|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
| آغاز صفحه 13 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۳۲, ۱۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #121
|
|||
|
|||
|
آقا سید شما ثابت کردید، من نفهمیدم. مشکل از گیرنده است.
![]() ارسال 116 رو بی جواب نذارید. |
|||
|
|
۱۱:۳۹, ۱۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #122
|
|||
|
|||
|
محمد صدرای عزیز خودت در همون ارسال 116 فرمودید که من دور را اثبات کردم.
و فرمودید که تسلسل هم در حال بحث است که من در ارسال بعدی آن هم ثابت کردم. یه زحمت دارم برات واقعا شرمنده. چون من نمیدونم دقیقا الان سوال شما کجاست.. خواهشم اینه که شماره بندی کنی و یکی و یکی سوال کنی. یکبار دیگه مطالب منو در مورد تسلسل بخون اگر سوال داری باز بکن. راستی یه تهدید همه کسانی که این جا دارن مطالبم را میخونن مدیون جدم میکنم که اگر براشون سوالی باشه ونپرسن. ما از اول قرار گذاشته بودیم که بدون هیچ شک و شبهه ای بحث را به پایان برسانیم. الان که در اواخر بحثمون هستیم من دوست دارم حالت نقادانه ای پیش بیاد تا بحث را کامل تمام کنیم یا علی مدد. |
|||
|
|
۱۱:۴۸, ۱۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۰۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #123
|
|||
|
|||
|
فهم مسئله دور راحته، تسلسل هم مسئله نیست خوب توضیح داده شده. من مطالعه کردم.
سوال آقا سید رضا مطرحه، چرا بعد از هستی یافتن یه ممکن باید از بین بره؟ به همون دلیل که بوجود اومدنش کلی مکافات داشت، از بین رفتنش هم کلی باید سخت باشه. شما ادعا می کنید لحظه لحظه بودنش دلیل می خواد. پ.ن. راستی الان اواخر بحثه؟ آقا سید توی همین مسائل کلی کار داریم، فکر کردی به همین راحتی دست ور می داریم؟ |
|||
|
|
۱۲:۰۲, ۱۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۰۷ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #124
|
|||
|
|||
|
آره ولی قبلش یه سوال الان دیگه همه با دلیل عقلانی محض وجود یک واجب الوجود را قبول کردیم؟
بچه ها من تمام تلاشم بر این بود که واقعا و واقعا بتونیم به جایی برسیم که وجود خدا را جوری قبول کنیم که حتی برای مخالفین خدا هم و منکرین خدا بتونیم با دلیل و برهان عقلی و منطقی انان را قانع کنیم... الان دیگر کسی تو این مسئله شکی نداره....؟؟؟؟ اگر نداره صلواتی بفرستیم برای سلامتی آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و شادی مادر شان حضرت زهرا(سلام الله علیها) حالا بحث بعدی ... من نمیگم که بعد از هستی یافتن یه ممکن باید از بین بره... فرضیه من این است که هر ممکنی همانطور که در ایجاد شدنش محتاج به علت است در بقائش نیز محتاج به علت است. و حالا برهان بر این مسئله. قبلش باید کمی دیگر از مقدمات فلسفی را فرا بگیریم این جا کسی هست که در مورد وجود و ماهیت مشکل داشته باشد در فهمش؟ |
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۱۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۱۸ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #125
|
|||
|
|||
|
نه سید جان،
وجود واجب الوجودی، اثبات شد. اثبات وجود جواب، انجام شد. ولی هنوز یکتاییه جواب اثبات نشده. تقدسش هم اثبات نشده. تازه بعدش می رسیم به جایی که باید شروع کنیم به اپندیکس کتاب؛ همون جاهایی که گفتیم بعداً (آقا سید حوصله شما که سر نرفته چون موتور من تازه گرم شده) بسم الله الرحمن الرحیم قل هو الله احد (اثبات شد وجود دارد، تازه رسیدیم اینجا) الله الصمد (ازش استفاده کردیم، تا حدودی هم ثابت شد) لم یلد و لم یولد (سر در نمیارم، پیچیده است. قسمت اولش که خوب از ازل بوده و واجب الوجوده بعدیش رو نمی فهمم) و لم یکن له کفوا احد (یکتاییه جواب اثبات نشده) بله، اگر ممکنه تفاوت وجود و ماهیت رو شرح بدید. |
|||
|
|
۱۲:۲۰, ۱۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۳۶ توسط گل مرداب.)
شماره ارسال: #126
|
|||
|
|||
|
حالا گرم نبودین اینطوری بودین!؟ فکرکنم باید فاتحه ی مخمو بخونم دیگه، حلالم کنید!
خدا قوت. واسه تشکر و تنوع اینو میذارم: سالها پیش از این زیر یک سنگ،گوشه ای از زمین من فقط کمی خاک بودم همین... یک کمی خاک که دعایش پرزدن آنسوی پرده ی آسمان بود آرزویش همیشه دیدن آخرین قله ی کهکشان بود خاک هرشب دعا کرد از ته دل خدا را صدا کرد یک شب آخر دعایش اثر کرد یک فرشته تمام زمین را خبر کرد وخدا تکه ای خاک برداشت آسمان را درآن کاشت خاک را توی دستان خود ورز داد روح خود را به او قرض داد خاک توی دست خدا نور شد پرگرفت اززمین دور شد راستی! من همان خاک خوشبخت من همان نور هستم پس چرا گاهی اوقات این همه از خدا دور هستم؟!! |
|||
|
|
۱۲:۳۷, ۱۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #127
|
|||
|
|||
|
با تشکر فراوان از محمد صدرای عزیزم و دیگر دوستان فعال تاپیک که واقعا بهم سرزندگی میدن.
یه توضیح بدم ماهنوز اصلا به سوره توحید نرسیدیم. ما فعلا تونستیم یک موجودی در جهان هستی را ثابت کنیم که اولا وجود برای ذاتش واجب است یعنی از ازل بوده و تا ابد هم خواهد بود چون ذاتش عین وجود است. ثانیا تمام موجودات دیگر نسبت به آن واجب حالت وابستگی دارند. ولی خب آیا اشکالیدارد که ما چندین واجب داشته باشیم؟ این خود یک تاپیک دیگه میخواهد که من به همه شما قول میدهم بعد از پایان این بحث بلافاصله اون تاپیک را بازکنیم. در مورد وجود و ماهیت: البته فکر کنم کمی قبلا توضیح دادم. ببینید من چند جمله میگم. اسب موجود است. ستاره موجود است. سفیدی موجود است. فاطمه موجود است.... در این جا امری مشترک بین چیز های مختلف حمل شده است. که آن وجود است. به نوعی میتوان گفت محمول واقع شده است. حالا موضوع این قضایا یعنی اسب و ستاره و سفیدی و فاطمه ماهیت استند. ماهیت از ریشه عربی ما هی ؟ گرفته شده است ما هی یعنی آن چیست؟ زمانی که درمورد شی خاصی سوال میکنیم و میگوییم آن چیست هر چه در جواب آید آن ماهیت آن شی است. این دو در عالم خارج باهم اتحاد دارند و در حقیقت یکی هستند ولی در عالم ذهن میشود این دو را از هم جدا کرد و بگوییم وجود و ماهیت... سوال بود در خدمتم. |
|||
|
|
۱۲:۴۹, ۱۰/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۵۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #128
|
|||
|
|||
(۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۳۷)سید ابراهیم نوشته است: یه توضیح بدم ماهنوز اصلا به سوره توحید نرسیدیم. ما فعلا تونستیم یک موجودی در جهان هستی را ثابت کنیم که اولا وجود برای ذاتش واجب است یعنی از ازل بوده و تا ابد هم خواهد بود چون ذاتش عین وجود است. ممنون آقا سید، چندتا باید تشکر کرد بابت صبر و حوصله شما. آقا سید موافق نیستم. ما یک موجود رو ثابت نکردیم. ما فعلاً یه سور وجودی ثابت کردیم. وجود دارد موجودی که واجب الوجود است. سور، انحصاری نیست. منحصر نشده به یکی. تا اینجا قبول که وجود دارد موجودی ... (۱۰/بهمن/۹۰ ۱۲:۳۷)سید ابراهیم نوشته است: یثانیا تمام موجودات دیگر نسبت به آن واجب حالت وابستگی دارند. ولی خب آیا اشکالیدارد که ما چندین واجب داشته باشیم؟ این خود یک تاپیک دیگه میخواهد که من به همه شما قول میدهم بعد از پایان این بحث بلافاصله اون تاپیک را بازکنیم. هنوز اثبات نشده که این واجب الوجود یگانه است تا ازش نتیجه بگیریم مقصر تمام این اتفاقات بوده. پس فعلاً نمیشه گفت تمام موجودات وابسته به یک واجب الوجود هستند. دو حالت داریم، 1- چند واجب الوجود هر کدام مسئول بخشی از ممکن ها. 2- یک یا چند واجب الوجود یک یا چند ممکن را بوجود آورده اند و از آن به بعد ممکن های اولیه به ممکن های بعدی امکان وجود دادند. ------ راستی آقا سید اگر توی همین تاپیک بحث کنید ممنون میشم، پی گیریش راحتتره و مربوط به یه بحثه. آقا سید یحث وجود و ماهیت رو بیشتر باید توضیح بدید. وجود و ماهیت در عالم خارج یکی هستند، فقط در ذهن جدا میشن؟ وجود، بودنه و ماهیت، چیستی؟ با ذات فرق می کنه؟ |
|||
|
|
۱۳:۰۷, ۱۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #129
|
|||
|
|||
|
منم واقعا نمیدونم چندین بار باید برای دقت شما و دیگر دوستان تشکر کرد.
1- ما ثابت کردیم که وجود دارد یک وجودی که وجد برای ذاتش واجب است این یعنی اینکه موجود واجب الوجود را ثابت کردیم البته حداقل فعلا یکی است و به قول شما میتونه چندین موجود هم باشه که این را باید بعدا ثابت کنیم. 2- بله وجود و ماهیت در عالم خارج یکی هستند ولی در عالم ذهن با تحلیل عقلی از هم جدا میشوند. وجود هستی است و ماهیت چیستی. ماهیت یک مصدر جعلی است که از ماهو گرفته شده است و به معنای اسم مصدری که مرادف فارسی آن «چیستی» است، به کار می رود .مفاهیم ماهوی مفاهیمی هستند که ذات و ذاتیات مصادیق خود را منعکس می سازند و بیان می کنند که اشیاء خارجی چه چیزی هستند میشود گفت (برای ساده کردن قضیه) ماهیت سخنگوی ذات است. این سخن را یادتون باشه جلوتر به دردمون میخوره. |
|||
|
|
۱۳:۱۴, ۱۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #130
|
|||
|
|||
|
تا اینجا فهمیدیم هر پدیده ای در وجود داشتن،معلول ِ علت یا عللی است غیر از خود و غیر از عدم.
پس در نهایت باید به علتی واجب رسید که قائم به ذات و مستقل و بعبارتی دارای کمال باشد وگرنه اصلا پدیده ها بوجود نمی آمدند. یعنی همین که ما وجود داریم یعنی این وجودِ ما که از خودمان نیست مسلماً باید از یک مبداءِ کامل که وجودش از خودش است آغاز شده است و تنها علتِ ما اوست و علل واسطه هیچ تاثیری در وجودبخشی ندارند. اثبات واجب الوجود . حالا باید ببینیم واجب الوجود میتواند چند تا باشد یا خیر . البته خوب برای جواب این سوال باید ویژگی های واجب الوجود را بدانیم . آقا سید کمک کن ! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| وجود خدا را ثابت کن؟! | Abasaleh | 85 | 35,439 |