|
یه سوال ، ربا يعني چي ؟(مهم)
|
|
۱۳:۴۳, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم : ربا يعني چي ؟ «ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وامگيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است. ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم ميشود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانستهاند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب ميکنند. من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ... اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ... این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن ــ ربا چیست؟ ربا این است: اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و دهشاهی) بهت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کردهای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شدهاید و حرام کردهاید پولی را که میتوانست برایتان برکت کند. این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیهاش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همهی درصدها و عددها و جملههایی که برای دادن یک وام برات ردیف میکنند، 100 چوقی که میگیری را باید 100 و خردهای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی میکنی. ![]() ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟ ربای حلال این است: تو 100 چوق به کسی قرض دادهای و شرط هم نکردهای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، میبینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد بهت میدهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلالتر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد! تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافهتر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است. یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ... یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ... یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ... ربا و بانک اسلامی ربا در هر حال ربا است و قرآن گرفتن و خوردن آن را تحریم نموده است، شرایط استثنائی نیز برای مجاز نمودن آن در قرآن مطرح نشده است. بهره ای که بانک می گیرد مسلماًربا است و حرام است. و بهره ای که ميدهد نيز ربا و حرام است. اسلامی بودنِ نامِ بانک، یا مذهبی بودنِ متولیِ بانک، یا تعلق داشتن بانک به دولتی که نام اسلامی دارد، هیچکدام از اینها مجوزی برای گرفتن ربا نیستند. ربا در هر حال ربا است و خداوند آنرا تحریم نموده است. از طرفی نام اسلامی داشتنِ چیزی نیز منطقاً می بایست بمعنی پایبندی بیشتر آن به رهنمودهای قرآن باشد نه مجوزی برای نفی آن. http://www.quranology.com/porsesh/porses...esh163.htm امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ... |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۷:۴۵, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
برادر من
مگه تعریف دیرکرد برای ربا چی هست؟ تو هم پول طرف رو دیر میدی به ازای هر ماه میاد رو پولت مراجع میگن همچین چیزی نداریم نقل قول: |
|||
|
|
۲۰:۵۶, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
[quote='amin0151' pid='78978' dateline='1325423733']
برادر من مگه تعریف دیرکرد برای ربا چی هست؟ تو هم پول طرف رو دیر میدی به ازای هر ماه میاد رو پولت مراجع میگن همچین چیزی نداریم [quote] امین جان ... دیرکرد برای ربا به خاطر خود ربا حرام است و این با دیرکرد برای سایر معاملات و فعالیت ها فرق میکنه . یک حرف عقلی است ، که اگر در یک معامله یا هر چیزی یکی از طرفین به تعهداتش عمل نکنه باید جریمه بشه . حتی برای مسایل غیر اقتصادی . در ضمن بحث ما عقلی است و من نگفتم چون نظر مقام معظم رهبری این است که دیرکرد حرام نیست پس حرام نیست . بلکه من زنگ زدم به دفتر ایشان و خواستم که مسئله رو برام شرح بده و اثبات کنه و برداشت خودم از حرف های روحانی پشت تلفن رو اینجا نوشتم و این یک بحث عقلی است . پس بحث نظر علما اینجا مطرح نیست . |
|||
|
|
۲۱:۳۱, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
نقل قول:یک حرف عقلی است ، که اگر در یک معامله یا هر چیزی یکی از طرفین به تعهداتش عمل نکنه باید جریمه بشه . حتی برای مسایل غیر اقتصادی . [font=Times New Roman][/font] |
|||
|
|
۲۲:۰۵, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
(۱۱/دی/۹۰ ۲۱:۳۱)amin0151 نوشته است: یک مرجع بهتر از ما به این امور واقف است چون کل عمرشو صرف تحقیق در این امور کرده و همیشه ملاک عقل و یا رضایت طرفین نیست.جملهی بالای شما ربا را هم توجیه می کند چون کاملا عقلانی است به خاطر دیرکرد جریمه پرداخت کرد.خیلی از مراجع به خاطر مصالح کشور حرفی نمی زنند وگرنه سیستم اقتصادی کشور چندان مورد تایید نیست. [font=B Mitra]داداش گلم ... بحث ما یک بحث عقلی با چهارچوب مشخصه . همه ما حرمت ربا رو قبول داریم ولی روی این مشکل داریم که آیا این سیستم ربا هست یا نه . منم گفتم دیرکرد ربا به خاطر دیرکرد بودنش مشکلی نداره بلکه به خاطر خود ربا است که حرام است نه دیرکرد . در ضمن نظر علما در این مسئله متفاوت است . همونطور که گفتم مقام معظم رهبری سیستم بانکداری اسلامی رو بدون مشکل میدونند . البته کسی منکر این نیست که برخی موسسات مالی و اعتباری و بانک ها تخلفاتی دارند ، اما این ربطی به اصل نظام بانکداری اسلامی نداره . |
|||
|
|
۰:۱۷, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۰:۵۶ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
بیخیال ... من پستم رو ویرایش کردم و اصلا به مسایل سیاسی هم کاری ندارم همه حرفهایی که زدم رو هم ندید بگیرید ولی خداییش خیلی دلم خونه از بانک های ایران که به اسم اسلامی چه بلایی سر مردم آوردن هی میخام بحث سیاسی نکنم نمیشه ... باز من جو گیر شدم ![]() با تشکر |
|||
|
|
۰:۳۲, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
(۱۲/دی/۹۰ ۰:۱۷)در جستجوی سختی نوشته است: نه جانم ... من نگفتم رضایت طرفین قضیه رو حل میکنه . بلکه حکم شرعی این است که بالای 4% مانع نداره . اصلا میدونی چرا میگن 4% ؟؟؟ همون مثال ماست است . مغازه دار 950 تومان ماست رو میخره ولی 1000 تومان میفروشه . اون 50 تومان یک حد عرفی است که به عنوان سود گذاشته میشه . اگه فرضا فروشنده به جای 50 تومان 200 تومان سود بگیره ، خارج از عرفه و میشه گرون فروشی . بانک هم باید معاملاتی را که در آن فعالیت اقتصادی وجود ندارد را با یک سود عرفی انجام بده . خود دفتر رهبری هم که سوال کردم ، نگفت 4% بلکه گفت سود پایین در حد 2 یا 3% در همین حدود . اما در معاملاتی که پای فعالیت اقتصادی مطرحه ، دیگه بانک فروشنده نیست بلکه شریک تجاری است و حق داره بیش از 4% سود بگیره هیچ حقی هم پایمال نمیشه .
|
|||
|
|
۵:۴۲, ۱۲/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۵:۴۴ توسط mohammad727.)
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
(۱۰/دی/۹۰ ۱۴:۴۶)دیدگاه نوین نوشته است: نچ نچ نچ ...ببین عزیزم شما داری می پیچونی همرو حالا اینو داشته باش . من از شما پول قرض میگیرم می رم رستوران می زنم حالا شما می خواد شمای خاص باشه بانک باشه و ... شریک زمانی معنا میده که شما در سود و زیان معامله شریک باشی . اینکه من از بانک وام بگیرم مثل این که از شما قرض بگیرم . اگه بانک میاد موقع ضرر من سهم خودشو بده حرف شما کاملا درست اگه که نه شک نکن رباست و جوابشم با کرم الکاتبین (۱۲/دی/۹۰ ۰:۳۲)دیدگاه نوین نوشته است:دایی عرف ولش کن ببین شرع چی بوده ...(۱۲/دی/۹۰ ۰:۱۷)در جستجوی سختی نوشته است: |
|||
|
|
۱۲:۳۳, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
(۱۲/دی/۹۰ ۵:۴۲)mohammad727 نوشته است: ببین عزیزم شما داری می پیچونی همرو حالا اینو داشته باش . من از شما پول قرض میگیرم می رم رستوران می زنم حالا شما می خواد شمای خاص باشه بانک باشه و ... شریک زمانی معنا میده که شما در سود و زیان معامله شریک باشی . اینکه من از بانک وام بگیرم مثل این که از شما قرض بگیرم . اگه بانک میاد موقع ضرر من سهم خودشو بده حرف شما کاملا درست اگه که نه شک نکن رباست و جوابشم با کرم الکاتبین در این مورد شرع ، ملاک رو بر عرف گذاشته . اینکه فروشنده چه قدر سود بذاره روی کالا به هیچ وجه به وسیله شرع تعیین نشده . بلکه باید میزان متناسب با عرف باشه . سود بانکی هم همینه . میگن یک مقدار پایین در حد 2 یا 3 یا 4 درصد . یعنی عرف ... |
|||
|
|
۱۲:۴۶, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
در این مورد شرع ، ملاک رو بر عرف گذاشته . اینکه فروشنده چه قدر سود بذاره روی کالا به هیچ وجه به وسیله شرع تعیین نشده . بلکه باید میزان متناسب با عرف باشه . سود بانکی هم همینه . میگن یک مقدار پایین در حد 2 یا 3 یا 4 درصد . یعنی عرف ...
[/quote] عزیزم میگن , میگه رو ولش کن .خدای تبارک وتعالی صریح صحبت میکنند اینکه شما میگی حرف 4 تا ملای بازاریه . خدا ی بزرگ فرموده اند اگه تعیین زمان کنی و بگی باید این مقدار سود بدی حرام لازم داستان قارون رو براتون بگم ؟ |
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۱۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
آقا محمد یه ذره پیچیده تر از اون چیزیه که شما فرمودید.
بیشتر مطالعه کنید. |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 2.gif]](http://5rooz.net/images/2.gif)