کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خنده چیست، حلال چیست
۶:۰۷, ۲۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1

به نام آنکه بندگی‌اش تمام شادی است

ای خوش منادی‌های تو در باغ شادی‌های تو - - - - بر جای نان شادی خورد جانی که شد مهمان تو

سلام

فکر می‌کنم لزومی به توضیح نباشه که تمام بدبختی ما در عقب‌نشینی روزبه‌روز فرهنگمون از اصول اسلامی، حاصل بی‌تفاوتی‌مون هست نسبت به همه‌نوع نافرمانی از حکم الهی، یا حتی پذیرش یا گسترش اونها.

با خودم گفتم چه خوب میشه اگر بتونیم تمرینی عملی داشته باشیم در تالار، از توجه به چگونگی فرهنگ‌سازی با گفته‌ها و مطالب. فرهنگ‌سازی‌ای که چه بخوایم چه نخوایم، در هر حال، با هر نوشته یا مطلبی، خودبه‌خود صورت میگیره.

فکر می‌کنم بخشی از این تمرین رو میتونیم اختصاص بدیم به مبحث ثقیلی تحت عنوان Barresi ta peak D' be estela halal (ترجمه: بررسی تاپیک خنده‌ی به‌اصطلاح حلال) که در دانشگاه‌های هیچ‌کجا درس داده نمیشه. خیلی ساده بعضی موارد رو بررسی می‌کنیم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، تأکید می‌کنم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب. و بعد بررسی‌اش می‌کنیم(بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب).
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، سدرة المنتهی ، میلاد.م ، Havbb 110 ، مجید املشی ، عبدالرحیم ، zryy ، sagheb ، ضحی ، شیدا ، help me ، السا ، fatemeh ، m1374b ، صهبا ، یاســین ، yamin ، Hadith ، انتصـار ، mahramaneh ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، meisamtiger ، مجنون العباس ، آیلار ، SAViOR ، لبخند خدا ، azade ، aleerz ، Ali#59 ، sabrina ، MohammadSadra ، fafa* ، soora ، amirhq21 ، آیات
۱۷:۳۲, ۲۴/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۲ ۱۷:۴۱ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #2

خیلی خوشحال شدم از استقبال دوستان!Big Grin

ابتدا باید در مورد شیوه‌ی بررسی مطالب موجود در تالار یه مقدار هماهنگی کنیم تا اگر احتمالاً در شیوه‌ی ما اشکالی هست برطرف بشه.Smile

1. گمان من اینه که میتونیم مواردی که دارای اشکال می‌بینیم رو بیاریم.

2. از اونجا که هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب رو نداریم، هیچگونه بحثی درباره‌ی آورنده‌ی مطلب نخواهیم داشت.

3. به نظرم قالب نقل‌قول‌ها از اونجا که جمع و جور هست، مطالعه‌ی بعضی مطالب یا تصاویر رو کمی سخت میکنه - هرچند خیلی کم - و میتونیم بطور معمولی موارد رو کپی پیست کنیم و مطرح کنیم. مسلماً در صورت نقل‌قول هم بهتره که نقل‌قول دارای نام آورنده‌ی مطلب نباشه.

4. هدف ما ارتقاء دیدمون هست نسبت به فرهنگ‌سازی‌ای که توسط نوشته یا دیگر انواع رسانه صورت می‌پذیره، پس خیلی عالی میشه اگر همراه با هر موردی که مطرح می‌کنیم، اشکالی که از نظر فرهنگ‌سازی در اون می‌بینیم رو شرح بدیم.
مثلاً اگر مشکل مطلبی استفاده از کلمات نامناسب بود، می‌نویسیم «استفاده از کلمات نامناسب» (خودم تکی گفتم).

لطفاً نظرتون رو ابراز بفرمایید.
اگر موافقید شروع کنیم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fatemeh ، help me ، صهبا ، یاســین ، Hadith ، السا ، Havbb 110 ، انتصـار ، mahramaneh ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، meisamtiger ، آیلار ، azade ، MohammadSadra ، fafa* ، آیات
۶:۵۸, ۲۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۷:۰۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #3

مطرح کردن هر سخن یا تصویر یا هرگونه مطلب دیگر، مثل میانجی شدن هست در مورد اثری که اون مطلب داره:

سوره نساء، آیه 85: مَّن يَشۡفَعۡ شَفَـٰعَةً حَسَنَةً۬ يَكُن لَّهُ ۥ نَصِيبٌ۬ مِّنۡہَا‌ۖ وَ مَن يَشۡفَعۡ شَفَـٰعَةً۬ سَيِّئَةً۬ يَكُن لَّهُ ۥ كِفۡلٌ۬ مِّنۡهَا‌ۗ وَ كَانَ ٱللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَىۡءٍ۬ مُّقِيتً۬ا
هرکس در کار نيکی ميانجی شود او را از آن نصيبی است و هرکس در کار بدی ميانجی شود او را از آن سهمی است و خداوند بر هر چيزی نگاهبان است.

چقدر آدم حظ میکنه وقتی می‌بینه بعضی افراد اهمیت میدن به اینکه کارهاشون نیکو باشه و در جهت نیکوکاری تغییر صورت میدن.

حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: مَن عَمِلَ بِما یَعلَمُ وَرَّثَهُ اللّه ُ عِلمَ ما لَم یَعلَم
هركس به آنچه می‌داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی‌داند به او ارزانى می‌دارد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، انتصـار ، mahramaneh ، Hadith ، عبدالرحمن ، یاســین ، سیمرغ ، آیات ، meisamtiger ، آیلار ، صهبا ، help me ، السا ، SAViOR ، "عارف" ، azade ، sabrina ، MohammadSadra ، fafa*
۱۶:۰۵, ۲۷/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۱۶:۵۷ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #4

مورد اول:

[jpg.یک تصویر نامناسب]

بعضی تصاویر صرفاً مشکل فرهنگ‌سازی دارن که قصد آوردنشون رو داریم.
ولی بعضی تصاویر دیگر - که البته کم هستن - مشکل گناه‌آلودگی دارن، و آوردنشون به نظر دارای اشکال میاد.

بعضی موارد(مثل نمونه‌ای که الآن در تاپیک «خنده حلال» موجود هست) حدود پوشش رو به طرز افتضاحی زیر پا میذارن، که واقعاً نمیدونم چرا باید مناسب نبودنش برای یه مسلمون واضح نباشه.Dodgy
بعضی موارد هم هستن که اصلاً به افتضاحی قبلی‌ها نیستن و در صورت لزوم میتونن برای مطرح کردن مسئله‌ای استفاده بشن، اما در مسئله‌ای که لزومی وجود نداره و صرفاً لهو هست، هیچ بهانه‌ای نمیتونه برای مطرح کردنشون وجود داشته باشه.

در بحث مواجهه با نامحرمان، حرام و گناه صرفاً چیزی نیست که محرک باشه، بلکه شامل هرگونه لذت بردن از جذابیت‌های نامحرمان هست. به همین جهت مؤمنینی که میخوان پرهیزکار باشن، تنها راهشون فروبستن چشم هست. این حقیقت مطابق توصیه‌ی خداوند در قرآن کریم هست، که مطابق آن مردان در اولویت بالاتری به فروبستن چشم امر شده‌اند و سپس زنان به تفصیل به رعایت حجاب امر شده‌اند، و میتونیم بفهمیم که البته تفاوتی هم در بحث کنترل نگاه میان جایگاه زن و مرد وجود داره.

گناه کسانی که چشمشون رو فرونگیرند گردن خودشون هست،
اما از سوی دیگر با در نظر گرفتن آیه‌ی ارسال قبل می‌فهمیم آوردن چیزی که میتونه زمینه‌ی گناهی رو فراهم کنه و سبب کار بدی بشه هم برای آورندگان گناه هست.
میشه اینطور در نظر گرفت که تصاویری از انسان‌ها که برای نشون دادن موقعیتی بکار میره، مانند بازیگری هست که به استخدام آورنده‌ی مطلب در اومده و به خواست اون، نمایشی رو در محضر مخاطبین اجرا میکنه. مسلماً نمایان کردن جذابیت‌های زنانه از سوی بازیگران ننگ هست، هم برای خودشون، هم برای گردانندگان. پس میشه فهمید که استفاده از تصاویری که در جای اونها بکار میرن هم باید تابع همون شرایط باشه.

هرچند گناهی که در چنین تصاویری میتونه وجود داشته باشه در برابر گناهان بزرگتری که مفسدین به اونها اشتغال دارن کوچک هست، و هرچند نزد بعضی افراد اینگونه گناهان عادی شده باشه و در نظرشون بلااشکال بیاد، اما باز هم گناه هست.

البته تصاویری که مشکل گناه‌آلودگی دارن رو اینجا نمیارم.
می‌ترسم بیارمشون و خودم در گناه اونها سهیم بشم.
اصلاً آوردنشون چه دردی دوا میکنه؟
در هر صورت فقط میتونیم تأکید کنیم که دوستان گرامی یه‌خورده تصاویری که میارن رو وارسی کنن، و نیز توضیح بدیم چرا نامناسب هستن و نمیشه ساده گرفتشون و کوچک فرضشون کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، Hadith ، help me ، meisamtiger ، مجنون العباس ، آیلار ، سیمرغ ، صهبا ، عبدالرحمن ، السا ، azade ، MohammadSadra ، آیات
۲:۵۴, ۲۹/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۱۵:۵۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #5

مشکل در فرهنگ‌سازی در قسمت اول تصویر:

[تصویر: aks-neveshte-khandedar-radsms-47.jpg]

سوره نور: يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لِيَسۡتَـٔۡذِنكُمُ ٱلَّذِينَ مَلَكَتۡ أَيۡمَـٰنُكُمۡ وَ ٱلَّذِينَ لَمۡ يَبۡلُغُواْ ٱلۡحُلُمَ مِنكُمۡ ثَلَـٰثَ مَرَّٲتٍ۬‌ۚ مِّن قَبۡلِ صَلَوٰةِ ٱلۡفَجۡرِ وَ حِينَ تَضَعُونَ ثِيَابَكُم مِّنَ ٱلظَّهِيرَةِ وَ مِنۢ بَعۡدِ صَلَوٰةِ ٱلۡعِشَآءِ‌ۚ ثَلَـٰثُ عَوۡرَٲتٍ۬ لَّكُمۡ‌ۚ لَيۡسَ عَلَيۡكُمۡ وَ لَا عَلَيۡهِمۡ جُنَاحُۢ بَعۡدَهُنَّ‌ۚ طَوَّٲفُونَ عَلَيۡكُم بَعۡضُكُمۡ عَلَىٰ بَعۡضٍ۬‌ۚ كَذَٲلِكَ يُبَيِّنُ ٱللَّهُ لَكُمُ ٱلۡأَيَـٰتِ‌ۗ وَٱللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ۬ (58) وَإِذَا بَلَغَ ٱلۡأَطۡفَـٰلُ مِنكُمُ ٱلۡحُلُمَ فَلۡيَسۡتَـٔۡذِنُواْ كَمَا ٱسۡتَـٔۡذَنَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ‌ۚ كَذَٲلِكَ يُبَيِّنُ ٱللَّهُ لَكُمۡ ءَايَـٰتِهِۦ‌ۗ وَٱللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ۬ (59)
ای کسانی که ايمان آورده‌ايد، بايد بندگان شما و آنها که هنوز به حد بلوغ نرسيده‌اند در سه هنگام از شما اجازه بگیرند، پيش از نماز صبح و هنگام ظهر که لباس از تن بيرون می کنيد و بعد از نماز عشا. اين سه خلوتهای شماست. در غیز ار آن بر شما و آنها گناهی نیست، بعضی از شما بسیار پیرامون بعضی دیگر می‌گردید. اينچنين خداوند آيات را برای شما بيان می‌کند و خداوند دانا و حکيم است. (58) و چون اطفال شما به حد بلوغ رسيدند بايد اجازه بگیرند همانگونه که کسانی که پیش از ایشان بودند اجازه می‌گرفتند. اينچنين خداوند آيات را برای شما بيان می‌کند و خداوند دانا و حکيم است. (59)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، help me ، شیدا ، علمدار133 ، Havbb 110 ، السا ، SAViOR ، azade ، MohammadSadra ، fafa* ، اولولالباب ، Arash.j ، آیات
۶:۰۶, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #6

!!!...

استقلالیا بیان وسط
...
استقلالیا، قر بده اون کمر لامصبوSmile))))

نمی‌خواستم اینجا بیارم، ولی دیدم مثل اینکه نزد دوستان در موردش شبهه وجود داره.

یک مشکل مسلم در ابتذال‌گرایی. یعنی پرداختن به امری که پست هست.

همچنین تا جایی که بنده آگاهم، در دنیای واقعی شوخی‌های خودمونی خانمها حتی اگر خطاب به نامحرمان هم نباشه، در محضر نامحرمان اشکال داره. فکر می‌کنم بشه به دنیای مجازی هم تعمیم داد و شوخی‌های خودمونی خانمها با هم، جاش در پیام خصوصی هست.

یک مشکل بعضی مطالب میتونه این باشه که انجامشون از جانب یک فرد به معنی اعلام عدم تقید تلقی بشه. مثلاً یک نفر قسمتی از شعر یک خواننده‌ی مبتذل رو میذاره(که بعضی افراد هم قبلاً شنیده‌اند، چه الآن اهلش باشن چه اینکه قبلاً بوده‌اند و ترک کرده‌اند) بدون اینکه ازش اعلام تبری کنه. اگر در بحثی لازم باشه که برای یک استدلال چنین مطالبی آورد، میشه همراه با اعلام تبری این کار رو کرد، اما در موضوعی که لهو و لعب هست و بدون اعلام تبری، بطور غیرمستقیم این معنا رو داره که نسبت به اون اصول مذهبی که در اون نوع مطلب زیرپا گذاشته میشه اعلام عدم تقید میکنه.
مثلاً در مورد یک شعر مبتذل، به معنی اعلام عدم تقید در مورد پرهیز از اشعار مبتذل هست، و همچنین به معنی عدم تقید در مورد پرهیز از موسیقی تخدیرکننده و لهو.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، وحید110 ، عبدالرحمن ، help me ، Hadith ، شیدا ، Havbb 110 ، آیلار ، السا ، هانا ، اميرمهدي ، ali0077 ، azade ، MohammadSadra ، fafa* ، sayed reza ، یاســین ، آیات
۲۰:۱۵, ۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #7

حرکات سبک:

[تصویر: madehin-d78.gif]

در اسلام از کارهای سبک نهی شده و انسان نباید شخصیت خودش رو در مقابل دیگران سبک کنه، همانگونه که در سیره‌ی پیامبر خدا و ائمه‌ی هدی که الگوهای رفتاری ما هستند نیز، با اینکه بسیار شوخ‌طبع بوده‌اند، کاری نمی‌بینیم که سبک بوده باشد.

البته فروتن بودن در برابر بچه‌ها برای بازی با اونها، نه تنها باعث سبک شدن شخصیت انسان نمیشه، بلکه رفتاری بزرگوارانه است(البته حرکاتی مانند اونچه که آورده شد در بازی با بچه‌ها هم یافت نمیشه).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، شیدا ، help me ، Havbb 110 ، وحید110 ، آیلار ، عبدالرحمن ، السا ، azade ، MohammadSadra ، fafa* ، sayed reza ، آیات
۲۲:۴۰, ۳/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/اسفند/۹۲ ۲۲:۴۱ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #8

بسم الله

محمد جان شما سعی کن توی همه ی ارسالهات از آیات یا روایات استفاده کنی (مثلا این دوتا ارسال آخری)
اکثر موارد اوردن نیم سطر روایت یا آیه بهتر از بیست سطر توضیح دادنه

تاپیک ارزشمندیه کاش همه مشارکت میکردن
=-=-=

در مورد این ارسال آخری ، با این حساب دلقکها هم کارشون خلاف اسلامه درسته؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، درست پسند ، آیلار ، عبدالرحمن ، Ali#59 ، هانا ، السا ، azade ، aleerz ، MohammadSadra ، fafa*
۲۲:۵۴, ۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #9

(۳/اسفند/۹۲ ۲۲:۴۰)Havbb 110 نوشته است:  محمد جان شما سعی کن توی همه ی ارسالهات از آیات یا روایات استفاده کنی (مثلا این دوتا ارسال آخری)
اکثر موارد اوردن نیم سطر روایت یا آیه بهتر از بیست سطر توضیح دادنه
باور بفرمایید تقریباً همیشه سعی می‌کنم چنین کاری بکنم، اما مواقعی هست که:
1. آیه یا روایت مورد نظر رو بلد نیستم یا نمیتونم اونچه که قبلاً شنیده‌ام رو پیدا کنم.
2.مطلب بسیار کلی و اساسی هست و مطرح کردنش پیش از تبیین کامل باعث خراب شدنش میشه(نمونه‌اش هم از خود من بوده!)

(۳/اسفند/۹۲ ۲۲:۴۰)Havbb 110 نوشته است:  تاپیک ارزشمندیه کاش همه مشارکت میکردن
دقیقاً.
واقعاً عالی میشه که دیگران نیز شرکت بفرمایند.
البته تذکرات خوبی وجود داره از دوستان در جاهای دیگر، که إن‌شاءالله اگر وقت پیدا کنم بصورتی میارم.

(۳/اسفند/۹۲ ۲۲:۴۰)Havbb 110 نوشته است:  در مورد این ارسال آخری ، با این حساب دلقکها هم کارشون خلاف اسلامه درسته؟
تا کارشون چی باشه.
مسلماً تمام اونچه که میتونه در یک نمایشنامه‌ی کمدی اتفاق بیافته نامناسب نیست، بلکه بعضی حرکات.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، آیلار ، عبدالرحمن ، السا ، azade ، MohammadSadra ، fafa* ، آیات
۰:۳۹, ۴/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #10

نقل قول:تا کارشون چی باشه.
مسلماً تمام اونچه که میتونه در یک نمایشنامه‌ی کمدی اتفاق بیافته نامناسب نیست، بلکه بعضی حرکات.

بابا من یه پست زدم ، این همه نقل قول؟ Smile

از شما خواهش میکنم که این چیزی که نقل قول کردم رو بیشتر توضیح بدید. شما با تفسیر اون شکلک اینطور ذهنیت به وجود اوردید که هر حرکت بدنی که باعث خنده بشه خلاف اسلامه

=-=-=
همچنین از شما میخوام به تاپیک «اندر احوالات...» هم بپردازید. منظورم بیشتر صحبتهایی هست که میشه نه ترولهاش! صحبتهایی که پیرامون ترولها انجام میشه و بعدا حذف میشه...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، عبدالرحمن ، Ali#59 ، درست پسند ، SAViOR ، السا ، azade ، MohammadSadra ، fafa*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]