کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نماز پولی؟؟؟؟!!!
۱۵:۰۰, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.

حتما شنیدید که میگن واسه یه نفر (انسانی که فوت کرده) پول دادن که نمازهای قضاییش رو براش بخونن یا مثلا نماز

قضایی پدر بر گردن پسر هست؟؟

خب یعنی چی؟؟

مگر نه اینکه نماز عبادت شخصی ما با خدا هست و خدا از ما توقع داره که اون عبادت رو انجام بدیم اینکه بریم پول بدیم

نمازهای قضایی مون رو برامون بخونن چه معنی میده؟؟؟

آیا این کار واسه کسب درآمد بعضی ها اختراع نشده؟؟

حالا میگیم یه نماز میخونیم برای اینکه ثوابش به فلانی برسه .خب این درست.

ولی اینکه نماز قضایی رو یکی پول بگیره بخونه چه معنی میده؟؟ اون نماز عبادت اون شخص بوده با خدای خودش بوده مگه

میشه با پول دادن جبرانش کرد. این کار منو یاد افرادی میندازه که پول میدن به کشیش ها و گناهانشون رو براشون میگن

اونام بهشون میگن گناهانتون پاک شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

خواهشا توجیه نکنید و منطقی جواب بدید.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Dido Armstrong ، Muhammad-Ali ، حسن عزتي ، سدرة المنتهی

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۲۹, ۲۸/دی/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/دی/۹۳ ۲۳:۳۱ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام کورش عزیز

خب تو مهربونی خدا که شکی نیست. با این دستور شرایط برای بهبود اوضاع اخروی فرد فراهم میشه.همونطور که آقا حامد هم گفتن مطمئنا انجام امور به خصوص واجبات در قید حیات مثمر ثمر تر هست. چه اینکه در خوابهایی که از بزرگانی که از دنیا رفتن، دیدند، شنیده شده که گفتن کاش به دنیا برمیگشتن و بیشتر خدا رو عبادت میکردن( نقل به مضمون).حالا شخصی از روی ناآگاهی یا عدم توانایی این واجبات ازش قضا شده، میشه با به جاآوردن قضاهای فوت شده از اون، بهش کمک کرد چه اینکه در روایت هم داریم:

به امام صادق (علیه السلام) عرضه داشتند: «یصلی عن المیت؟» آیا از طرف میت کسی نماز بخواند مشروع است یا نه؟

«قال علیه السلام: نعم حتی انه یکون فی ضیق فیوسع علیه ذلک الضیق ثم یو تی فیقال له خفف عنک هذا الضیق بصلاوه فلان أخیک»؛ سؤال نمودند: آیا برای مرده نماز بخوانند اثر دارد یا نه؟ فرمود: آری، گاهی مردی در فشار بوده بعد به او گفته می شود: این که برای تو گشایشی حاصل شده و در فسحت و وسعت قرار گرفتی از برکت نمازی است که فلان شخص، فلان برادر دینی، برای تو انجام داده است.

تو لینک های زیر هم فکر کنم به جوابت برسی عزیزم:

امضای شیدا
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، علی املشی ، فاطمه خانم ، محمدهادی
۲۳:۳۷, ۲۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
بخشید من الان به تحریر الروضه رجوع کردم
نوشته قضا کردننماز هایی که از پدرش در زمان بیماری منجر به مرگ فوت گردیده واجب می باشد یعنی نمازایی که پدر حتی فرصت وصیت هم پیدا نکرده
بقیه نماز هاشم احتیاطه که اگه وصیت نشد خونده بشه ولی در صورت وصیت از عهده پسر ساقطه...دوستان خواستم دقیقش رو بیارم
همونطور که گفتم صرفا جهت رفع تکلیف هست نه بهره بودن از ثوابش...
۲۳:۴۰, ۲۸/دی/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۳ ۰:۱۸ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #13
آواتار
(۲۸/دی/۹۳ ۲۳:۲۶)رکن الهدی نوشته است:  در صورت عدم داشتن پسر بزرگ این فرضیه چطور پیش میره؟!
یعنی هرکی پسر بزرگ داشت نماز واجبش به گردنه پسره هر کی هم نداشت هیچی به گردن خودشه!!

خب اینجا باید به مرجع تقلید مراجعه بشه و مطابق فتوای ایشون عمل بشه عزیزم

به عنوان نمونه این دوتا از استفتائات رهبری عزیز هستش:
س 542: اگر فرزند بزرگ میّت دختر و فرزند دوم او پسر باشد، آیا قضای نمازها و روزه‏های پدر و مادر بر این پسر واجب است؟
ج: ملاک واجب بودن قضای نماز و روزه پدر و مادر این است که فرزند مذّکر از دیگر اولاد ذکور میّت ـ اگر میّت اولاد ذکور داشته باشد ـ بزرگتر باشد، و در فرض سؤال قضای نماز و روزه پدر بر پسر که فرزند دوم پدر است، واجب است و قضای نماز و روزه‏ای که از مادر فوت شده، نیز بنابر احتیاط واجب است.
س 543: اگر پسر بزرگ چه بالغ باشد یا غیر بالغ، قبل از پدر فوت کند. آیا قضای نمازهای پدر از فرزندان دیگر ساقط می‏شود؟
ج: تکليف قضاى نماز و روزه پدر بر پسر بزرگى واجب است که هنگام وفات پدر زنده باشد، هرچند فرزند اول يا پسر اول پدر نباشد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی املشی
۲:۱۰, ۲۹/دی/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۳ ۲:۱۳ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #14
آواتار
(۲۸/دی/۹۳ ۲۲:۵۴)کوروش کبیر نوشته است:  سلام.

هیچ کدوم از مواردی که گفته شد جواب سوال من نبود.

من میگم عبادت یک شخص کاریه که خودش باید انجام میداده چطور ممکنه کس دیگه ای انجام بده و بعد هم تصور کنن واقعا

انجام شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یا همون حج که مثال زدن .

خب این کاریه که خود شخص باید انجام بده و به قول شما فیضش بهش برسه چطور یه نفر به نیابت از یه کس دیگه این کارو

انجام میده و شما استدلالتون اینه که ثوابش بهش رسیده!!!!ثوابش وقتی بهش میرسه که خودش انجام داده باشه .اگرم

نمیتونسته فکر نکنم خدا به این خاطر که توانایی انجام یه کاری رو نداشته مجازاتش کنه.

نه این نتیجه که شما گرفتی درست نیست !
ولی نعمت (صاحب کار ) تعیین می کنه که عملی که بهش پاداش تعلق می گیره چی هست .
مثلا شما من رو مامور می کنی که آب در هاون بکوبم Smileو بابتش یک سکه به من میدی .
بنده هم قبول می کنم و کار رو انجام میدم و سکه خودم رو می گیرم .

یعنی نتیجه ای که از آب در میاد به عهده ولی نعمته نه من .

خداوند هم ولی نعمت ماست . نماینده اش (معصوم ) گفته اگر کسی به جای کسی عملی انجام بده هم قبوله .
مثلا من برای امواتم نماز می خونم یا خیرات میدم . این هم به نوعی همون نیابت در انجام عمل هست .

(۲۸/دی/۹۳ ۲۲:۵۴)کوروش کبیر نوشته است:  ضمنا اینجور که من از صحبت دوستان فهمیدم این کار هیچ جای دین نیومده و یه بحثی هست که خود فقها مطرح کردن پس

امکان اشتباه هم توش هست.

حکم فقهی همینطوری که صادر نمیشه .
فقیه با تجسس در علومی که بهش رسیده ، میسنجه و حکم رو صادر می کنه .
امکان اشتباه در حکم فقهی به صفر میل میکنه Smile

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، یاســین ، رکن الهدی
۱۰:۲۷, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
(۲۹/دی/۹۳ ۲:۱۰)فاطمه خانم نوشته است:  حکم فقهی همینطوری که صادر نمیشه .
فقیه با تجسس در علومی که بهش رسیده ، میسنجه و حکم رو صادر می کنه .
امکان اشتباه در حکم فقهی به صفر میل میکنه Smile

جدا؟!!!!!!

من تا الان فکر میکردم امکان اشتباه در ائمه و معصومین به صفر میل میکنه چون معصوم بودن نمیدونستم اخیرا موارد دیگه ای هم

اضافه شده.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۰:۳۹, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲۸/دی/۹۳ ۲۳:۳۷)رکن الهدی نوشته است:  بخشید من الان به تحریر الروضه رجوع کردم
نوشته قضا کردننماز هایی که از پدرش در زمان بیماری منجر به مرگ فوت گردیده واجب می باشد یعنی نمازایی که پدر حتی فرصت وصیت هم پیدا نکرده
بقیه نماز هاشم احتیاطه که اگه وصیت نشد خونده بشه ولی در صورت وصیت از عهده پسر ساقطه...دوستان خواستم دقیقش رو بیارم
همونطور که گفتم صرفا جهت رفع تکلیف هست نه بهره بودن از ثوابش...

فکر نکنم کسی تو تالار مقلد شهید ثانی باشه ها!!!!!!Huh
باید حکم مرجع را در آورد
۱۰:۴۴, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
من نگفتم کسی مقلد شهید ثانی هست تحریر الروضه در شرحی بر شرح لمعه هست حالا لمعه از منابع مهم واولیه فقه می باشد که همون مجتهد احکام رو ازش صادر می کنه عیر از این بود توی دانشگاههای به عنوان اولین مرجع فقهی تدریس نمی شد..
نمی دونم اصن چقدر دوستان با لمعه اشنا هستن کل منابع فقهی حقوق ما از این کتاب و شرح هاش صادر می شه ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمدهادی
۱۲:۱۰, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۲۹/دی/۹۳ ۱۰:۴۴)رکن الهدی نوشته است:  من نگفتم کسی مقلد شهید ثانی هست تحریر الروضه در شرحی بر شرح لمعه هست حالا لمعه از منابع مهم واولیه فقه می باشد که همون مجتهد احکام رو ازش صادر می کنه عیر از این بود توی دانشگاههای به عنوان اولین مرجع فقهی تدریس نمی شد..
نمی دونم اصن چقدر دوستان با لمعه اشنا هستن کل منابع فقهی حقوق ما از این کتاب و شرح هاش صادر می شه ...

لمعه منبع مهم فقه نیست، کتاب خوبی برای آموزش اولیه فقه استدلالیه.
مجتهد هم احامش را از لمعه استباط نمی کنه. بلکه عقل و سنت و قرآن و اجماع
نهایتش استدلالی که در لمعه بر حکمی شده می تونه به عنوان استدلال شهید مورد تحلیل قار بگیره، نهایتا یا قبول میشه یا رد.
اگر هم لمعه منبع حقوق ما باشه، که نیست، امور عبادی ربطی به حقوق نداره.
الان عمدتا کتاب فقهی مورد نظر مراجع و اهل اجتهاد جواهر الکلامه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، شیدا ، Havbb 110
۱۳:۰۹, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
منم نگفتم منابع عبادی ...وصیت جزو منابعی حقوقی محسوب می شه فعلا که به حقوق دانان و دانشجویان فقه جواهر الکلام تدیس نمی شه صرف بعضی مواردش جزو منبع بعضی واحدهاس ولی لمعه به صورت کامل تدریسمی شه...
بعدم بحثتون واقعا اشتباهه چون اگر کمی تامل کنید متوجه می شید که فقها هم همین نظر رو دارن بر فرض من وصیت کنم سه سال برام نماز قضا بخونید شما می دونی 5سال نماز قضا دارم به شما کدومش واجبه وصیت خودم یا علم خودتون ؟!
پس وصیت میت ارجحه حتی اگه وصیت کنه واسم نماز نخونید...
آهان یادم اومد چند روز پیش هم حاج آقای حسینی توی برنامه سمت خدا دقیقا حرف منو گفت به نقل از عموم مراجع که وصیت ارجح می باشد توی این مورد
۱۳:۲۴, ۲۹/دی/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
(۲۹/دی/۹۳ ۱۰:۲۷)کوروش کبیر نوشته است:  جدا؟!!!!!!

من تا الان فکر میکردم امکان اشتباه در ائمه و معصومین به صفر میل میکنه چون معصوم بودن نمیدونستم اخیرا موارد دیگه ای هم

اضافه شده.
احتمال بروز خطا در معصوم که خود صفر هست Smile
ببین مقام فقاهت یک مقام بیخود نیست که از روی تعارف به کسی داده باشند.
فقیه در اندازه خودش صاحب نظر هست و احکامی رو که استخراج میکنه دقیق هست. لازم به نگرانی نیست Smile
وقتی که من دانش فقه رو ندارم لازم دارم تقلید کنم.
اینکه من که دانشش رو ندارم بیام و به کار فقیه ایراد بگیرم تعجب انگیزهSmile
راضی شدین در باره سوالی که اول پرسیدین؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، رکن الهدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا