|
نماز پولی؟؟؟؟!!!
|
|
۱۵:۰۰, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام.
حتما شنیدید که میگن واسه یه نفر (انسانی که فوت کرده) پول دادن که نمازهای قضاییش رو براش بخونن یا مثلا نماز قضایی پدر بر گردن پسر هست؟؟ خب یعنی چی؟؟ مگر نه اینکه نماز عبادت شخصی ما با خدا هست و خدا از ما توقع داره که اون عبادت رو انجام بدیم اینکه بریم پول بدیم نمازهای قضایی مون رو برامون بخونن چه معنی میده؟؟؟ آیا این کار واسه کسب درآمد بعضی ها اختراع نشده؟؟ حالا میگیم یه نماز میخونیم برای اینکه ثوابش به فلانی برسه .خب این درست. ولی اینکه نماز قضایی رو یکی پول بگیره بخونه چه معنی میده؟؟ اون نماز عبادت اون شخص بوده با خدای خودش بوده مگه میشه با پول دادن جبرانش کرد. این کار منو یاد افرادی میندازه که پول میدن به کشیش ها و گناهانشون رو براشون میگن اونام بهشون میگن گناهانتون پاک شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! خواهشا توجیه نکنید و منطقی جواب بدید. |
|||
|
|
۱۵:۴۴, ۲۸/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۳ ۱۵:۴۶ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
نگاه کنید ما یه بحثس داریم که قضای اعمال عبادی فوت شده بر عهده پسر بزرگه (که البته مورد اختلاف فقهاست)
این پسر بزرگ یا خودش بجا میاره یا کسی را اجاره برای نماز خوندن، حج، روزه و ... می کنه که در عقد اجاره هم معمولا هزینه ای را به اون شخص میدن. حالا این عمل، وظبفه پسره است (واجبه بر پسر(بر مبنای وجوب)) ولی اینکه خداوند با بابای پسره چه می کنه، می بخشدش، نمی بخشدش، معلوم نیست و بما ربطی نداره. البته عرض شد، این مساله اختلافیه: ممکنه کسی پسر نداشته باشه. اگر مادر شخص، نماز قضا داشته باشه چی؟ و .... یا مثلا حج، شخصی نمیتونه بره ولی چون قبلا مستطیع شده و الان استطاعتش از بین رفته باید نایب بگیره یا به هر زوری که هست خودش بره اگر هم مرد، باید ورثه از ارثش با بیانی که در جایش شده، یکی را به حج بفرستند. خلاصه به این بیلانی نیست که شما فرمودید |
|||
|
|
۱۶:۳۴, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
ببینید حساب خداوند با حساب بشری فرق می کند .
اجازه داده شده از طرف فقیه که شخص ، از طرف کس دیگر هم بتواند اعمالی رو به جای بیاورد . مثلا من می توانم به نیابت از امام عسکری حج به جای بیاورم . حالا افراد ، می توانند در ازای وظیفه نیابت ، وجهی درخواست کنند . خارج از منطق هم نیست ! به قول جناب محمد هادی این وظیفه بر عهده هست تا انجام بشه. اینکه خداوند قبول می کند یا نمی کند برای ما مشخص نیست ولی پسر وظیفه دارد که انجام بدهد . حالا فرض کنیم شخصی پولدار بوده و بعد از خودش همون پول رو دادند تا برایش به نیابت عملی رو انجام بدهند . این خودش برای اون شخص متوفی یک توفیقی هست . چه بسا افرادی که پولدار بودند و وارث به مسئله نماز قضا های والدین توجه نداشته . خداوند ارحم الراحمین هست و می تونه بر کسی که پولی به جا نگذاشته یا فرزند صالحی ، قصورش رو ببخشه و ندید بگیره . اما اینها باعث ساقط شدن نماز قضا از عهده فرزند نمیشه
|
|||
|
|
۱۸:۰۹, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
تازه همه اینادر صورتی میسر هست که متوفی وصیت کنه
در غیر این صورت حتی اگه پسره بزرگه بدون باباش نماز قضا داره به گردنش نیست حتی اگه متوفی ثروتمند هم باشه چون وصیت نکرده هیچ لزومی وجود نداره... من باب تکمیل نکته فقهی عرض کردم
|
|||
|
|
۱۹:۲۰, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۸/دی/۹۳ ۱۸:۰۹)رکن الهدی نوشته است: تازه همه اینادر صورتی میسر هست که متوفی وصیت کنهربطی نداره که وصیت کنه یا نه .بر پسر بزرگتر واجبه که نماز و روزه پدرش و مادرش رو بخونه و بگیره (طبق فتوای مقام معظم رهبری) |
|||
|
|
۲۰:۰۰, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
اما اون طور که من درسش رو خوندم تا وصیت نشه چیزی بر گردن پسر نیست ...از نظر عقلی هم این منطقی نره ...وقتی خود طرف نخواسته چه تکلیفیه البته این با دین فرق داره که بر ذمه ماترک باقی می مونه...
بعدم اون پسر از کجا می خواد بدونه پدرش چقدر عبادت به گردنشه غیر از اینه که خود موصی بگه...مگر اینکه طرف یجوری بمیره که مثلا چند روز آخر توی اغما باشه نمازوروزه اش از دست بره خودشم هوشیار نباشه وصیت کنه |
|||
|
|
۲۲:۴۷, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۲۸/دی/۹۳ ۲۰:۰۰)رکن الهدی نوشته است: اما اون طور که من درسش رو خوندم تا وصیت نشه چیزی بر گردن پسر نیست ...از نظر عقلی هم این منطقی نره ...وقتی خود طرف نخواسته چه تکلیفیه البته این با دین فرق داره که بر ذمه ماترک باقی می مونه... سلام عزیزم تو اکثر فتواهایی که ملاحظه کردم حرفی از وصیت نیومده ومراجع فرمودن واجب است بر پسر بزرگ و قیدی بر وصیت نبوده |
|||
|
|
۲۲:۵۴, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام.
هیچ کدوم از مواردی که گفته شد جواب سوال من نبود. من میگم عبادت یک شخص کاریه که خودش باید انجام میداده چطور ممکنه کس دیگه ای انجام بده و بعد هم تصور کنن واقعا انجام شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! یا همون حج که مثال زدن . خب این کاریه که خود شخص باید انجام بده و به قول شما فیضش بهش برسه چطور یه نفر به نیابت از یه کس دیگه این کارو انجام میده و شما استدلالتون اینه که ثوابش بهش رسیده!!!!ثوابش وقتی بهش میرسه که خودش انجام داده باشه .اگرم نمیتونسته فکر نکنم خدا به این خاطر که توانایی انجام یه کاری رو نداشته مجازاتش کنه. ضمنا اینجور که من از صحبت دوستان فهمیدم این کار هیچ جای دین نیومده و یه بحثی هست که خود فقها مطرح کردن پس امکان اشتباه هم توش هست. |
|||
|
۲۳:۱۳, ۲۸/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۳ ۲۳:۲۱ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان توجه داشته باشید که در وصیت ، مسئولیت عمل از گردن وصیت کننده باز نمیشه و به گردن دیگران بیوفته بلکه دیگران وظیفه دارن به وصیت عمل کنن و اگر نکنن به خاطر این بازخواست میشن. فرد وصیت کننده هم بازخواست میشه که چرا مثلا نمازتو نخوندی ، و نمیتونه بگه من وصیت کردم پس دیگه از گردن من برداشته میشه (تا وقتی که به وصیتش عمل نکردن پای اون فرد گیر هستش) یعنی وصیت مانند دست و پای وصیت کننده هستش. یه حدیث دیگه هم داریم که شاید به جواب کمک کنه. وقتی کسی به نیابت از بنده حج انجام میده 9 ثواب برای او و یک ثواب برای بنده هستش و فقط از نظر فقهی از گردن من برداشته میشه ولی ثواب اصلی رو فاعل میبره شخصی چندین انبار خرما داشت. وصیت کرد بعد از مرگش همه رو وقف کنن و خیرات کنند. بعد از مرگش پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و عده ای از مسلمین به وصیت عمل کردند ، بعد پیامبر به یکی از اصحاب فرمودن برو ببین ته انبارها چیزی باقی نمونده باشه ، اون شخص رفت و یک خرمای خشکیده ی کوچیک اورد و عرض کرد این فقط مونده بود ، پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودن اگر اون شخص در زمان زنده بودنش خودش این خرمای خشکیده رو وقف میکرد ثوابش از تمام این انبارهایی که وصیت کرده بیشتر بود. نقل قول:1- اگرم نمیتونسته فکر نکنم خدا به این خاطر که توانایی انجام یه کاری رو نداشته مجازاتش کنه. داخل نقل قول شماره یک صحیح و شماره 2 غلط هستش |
|||
|
|
۲۳:۲۶, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
ببینید بحث وصیت جدای از مباحث فقهی یه بحث حقوقی ...اگه یخورده دقت کنید متوجه می شید که اگه این امر وابسته به وصیت نباشه وبه صورت فریضه اجباری باشه در صورت عدم داشتن پسر بزرگ این فرضیه چطور پیش میره؟!
یعنی هرکی پسر بزرگ داشت نماز واجبش به گردنه پسره هر کی هم نداشت هیچی به گردن خودشه!! بعدم اینجا بحث ثواب نیست بحث انجام واجبه مگه ما نماز یومیه رو برا ثوابش می خونیم؟!برای تکلیف بودن می خونیم ...حالا اگه من غفلت کردم جاهلی کردم تکلیف سرجاشه همچنان که مال واموالم به ارث می رسه یسری تکالیفم به ارث می رسه که عبادت یکی شه!! |
|||
|
|
|
|