|
ناخوانده ها... غربتی ها(کتب معلم شهید،دکتر علی شریعتی)
|
|
۱۳:۰۶, ۲۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
من چند هفته ای هست که تصمیم جدی گرفتم درباره آثار دکتر شریعتی تحقیق کنم و چرا و چگونگی ایدئولوژی اش رو بشناسم
قبل از این از بچگی با کتاب "پدر! مادر! ما متهمیم!" زندگی کردم. به توصیه صاحب نظر ها به دنبال کتاب "طرحی از یک زندگی" گشتم تا پیدایش کنم. تمام کتابخانه های شهر رو گشتم و خبری نبود. تمام اینترنت رو گشتم و خبری نبود. مگر یک جا که اون هم چند وقتی هست حق نشر نداره. همین اوضاع برای کتب دکتر علی شریعتی بود. در کتابخانه ها داخل آرشیو، عناوینی از دکتر شریعتی بود و در سیستم های جستجو نیز این کتب رو پیدا می کردم اما موجودی ها صفر بود یا کتابخانه ها، این کتب رو ترخیص کرده بودند و نداشتند. یه جورایی حس می کردم کسانی هستند که نمی خوان کتب دکتر شریعتی در جامعه منتشر بشه. دنبال دلیلش گشتم دلیلش رو از کجا باید پیدا می کردم؟ بهترین گزینه همان کتاب هاش بود. چند وقتی هست که شروع کردم و دارم کتاب هاش رو می خونم. روی نوشته هاش فکر می کنم. امیدوارم به جوابم برسم. بگذریم!! قرار نیست دعوا کنم. فقط همین اول بگم که دو تا قمه زیر تختم دارم... اولین کتابی که می خوام معرفی کنم کتاب ابوذر هست. ابوذر این کتاب نوشته هایی از زندگی ابوذر، پنجمین گروییده به اسلام مخمدی هست. اما فقط یک کتاب نیست. 193 صفحه پر از نکته، آیه و حرف. کلمه به کلمه روایت از یک حماسه می ده. نمی دونم چرا اما وقتی این کتاب رو می خوندم همه اش تصویری از فیلم شجاع دل در نظرم می یومد. ابوذر یک مبارز بزرگ بود. این رو در این کتاب به خوبی درک کردم. ابوذر می تونه یه الگو فوق العاده برای جوانان این مملکت باشه. خوی مبارزه طلبی و حق گرایی اش می تونه الگوی خوبی باشه با خودم گفتم چرا صدا و سیما نمی یاد زندگی این اسطوره رو به تصویر بکشه؟ زندگی فوق العاده زیبا و بیدارگرایانه ای داشته نمی دونم! هر کسی تو این تالار فیلم نامه نویسی بلده، ازش خواهش می کنم این کتاب رو فیلم نامه کنه. این کتاب در حال حاضر چند تا نمایشنامه ازش هست که تو تئاتر های تهران اجرا شده اما فقط منورالفکر ها هستن که به تئاتر می رن. نکته ای که از دکتر شریعتی یافتم در این کتاب این بود که شدیدا از عمر ستیزی و ابوبکر ستیزی خودداری کرد. به خوبی واقعیت رو به کلمه کشید و به خاطر تعصبات جاهلی شیعه های وقت که مراسم عمر کشون برگزار می کردن، این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید. دانلود کتاب ابوذر از معلم شهید، دکتر علی شریعتی |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۵۳, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
از اونجا که خبری نرسید من کارم رو ادامه می دم
هر کسی فکر می کنه حرفی از حرف های دکتر شریعتی غلطه این مسیر رو طی کنه،ان شاالله ثواب اللهی نصیبش بشه: 1- اول بره اون قسمتی که فکر می کنه رو به دقت بخونه 2- بعدش به تاریخ مکتوب یا کتاب یا مقاله دقت کنه 3- بعدش دقت کنه ببینه که آیا در مکتوب ها و کتاب ها و یا مقاله های بعدی این حرف نقض نشده؟ 4- اگر نقض نشده بود حتماً بیاد اینجا بگه. نگران روال تاپیک هم نباشه توجه: لطفا از خاطره تعریف کردن خودداری کنید توجه: لطفا از نام بردن بزرگانی همچون استاد مطهری و علامه طباطبایی، رهبر و خمینی کبیر خودداری فرمایید. وقتی که به ما ثابت نشده باشدحرف دکتر غلط است، هر کسی که بر خلافش تصدیق کند رو ما نکوهش می کنیم. فرقی هم نمی کنه که چه کسی باشه. حرف اگه منطقی نباشه و مستدل نباشه دیگه سر و کارش با تاریخ نجس هست. توجه: جز به کل نکنید. من خوب بلدم جز به کل کنم. خطرناک می شم.(همین الآن گفته باشم) توجه: اصل و فرع رو هم اگه تونستید در نظر بگیرید. چه چیزی اصل هست و چه چیزی اصل نیست. سبک سنگین کردن(ایدئولوژی ای من بهش معتقدم و ردپایش هم در نوشته های دکتر هست. حالا پشت سر مرده حرف نمی زنم که قبول داشته یا نه) توجه: کتبی همچون "پدر! مادر! ما متهمیم!" و "انسان بی خود" و بقیه که هنوز نخوندم توش مطالب تاریخ مصرف دار پیدا می شه. علم کردن اونها بی انصافی هست. چون برای جامعه وقت بوده اند. توجه: لطفا به مفهوم واژه قرآن توجه کنید. والسلام. انتظار، مذهب اعتراض سکوت یعنی خیانت! این رو من چند دفعه تو این تالار گفتم؟ بگذریم مطالبی این کتاب با مطالب خطوط بالا بی ربط نیست. مخصوصا با برخی نکاتی که بهشون اشاره شد. رابطه ی عقل و تقلید، عقل و نفس، مذهب و اعتقاد به انتهای تاریخ و عاقبتش از مسائل محوری این کتاب 56 صفحه ای هستند. کتاب های شرک و توحید با بقیه از نظر محتوی فرق دارن. این کتاب حاوی مطالب خوبی هستن. کلا بگم که این مدل کتاب ها که دکتر نوشته خیلی جالب هستن. به غیر از این کتاب، انسان بی خود و آری برادر! چنین بود! هم با این سبک محتوی نوشته شده اند. منظورم نوعی همزاد پنداری هست و خوی گیری هست که در این کتاب ها یافت می شه. چیزی که در سایر کتب من پیدا نکردم. امیدوارم از خواندن خواندنی های ناخوانده ها لذت ببرید دانلود کتاب انتظار،مذهب اعتراض نوشته دکتر علی شریعتی |
|||
|
|
۱:۰۹, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱:۲۷ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
یه مطلبی در کنار اصل مطلب
سازنده فایل پی دی اف از یک شیادی به نام محمدعلی طاهری اسم برده در کنار اسم شریعتی فکر کنم این تخریب شریعیته نمیدونم چرا یک سری از افراد این تیپی مشتری حرفای دکترند (البته روش استدلالی نبود ولی گوشه ذهنتون باشه) نقل قول: این معلم، عمر و ابوبکر را آنگونه که بود به کلمه کشید. من در مورد ارسال اول دوباره حرفام رو تکرار میکنم از دوستانی که ارسال اول رو پسندیدن هم میپرسم آیا شریعتی در کتاب مذکور آن دو نفر رو آنطور که بودند به تصویر کشید؟ یک زمانی است که مثل ولی فقیه برای اینکه برخی آتش ها شعله نکشند یک سری مسائل رو نمیگن و سکوت میکنند و کاملا هم بجاست (البته من کی باشم تایید کنم) ولی یک موقع طرف میاد دروغ میگه در مورد اون 310 در حالی که در صحاح خودشون هم هست که طرف چکاره بوده من طرفدار شریعتی هستم پس با کلاسم! |
|||
|
|
۱:۳۶, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱:۳۸ توسط Islam.)
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم عزیز دل! دکتر وقتی می خواست بره خارج بود که به علامه جعفری گفت کارهای من نقیصه داره و ایراداتی داره که باید برطرف شه. چند روز بعدش هم فوت کرد. تو این چند روز هم کتاب خاصی و یا حتی مقاله ی خاصی از دکتر نقل نشده. شما ها حرف خود دکتر رو هم قبول ندارید! ![]() عجب افراطی دارید میکنید در حق مظلوم شریعتی. شریعتی هم ار مخالفای افراطیش خورده و هم از شما طرفدارای افراطیش! ببینم شما چند تا کتاب راجع به اصول عقاید خوندی؟ چند تا تفسیر قران خوندی؟ چند دور نهج البلاغه خوندی؟ چند دور صحیفه سجادیه خوندی؟ چند دور نهج الفصاحه خوندی؟چند دور دعای جامعه میخونی در ماه با تفسیرش؟ چقدر رو زیارت عاشورا فکر کردی؟ چند دور کتب پایه اخلاق خوندی؟ چند تا کتاب تاریخ و سیره ی معصومین خوندی؟ که اینطور داری از شریعتی دفاع میکنی؟ هروقت اینها رو خوندی ،چه ایرادی داره، برو شریعتی هم بخون. میدونی فرقش چیه؟ اول این که اینبار خیلی بهتر و با تحلیل قوی تری میری سراغش و دیگه ایراداتی که هست بهت جهت نمیده. دوم اینکه تو اخرت نمیپرسن شریعتی خوندی یا نه ، اما راجع به اینها میپرسن. در پناه حق |
|||
|
|
۹:۵۰, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۹:۵۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
خب انگار این بحث ها نمیخواد تمام بشه. ابتدا به عبدالرحمن: من مخالف شریعتی ام پس جایم در خود خانه حضرت زهرا در بهشت است. نه؟؟؟؟
islam گرامی نیاز به مناظره در قیامت نیست، من به شخصه خدمت آقای مصباح به شدت ارادات و علاقه دارم، ولی در مقابله ایشان و شهید بهشتی و امام موسی صدر و دکتر چمران، مطمئن باشید که من طرف آن بزرگواران هستم. حرف از افراط و تفریط زدید، بگذارید برایتان تقسیم بندی کنم: افراط طرفداران: شریعتی تمام صحبت هایش درست بوده و هیچ نقصی در زندگی و تفکر او نیست . افراط مخالفان: شریعتی خودکشی کرده، او فراماسونری است، انسانی که از او طرفداری کند، هزاران سال در جهنم می ماند!!!!!! خود نظر بنده این است که ایشان در کتب و مخصوصا سخنرانی هایشان به شدت اشتباه داشته اند، مخصوصا در کتاب تشیع علوی و صفوی که به نظرم یکی از ضعیفترین آثار ایشان است. ولی به قول شهید بهشتی ایشان در پی رفع نواقص کارشان بوده است. شهید مطهری گفته است ایشان اشتباهات فاحشی داشته اند و الخ، حضرت آقا فرموده اند شهید مطهری بزرگنمایی کرده است. فقط خدا نکند بچه مذهبی ها بیفتند رو دنده لج که با کسی دشمن بشوند... دیگه هرچی هم بگیم بابا شهید بهشتی در این باره گفته است: هـيچ كس حق ندارد به خاطر اين اشتباهها و لغزشها، ارزشهاى عالى و سـازنده او را ناديده بگيرد ـ چه رسد به اينكه به او حمله كند مكرر گفته بودم آن چيز كه قطعاً از اسلام منحرف است روشى اسـت كه اين آقايان در برخورد با دكتر در پيش گرفته اند. اين قطعاً ضـد اسـلام است. حالا حمله کردن غیر از اینه که بیایی بگویی خودکشی کرده است؟ بله ایشان اشتباه داشته است، ولی به قول شهید بهشتی حمله های به ایشان انحرافی تر بوده است!! حالا اگر دوستان میخواهند بنده سخنان شهید بهشتی بر ضد علامه مصباح در این مورد را بیاورم؟؟؟ و یا اگر دوستان میخواهند بنده نامه حوزه علمیه قم به ساواک!!!!! در مورد اعتراض به حسینیه ارشاد و اینکه خواستار بسته شدن حسینیه ارشاد هستند را بیاورم!!!! |
|||
|
|
۱۰:۱۶, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
نقل قول:یه مطلبی در کنار اصل مطلبنیا خودش مشکل داشت. من دنبال یه ویراست مناسب بودم که این رو پیدا کردم. البته توی همین کتاب ها یه چیزایی رو سانسور کردن و مطالبی رو که توی سخنرانی هاش گفته رو اینجا ننوشته(کم نیستن. در حد سه یا چهار صفحه تو یکی از سخن رانی ها پیدا شد) حالا من نمی دونم کار نیاست یا نه. نقل قول:من در مورد ارسال اول دوباره حرفام رو تکرار میکنممن از حرف خودم در مورد خلفای راشدین گذشتم. فکر کنم دکتر توی همین کتاب آخری که گفتم هم همچین کاری کرد ولی با صراحت نگفت. خوب این یک مورد: 1- خلفای راشدین یه مورد پیدا شد با تشکر فراوان. لطفا موارد دیگه رو گوشزد کنید نقل قول:ببینم شما چند تا کتاب راجع به اصول عقاید خوندی؟ چند تا تفسیر قران خوندی؟ چند دور نهج البلاغه خوندی؟ چند دور صحیفه سجادیه خوندی؟ چند دور نهج الفصاحه خوندی؟چند دور دعای جامعه میخونی در ماه با تفسیرش؟ چقدر رو زیارت عاشورا فکر کردی؟ چند دور کتب پایه اخلاق خوندی؟ چند تا کتاب تاریخ و سیره ی معصومین خوندی؟خبریه؟ شب اول قبره؟
|
|||
|
|
۱۱:۳۱, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۱:۳۳ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
(۹/مهر/۹۳ ۹:۵۰)سید ابراهیم نوشته است: خب انگار این بحث ها نمیخواد تمام بشه. ابتدا به عبدالرحمن: من مخالف شریعتی ام پس جایم در خود خانه حضرت زهرا در بهشت است. نه؟؟؟؟اینو داشته باش سید جان! پناهیان تو یکی از سخنرانی هاش چنین اظهار نظری کرده: یکی از علما خواب یکی از شهدای روحانی را می بینند. از او پرسیده بودند فلانی آن دو دوست دیگه ات که همیشه با هم بودید و شهید شدند کجا هستند؟ شهید روحانی می گوید یکی شان پیش من است اما دیگری، پیش ما نیست خیلی مرتبه اش بالاست، ما به آن نمی رسیم! آن وقتی دلیل این تفاوت مرتبه را می پرسد، آن شهید می گوید نمی توانم بگویم... با اصرار زیاد آن عالم، شهید به او می گوید پس ابتدا باید این نمازی را که به تو می گویم بخوانی بعد... عالم از خواب بیدار می شود و آن نماز را می خواند و سپس می خوابد. آن شهید دوباره به خواب عالم می آید و می گوید: ما سه نفر قبل از انقلاب هم حجره بودیم. [u]دوتایمان مدتی طرفدار افکار دکتر شریعتی بودیم، فقط حدود 2-3 ماه؛ بیشتر نه زود برگشتیم[/b]. اما آن دوستم که اکنون در مرتبه ای بسیار بالاتر است، طرفدار دکتر نبود... وقتی وارد این عالم شدیم... به ما گفتند فقط به خاطر همان چندماه بین عوالم تان فاصله ای به این زیادی افتاده است! وقتی هر چیزی را می ریزید تو ذهن تان، پس فردا این ها اذیت تان کرد، فقط خودت تان را شماتت کنید. ![]() ![]() ![]() البته من پناهیان رو دوست دارم اما این چه حرفی بوده زده! مشخصه ایشون هم فریب بازی افراطی های ضد شریعتی رو خورده! یه جوری در مورد شریعتی حرف می زنن انگار در مورد سلمان رشدی دارن اظهار نظر می کنن!! یعنی آدم باید کلشو بکوبه به دیوار از اینهمه افراط!!
حرف اول و آخر رو یک بزرگی زده: ایشون فرمودند بیایم زیبایی شریعتی و بتن آرمه ی افکار مطهری رو با هم درآمیزیم! نسل ما به این احتیاج داره! |
|||
|
|
۱۱:۳۴, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۱:۴۹ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
خب خدا را شکر میکنم. که اینقدر نظرم تحت نظر شهید بهشتی بود و هست. این مطلب ایشان را همین الان مطالعه کردم ببینید:
ﺑﻪ دﻛﺘﺮ ﺷﺮﻳﻌﺘﻰ ﺑﻪ ﺳﻪ دﻳﺪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﻧﮕﺎه ﺷﻮد : 1 ـ ﻣﺤﻘﻖ ﺟﺎﻣﻊ اﻟﺸﺮاﻳﻂ و واﺟﺪ ﺣﺪ ﻧﺼﺎب ﻫﻤﻪ ﺷـﺮاﻳﻂ ﻻزم ﺑـﺮاى ﻳـﻚ اﺳﻼم ﺷﻨﺎس ﻣﺤﻘﻖ و ﺻﺎﺣﺒﻨﻈﺮ ﻣﺠﺘﻬﺪ ﻛﻪ ﺻﻼﺣﻴﺖ ﻫﺎى ﻋﻠﻤﻰ ﻣـﺆﺛﺮ را آﻧﭽﻨﺎن ﻛﻪ در ﺣﻮزه ﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮل اﺳﺖ ﺑﻪ دﺳﺖ آورده و ﻋﻼوه ﺑـﺮ آن ﺻﻼﺣﻴﺖ ﻫﺎ، ﺻﻼﺣﻴﺖ ﻫﺎى ﻻزم دﻳﮕﺮ را ﻧﻴﺰ ﻛﻪ ﻣﺤﻘﻘـﺎن ﺣـﻮزه ﻫـﺎى ً ﻓﻌﻠﻰ ﻣﻌﻤﻮﻻ در ﺣﺪ ﻧﺼﺎب از آن ﺑﺮﺧﻮردار ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ ﻛﺴﺐ ﻛـﺮده و ﺑـﺮ آﻧﻬﺎ اﻓﺰوده و در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﻪ ﻧﻮآورى ﻫﺎى ﻣﺤﻘﻘﺎﻧﻪ اى ﺗﻮﻓﻴـﻖ ﻳﺎﻓﺘـﻪ ﻛـﻪ از اﺳﻼم، ﺷﻨﺎﺧﺘﻰ ﻧﻮ و زﻧﺪه و ﭘﺎﺳﺦ ﮔﻮ ﺑﻪ ﻧﻴﺎزﻫﺎى ﻋﺼﺮ در ﻋـﻴﻦ ﺣـﺎل ﺗﺤﻘﻴﻘﻰ و ﻣﺴﺘﻨﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ آورد . اﻳﻦ ﻳﻚ ﻧﻮع دﻳﺪن ﻣﺮﺣﻮم دﻛﺘﺮ ﺷﺮﻳﻌﺘﻰ اﺳﺖ .ﺑﻨﺪه ﭼﻨﻴﻦ دﻳﺪى را ﺑﻪ ﻧﺴـﺒﺖ ﺑﻪ اﻳﺸﺎن ﻧﺪارم؛ و ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻧﺪارم، ﺑﻠﻜﻪ ﺑﺎ آﺷﻨﺎﻳﻰ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ اى ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧـﻮدش و ﻛﺎرﻫﺎﻳﺶ دارم اﻳﻦ دﻳﺪ را ﺑﺴﻴﺎر ﻣﺒﺎﻟﻐﻪ آﻣﻴﺰ و ﻧﺎﺑﺠﺎ ﻣﻰ داﻧﻢ و رد ﻣﻰ ﻛﻨﻢ 2-ﻧﻮﻳﺴﻨﺪه اى اﺳﺖ ﻣﻐﺮض و ﻓﺎﺳﺪ ﻓﺎﺳﺪاﻟﻌﻘﻴﺪه و ﻓﺎﺳـﺪاﻟﻌﻤﻞ و ﻣﻔﺴـﺪ، ﻛـﻪ ﻣﻰ ﺧﻮاﺳﺘﻪ اﺳﻼم و ﺗﺸﻴﻊ را ﻟﺠﻦ ﻣﺎل ﻛﻨﺪ. ﻣﻦ ﭼﻨﻴﻦ دﻳﺪى را ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺮﺣـﻮم دﻛﺘﺮﺷﺮﻳﻌﺘﻰ ﻧﺪارم. ﺑﺎ آﺷﻨﺎﻳﻰ ﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ از اﺣﻮال او دارم، ﭼﻪ در ﻣﻌﺎﺷﺮت ﻫـﺎ، و ﭼﻪ دﻳﺪارﻫﺎ و ﭼﻪ از ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺧﻴﻠﻰ زﻳـﺎد از ﺟـﻮاﻧﻰ ﺗـﺎ ﺣـﺎﻻ ﺑـﺎ او ﻣﻌﺎﺷﺮ ﻧﺰدﻳﻚ ﺑﻮدﻧﺪ و از ﻧﻈﺮ ﮔﺰارش ﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﻣﻰ دﻫﻨﺪ ﻣـﻮرد اﻋﺘﻤـﺎد ﻣﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ، و ﭼﻪ از ﻧﻈﺮ ﺑﺮرﺳﻰ آن ﻣﻘﺪار از ﻛﺘﺎب ﻫﺎ و ﻧﻮﺷـﺘﻪ ﻫـﺎﻳﺶ ﻛﻪ ﺧﻮاﻧﺪه ام و آن ﻣﻘﺪار ﮔﻔﺖ وﮔﻮﻫﺎى ﺣﻀﻮرى ﻛﻪ ﺑﺎ او داﺷﺘﻢ، او را ﭼﻨﻴﻦ ﻧﻴﺎﻓﺘﻢ و ﻧﻤﻰ ﻳﺎﺑﻢ .3 ـ اﻟﻒ (ﻛﺎوﺷﮕﺮ و ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮى ﺑﻰ آرام ﻛﻪ اﺳﻼم را در ﺣﺪ ﻛﺘـﺎب ﻫـﺎﻳﻰ ﻛـﻪ در دﻫﻪ ﻫﺎى اﺧﻴﺮ درﺑﺎره زﻣﻴﻨﻪ ﻫﺎى ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن اﺳﻼﻣﻰ و ﺷﻴﻌﻰ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷـﺪه و ﺳﺨﻨﺮاﻧﻰ ﻫﺎﻳﻰ ﻛﻪ در اﻳﻦ زﻣﻴﻨﻪ اﻳﺮاد ﺷﺪه ﻣﻰ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ اﺳﺖ .ب ( ﺑـﺎ ﺳـﺆاﻻت و ﻧﻴﺎزﻫﺎى ﻧﺴﻞ ﺟﻮان، ﺑﺨﺼﻮص ﺟﻮان ﺗﺤﺼﻴﻞ ﻛﺮده زﻣﺎن ﺧـﻮد، آﺷـﻨﺎﻳﻰ ﻓﺮاوان داﺷﺘﻪ اﺳﺖ .ج)ﭘﺎﺳﺦ ﺑﺴﻴﺎرى از اﻳﻦ ﺳﺆال ﻫﺎ و ﻧﻴﺎزﻫﺎ را در آﻧﭽـﻪ در ﻛﺘﺎب ﻫﺎ و ﺳﺨﻨﺮاﻧﻰ ﻫﺎ ﺧﻮاﻧﺪه و ﺷﻨﻴﺪه ﻧﻴﺎﻓﺘﻪ اﺳـﺖ .د ( ﺑـﻪ ﻋﻠـﻮم اﺟﺘﻤـﺎﻋﻰ ﻣﻌﺎﺻﺮ ﺑﺮاى ﻳﺎﻓﺘﻦ ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺳﺆال ﻫـﺎ و ﻧﻴﺎزﻫـﺎ رو آورده .ه ( ﭘﺎﺳـﺦ اﻳـﻦ ﺳﺆال ﻫﺎ و ﻧﻴﺎزﻫﺎ را در آﻧﻬﺎ ﻫﻢ ﻧﻴﺎﻓﺘﻪ .و ( ﺑـﺎ ﭘﻴﻮﻧـﺪ رﻳﺸـﻪ دارى ﻛـﻪ در دل و اﺣﺴﺎﺳﺶ ﺑﺎ اﺳﻼم و ﭼﻬﺮه ﻫﺎى ﺑﺮﺟﺴـﺘﻪ اﺳـﻼﻣﻰ، ﺑﺨﺼـﻮص ﭘﻴـﺎﻣﺒﺮان و اﺋﻤﻪ ـ ﺳﻼم اﷲ ﻋﻠﻴﻬﻢ اﺟﻤﻌﻴﻦ ـ و ﻗﻬﺮﻣﺎﻧﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺷﻴﻌﻪ ﻧﺨﺴـﺘﻴﻦ را ﺗﺸـﻜﻴﻞ ﻣﻰ دادﻧﺪ، داﺷﺘﻪ، ﺑﺎر دﻳﮕﺮ ﺑﻪ ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﻰ اﺳـﻼم ﭘﺮداﺧﺘـﻪ اﺳـﺖ .ز ( آﻧﭽـﻪ را ﻳﺎﻓﺘﻪ، ﻧﻮﺷﺘﻪ، ﮔﻔﺘﻪ و ﻋﺮﺿﻪ ﻛﺮده، ﺗﺎ ﺑﺎ ﺧﻮد ﺑﻪ ﮔﻮر ﻧﺒﺮد؛ ﺑﻰ آﻧﻜﻪ راه ﻧﻘـﺪ ــ ﺣﺘﻰ ﻧﻘﺪ اﺳﺎﺳﻰ ـ آﻧﻬﺎ را ﺑﺴﺘﻪ و ﻛﺎر ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﻰ اﺳﻼم را ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺑﺪاﻧﺪ . ﺑﻨﺪه دﻛﺘﺮ ﺷﺮﻳﻌﺘﻰ را در اﻳﻦ چهره می بینم. |
|||
|
|
۱۲:۰۳, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
بسم تعالی نقل قول:ولی در مقابله ایشان و شهید بهشتی و امام موسی صدر و دکتر چمران، مطمئن باشید که من طرف آن بزرگواران هستم سید جان مشکل شما اینه که هی میخواهید جبهه درست کنید و تقسیم بندی کنید.هی موافق مخالف میکنید! اصلا بحث این نیست. بحث اینه که این انسان ایراداتی داشته و بر هیچکس پوشیده نیست. ایراداتی که خودش هم قبول داشته اما اجل بهش اجازه ی تصحیح نداده. سخنانی که از بزرگوارانی مثل علامه حسن زاده و اقای دینانی و... بنده میگذارم هدفش تقسیم بندی نیست .بنده نمیخوام جبهه موافق مخالف درست کنم. هدف اثبات وجود ایراداتی اساسی در اثار و سخنان دکتر بوده.مدارک هم کاملا معتبره.(هم دست خط علامه طباطبایی هست و هم نقل قول های علامه مصباح و شهید اشتیانی و اقای دینانی(شاید با نظر خود این بزرگواران مخالف باشید اما خدای ناکرده نمیخواهید که به اینها بگید دروغ گو و نقل قول هاشون رو کذب بدونید که؟!)) تو مصاحبه اقا هم هست دیگه. که میگن دکتر شریعتی تغییرات زیادی مخصوصا در سال های اخر داشته .مثلا ابتدا زیاد دل خوشی از روحانیت نداشت اما در سال های اخیر و با اشنایی با روحانیون فاضل نظرش عوض شد .(این مورد رو عینا اقا اشاره کرده اند). بنده اصلا دوست ندارم جبهه بندی بشه. خب خودتون بهتر میدونید که اینها نظرات علمیه و هرکدومشون با توجه به حجت هایی که دارند صحبت میکنند. در اخرت هم با توجه به همین حجت هایی که داشتن مورد سوال قرار میگیرن. پس اصلا قرار نیست علامه طباطبایی و علامه حسن زاده و علامه مصباح و شهید مطهری و... رو یکطرف بگذاریم و شهید بهشتی و شهید چمران و... رو یکطرف دیگه. ![]() -------------------------------------------------- سید عجب بگم بگمی راه انداختیا! یکی از منفورترین کارها همین ادبیات بگم بگمه.........-------------------------------------------------- نقل قول: خبریه؟ شب اول قبره؟ به زودی میرسه عزیز ![]() اصلا اون ها رو ول کنید.اول منطق بخونید ![]() |
|||
|
|
۱۲:۲۵, ۹/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۳ ۱۲:۳۱ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
دارم پر حرفی می کنم اما بگذارید اینو بگم!
درک من در مورد افرادی که همواره مورد اختلاف علما هست اینه که از چه دیدی به این شخص نگاه کنیم!! مثال مولانا رو می زنم، الان اگه نظر علما رو در مورد مولانا جستجو کنید می بینید اختلافات عجیب و غریبی وجود داره! مثلا آقا میاد از علارت هو اصولُ اصولُ اصول الدین برای مثنوی معنوی بکار می بره! و در جمعی هم ایشون صحبت می کردند می گفتند استاد مطهری هم چنین نظری داشته! اما در مقابلش می بینید علامه امینی به شدت با ایشون مخالفت داشتند همچنین آیت الله نوری همدانی، مرعشی نجفی و ... در مورد شریعتی هم چنین چیزی وجود داره! نظر علما کاملا در مقابل همه!! خیلی موارد از این دست وجود داره! دلیل این اختلاف هم اینه که مخالفا از نگاه فلسفی و اندیشه ای به قضیه نگاه می کنن، و دسته ای از نگاه ادبی و هنری. (اگه اشتباه می کنم بگید) اگه بخوایم مو رو از ماست بکشیم، بله باید بگیم آقای مولانا اصلا تو چرا سنی هستی؟ تو چرا در مورد عمر شعر داری؟ تو اشعارت از الفاظ زشت چرا استفاده می کنی؟ آقای شریعتی با شما هم هستم! این چه حرفاییه در مورد خلیفه دوم زدی؟ ولی کار درست اینه که از ظرفیت ادبی و هنری این اشخاص باید استفاده کرد! نباید دور ریخت! من مولوی و حافظ رو می خونم تا از عقایدم لذت ببرم! من شریعتی رو می خونم تا شور ایمانم به غلیان بیاد! من پای حرف های الهی قمشه ای می شینم تا از داشته هام لذت ببرم! تا فردا صبح هم بیاید بگید الهی قمشه ای چنین حرفی زده، شریعتی چنان اظهار نظری کرده، مولانا چنان شعری داره و ... من یکی دست از این اشخاص برنمی دارم! در ضمن به اون جوانی هم که از دین گریخته و داره همه چیز رو منکر می شه نمی شه گفت برو کتاب فلسفی فلان اندیشمند رو بخون! چون اون فرد با تحریک احساسات و تبلیغات احساسی (و نه عقلی) سکولار ها دین زده شده و باید از همون راهی که دشمن وارد شده ، وارد شد و کتاب کسایی رو که از لحاظ ادبی در حد اعلاست و همزبون جوان امروزه رو بهش داد تا به سمت اسلام کشیده بشه و لذت ببره از ایمانش! بازهم می رسیم به اون جمله ناب، که بیایم زیبایی شریعتی و بتن آرمه ی اندیشه مطهری رو درآمیزیم!! این قدر هم جبهه بندی نکنیم! هرکسی یک ایمانی داره و هرکسی هم از یک طریقی به خدا می رسه ! چنانکه امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود: لو علم ابوذر ما فی قلب سلمان فقد کفر اگر ابوذر بر آنچه در دل سلمان بود اطلاع مييافت، او را تکفیر می کرد
|
|||
|
|
۱۲:۳۹, ۹/مهر/۹۳
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۹/مهر/۹۳ ۱۲:۲۵)مجتبی110 نوشته است: دارم پر حرفی می کنم اما بگذارید اینو بگم! حرف های شما خیلی بهتره عزیز. این نوع نگاه زیباست و بنده هم 99 درصد میپسندم
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |