کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حدود شفافیت مالی در خانواده بین زن و شوهر
۹:۴۴, ۱۳/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/خرداد/۹۳ ۱۰:۲۱ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #26
آواتار
سلام

ELENOR
همکار من بردر من خو منم همین رو گفتم( شاید نوع بیانم متفاوت باشه)/ یه مواردی که نیاز نی نگیم نمیگیم مشروط بر اینکه اثر نزاره رو زندگی ولی اگه یک اپسیلون هم احتمال بدیم بهتره که بگیم.
(۱۳/خرداد/۹۳ ۹:۰۶)ELENOR نوشته است:  دوستان گرامی ممنون از نظرات شما ..
ولی من قبل تر عرض کردم ... من خودم همین الان میدونم می خواهم چه کار کنم ... بیشتر قصدم این است که ببینم دوستان دیگر چطور برخورد می کنند و چه نتیجه ای گرفتند
نظر من در این مورد دقیقا نظر خانم
moze84
است

کلا زن و شوهر باید به نظر من با هم صادق باشند در همه امور ... ولی حتما یک جاهایی حریم شخصی داشته باشند که فقط واسه خودشون باشد و لازم نباشد جواب پس بدهند ...
چه خانم و چه آقا ... هر دو ..
من به عنوان یک مرد قرار نیست در همه امور و کارها و تصمیمات همسرم سرک بکشم ...
دوست دارم بهم بگوید ...ولی وقتی یک کاری ((به شرط اینکه در رابطه ما دو نفر تاثیر سو نداشته باشد )) رو دوست نداشت من بدونم خوب نمیدونم ... اسیری که نیاوردیم ... مثلا از همون سهم خودش خواست انفاق کند ... به یتیمی کمک کند ...
اصلا بهتر است که من هم ندونم
کار خیر هر قدر مخفی تر باشد بهتر است ... خواست به برادر و خواهرش کمک کند و من نفهمم ... طبیعیه ...
برای هر دو طرف ...
ولی حدودش رو خود دو طرف دستشون می آید ..
من مجردم .. ولی اگر خدای نکرده مثلا برادر زنم معتاد بود ... خوب طبیعیه دوست نداشته باشم و اجازه ندم همسرم بهش پول بدهد ...
همین طور همسرم طبیعیه دوست نداشته باشد من به یک خانم بیوه ی جوان ((مثلا)) پول بدهم و باهاش رفت و آمد داشته باشم ... هر قدر هم نیتم خیر باشد آخرش معمولا نیت های خیر بالاتری می آید Big Grin
کم کم هر دو طرف دستشون می اید این ها رو ...

بعدشم مخفی کاری چیش خوب هست که تو زندگی مشترک خوب باشه/
(۱۳/خرداد/۹۳ ۹:۳۰)zahra11 نوشته است:  خدمت دوست عزیز منتظر عرض شود :
دوستم شفاف سازی کرد و صداقتش رو به شو هرش اثبات کرد همون چیزی که اکثر دوستان و خودتون بهش صحه گذاشتید!!!!
موارد زیادی هم سراغ دارم که آقا منزلش رو به اسم همسرش کرده زنه تقاضای طلاق داده!! یکیش از اقوام خودمون بودن!

خب خیلی ها هم اول جنبه طرف رو محک میزنند بعد شفاف سازی می کنند چه زن و چه مرد! حالا نظر من یکی اینه که راه دوم به صلاح نزدیک تره!!

اتفاقا من عقیدم اینه که اگه دوستم یواشکی میرفت دفتر خونه و اصلا به شو هرش نمیگفت خونه ای خریده هنوز سر زندگیش بود!
چون طرفش جنبه نداشت!!!

وقتی میگم نگین چون گرو کشی میشه اینه نمونش/
البته برا همه مصداق نداره و با این حرف که:
(۱۲/خرداد/۹۳ ۱۵:۰۷)یاســین نوشته است:  به نظرم کاملا بستگی به ادمش داره و نمیشه نسخه کلی پیچید
ایده ال ترینش اینه که طرفین به بلوغ عقلی رسیدن که اینجا دلیلی نداره چیزی رو پنهان کرد
.
.
.
نتیجه کلی: به شدت بستگی به ادم اش داره بعضیا واقعا جنبه ندارن
موافقم

این رو بخونین شاید کمی از سو تفاهم ها حل بشه

اسلام مردان و زنان را به فعالیت اقتصادی و اشتغال دعوت و هر دو را مالک درآمد خویش محسوب کرده است و زنان همچون مردان حق مالکیت بر اموالشان را دارند؛ خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: « برای مردان از آنچه کسب کرده اند، بهره ای است و برای زنان از آنچه کسب کرده اند، بهره ای است.»1
همچنین زنان مانند مردان بر اموال خود مسلط بوده و همانند مردان مجاز به همه گونه تصرفات مباح در اموال خود می باشند.2
در مورد درآمد زن، توجه شما را به این سؤال و جواب جلب می کنیم:
آیا شوهر می تواند زن را از تصرف در اموالش منع کند؟
همه مراجع محترم تقلید: خیر زن می تواند هرگونه تصرفی در اموال خود انجام دهد و اجازه شوهر لازم نیست. (هرچند اجازه بگیرد بهتر است)3-4
گفتنی است که، برخی از فقها در این زمینه، مسئله نذر را استثنا می کنند؛ به این بیان که نذر زن بى اجازه شوهرش باطل است.5و بعضی صدقات و خیرات را نیز مانند نذر می دانند.6
البته این سخنان همه به لحاظ حقوقی و شرعی است، و گرنه سزاوار نیست که زن و شوهر مؤمن و مسلمان در زندگی مشترک ادعای حق و حقوق خویش را داشته باشد، بلکه با توجه به آموزه‌های اسلامی و الگو پذیری از بزرگان دین مان چنین به دست می‌آید که در زندگی زناشویی جوّ حاکم در منزل باید، صفا و صمیمیت و دوستی و رفاقت باشد، نه منیت و خودخواهی و خود بزرگ بینی. اگر زن و شوهر با هم رفیق باشند بسیاری از امور که به صورت مشکل، خود را نشان می‌دهد به سادگی قابل حلّ است. البته قابل ذکر است که مدیریت و سرپرستی منزل با مرد است (نه به عنوان امتیازی خاص) که باید همۀ اعضای خانواده با توجه به این نکته، موجبات استحکام و قوام زندگی را فراهم آورند.7
با توجه به این نکته، مرد هم در منزل باید با مدارا برخورد کند و حتی المقدور تصمیم گیری های مهم زندگی را با مشورت خانواده انجام دهد، ولی آنچه بر مرد واجب است، پرداخت نفقه (خوراک، پوشاک، مسکن و مایحتاج زن و فرزند) است و در مازاد از اینها، حق هرگونه تصرف مباح در اموالش را دارد.
در هر حال پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) نسبت به قسمت آخر سؤال به شرح زیر می باشد:
از مال خودش می تواند بدون اجازه شوهر خرج کند ولی از مال شوهر، بدون اجازه او نمی تواند خرج کند.
لینک به سایت استفتائات
منبع اسلام کوئست

[1]. نساء، 32. "للرّجال نَصیبٌ مِمَا اکتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نصیبٌ مِمَا اکتسبنَ".
[2]. با استفاده از سؤال، 1084 (سایت: 1143).
[3]. آیت الله تبریزی، صراط النجاة، ج 5، ص 518 و دفتر همۀ مراجع محترم، به نقل از نرم افزار پرسمان.
[4]. با استفاده از سؤال، 4960.
[5]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 611، م 2644، البته ذیل همین مسئله، حضرات آیات (خوئی، صافی، فاضل، سیستانی، مکارم، تبریزی) اشاره کرده­اند که: "نذر زن اگر مزاحم حقوق شوهر باشد، بى اجازه او باطل است‏"؛ جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 35965 (نذر زن بدون اجازه شوهر) مراجعه نمایید.
[6]. مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج ‏3، ص 34.
[7]. با استفاده از سؤال 8147 (سایت: 8226).

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، ELENOR ، مجید املشی ، السا ، رضوانه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پیام در این موضوع
پاسخ به: حدود شفافیت مالی در خانواده بین زن و شوهر - mahdy30na - ۱۳/خرداد/۹۳ ۹:۴۴

[-]