱۱:۲۸)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام آنتی گرامی
این راه میانه به چه صورته؟ امکان داره با ذکر مثال بفرمایید؟
سلام...قطعا چیزیه که چه الان چه قبلا تو کشور نداریمو نداشتیم...دولت فعلی با این شعار اومد ولی خیر الامور اوسطها رو با کوتاه اومدن اشتباه گرفتن متاسفانه...روشن فکری از نظر لفظی و لغوی حرف بدی نیست ولی اینقد یک عده زیاده روی کردن که الان واسه بعضیا فحشم حساب میشه...مثلا میگن طرف میخواد روشن فکر بازی دربیاره...اینجا باید فانحه رو خوند...شما باید ریشه یابی کنی ببینی چی شده همچیت حرفی رو بکار میبرن در مورد یک شخصی...یعنی ما یه جایی اشتباه کردیم دیگه...پس بعضی روشن فکرها خودشون از صدتا افراطی که اتفاقا نقدشون میکنن افراطی ترن...

اصولا راه میانه از نظر من یعنی اهل بیت به ویژه حضرت علی..روشن فکری که مقدسات رو زیرپا بزاره به بهونه ازادی بیان همون جریانیه که بالا توضیح دادم...تهش میشه تخریب خودشون...راه میانه یعنی دم مرگ وصیت میکنن که یه ضربت بیشتر نزنید بهش...اخه کی لحظات اخر مرگ فکر دشمنشه...این یعنی میانه روی.

یه توصیه به کسایی که خوشونو روشن فکر میدونن چون خودم یه زمان طعم دنیاشونو تا جدودی چشیدم:دنیای بدون مقدسات دنیای ترسناکیه
سلام مجدد

آقا عمار، یا شما دلیل محکمی برای اعتقاداتتون دارید یا ندارید. اگر دارید از ما دریغ نفرمایید و اگر ندارید، بیاید با هم دنبالش بگردیم.

آنتی گرامی، بزرگان اسلام نیز تحقیق در اصول دین را واجب می دونسته اند. متاسفانه این "واجب" تا حدی در جامعه فراموش شده و کمتر به طور جدی بهش عمل میشه.
اتفاقاً اهمیت این تاپیک به همین خاطره که جامعه درک درستی از واژه روشن فکری نداره. دکتر شریعتی به خصوص در این زمینه خیلی کار کرده و سعی کرده معنای روشن فکری رو درست تعریف کنه. از نظر ایشان، باید بین واژه های "متفکر "(یعنی کسی که کار فکری زیادی داره) و "روشن فکر" تمایز قائل شد.
بسم الله الرحمن الرحیم

چیزی که مورد بحث است و همونطور که در پست مهدی سینای عزیز بود، روشن فکر بازی است نه روشنفکری! روشنفکری بسیار خوب است و نمونه ی بارز روشنفکری امام خمینی و علامه طباطبایی بودند. پس اگر می خواهیم روشنفکر بودن واقعی رو درک کنیم باید سراغ زندگی این افراد بریم. اما اگر سراغ لیرالیسم و فروید و ناسیونالیست های افراطی( مثل کوروش پرستی) و... برویم ، می شود روشن فکر بازی یا به اصطلاح دیگر شبه روشنفکر!

بنده خودم بیشتر دوست دارم یک انقلابی یا بسیجی خطاب بشم تا روشنفکر!
(۲۶/آبان/۹۵ ۰:۳۵)سعدی نوشته است: [ -> ]سلام مجدد

آقا عمار، یا شما دلیل محکمی برای اعتقاداتتون دارید یا ندارید. اگر دارید از ما دریغ نفرمایید و اگر ندارید، بیاید با هم دنبالش بگردیم.

من خدا را به طور مستقیم (با فطرت) درک میکنم ، تنها خدایی که امکان وجود دارد و فطرت انسان او را میشناسد و عقل انسان هم او را قبول دارد در اسلام معرفی شده است .

سعدی خدای تو کیست و چه صفاتی دارد ؟
سلام آقا عمار
موافقی یه بحث دو نفره داشته باشیم و تا ته اون رو پیش ببریم؟

اگر موافقی بگو یه تاپیک مجزا براش ایجاد کنیم و مطمئنم چیزهای خیلی زیادی از همدیگه یاد خواهیم گرفت. اگر اینجا بحث کنیم از موضوع تاپیک خارج میشیم؛ چون روشنفکری فقط بحث تحقیق در اعتقادات نیست، بلکه به مسائل فرهنگی و اجتماعی هم مربوط میشه.
اتفاقا همینجا خیلی هم خوبه ، جواب سوال را بفرمایید استفاده کنیم
به روی چشم آقا عمار

برای اثبات اصول دین بایستی به دنبال اثبات "نبوت خاصه" باشیم (یعنی اثبات پیامبری حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)) . اگر وحیانی بودن قرآن را اثبات کنید هم معادل با اثبات نبوت خاصه است. 5 اصل دین یا در جریان اثبات نبوت خاصه اثبات میشن، یا اینکه پس از آن به سادگی قابل اثبات اند.

آقا عمار، محکمترین روشی که برای اثبات نبوت خاصه می شناسید چیست؟
من دوباره سوالم رو با زبان فارسی مطرح میکنم گرچه کوری و کری موجب میشه انسان از درک مفاهیم ساده هم عاجز بشه ( البته من هم فرد نادانی نیستم که بخواهم در کنار یک ناشنوا مثنوی بخوانم ! بلکه هدف اصلی اینکه بعضی از بزرگواران بیداری هم به این نتیجه برسن که افراد به ظاهر بینا و شنوا ولی در باطن کور و کر هم وجود دارد)

(۲۶/آبان/۹۵ ۱۰:۲۸)عمار94 نوشته است: [ -> ]من خدا را به طور مستقیم (با فطرت) درک میکنم ، تنها خدایی که امکان وجود دارد و فطرت انسان او را میشناسد و عقل انسان هم او را قبول دارد در اسلام معرفی شده است .

سعدی خدای تو کیست و چه صفاتی دارد ؟
بسیار خوب

وجود و یکتایی خدا چیزیه که هم اثبات محکم براش وجود داره و هم اینکه تقریبا در موردش اتفاق نظر وجود داره. حتی وقتی نظرات افرادی مثل هاوکینگ رو مطالعه کنید، می بینید با وجود اینکه خودشون رو خدا ناباور نامیده اند، به یک علت نهایی برای جهان معتقدند که میشه اسمش رو خدا گذاشت.

می مونه بحث صفات خدا. بعضی از صفات خدا رو ممکنه بتونیم در همین مرحله اثبات کنیم. سایر صفات رو بعد از اثبات نبوت خاصه می تونید به شیوه درون دینی اثبات کنید (بعد از اثبات نوبت خاصه می تونیم به قرآن استناد کنیم).

بنابراین اگر اثبات یکی از صفات خدا برای اثبات نبوت خاصه الزامی نیست، می تونیم قبل از اون بهش نپردازیم. لازمه اش اینه که ببینیم چه روندی رو ی خواهید در پیش بگیرید.

اگر تونستیم یک شیوه محکم برای تشخیص حقیقت پیدا کنیم که به هدفمون رسیدیم. در غیر این صورت، باید بیشتر دنبالش بگردیم. از همین اول یادمون باشه که عدم اثبات یک اعتقاد به معنای رد اون اعتقاد نیست. شاید من و شما نحوه بررسی درست رو ندونیم و نیازمند مشورت با فرد دیگری باشیم. در هر صورت چه عقلا و چه شرعا موظفیم اینقدر بگردیم تا خودمون هم یادش بگیریم.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع