|
∎ نـــان برکت خداست . .
|
|
۱۶:۳۹, ۸/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/دی/۹۲ ۱۸:۴۴ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
![]() رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): نـــــــــان مبارک است.
خدای بزرگ برای به دست آمدن آن آسمان را فرستاد که بسیار ببارد و بخاطر نان زمین را رویاند و به وسیله نان است که می توانید نماز بخوانید. (وسائل الشیعه ، ج24، ص393) ✔ در این مبحث می خواهیم بپردازیم به مسئله مهم نان در زندگی هامان؛ اصلاح الگوی مصرفی آن، میزان اسراف و هدر رفت آن در کشور و راهکارهایی برای استفاده بهینه ازین نعمت الهی و ایده هایی برای داشتن یک زندگی بهتر . . . ![]() منتظر نظرات دوستان هستم . . |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۵۵, ۱۲/دی/۹۲
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
یه بنده خدایی میگفت " یه سال مسئول یکی از گروه های اردوی جهادی راهیان نور بوده , تو مناطق جنگی یه کسی به پستشون میخوره که از این اعتقادات عجیب داشته, کسانی که میگن وقتی اومدید جنوب نباید غذای خوب داشته باشید, جای مناسب , اتوبوس سالم و .... نباید داشته باشید !!!! کلا میگفت اومدید مناطق جنگی پس باید با همون شرایط جنگ هم اینجا بمونید !!!!! ![]() تعریف میکردن روز اول از صبحش ما رو برده بودن جاهای مختلف همشم پیاده روی , توی گرما با اون وضعیت ! ناهار بهمون چی دادن!؟ یه کاسه آش با آب اضافه !!!!!!!!!! ![]() بعد از ظهر هم تا شب چیزی در حدود 10 کیلومتر پیاده رفته بودیم, همه بچه ها هلاک شده بودن از خستگی و گرسنگی !!! ساعت 11 شب میخواستن بهمون شام بدن! حساب کردیم دیدیم به هرنفر 2 تا تخم مرغ میرسه و یدونه گوجه و یدونه هم نون لواش !!!! " حالا ما دخترا میگفتیم خوبه دیگه, مگه کم بود !؟ ایشون میگفت یدونه نون لواش واسه آقایون 2 تا لقمه بیشتر نمیشه !!!!!!! ![]() ادامه ماجرا : " بعد از اینکه غذاها رو تقسیم کردیم دیدیم به خودمون هیچی نرسید !!!! ما هم اگه سنگ میذاشتن جلومون میخوردیم ! به مسئولین اونجا گفتیم شماها نون خشکا رو کجا نگه میدارید !؟ رفتیم سراغ نون خشکا , دونه دونه از سطلش میاوردیم بیرون کپک های زیر و روشو با چاقو جدا میکردیم , وسط نونو میذاشتیم تو آب که نرم بشه بعد اونو میخوردیم !!!!!! "خواستم بگم یه وقتایی ممکنه تو شرایطی گیر کنیم که همون نون خشکه برامون بشه بهترین غذای دنیا ! یه چیز دیگه, اگر نون خشک تو خونتون دارید اونو تو آب بذارید وقتی نرم شد بریزید تو یه گوشه حیاطتون و یا پشت پنجره تا این گنجشکا و کبوترا که تو این سرما غذا گیرشون نمیاد بیان و از اونا تغذیه کنن, باور کنید کلی دعاتون میکنن |
|||
|
|
۲۳:۰۴, ۱۴/دی/۹۲
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
برای به وجود آمدن انار هم زمین هم آسمان تلاش کرده است انار هم برکت خداست چرا فقط به نون میگن برکت خدا ؟
|
|||
|
|
۲:۰۶, ۱۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
(۱۴/دی/۹۲ ۲۳:۰۴)فانوس *7* نوشته است: برای به وجود آمدن انار هم زمین هم آسمان تلاش کرده است انار هم برکت خداست چرا فقط به نون میگن برکت خدا ؟سلام جناب فانوس همه افریده های خداوند برکت محسوب می شوند .. اما نان برکت بیشتری داده شده است و قوت غالب اکثر مردمان زمین است . انار میوه ای بهشتی است .. اما در مقایسه با نان نمی تواند یک قوت غالب باشد . این به این خاطر است که شما اگر سالی یک ار هم انار نخورید ..کمبود ان را حس نخواهی نمود ...اما کمبود نان را در طول یک سال چگونه حس خواهی نمود؟ |
|||
|
|
۲۳:۲۶, ۱۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
پس آب برکت تر است تا نان البته با این استدلال
خیلی برام سواله چرا وقتی رو نون پا بذاریم خیلی کراهت داره اما مثلا چیزهای دیگه ی مهم تر از نان این جوری نیستند !!! |
|||
|
|
۲۳:۵۸, ۱۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
(۱۲/دی/۹۲ ۱۶:۵۵)آلاله نوشته است: یه چیز دیگه, اگر نون خشک تو خونتون دارید اونو تو آب بذارید وقتی نرم شد بریزید تو یه گوشه حیاطتون و یا پشت پنجره تا این گنجشکا و کبوترا که تو این سرما غذا گیرشون نمیاد بیان و از اونا تغذیه کنن, باور کنید کلی دعاتون میکننمن در تلویزیون شنیدم که کارشناسی میگفت این کار رو نکنید، چون میبرن میدن به جوجههاشون و نون خیس شده ممکنه توی گلوی جوجههاشون گیر کنه! البته اگر نون خشک باشه هم گنجشکها و کبوترها خودشون نوک میزنن و ریزش میکنن. البته میشه به قطعات ریزتر تقسیمش کنیم تا تمرکزشون روی قطعات بزرگ زیاد نشه و کبوترها به گنجشکها زور نگن .
|
|||
|
|
۰:۵۶, ۱۶/دی/۹۲
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحيم سلام دوستان عزيز :بحث نان ، بحث بی پایانیه که ماها اصلا قدرش رو نمیدونیم . ماهایی که روزانه اینهمه دور ریز نون خشک داریم ، خبر نداریم چند تا محله اونورتر به همین دور ریز ما محتاجن . بخدا قدر دارائی هامون رو نمی دونیم . خیلی از افراد رو می شناسم که تا قبل از هدفمندی یارانه ها برای گاو و گوسفنداشون نون گرم (تازه) می خریدن !!! بخدا شاید باورتون نشه . اما حقیقت داره . یادم میاد افرادی ، قبل از هدفمندی یارانه ها روزانه 15 ـ 16 تا نون میخریدن . اما همون افراد بعد هدفمندی یارانه 5 تا نون میخرن . تنها جایی که از هدفمندی یارانه ها خوشحال شدم همینجا بود . اما ناراحت هم شدم . چون بعضی ها دیگه نون هم نمی تونستن و نمی تونن نون بخورن . دوستان عزیزم : عاجزانه خواهش میکنم که فقط برای مصرف روزانه تون نون بگیرین . سر سفره که نشستین ، اول خدا رو شکر کنین . دوم اینکه وقتی یه تیکه از نون رو که برداشتین ، تا آخرش بخورین . اینقدر نون ها رو تیکه تیکه نکنین . واقعا اینکار بنده ی حقیر رو عصبی میکنه و بدترش اینکه اون فرد بزرگتر از بنده باشه و نتونم حرفی بزنم . شما رو به خدا رعایت کنین . در پناه الله یا مهدی مدد |
|||
|
|
۱:۲۷, ۱۶/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۲ ۱:۲۸ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
سلام .
تا به اینجا از صحبت دوستان یاد گرفتم که : در مرحله اول نگاهم رو نسبت به نان تغییر بدم . دقت کافی روی مصرف نان در خودم و خانواده داشته باشم . به صورت انفرادی اعتراضی نداشته باشم !! ![]() متوجه شدم که چقدر نان از نظر بزرگان ما مهم در نظر گرفته شده . متوجه شدم گوشه های نان میتونه گرسنه ای رو سیر کنه . یاد گرفتم نان خیلی قابل احترام تر از یک سیر کردنی هستش ! یاد گرفتم و قتی کودکی کنار ما میشینه چقدر خوبه طرز استفاده مناسب ما از نان الگوی کودک بشه . متوجه شدم خدا نعمتهای بی پایانی داره که گاهی اصلا به ذهن من نمیرسه در صورتی که ازش نهایت استفاده رو میبرم و ... |
|||
|
|
۱۴:۲۰, ۱۶/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۲ ۱۶:۳۴ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
♦ پدر بزرگ اول وضو می گرفت. تنور را روشن می کرد. نماز صبح را می خواند و شروع به درست کردن خمیر می کرد. آخر شب هم وقتی تنور را خاموش می کرد،نماز می خواند.همه این سال ها پدر بزرگ با وضو نان به دست مشتری می داد. ♦♦ مادر بزرگ بود و سفره اش و نانی که احترامش باندازه نام خدا بود.با کمر خمیده تکه نان روی زمین را بر می داشت و سبحان الله می گفت. ♦♦♦ اعتقادات ما درباره نان به عنوان یک مایده آسمانی تنها به همین دو نکته منحصر نمی شود.باور های دینی ما در زمان کاشت و برداشت گندم و حتی تولید آرد نیز در سراسر کشور به شکل های گوناگون دیده می شود. تغییر زندگی و الگوی مصرف،باعث تغییر نگاه به نان به عنوان یک محصول غذایی معمولی شده است. ✔همه ما باید به یک اندازه در حفظ و تقویت اعتقادات و باورهای دینی و فرهنگی سهیم باشیم ولی متاسفانه دچار تساهل و غفلت شده ایم. به دلیل عدم رعایت نکات ساده در تولید و مصرف،نانی که با زحمت و انرژی بسیار سر سفره ایرانی می آید، در زمانی کوتاه به نان خشک و کپک زده تبدیل می شود. گرفتاری ها و کمبود وقت بهانه است. ✔بهتر است نان را تا حد امکان باندازه مصرف روزانه یا حداقل دو سه روزمان خریداری کنیم. وقتی بیش از نیاز خرید میکنیم، نه تنها تولید و مصرف و به تبع آن نگرانی برای تامین آرد که ماده اولیه نان است افزایش می یابد، بلکه ضایعات و دور ریز هم بیشتر می شود. ✔کیسه های پارچه ای بهترین وسیله برای حمل و نگهداری نان است. کیسه های پلاستیکی و نایلونی که راحت و ارزان در اختیار ما قرار می گیرند،تنهافایده شان تریب کیفیت و ارزش غذایی نان است. ✔نگهداری نان در ظروف مناسب و در جای خشک و خنک باعث افزایش ماندگاری و جلوگیری از بیات شدن و کپک زدن آن می شود. خانم های خانه دار اگر کمی حوصله و دقت به خرج دهند، دیگر نیازی نیست هر روز یکی از اعضای خانواده برای تهیه نان تازه در صف نانوایی باشد. ✔در اداره ، دانشگاه، رستوران،مراسم مذهبی و هرجایی که نان مصرف می شود،با کمی توجه و ارزش قائل شدن می توان حجم بالای ضایعات را کاهش داد. بعد از مصرف کننده هم نوبت تولید کننده است. ✔نانوایان نیز می توانند با تغییر روش پخت و رعایت اصول بهداشتی و غذایی،نان بهتری به دست ما بدهند. ✔همچنین تولید کنندگان می توانند با افزایش کیفیت آرد، بهانه های گاه و بیگاه بد بودن آرد را برای همیشه به دست فراموشی بسپارند. و یادمان باشد که . . . هیچ وقت برای تغییر سبک زندگی دیر نیست ! یا علی (علیه السلام) مدد است.
|
|||
|
|
۲۱:۰۲, ۱۶/دی/۹۲
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
و این روش هم با اجازه من اضافه کنم .
شاید دوستان هم گفتن من نخوندم . خودتون گاهی خونه نان درست کنید . امروز ما این کار رو کردیم . بوی نان تازه برکت خدا که با دستای مادر درست میشه این برکت رو خیلی خوشمزه تر میکنه . اون کوچیکه رو من درست کردم .
|
|||
|
|
۲۱:۱۱, ۱۶/دی/۹۲
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
من شنیده بودم که بریدن نان با قیچی و چاقو کراهت داره الان سرچ کردم گویا واقعی بود کسی در این مورد چیزی میدونه؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| تایپیک جامع "ربا جنگ با خداست" تحلیل و بررسی نظام بانکی | I AM SHIA | 25 | 8,205 |
۱۳/مهر/۹۳ ۱۷:۳۰ آخرین ارسال: مرهم |
|

![[تصویر: nooon.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8106274976/nooon.jpg)

"