|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۲:۳۷, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
باشه پس اگر باقی دوستان هم یکشنبه میان منم یکشنبه هستم... البته الان هم هستم اگر سوالی امری بود در خدمتم. یا علی.
|
|||
|
|
۱۲:۴۳, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
سید جان آیا منبع خاصی رو دنبال می کنید که بتونیم قبل از بحث مطالعه کنیم یا نه فقط با سوالات پیش میرید؟
اگر اجازه بدید قبل از ادامه بحث از مدیران بخوایم ارسالهای خارج از بحث رو پاک کنند. |
|||
|
|
۱۲:۴۸, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #53
|
|||
|
|||
|
بنام مهربانترین...
سلام. آره آقا محمد منم با پاک شدن ارسال های خارج ازبحث موافقم. |
|||
|
|
۱۳:۰۱, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #54
|
|||
|
|||
|
باشه منم حرفی ندارم. نه از منبع خاصی جلو نمیرم البته کتاب که زیاد هست ولی فعلا میخوام اگر اجازه بدید با همین نحوه دیالوگ جلو بریم تا ببینیم خدا چی میخواد. البته تنها مطالبی که باید پاک شه به نظر من همون مطالبی است که داشتیم قرار میذاشتیک کی بیاییم وگرنه باقی طالب هم زیاد بی ارتباط نبود... درهر حال انتخاب با شماست.
یا علی |
|||
|
|
۱۳:۰۶, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #55
|
|||
|
|||
|
یه سؤال: واسه اینکه مفهوم ممکن الوجود رو واسه خودم جابندازم میپرسم.
اعمال و رفتار های ما جزء دسته ی ممکن الوجودن درسته؟ مثلا خود من دربرابر برخورد آدما میتونم واکنش های مختلف داشته باشم و مجبور نیستم حتما یه واکنشو بروز بدم. درواقع عدم یا وجود ممکن الوجود وابسته به چیز دیگه ای هست. علت یک معلول. درسته؟ |
|||
|
|
۱۳:۱۳, ۱/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۰ ۱۳:۱۴ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #56
|
|||
|
|||
|
بله درسته ممکن الوجود همان طوری که گفتیم امری است که نسبتش به عدم و وجود یکسان است.... شاید این تعریف را من چند بار دیگر در این تاپیک بگم. چون بسیار کلیدی است.
البته اون افعال و اعمالی که فرمودید در اصل حکم اعراض را دارند(فکر کنم الان باید بریم سراغ تعریف عرض و اعراض ) که در هر صورت هم نیازمند به یک موضوع هستند و هم وابسته به یک حقیقت که علت نامیده میشود.
|
|||
|
|
۱۳:۱۹, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #57
|
|||
|
|||
|
خب عرض همون چیزی که وجودش وابسته به چیز دیگه است. درسته؟ مثل رنگ برای جسم که بر اون جسم عارض شده.
|
|||
|
|
۱۳:۲۳, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #58
|
|||
|
|||
|
درسته احسنت.
خب اگر اجازه بدهید کم کم میخوام برم سراغ اینکه اصلا چرا ممکن الوجود باید به وجود بیاید... البته اگر سوال دیگه ای نیست. |
|||
|
|
۱۳:۲۹, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #59
|
|||
|
|||
|
نه دیگه سؤالی نیست. البته ازطرف خودم گفتم فقط. من دیگه سؤالی ندارم
|
|||
|
|
۱۳:۳۷, ۱/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #60
|
|||
|
|||
|
اجازه بدهید ابتدا در قالب مقدمه ای در مورد خود قانون علیت بحثی کنم.
فطرى بودن قانون عليت يعنى چه؟ اين نظريه كه «قانون عليت» از امور فطرى است، در كلام بعضى ارسطوئيان آمده است و ظاهرا مقصود كانت هم از شناختهاى ماتقدم همين است.فلسفه می گوید رویدادهای اتفاقی نداریم، هر چه هست معلول علتی است و بدون علت نمی باشد. دید مردم نیز با این سخنان، موافق است. فطرت انسانی نیز چنین حکم می کند. شما اگر دیدید سنگی پرتاب شد، خودآگاه، وجود ناآگاه به دنبال سنگ انداز می گردید. اگر کسی بگوید سنگ خودبخود، پرتاب شده به وی می خندید، سخنش را باور نمی کنید. اگر آوازی را شنیدید از خواننده اش می پرسید، نقش و نگاری را که دیدید، سراغ نقاش آن را می گیرید. یکی از اساتیدم میگفت فرق انسان با حیوان در همین است شما فرض کنید که در اتاقی نشسته اید. گربه ای هم در اتاقی است. به ناگاه از پنجره توپی وارد اتاق می شود... چه تفاوتی است میان عکس العمل شما و آن گربه. گربه به سرعت به سمت خود توپ می رود و با آن به بازی کردن میپردازد ولی انسان ناخودآگاه در اولین حرکت به سمت پنجره میرود... همین رفتن به سمت پنجره نشان دهنده فطرت علت جویی ماست... فکر کنم لازم به گفتن نباشه که سعی کردم از آوردن مباحق فنی و پیچیده فلسفی خودداری کنم. تا همین جا مطمئنم دوستان سخنی دارند. پس صبر میکنم و گوش جان میسپارم به فرمایشات شما عزیزان. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| وجود خدا را ثابت کن؟! | Abasaleh | 85 | 35,391 |
۱۹/شهریور/۹۲ ۰:۱۶ آخرین ارسال: علی ع |
|
| ایا اسلام این است؟ایا اینگونه میشناسندش؟ چرا؟!! | وحید110 | 68 | 28,928 |
۲۳/آبان/۹۱ ۱۵:۰۳ آخرین ارسال: mahdy_mir |
|
| ثابت کن خدا خوب است! | One to be | 31 | 17,434 |
۲۹/آبان/۹۰ ۰:۳۲ آخرین ارسال: محمود |
|

) که در هر صورت هم نیازمند به یک موضوع هستند و هم وابسته به یک حقیقت که علت نامیده میشود.