تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کارگاه "معنویت"
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
(۵/آبان/۹۰ ۱۳:۱۹)MESSENGER نوشته است: [ -> ]
ضمن سلام و اهداء ادب و احترام محضر شریف دوستان و همسنگران نیک تالار بیداری اندیشه . با توجه به لزوم "اقدامات عملی" در هر حوزه نظری طرح شده در تالار؛ طرحی با عنوان "کارگاه معنویت" خدمت شما تقدیم میشه که امیدواریم مورد نظر و استقبال عزیزان قرار بگیره.. .
بدون شک،آثار روحانی چنین حرکت های جمعی، در "دنیای واقعی"باعث ارتقاء معنوی ما شده و بهانه ای میشه برای تمرین بیشتر و عمیق تر در انجام دیگر واجبات الهی و ترک معاصی..(انشاءالله)
دوستان محترم؛می تونند پس از توفیق انجام،با بیان آثار مثبت،ضمن افزایش روحیه معنوی خود،مشوقی باشند برای سایرین اعضاء.. واگر هم در انجام، دچار مشکل و مانعی شدیم،با بیان علل زمینه ای و... همدیگه رو راهنمایی کنیم..

سلام
ممنون از طرح و پیشنهاد خوبتون ، آقای دکتر
من یک پیشنهادی داشتم ، برای اینکه به قول بعضی از دوستان ریا نشه ! یا اینکه مانع نشه که با بیان آثار ، بهره مون از اون کمتر بشه!
در مورد فایده این عملی که گفته میشه ، از روایات یا گفته بزرگان استفاده بشه، در صورت امکان!
تا هم تشویقی باشه برای ما هم اینکه ریا نشه Smile
به نام خداوند بخشنده ی مهربان
کارگاه معنویت 5
.
.
.
عرض سلام و ارادت
با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام)
ادامه این حرکت روحانی از جمعه این هفته(4/9/90) با اهتمام جدی بر:
" رسیدگی به یتیم (بویژه) و مستمند "
(الحمدلله...دوستان عزیزم بعد اعلام هر کار عملی،آیات و احادیثی در این زمینه هدیه میدارند که مطمئناً در عمق بخشیدن و ایجاد معرفت بیشتر،بسیار تاثیر گذاره...
در یه جمله:
رسیدگی به یتیم کار دله...وای که خدای مهربون پاسخ کار دل رو با دل(قربون خدا برم) میده...ترجیح میدم سکوت کنم..!
اشاره ای بسیار مهم:
این مسئله فقط مسیر "مالی و مادی" نداره!!! بلکه گاهی یک نگاه محبت آمیز و اهداء عواطف گرم و رقیق انسانی کارسازتر از هزاران هزار خرج مادی هست...)
.
.
ترک " غیبت "
( امان و صد امان از این گناه کبیره..! به شدت نیاز به سعی و کوشش داریم..در تمام لحظات باید مراقب بود..اینکه به خودمون و دیگران اجازه غیبت ندیم..از درگاه خدای مهربان عاجزانه و خاضعانه درخواست میکنیم که توفیق ترک این معصیت بزرگ رو به همه مون مرحمت کنه - بحق امام حسین ع- )
.
.
.
افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد
در پناه خدای مهربان
بسم الله
با سلام
پيشنهادتون خيلي خوب است ولي ...
سالكان هم در عرض چند هفته نمي تونن گناهاني كه يك عمر انجام دادن در عرض يك هفته بتونن تغيير جدي در انجام و عادت به اونها داشته باشن! بهتر نيست پله ها را كوتاهتر برداريد اين جوري احتمال اينكه خداي نكرده وسط راه جابمونيد كمتر است.
يك پيشنهاد ديگه اينكه در عرض همون هفته دوستان بيان و از چگونگي مبارزه با هواي نفسشون بگن تا دلگرمي براي بقيه دوستان باشد.

التماس دعا
(۴/آذر/۹۰ ۱۲:۰۰)najmeh نوشته است: [ -> ]بسم الله
با سلام
پيشنهادتون خيلي خوب است ولي ...
سالكان هم در عرض چند هفته نمي تونن گناهاني كه يك عمر انجام دادن در عرض يك هفته بتونن تغيير جدي در انجام و عادت به اونها داشته باشن! بهتر نيست پله ها را كوتاهتر برداريد اين جوري احتمال اينكه خداي نكرده وسط راه جابمونيد كمتر است.
يك پيشنهاد ديگه اينكه در عرض همون هفته دوستان بيان و از چگونگي مبارزه با هواي نفسشون بگن تا دلگرمي براي بقيه دوستان باشد.
التماس دعا

با سلام و احترام
ضمن تشکر و اهداء ادب
در احیاء و انجام معروف و ترک منکر،انتخاب و تقدم و تاخر زمانی ماهیتاً معنی نداره!
بعبارتی:
حداکثر مجاهدت در هر لحظه..
بی شک مسیری هست پر فراز و نشیب..با پیروزی و شکست..
البته که قرار نیست از دل این تاپیک "سالک پروری" اتفاق بیوفته...
این حرکت روحانی، بهانه ای است برای اذکار،شروع و تمرین فضایل الهی و دوری از معاصی انشالله..
مطالعه توضیحات دیگر در پست شماره یک،پیشنهاد میشود..
در پناه خدای مهربان
بايد گفت كه ميتوان به قول امروزي ها از گناه پيشگيري كرد چرا بايد كاري كنيم و يك زحمت اضافه بكشيم اون كار را جبران كنيم هميشه بايد خوب فكر كرد و در دفتر كاغذي كه در مقابل مان وجود دارد بهترين كلمه اي را كه وجود دارد انتخاب كنيم و بنويسيم چون ما ان را باجوهري مينويسيم كه پاك كردنش كاغذ دفتر مان را سياه ميكند پس بياييد كه هميشه اول فكركنيم و بعد ان كار را انجام دهيمWink
سلام.قبل از هر چیزی از MESSENGER تشکر میکنم.واقعا طرحتون عالیه .خوده من صدبار این تصمیمو گرفته بودم ولی انگار یه جورایی به هم میخورد.امروز که این پیشنهادو خوندم خیلی برام جالب بود.انگار وقتی این کارا دسته جمعی میشه آدم بیشتر دلش میخواد بیاد توو گروه.حالا یه جورایی شاید رقابتم پیش بیاد که هر کی بخاد روز به روز بهتر از دوستاش بشه.که ایشالا همه بتونیم با کمک هم گناهامونو کم کنیم که ایشالا بتونیم گناهارو تموم کنیم.ایشالا.Heartخب بعضیا که مثل من اراده زیاد قوی ندارن و نمیتونن فقط به خودشون قول بدن بیان به بچه ها قول بدن که گناهاشونو کم کنن. اینجوری احتمالا زودتر نتیجه بگیرن.هر چند باید اول از هر چیزی به خدامون قول بدیم.بعد به خودمونو دوستای تالار.بازم ممنون بابت پیشنهادتون.ایشالا همه از این پیشنهاد نتیجه خوب بگیریمHeart
بسم الله النور
سلام علیکم

" رسیدگی به یتیم (بویژه) و مستمند "
امام محمد باقر علیه السّلام (روحی فداه) :

"اربع من كنَّ فیه بنی الله له بیتاً فی الجنَّه من اوی الیتیم و رحم الضَّعیف و أشفق علی والدیه و رفق بمملوكه"
چهار خصلت در هر كس باشد خداوند خانه ای در بهشت برای او بنا كند: كسی كه یتیمی را پناه دهد و بر ناتوانی دلسوزی كند و به پدر و مادر خود مهر ورزد و با برده و زیر دست خود مدارا كند.

خصال صدوق، ج 1 ، صفحه 211

ترک " غیبت "
امام صادق عليه السلام (روحی فداه):

"اَلغيبَةُ أَن تَقولَ فى أَخيكَ ما سَتَرَهُ اللّه عَلَيهِ وَأَمَّا المرُ الظّاهِرُ فيهِ مِثلُ الحِدَّةِ وَالعَجَلَةِ فَلا"
غيبت آن است كه درباره برادرت چيزى بگويى كه خداوند آن را پوشيده نگه داشته است، اما (گفتن) خصلتهاى آشكارى چون تندخويى و شتابزدگى غيبت نيست.

بحارالأنوار، ج75، ص246

موفق باشید و خدایی .
باعرض سلام و تشکر خدمت آقای دکتر و بقیه دوستان

کاش میشد پایان هر هفته آماری گرفته بشه که تو موارد ذکر شده موفق بودیم یا نه...اگر اکثر گروه موفق بودند بریم برای موارد بعدی, اگر نه دوباره روی همون مورد تمرکز کنیم

برای مثال بنده متاسفانه باید رو ترک اتلاف وقت بیشتر کار کنم...
حتی مواقعی هست که فکر کردم از وقتم دارم خوب استفاده میکنم اما بعدش فهمیدم وظیفه ام چیز دیگری بوده...
به نام خداوند بخشنده ی مهربان
ضمن سلام و ارادت و عرض تسلیت بمناسبت ایام شهادت حضرت سیدالشهداء ع و یاران باوفایش
عزاداری همه ی شما محبان اهل بیت عصمت و طهارت ع قبول درگاه حق(انشاءالله)
با توسل قلبی به ساحت قدسی و ملکوتی ائمه معصومین(علیهم السلام)؛
و عنایت به پیشنهاد همسنگران نیک تالار در پیام عمومی و خصوصی مبنی بر تامل و صبر در مطالب ارائه شده،ضمن احترام؛ انشاءالله تا پایان "ماه محرم" ضمن اهتمام جدی به تمرینات دینی و اخلاقی این 5 هفته،مروری در نفس خود خواهیم داشت بر موفقیت ها و شکست ها و انشاءالله ترمیم قدم به قدم ناکامی ها.....
با اهتمام جدی بر:
--- دائم الوضو بودن (در همه ی احوالات)
--- احترام به والدین
--- شکر بر نعمت های الهی(به زبان و البته مهمتر،با دل و جان)
--- نماز اول وقت
--- رسیدگی به یتیم (بویژه) و مستمند
و
--- ترک نگاه به نامحرم
--- ترک نومیدی از رحمت خدا (یاس)
--- ترک پرخاشگری زبانی" و دوری مجدانه از رفتار توام با عصبانیت
--- ترک اتلاف وقت
--- ترک غیبت
افوض امري الي الله ان الله بصير بالعباد
در پناه خدای مهربان
بسم رب الحسین
سلام علیکم
السلام علیک یا ثار الله

"دائم الوضو بودن (در همه ی احوالات)"
پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله وسلم :

"اَكثِر مِن الطَّهورِ يَزِدِ اللّه‏ فى عُمُرِكَ"
وضو زياد بگير تا خداوند، عمرت را زياد كند.

امالى مفيد، ص 60، ح 5

"ترک نگاه به نامحرم"
امام صادق عليه‏السلام :

"اِیّاکُم وَ النَّظرَة فَانَّها تَزرَع فی القَلبِ الشَهوَة وَ کَفى بِها لِصاحِبِها فِتنَة"
از نگاه [ناپاک] بپرهیزید که چنین نگاهى تخم شهوت را در دل مى‌کارد و ‏همین براى فتنه‌ى صاحب آن دل بس است.

تحف ‏العقول، ص 305

"احترام به والدین"
امام صادق عليه‏السلام :

"اِن اَحبَبتَ اَن يَزيدَ اللّه‏ فى عُمُرِكَ فَسُرَّ اَبَـوَيكَ"
اگر دوست دارى كه خداوند عمرت را زياد كند، پدر و مادرت را شاد كن.

بحارالأنوار، ج 74 ، ص 81 ، ح 84

ترک نومیدی از رحمت خدا (یاس)
امام علی علیه السلام:

لا تَأیسَنَّ لِشَرِّ هذه الأُمَّةِ مَن روحِ اللهِ لِقولِهِ تعالی: إنَّهُ لا ییأسُ من روح اللهِ إلاّ القَومُ الکافِرونَ
بر بدترین افراد این امت از رحمت خدا نومید مباشید زیرا که خدای بزرگ فرمود: همانا از رحمت خدا نومید نباشند جز کافران.

نهج البلاغه ،قسمتی از حکمت 377

"شکر بر نعمت های الهی(به زبان و البته مهمتر،با دل و جان)"
امام صادق عليه السلام :

"ما مِن عَبدٍ أنعَمَ اللّه عَلَيهِ نِعمَةً فَعَرَفَ أنَّها مِن عِندِ اللّه إلاّ غَفَرَ اللّه لَهُ قَبلَ أن يَحمَدَهُ"
هيچ بنده اى نيست كه خداوند به او نعمتى دهد و او آن را از جانب خدا بداند مگر آن كه، پيش از سپاسگويى او، خداوند بيامرزدش.

نهج الفصاحه، ح 781

"ترک پرخاشگری زبانی و دوری مجدانه از رفتار توام با عصبانیت"

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم:

"إنّ اللّه حَرَّمَ الجَنَّةَ على كُلِّ فَحّاشٍ بَذِيءٍ، قَليلِ الحَياءِ، لا يُبالِي ما قالَ ولا ما قيلَ لَهُ"
خداوند بهشت را بر هر فحّاش بد زبان بى شرمى كه باكى ندارد چه گويد و چه شنود، حرام كرده است.

كافي، ج 2، ص 323، ح 3 - منتخب ميزان الحكمة، ص 440

اللهم الرزقنا شفاعة الحسین
موفق باشید و خدایی.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
آدرس های مرجع