|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۰۹, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۲۱:۳۰ توسط Blank Mind.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
وقتی می فرمایید «ممکن الوجود: موجودی است که» به این معنیه که چیزی که وجود نداره ممکن الوجود نیست. یا ممکن الوجود لاجرم وجود داره و اگه چیزی وجود نداشته باشه ممکن الوجود نیست. به عبارتی هر چیز ممکن الوجودی از قبل واجب الوجوده.
از طرفی این تعریف اشکال داره چون می گید موجودی که وجودش ضروری نیست. چون اگه وجودش ضروری نباشه دیگه موجود نیست و از تعریف خارج می شه و در یکی دیگه از دسته ها قرار می گیره. چون موجود نیست نمی تونه در دسته ی یک قرار بگیره بنابراین در دسته ی سه قرار می گیره. همین طور برای موجود بودن باید وجود داشته باشه. نتیجه می گیرم که هر ممکن الوجودی یا واجب الوجوده یا ممتنع الوجود و دسته ی دوم اضافیه!! ![]() پ.ن. اینا رو اگه می گم برای تببین بحثه فقط. فعلا هم سرم خیلییی شلوغه و تقریبا نمی تونم وارد بحث شم. الانم انقد سریع نوشتم که خودم نفهمیدم چی نوشتم! به هر حال اگه بی فایدس منمن دیگه وارد بحث نشم.
|
|||
|
|
۱۴:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
احسنت به شما دوست عزیز.
من نمیخواستم اینقدر فنی اش کنم. در اصل تقسیم بندی اینه که میگه موجودی که ما در جهان خارج آن را میبینیم یا واجب الوجود است یا ممکن الوجود. واجب الوجود یعنی موجودی که وجودش برا ذاتش واجب باشد یعنی نتوان آن را تصور کرد مگر آن که آن را موجود تصور کنیم. ولی ممکن الوجود امری است که میتوان آن را تصور کرد بدون آنکه وجود برایش ثابت شده باشد... من اسبی را ذهنم میاورم ولی آن اسب معلوم نیست که موجود شده باشد یا خیر... من دیو یا کوهی از طلا را در ذهنم میآورم ولی معلوم نیست که آنان وجود دارند یا نه .... وجود در ممکن الوجود حتمی و واجب نیست میتوان آن را موجود کرد و میتوان آن را معدوم. مقبول خاطرتان افتاد؟ |
|||
|
|
۱۴:۱۸, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۰ ۱۴:۲۰ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۵۸)سید ابراهیم نوشته است: حالا در ابتدا باید به این نتیجه برسیم که اصلا آیا در خارج از ذهن ما در عالم واقعی موجودی هست یا نه؟ آقا سید این خیلی عجیب به نظر می رسه، کسی که در وجودش شک می کنه، اصلاً دلیلی برای حرف زدن و دلیل آوردن نداره. بهتره به شکش برسه. تقسیم بندی اول شما و کار روی حالت های مخنلف اون خیلی بهتر به نظر می رسه. ببخشید شاید این نظر شخصی باشه ولی به نظر من شک در بودن خودمون خیلی مسخره است بهتره بریم سراغ اصل مطلب. ما هستیم، دنیا هست، هیچ چیزی توهم نیست. اینجا ماتریکس نیست. بریم سراغ اثبات وجود خدا به شکل عقلی. |
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۰ ۱۴:۳۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۵/دی/۹۰ ۱۴:۰۵)فرید نوشته است: من هم خدمت شما سید ابراهیم عزیز و دوست داشتنی سلام عرض می کنم و برای شما آرزوی توفیق دارم. ببین فرید جان من میخوام دنبال راهی بگردم که بدون توسل به این بزرگان(قران و اهل بیت) راهی برای اثبات خداوند پیدا کنم... دلیل هم دارم. زمانی که یک منکر خدا با شما قرار میگیرد و میخواهد بحثی با شما کند به هیچ وجه شما نمیتوانید از قرآن یا کلام ائمه استناد کنید اون شخص بلافاصله میگه من خدا رو قبول ندارم تو از کتابش حرف میزنی!!!! ما مجبوریم از تنها وجه اشتراکمان با آن ها یعنی عقل استفاده کنیم. و میشود هم اثبات کرد. جوری که دیگر شک و شبه ای نماند. چشم محمد صدرا عزیز. فقط اگر برات مقدوره صبر کن تا من ببینم فرید و Blank Mind تونست قانع کنم یا نه بعد میام جلو. new PopupMenu("profilelink_84293"); |
|||
|
|
۱۴:۱۳, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
خب گویا از فرید خان و دیگر دوستان خبری نیست... به باقی بحث می پردازم.
فعلا تا این جا قبول کردیم که در جهان خارج از ذهن ما موجوداتی وجود دارد که آن موجودات یا ممکن الوجود هستند و یا واجب الوجود که تعاریف آن هم ذکر شد. در جهان خارج به موجودی میرسیم به نام الف. این الف یا واجب الوجود است و یا ممکن الوجود... اگر واجب باشد که مدعای ما برای اثبات واجب الوجود به نتیجه میرسد ولی اگر ممکن الوجود باشد... باید این جا کم بیشتر فکر کنیم... هستید بچه ها؟ |
|||
|
|
۱۴:۱۷, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
شما فرمودید کمی صبر کنید برادر.
![]() میشه حذف شدن حالت سوم (ممتنع الوجود) رو بیشتر توضیح بدید. فسفر سوزوندیم ولی نتیجه زیادی نداد. |
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
ممتنع الوجود یعنی امر(نه وجود ها ) یعنی امری که تصور وجود برایش محال است یعنی تنها با تصور ماهیت آن ذهن به این نتیجه میرسد که محال عقلی است آن وجود داشته باشد....
مثل اجتماع متناقض ها یعنی این که دو امر متناقض با هم در یک جهت جمع شوند مثل خاموشی روشن یا شریک ذات خداوند که ممتنع الوجود است و این باید بعد ها اثبات گردد. البته در اول کار ما بحثمان بیشتر بر روی ممکن الوجود و واجب الوجود است. اگر سوال دیگری است من درخدمتم.یا علی. |
|||
|
|
۱۴:۲۹, ۲۷/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۱۴:۳۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
اوکی، چرا این حالت رو حذفش کردید؟ چون وجودش غیر ممکنه؟
استدلال دوستمون یه جور دیگه بود. گفتند هیچ چیز توی این دسته قرار نمی گیره و به ناچار منتقل میشه به دو دسته اول. (البته تا جایی که من از متن ایشون متوجه شدم به تناقض در تعریف اشاره داشتند و دسته دوم منظورشون بود. ارسال بعدی شما می گفت دسته سوم وجود نداره.) |
|||
|
|
۱۴:۳۹, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
آره دیگه محمد جان خود به خود حذف میشه ما میگیم که ممتنع الوجود اصلا به دایره وجودات نمیتواند برسد و اصولا در عالم خارج از ذهن ما جایی ندارد.
حال در اثبات بحثمان میخوایم اینگونه بگیم که ما موجودی در عالم خارج همان الف که بالا گفتم داریم پس این موجود مطئنا دیگر ممتنع الوجود نیست و خود به خود حذف میشه. درسته؟ قبول؟ |
|||
|
|
۱۴:۴۳, ۲۷/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۰۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
صبر کنید. ببخشید کمی گیج شدم.
شما 2 به اضافه 2 مساوی 5 رو ممتنع الوجود می دونید؟ اصلاً مفاهیم ریاضی وجود دارند؟ چون همه زاده ذهنن. پ.ن. برادر، هرجا از سوالات من خسته شدید یا دیدید بحث رو منحرف می کنه، بفرمایید ادامه نمیدم. ------------------------------------ مسئله حل شد. لطفاً این ارسال رو ندید بگیرید یا حذف کنید. |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| وجود خدا را ثابت کن؟! | Abasaleh | 85 | 35,433 |
۱۹/شهریور/۹۲ ۰:۱۶ آخرین ارسال: علی ع |