کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معرفی کتاب در وصف عاشورا...
۲۲:۱۲, ۲۴/آذر/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۱ ۰:۰۵ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #1
آواتار
پدر ، عشق و پسر
نويسنده : سيد مهدي شجاعي
چاپ:25
اين كتاب در 10 مجلس پرداخته شده است كه پهلو مي زند به 10 شب اول محرم.
اول فكر نميكردم وقتي اين كتاب رو از چهارراه خسروي در مشهد خريداري كردم چه دنيايي در اين كتاب 90 صفحه اي وجود دارد.
با يك نگاه نو از دريچه اي جديد به وقايع عاشورا و مخصوصا آنچه كه بين امام حسين عليه السلام و حضرت علي اكبر اتفاق افتاد و چه جرياني از عشق دراين وادي ثمر داد ، مي پردازد بخوانيد و اشك بريزيد و حض كنيد.
در زير چند نمونه از گوشه هاي اين كتاب را براي شما مي آورم.

- مقام سقايت در كربلا از آن عباس است. ماه بني هاشم.در اين ترديد نيست ، اما آنچه شايد تو نداني اين است كه شب عاشورا ، آب را ما آورديم. من و سوارم علي اكبر با سي سوار و بيست پياده ديگر. باني ماجرا هم علي كوچك شد. علي اصغر. علي دردانه.

...

او بند مشكها را رها كرد تا من بند دلم پاره شود و آمرانه به من چشم دوخت. اين نگاه، نگاهي نبود كه اطاعت نياورد. من سر در آب فرو بردم و چشم به او دوختم بي حتي تكان لب و زبان و دهن.
اما او كسي نبود كه آب نخوردن مرا نفهمد. دست مرطوبش را به سر و چشمم كشيدو نگاهش رنگ خواهش گرفت. آنقدر كه من خواستم تمام فرات را از سر نگاه او يكجا ببلعم.
مشكها پرشد بي آنكه او لبي به خواهش آب تر كند......
آب به سلامت رسيد.....
.... در زير نگاه سرشار از تحسين امام، چيزي گفت كه جگر مرا كباب كرد آنچنان كه تمام آبهاي وجودم بخار شد.
- پدر جان ! اين آب براي هر كه تشنه است. بخصوص اين برادر كوچك و .... و اگر چيزي باقي ماند من نيز
تشنه ام.

آرام بگير ليلا! من خود از تجديد اين خاطره آتش گرفته ام.
///
.....
عجيب بود رابطه اين پدر وپسر . من گمان نمي كنم در تمام عالم ، ميان يك پدر وپسر اينهمه عاطفه ، اين همه تعلق ، اينهمه انس اين همه ارادت حاكم باشد. من هميشه مبهوت اين رابطه ام.
...
نه چگونه ميتوانم با اين زبان الكن به شرح رابطه ميان اين دو اسم اعظم بپردازم؟ بارها در كوچه پس كوچه هاي اين رابطه ، گيج و منگ و گم مي شدم. مي ماندم كه كداميك از اين دو مرادند و كداميك مريد؟ مراد حسين است يا علي اكبر.
اگر مراد حسين است - كه هست - پس اين نگاه مريدانه او به قامت علي اكبر، به راه رفتن او، به كردار او و حتي به لغزش مژگان او از كجا آمده است؟ و اگر محبوب، علي اكبر است پس اين بال گستردن و سر ساييدن در آستان حسين چگونه است؟!
باهمه دوري ام از اين وادي رسيدم به اينجا كه بحث عاشق و معشوق درميان نيست. هر دو .....
.....
اهل خيام كه فهميدند علي اكبر، پروانه رفتن گرفته است، ناگهان در هم شكستند و فرو ريختند. كاش بودي ليلا!
چه خوب شد كه نبودي ليلا! تو كجا زهره به ميدان فرستادن پسر داشتي؟ پسر چه ميگويم علي اكبر!
انگار كن تمام جوانهاي عالم را در يك جوان متجلي كرده باشند. انگار كن تمامي سروهاي عالم را به تمامي لاله هاي جهان پيوند زده باشند. انگار كن خدا در يك قامت، قيامت كرده باشد.
.....

زينب و ديگر دختران و زنان حرم ، مانع بودند براي به ميدان رفتن علي.
......
//////
ناگهان شنيدم كه با پدر از تشنگي حرف مي زندو ... آب
حيرت سرتاپاي وجودم را فرا گرفت. اصلا قصدم اين نيست كه بگويم تشنگي نبود و يا علي اكبر تشنه نبود. تشنگي با تمام وسعتش حضور داشت ....
گمان كردم شايد با اشاره به غيب، آب مي طلبد.......
نزديكتر رفتم. آنچنان كه سرم و دوگوشم در ميانه دو محبوب قرار گرفت. با خود گفتم كه اگر من اين راز را بفهمم كربلا را فهميده ام و گرنه هيچ از اسبهاي ديگر ، بيش ندارم. .....
))) دوستان زيباترين بخشهاي اين كتاب از اين به بعد هست اميدوارم از خواندنش لذت ببريد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، mohamad ، MAHDI59 ، یکدوست ، احیاء ، وحید الف ، rastin ، سید ابراهیم ، mahramaneh ، aboutorab ، Islam ، Eve
۲:۴۸, ۱۴/آذر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۰ ۲:۵۰ توسط mosafer.)
شماره ارسال: #2
آواتار
(۲۹/آبان/۹۰ ۲۲:۰۷)تازه مسلمان نوشته است:  با سلام
محرم نزدیک است
تصمیم گرفتم تو این چند روز باقی مونده تا محرم چندتا کتاب معرفی کنم تا هممون این محرمو یه جور دیگه درک کنیم انشالله
از دوستان هم تقاضا دارم اگه کتابی تو این زمینه خوندن که تاثیرگذار بوده معرفی کنن [b]با تشکر

اولین کتاب:
رمان پدر، عشق و پسر نوشته سید مهدی شجاعی انتشارات نیسان

قسمتی از کتاب
عجیب بود رابطه میان این پدر و پسر. من گمان نمی کنم در تمام عالم، میان یک پدر و پسر، این همه تعلق، این همه عشق، این همه انس و این همه ارادت حاکم باشد. من همیشه مبهوت این رابطه ام.گاهی احساس می کردم که رابطه حسین با علی اکبر فقط رابطه یک پدر و پسر نیست. رابطه یک باغبان با زیباترین گل آفرینش است، رابطه عاشق و معشوق است. رابطه دو انیس و همدل جدایی ناپذیر است. احساس می کردم رابطه علی اکبر با حسین فقط رابطه یک پدر با پسر نیست. رابطه ماموم و امام است. رابطه مرید و مراد است. رابطه عاشق و معشوق است. رابطه محب و محبوب است و اگر کفر نبود می گفتم رابطه عابد و معبود است.

(۶/آذر/۹۰ ۱:۰۶)netlog36 نوشته است:  
سلام

به بهانه محرم این دومین بار است که در کتاب خانه محقرم، چشم می دوزم و دیده می بندم و دست می چرخانم و دست دل، انگشت اشاره را به سمت این کتاب می برد.

پدر، عشق و پسر...

اثری دیگری از سید مهدی شجاعی که روایتگر شهادت حضرت علی اکبر «علیه السلام» است و راوی واقعه، اسب آن حضرت است که سرنوشت فرزند رشیدش را برای مادر ایشان «لیلا»، با نثری ادبی و داستانی به نگارش درآورده است.

این کتاب شجاعی به عنوان یکی از ناب‏ترین روایات ادبی هنری از واقعه کربلا خواندنی است. «عقاب» ـ مرکب حضرت علی اکبر«علیه السلام» ـ برای لیلا از اتفاقاتی که برای فرزندش افتاده حکایت جانسوزی را روضه‏خوانی می‏کند. شجاعی این کتاب را ظاهرا برای کودک و نوجوان کانون پرورش فکری نوشته است ولی در واقع پدر عشق و پسر داستان عاشقانه‏ای است که سن و سال نمی‏شناسد. سی و شش مقتل معتبر و درجه اول برای نوشتن این روضه مکتوب، هنرمندانه کنار هم گذاشته شده است.

«عجیب بود رابطه ی میان این پدر و پسر. من گمان نمی کنم در تمام عالم، میان یک پدر و پسر این همه تعلق، این همه عشق، این همه انس و این همه ارادت حاکم باشد. من همیشه مبهوت این رابطه ام.

گاهی احساس می کردم که رابطه حسین و علی اکبر فقط رابطه ی یک پدر و پسر نیست. رابطه ی باغبان با زیباترین گل آفرینش است. رابطه ی عاشق و معشوق است. رابطه ی دو انیس و همدل جدایی ناپذیر است.احساس می کردم رابطه ی علی اکبر با حسین فقط رابطه ی یک پسر با پدر نیست. رابطه ی ماموم و امام است. رابطه ی مُحبُّ و محبوب است و اگر کفر نبود، می گفتم رابطه ی عابد و معبود است.

نه...چگونه می توانم با این زبان الکن به شرح رابطه ی میان دو اسم اعظم بپردازم؟ بارها در کوچه پس کوچه های این رابطه ،گیج و منگ و گم می شدم. می ماندم که کدامیک از این دو مرادند و کدامیک مرید؟ مراد حسین است یا علی اکبر؟

اگر مراد حسین است-که هست-پس این نگاه مریدانه او به قامت علی اکبر، به راه رفتن او ، به کردار او و حتی به لغزش مژگان او از کجا آمده است؟! و اگر محبوب، علی اکبر است پس این بال گستردن و سر ساییدن در آستان حسین چگونه است؟».
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، سید ابراهیم
۲۱:۲۷, ۲۴/آذر/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام .

کتاب عاشورا،مظلومیتی مضاعف

تألیف محمد رضا حکیمی

مجموعه سخنانی از متفکر شیعی اندیش معاصر استاد علامه

خواندن این کتابچه 82 صفخه ای رو به همه همسنگران عزیز پیشنهاد میکنم .

فهرست کتاب :

عاشورا مظلومیتی مضاعف

نجوا با عاشورا و سخنی در ابعاد

جامعه قرآنی ( نه قارونی )

انقلاب عاشورا و قسط

عاشورا و ساختار جامعه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، MAHDI59 ، سید ابراهیم ، aboutorab
۶:۵۸, ۲/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/آبان/۹۱ ۷:۰۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #4
آواتار

کتاب شعور و شهود عاشورائیان

در طول بیش از چهارده قرن بیش از صدها فیلسوف دین شناس و عالم و اندیشمند هر یک به نوعی آن را تجزیه و تحلیل کرده اند،از قهرمانان آن واقعه سخن رانده اند و حرف ها نوشته اند.واقعه کربلا را هرچه بیشتر می نگریم و عمیق تر در آن کنکاش می کنیم درمی یابیم که آن واقعه یا حادثه خود جزیی از تاریخ است، تاریخی که رویدادهایش یکی معلول دیگری است، تاریخ، تمدن بزرگی است که سیر آن هیچگاه متوقف نشده است.
واقعه ای که بیش از هزار سال است درخصوص آن می گویند بحث می کنند و نظر می دهند.در مورد آن کتابها نوشته، شعرها سروده، مرثیه ها ساخته و مجلسها برپا کرده اند و میلیون ها تن برای زنده نگه داشتن آن گردهم آمدند اشک ریخته اند و هزارها انسان در راه پاسداری از خاطره آن کشته شدند.

[تصویر: 02516039399452992615.jpg]

«شعور و شهود عاشوراییان» ، مجموعه ای خواندنی در معرفت حضرت اباعبدالله( علیه السلام) و یارانش، تیتر کتابی است که موسسه موعود عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در سال 1390 منتشر کرده است.

این کتاب گنجینه ایست از مطالب خواندنی درباره قیام حضرت حسین بن علی(علیه السلام) و شوری که در عالم ایجاد کرد.

تنظیم و ارائه مجموعه خطبه ها و سخنان امام حسین(علیه السلام)، حضرت سجاد(علیه السلام) و سایر عاشوراییان در تمامی مقاطع سفر از مدینه تا شام، بخش منحصر به فردی است که در این اثر قابل مشاهده است. علاوه بر این معرفی سایر شهسواران اردوگاه امام و شهیدان دشت نینوا در این کتاب، این اثر را به فرهنگ نامه ای خواندنی تبدیل کرده است.

در این کتاب خواننده با مجموعه مقالاتی از زبان نویسندگانی چون استاد اسماعیل شفیعی سروستانی، سید محمد مهدی میر باقری، مجتبی الساده، آنتوان بارا، میر صادق سید نژاد و برخی از سخنان حضرت آیة الله العظمی وحید خراسانی و ... در پنج فصل با عناوین مختلف رو به رو است، که برخی از این عناوین عبارتند از:

فصل اول: حسین(علیه السلام) کیست؟

حسین(علیه السلام) مفسر معنی مرگ

سیما و خلق امام حسین (علیه السلام)

دلیل اربابی( حکایاتی از معجزات و کرامات امام حسین(علیه السلام))

فصل اول کتاب با موضوع «حسین کیست»، به بررسی جایگاه و عظمت و شخصیت امام حسین علیه السلام می پردازد.

فصل دوم: عاشورا و عاشوراییان

زینب کبرا (علیه السلام) مفسر معنی مرگ

تحریفات مدرن نهضت کربلا

یالثارات الحسین(علیه السلام)

این فصل با عنوان «عاشورا و عاشورائیان» به بررسی نگاه انقلابی حضرت زینب سلام الله علیها و روزهای اسارت و فعالیت های پس از عاشورا می پردازد.

فصل سوم: راویان حرم ستر و عفاف ملکوت

سخن امام(علیه السلام) با زعفر جنی

خطبه حضرت زینب(سلام الله علیها) در کوفه

تلاوت قرآن توسط سر مبارک امام حسین(علیه السلام) در شام

فصل سوم کتاب نیز که شامل مجموعه خطبه های امام سجاد (علیه السلام) و حضرت زینب (سلام الله علیها) از کوفه تا شام است که برای اولین بار متن کامل تمام این خطبه ها گردآوری شده است.

فصل چهارم: باحسین بودن، به مهدی (علیه السلام) رسیدن

ارتباط امام مهدی(علیه السلام) با امام حسین(علیه السلام)

امام مهدی(علیه السلام) در کلام امام حسین(علیه السلام)

در محضر « زیارت ناحیه»

فصل پنجم: بر مدار عشق " زندگی یاران عاشورایی اباعبدالله الحسین(علیه السلام) "

خاندان بنی هاشم

زندگانی دیگر خاندان امام حسین(علیه السلام)

زندگانی اصحاب و یاران امام حسین(علیه السلام)

فصل پایانی کتاب نیز به زندگی نامه تمامی شهدای کربلا و یاران امام حسین (علیه السلام) می پردازد

قيام عاشورا بايد ريشه يابي شود که در واقع چرا امام حسين و ياران ايشان قيام کردند تا با تبیین صحیح ابعاد قیام عاشورا ایفاگر نقش مهمی در بصیرت بخشی به مردم باشیم.

امضای مجید املشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، mohamad ، MAHDI59 ، aboutorab
۱۲:۴۷, ۱/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/آذر/۹۱ ۱۲:۵۸ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: zanan-ashurayy-bg.jpg]

عبدالله بن الحسن از مادرش فاطمه بنت حسین (علیه السلام) روایت می کند که گفت:

غارتگران به خیمه ی ما آمدند، ان گاه که من دختر بچه ای بودم و خلخالی از طلا به پا داشتم. مردی خلخال را از پایم در آورد و گریه می کرد. گفتم: ای دشمن خدا چرا گریه می کنی؟ گفت: چرا گریه نکنم در حالی که دختر رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را غارت می کنم. گفتم: غارت نکن. گفت: ترسم اگر من غارت نکنم دیگری بیاید و بگیرد.

فاطمه گوید: همه چیز را به غارت بردند، حتی پارچه های سرما را بردند.

در حیاة الحسین (علیه السلام) آمده است: پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) سپاه کوفه، به خیمه ها حمله کرده، ضمن به آتش کشیدن آنها، هر چه در خیمه ها بود غارت کردند و از گوش ها و پاهای اطفال گوشواره و خلخال بیرون آوردند.

از فاطمه صغری دختر امام حسین (علیه السلام) نقل شده است که پس از شهادت امام (علیه السلام)، یکی از سواران سپاه عمر سعد به طرف او که جلوی یکی از خیمه ها ایستاده بود حمله ور می شود و با نیزه به او ضربتی می زند که بر زمین خورد، آنگاه گوشواره از گوشش می کند و خون جاری می شود.

در عوالم الامام الحسین (علیه السلام) این مطلب درمورد امّ کلثوم (علیه السلام) ذکر شده است.

«زنان عاشورایی» بیانی تاریخی- روایی از واقعه ی عاشورا است که با رویکردی خاص به آن نگریسته است. شاید در مقاتل و کتابهای مختلف، درباره ی سید شهیدان، امام حسین (علیه السلام) و یاران ایشان، و نحوه ی شهادت ایشان خوانده اید ولی در پشت میدان کربلا، و در جایی که با نام «خیمه ها» از آن یاد می کنیم، زنانی بودند که شاید بدون آن ها، نخل کربلا، به ثمر نمی رسید.

ماجرای این کتاب، درباره ی نقش آفرینی موثر زنان در کربلا و پس از واقعه است. سه فصل این کتاب، «حضور زنان در حماسه عاشورا»، «نقش زنان در نهضت عاشورا و چگونگی ادامه رسالت» و «تاثیر نهضت امام حسین بر زنان غیر حاضر در کربلا و ادامه رسالت» است.

واکنش خواننده پس از پایان کتاب: می فهمید که: گاهی زنان اسطوره اند...

نام کتاب: زنان عاشورایی
مولف: زهرا یزدان پناه قره تپه
نشر: هلال (موعود)
قیمت چاپ ششم: 2200 تومان

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadhadi ، N.Mahdavian ، aboutorab
۸:۲۱, ۳/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آذر/۹۲ ۸:۵۷ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #6
آواتار
سقای آب و ادب

[/b]

نویسنده :سید مهدی شجاعیبه چاپ هفتم هم رسیدخیلی کتاب قشنگیه ،از اسمش معلومه،در مورد حضرت عباس هستش.فهرست کتاب:

1-عباس علی2-عباس ام البنین3-عباس عباس4-عباس سکینه5-عباس موساوات6-عباس زینب7-عباس ادب8-عباس حسین9-عباس فرشتگان10عباس فاطمه

در همه بخش های کتاب،اب اوردن حضرت عباس به ارامی جلو میره تا انتهای کتاب و در هر بخش بسته به اینکه عباس کی باشه،یه قسمت هایی از زبان اون شخصیت ها در مورد حضرت عباس داریم.
بخشی از کتاب از قسمت عباس زینب: (از زبان حضرت زینب سلام الله علیها)....

.پدر از مادر پرسید:برای اسمش چه فکری کرده اید؟مادر گفت:اختیار همه ما بدست شماست."عباس" را پدر فرمود برای اینکه میخواست شیر دژم باشی و از بیشه آل الله حفاظت کنی و خاطره عمویش عباس را زنده نگه داری.ابوالفضل را هم پدر کنیه بخشید.برای اینکه میخواست تو پدر همه خوبی ها و برتری ها باشی.اما ماه بنی هاشم را فقط پدر نگفت،هر کس که روی ماه تو را دید گفت.همه ما مدام در کار تعویذ و تصدق بودیم برای تو که مبادا چشم زخمی روی ماهت را بیازارد.وقتی که ماه باشی پلنگها هم خودشان را به بلندی میرسانند و به طمع چنگ انداختن بر صورتت،جست و خیز میکنند.وقتی قمر بنی هاشم باشی،شمر هم برایت امان نامه میاورد...

در بخش دیگری از کتاب می‌خوانیم:
عباس برای حسین فقط یک سردار نیست، یک فرمانده نیست، یک پرچمدار هم نیست، یک برادر هم نیست. عباس، عمود خیمه لشکر حسین است. نه عباس، عمود خیمه وجود حسین است. اگر عباس بشکند، خیمه وجود حسین فرو می‌ریزد، اگر عباس بشکند، پشت حسین می‌شکند و اگر عباس بیفتد، حسین از پا می افتد.
عباس، بقیةالله جبهه حسین است. اما اینهمه را نمی‌تواند یکجا به عباس بگوید.
فقط گفته است: عباسم، تو علمدار لشکر منی! تو اگر نباشی، هیچکس نیست. اما... بیا و کاری بکن! حجت الاسلام را هزار باره بر این قوم، تمام کن! بگو که جنگ، جای خود، بستن آب بر کودکان و زنان، ناجوانمردانه است...
و عباس، رفته است، مقابل سپاه مقابل ایستاده و زبان به نصیحت گشوده است از خدا و پیامبر گفته است از نسبت بچه‌های حسین با پیامبر گفته است از انسانیت گفته است. از عربیت گفته است، از جوانمردی و فتوت گفته است و... تمام همت خود را برای نرم کردن دل دشمن، به کار گرفته است، اما پاسخی جز قساوت نگرفته است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، aboutorab
۱۷:۰۵, ۶/آذر/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

در زمینه عاشورا تا کنون آثار بسیاری منتشر شده است و تحلیلهای بسیاری ارائه شده است

در زمینه ی کتابهای تحلیلی در زمینه ی عاشورا من تاکنون کتابهای تقریباً زیادی مطالعه کرده ام
به عنوان نمونه:
حماسه حسینی از شهید مطهری، قیام حسین از جعفر شهیدی، سید الشهدا از شهید دستغیب، تأملی بر نهضت عاشورا از رسول جعفریان، خصائص الحسینه از شیخ جعفر شوشتری، کربلا مبارزه با پوچی ها از اصغر طاهرزاده، آذرخش کربلا از مصباح یزدی، درسی که حسین به انسان ها آموخت از شهید عبدالکریم هاشمی نژاد، حماسه و عرفان از آیة الله جوادی آملی و... که هر یک از اینها حقیقتاً در نوع خود آثاری ارزشمند محسوب می شوند
اما در ذیل یکی از بهترین کتابهای که به تحلیل واقعه ی عاشورا و مباحث پیرامون آن پرداخته است را تقدیم می کنم

[تصویر: ef2d65dc4200d3de1.jpg]

معجزه عاشورا/ حسین غفاری/ انتشارات حکمت/500 صفحه
کتاب حاضر شامل درس گفتارهای دکتر حسین غفاری، استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران است که رویکردی متفاوت و نو را در بررسی نهضت عاشورا در برابر خواننده قرار می دهد.
در این کتاب به مباحث متنوعی درباره جوانب گوناگون حادثه عاشورا پرداخته شده است،
معجزه بودن واقعه عاشورا به معنایی حقیقی و نه استعاری،
تحلیل جامع نهضت عاشورا در مقام حرکتی، فردی و عرفانی و در عین حال اجتماعی و انقلابی،
تبیین مسئله دشوار "علم امام به حوادث آینده" و تحلیل رفتار ایشان بر این مبنا (که در ضمن آن از ماهیت "علم امام" و نسبت علم حضوری و حصولی با رفتار و تکالیف آدمی سخن رفته است)،
مقایسه قربانی حضرت ابراهیم علیه السلام با فداکاری و جانبازی امام
و تبیین مسئله گریه بر مصائب عاشورا و نقش آن در سلوک معنوی انسان.
همچنین بر اساس تحلیل ارائه شده از واقعه عاشورا و نقش و معنای عزاداری و آسیب شناسی مراسم عزاداری و ترسیم چهارچوب صحیح برگزاری آن پرداخته شده است.
در نهایت به عنوان "ختامه مسک" غزلی از عارف والامقام حافظ در توصیف واقعه عاشورا شرح داده شده است.

کتاب در دوازده مجلس عناون بندی شده است که عبارتند از:
مجلس1: معجزه عاشورا
مجلس2: چیستی گریه و اثر آن در وصول به کمال انسانی
مجلس3: تفسیرهایی گوناگون از اهداف قیام حضرت اباعبدا... علیه السلام
مجلس4: مقدمات نظریه جامع در تفسیر قیام حضرت اباعبدا... علیه السلام
مجلس5: نقد و بررسی تفاسیر گوناگون از قیام حضرت اباعبدا... علیه السلام
مجلس 6: بررسی علم امام و انسان کامل
مجلس7: امام معصوم، انسان کامل و خلیفة الله است
مجلس8: ماهیت علم باطنی امام، علم حضوری است
مجلس9: تفاوت های میان داستان حضرت ابراهیم و حضرت اباعبدا... علیه السلام
مجلس10: آثار و برکات ظاهری و باطنی قیام اباعبدا... علیه السلام
مجلس 11: اصلاح روش ها و احیای سنتهای صحیح عزاداری
مجلس12: عاشورا از زبان حافظ؛ شرح غزلی از لسان الغیب

نقلی از فصل اول کتاب با عنوان معجزه عاشورا:
معجزه حقیقی و مهم آن است که بتواند مستقیماً پیام یک مکتب و نفس ادعای صاحب مکتب را اثبات کند. آنگاه مکتبی به اعلی درجه اش برای ما اثبات می شود که برای من که دارای شهوت و غضب هستم، برای من که دارای حس برتری طلبی هستم و برای من که مانند تمام حیوانات دیگر، جنبه های حیوانی دارم کاری انجام دهد که من از فرزندان و همسر و خواهر و برادر و از همه و همه بگذرم و همه را در جلوی چشمان من تکه تکه کنند و من بگویم که اینها همه در راه حق و هدیه برای حق بودند.

خواندن این کتاب را به همه ی برادران ایمانی توصیه می کنم.
دکتر حسین غفاری، همانطور که ذکر شد استاد فلسفه دانشگاه تهران هستند که نزد شهید مطهری و علامه طهرانی شاگردی کرده اند و لذا در آثار ایشان هر دوجنبه فلسفه (مباحث تعقلی) و عرفانی یافت می شود و ایشان از نخستین کسانی است که نقد مطالب عبدالکریم سروش به صورت علمی پرداخته اند.
التماس دعا و یا علی مدد

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، سید ابراهیم ، محمد حسین ، Islam ، ali.khm ، نسیم
۱۷:۰۸, ۶/آذر/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
(۶/آذر/۹۲ ۱۷:۰۵)علی 110 نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

به عنوان نمونه:
حماسه حسینی از شهید مطهری، قیام حسین از جعفر شهیدی، سید الشهدا از شهید دستغیب، تأملی بر نهضت عاشورا از رسول جعفریان، خصائص الحسینه از شیخ جعفر شوشتری، کربلا مبارزه با پوچی ها از اصغر طاهرزاده، آذرخش کربلا از مصباح یزدی، درسی که حسین به انسان ها آموخت از شهید عبدالکریم هاشمی نژاد، حماسه و عرفان از آیة الله جوادی آملی و...
من کتاب « پس از شهادت » دکتر شریعتی رو هم به این لیست اضافه میکنم.Smile
حتما بخونیدشHeart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمد حسین
۱۸:۱۰, ۶/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آذر/۹۲ ۱۸:۱۱ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
[تصویر: f96a1711f16fd8821.jpg]

عاشورا شناسی/ پژوهشکده تحقیقات اسلامی/ انتشارات زمزم هدایت/480 صفحه
عاشورا شناسی کتابی است که به همت پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه پاسداران تدوین شده است و مجموعه ای بسیار ارزشمند از مقالات و گفتارهای دانشوران صاحب نام در این عرصه را گردآوری کرده است. با مطالعه ی این کتاب خواننده با مهمترین مباحث مطرح شده از سوی جمعی از برترین صاحب نظران و صاحب اثران پیرامون واقعه ی عاشورا آشنا می شود و این یکی از ویژگی های بسیار منحصر به فرد این کتاب است که آن را از بسیاری از کتابهای مشابه متمایز می سازد و خواندن آن در حقیقت می تواند جایگزین مطالعه ی این 20 کتاب باشد. نگاهی به فهرست اشخاصی که از آنها در این کتاب مقالاتی ذکر شده است جایگاه رفیع این کتاب ارزشمند را بیش از پیش مشخص می کند.
اندیشه ورزان صاحب نامی چون:
آیة الله صافی گلپایگانی، امام خمینی (رحمة الله علیه)، جلال الدین همایی، آیت ا... سید علی خامنه ای، شهید مرتضی مطهری، جلال الدین فارسی، سید عبدالکریم هاشمی نژاد، علامه سید محمد حسین طباطبائی، محمد تقی مصباح یزدی و... از جمله اشخاصی هستند که مقالات و گفتارهایی از این بزرگان پیرامون واقعه عاشورا در کتاب ذکر شده است.

در ذیل فهرست مقالات ذکر می شود:
1. امام حسین علیه السلام در آیات و روایات، آیت الله لطف الله صافی
2. پیشینه عاشورا، رضا استادی
3. قیام عاشورا، امام خمینی (رحمة الله علیه)
4. حسین بن علی علیه السلام در کربلا، ابن اعثم کوفی
5. قیام حسین بن علی بن ابیطالب، ابوالحسن علی بن حسین مسعودی
6. واقعه کربلا، محمد حسن اعتماد السلطنه
7. نهضت و قیام امام حسین علیه السلام، محمد حسین مظفر
8. اسرار و آثار واقعه کربلا، جلال الدین همایی
9. درس ها و عبرت های عاشورا، آیت ا... سید علی خامنه ای
10. حماسه حسینی، علامه مرتضی مطهری
11. درس ها و پیام های عاشورا، جواد محدثی
12. علل محدثه جریان عاشورا، سجاد چوبینه
13. جهاد علیه رجعت، جلال الدین فارسی
14. عاشورا یا روز سرنوشت برای اسلام، سید عبدالکریم هاشمی نژاد
15. امام حسین علیه السلام، فضل ا... بن روزبهان خنجی اصفهانی
16. حسین منّی و أنا من حسین، محمد باقر بهبودی
17. ارزیابی گریه، محمد مهدی رکنی
18. علم امام و نهضت سید الشهدا علیه السلام، علامه سید محمد حسین طباطبائی
19. شبهاتی پیرامون عاشورا و بزرگداشت آن، محمد تقی مصباح یزدی
20. کتابشناسی کتابشناسیهای امام حسین علیه السلام، محمد اسفندیاری

قسمتی از مقاله قیام عاشور از امام خمینی (رحمة الله علیه):
خطری که معاویه و یزید بر اسلام داشتند این نبود که غصب خلافت کردند، خطری که اینها داشتند این بود که اسلام را به صورت سلطنت می خواستند در بیاورند، می خواستند معنویت را به صورت طاغوت در آورند. به اسم این که ما خلیفه رسول ا... هستیم اسلام را منقلب کنند به یک رژیم طاغوتی.
این مهم بود آنقدری که این دو نفر ضرر به اسلام می خواستند بزنند یا زدند جلوتری ها آنطور نزدند! اینها اصل اساس اسلام را وارونه می خواستند بکنند. سلطنت بود، شرب خمر بود، قمار بود در مجالسشان.
خلیفه رسول ا... و در مجلس شرب خمر! و در مجلس قمار؟! و باز خلیفه رسول ا... نماز هم می رود جماعت می خواند! این خطر از برای اسلام خطر بزرگ بود و این خطر را سیّد الشهداء رفع کرد.
قضیه، قضیه غصب خلافت فقط نبود، قیام سیدالشهدا (علیه السلام) قیام بر ضد سلطنت طاغوتی بود؛ آن سلطنت طاغوتی که اسلام را می خواست به آن رنگ در آورد که اگر توفیق پیدا می کردند، اسلام یک چیز دیگری می شد.
اسلامی که آمده بود و می خواست سلطنت طاغوت را به هم بزند و یک سلطنت الهی در دنیا ایجا کند، می خواست طاغوت را بشکند و الله را جای آن بنشاند، اینها می خواستند الله را بردارند، طاغوت را به جایش بنشانند؛ همان مسائل جاهلیت و همان مسائل سابق.
کشته شدن سید الشهدا علیه السلام شکست نبود چون قیام لله بود و قیام لله شکست ندارد.
بنی امیه می خواستند اصل اسلام را ببرند و یک مملکت عربی درست کنند و این کار سید الشهدا اسباب این شد که عرب و عجم و همه مسلمین توجه پیدا کردند که نه قضیه، فضیه ی عربیت و عجمیت و اینها نیست، قضیه خدا و اسلام است.

مطالب این تاپیک در حقیقت چکیده ی مطالعه ی برخی مقالات این کتاب بود:

(A+)ماهیت و عوامل قیام امام حسین (مقاله ویژه!!)#
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، منادی حق ، Hadith ، وحید110 ، yamin ، محمد حسین ، Islam ، یاوران مهدی ، مصباح ، منتظر کوچولو ، N.Mahdavian ، hajiali.m
۰:۳۶, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار

خروج لشگركفرآئین عمرسعد ازكربلا وحركت دادن اهل بیت پیغمبرصلى الله علیه وآله رابه كوفه خراب
کتاب حاضر در زمینه مصائب وارده بر مولی الکونین حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت گرامی ایشان از هنگام خروج از مدینه تا بازگشت آن بزرگوران به شهر پیامبر می باشد که توسط مرحوم آیة الله محمد جواد ذهنی تهرانی رحمه الله در 1010 صفحه به رشته تحریر درآمده است.

فهرست سرفصل های کتاب :

فصل اول : تاریخ ولادت با سعادت امام حسین علیه السلام و وقایع مربوط به آن و احادیثى كه در این باب وارد شده

فصل دوم : فهرست ترجمه حال حضرت امام حسین علیه السلام

فصل سوم : ذكر مناقب و فضائل و خصائص حضرت امام حسین علیه السلام

فصل چهارم : چگونگى بیعت گرفتن معاویه از مردم براى یزید

فصل پنجم : حركت سید مظلومان علیه السلام از مدینه منوره به مكه معظمه

فصل ششم : ترجمه مختصرى از احوالات جناب مسلم بن عقیل علیه السلام

فصل هفتم : حركت حضرت مسلم بن عقیل به جانب كوفه

فصل هشتم : حركت حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام از مكه معظمه به طرف عراق

فصل نهم : رسیدن اردوى كیوان شكوه به زمین پر بلا یعنى كربلا و وقایع و حوادث در آن تا شب عاشورا

فصل دهم : در توصیف شب عاشورا

فصل یازدهم : وقایع هولناك شب یازدهم

فصل دوازدهم :خروج لشگركفرآئین عمرسعد ازكربلا وحركت دادن اهل بیت پیغمبرصلى الله علیه وآله رابه كوفه خراب

فصل سیزدهم : دفن ابدان طاهره شهدا علیهم السلام

فصل چهاردهم : وارد شدن اهل بیت سیدالشهدا علیهم السلام به كوفه خراب

فصل پانزدهم : فرستادن عبیدالله مخذول رؤس مطهر و اهل بیت امام علیهم السلام را از كوفه خراب به شام تار

فصل شانزدهم : بازگشت اهل بیت علیهم السلام به مدینه طیبه
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]