کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا در سال جدید به فکر ازدواج هستید؟
بله
نبودم،الان به فکرش افتادم (!)

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سال جدید،با همسر یا بی همسر؟
۱۰:۴۱, ۲۹/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اسفند/۹۲ ۱۱:۱۳ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #1
آواتار
Heartبسم الله الرحمن الرحیمHeart
اول از همه بگم که خواهشا بی خیال سن و سال ارسال کننده ی تایپیک بشید!من خیلی منتظر موندم تا یکی دیگه این تایپیک رو بزنه.
ولی دیدم نخیر،مثل این که هیچ کس به یاد این موضوع نیست،لذا بر آن شدم تا در آستانه ی این سال جدید، یک حرکت قرائتی وار [تصویر: Famous_characters_Troll_face_Troll_face_...269483.jpg] بزنم و به تمامی دوستان مجرد یادآوری کنم،که امسال « ازدواج » را فراموش نکنید.Cool

[تصویر: halghe.jpg]

نمیدونم...اسمش رو امر به معروف میزارید،پیام تبلیغاتی میزارید (!) یا هر چی...ولی به نظرم لازم بود یادآوری کنم که : « النِّکَاحُ سُنَّتِی فَمَنْ رَغِبَ عَنْ سُنَّتِی فَلَیْسَ مِنِّی‏ » .

خلاصه این آخر سالیه به یاد این سنت حسنه ی رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) باشید

[تصویر: 9491037109203415418024195136798128111.jpg]

وَأَنکِحُوا الْأَیَامَى مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوا فُقَرَاء یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ (وعده ی خدا) وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدُونَ نِکَاحًا حَتَّى یُغْنِیَهُمْ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، مجید املشی ، Mohammad Trust ، لبخند خدا ، وافی ، صبح صادق ، أین المنتظر ، شهیدطیبه واعظی ، عبدالرحمن ، help me ، soheyl68 ، sarallah ، فدايي ولايت ، مجنون العباس ، fafa* ، Aryha ، سیمرغ ، السا ، mahyamatin ، Farzaneh ، Havbb 110 ، انتصـار ، ISOD ، MohammadSadra ، Mitsonary ، sadegh313 ، Hadith ، عبداللهی ، N2376DIR ، bagheri4 ، Tolou ، neyestan23 ، azade ، Banoo ، ساجد ، مجتبی110 ، رضوانه ، fiftynine ، mary20 ، حضرت عشق ، ضحی ، black ، mofa ، al-shia ، aaaaa ، اميرمهدي ، صهبا ، حسن عزتي ، Just God ، مرهم ، دیدگاه نوین ، nasimesaba ، صبا ، محمد حسین ، bi-ehsaas ، fazel ، حفیظ ، mahdy30na ، Bamdaad ، آیلار ، NARJES ، مرضیه.م ، pure ، عشقم کربلا ، یا ابوالفضل ، گمنام313 ، پارمیس ، faateme-313 ، Hadiss313

آغاز صفحه 21 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۵۱, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #201
آواتار
سوالالرو پیدا نکردم 7-8 صفه خوندم همش کلید اسرار بود !!
جواب سوال محیا متین هم که پرسیده بود تا حالا از ازدواج پشیمون شدین رو صفحه قبل دادم ! دیگه حال ندارم بگردم اگه سوال داری یبار دیگه بپرس!!جواب میدم !!!Big Grin
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahyamatin ، حضرت عشق ، nasimesaba ، السا
۲۰:۳۲, ۹/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۳ ۲۰:۴۳ توسط مرهم.)
شماره ارسال: #202
آواتار
نقل قول:
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ ۖ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ

زنان ناپاک از آن مردان ناپاکند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارندو زنان پاک برای مردان پاک و مردان پاک برای زنان پاکند

(۹/فروردین/۹۳ ۱۲:۲۶)Reza2035 نوشته است:  اقای قرائتی یه بار توی تلویزیون گفت منظور این ایه اینه که هر کسی میره سراغ همفکر و هم عقیده ی خودش و قانون نانوشته ای وجود نداره که به صورت جبر خوب ها رو کنار خوب ها و بدها کنار همدیگه نگه داره و یه مثالی هم زد و گفت :

میگن مدرسه جای درس خوندنه , ایا این دلیل میشه که همه ی دانش آموزان توی مدرسه نابغه هستند ؟

این ایه هم همینجوریه میگه خوب ها میرن سراغ همدیگه و بدها هم همین طور ( بر مبنای شناخت خودشون ) اما این دلیل نمیشه همسر بد گیرشون نیاد Smile

یعنی کل مفهوم این ایه شریف اینه که خدا میخواست بگه ببینید اصولا خوب ها میرن با هم ازدواج میکنن بد ها هم میرن سراغ هم؟

فکر نمیکنید کمی مفهوم ایه سنگین شده!!!!!!Huh

این جا صرفا قضیه عقیده نیست. قضیه پاکی و ناپاکیه.
هیچ کس نمیگه با نامحرم ارتباط داشتم شاهکار کردم ... همه میدونن بده اما انجامش میدن.
و البته چون میدونن بده برا شریک زندگیشون دنبال کسی نمیگردن که مثل خودشون باشه ...
پس اینکه میگن میرن سراغ هم شکل خودشون غلطه .هیچ مردی چه بد کار چه خوب کار یه دختر بدکار رو به یه دختر پاک ترجیح نمیده.

من هنوز توجیح نشدم این ایه چی میخواد بگه...من نمیتونم از کنار یه ایه قران راحت رد بشم که حالا یه چیزی گفته دیگه...
واقعا خدا چرا این ایه رو نازل کرد؟؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، حضرت عشق ، السا
۲۱:۵۹, ۹/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۳ ۲۱:۵۹ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #203

غریب

من اون چیزی که از ایشون شنیدم رو نقل کردم توی سایت شون هم اینطور این آیه رو براش تفسیر نوشتند :
اَلْخَبِیثَاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَالْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثَاتِ وَالطَّیِّبَاتُ لِلطَّیِّبِینَ وَالطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّبَاتِ أُوْلَئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا یَقُولُونَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِیمٌ (26)
زنان پلید، سزاوار مردان پلیدند ومردان پلید، سزاوار زنان پلید. زنان پاك براى مردان پاك و مردان پاك براى زنان پاك. آنان از آنچه درباره ایشان مى‏گویند منزّهند و براى آنان مغفرت و روزى نیكویى است.
نكته‏ها:
این آیه یك اصل كلّى را مطرح مى‏كند كه در انتخاب همسر باید دقّت كرد و اصل را بر ایمان و پاكدامنى گذاشت، نه زیبایى و ثروت. معنایش این نیست كه اگر مردى یا زنى خوب بود حتماً همسرش نیز خوب بوده و مشمول مغفرت و رزق كریم و اهل بهشت است. زیرا قرآن ملاك را ایمان و تقوا و عمل صالح مى‏داند و لذا با اینكه حضرت نوح و لوط، طیّب بودند، امّا همسرانشان از خبیثات و دوزخى‏اند.
كلمه‏ى «طیّب» به معناى دلپسند و مطلوب است و در قرآن در توصیف مال، ذرّیه، فرزند، كلام، شهر، همسر، غذا و رزق، مسكن، درخت و تحیّت آمده است و در مقابل آن كلمه‏ى «خَبیث» است كه آن هم براى مال، انسان، همسر، سخن، عمل و شجره به عنوان وصف مطرح شده است.
این آیه را چند نوع مى‏توان معنا كرد:
الف: با توجّه به آیات قبل كه درباره‏ى تهمت به زنان پاكدامن و ماجراى افك بود و با توجّه به جمله‏ى: «مبرّئون ممّا یقولون»، معناى آیه این باشد كه كلمات خبیث مثل تهمت و افترا، شایسته افراد خبیث و سخنان پاك شایسته‏ى افراد پاك است و مردم پلید سخن زشت مى‏گویند و مردم پاك، سخنان پاك مى‏گویند.
ب: ممكن‏است مراد آیه بیان یك حكم شرعى‏باشد كه ازدواج پاكان با ناپاكان ممنوع است. نظیر آیه اوّل همین سوره كه فرمود: «الزّانى لایَنكح الاّ زانیة» مرد زناكار جز زن زناكار را به همسرى نگیرد، همان گونه كه روایتى از امام باقرعلیه السلام این معنا را تأیید مى‏كند.(39)
ج: ممكن است مراد آیه همسویى فكرى، عقیدتى، اخلاقى وبه اصطلاح هم‏شأن و هم‏كفو بودن همسر باشد. یعنى هر كس بطور طبیعى به سراغ همفكر خود مى‏رود.
ذرّه‏اى كه در همه ارض و سماست‏
جنس خود را همچو كاه و كهرباست‏
ناریان مر ناریان را جاذبند
نوریان مر نوریان را طالبند
در قرآن، براى رزق اوصافى ذكر شده است از جمله:
«رزقاً حسنا»(40)، (رزقٌ كریم»(41)، (رَزَقكم اللّه حلالاً طیّبا»(42)، (یَرزُقه من حیث لایَحتسب»(43)، (یُرزَقون فیها بغیر حساب»(44)
پیام‏ها:
1- طبع افراد پلید چنین است كه به سراغ پلیدى‏ها مى‏روند، برخلاف افراد پاك طینت كه به سراغ خوبى‏ها مى‏روند. «الخبیثیات للخبیثین... الطیّبات للطیّبین»
2- استفاده از نعمت‏ها و طیّبات، حقّ اهل ایمان است. «والطّیّبات للطّیبّین»
3- سالم ماندن نسل‏هاى پاك، از توصیه‏هاى قرآن است. «والطیّبات للطّیبّین»
4- حمایت از پاكدامن‏ها لازم است. «اولئك مبرؤن ممّا یقولون»
5 - معنویّات بر مادیّات مقدّم است. (در قرآن هر جا عبارت «رزق كریم» آمده، قبلش عبارت «لهم مغفرة» آمده است.)

h
ttp://www.gharaati.ir/show.php?page=books&book=16&pages=7
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرهم ، رضوانه ، أین المنتظر ، حضرت عشق ، nasimesaba ، السا ، fafa*
۲۲:۴۰, ۹/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #204
آواتار
من ی تفسیری شنیدم ک منظور اون دنیاس
یعنی تو اون دنیا خبیث گیر خبیث میفته و طیب گیر طیب
حالا نمیدونم یعنی تو جهنم هم مردم مزدوج مبشن؟
یعنی همون اسیه و فرعون
و حضرت لوط و زنش مثال نقض این دنیا هستن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، حضرت عشق
۲۲:۵۰, ۹/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۳ ۲۳:۱۲ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #205
آواتار
مثلا اگر یه خانمی واقعا انسان خوبیه ولی قسمتش این میشه که با یه مردی که معتاده زندگی کنه(وسط زندگی میفهمن مرده معتاده) یعنی اون مرد و زن مثل هم بودن در باطن؟؟؟!!!!
راستشو بگم من هنوز قانع نشدم!
اجازه بدید من قانع نشم!Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، حضرت عشق ، فانوس *7* ، السا ، Bamdaad
۱۵:۲۴, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱۵:۲۷ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #206
آواتار
(۹/فروردین/۹۳ ۲۲:۵۰)رضوانه نوشته است:  مثلا اگر یه خانمی واقعا انسان خوبیه ولی قسمتش این میشه که با یه مردی که معتاده زندگی کنه(وسط زندگی میفهمن مرده معتاده) یعنی اون مرد و زن مثل هم بودن در باطن؟؟؟!!!!
راستشو بگم من هنوز قانع نشدم!
اجازه بدید من قانع نشم!Blush

اصلا یه مثال واقعی :

امام حسن علیه السلام که دیگه معصوم بودن
همسرش چی ؟
به قطع یقین جهنمی است!!!!!
چه توجیحی هست!!!!

(۲۹/اسفند/۹۲ ۱۰:۴۱)Tishtar نوشته است:  
Heartبسم الله الرحمن الرحیمHeart
اول از همه بگم که خواهشا بی خیال سن و سال ارسال کننده ی تایپیک بشید!من خیلی منتظر موندم تا یکی دیگه این تایپیک رو بزنه.
ولی دیدم نخیر،مثل این که هیچ کس به یاد این موضوع نیست،لذا بر آن شدم تا در آستانه ی این سال جدید، یک حرکت قرائتی وار [تصویر: Famous_characters_Troll_face_Troll_face_...269483.jpg] بزنم و به تمامی دوستان مجرد یادآوری کنم،که امسال « ازدواج » را فراموش نکنید.Cool

الان شرمنده ه ولی یه سوال شما دیگران رو تشویق می کنی ایا خدتون ازدواج کردید ؟
نکردید

من حرفی ندارم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، zahra11 ، لبخند خدا ، حضرت عشق ، fafa* ، Ali#59
۱۵:۴۵, ۱۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #207
آواتار
نمیدونم...
در کل درک این آیه برای من مشکله...
و مشکل تر از اون میدونید چیه؟
اینکه بعضی مواقع بعضی ها وقتی میبینن یک آقا یا خانومی بعد از ازدواج میفهمه طرفش آدم سالمی نبوده...
سریع میگن : خب قسمتش بوده دیگه!
اواااا! یعنی چی؟!
اگر برادر یا خواهر خودتون هم بود همینو میگفتید؟؟؟

من حتی با این مقوله قسمت هم مشکل دارم راستش...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، السا ، حضرت عشق ، فانوس *7*
۱۸:۱۴, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۲۰:۰۸ توسط al-shia.)
شماره ارسال: #208

(۱۰/فروردین/۹۳ ۱۵:۴۵)رضوانه نوشته است:  نمیدونم...
در کل درک این آیه برای من مشکله...
و مشکل تر از اون میدونید چیه؟
اینکه بعضی مواقع بعضی ها وقتی میبینن یک آقا یا خانومی بعد از ازدواج میفهمه طرفش آدم سالمی نبوده...
سریع میگن : خب قسمتش بوده دیگه!
اواااا! یعنی چی؟!
اگر برادر یا خواهر خودتون هم بود همینو میگفتید؟؟؟

من حتی با این مقوله قسمت هم مشکل دارم راستش...

اولا این چیزی که به اسم قسمت گفته میشه در اکثر موارد شده راهی برای توجیه خطاهای خودمون! قسمت گرایی مثل همون چیزی هستش که جبریون بهش اعتقاد داشتند و میگفتن همه چیزی جبره و ما اختیاری نداریم.

انسان خودش اگر نهایت تلاشش رو کرد و نهایت توانش رو به کار گرفت تا طرف مقابلش رو بشناسه و بعدش مشکلی پیش اومد شاید شاید شاید بشه اسم اون رو گذاشت امتحان الهی.(یا شاید هم کفاره ی گناهان خودمون)

ثانیا :

در مورد الطیبات للطیبین یک نظر هم اینه که اصل و سنت اینه که انسان های طیب و پاک برن به سراغ انسان های طیب و پاک نه به این معنا که جبرا خود خدا پاک ها رو پاک ها و خبیث ها رو با خبیث ها تزویج کنه که اگر اینطور باشه اختیار انسان زیر سوال میره در انتخاب!

مثلا اون آقایی که (اقایون مذهبی) با دیدن یه خانم که بیرون از خونه داره خودش رو به دیگران عرضه میکنه دلش میلرزه و به جای ازدواج با یک دختر با حجاب میره سراغ چنین فردی،خودش داره این مطلب رو زیر پا میگذاره.تناقضی هم با این آیه نداره!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، السا ، رضوانه ، zahra11
۲۰:۰۳, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۰۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #209
آواتار
دوستان دعا بفرمایید
ان شاء الله بعد از ایام فاطمیه
میخوام برم خواستگاری
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، السا ، رضوانه ، حضرت عشق ، انتصـار ، مجنون العباس ، فانوس *7* ، fafa*
۲۲:۳۸, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۲۲:۳۹ توسط السا.)
شماره ارسال: #210
آواتار
دوستان چون تشکر این عزیزانی رو ک این شبهه ها رو مطرح کردن زیر این پست نمیبینم،

لینکش رو میذارم اینجا Blush

البته بگم ک بنده هم همچین شبهه ای رو داشتم و دارم.... Angel

منتظر می مونیم Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، حضرت عشق ، zahra11 ، مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند: