کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: ایا سودهای بانکی ربوی است؟؟؟؟
بله
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
یه سوال ، ربا يعني چي ؟(مهم)
۱۳:۴۳, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم :

ربا يعني چي ؟

«‌ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وام‌گيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است.

ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم مي‌شود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانسته‌اند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب مي‌کنند.

من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ...
اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ...

این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن

ــ ربا چیست؟

ربا این است:
اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و ده‌شاهی) به‌ت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کرده‌ای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شده‌اید و حرام کرده‌اید پولی را که می‌توانست برایتان برکت کند.
این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیه‌اش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همه‌ی درصدها و عددها و جمله‌‌هایی که برای دادن یک وام برات ردیف می‌کنند، 100 چوقی که می‌گیری را باید 100 و خرده‌ای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده‌ را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی می‌کنی. [تصویر: 2.gif]

ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟

ربای حلال این است:
تو 100 چوق به کسی قرض داده‌ای و شرط هم نکرده‌ای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، می‌بینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد به‌ت می‌دهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلال‌تر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد!
تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافه‌تر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است.

یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ...
یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ...
یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ...

ربا و بانک اسلامی
ربا در هر حال ربا است و قرآن گرفتن و خوردن آن را تحریم نموده است، شرایط استثنائی نیز برای مجاز نمودن آن در قرآن مطرح نشده است. بهره ای که بانک می گیرد مسلماًربا است و حرام است. و بهره ای که ميدهد نيز ربا و حرام است. اسلامی بودنِ نامِ بانک، یا مذهبی بودنِ متولیِ بانک، یا تعلق داشتن بانک به دولتی که نام اسلامی دارد، هیچکدام از اینها مجوزی برای گرفتن ربا نیستند. ربا در هر حال ربا است و خداوند آنرا تحریم نموده است. از طرفی نام اسلامی داشتنِ چیزی نیز منطقاً می بایست بمعنی پایبندی بیشتر آن به رهنمودهای قرآن باشد نه مجوزی برای نفی آن. http://www.quranology.com/porsesh/porses...esh163.htm

امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، MohammadSadra ، در جستجوی سختی ، Anti-satanism ، Ahmad-A.R.M ، حسام+ ، m.hossein ، fandogh ، فرهاد ، یاســین ، Havbb 110 ، AllahoAkbar ، علوم استراتژیک ، عبدالله ، only_y2d ، Patriot ، مجید املشی ، saloomeh ، faraz_223 ، mohaddese ، عدالت ، سلمان فارسي ، فدک زهرا ، یا زهرا ، انتصـار ، amirak ، حضرت عشق

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۰۲, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #41
آواتار
(۱۳/دی/۹۰ ۱۲:۴۶)mohammad727 نوشته است:  عزیزم میگن , میگه رو ولش کن .خدای تبارک وتعالی صریح صحبت میکنند اینکه شما میگی حرف 4 تا ملای بازاریه . خدا ی بزرگ فرموده اند اگه تعیین زمان کنی و بگی باید این مقدار سود بدی حرام
لازم داستان قارون رو براتون بگم ؟

نه جانم این حکم شرعیه که دارم میگم نه حرف چهارتا ملای بازاری ... نظر مراجع هم همینه . من خودم از دفتر رهبری سوال کردم . شما هم میتونی از مرجعت بپرسی . هیچ حدی برای سود تعیین نشده که مثلا فروشنده x% سود بگیره نداریم .
درستش هم همینه ، آخه هر چیزی بنا به طبیعت شی قیمتش تغییر میکنه . همچنین بنا به میزان فراوانی اش در بازار . پس سود مشخصی برای کالا ها نیست .
بازم میگم شما از مرجعت استفتاء کن ببین آیا سود مشخصی تعیین شده یا نه ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، yamin
۱۳:۰۶, ۱۳/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۰ ۱۳:۲۶ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #42
آواتار
(۱۱/دی/۹۰ ۱۲:۲۷)وحید110 نوشته است:  جناب لئوپارد یکی از سنگین ترین دروس حقوق و دروس حوزه معاملات یا مکاسب است .

حتی خوندن از روی اون هم تخصص میخواد .

شما وقتی وام میگیری باید بری متن قرار دادت رو بخونی و بعد میتونی قضاوت کنی . البته اگر با این قوانین اشنا باشی .
البته کسی هم مجبورمون نکرده برای گرفتن وام

یا حق
چرا عزیزم ، مجبوریم ... وقتی سال 84، 18میلیون وام گرفتیم واسه ی خرید خونه و در مجموع باید حدود 30-32 میلیون پس بدیم ، این با هیچ شرع و عرفی جور در نمیاد ...
حالا شما استاد اقتصاد و بورس و ...
وقتی ارزش پول پایین باشه ، مردم واسه ی رفع نیازهاشون یا باید چندجا کار کنن ، یا وام بگیرن . بانکها ( دولت) هم این رو میدونن و با یه کلاه شرعی، جیب مردم رو میچاپن ...

(۱۱/دی/۹۰ ۱۶:۰۹)وحید110 نوشته است:  ببینید بانک الان 1 میلیون به شما میده 15 ساله پس میگیره . محاسبه سود مشارکت رو حساب کنید
تورم و بی ارزش شدن پول بانک . افزایش قیمت مسکن خودتون .

خود ما یه خونه ساختیم یه زمانی 7 میلیون 4 تاش رو بانک داد حدودا 6 تومن پس دادیم . الان این خونه اقلا 80 تومن ارزش داره

اگر واقعا مشارکت بود باید 40 تومن میدادیم بانک
این قرار داد به نفع مشتریه .

نوع قرار دادش هم اصلا غیر شرعی نیست . ضمن اینکه الان وام تا 4 درصد در قالب کارمزد رو هیچ مرجعی رد نکرده .

حالا همین 4 درصد رو در 25% تورم سالیانه در 15 سال حساب کنید .....

موفق باشید
باز خدا رو شکر یکی تورم بالای 20% رو قبول کردBig Grin
(۱۱/دی/۹۰ ۱۷:۳۷)دیدگاه نوین نوشته است:  
دوستان توجه کنید ...
من همین الان به دفتر مقام معظم رهبری در قم زنگ زدم وازش سوال کردم و کلی برام توضیح داد و حسابی شیر فهم شدم .
اون دوستانی که به وام مسکن گیر داده بودند ، اینجا رو داشته باشند :
بانک به شما 20 میلیون پول میده به عنوان وام مسکن ( پول مال بانکه ) . و شما میری و با اون پول یه خونه میخری . چون پول مال بانکه پس خونه هم مال بانکه و شما طبق قرار دادی که با بانک داری باید اون خونه رو به صورت قسطی از بانک بخری ولی با کمی بهره .
مثل اون مغازه داری که ماست رو 950 تومان از کارخونه میخره ولی 1000 تومان به مشتری میفروشه و اون 50 تومان حکم کارمز بانک رو داره و حلال است .
اون سود 4% هم فقط برای وام هایی است که در اون فعالیت اقتصادی انجام نمیشه مثل همین مسکن . اما برای وام هایی که فعالیت اقتصادی دارند میشه سود رو طبق رضایت طرفین بالا تر از 4 % هم برد .
در مورد دیر کرد بانک هم ازش پرسیدم :
وقتی شما خونه رو با پول بانک میخری ، خونه مال بانکه و تا زمانی که تمام قسط ها رو نپرداختی مال تو نمیشه ولی بانک به شما اجازه داده که در خونه بانک زندگی کنی . در مقابل شما موظفی در زمان مقرر قسط بپردازی . یعنی بانک تعهد کرده خونه ی خودشو بده به تو و تو هم تعهد کردی در زمان مقرر قسط بدی .
پس اگر جنابعالی به به تعهدت عمل نکنی ، حق بانک رو خوردی و بانک کاملا حق داره شما رو جریمه کنه و دیرکرد بگیره و حلال است .

عزیزم ... مثلا خونه میخریم 320میلیون . 20میلیونش وام مسکنه ... الان ، 300 میلیون رو ما میدیم ، خونه ماله بانکه ؟!!
پس نتیجه میگیریم هرچی ملت در میارن ماله دولته ، دولت لطف میکنه با 20میلیونی که به ما میده و به جاش 34 میلیون میگیره ، به ما اجازه میده که یه سقف داشته باشیم ... خدا قوت ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، حسام+
۳:۵۷, ۱۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #43
آواتار
[qu
[quote='دیدگاه نوین' pid='78974' dateline='1325423273']
دوستان توجه کنید ...

اون دوستانی که به وام مسکن گیر داده بودند ، اینجا رو داشته باشند : بانک به شما 20 میلیون پول میده به عنوان وام مسکن ( پول مال بانکه ) . و شما میری و با اون پول یه خونه میخری . چون پول مال بانکه پس خونه هم مال بانکه و شما طبق قرار دادی که با بانک داری باید اون خونه رو به صورت قسطی از بانک بخری ولی با کمی بهره . مثل اون مغازه داری که ماست رو 950 تومان از کارخونه میخره ولی 1000 تومان به مشتری میفروشه و اون 50 تومان حکم کارمز بانک رو داره و حلال است .
اقا باز که مثال پرت میزنید . مغازه دار که ماست رو میده 950 زحمت حمل ,نگهداری و ... را از شما میگیره اگه بانک مسکن میاد زحمت ساخت خون رو بکشه میتونه بهرشو بگیره اونم چون بهره = حق زحمه وگر نه 4بده 8 بگیره اقا حرام .
اینجاست که دیگه باس به عزیزان بگم :
با مدعی نگویید اسرار عشق و مستی تا بی خبر بمیرد در درد خود پرستی
دوش ان صنم چه خوش گفت در مجلس مغانم با کافران چه کارت گر بت نمی پرستی
گمان کنم با این حرفایی که شما میزنید قارونم کم کم تبرعه شود .اقا 1 سوال خدای تبارک و تعالی را هم میشود گول زد !!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟Angry
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood
۲۲:۱۳, ۱۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۰ ۲۲:۱۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #44
آواتار
نقل قول:. مثلا خونه میخریم 320میلیون . 20میلیونش وام مسکنه ... الان ، 300 میلیون رو ما میدیم ، خونه ماله بانکه ؟!!
بانک اندازه مبلغی که میده در خانه سهیم میشه و همون رو به شما قسطی میفروشه .

نقل قول:دولت لطف میکنه با 20میلیونی که به ما میده و به جاش 34 میلیون میگیره

ای رو در عرض چه مدتی از شما میگیره؟ در این مدت خانه شما چقدر گران شده ؟ و تورم که پول بانک و یا بهتره بگیم سپرده گزاران رو از ارزش میندازه چی میشه؟!
هزینه های بانک چی میشه؟

در ضمن در ربا شما تا زمانی که اصل پول رو ندادی باید سود بدی هر چند سود از اصل بیشتر بشه . ولی در این مورد شما به همراه سود اصل پول رو میدی!

به هر حال این قرار داد مشارکت مدنیه و یا فروش اقساطی و یا اجاره به شرط تملیکه و از نظر شرعی مشکلی نداره .

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد
۲۲:۴۹, ۱۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۰ ۲۲:۵۰ توسط دیدگاه نوین.)
شماره ارسال: #45
آواتار
(۱۴/دی/۹۰ ۳:۵۷)mohammad727 نوشته است:  [qu
اقا باز که مثال پرت میزنید . مغازه دار که ماست رو میده 950 زحمت حمل ,نگهداری و ... را از شما میگیره اگه بانک مسکن میاد زحمت ساخت خون رو بکشه میتونه بهرشو بگیره اونم چون بهره = حق زحمه وگر نه 4بده 8 بگیره اقا حرام .
اینجاست که دیگه باس به عزیزان بگم :
با مدعی نگویید اسرار عشق و مستی تا بی خبر بمیرد در درد خود پرستی
دوش ان صنم چه خوش گفت در مجلس مغانم با کافران چه کارت گر بت نمی پرستی
گمان کنم با این حرفایی که شما میزنید قارونم کم کم تبرعه شود .اقا 1 سوال خدای تبارک و تعالی را هم میشود گول زد !!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟Angry

نه جانم مثال پرت نیست ... چرت هم نیست ...
مغازه دار به هیچ وجه زحمت حمل رو نمیکشه بلکه مغازه دار و واسطه ای که ازش خرید میکنه ، هر دو واسطه ای بین کارخونه و مردم اند . مغازه دار پول واسطه بودنش رو میگیره وگرنه مردم باید میرفتند دم در کارخونه ماست میگرفتند .
بانک هم دقیقا همین کار رو میکنه ، پول من رو که حساب باز کردم میگیره و به اونی میده که وام میگره و نقش واسطه داره . پس لطفا قبل از نظر دادن ... کمی فکر !!!!
درنیابد حال پخته هیچ خـــام
پس سخن کوتاه باید ، والسلام
۰:۵۱, ۱۶/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۰ ۰:۵۳ توسط idea.)
شماره ارسال: #46
آواتار
کلا مشکل اینجاست که خود چیزی بنام حقوق زیر سوال این ریشه از کجاست با علوم غربی مخلوط نشده یا کپی نیست
از کجا اومده بیشتر حرف دکتر رو این موضوعات بود
من حرف جناب وحید به دکتر انعکاس میدم تا جواب بگیرم خیلی دوست دارم جواب چی ؟!
البته این موضوع ربا هم بطور غیر مستقیم عنوان شده از مقام معظم رهبری و چندتا از سیاسیون روحانیون ما ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، MohammadSadra ، فرهاد
۱:۰۳, ۱۶/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۰ ۴:۴۱ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #47
آواتار
ببینید بنده صحبت ایشون رو گوش نداده ام . اما گویا ایشون کل سیستم رو ربوی میدونند .

اگر شما دسترسی دارید بپرسید
سیستم وام مد نظر ایشون است یا سود سرمایه گذار در بانک

اگر سیستم سود مد نظرشونه قرار داد متعقد شده بین بانک و سرمایه گذار رو نقد کنند

اگر سیستم وام هست که بفرمایند کدام یک از عقود منظورشونه . چون الان وام 4% کارمزد هیچ حرفی درش نیست .

شکل ظاهری قرارداد ها هم مشکلی نداره .

البته کارایی نظام بانکی یک چیزه . ربوی بودنش یک چیز دیگر.

اگر منظور ربوی بودنه برمیگرده به مسایل فقهی که اقایون فقها و مجتهدین بهتر میتونند نظر بدهند .
به هر حال این مسئله رو جزئا تحلیل کنند .و منظورشون رو به نوعی کالبد شکافی کنند .

شاید ایشون درست بگه و همین شد اساس فشار بر مجلس جهت اصلاحات نظام بانکداری .

======
در مورد فروش اقساطی هم شما فاکتور میبرید بانک . بانک میخره و پولش رو میده به مثلا لوازم خانگی که طرف قراردهده و از شما به صورت قسطی پولش رو تحت اون مبلغی که خودش معین کرده میگیره .
یعنی این بانکه که جنس رو به شما فروخته .
بانک اینجا این جنس رو به این قیمت به شما میفروشه و قسطی پولش رو میگیره .

در کل هر کدوم از اقسام وام مد نظر شماست بفرمایید تا راجع بهش برسی کنیم .

اگر هم مسئله سود سرمایه گذار هست بازم میتونیم راجع بهش صحبت کنیم !

فقط اگر بحث رو اقلا یه کم مطالعه شده بیان کنیم بهتره . من میگم فلان و چنان چیزی رو حل نمیکنه . اول باید مراحل کار رو شناخت . بعد نقدش کرد

یعنی اول بدونیم ربا و عقود اسلامی چیست
بعد قرار داد های بانک رو بدونیم چیه
بعد نقدش کنیم

یا علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دیدگاه نوین ، فاطمه خانم ، MohammadSadra ، idea ، فرهاد
۱۳:۰۴, ۱۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #48
آواتار
سلام ممنون جناب وحید من خودم یک مدت درگیر این موضوع البته بحث اصلی همیشه دکتر در سر کلاس پژوهش کده خودشون در اندیشکده یقین به طور کامل بررسی میکنن که مطمئن اونجا موضوعات کامل باز باید بکنن چون 200 دانشجو ایشون در کلاس شرکت دارن .... از اقتصاد و حقوق و ...

تا اینجا بار ها که در صحبتشون عنوان کردن بانک کلا ریشه در ربا میبنن چون خود بانک مفهوم همین و سابقه تاریخی داره اگر این بانک ربا نیست پس چرا اسمش بانک در تاریخچه بانک، ریشه توسط یهود شکل گرفته و این چیزی که ، مطرح ترین شخصیت اقتصادی غرب که خودشون یهودی عنوان کرده ..
بیشتر تاکید بروی وام های بانکی دارن
البته چیز که هست حتی نوع نظام سرمایه داری ما درجه یک خوندن این موضوع در حدودی قرانی اعلام کردم اسلام
نوع درجه سرمایه داریش در جه دو
حتی بورس ریشه در غمار عنوان کردن و عنوان کردن تاسیس کنندگان بورس شخصی غمار باز بوده که بعدا به شکل بورس شده
....

این مطلب فعلا تو گفتهاشون مشخص کردن فقط چیزی درباره اون موضوع عقود بانکی عنوان نکردن که همین برای من سوال
براشون ارسال میکنم ببنم چی میشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، MohammadSadra ، اکبر.ع ، وحید110 ، blue.blood ، فرهاد ، Rhodes ، only_y2d
۱۳:۱۷, ۱۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #49
آواتار
ببخشید نمی خوام بحثتون رو خراب کنم فقط چون نمی تونستم امتیاز بدم مجبورم متنش رو اینجا بیارم.
برادر بزرگوار idea میشه این بحث رو ادامه بدید. آقا وحید آدم پریه و شما هم خوب بحث رو می تونید ادامه بدید. واقعا استفاده می کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amin015 ، وحید110 ، idea ، فرهاد
۱۵:۵۵, ۱۶/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/دی/۹۰ ۱۶:۰۱ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #50
آواتار
نقل قول:البته چیز که هست حتی نوع نظام سرمایه داری ما درجه یک خوندن این موضوع در حدودی قرانی اعلام کردم اسلام
نوع درجه سرمایه داریش در جه دو
ببخشید من این رو متوجه نشدم!

نقل قول: حتی بورس ریشه در غمار عنوان کردن و عنوان کردن تاسیس کنندگان بورس شخصی غمار باز بوده که بعدا به شکل بورس شده
تعریف قمار هم با بورس یکسان نیست . تفاوت های زیادی داره و مراجع هم پذیرفته اند این را .
قمار رو اصلا نمیشه به بورس گفت!!

در کل نگاه یک استراتژیست یک نگاه نرم و انعطاف پذیره که از هر چیزی مکم میگیره برای ایجاد یک نظریه . حتی ممکنه نظراتش قابل اثبات نباشه و این ذات این جور مسایله . چنانچه خیلی ها به این نوع تفکر در سطح دنیا بر چسب پارانوئیک میزنند

ولی دید حقوقی و فقهی بر اساس مدارک و شواهد و هست ها قضاوت میکنه و در صد قوه تخیل یا همون ازادی فکر برای تجزیه و تحلیل درش خیلی کمه

در واقع احساسات در اون دخیل نیست . مثلا یک حقوق دان میتونه با دید حقوقیش فیلم تحلیل کنه؟!
به نظر با این دید هم نمیشه در مسایل فقهی وارد شد

حالا ما منتظر میمونیم ببینیم ایشون برای ادعاشون چه دلایلی دارند
البته کسانی مثل اقای حائری شیرازی هم نظرشون همینه که ربویست بانک قرض الحسنه هم برای همین افتتاح شد ...

یا به نظر من حسابهایی که بانک تحت عنوان قرض الحسنه از مردم میگیره کلاه برداریه!!

چون میگه برای قرضالحسنه ولی شما دیدی بانک به کسی وام قرض الحسنه بده!!

منتظر میمانیم ببینیم چه میشود
یا علی (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، MohammadSadra ، حسام+ ، فرهاد
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا