|
شوخی و بگو بخند با نامحرم
|
|
۱۱:۵۵, ۷/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
یه بار با یکی از مردان خدا تماس گرفتم و چند تا سوال پرسیدم . احتمالا خیلی به درد هممون میخوره گفتم حاج اقا کسایی که اقوام بد حجاب دارن و مجبورن برای صله رحم برن دید و بازدید چه باید بکنند ایا ترک رابطه کنیم؟ گفتند ترک رابطه لازم نیست . اما نباید با نامحرم قاطی بشید . و بخند و دل دادن قلوه گرفتن و ... اینها نباید باشه . نباید نامحرم رو به خودتون راه بدید . رفتار رسمی . مثل وقتی میرید بانک کارمند بانک کارتون رو میخواد راه بندازه همون رفتار گفتم حاج اقا خوب ما رعایت میکنیم نگاه هم نمیکنیم اما اخرش چشممون ممکنه بخوره بهشون . گفت خوب نگاهتون رو بردارید سریع . مهم همون خودمونی نشدن هست . در مورد این مطلب روایات فراوانی داریم که خیلی هم جدیه . و همین بگو بخند راه رو برای شیطان و خیلی داستان ها باز میکنه . و راه صراط مستقیم رو ممکنه بر بنده خدا ببنده . در ضمن بهانه هایی از این قبیل که ما با هم بزرگ شدیم و طرف مثل خواهرمه و سنمون به هم نمیخوره و ... هزار بهانه ای که شسطان وسوسه میکنه رو هم باید ریخت دور اقا شما سخت میگیرید و ولش کن بابا خدا رحیمه و اینها هم کمکی نمیکنه . راه اینه حالا با بهانه کج بشی میری تو خاکی حالا ۱۰۰۰ جور بهانه بیاری باز میری تو خاکی ... یا حق |
|||
|
| آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۷:۵۳, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #91
|
|||
|
|||
|
از مرجعتون استفتا کنید .
هم در مورد حدود شوخی و مراوده بپرسید هم این مسءله . |
|||
|
|
۸:۱۴, ۳۰/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۲ ۱۰:۴۰ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #92
|
|||
|
|||
|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|||
|
۱۰:۴۰, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #93
|
|||
|
|||
|
خانم دختر خورشید ، یه سوال. فرض رو بر این بگذارید که اون پسر فامیل شما با شوخی ها و خنده های شما تحریک شده باشن (که خیلی هم دور از ذهن و بعید نیست) ، در این صورت تکلیف چیه؟
پسر اصلا دوست داره حالتی رو ایجاد کنه که لذت ببره.... (سر بسته گفتم) به هر حال گاهی باید بین خشنودی خدا و خشنودی دیگران یکی رو انتخاب کرد. همیشه اینطور نیست که هم خدا رو داشته باشیم و هم.... |
|||
|
|
۱۶:۳۹, ۳۰/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۲ ۱۶:۵۲ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #94
|
|||
|
|||
|
دیدم این صحبتم خیلی مبهمه. اصلاحش کردم تا واضح بشه:
من هم جاهایی در این تالار در لحنم در گفتگو با نامحرم اشتباه داشتهام. خیلی از مواقع چیزهایی که در مورد رعایت کردن لحن و شوخی نکردن میگم رو نفس خودم خوش نداره! ولی مطابق حق مییابم و میگم! خیلی از مواقع بعدها میفهمم خوبیاش چیه و ازش خوشم میاد. در آیهی 216 سورهی بقره داریم: وَ عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَ عَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَّكُمْ و چه بسا چیزی رو خوش نداشته باشید و برای شما خیری باشد و چه بسا چیزی رو خوش داشته باشید و برای شما شرّی باشد. (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: جناب درست پسند یادتونه در مورد اهنگ پیشواز بهتون چی گفتم و شما استفتا کردید ؟ (۳۰/دی/۹۲ ۷:۵۳)وحید110 نوشته است: از مرجعتون استفتا کنید .ابتدا بگم ارسال قبلتون رو هم خونده بودم و نادیده هم نگرفتم، منتهی میخواستم به همه به ترتیب جواب بدم، که اون موقع تا همونجا رسیدم. در مورد شکلک برای من مبهمه که جملهی استفتاء چی باشه. لطفاً شما جملهاش رو بفرمایید تا استفتاء رو من انجام بدم. در مورد شوخی و مراوده هم فکر کنم از پیش استفتائات فراوانی باشه. یادمه در همین تاپیک هم آورده شده بود. سعی میکنم إنشاءالله از این منظر هم بحث رو مطرح کنم. (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: بنده هر چی فکر کردم دیدم شکلک گذاشتن ریبه نداره . احتمالا شما تصویر سازی خاصی در ذهنتون دارید . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() خیر!! بنده فقط نوشتهها رو اونطوری که شکلکها میگن میخونم. یعنی لحن جملات با اونها تعیین میشه. |
|||
|
|
۱۶:۵۵, ۳۰/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/دی/۹۲ ۱۶:۵۶ توسط لبخند خدا.)
شماره ارسال: #95
|
|||
|
|||
(۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: =============دین باید با خوش اخلاقی پیش بره...من توی آدمای مذهبی دارم میبینم مثلا یه آقا (متاهل)داره با یه خانوم(17 یا18) صحبت میکنه حالا حرف خاصی هم نمیزنها ولی آقا سرش تو یقه اشه...خب مثلا نگاش کنی چه اشکالی داره ؟؟؟ اون خانوم که فکرهای بد بد نکرده که به اون آقا مراجعه کرده....نمیگم بخنده به طرف ها..اگه آدم جدی هستش و فوق العاده مذهبی دیگه سرشو نندازه پایین...الان من دارم درمورد دخترای همسنو سال خودم حرف میزنما نه یه خانوم 40 ساله و متاهل اشتباه نشه!! دارم توی رده سنی خودم حرف میزنم نه بیشتر.!! ولی بعضی از حاج آقا ها اینطوری نیستن...مثلا من خودم که رفته بودم پیش آقای نقویان وقتی مامانم داشت باهاش حرف میزداصلا نگاه مامانم نکرد ولی دیگه به من نگاه رو میکرد میتونستم بگم حاج آقا چرا نگاه کردی؟؟مگه حرام نیست؟؟؟ (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: شرایط امر به معروف میگه به شرطی امر به معروف کن که ابرو و دین و ... خودت به خطر نیفته .بستگی به سن دختره داره...مثلا من واسه اطلاعات دینی هیچ وقت به یه آقا پسری که هم سنو سال خودم باشه به هیچ وجه مراجعه نمیکنم ، چون از این کار بَدم میاد ولی شما مسلما بخواین یه دختر 12 یا 13 ساله رو هدایتش کنی خشک رفتار نمیکنین با نرمی و مهربانی بهش میگین....در مورد شوخی هم که گفتم من کلا با پسر عمه و عمو مجرد گرم نمیگیرم و باهاشون حرف نمیزنم منظورم متاهلاش هست نه مجرد... (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: دین رو با نشون دادن زیباییهاش مثلا مسایل نظری و عقلی . احادیث و سیره زیبای اءمه و عرفا و علمای بزرگ و ... و اخلاق خوش باید تلیغ کرد . حالا کسی دین بیاره یا نیاره دیگه این به عهده ما نیست...ولی بحث ما سر محرمو نامحرمیه و نمیدونم چرا این سخن خداوند روکه توی قرآن آورده شده رو مطرح کردین ربطی به شوخی با نامحرم نداشت ولی اگه منظورتون اینه که مثلا بدون شوخی و همانطوری که اسلام گفته بخوایم هدایت کنیم..خب شما عرب جاهلو با یه جوونی که بازم ته دلش روشنه و ضمیرش پاکه و تا حدی محب اهل بیته رو مقایسه نکن....چون عربها خیلی جاهل بودن ولی جوونارو اگه مقداری باهاشون راه بیایم فکرنکنم ایرادی داشته باشه..نمیدونم(۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: شما باید اونی که اسلام گفته رو جایی که تکلیف داری نشون بدی حالا کسی قبول کرد خوش به حالش . من نوعی برای مسلمون بودنم منتی بر اسلام ندارم . این خداست که بر کسی که مسلمون باشه منت میزاره با دینش .؟ من نگفتم شما احکامو تغییر بده گفتم از اون آسوناش شروع کن بعد دیدی داره میاد به راه یواش یواش بقیه رو بهش بگو.... (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: همه زیبایی اسلام به همین احکامشه که مخالف نفس عده ایه .من واقعا نمیدونم چه میشه کرد ولی اگه بودم صد در صد با لطافت برخورد میکردم و حالا اگه میدیدم طرف خسته شده و نامحرمه یه چیزی هم میگفتم که بخنده نمیشه همش خشک باشه که... (۳۰/دی/۹۲ ۵:۵۷)وحید110 نوشته است: بعد هم عزت و ذلت کاملا دست خداست . همه چیز دست خداست . اگر ما ایمانمون قوی بشه این رو خوب میفهمیدیم همه چیز حل بود . فیلم رسوایی ده نمکی رو دیدید ؟ حتما نگاه کنیدنه فیلمو ندیدم...!! من خندیدنام باهاشون طوری نیست که اونها بخوان لذت ببرن چون گفتم من فقط و فقط با متاهلاشون میخندم و اون ها هم قصد لذت ندارن آخه میشناسمشون دیگه ایرادی شرعی داره؟؟؟![]() فکر نکنم کمک خواستن توی امور دینی از کسی که از خودت بزرگتره و باهات شوخی کنه مشکل داشته باشه چون به کسی مراجعه میکنم که واقعا مردخدا باشه و ایمانش قوی باشه و به چشم دخترش بهم نگاه کنه... (۳۰/دی/۹۲ ۱۰:۴۰)Havbb 110 نوشته است: خانم دختر خورشید ، یه سوال. فرض رو بر این بگذارید که اون پسر فامیل شما با شوخی ها و خنده های شما تحریک شده باشن (که خیلی هم دور از ذهن و بعید نیست) ، در این صورت تکلیف چیه؟گفتم که با پسر مجرد اصلا شوخی و بگو بخند ندارم!!! بعدشم بحث ما سر این بود که برای هدایت شدن یه جوون توی رابطمون باهاش اینقدر سختگیری نکنیم اینو فقط و فقط درباره جوونای کم سن و سال گفتم که با اون فردی که قصد هدایتشو داره تفاوت سنی زیادی داشته باشه. |
|||
|
|
۱۸:۰۸, ۳۰/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۲:۳۹ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #96
|
|||
|
|||
(۲۹/دی/۹۲ ۹:۰۵)Havbb 110 نوشته است: مطمئنا هیچکس در این تالار به قصد بد ، جوری حرف نمیزنه که تحریک آمیز باشه ! و اعمال انسان هم به نیت عملش هست...اینکه «اعمال به نیت هست» یعنی پاداش یا مجازات اعمال براساس نیت حساب میشه. 1. یعنی خود عامل از عملش سود میبینه اگر نیتش خوب باشه، اما نکتهاش اینه که فقط در صورتی نیتش خوب خواهد بود که این کار رو درست بپنداره. پس اگر کار غلط باشه و فکر میکرده درسته گناهی نیست، ولی وقتی که بفهمه غلطه، دیگه مسئولیت داره بهش عمل کنه. سوره بقره، آیه 38: قُلْنَا اهْبِطُواْ مِنْهَا جَمِيعاً فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَن تَبِعَ هُدَايَ فَلاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ گفتيم: همه از آن [بهشت] فرو شويد، پس اگر از جانب من هدایتی برايتان آمد، بر آنها که از هدایت من پيروی کنند بيمی نخواهد بود و اندوهناک نمیشوند. 2. اینکه نیت فرد خوبه یا بد، جدا هست از اینکه اون کار برای دیگران باعث خیر میشه یا شرّ. خیر و شرّی که برای افراد پیش میاد فقط به این بستگی داره که خداوند بخواد این شخص رو در مسیر هدایتش دچار چه چیزی بکنه، که این هم صدالبته پیامد انتخابهای قبلی اون شخص هست. یعنی یه چیز مثبت میتونه برای یه نفر شرّ باشه و یه چیز منفی میتونه برای یه نفر خیر باشه. مثلاً در قرآن کریم داریم که شنیدن قرآن بر زیان نافرمانان اضافه میکنه و نیز در مورد برعکسش اینکه دشمنی یه دشمن سبب خیر میشه. یا مثلاً یه نفر حجابش رو رعایت میکنه و شخصی که با محجبهها مشکل داره بر زیانش اضافه میشه، و در مورد برعکسش اینکه یه نفر بیحجاب هست و شخصی که پرهیزکاری میکنه نگاهش رو فرومیگیره و به ثواب دنیوی(روان پاک و بهرهمندی از هدایت بیشتر) و ثواب اخروی میرسه. (۲۹/دی/۹۲ ۹:۰۵)Havbb 110 نوشته است: تشخیص ریبه هم که به عهده ی مکلف. پس چه جای تذکری میمونه؟جواب: این تذکر که این کار واقعاً خوب هست یا بد. بله! تشخیص ریبه به عهدهی مکلف هست، و با کمک پیامبر درون یعنی عقل صورت میگیره(مانند انتخاب دین شایسته و مسلک شایسته و مرجع تقلید اعلم و تطبیق دادن باقی احکام با امور). اما این پیامبر درون میتونه در فرضیات و استنتاجاتش مورد کمک واقع بشه. چون عقل هیچکس کامل نیست و آگاهی هم بطور کامل بین افراد قسمت نشده. از این رو لازم هست که افراد در صورتی که به نظرشون اومد اشتباهی در تفسیر احکام الهی وجود داره، به حقطلبی کسی که مرتکب اشتباه شده احترام بذارن و بهش تذکری بدهند. تذکر دادنها همهاش هم از سر لطف به خویش هست، خویشتنی که با عمل به فرمان خدا مورد منت خدا واقع میشه. (۲۹/دی/۹۲ ۹:۰۵)Havbb 110 نوشته است: اگر من تذکر دادم که خانم فلانی اینطور حرف زدنت باعث ... من شد من خودم مشکل دارم ، از اون به بعد پستای اون خانمو باید با دید دیگه ای بخونم یا اصلا نخونم...البته درسته که اگر هر کدوم وظایف شرعی خودشون رو رعایت بکنن یا نکنن، کار فرد دیگر نمیتونه بهانهای برای گناهشون باشه، و گناه فرد دیگر هم بر گردن اونها نیست. البته ما هم جز این نگفته بودیم و بارها تأکید کرده بودیم که گناه دو طرف از هم جداست. اجازه هست منم نظر بدم؟ (۳۰/دی/۹۲ ۱۶:۵۵)دختر خورشید نوشته است: دین باید با خوش اخلاقی پیش بره...من توی آدمای مذهبی دارم میبینم مثلا یه آقا (متاهل)داره با یه خانوم(17 یا18) صحبت میکنه حالا حرف خاصی هم نمیزنها ولی آقا سرش تو یقه اشه...خب مثلا نگاش کنی چه اشکالی داره ؟؟؟ اون خانوم که فکرهای بد بد نکرده که به اون آقا مراجعه کرده....نمیگم بخنده به طرف ها..اگه آدم جدی هستش و فوق العاده مذهبی دیگه سرشو نندازه پایین...الان من دارم درمورد دخترای همسنو سال خودم حرف میزنما نه یه خانوم 40 ساله و متاهل اشتباه نشه!! دارم توی رده سنی خودم حرف میزنم نه بیشتر.!! ولی بعضی از حاج آقا ها اینطوری نیستن...مثلا من خودم که رفته بودم پیش آقای نقویان وقتی مامانم داشت باهاش حرف میزداصلا نگاه مامانم نکرد ولی دیگه به من نگاه رو میکرد میتونستم بگم حاج آقا چرا نگاه کردی؟؟مگه حرام نیست؟؟؟ریبه یعنی یه نفر بدگمان باشه که براش موجب گناه بشه. این به تشخیص شخصه. بعم هم واقعاً آقاهه حق داشته که نگاه نکنه. دستوری که خداوند در آیات 30 و 31 سوره نور میفرماید این هست: به مردان با ايمان بگو: ديدگان خود را فرو بندند و دامان خويش را حفظ كنند، اين برايشان پاکيزهتر است. همانا خدا به آنچه انجام میدهند آگاه است(30) و به زنان با ايمان بگو: ديدگان خود را فرو بندند و دامان خويش را حفظ كنند و زينت خود را جز آنچه نمايان است آشكار نسازند، و بايد روسریهاى خود را بر گریبانهای خويش فرو اندازند و زينت و آرايش خود را آشكار نكنند جز براى شوهرانشان و ...(31) حتی اگر هر دو نفر اهل پایین انداختن نگاه باشن ولی گهگاهی بصورت مستقیم نگاه کنن، زیاد پیش خواهدآمد که بطور اتفاقی نگاهشون توی چشم هم بیفته. بنابراین گاهی هم که در میان صحبت نگاهی میشه نباید مستقیم چشم بدوزیم(یعنی کانون نگاه روی صورت طرف مقابل نباشه). بعدش من یک چیز رو نمیفهمم :آیا اون دختره از اینکه آقاهه نگاهش نکنه ناراحت میشه؟! |
|||
|
|
۰:۰۰, ۱/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۰:۰۸ توسط لبخند خدا.)
شماره ارسال: #97
|
|||
|
|||
(۳۰/دی/۹۲ ۱۸:۰۸)درست پسند نوشته است: بله اجازه هست.... (۳۰/دی/۹۲ ۱۸:۰۸)درست پسند نوشته است: ریبه یعنی یه نفر بدگمان باشه که براش موجب گناه بشه.بله درست میگین.... (۳۰/دی/۹۲ ۱۸:۰۸)درست پسند نوشته است: بعدش من یک چیز رو نمیفهمم..من اینو واسه ی به راه آوردن دختر جوون سوسول مناسب نمیبینم (ببینید دخترای اطرافمو میبینم دیگه که دارم میگم...)ولی اگه یه دختر مذهبی باشه ناراحت نمیشه دختر سوسول هم ببینه بهش بَر میخوره که مثلا این آقا چی پیش خودش فکر کرده و...!! کلا گمون نکنم موافق باشن چون بعدش هر صفتی رو به اون آقا نسبت میدن!! اگه بخوایم دقیقا طبق دستورات اسلام و دین برای هدایت یه جوون با جنس مخالف عمل کنیم بنظرتون بهتر نیست هدایت نکنیم؟؟و اون جوون توی جهالت باقی بمونه خوبه آیا؟؟یا اینکه برن سمت شیطان پرستی و فرقه هایی که توش آزادی داره. ؟؟توی فیس بوک یه آقایی یه صفحه باز کرده بود که یک گروه و فرقه جدید بودن ، نوشته بود که توی فرقه ی ما نماز بدون وضو هستش و کلا در طول روز 2 رکعت نماز بیشتر نمیخونیم و......!!! جووناهم گفتن خب این بهتر از دین خودمونه دیگه رفتن عضو شدن و دیگه بقیه شو خودتون پیش بینی کنین!! آخه این درسته؟؟؟ آخه من خودم دلم واقعا براشون میسوزه...!! این خیلی براتون لذت بخشه که بتونین یه جوون رو هدایت کنین. ببینید من این حرفارو از خودم درنمیارم دارم دخترهای اطراف خودمو میبینم دیگه وکثافت کاریهاشونو دارم به عینه میبینم و راه هدایتشونو گفتم دیگه خوددانی!! حالا واسه هدایت یه دختری که هر لحظه داره کار حرام انجام میده (من خودم اینو بین بچه های کلاسمون بررسی کردم کارهایی که توی مدرسه انجام میدن همش تو دینمون حرامه که علت همش اینه که نماز نمیخونن)چه اشکالی داره یه احکامی رو زیر پا بزاریم ولی باعث هدایت اون بشیم؟؟؟ شما خشک بازی دربیاری اصلا محل نمیدن و میگن بروبابا این یارو دیگه چی میگه...!!اینطوری ان برادر...بعلههههه |
|||
|
۱:۲۴, ۱/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۱:۳۴ توسط Aryha.)
شماره ارسال: #98
|
|||
|
|||
|
با یاد حق یک چیزی رو خیلی کلی و سر بسته میگم .. یک کلام .. برید و جنس مخالفتون رو بشناسید بعد بشینید این جا بحث کنید ... همه مشکلات از همین عدم شناخت نشات گرفته ... نگید من شناخت کافی دارم که اگه داشتید این بحث ها بی معنی بود .. گوشه ی ذهنتون هم که شده به این حرف فکر کنید... به نتایج مهمی می رسید!! ------- **اصل صحبتم با خانوم هاست ... ولی اقایون هم جدی بگیرند لطفا! یاالله |
|||
|
|
۱:۴۲, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #99
|
|||
|
|||
(۱/بهمن/۹۲ ۱:۲۴)Aryha نوشته است:دقیقا موافقم باهاتون ، خیلی چیزایی که ما ساده میگیریم و راحت ازش رد میشیم رو اونا ........ منم به این نتیجه رسیدم..... |
|||
|
|
۱:۴۷, ۱/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۲ ۱:۴۹ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #100
|
|||
|
|||
نقل قول:یک چیزی رو خیلی کلی و سر بسته میگم .. برای شناخت آقایون این پست: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid172447 و این تاپیک: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-28152.html خانومها رو هم که فقط خدا میتونه بشناسه ![]() اگر کسی خواست در تاپیکی جداگانه در این رابطه توضیح بده. |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ** شوخی های پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ** | ali.khm | 0 | 1,517 |
۲/مرداد/۹۲ ۱۵:۰۴ آخرین ارسال: ali.khm |
|
| حد و مرز شوخی و مزاح | sarallah | 0 | 1,139 |
۷/فروردین/۹۱ ۱۵:۵۳ آخرین ارسال: sarallah |
|

این یک مفهوم رو میرسونه . شما تصور میکنید یک دختر خانومی جلو شما وایساده و داره چشمک میزنه . اونم با حالت خاصی.

ولی اگه منظورتون اینه که مثلا بدون شوخی و همانطوری که اسلام گفته بخوایم هدایت کنیم..خب شما عرب جاهلو با یه جوونی که بازم ته دلش روشنه و ضمیرش پاکه و تا حدی محب اهل بیته رو مقایسه نکن....چون عربها خیلی جاهل بودن ولی جوونارو اگه مقداری باهاشون راه بیایم فکرنکنم ایرادی داشته باشه..نمیدونم
ایرادی شرعی داره؟؟؟