|
سوالاتی پیرامون ورود به حوزه ی علمیه
|
|
۱۶:۳۳, ۱۷/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۰ ۲۲:۰۲ توسط rastin.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت دوستان و همسنگران عزیز. مدتی هستش که علاقمند ورود به حوزه شدم.راستش احساس میکنم که کمال رو اونجا میتونم پیدا کنم . درخواست اطلاعاتی درباره ی حوزه و کلا ورود به حوزه داشتم.من 20 سالمه و دیپلم ریاضی گرفتم و الان هم تو مقطع کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی در حال تحصیل هستم.دانشجوی سال دومی هستم. خونمون هم استان البرز هستش. اطلاعاتی دراینباره خوندم. مثلا در این منبع. سوالات زیادی تو ذهنم است. مثلا: اصلا میتونم با این مشخصات وارد حوزه بشم؟ ![]() حوزه ی علمیه با مدرسه ی علیمه فرق میکنه؟ اگه اره فرقشون چیه؟ نحوه ی ورود هرکدومشون جداست؟ میتونم هم تحصیلات دانشگاهیم رو ادامه بدم و هم برم حوزه؟ دروسی مثل عربی چند درصد از دروس حوزه رو تشکیل داده؟ در کل میخواستم من رو به عنوان یه برادر کوچیک تر راهنمایی کنید و راه و رسم رو نشونم بدید. این علاقه چند ماهی هستش که شدت گرفته و واقعا نیاز به کمک دارم. یا علی |
|||
|
|
۲۲:۰۱, ۱۸/دی/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
از آنجایی که اخیرا این سوال توسط کاربران دیگری نیزمطرح شده بود.این تاپیک به طور موقت ایجاد میشود وپس از راهنمایی دوستان و احیانا صاحب نظران این حوزه بسته میشود. خواهشمند است فقط حول محور سوالات پرسیده شده وراهنمایی ایشان صحبت شود. واز طرح مسائل ومواردی که منجر به انحراف تاپیک از اصل موضوع میشود خودداری نمایید. هرگونه پست نامربوط ،بدون تذکر حذف میشود. یاحق |
|||
|
|
۱۵:۳۴, ۱۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم
![]() یعنی واقعا یدونه هم طلبه تو این سایت نداریم ![]() کمک کنید خواهشا اجرتون با خدا. |
|||
|
|
۲۱:۰۳, ۱۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۱۷/دی/۹۰ ۱۶:۳۳)Islam نوشته است: ببین برادر عزیز حوزه رفتن چیز الکی نیست. اگه واقعا قصد داری بری بشین کاملا فکراتو بکن چون تو در قبال مصرف بیت المال و خصوصا خوردن غذای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مسوولیت های سنگینی روی دوشت قرار میگیره. منم سال پیش امتحان حوزه دادم و اتفاقا حوزه حضرت عبد العظیم که به نظر من یکی از بهترین حوزه های ایرانه قبول شدم. یه هفته رفتم پیش حوزوی منصرف شدم (البته شرایط حوزه ها فرق میکنه) مثلا همین حوزه عبد العظیم یه ماه پیش حوزوی داشت که تو این یه ماه کسی حق خارج شدن از حوزه رو نداشت. من که کرجی بودم برام سخت بود بچه های شهرستان باباشون دراومده بود. البته همون طور که گفتم شرایط حوزه ها متفاوته مثلا حوزه امام علی (علیه السلام) خیلی آزاد تره. برنامه روزانمون از صبح ساعت 4 شروع میشد تا 10 شب برنامه دقیق تنظیم شده داشتیم. هر روز صبح ساعت 4 باید بیدار میشدیم میرفتیم حرم نماز شب میخوندیم و بعدشم نماز صبح و زیارت حرمین و برناممون شروع میشد تا شب ساعت 10. وقتی برگشتم یکی از رفقای طلبم که برناممون رو دید میگفت پادگان میرفتیدا؟؟؟؟بد تر از همم اینه که چون داری تمام و کمال از بیت المال هزینه میکنی اگه یکم برنامه هارو رعایت نکنی اون دنیا باید جواب بدی. البته مشکل دیگه پیش حوزوی من این بود که از هفته آخر شهریور شروع میشد منم تو همین هفته اول باید تصمیم میگرفتم که حوزه رو انتخاب کنم یا دانشگاه؟؟ با توجه به این که جواب دانشگاه هم اومده بود. تو این یه هفته من احساس کردم نمیتونم مسوولیت های یه طلبه رو به دوش بکشم و جواب مصرف پول امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اون دنیا بدم. که البته از ضعف منم بود. و تصمیم گرفتم توی دنیای بیرون و دانشگاه برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مبارزه کنم. البته الان که اومدم بیرون واقعا حسرت اون یه هفته رو میخورم چون نمیدونم چطوری بگم حوزه تکرار شدنی نیست. هم نشینی با آدمایی که زندگیشون امام زمانیه. بحث و گفت و گو های دینی. اصلا یه جورایی خیلی حال داد بهم. ![]() بعد از اون یه هفته قصد کردم سالی یه هفته برم تو حوزه زندگی کنم. به نظر من اگه روحانی رو دکتر روح انسان بگیریم حوزه رو میشه به بیمارستان تشبیه کنیم برای انسان هایی مثل من گناهکار سالی یه هفته چکاپ روحی حتما لازمه. ![]() این حرفا رو نزدم که ناامید بشی فقط میخواستم مشکلات حوزوی شدن رو بفهمی. در مورد سوالایی هم که پرسیدی اولا تقریبا 80 درصد حوزه عربیه خصوصا پایه های بالاتر که بری کتابا تقریبا عربی میشی. دوما یه حوزه هایی در تهران فعالیت میکنه که مخصوص دانشجوهاست. حوزه شهید بهشتی یکی از این حوزه هاست. یا علی (علیه السلام) مدد |
|||
|
|
۱۱:۴۳, ۲۰/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۰ ۱۲:۳۷ توسط Islam.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
خیلی ممنون دوست عزیز که پاسخ خوبی دادید
![]() دو قسمت از حرفهاتون برای من جای تامل و کمی درنگ داره. یکی بخش مصرف بودجه ی بیت المال و اقا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)هستش و دیگری هم بخش عربی. بخش اول رو با توکل به خدا و ان شاء الله تلاش برای زمینه سازی ظهور و انجام مأموریت هایی که باید بریم میشه یه کاریش کرد.هم خدامون مهربونه و هم اقامون ![]() ![]() بخش عربی فقط میمونه. من عربیم متوسط بود. البته اگه بخوام امتحان حوزه بدم ان شاء الله یه کلاسی چیزی میرم و دوباره دروسم رو دوره میکنم. از عربی بدم نمیاد ولی خب خوشم هم نمیاد.البته فک کنم به خاطر این بوده که تو دبیرستان زیاد نمیخوندمش و عاشق زبان انگلیسی بودم. تو این مورد اگه میشه کمکم کنید درس هایی که تو حوزه فقط عربی باشه(یعنی قواعد عربی رو درس بده و مختص به ادبیات عرب باشه) چند درصد از دروس حوزه رو تشکیل داده؟ این کتابهایی که گفتید کاملا عربی هستش تو کلاس و کلا تو امتحانات هم عربی تدریس میشه و است؟ اگه دروس عربی رو تو حوزه خوب بخونیم بازم امکان به مشکل خوردن هستش؟راستی این فرق مدرسه و حوزه ی علمیه رو نگفتید ![]() راستی دوستان خدمت سربازی که مشکل درست نمیکنه برام؟ الان دانشجو هستم و معافیت تحصیلی بهم میخوره.اگه بخوام بیام حوزه مشکلی درست نمیشه که؟ |
|||
|
|
۱۰:۴۹, ۲۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام
1. دروس عربی توی حوزه با چیزی که توی دبیرستان تدریس میشه از زمین تا آسمون فرق میکنه خیلی قابل فهم تره. البته توی پایه های بالاتر با یه کتاب هایی مواجه میشی که کلا عربیه و خیلیم فهمش سخته مثل "سیوطی" که نحو رو کاملا عربی و با شعر بیان کرده و یکی از قله های سخت حوزست. البته این کتاب کم کم داره منسوخ میشه. ولی توی پایه های بالایی دقیق نمیدونم ولی فکر کنم همه کتب عربی نمیشه. و این که چقدرش عربی میشه رو نمیدونم! 2. این کتب فارسی تدریس میشه ولی امتحانش عربیه. 3. البته زیاد نگران عربی نباش. اگه یکم توی حوزه عربی کار کنی سریع راه میفتی. چون هم محیط حوزه و هم سر و کله زدن با دروس عربی و بقیه طلبه ها راهت میندازه. 4. فرق مدرسه و حوزه علمیه رو نمیدونم ولی فکر کنم سطح علمی حوزه بالاتر باشه. 5. در مورد سربازی هم فکر نکنم مشکلی برات پیش بیاد. البته نباید بین انصرافت از دانشگاه و ثبت نام حوزت بیشتر از یکی دو ماه فاصله بیفته. البته بهت پیشنهاد میکنم اگه اطلاعات بیشتری میخوای با رفیق و برادر عزیزم S.A.Hoseini صحبت کنی. ایشون در حال حاضر توی حوزه علمیه امام علی (علیه السلام) داره تحصیل میکنه و میتونه راهنمای خوبی برات باشه. البته چون کمتر به سایت سرمیزنه بهش ایمیل بدی بهتره. یا علی (علیه السلام) مدد |
|||
|
|
۱۸:۳۲, ۲۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
با سلام خدمت دوستان
حالا که سر صحبت باز شد بنده هم یه سوال داشتم. امکان شرکت در کلاسها بصورت آزاد وجود داره یا حتما باید توی امتحان ورودی شرکت کرد ؟ |
|||
|
|
۲۱:۲۶, ۲۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۲۳/دی/۹۰ ۱۸:۳۲)در جستجوی سختی نوشته است: با سلام خدمت دوستان اون حوزه اي كه ما ميرفتيم ورود و خروج افراد هم با سختي و كارت و ابا و عمامه صورت ميگرفت شركت كردن در كلاس كه بماند. ولي فكر نكنم آزاد باشه. |
|||
|
|
۲۲:۳۰, ۲۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۳/دی/۹۰ ۲۱:۲۶)soldier نوشته است: اون حوزه اي كه ما ميرفتيم ورود و خروج افراد هم با سختي و كارت و ابا و عمامه صورت ميگرفت شركت كردن در كلاس كه بماند.آیا شرایط حوزه شما اینطور بود یا همه جا اینطوریه ؟ اصولا شرط سنی هم برای پذیرفتن طلبه ها دارند ؟ چون بنده شخصا علاقه دارم که توی برخی از کلاسها شرکت کنم اما به دلایلی که شما فرمودید و مشکلات شخصی امکان طلبه شدن برام مقدور نیست. با تشکر |
|||
|
|
۲۲:۵۶, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت همه ی همسنگران عزیز
خیلی خیلی ممنونم از دوستانی که کمکم کردند. قسمت شد رفتم مشهد و توی بخش احکام (همونجایی که سخنرانی ها برگزار میشه) سوالهایی رو مطرح کردم و جواب های خوبی رو هم گرفتم. عزیز واقعا ممنون و انشاء الله با S.A.Hoseini هم صحبت خواهم کرد. دوستان تقریبا داره تصمیمم نهایی میشه. خواهش میکنم برام دعا کنید تا راه درست رو انتخاب کنم. همچنان منتظر کمک هاتون و نظراتتون هستم.اجرتون با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف). یا حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| سوالاتی پیرامون رشته های دانشگاهی | Bidel.s | 59 | 17,193 |