|
خنده چیست، حلال چیست
|
|
۶:۰۷, ۲۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام آنکه بندگیاش تمام شادی است
ای خوش منادیهای تو در باغ شادیهای تو - - - - بر جای نان شادی خورد جانی که شد مهمان تو
سلام فکر میکنم لزومی به توضیح نباشه که تمام بدبختی ما در عقبنشینی روزبهروز فرهنگمون از اصول اسلامی، حاصل بیتفاوتیمون هست نسبت به همهنوع نافرمانی از حکم الهی، یا حتی پذیرش یا گسترش اونها. با خودم گفتم چه خوب میشه اگر بتونیم تمرینی عملی داشته باشیم در تالار، از توجه به چگونگی فرهنگسازی با گفتهها و مطالب. فرهنگسازیای که چه بخوایم چه نخوایم، در هر حال، با هر نوشته یا مطلبی، خودبهخود صورت میگیره. فکر میکنم بخشی از این تمرین رو میتونیم اختصاص بدیم به مبحث ثقیلی تحت عنوان Barresi ta peak D' be estela halal (ترجمه: بررسی تاپیک خندهی بهاصطلاح حلال) که در دانشگاههای هیچکجا درس داده نمیشه. خیلی ساده بعضی موارد رو بررسی میکنیم بدون هدف محاکمهی آورندهی مطلب، بدون هدف محاکمهی آورندهی مطلب، تأکید میکنم بدون هدف محاکمهی آورندهی مطلب. و بعد بررسیاش میکنیم(بدون هدف محاکمهی آورندهی مطلب). |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۴۳, ۴/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/اسفند/۹۲ ۲۲:۴۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۴/اسفند/۹۲ ۰:۳۹)Havbb 110 نوشته است: بابا من یه پست زدم ، این همه نقل قول؟بنده از اینجور نقلقولها قصدم این هست که مشخصتر باشه که دارم کدوم قسمت از سخن رو پاسخ میدم. ![]() (۴/اسفند/۹۲ ۰:۳۹)Havbb 110 نوشته است: از شما خواهش میکنم که این چیزی که نقل قول کردم رو بیشتر توضیح بدید. شما با تفسیر اون شکلک اینطور ذهنیت به وجود اوردید که هر حرکت بدنی که باعث خنده بشه خلاف اسلامهخواهش میکنم. اتفاقاً دلیل اینکه کلی گفتم همین بود که تبیینش سخت هست! ![]() بطور کلی شامل هرچیزی میشه که انسان احساس کنه کار سبکی هست. به گمانم یک راه برای فهمیدنش میتونه این باشه که آیا جلوی یک فرد که باهاش رودرواسی داریم این کار رو میکنیم یا نه. آیا جلوی یکی از بزرگان دین این کار رو میکنیم؟ برای سادهتر شدن بررسی مطلب، فعلاً فرض میکنیم این کار داره در جمع دوستان همجنس ما انجام میشه، تا مطمئن بشیم بحث محرم و نامحرمی دخیل نیست. اگر اون کار در جمع ما و دوستان همجنس ما اشکالی نداشته باشه، پس قاعدتاً نباید حضور یکی از بزرگان دین، حتی حضرت حجت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در اون جمع باعث بشه از انجام اون کار خجالت بکشیم. آیا میشه که کاری در جمع دوستان صحیح باشه و بتونه در حضور شخصی دیگر مایهی سرافکندگی بشه؟ آیا در سیرهی رسولالله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چنین چیزی یافت میشه؟ شوخیهای بسیار مثبتی هستن که میشه همواره انجام داد. اما بعضی سخنها یا کارها واقعاً شایستهی یک مسلمان نیست. نمیدونم چطور میشه مطمئن شد که سنجش حرکات با استفاده از قاعدهای که در بالا گفتم صحیح هست یا نه. دوستان اگر موردی به نظرشون میرسه که ممکنه یک استثناء باشه، یعنی در عرف امروزی ما نزد دوستان بلااشکال باشه و نزد بزرگان مشکلدار بشه، لطف کنند مطرح بفرمایند تا ببینیم میشه اون قاعده رو در موردش بکار برد یا نه. (۴/اسفند/۹۲ ۰:۳۹)Havbb 110 نوشته است: همچنین از شما میخوام به تاپیک «اندر احوالات...» هم بپردازید. منظورم بیشتر صحبتهایی هست که میشه نه ترولهاش! صحبتهایی که پیرامون ترولها انجام میشه و بعدا حذف میشه...منظورتون شوخی با نامحرم هست؟ |
|||
|
|
۹:۰۱, ۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
نقل قول:منظورتون شوخی با نامحرم هست؟ کل آسیبهاش! منظورم اینه که در کنار خنده ی حلال به اونم بپردازید |
|||
|
|
۵:۴۰, ۶/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/اسفند/۹۲ ۵:۴۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
موردی دیگر:
تداعیهای انتساب
وقتی ما چیزی رو به شوخی به کسی منتسب میکنیم، ممکنه بطور غیرمستقیم باعث ایجاد تداعیهایی بشیم. هرچند افراد مسئول افکاری که بهشون میپردازن هستن، ما هم مسئول افکاری که به ذهن اونها وارد میکنیم هستیم. مثلاً بگیم «این تصویر فلانی هست». با این منتسب کردن، چیزی که در ذهن اتفاق میفته، تطبیق این تصویر هست با اون شخص. چیزی که اتفاق میفته، تداعیهایی هست بر طبق اون تصویر نسبت به اون شخص. در اصل ما این انتساب رو به همین منظور انجام میدیم که یک تداعی که مدنظر ماست صورت بگیره. اما در کنار اون، باقی جنبهها و وجوه تصویر هم میتونن تداعیهای دیگری بوجود بیارن. پس باید به تمام تداعیهای ممکن دقت کنیم، و اگر از هرکدام راضی نیستیم، چنین انتسابی صورت ندهیم. یا مثلاً جملاتی بیاریم و منتسب کنیم به یک شخص، به این منظور که نوع صحبت اون شخص رو تداعی کنیم. اما اگر جملات جنبهی دیگری نیز در خودشون داشته باشن، ممکنه در ذهن برخی افرادی که میشنون تداعی بشه. مثلاً اگر جملات کمی غیرمنطقی باشن(که البته لازمهی شوخی هست) این میتونه جدا از شوخی ما، به عنوان اشارهای به نوع صحبت اون شخص تداعی بشه(طبق این مقالهی خوب که دوست عزیزیم آوردهاند، در شوخی با خانمها نباید تهاجمی عمل کرد، و بنابراین باید در مورد این انتسابها نیز بسیار مواظب باشیم تا حتی زمانی که هیچ جنبهی تهاجمی در منظور ما نیست، جنبهای دیگر قابل تداعی نباشه). |
|||
|
|
۲۲:۳۰, ۶/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
نقل قول: الان مثلا این مشکل نداره؟ ![]() قبح مطلب رو از بین نمیبره ایا ![]()
|
|||
|
|
۰:۲۳, ۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۶/اسفند/۹۲ ۲۲:۳۰)غریب نوشته است: الان مثلا این مشکل نداره؟اگر منظورتون این هست که چرا در این تاپیک بهش پرداخته نشده، باید خدمتتون عرض کنم که بنده خیلی از مواقع دیر به دیدن تاپیک «خنده حلال» میرم، احتمالاً خیلی از اشکالات رو نمیبینم، و خیلی از اشکالات رو هم نمیدونم با چه زبانی و به چه صورت توضیح بدم. در این صورت تقاضای بنده از دوستان اینه که اشکالاتی که به نظرشون میرسه رو با استدلالهای خودشون بصورت نسبتاً مبسوط توضیح بفرمایند. (۶/اسفند/۹۲ ۲۲:۳۰)غریب نوشته است: قبح مطلب رو از بین نمیبره ایاراستش خیلی از محتواها هستن که چنین حالتی دارن(بخصوص اونها که در مورد دوستی دختر و پسر هستن) و همونطور که عرض کردم، من نمیدونم که بعضیها رو چطور برای دوستان استدلال کنم که نسبتاً مقبول باشه. لطفاً در این مورد بصورت نسبتاً مبسوط استدلال بفرمایید، تا اگر احتمالاً در ذهن دوستانی شبهه یا مخالفتی در مورد نظر شما وجود داره، بر طرف بشه. با تشکر. |
|||
|
|
۱:۲۰, ۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۷/اسفند/۹۲ ۰:۲۳)درست پسند نوشته است: لطفاً در این مورد بصورت نسبتاً مبسوط استدلال بفرمایید، تا اگر احتمالاً در ذهن دوستانی شبهه یا مخالفتی در مورد نظر شما وجود داره، بر طرف بشه. خب این مسائل کاملا واضحه. در سخنرانی یه بزرگی این رو شنیدم . میگفتن تو یه کلاسی داشتن تدریس میکردن که ناگهان برق رفت .بچه های حاضر سر کلاس (در واقع گلچین شده های دانشجویان از نظر اعتقادی بودن) شروع کردن زیر زیرکی خندیدن. استاد پرسید بچه ها برق رفته شما چرا میخندید بعد یکی از دانشجوها گفت اخه استاد تو این دانشگاه وقتی برق میره همه چیز قاطی پاتی میشه گفت یعنی چی قاطی پاتی میشه؟ جواب دادن اخه اینجا خوابگاه دخترونه و پسرونه به هم خیلی نزدیکه . وقتی برق میره . همه جا تاریک میشه دیگه مهارش از دست ناظرا خارج میشه و... بعد استاد به مخاطبینش نگاه کرد و گفت .خب شما چرا دارین بخاطر همچین مسئله ای میخندید؟ دیروز همچین بحثی رو شنیدین و ناراحت شدین . امروز دارید بهش میخندید خب مشخصه فردا هم شما قاطی اونا میشید دیگه. تنها توضیحی که برا حرفام دارم نصیحت اون استاد بزرگ بود.... همین. |
|||
|
|
۱۱:۴۱, ۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول:ی بابا! شما که خوب گیر میدی درست پسند جان ! آخه خفه شو و آروغ زدن مرد کجاش توهین محسوب میشه ؟ یعنی اینقدر بچه ها پاستوریزه هستند ؟ من بخوام اینجوری حساب کنم کل خنده ی حلال رو باید پاک کرد , بعضی ها خنده ها شون هم به صورت ریاضیه و به وسیله ی یه سری فرمول ها خنده شون در میاد و در غیر اون حالت توهین شده بهشون . طرف چهار تا اثبات تخیلی از ریاضی کرده و معلوم مجهول رو قاطی کرده بهش گفتم : استدلال ریاضیت تو حلقم ! پاکش کردن ! تنها چیزی که باید توی خنده ی حلال رعابت بشه قبح شکنیه ! راجع به روابط ازاد نباید چیزی بزنن و یا اینکه قران رو قرعان نوشتن رو هم باید سانسور کنن , دیگه حد خندیدن مشخصه دیگه . الان لابد این طنز هم توهین به آیه ی و بالوادین احسانا هست : مامان : بچه پاشو برو نون بگیر من : نمیرم ! مامان : الهی درد بی درمون بگیری بیفتی گوشه ی بیمارستان ! پدرم از توی حیاط : چی میگی زن ؟ از کجا بیارم خرج دوا درمونشو بدم ؟ یعنی اشک شوق توی چشام از این همه محبت جمع شد ها ! یه جاهایی دیگه دوستان به حد حاج اقا گیرینوف میرسن با این تذکرهای تخیلی شون |
|||
|
|
۱۸:۱۲, ۷/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۹:۰۸ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
آروغ زدن توهین نیست .بد اموزی داره.
واقعا کجای اروغ زدن خنده داره ؟؟؟ ********************************* |
|||
|
|
۱:۲۱, ۸/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
نقل قول:آروغ زدن توهین نیست .بد اموزی داره. واقعا استدلال هاتون شگفت انگیزه ! اینجوری باشه کل اون پست بد آموزی بود
|
|||
|
|
۴:۵۸, ۸/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۷/اسفند/۹۲ ۱۱:۴۱)Reza2035 نوشته است: تنها چیزی که باید توی خنده ی حلال رعابت بشه قبح شکنیه ! راجع به روابط ازاد نباید چیزی بزنن و یا اینکه قران رو قرعان نوشتن رو هم باید سانسور کنن , دیگه حد خندیدن مشخصه دیگه .کلمات زشت قبح ندارن؟ بعضیهاشون ندارن، چون شکسته شده. یادم میاد بچهتر که بودم «خفه شو» چقدر توهینآمیز بود. سال به سال واژههای بدتری میان مردم باب میشه و حساسیتها کمتر میشه. اینگونه توهینها همین چند سال پیش خیلی کمتر استفاده میشد. حتی بعضی واژهها که بیش از حد بیادبانه هستن هم بسیار رواج یافتهاند. توی همون تاپیک «خنده حلال» عبارت زشت «زر زدن» هم دیده شده. آیا اینها پسندیده هست، یا بیاحترامیای هست که میتونه باعث دلخوری بشه؟ تا همین چندوقت پیش توی سریالها فقط شخصیتهای بسیار منفی(مثلاً مأمور ساواک) از اینجور عبارات بکار میبردن. اما چندوقته که شخصیتهایی که اعضای یک خانوادهی معمولی هستن هم بکارش میبرن. عرضم به خدمت شما، بحث، بحث ساختن فرهنگه. میبینیم که بخاطر این واژهها بین افراد فاصله میفته، یا مسائل کوچیک بالا میگیره و تبدیل به تخاصم میشه. شاید خیلی مواقع افراد نمیخوان تا این حد توهین کنن، ولی اینها توی دهنشون افتاده. چقدر دیدیم که دو نفر که مسئلهی کوچکی پیدا کردهاند(مثلاً ماشینشون برخورد کوچکی داشته) بخاطر همین توهینهایی که در دهنشون آماده هست، بشدت تخاصم پیدا کردن. چقدر دیدیم بین دوستانمون که بخاطر این عبارات، یه نفر بهش بربخوره. یا حتی بین بچههای کوچیک! مسلماً اینها که تا اینجا رسیده از رفتار ما تأثیر پذیرفته، و در ادامه هم همینطور خواهد بود. سریالها و فیلمها هرسال پرروتر میشن! در سریالی که همین ماه رمضون پخش میشد، در دقایق اندکی که دیدم، در کنار باقی کنایههای قبیح(مثلاً کنایه به همجنسبازی) دیالوگهایی در مورد شاسکول میگفت. مردم هم میبینن و میخندن! ![]() اینکه چرا خندیدن به چیزی که قبح داره صحیح نیست، خانم غریب در ارسال 16 بیان فرمودن. (۷/اسفند/۹۲ ۱۱:۴۱)Reza2035 نوشته است: بهش گفتم : استدلال ریاضیت تو حلقم ! پاکش کردن !(با عرض معذرت فراوان. توی مدرسه یه همکلاسیهایی داشتهایم که توجیه(!) شدهایم در این موارد.) میدونید این عبارت خاستگاهش کجا بوده؟ در چه مواردی استفاده میشده؟ در این صورت مسلماً اعتراضی نخواهید داشت. اصلاً از معنیاش هم مشخصه. «سرویس کردن» هم همینطور هست. (۷/اسفند/۹۲ ۱۱:۴۱)Reza2035 نوشته است: آخه خفه شو و آروغ زدن مرد کجاش توهین محسوب میشه ؟در مورد «آروغ زدن» به نظر من تصویر ناخوشایندی رو در ذهن مخاطب تداعی میکنه و حالش رو به هم میزنه. البته من اگر ناظر بودم شاید صرفاً به این دلیل حذفش نمیکردم. حالا باید ببینیم ناظر محترم چه دلیلی داشتهاند. لطفاً ناظر محترم بیان بفرمایند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| خنده حلال 6 (لطفاً قوانین را در ارسال اول بخوانید!) | mohamad | 329 | 222,729 |
۱۱/تیر/۹۳ ۰:۰۰ آخرین ارسال: السا |
|
| خنده حلال 5 (لطفاً قوانین را در ارسال اول بخوانید!) | میلاد.م | 713 | 274,878 |
۲۴/خرداد/۹۳ ۱۹:۳۰ آخرین ارسال: mohamad |
|
| خنده حلال 4 (لطفاً قوانین را در ارسال اول بخوانید!) | Hadith | 718 | 276,549 |
۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۷:۱۰ آخرین ارسال: میلاد.م |
|
| خنده حلال 3 (قوانین را در پست اول مطالعه بفرمائید.) | rastin | 704 | 283,837 |
۱۹/بهمن/۹۲ ۲۲:۰۴ آخرین ارسال: Hadith |
|
| خنده حلال(قوانین رادرپست اول مطالعه کنید.) | rastin | 719 | 254,072 |
۱۵/مهر/۹۲ ۱۴:۳۰ آخرین ارسال: rastin |
|

![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)