کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثبات چیزی بیشتر از ماده در خودمان(بدیهی بودن روح)
۱۹:۳۵, ۲۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #28
آواتار
(۲۸/دی/۹۱ ۱۸:۳۹)دل خسته نوشته است:  سلام
شما فرمودید در استدلالتون سنگ و انسان هر دو ماده هستند و از انرژی و .... ، این درست ، اما تفاوت اصلیشون نوع نظم آفرینش اون ها هست.شما هم اگر یک انسان دارای روح رو داخل یک چرخ گوشت بریزید و نظمش رو به هم بزنید از بین میره قدرت نفسش،میشه مثل همون سنگ.لذا تفاوت اصلی نظم هست.
مرده و زنده هم تفاوتشون در نظمه ، مرده مغز سالم نداره (خلاف نظم) ، زنده داره.
مثال گیاه هم که آوردید ، مگر گیاهی داریم که مثلا بتونه اختیار کنه من نمی خوام فتو سنتز کنم؟یا مثلا آفتاب گردانی اختیار کنه من نمی خوام رو به نور بچرخم؟
در کل تفاوت دیدگاه بنده و شما این هست که شما می گید تفاوت مرده و زنده ، دارای نفس و بدون نفس و .... ، لزوما در روح هست ، بنده می گم نه خیر ، در نظم هم هست ، و شما تا ثابت نکنید که که نظم به تنهایی نمی تونه باعث این امور بشه ، استدلال ناقص خواهد ماند.

احتمالا شما به مفاد استدلال توجه نفرمودید! Blush

بنده اشکال شما را در همانجا و در مورد سوم و چهارم و با اسم پیکربندی(به قول شما نظم) پاسخ دادم.
سخن اینجاست که بنا به فرض اولیه مادی گرایان ما غیر از ماده و انرژی هیچ عامل موثری نداریم.نمی دانم عنایت دارید یا خیر جز انرژی در نظر حس گرایان هیچ چیزی تاثیر خارجی ندارد.خود حقیقت نظم مگر انرژی بیرونی است که باعث تفاوت شود؟؟؟
اگر سخن شما این است که نظم نیرویی غیر از انرژی و ماده است که لاجرم خودتان(منظورم پوزیتویست ها است!) اعتراف نمودید که غیر از ماده و انرژی چیزی موجود است که به طور شگرفی آنقدر قدرت دارد که باعث پیکربندی ماده و انرژی می گردد و الا نظم حقیقتی خارجی ندارد که بخواهد چیزی را تحت تاثیر قرار دهد.شاید گفته شود که انرژی به نفس خودش خود را منظم می کند که پاسخ همانجا داده شد نفس انرژی بسیط است و جز خودش چیزی نیست و یک حقیقت بسیط که نمی تواند از درونش عامل اختلاف شود(به قول حکماء الواحد لا یصدر الا الواحد).

داخل پرانتز بگویم حکمای به این نظم می گویند عالم مثال.عالم اشکال و صور که ماده و مقدار ندارد اما شکل و صورت دارد و همان عامل پیکربندی عالم ماده است و حقیقتا قدرت خارجی دارد.همان که هر انسانی یک کوچکش را دارد و به آن مثال متصل یا خیال آدمی می گویند.جنس عالم برزخ از همین مثال است و تا پرده ها کنار نرود عده ای درک قدرت این عالم را نمی کنند.برای همین عده ای کوتاه نظر فکر می کنند وقتی می گوییم عالم برزخ جنسش خیال است یعنی خواب است.نه عزیز دلم خواب شما با خواب حقیقی فرق دارد.خواب حقیقی حاصلش می شود کشف و شهود عرفا.حقیقتا جنس عالم مثال همجنس خیال است اما نه خیالی که ما خیال می کنیم!!! خیالی که چون محدودیت های جرم و وزن را ندارد به شدت حقیقی تر از عالم ماده است.ان شاء الله برزخ درک می کنیم.البته در همنجا هم می شود فهمید.همانطور که عرض کردم جنس کشف های صوری عرفا از همین عالم است.(البته برخی صورت های عالم ماده را حقیقتش را از عالم عقول هم می دانند که بحث خود را دارد)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، درست پسند ، یاســین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
RE: اثبات چیزی بیشتر از ماده در خودمان(بدیهی بودن روح) - حسن.س. - ۲۸/دی/۹۱ ۱۹:۳۵

[-]