کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثبات امامت مولا علی (علیه السلام) مباحثه
۲۱:۳۵, ۶/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آذر/۹۲ ۲۱:۴۱ توسط صهبا.)
شماره ارسال: #75
آواتار

{{بسم الله الرحمن الرحیم

قبل از هر گونه صحبت درخصوص مفاد این آیه باید به این پرسش پاسخ داد که آیا واقعاً این آیه در روزغدیر خم نازل شده است؟

در این مورد با قاطعیت می‌گوییم که هیچ سند و مدرک معتبری این مدعا را اثبات نمی‌کند و عالمان شیعه تاکنون حتی یک سند معتبر برای اثبات اینکه این آیه در روز غدیر خم و در شأن سیدنا علی نازل شده است نیاورده‌اند. گاهی برای اثبات این ادعا، به کتاب‌هایی از بعضی عالمان اهل سنت استناد می‌کنند و می‌گویندفلان دانشمند اهل سنت هم این مدعا را مطرح و یا تأیید کرده است. }}

بسم رب الحسین....
سلام علیکم...
باید به شما دوست عزیز بگم که هیچوقت اینجوری با قاطعیت این موضوع رو بیان نکنید....!!
من الان براتون چند مورد رو ذکر میکنم..که بدونید ما شیعیان بدون سند و مدرک چیزی رو اثبات نمیکنیم..
فکر میکنم این چند مدرک معتبر از کتابهای مشهور و معروف و معتبر شیعه کافی باشه برای اثبات اینکه
این آیه در روز غدیر و در وصف شخص خاص امیر المومنین امام علی علیه السلام نازل شده

ملاحظه کنید...!

{{
يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ
نام غدیر به عنوان مکان اصلی یکی از مهمترین مسائل عقیدتی و سیاسی در جامعه اسلامی همواره بین دانشمندان شیعه و سنی مطرح بوده­است. غدیر خم روزى شاهد يكى از بزرگترين حوادث تاريخ بوده و آن، روزِ اعلام و انتصاب امیرالمومنین على­(علیه السلام) به جانشينى پيامبراعظم اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مى­باشد. گرچه دشمنان در طول تاریخ كوشيده­اند که اين خاطره عظيم تاريخى را از نظرها محو كنند ولى ابعاد اين حادثه آن قدر در صحنه عقائد و تاريخ و حديث و ادبيات وسيع است که قابل انکار و محو نیست؛
زیرا واقعه غدیر تنها یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک حادثه دینی و اعتقادی است. در روایات از این روز به مناسبت وقوع این حادثه مهم به یوم العهد المعهود
{{- طوسى، محمد بن الحسن؛مصباح المتهجد، بيروت ،مؤسسه فقه الشيعه ، 1411 ه ق،755}}
(روز پیمان بسته شده) یاد شده­است. به همین دلیل غدیر به عنوان مهمترین سند برای ولایت الهیه امیرالمومنین علی(علیه السلام) بشمار می­رود. خداوند نیز مهر ابدیت را در پیشگاه بشریت بر تارک غدیر زده­است و برای همیشه تاریخ غدیر را با آیه تبلیغ و آیات دیگر زنده نگه داشته­است. شأن نزول آیه ابلاغ به همراه معنی آن مورد بررسی و توجه در این مقاله است.
پیامهای آیه ابلاغ
اى پيامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده­است، كاملًا (به مردم) برسان! و اگر نكنى، رسالت او را انجام نداده‏اى! خداوند تو را از (خطرات احتمالى) مردم، نگاه مى‏دارد و خداوند، جمعيّت كافران (لجوج) را هدايت نمى‏كند. (67)
ابتدا باید به پیامهای این آیه توجه شود که در چند بند به آنها اشاره می­کنیم:
1. دستور موکد به پیامبر برای ابلاغ دستور الهی.
2. پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به عنوان رسول ابلاغ کننده این دستور شده­ است.
3. عدم ابلاغ این دستور به منزله عدم ابلاغ رسالت است. یعنی اهمیت دستور مورد نظر به قدر اهمیت رسالت است.
4. ترس پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از احتمال توطئه منافقین بخاطر اعلام آن امرمهم .
5. اطمینان بخشیدن خداوند به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در محفوظ ماندن از توطئه مردم.
6. تأکید خداوند بر عدم هدایت کافران.
با توجه به اعتقاد مسلمین بر اینکه این آیه برای ولایت و امامت علی(علیه السلام) نازل شده، ارتباط فقرات و پیامهای این آیه نیز به راحتی واضح می­شود. اهمیت ولایت به عنوان استمرار امور رسالت از مهمتریت تکالیفی است که خداوند بر دوش معصومین (علیه السلام) قرار داده­است و به همین جهت عدم ابلاغ آن عدم رسالت مساوی است. دشمنان امیرالمومنین علی(علیه السلام) نیز از حقیقت امر آگاه بودند و برای کار شکنی از هیچ توطئه­ای فروگذار نبودند و به همین جهت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در ابلاغ این دستور از توطئه منافقین بیم داشت در حالی که خداوند او را از توطئه ایشان حفظ کرد تا نتوانند خللی در ابلاغ این دستور مهم وارد آورند. در نهایت نیز دشمنان ولایت و منافقین در این صحنه گویا همان منکرین رسالت هستند که خداوند ایشان را هدایت نمی­کند.
نزول آیه ابلاغ
شیعه و سنی بر نزول این آیه در روز هجدهم ذی حجه که مشهور به روز غدیر خم است، اتفاق دارد و روایات اهل­بیت(علیه السلام) در این باره واضح کننده آن حوادث است. خداوند به حکمت خویش زمینه تبلیغ و پیمان با ولایت امیرالمومنین علی(علیه السلام) را رقم زده­است. زیرا پیامبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این سال بارها به نزدیکی ملاقات خویش با پروردگار سخن گفته بود و این مقدمه برای صحبت از جانشین ایشان در جمع همگانی را سامان می­داد. حج نیز به عنوان یکی از شعائر مهم اسلامی در آخرین سال حیات پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با انبوه مسلمانان جزیرة العرب انجام می­شود[url=http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=38379#_ftn4][/url]
{{- طبرى، عماد الدين ؛ بشارة المصطفى، چاپ كتابخانه حيدريه نجف، 1383 هـ ق، ص 129}}
4. روزی رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به امیرالمومنین علی(علیه السلام) فرمود: حق تو واجب است بر کسانی که به من ایمان دارند، اگر تو نبودی حزب الله شناخته نمی­شد و بواسطه تو دشمن خدا شناخته می­شود، کسی که خداوند را ملاقات کند بدون ولایت تو هیچ ندارد، خداوند این آیه را به سوی من نازل نمود، یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک یعنی در مورد ولایت تو یا علی.
{{طبرى، عماد الدين ؛ بشارة المصطفى، چاپ كتابخانه حيدريه نجف، 1383 هـ ق ص 179}}

5.امام حسن در جواب سوألی به قضیه غدیر اشاره نموده و فرمودند: وقتی این آیه در غدیرخم نازل شد، پیامبر(علیه السلام) علی(علیه السلام) را به ولایت منصوب نمود. در این زمان در قلوب منافقین انکار پدیدار شد و مخفیانه با هم صحبت می­کردند، بطوری که یکی از آن دو (ابوبکر و عمر) به دیگری گفت: چه کسی بعد از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) جانشین می­شود، هرگز آن را در یک خانواده قرار نمی­دهیم.
{{ طبرى، عماد الدين ؛ بشارة المصطفى، چاپ كتابخانه حيدريه نجف، 1383 هـ قص 196}}

6.امام باقر(علیه السلام) فرمودند: وقتی خداوند این آیه را بر رسول­الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نازل نمود، پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دست علی(علیه السلام) را گرفت و فرمود: ای مردم ، هیچ پیامبری قبل از من نبود مگر اینکه عمری کرد و سپس دعوت خداوند را اجابت نمود و نزدیک است که من دعوت شوم و اجابت کنم در حالی که من و شما سوأل خواهیم شد. شما چه می­گویید؛ مردم گفتند: ما شهادت می­دهیم که تو رساندی و نصحیت نمودی و آنچه را که وظیفه تو بود انجام دادی، خداوند به تو پاداش برترین پیامبر را عطا کند. پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: خداوندا تو شاهد باش. سپس فرمود: ای گروه مسلمانان باید حاضران این مطلب را به غائبین خبر دهد، سفارش می­کنم ولایت علی(علیه السلام) را به کسی که به من ایمان دارد و باید من را در این خبر تصدیق کند. آگاه باشید که ولایت علی ولایت من است و ولایت من ولایت خداوند است
{{عیاشی، محمد بن مسعود؛ تفسير العياشي، تهران، چاپخانه علميه ، 1380 هـ ق، ج 1، ص 333}}
7.امام­رضا(علیه السلام) فرمودند: پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تا قبل از نزول آیه یا ایها الرسول بلغ.... در تقیه بودند (از جهت اعلام رسمی به ولایت علی (علیه السلام)) اما بعد از نزول این آیه به ضمانت خداوند از تقیه خارج شد و امر خداوند را واضح نمود اما قریش بعد از ایشان آنچه را که می­خواست انجام داد (غصب خلافت نمود)
{{ صدوق، محمد بن علی بن الحسین بن بابویه؛ عيون أخبار الرضا (علیه السلام)، انتشارات جهان، 1378 هـ ق، ج 2، ص 130}}

}}

از منابع خودتون هم مدارک زیادی میتونم ارائه کنم!

یا علی ع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: اثبات امامت مولا علی (علیه السلام) مباحثه - صهبا - ۶/آذر/۹۲ ۲۱:۳۵

[-]