کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا روح میتواند......؟؟؟؟؟
۱۰:۰۳, ۴/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام.

سوال من اینه که آیا روح پس از مرگ میتواند اراده بر بدی داشته باشد؟؟؟

آیا میتونه مثل انسانهای زنده افکار بد یا خطرناک داشته باشه؟؟

و آیا میتونه تاثیر بذاره در دنیای مادی؟؟

[تصویر: geist52.gif]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، Eve ، قلب ، Muhammad-Ali ، saba

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۶, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #51

نقل قول:دوست عزیز شما علم را تحریف میکنید؟ مهبانگ چه ربطی به آفرینش در 6 روز دارد !!
تحریف معنی متفاوتی از آن دارد که شما بیان فرمودید
اما برای خوانندگانی که این سوال شاید در ذهنشان شکل گیرید عرض کنم تفسیر خلقت را مطالعه بفرمایند و بعد نظزیه علمی را مطالعه کنند
البته عذر خواهی می کنم شما را مخاطب قرار نمی دهم گویا شما وقت و حوصله مطالعه ندارید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، یاســین
۲۲:۱۷, ۵/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/بهمن/۹۳ ۲۲:۲۹ توسط رکن الهدی.)
شماره ارسال: #52
آواتار
کی گفته نابینا بودن شر محسوب می شه؟!!!شما دارید می گین هرکی نتونسته ببینه دچار شری شده!!!
شما اثبات کن نابینا بودن شر محسوب می شه...
بعله خودم فرایند تشکیل ستاره رو می دونم زحمت کشیدین توضیح فرمودینBig Grinجناب دکتر عرض کردم بسازین با این علم کاملتون!!
مثه اینه که من بگم خونه از تیرآهن و میل گرد و سیمان و و...تشکیل می شه بعد همه اینا رو بریزم جلوی شما بگم این خونه اس واز اونجا کلی طول می کشه شما همینجوری قبول کن!!!علم شما با سرعت تونست بفهمه خورشید از چی تشکیل شده اما واسه خلقش می گه یه چند میلیاردی صبر کنید چون دست بر قضا امکان خلقتش وجود نداره
درباره زمین هم بازم ممنون که اطلاعات دادین می گم چرا علم که بیماری تولید می کنه بعدم درمانش می کنه نمی تونه گندهایی که به محیط زده رو جمع کنه!!
آقای دکتر شما بهتر درباره قرانن بحث نکنید چون قران به این ساده گی ها که شما می فرمایید نیست...روز شب وقتی چیزی خلق نشده چه معنایی دارهWink
من هیچ نظری درباره رفتار ندارم شما بفرمایید منشاء رفتار ما کجاست مگه هرچیزی از یه ماده نیست؟!ماده اش رو بفرمایید ...اصن کاری به روح نداریم

درباره نظم هم هرکسی از ظن خود شد یار من...شما بی نظمی رو تو همین تمدن بشری می بینی وگرنه اونچه که در طبیعت یا همون فظا ونظام کیهانی نظمی داره که احتمالا گنجایش فهمش برا هرکسی فراهم نیسWink
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، یاســین ، Eve ، azade ، حضرت عشق
۲۲:۴۵, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #53
آواتار
(۵/بهمن/۹۳ ۲۲:۱۷)رکن الهدی نوشته است:  آقای دکتر شما بهتر درباره قرانن بحث نکنید چون قران به این ساده گی ها که شما می فرمایید نیست...روز شب وقتی چیزی خلق نشده چه معنایی دارهWink

چون ممکن بود حوصله نداشته باشین و کامل نخونین ،این قسمتش رو بولد کردمSmile

کلا خداناباورها فکر میکنن هیچ کس نمیفهمه جز اینا.
فکر میکنن همه ی سلول های خاکستریه عالم در مغز اینا جمع شدهSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، رکن الهدی
۲۲:۴۶, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #54

نقل قول:
تحریف معنی متفاوتی از آن دارد که شما بیان فرمودید

اما برای خوانندگانی که این سوال شاید در ذهنشان شکل گیرید عرض کنم تفسیر خلقت را مطالعه بفرمایند و بعد نظزیه علمی را مطالعه کنند

البته عذر خواهی می کنم شما را مخاطب قرار نمی دهم گویا شما وقت و حوصله مطالعه ندارید .

خلقت یعنی آفرینش از هیچ مطلق
خوب همین جا بحث کنید دوست عزیز
نقل قول:
کی گفته نابینا بودن شر محسوب می شه؟!!!شما دارید می گین هرکی نتونسته ببینه دچار شری شده!!!

شما اثبات کن نابینا بودن شر محسوب می شه...

بعله خودم فرایند تشکیل ستاره رو می دونم زحمت کشیدین توضیح فرمودین
[تصویر: biggrin.png]
جناب دکتر عرض کردم بسازین با این علم کاملتون!!

مثه اینه که من بگم خونه از تیرآهن و میل گرد و سیمان و و...تشکیل می شه بعد همه اینا رو بریزم جلوی شما بگم این خونه اس واز اونجا کلی طول می کشه شما همینجوری قبول کن!!!علم شما با سرعت تونست بفهمه خورشید از چی تشکیل شده اما واسه خلقش می گه یه چند میلیاردی صبر کنید چون دست بر قضا امکان خلقتش وجود نداره

درباره زمین هم بازم ممنون که اطلاعات دادین می گم چرا علم که بیماری تولید می کنه بعدم درمانش می کنه نمی تونه گندهایی که به محیط زده رو جمع کنه!!

آقای دکتر شما بهتر درباره قرانن بحث نکنید چون قران به این ساده گی ها که شما می فرمایید نیست...روز شب وقتی چیزی خلق نشده چه معنایی داره
[تصویر: wink.png]
من هیچ نظری درباره رفتار ندارم شما بفرمایید منشاء رفتار ما کجاست مگه هرچیزی از یه ماده نیست؟!ماده اش رو بفرمایید ...اصن کاری به روح نداریم

نابینایی شر نیست ؟ پس چیست ؟ نقص است ؟ خوب است ؟ پاداش است ؟ نعمت هست ؟ چیست ؟
به هر انسانی روی زمین بگویی فردی نابیناست برای او غم میخورند . اهمه بشر میدانند که نابینایی شر است . بعد شما میگوئید ثابتش کنیم !!!
تو همین سایت برای گره گشایی از کار امام زمان دعا میکنید !
برای کودکی که احتمال سرطانی بودنش است دعا میکنید که سرطانی نباشد !!!!
اینها مغلطه است . اگر اینها شر نیست خوب چرا دست به دعا و ورد خوانی میبرید و تقاضای کمک از خدای خویش میکنید ؟
اینها تناقض هست

درباره سوال شما در باره سیمان و تیر و آهن و.... نمیدانم چی بگویم . سوالات شما اینقدر سطحی است که انسان به حیرت میماند
بنده میگویم تشکیل خورشید میلیارد ها سال زمان برده . باز شما میگوئید بساز !

کند هایی که به زمین زده شده میتوان جلویش را گرفت .
اول اینکه همه خطرات درون زمینی ناشی از انسان نیست . باکتریها و میکروب ها میلیارد ها سال قبل از انسان وجود داشتند
دوم اینکه گندی که به زمین زده شده باید با یک اجماع همگانی بشر درست شود . از خودتان شروع کنید . بنزین درست و حسابی به مردم ایران بدهید و خودرو هایتان را ارتقا دهید تا آلودگی ایجاد نکند .

در باره رفتار !!!
شما باید ابتدا پاسخ من را بدهید .

این هم پاسخ بنده

نقل قول:رفتار پاسخی است که ارگانیسم به انگیزه بیرونی می‌دهد.به بیان دیگر فتار واکنشی ست که در برابر یک عمل یا کنش بیرونی از موجود زنده سر می‌زند.این رفتار در انسان پیچیده‌تر از سایر موجودات است.دلیل این پیچیدگی فرایندهای ذهنی گسترده و تو درتوی انسان است که روی هم رفته موضوع دانش روانشناسی را تشکیل می‌دهد.

و چون رفتار با مثلا ماده تغییر میکند ( مثلا مواد مخدر ) پس ذهن و رفتار امری مادی هست
۰:۳۷, ۶/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۳ ۱:۰۶ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #55

چشم . انشاءالله تاپیکی جداگانه اختصاص به این موضوع می دهم اما علی الحساب شما این را داشته باش و کمی ذهنتان را گرم کنید
أَ وَ لَمْ يَرَ الَّذينَ کَفَرُوا أَنَّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ کانَتا رَتْقاً فَفَتَقْناهُما وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَيْ‏ءٍ حَيٍّ أَ فَلا يُؤْمِنُونَ(انبیا/30)
آیا کسانى که ربوبیّت خدا را منکر شده اند ندانسته اند که آسمان ها و زمین به هم پیوسته بودند و ما آنها را از هم گشودیم، و هر چیز زنده اى را از آب آفریدیم ؟ با این وصف آیا باور نمى کنند که تدبیر امور آسمان ها و زمین همچون آفرینش آنها کار ماست ؟
شما مطمئن هستید که رفتار باعثش ماده است ؟ مثلا شما حرفی می زنید که موجب خنده بنده می شود و یا بنده حرفی مزنم که باعث خشم دیگری می شود یا عشق خصوصا از نوع در یک نگاهSmile
مگر در صورتی که بگوییم معشوق جسد دارد پس ماده است ، متن خوانده می شود اثر مادی دارد ولی در واقع اینها احساسات هستند که مسلما بر رفتار تاثیر دارند . حالا جایگاه اثر گذاری احساس کجاست . غرض مکانیزیم پاسخ (ترشح هورمون ، تجزیه تحلیل ، استفاده از تجربه و...) نیست مقصود جایگاه اثر است
بله اینکه بگوییم مواد[1] بر رفتار اثر گذارند هم درست است و یک روی سکه است این را رد نمی کنم

اما موضوع بر سر این است بنده به نفس معتقد هستم و انسان را موجودی مرکب از ماده و معنا می بینم در صورتی شما او را صرفا مادی می بینید و تعریف شما از خرد جز توده چربی شگفت آور و کشف نشده نیست که مختصا مغز می نامید
مغز را می شود به کِرنِل تشبیه کرد که واسط بین سخت افزار و نرم افزار است . داده را ترجمه می کند و خروجی ارائه میدهد این ابزار خودش بر روی سیستم دیگری اسمبل شده ک جایگاه اثر پذیری می باشد

پ.ن
[1] دکتر منظور بنده از مواد ، مخدرجات نبود و اشاره به تعریف شما از مواد ندارد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، یاســین ، رکن الهدی
۳:۱۶, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #56

با توجه به این که فرصت نمی کنم پاسخ همه دوستان رو بدم عزیری که مایل به ادامه بحث هست اعلام کنه. متشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۱۰:۳۷, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #57
آواتار
(۵/بهمن/۹۳ ۲۲:۴۶)ریچارد داوکینز نوشته است:  خلقت یعنی آفرینش از هیچ مطلق
خوب همین جا بحث کنید دوست عزیز

نابینایی شر نیست ؟ پس چیست ؟ نقص است ؟ خوب است ؟ پاداش است ؟ نعمت هست ؟ چیست ؟
به هر انسانی روی زمین بگویی فردی نابیناست برای او غم میخورند . اهمه بشر میدانند که نابینایی شر است . بعد شما میگوئید ثابتش کنیم !!!
سلام

من چون روی حقوق این افراد خیلی حساسم فقط این قسمت رو جواب میدم.
مطمئنا نابینا در کنار بینا،نقص داره،اما ایا نقصش میتونه مانع رسیدن اون به کمال بشه؟اگه مانع باشه اون وقت میشه شر.
یه ادمی هست مثل هلن کلر که تنها نابینا هست بلکه ناشنوا هم هست،اما همین ادم تلاش میکنه و معرفت و تحصیلاتش رو ادامه میده.
کلی ادم سالم هم داریم که میشن هیتلر،که سالمند،ادمای خیلی باهوشی بودن،موقعیت اجتماعی داشتن اما باعث مرگ میلیونها ادم شدن.

انصافا کدوم شره؟
ادمی که با چشمش هیزی کنه بهتره یا ادم نابینا.
الحمدالله که ما مسلمونیم و دایره نگاهمون فقط بعد مادی ادما نیست.روح ادما مهمه که ناقص الخلقه است یا سالم.ادمی که کبر و خودبینی داره،ادم دروغگو و غیبت کن و ...
اینا شره.
و چه بسا در سوره عبس ،خدا یه پیرمرد نابینای عصا بدست رو به یه مرد ،پولداره با موقعیت اجتماعی(فول اپشن) ،ترجیح میده چون پیرمرد خشیت داره،یعنی مشتاق شنیدن حقیقته.
واقعا خیلی خوشحالم که مسلمونم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، پارمیس ، رکن الهدی ، azade ، السا ، میم.حسین.الف ، حضرت عشق
۱۰:۵۷, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #58
آواتار
اولا اقای دکتر دعا کردن چه ربطی به شر داره مگه ما هر روقت دعا می کنیم طلب برطرف شدن شر داریم...نع طلب خیر می کنیم
ادم نابینا فقط اونچه رو که شما تو این دنیا می تونی ببینی نمی بینه بجاش خیلی از حواسش از منو شمای بینا قوی تر وسالمتره حالا احتمالا ما تو اون قسمتها بهمون شر رسیدهBig Grinبه قول خانوم یاسین مهم رسیدن به قله اس چه بسا انسان 5تا چشم داشته باشه تو پیچ اول با صورت بیاد پاینن چه بسا نابینا باشه و به انتهای مسیر برسه...مهم زندگی کردنه !!!
نع شما برای حرف من جواب داری نه اون علم نامتناهیتون واسه همین سعی می کنید با تخطئه من سوال رو ازبین ببرید می خواستم ثابت کنم پای استدلالیان چوبین بود که ثابت گردیدBig Grin
یعنی الان مشکل بنزین ماس یعنی به قول اقای میم حسین شما جدی جدی فک کردین ما از پشت کوه اومدیم حداقل انقدر برای انسان احترام قائل باشین که از یه چیزایی مطلعیم شاید به اندازه شما مقالات علمی نخونده باشیم ودکتر نباشیم اما در حد فهم خودمون می دونیم که الودگی کره زمین دست منو امثال من نبودهDodgy
بازم طفره رفتین من خودم می دونم اگه نوشابه انرژی زا بخورم کلی شادتر می شم می خوام بدونم اون نوشابه دقیقا کجای مغز یا بدن من تاثیر میزاره که اون نقطه باعث می شه من شاد بشم بعله قضیه هورمون اون حرفا رو خودمون می دونیم منشا رو بفرمایید مثلا می دونیم یه ماده تو بدن ترشح می شه به اسم ادرنالین خب می دونیم از کجا میاد ولی رفتاری که از ما سر می زنه از کجا میاد بدون اینکه هیچ هورمونی تو بدن ترشح بشهالان شما به یه موضوعی فکر می کنید می شه بگید چه هورمونی ترشح شده؟
برای توضیح بیشتر یه خاطره از ابوعلی سینا
ایشون در خیلی از موارد که به مجهولات علمی می رسیدن وپاسخی براش پیدا نمی کرده وزمان بسسسسسیاری صرف می کردن تنها با خوندن دو رکعت نماز راه حل رو پیدا می کردنSmile
تحلیل بفرمایید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، السا ، حضرت عشق
۱۹:۳۸, ۶/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۳ ۲۰:۱۱ توسط ریچارد داوکینز.)
شماره ارسال: #59

نقل قول:
چشم . انشاءالله تاپیکی جداگانه اختصاص به این موضوع می دهم اما علی الحساب شما این را داشته باش و کمی ذهنتان را گرم کنید

آیا کسانى که ربوبیّت خدا را منکر شده اند ندانسته اند که آسمان ها و زمین به هم پیوسته بودند و ما آنها را از هم گشودیم، و هر چیز زنده اى را از آب آفریدیم ؟ با این وصف آیا باور نمى کنند که تدبیر امور آسمان ها و زمین همچون آفرینش آنها کار ماست ؟
ببینید دوست عزیز بنده تمایل ندارم وارد بحث آیات قرآن و تناقضات آن و مقایسه آنها با علم بشوم . ظاهرا مدیران از ایم موضوع استقبال نمیکنند و کار من جزء شبه افکنی طبقه بندی میشود
از طرفی نوشتن این مطاب در ایران خطرناک است . امنیت من را تضمین میکنید ؟

نقل قول:
شما مطمئن هستید که رفتار باعثش ماده است ؟ مثلا شما حرفی می زنید که موجب خنده بنده می شود و یا بنده حرفی مزنم که باعث خشم دیگری می شود یا عشق خصوصا از نوع در یک نگاه[تصویر: happy.png]
مگر در صورتی که بگوییم معشوق جسد دارد پس ماده است ، متن خوانده می شود اثر مادی دارد ولی در واقع اینها احساسات هستند که مسلما بر رفتار تاثیر دارند . حالا جایگاه اثر گذاری احساس کجاست . غرض مکانیزیم پاسخ (ترشح هورمون ، تجزیه تحلیل ، استفاده از تجربه و...) نیست مقصود جایگاه اثر است
احساسات یکی از راه های شناخت محیط اطراف توسط انسان هست . رابطه اش با رفتار چیست . من متوجه نشدم .
عشق و مهربانی و رفتار و ... همگی منبع مادی دارد . اگر انسان مغز نداشته باشد بدیهیست عاشق هم نمیشود . پس جایگاهش در مغز هست . این سوال که جای مهربانی کجاست ی جای عشق کجاست یک سوا مغلطه آمیز است .
نقل قول:اما موضوع بر سر این است بنده به نفس معتقد هستم و انسان را موجودی مرکب از ماده و معنا می بینم در صورتی شما او را صرفا مادی می بینید و تعریف شما از خرد جز توده چربی شگفت آور و کشف نشده نیست که مختصا مغز می نامید
مغز را می شود به کِرنِل تشبیه کرد که واسط بین سخت افزار و نرم افزار است . داده را ترجمه می کند و خروجی ارائه میدهد این ابزار خودش بر روی سیستم دیگری اسمبل شده ک جایگاه اثر پذیری می باشد

خوب شما وجود نفس رو چه طور اثبات میکنید .؟
بعد طبق چیزی که گفتید
نفس محل قرار گیری داده هاست .
بعد تعریف نفس چیست و از کجا آمده ؟

نقل قول:
من چون روی حقوق این افراد خیلی حساسم فقط این قسمت رو جواب میدم.

مطمئنا نابینا در کنار بینا،نقص داره،اما ایا نقصش میتونه مانع رسیدن اون به کمال بشه؟اگه مانع باشه اون وقت میشه شر.

یه ادمی هست مثل هلن کلر که تنها نابینا هست بلکه ناشنوا هم هست،اما همین ادم تلاش میکنه و معرفت و تحصیلاتش رو ادامه میده.

کلی ادم سالم هم داریم که میشن هیتلر،که سالمند،ادمای خیلی باهوشی بودن،موقعیت اجتماعی داشتن اما باعث مرگ میلیونها ادم شدن.

انصافا کدوم شره؟

ادمی که با چشمش هیزی کنه بهتره یا ادم نابینا.

اینکه بخواهید با کلمات بازی کنید و نابینایی را شر ندانید. چیز عجیبیست .
مثلا کودکی به دنیا می آید بعد همان موقع مادر و کودک با هم میمیرند . این چه میشود ؟ شر است /؟
این مطلب که شما درباره هیتلر و هلن گفتید بازی با کلمات است .
اگر مثلا سرطان شر نیست پس چرا برای درمان کودک سرطانی دعا میکنید ؟ خوب از دید شما این موضوع نقص و شر نیست پس خوب هست . پس باید اگر کسی سرطان گرفت بگوئیم " خوش به حالش " چه سعادتی نسیبش شده !!!!!
مثال شما در ابعاد هویت انسان پاسخ داده میشود . هویت یک شخص نابینا ممکن است با تمامی شری که دارد خوب باشد و هویت فرد بینایی هیزی باشد .

نقل قول:
اولا اقای دکتر دعا کردن چه ربطی به شر داره مگه ما هر روقت دعا می کنیم طلب برطرف شدن شر داریم...نع طلب خیر می کنیم

ادم نابینا فقط اونچه رو که شما تو این دنیا می تونی ببینی نمی بینه بجاش خیلی از حواسش از منو شمای بینا قوی تر وسالمتره حالا احتمالا ما تو اون قسمتها بهمون شر رسیده
[تصویر: biggrin.png]
به قول خانوم یاسین مهم رسیدن به قله اس چه بسا انسان 5تا چشم داشته باشه تو پیچ اول با صورت بیاد پاینن چه بسا نابینا باشه و به انتهای مسیر برسه...مهم زندگی کردنه !!!

نع شما برای حرف من جواب داری نه اون علم نامتناهیتون واسه همین سعی می کنید با تخطئه من سوال رو ازبین ببرید می خواستم ثابت کنم پای استدلالیان چوبین بود که ثابت گردید

برای خیر دعا میکنید . که چه نتیجه ای بگیرید ؟
مثلا مرگ را در نظر بگیرید .
من اگر خدا بودم مرگ را برای موجودات قرار نمیدادم . پس من مهربان تر از خدا هستم .
مرگ یک شر است . برای این موضوع چه پاسخی دارید ؟ چرا وقتی فردی میمیرد برای او عذاداری میکنیم ؟ زیرا یک شر یا یک حادثه بد اتفاق افتاده .
با جملات نمیتوانید بازی کنید .
دوم اینکه شما چرا پاسخ دو سوال من را ندادید ؟
فرار کردید ؟
شما ابتدا باید اون قله و سعادت رو برای بشریت ثابت کنید تا بعد بتوانید روی آن مانور دهید که فرد نابینا میتواند به قله برسد و بینا نمیتواند ! اثبات سعادت و ... هم که باید ابتدا خدا را ثابت کنید ! Big Grin

م
نقل قول:یاد ولی رفتاری که از ما سر می زنه از کجا میاد بدون اینکه هیچ هورمونی تو بدن ترشح بشهالان شما به یه موضوعی فکر می کنید می شه بگید چه هورمونی ترشح شده؟چ

رفتار شما ناشی از همان هرمون ها و سیستم عصبی بدن شماست ! پاسخش ساده بود

شما از طریق چشم یک خطر رو میبینید مثلا ماشینی با سرعت زیاد به طرف شما میآید و مغز شما به سرعت محاسبه میکند که امکان برخورد ماشین به شما 100 درصد است . بعد با همان سرعت به سیستم اعصاب شما و غدد بدن شما دستور میده فرار کن .

تفکر کردن هم که مغز شما تفکر میکنه نکنه شما فکر میکنید روح شما فکر میکنه ؟ پس داروی خواب آوری که باعث میشود فکر کردنتان کند شود روی روح شما تاثیر میگزارد ؟
Dodgy

۲۱:۴۷, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #60
آواتار
(۶/بهمن/۹۳ ۱۹:۳۸)ریچارد داوکینز نوشته است:  از طرفی نوشتن این مطاب در ایران خطرناک است . امنیت من را تضمین میکنید ؟

مگه شما توی ایران زندگی میکنی؟؟؟Big Grin
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا