|
آیت الله مکارم شیرازی: چيزي به نام طب اسلامي وجود ندارد
|
|
۱۴:۱۸, ۱۶/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/فروردین/۹۷ ۱۶:۳۷ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به گزارش خبرگزاری «حوزه» آيت الله مکارم شيرازي در ديدار با وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکی طب سنتي که در چارچوب قانون و ضوابط باشد را تاثير گذار و مورد تاييد قرار دادند و تصريح کردند: در روايات و احاديث اهل بیت (علیه السلام) چيزي به نام طب اسلامي وجود ندارد و برخي با يک مشت خرافات هم به اسلام وهم به طب سنتي آسيب مي زنند. ![]() در ابتداي اين ديدار وزير بهداشت نیز در سخنانی ابراز اميدواري کرد تاپايان دولت دوازدهم900تخت به تخت های بيمارستاني استان افزوده شود.وی از بي ضابطه بودن طب اسلامي(سنتي)در کشور انتقاد کرد وافزود: برخي افراد، بدون تخصص و با هدف کسب درآمد وارد اين عرصه مي شوندکه هم براي طب سنتي وهم براي روحانيت مشکل آفريني می کنند. https://www.aparat.com/v/ZCIXD/%D9%86%D8...B%8C%D8%9F منبع : عصر ایران |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۷:۲۷, ۱۷/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۷ ۷:۳۷ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۷ ۰:۴۴)rezamohammadi نوشته است: مردم ما تا قبل از نفوذ صهیونیزم به دربار ایران از همین روایات استفاده می کردندآیا بررسی سندی انجام می دادند و استفاده می کردند؟ (۱۷/فروردین/۹۷ ۰:۴۴)rezamohammadi نوشته است: لا اکراه فی الدیناگر ایشان در سایتشون به طور واضح اعلام کنند که برخی داروهاشون بدون پشتوانه محکم روایی یا تجربی است، و ذکر کنند که اسامی مثل "بخور حضرت مریم" از یک افسانه ناشی میشه نه از یک مسئله دینی درست، اون وقت مردم با چشم باز به سراغ این داروها میرن و مشکلی پیش نمیاد. در غیر این صورت نباید اجازه سوء استفاده از احساسات مذهبی مردم داده بشه. |
|||
|
|
۱۰:۲۳, ۱۷/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
چرا در کشور اسلامی، طب اسلامی جدی گرفته نمیشود؟ اهمیت داده نمیشود؟
من خودم طب اسلامی و سنتی را خیلی خیلی بهتر از طب رایج می دانم. |
|||
|
۱۱:۰۰, ۱۷/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دوستان کسی هست مصرف کرده باشه و جواب گرفته باشه..مثلا داروی امام کاظم رو ترکیباتش رو هم گذاشته قیمت ۱۰۰۰۰ تومانه..ترکیباتش شکر سرخ و رازیانه و یه چیز دیگه هست
|
|||
|
|
۲۳:۰۳, ۱۷/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۷ ۰:۴۴)rezamohammadi نوشته است: مردم ما تا قبل از نفوذ صهیونیزم به دربار ایران از همین روایات استفاده می کردند طب رایج تا قبل از ورود طب نوین به ایران طب سنتی بوده . کتبی هم که طبیب ها ازش استفاده میکردند الحاوی و کامل الصناعه و مخزن الادویه و قانون بوده. اگر شما دلیلی دارید مبنی بر اینکه در گذشته به جای مراجعه به این کتب، به کتب روایی مراجعه میشده بفرمایید . من بدون اینکه به شما برچسبی مثل صهیونیزم یا ... بزنم از دلایل و نظریاتتون استقبال میکنم .
|
|||
|
۲۳:۳۹, ۱۷/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۷ ۵:۲۰ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۷ ۲۳:۰۳)دیدگاه نوین نوشته است: اگر شما دلیلی دارید مبنی بر اینکه در گذشته به جای مراجعه به این کتب، به کتب روایی مراجعه میشده بفرمایید .در قدیم هردو دیدگاه وجود داشته. علمایی بوده اند که به دنبال طب تجربی بو دندو در مقابل، علمایی که با مراجعه به روایات موافق تر بوده اند.مشابه این بحثی که الآن در مورد رابطه دین و طب جدید وجود داره، قبلا در مورد رابطه دین با طب سنتی (که بهش طب یونانی یا طب دهری می گفتند) هم وجود داشته. توصیه می کنم حتما مقاله زیر را در موردش بخونید. http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(gkps4b...g/jafarian خوبی خوندن یک بحث قدیمی در این خصوص، اینه که می تونیم ایرادها و سوء برداشتهای قدما رو بفهمیم تا تکرارشون نکنیم. |
|||
|
|
۱۴:۲۶, ۱۸/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۷ ۷:۲۷)سعدی نوشته است: آیا بررسی سندی انجام می دادند و استفاده می کردند؟اگر طب جدید صراحتا به ناتوانیش اعتراف کرد، طب قدیم هم صراحتا اعلام می کنه (۱۷/فروردین/۹۷ ۱۱:۰۰)MOHSEN-Z نوشته است: دوستان کسی هست مصرف کرده باشه و جواب گرفته باشه..مثلا داروی امام کاظم رو ترکیباتش رو هم گذاشته قیمت ۱۰۰۰۰ تومانه..ترکیباتش شکر سرخ و رازیانه و یه چیز دیگه هستدرسته ترکیباتش رو گفته ولی اولا چه مقدار از او ترکیبات و ثانیا به چه صورت دارو به عمل میاد اکثر اوقات دارو ها به جز ترکیبات زمان زیادی مصرف می کنند تا به عمل بیایند (۱۷/فروردین/۹۷ ۲۳:۰۳)دیدگاه نوین نوشته است: طب رایج تا قبل از ورود طب نوین به ایران طب سنتی بوده . کتبی هم که طبیب ها ازش استفاده میکردند الحاوی و کامل الصناعه و مخزن الادویه و قانون بوده. اگر شما دلیلی دارید مبنی بر اینکه در گذشته به جای مراجعه به این کتب، به کتب روایی مراجعه میشده بفرمایید . من بدون اینکه به شما برچسبی مثل صهیونیزم یا ... بزنم از دلایل و نظریاتتون استقبال میکنم .علمای طب به روایات مراجعه می کردند و حاصل اونا رو در برخی کتب می نوشتند |
|||
|
۱۹:۳۰, ۱۸/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۷ ۱۹:۳۳ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۱۸/فروردین/۹۷ ۱۴:۲۶)rezamohammadi نوشته است: علمای طب به روایات مراجعه می کردند و حاصل اونا رو در برخی کتب می نوشتندرضای گرامی در قدیم هم این دیدگاه بوده، اما به نتیجه مناسبی نرسیده.علمایی که از دیدگاه روایات به شناخت طاعون پرداخته بودند، طاعون را ناشی از طعن جن یا باقیمانده عذاب نازل شده بر بنی اسرائیل می دانستند. در مورد جزئیات این نظریه ها هم کلی بحث وجود داشته، مثل بحث در مورد اینکه اثر جن در چه ماهی وارد میشه: https://www.khabaronline.ir/detail/51518...g/jafarian نقل قول:تا اینجا دو تفسیر دینی برای طاعون به عنوان یک بلای عمومی شده است: نوعی بقایای عامل عذاب امم پیشین، که صورتی از آن با دعای یکی از انبیا علیه قوم نافرمانبردارش است، و دوم تاثیر جن.روایات برای مقابله با طاعون هم صرفا راهکارهایی مثل در خانه ماندن را توصیه نموده اند. حالا جای این سوال هست که چرا روایات، اون روشهای درمان خوبی که امروزه کشف شده و به ریشه کن شدن طاعون انجامیده را توصیه نکرده اند؟ شاید حکمت خدا بر این بوده که راه درمان در روایات مطرح نشه تا خود انسانها به تحقیق روی بیارن و راهش رو پیدا کنند.شاید همون طور که قرار نیست نحوه ساخت یک هواپیما از روایات استخراج بشه، علوم دیگر هم باید با تلاش انسانها بدست بیان. |
|||
|
|
۲۳:۲۸, ۱۸/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۷ ۲۳:۳۱ توسط rezamohammadi.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۱۸/فروردین/۹۷ ۱۹:۳۰)سعدی نوشته است: رضای گرامیاولا شما چرا اصرار بر استناد قرار دادن اون مقاله در مورد طاعون دارید؟ ثانیا خودتون شخصا از اطبای طب قدیم در مورد درمان طاعون چیزی پرسیدید؟ ثالثا در مورد طاعون هم باید مزاج شناسی بیماری مطالعه بشه و هم دیدگاه ائمه بررسی سندی بشه که خودش مفصله و بنده مقاله ایشون رو تایید نمی کنم و رد هم نمی کنم رابعا رسالت اصلی اسلام انسان سازی هست نه هواپیما سازی گرچه اون علم هواپیما سازی هم ائمه داشته اند |
|||
|
۰:۱۰, ۱۹/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۱۷/فروردین/۹۷ ۲۳:۳۹)سعدی نوشته است: در قدیم هردو دیدگاه وجود داشته. علمایی بوده اند که به دنبال طب تجربی بو دندو در مقابل، علمایی که با مراجعه به روایات موافق تر بوده اند.مشابه این بحثی که الآن در مورد رابطه دین و طب جدید وجود داره، قبلا در مورد رابطه دین با طب سنتی (که بهش طب یونانی یا طب دهری می گفتند) هم وجود داشته. توصیه می کنم حتما مقاله زیر را در موردش بخونید. مرسی قبلا بیشترش رو خوندم، سر فرصت باقیش رو میخونم و تا جایی که فهمیدم چیزی که به عنوان نظریه دینی یا شبه دینی در مورد طاعون میگه بیشتر خرافات است و بدون تکیه به احادیث محکم . به نظرم الان بحث اونها نیست بلکه بحث سر برخی احادیث صحیح و قابل استناد هم هست . آیا اگر ائمه در مواردی تجویز و طبابت هم میکردند آیا این به معنای وجود مکتب طبی مستقل در دین است ؟! مراجع تقلید هم آیت الله مکارم هم نوری همدانی این رو رد کردند . در واقع نظرشون اینه که این احادیث در صورت صحیح بودن هم مربوط به افراد مورد مخاطب حدیث است نه بقیه انسان ها چون شرایط بیماری فرد با فرد متفاوت است. احادیثی هست که امام معصوم به فردی فلان دارو رو تجویز میکند ولی همون امام معصوم به فردی با بیماری مشابه داروی دیگر تجویز میکند و نمیشه تجویز های ائمه رو به عنوان روش درمانی برای همه انسان ها در نظر گرفت کما اینکه خود ائمه هم چنین رسالتی نداشتند. (۱۸/فروردین/۹۷ ۱۴:۲۶)rezamohammadi نوشته است: علمای طب به روایات مراجعه می کردند و حاصل اونا رو در برخی کتب می نوشتندممنون میشم چند نمونه ازش رو بیارید . واقعا دوست دارم بدونم کدوم یکی از اطبای بزرگ در کتب شون به روایات استناد کردند ؟! (۱۸/فروردین/۹۷ ۲۳:۲۸)rezamohammadi نوشته است: رابعا رسالت اصلی اسلام انسان سازی هست نه هواپیما سازیاحسنت . تمام حرف ما و علما هم همین است. رسالت دین یاد دادن مسایل مادی نیست و پیامبر رسالتی در آموزش طب نداشتند و روایات طبی هم صرفا برای کمک به مردم زمان خودشون بوده ولو اینکه علمش هم داشته باشند که داشتند ولی رسالتی برای اینکار نداشتند و اینکار رو هم انجام ندادند در نتیجه مکتبی مستقل به نام اسلام نداریم. |
|||
|
|
۱:۲۹, ۱۹/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
به نام حق
سلام کسی که مطلب بالا رو جدا کرده (در سایت عصر ایران) خیلی بی ادب و ناشی بوده حرفهایی رو تقطیع کرده و وارونه به هم چسبونده تا نظر آیت الله مکارم شیرازی رو اون طور که خودش دوست داره ارائه کنه خیلی دیوانه بوده... |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| روزه ؛ طبّ پيشگيري و درمانی اسلامي | MESSENGER | 10 | 5,545 |
۱۹/تیر/۹۲ ۶:۰۴ آخرین ارسال: SAViOR |
|

![[تصویر: 831128_801.jpg]](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1397/1/16/831128_801.jpg)